Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (14)
Банкрутство (1) Перевірки (3)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЕЛЬДОРАДО"

#24153257

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
26.04.2021 2467115 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ТОРГОВИЙ ЦЕНТР «МАНХЕТЕН»
25006, Кіровоградська обл., м. Кропивницький, вул. В. Перспективна, 35/34
Учасники:
Буртник Л Б — Директор
Пересунько Ірина Ігорівна — Державний інспектор з нагляду у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у м. Кропивницькому та Кіровоградському районі
Буртник Л. Б — Директор
Порушення:
Будівлю центру не обладнано установкою автоматичного пожежогасіння та не приведено її до затвердженої проектної документації та акту державної приймальної комісії (торгівельно-офісний центр І-й поверх торгівельні приміщення; ІІ-й; ІІІ-й поверхи офісні приміщення)
Приміщення кафе не забезпечено другим евакуаційним виходом та не зменшено кількість посадкових місць до 13 осіб згідно рішень затвердженої проектної документації та акту державної приймальної комісії
Поряд з розсувними дверима головного входу не встановлено двері, які відчиняються в напрямку евакуації
Не надано сертифікати відповідності на матеріали облицювання стін сходової клітини
В будівлі торгівельного центру не влаштовано сходову клітину типу СК1
На шляху евакуації з приміщень кафе не влаштовано пандус з ухилом 1:6
Приміщення електрощитової не відокремлено від евакуаційного виходу протипожежними дверима
Покарання: відсутні
04.11.2019 1519157 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
ТОРГОВИЙ ЦЕНТР «МАНХЕТЕН»
25006, Кіровоградська обл., м. Кропивницький, вул. В. Перспективна, 35/34
Учасники:
Буртник Л Б — Директор ТОВ "ЕЛЬДОРАДО"
Буртник Л. Б. — Директор ТОВ "ЕЛЬДОРАДО"
Порушення:
Поряд з розсувними дверима головного входу не встановлено двері, які відчиняються в напрямку евакуації (Підтверджується до виконання з 2011 року)
Приміщення електрощитової не відокремлено від евакуаційного виходу протипожежними дверима
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»
Приміщення кафе не забезпечено другим евакуаційним виходом та не зменшено кількість посадкових місць до 13 осіб згідно рішень затвердженої проектної документації та акту державної приймальної комісії (Підтверджується до виконання з 2015 року)
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки, форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «СББТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не надано сертифікати відповідності на матеріали облицювання стін сходової клітини (Підтверджується до виконання з 2011 року)
На шляху евакуації з приміщень кафе не влаштовано пандус з ухилом 1:6 (Підтверджується до виконання з 2015 року)
Будівлю центру не обладнано установкою автоматичного пожежогасіння та не приведено її до затвердженої проектної документації та акту державної приймальної комісії (торгівельно-офісний центр І-й поверх торгівельні приміщення; ІІ-й; ІІІ-й поверхи офісні приміщення) (Підтверджується до виконання з 2015 року)
В будівлі торгівельного центру не влаштовано сходову клітину типу СК1 (Підтверджується до виконання з 2011 року)
Не вивішено на видних місцях затверджені керівником об’єкта інструкції про заходи пожежної безпеки
Покарання: відсутні
23.08.2019 1681738 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Закарпатській області Проведено
22 порушення
Предмет перевірки: дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Порушення:
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не виконується відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5- 38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; - порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; - порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок збирання членів пожежно- рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: - порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Не забезпечено працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту.
Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, не виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт
Працівники об’єкта не дотримуються протипожежного режиму, виконувати вимоги цих Правил та інших нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки.
Не розроблено і не вивішено на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. На об’єктах з постійним або тимчасовим перебуванням на них 100 і більше осіб або таких, що мають хоча б одне окреме приміщення з одночасним перебуванням 50 і більше осіб, які є навчальними (у тому числі дошкільними) закладами на доповнення до схематичного плану евакуації повинна бути розроблена та затверджена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
Вибирання типу та визначення необхідної кількості вогнегасників не здійснено відповідно до Типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року № 151, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за № 554/9153.
Територію, приміщення готелю не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку. Ця вимога стосується також будівель, споруд та приміщень, обладнаних будь-якими типами систем пожежогасіння, пожежної сигналізації або внутрішніми пожежними кран- комплектами.
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Виходи на горище не обладнано протипожежними дверима. Протипожежні двері, ворота, вікна, люки, клапани, завіси (екрани) у протипожежних перешкодах утримувати у справному стані. Не допускається встановлювати будь-які пристрої, предмети тощо, що перешкоджають їх зачиненню.
Наявні пожежні щити не укомплектувано згідно норм.До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ повинно проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Керівник об'єкту не забезпечив утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечив їх технічне обслуговування
Не проведено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблено та не затверджено керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки. У цих інструкціях повинні вказуватися: - категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); - вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; - спеціальні місця для куріння та вимоги до них; - порядок утримання приміщень, робочих місць; - порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; - порядок прибирання робочих місць, збирання, зберігання та видалення горючих відходів, промасленого ганчір’я; - порядок утримання та зберігання спецодягу; - місця, порядок та норми одночасного зберігання в приміщенні сировини, напівфабрикатів та готової продукції; - порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт; - порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; - заходи пожежної безпеки при роботі на технологічних установках та апаратах, які мають підвищену пожежну небезпеку; - обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі. Ці інструкції не вивчаються під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій горищних покриттів.
Необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння не визначено відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення.
Систему протипожежного захисту (далі - СПЗ) не справна і не утримується в постійній готовності до виконання роботи. Несправності, які впливають на їх працездатність, повинні усуватися негайно, інші несправності усуваються в передбачені регламентом терміни, при цьому необхідно робити записи у відповідних журналах.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в приміщеннях не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Покарання: відсутні