Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Перевірки (6)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КРУГ - БУДКОМПЛЕКТ"

#24419910

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
21.02.2022 3091619 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ТОВ «КРУГ - БУДКОМПЛЕКТ»
18018, Черкаська обл., м. Черкаси, Провул. Анатолія Пашкевича, 8
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.12.2021 2287926 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
71 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Черкаська Обл
Учасники:
Макарченко Сергій Юрійович — головний державний інспектор сектору відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку
Васенін Микола Валерійович — головний державний інспектор сектору нагляду в машинобудуванні та енергетиці
Лазарєва Олена Мколаївна — Начальник Управління Держпраці у Черкаській області
Нікітенко Олена Павлівна — начальник вiддiлу з питань гiгiени працi та експертизи умов працi
Порушення:
На підприємстві виконуються: ­вантажно­розвантажувальнi роботи за допомогою машин i механiзмiв (п. 20 групи А додатку 2 Порядку 1107) без отримання Дозволу на виконання робiт пiдвищеної небезпеки вiд органу Держпрацi.
Відсутні дані про обслуговування електроустановок підприємства (не реєструється первинний допуск до роботи за нарядами і повне її закінчення, допуск до роботи згідно з розпорядженням та її закінчення по кабельні лінії (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) ТП – 258, комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та все електрогосподарство підприємства . Крім того, первинні і щоденні допуски до робіт за нарядами не оформляються записами в журналі обліку робіт за нарядами та розпорядженнями при виконанні робіт в електроустановках.
Не встановлена система нумерації нарядів, порядок їх зберігання та реєстрації, письмовим розпорядженням особи, відповідальної за електрогосподарство.
В комплексі будівель виробництва дрібно-штучних бетонів не проводиться перевірка стану безпеки на відповідність електропроводок ПВЕ, ПТЕ, ПБ, дотримання термінів перевірки ізоляції електропроводки і наявність протоколів випробування. Правильність виконання заземлення (занулення) струмоприймачів, апаратури, наявність плакатів безпеки, наявність оперативних написів і написів за функціональним призначенням на збірках, наявність і справність запірних пристроїв та огороджень.
Підприємством експлуатується ТП – 258 10/0,4 кВ якій не проведено експертне обстеження при тому, що обладнання вичерпало свій ресурс.
Під час перевірки відсутня наступна технічна та оперативна документація по (кабельні лінії (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) ТП – 258, комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та все електрогосподарство підприємства): - Перелік робіт, які можуть виконуватися за нарядом і за розпорядженням; - Комплект експлуатаційних інструкцій; - Журнал інструктажів; - Журнал обліку електроінструменту; - План навчання електротехнічних працівників безпеці праці; - План протиаварійних тренувань; - Оперативний журнал; Журнал обліку захисних засобів; Журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями.
Не визначено за якими діючими на підприємстві інструкціями з охорони праці відповідно до виконуваних робіт проводиться інструктаж.
Не надано на час перевірки перелік електроустановок понад 1000 В в яких забороняється відкривати двері приміщень, комірок, що не обладнанні сітчастими огорожами або бар'єрами. Перелік таких приміщень і комірок не затверджено особою, відповідальною за електрогосподарство.
Не проведено позачерговий технічний огляд ТП-258 в звʼязку з закінченням граничного терміну експлуатації.
Забруднене пилом та павутинням обладнання в РУ 0,4 та РУ-10 кВ ТП – 258 відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ VІІ п.3.16.
Не розроблено та не затверджено у вiдповiдному порядку iнструкцiю з режиму роботи i безпечного обслуговування збiрникiв повiтря.
Не нанесено на дверях розподільчих збірок 0,4 кВ (РЩ) біля вивантаження бетону відповідні написи (призначення приєднання і диспетчерське найменування) та попереджувальні плакати і знаки встановленого зразка відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ VІІ п.3.20.
Атестація робочих місць за умовами праці не проводиться згідно з Порядком проведення атестації робочих місць за умовами праці та методичними рекомендаціями щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці
На пiдприсмствi проводиться налагодження, ремонт, технiчне обслуговування (пункт 1 1 групи А додатку 2 Порядку № 1 107) обладнання, що працюе пiд тиском (пункт 5 групи А додатку 2 Перелiку машин, механiзмiв, устатковання пiдвищеноi небезпеки) без отримання, Дозволу на виконання робiт пiдвищеноi небезпеки вiд органу Деряспрацi.
На підприємстві відсутнє проходження медичного огляду для водіїв транспортних засобів здійснюється відповідно до Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства внутрішніх справ України від 5 червня 2000 року № 124/345, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 липня 2000 року за № 435/4656.
1. На момент перевірки відсутній перелік інструкцій з охорони праці, а також зміни чи доповнення до нього в разі зміни назви професії, впровадження нових видів робіт чи професій затверджуються роботодавцем і направляються в усі структурні підрозділи (служби) підприємства.
Для обслуговування комплексу будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та забезпечення їх справного технічного стану не призначені працівники, що мають відповідну підготовку та не розроблені інструкції, щодо їх обслуговування й експлуатації у відповідності до вимог п. 9.7 Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів.
Первинний та позаплановий інструктажі не завершуються перевіркою знань у вигляді усного опитування або за допомогою технічних засобів, а також перевіркою набутих навичок безпечних методів праці, особою, яка проводила інструктаж, а саме: не вносить запис до журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці.
Згідно додатку №8 Акта розмежування балансової належності електромереж та експлуатаційної відповідальності сторін між Черкаська міська філія ПАТ «Черкасиобленерго» та ТОВ «Круг – Будкомплект» підприємство експлуатує електроустаткування вище 1000 В ТП 10/0,4 кВ №258 на період перевірки без наявності Дозволу від органів Держпраці на устаткування напругою понад 1000 В (електричне устаткування електричних станцій та мереж; технологічне електрообладнання).
Не надано список осіб по, які мають право віддавати оперативні розпорядження, вести оперативні переговори з структурними підрозділами ПАТ «Черкасиобленерго», а також наявність переліку телефонів диспетчерів енергопостачальної організації та доступність зв'язку.
Не направлено акт опосвідчення стану безпеки електроустановок кабельні лінії (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) ТП – 258, комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та все електрогосподарство підприємства в Управління Держпраці у Черкаській області.
Не встановлено періодичність профілактичних випробувань вибухозахищеного електрообладнання особою відповідальною за електрогосподарство з урахуванням місцевих умов комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів.
Відсутні в наявності, на момент перевірки комплект примірників інструкцій, необхідних для працівників усіх професій і для всіх видів робіт підрозділу (служби), а також перелік цих інструкцій, затверджений роботодавцем.
Відсутні паспортні картки або журнали з описом електрообладнання кабельні лінії (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) ТП – 258, комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та все електрогосподарство підприємства , що експлуатується, і захисні засоби з зазначенням технічних характеристик і зазначенням інвентарних номерів .
Графічні зображення (схеми) стропування типових вантажів та обв’язування вантажів не видано на руки стропальникам і машиністам кранів та не вивішено в місцях проведення робіт вантажопідіймальними кранами.
Відсутні програми навчання працівників, що виконують роботи, до яких висуваються додаткові вимоги (комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів) та не узгоджені з Управлінням Держпраці у Черкаській області.
Список працівників, які мають право на видачу нарядів,розпоряджень, керівників робіт, допускачів, переліки робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації по ТОВ «Круг – Будкомплект» не переглядаються щорічно.
По ТОВ «Круг – Будкомплект» відсутня наступна технічна документація, а саме: – положення про взаємовідносини оперативних працівників споживача з працівниками електропередавальної організації; – список електроустановок, що перебувають в оперативному керуванні та/або віданні оперативних працівників вищого рівня(за наявності); – журнал заявок на виведення у ремонт електрообладнання; – журнал обліку протиаварійних тренувань та протипожежних тренувань; – журнал видачі та повернення ключів від приміщень з електроустановками;  інструкція про порядок дії персоналу в разі виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій, а також пожеж; - затверджений у встановленому порядку перелік постійно діючих заходів зі зниження навантаження в години контролю максимуму електричної потужності відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ IV п.3.12.
Відсутній паспорт трансформаторної підстанції ТП – 258 відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ IV п.3.1; розділ VІІ п.3.15.
Працівники ТОВ «Круг-Будкомплект» Лановому Петру Миколайовичу-водію навантажувача, Романцю М.М- машиністу погрузчика автомобільного, Шевченко Костянтину Петровичу –водію навантажувача, які виконують роботи підвищеної небезпеки та проходять навчання і перевірку знань з питань охорони праці не проведено навчання і перевірку знань, з питань охорони праці. На пiдприемствi, яке задекларувало виконання робiт на висотi понад 1,3 метра, на час перевiрки вiдсутнi особи, якi пройшли: ­ професiйний добiр вiдповiдно до « Перелiку робiт, де є потреба у професiйному доборi»; ­ медичний огляд вiдповiдно до вимог «Порядку проведення медичних оглядiв працiвникiв певних категорiй»; ­ спецiальне навчання та перевiрку знань з охорони працi вiдповiдно до вимог «Типового положення про порядок проведення навчання i перевiрки знань з питань охорони працi».
Працівників, які не пройшли в установлений термін медичні огляди, від роботи не відсторонені
Не погоджено список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією, що визначається особою, відповідальною за електрогосподарство з Управлінням Держпраці у Черкаській області і не передано до Черкаська міська філія ПАТ «Черкасиобленерго».
Не призначено в необхiднiй кiлькостi обслуговувальний персонал, який пройшов навчання з охорони працi i має вiдповiдну квалiфiкацiю щодо обслуговування обладнання пiд тиском (збiрники повiтря).
На підприємстві проводяться вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів, без отримання Дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, на які згідно Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою КМУ від 26 жовтня 2011р. № 1107, що є порушенням статті 21 Закону України «Про охорону праці»
Відсутнє виконавче креслення кабельної траси та не заведені паспорти на кабельні лінії 0,4(від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ розділ ІV п.3.1, розділ VІІ п.2.2, 2.3.
На пiдприемствi, яке задекларувало виконання робiт на висотi понад 1,3 метра, на час перевiрки вiдсутнi особи, якi пройшли: ­ професiйний добiр вiдповiдно до « Перелiку робiт, де є потреба у професiйному доборi»; ­ медичний огляд вiдповiдно до вимог «Порядку проведення медичних оглядiв працiвникiв певних категорiй»; ­ спецiальне навчання та перевiрку знань з охорони працi вiдповiдно до вимог «Типового положення про порядок проведення навчання i перевiрки знань з питань охорони працi».
Не призначено по підприємству працівника (відсутній наказ (розпорядження), який перевіряє наявність і стан засобів захисту періодичним оглядом не рідше 1 разу на 6 міс. із записом результатів огляду в журнал.
Не встановлені організаційні заходи, що убезпечують працівників ТОВ «Круг – Будкомплект», а також відряджених працівників інших підприємств, що виконують роботи в електроустановках підприємства під час роботи в електроустановках.
Не розроблено для кожного вибухонебезпечного об'єкту службою, яка відповідальна за електрогосподарство підприємства, розробляється план ліквідації аварій, у якому, з врахуванням специфічних умов, передбачаються оперативні дії працівників щодо ліквідації аварійних ситуацій, а в разі їх виникнення - з локалізації, максимального зниження тяжкості наслідків.
Не надано підтвердження про проходження працівниками навчання та перевірки знань з питань охорони праці, яке оформлюється протоколом засідання комісії з перевірки знань, де б у стислій формі було зазначено перелік основних нормативно-правових актів з охорони праці та з безпечного виконання конкретних видів робіт, в обсязі яких працівник пройшов перевірку знань.
На виконання робіт із обладнанням яке працює під тиском не отримано дозвіл: на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки, відповідно до вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки., затвердженого
На підприємстві відсутній перелік регламентних робіт по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок кабельні лінії (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) ТП – 258, комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та все електрогосподарство підприємства та не в наявності вся необхідна експлуатаційна та оперативна документація .
Власником не забезпечено за свої кошти організацію проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року
Не проводиться та не організовано обслуговування установок зовнішнього і внутрішнього освітлення, а також електроприймачів, підключених до групових ліній з захисними апаратами на номінальні струми, на ТОВ «Круг – Будкомплект» (комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів) спеціально закріпленими працівниками в порядку поточної експлуатації з повідомленням про місце, початок і закінчення робіт оперативним або адміністративно-технічним працівникам.
Не обліковується виконання робіт в електроустановках по ТОВ «Круг – Будкомплект» в журналі обліку робіт за нарядами та розпорядженнями при виконанні робіт працівниками підприємства або сторонніми організаціями.
Відсутні примірники необхідних інструкцій з охорони праці на робочих місцях.
Не в повному об’ємі забезпечено належний моніторинг за технічним станом виробничого устаткування та ремонту обладнання з визначенням відповідальних осіб, розподілом обов’язків, порядку здачі в ремонт обладнання, ремонтної документації тощо у відповідності до вимог ГОСТ 18322 «Система технического обслуживания и ремонта техники»: - - не опрацьовано положення про систему технічного обслуговування та ремонту обладнання; - - відсутні графіки обслуговування устаткування; - - відсутні експлуатаційні паспорти на устаткування та ремонтні журнали; - не визначено перелік об’єму робіт по технічному обслуговуванню та ремонту обладнання.
Не створено комісію підприємства ( відсутній наказ (розпорядження) по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок напругою до та вище 1000 В кабельні лінії (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) ТП – 258, комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та все електрогосподарство підприємства .
Під час укладання трудового договору працівника не поінформовано під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів та про права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору
Відсутній графік огляду кабельних ліній (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ VІІ п.2.10.
Не визначено осіб, які мають готувати робочі місця в електроустановок по ТОВ «Круг – Будкомплект» з урахуванням, права даних працівників проводити оперативні перемикання.
Не встановлені організаційні заходи, якими досягається безпека робіт в електроустановках, а саме: - оформлення робіт нарядом, розпорядженням ; - підготовка робочих місць; - допуск до роботи.
Згідно додатку №8 Акта розмежування балансової належності електромереж та експлуатаційної відповідальності сторін між Черкаська міська філія ПАТ «Черкасиобленерго» та ТОВ «Круг – Будкомплект» підприємство експлуатує електроустаткування вище 1000 В ТП 10/0,4 кВ №258 на період перевірки без наявності Дозволу від органів Держпраці на виконання робіт в діючих електроустановках і на кабельних лініях напругою понад 1000 В.
Не надано навчальні плани та програми, які розробляються з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників і затверджуються наказом (розпорядженням) роботодавця.
Відсутній список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок, що встановлюється особою, відповідальною за електрогосподарство, і не затверджено керівником підприємства.
На підприємстві не встановлено порядок проведення короткочасних робіт з дотриманням організаційних і технічних заходів безпечного виконання робіт в електроустановках ТОВ «Круг – Будкомплект» щодо запобігання аваріям та ліквідації їх наслідків.
Не визначено вид оперативного обслуговування, кількість оперативних працівників в зміну чи на електроустановці особою відповідальною за електрогосподарство за узгодженням з керівництвом підприємства і не зазначено в місцевих інструкціях.
Не призначено в необхiднiй кiлькостi обслуговувальний персонал, який пройшов навчання з охорони працi i має вiдповiдну квалiфiкацiю щодо обслуговування обладнання пiд тиском (збiрники повiтря).
Відсутні графіки огляду, відсутні результати огляду з записами в оперативному журналі електричних машин, апаратів, а також всього електрообладнання і електропроводки комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів у вибухонебезпечних зонах, що повинні періодично, залежно від місцевих умов, але не менше одного разу на три місяці, підлягати зовнішньому огляду.
Не здійснюється належний моніторинг, оцінку технічного стану такого виробничого обладнання, як машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки (первинний, періодичний, позачерговий технічні огляди, експертне обстеження), та нагляд за їх безпечною експлуатацією, а саме: - не розроблено та опрацьовано положення про систему технічного обслуговування та ремонту обладнання; - відсутні затверджені графіки обслуговування обладнання; - не визначено перелік об’єму робіт по технічному обслуговуванню.
Не отримано дозвіл Територіального органу Держпраці на проведення вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин і механізмів.
На підприємстві не встановлено порядок проведення короткочасних робіт з дотриманням організаційних і технічних заходів безпечного виконання робіт в електроустановках ТОВ «Круг – Будкомплект» щодо запобігання аваріям та ліквідації їх наслідків.
У особи відповідальної за електрогосподарство (енергетик Мамцев Олександр Євгенійович) відсутня наступна технічна документація: - генеральний план ділянки, на якій нанесені будівлі, споруди та підземні електротехнічні комунікації; - акти випробувань і налагодження електроустановок; - технічні паспорти основного електрообладнання; - інструкції з експлуатації електроустановок; - загальні схеми електропостачання, складені для споживача в цілому та для окремих цехів і дільниць відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ IV п.3.1, п.3.2.
На пiдприсмствi проводиться експлуатацiя машин, механiзмiв, устатковання пiдвищеноi небезпеки, а саме: ­ вантажопiдiймальнi крани i машини (електричнi тельфери в лінії «Фріма» ) п. 7 групи А Порядку 1107 без отримання Дозволу територiального органу Держпрацi.
Не визначено організаційні заходи, які забезпечують безпеку робіт в порядку поточної експлуатації, а саме: - визначення необхідності і можливості безпечного виконання робіт в порядку поточної експлуатації; - призначення виконавців (виконавця) робіт з групою з електробезпеки відповідно до характеру робіт, що виконуються
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок, що знаходяться за адресою Черкаська обл., місто Черкаси, провулок Анатолія Пашкевича, будинок 8/1 кабельні лінії (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) ТП – 258, комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та все електрогосподарство підприємства відповідно до вимог чинних нормативних документів, а саме: - не затвердив Положення про енергетичну службу підприємства, або посадову інструкцію; - не встановив порядок, щоб працівники, на яких покладено обов'язки з обслуговування електроустановок, вели ретельні спостереження за дорученим їм обладнанням і мережами - оглядом, перевіркою дії, випробуванням і вимірюванням; - не забезпечив проведення протиаварійних, приймально-здавальних і профілактичних випробувань та вимірювань електроустановок згідно з правилами і нормами (ПТЕ); - не забезпечив проведення технічного огляду електроустановок.
Відсутній список працівників відповідальних за безпеку робіт, а саме хто має право давати дозвіл на підготовку робочого місця, готувати робоче місце, працівника, який наглядає за безпечним проведенням робіт в кабельні лінії (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) ТП – 258, комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та все електрогосподарство підприємства.
Керівник підприємства не визначив мінімальні та обов´язкові норми комплектування засобами захисту для обслуговування розподільних пристроїв напругою до та вище 1000 В по кабельні лінії (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) ТП – 258, комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та все електрогосподарство підприємства.
Відсутні записи про результати ремонтів електрообладнання до та вище1000 В в формулярах, ремонтних журналах, паспортах електроустановок кабельні лінії (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) ТП – 258, комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та все електрогосподарство підприємства.
Не контролюється фахівцями служби охорони праці (інженер з охорони праці) безпечна експлуатація електроустановок.
Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок відповідно перевірки критеріїв безпеки по підприємству кабельні лінії (від ТП-258до ВРП-0,4 кВ комплексу будівель чотирьох КЛ-0,4 кВ кабелем ВВГ 4*185 мм) та 10 кВ(від комірок №2 ТП-141 та №7 ТП-473до ТП-258) ТП – 258, комплекс будівель виробництва дрібно-штучних бетонів та все електрогосподарство підприємства . Рівень безпечного стану електроустановок не оформлено актом, у якому оцінюється стан безпеки діючого електроустаткування, наявність необхідної експлуатаційної та оперативної документації в електрогосподарстві та не направлено до управління Держпраці у Черкаській області.
Покарання: відсутні
16.10.2020 2181059 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Черкаській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Гріненко Андрій Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду на будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.07.2020 2136981 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Черкаській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Позапланова перевірка в зв'язку з настанням нещасного випадку.
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Гріненко Андрій Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду на будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.02.2020 1735040 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ТОВ «КРУГ - БУДКОМПЛЕКТ»
18018, Черкаська обл., м. Черкаси, Провул. Анатолія Пашкевича, 8
Учасники:
Березневич Олександр Олександрович — Головний інспектор Черкаського міськрайонного відділу У ДСНС України у Черкаській області
Ярошенко Олександр Юрійович — Головний інспектор Черкаського міськрайонного відділу У ДСНС України у Черкаській області
Порушення:
Не поновлено інструкції про заходи пожежної безпеки
Не до обладнано приміщення складу автоматичною системою протипожежного захисту згідно норм
Посадова особа не пройшла навчання по пожежно-технічному мінімуму
Територію та приміщення підприємства не до забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно норм (вогнегасниками)
Ширину проходів та місця штабельного зберігання продукції не позначено обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно. Відстань між стінами та штабелями виконано менше 0,8 м.
Не надано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Не забезпечено всіх працівників засобами індивідуального захисту, а саме промисловими засобами захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин у разі виникнення надзвичайних ситуацій в умовах мирного стану на хімічно небезпечних об'єктах (з розрахунку 1 протигаз (засіб індивідуального захисту) на одну особу та додатково два відсотки загальної кількості працюючого персоналу) відповідно до п. 3 ПКМУ № 1200
Не виконано для всіх приміщень замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Не забезпечено адресним вказівником об’єкт (назва вулиці, номер будинку), встановленим на видному місті освітлювальним у темний час доби.
Покарання: відсутні
27.08.2018 517524 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні