Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (25)
Будівництво (1) Перевірки (15)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПОРТ ОЧАКІВ"

#24057648

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
24.05.2022 3082594 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПОРТ ОЧАКІВ" (ТОВ "ПОРТ ОЧАКІВ")
57550, Миколаївська обл., Миколаївський р-н, Куцурубська Отг, С. Куцуруб, вул. Ольвійська, 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.09.2021 2907224 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства у частині виконання припису Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) від 03.06.2021 № 232
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Зінкін Костянтин Сергійович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області)
Салій Юрій Борисович — головний інженер
Літвінов Сергій Сергійович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області)
Місаренко В'ячеслав Степанович — Генеральний директор
Порушення:
Невиконання вимог п. 4 Припису №232 від 03.06.2021року
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.05.2021 2433566 Перевезення пасажирів, небезпечних вантажів, небезпечних відходів морським і річковим транспортом, що підлягає ліцензуванню, та безпека на морському та річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавства суден флоту рибної промисловості) Державна служба морського та річкового транспорту України Проведено
93 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сферах перевезення пасажирів, небезпечних вантажів, небезпечних відходів морським і річковим транспортом та безпеки на морському та річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавства суден флоту рибної промисловості)
Учасники:
Андрущенко Є.Ю. — Старший державний інспектор відділу державного нагляду (контролю) за безпекою судноплавства на морському та річковому транспорті Чорноморсько-Азовського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України
Середа Ю.П. — Старший державний інспектор відділу державного нагляду (контролю) за безпекою судноплавства на морському та річковому транспорті Чорноморсько-Азовського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України
Мисаренко В С — Генеральний директор
Мисаренко В.С. — Генеральний директор
Надєїн Д.В. — Головний спеціаліст відділу державного нагляду (контролю) за безпекою судноплавства на морському та річковому транспорті Чорноморсько-Азовського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України
Середа Ю П — Старший державний інспектор відділу державного нагляду (контролю) за безпекою судноплавства на морському та річковому транспорті Чорноморсько-Азовського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України
Андрущенко Є Ю — Старший державний інспектор відділу державного нагляду (контролю) за безпекою судноплавства на морському та річковому транспорті Чорноморсько-Азовського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України
Надєїн Д В — Головний спеціаліст відділу державного нагляду (контролю) за безпекою судноплавства на морському та річковому транспорті Чорноморсько-Азовського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України
Порушення:
Для забезпечення безпеки робіт із захисту споруд від дії льоду в зимовий період підприємство належним чином не підготовлене. Не розроблено та не затверджено наказом комплекс додаткових організаційних, технічних, технологічних та інших заходів щодо безпечного режиму роботи та ефективної технічної експлуатації споруд у льодових умовах, з визначенням порядку і заходів безпеки під час улаштування (використання) пішохідних і проїзних містків, під час очищення від льоду і снігу території споруди, доріг, переїздів, проходів, розривів між штабелями та інше.
Висвітлення найбільш актуальних проблем з питань безпеки судноплавства у засобах масової інформації не здійснюється.
Інформація про вантаж не подається у Декларації про вантажі (крім небезпечних) – (додаток 2), а також доданих до неї документах.
В журналі технічного нагляду за станом і режимом експлуатації портових гідротехнічних споруд (додаток 4) (далі – журнал технічного нагляду) не фіксуються величини діючих експлуатаційних навантажень.
На кожну швартовну тумбу цифрові позначення (що читаються з берега) відповідно до Правил № 257 не нанесено.
Взаємодію між структурними підрозділами підприємства, що беруть участь у технічній експлуатації споруд, не визначено наказами підприємства .
Підсумки проведення днів безпеки не розглядаються на нарадах, що проводяться керівником підприємства.
За результатами проведення днів безпеки, накази, які визначають заходи стосовно поліпшення роботи, усунення виявлених недоліків, удосконалення функціонування системи управління безпекою підприємства не видаються.
Суб’єктом господарювання не укладено договори з адміністрацією морських портів про взаємодію у розробці, реалізації та фінансуванні плану локалізації та ліквідації розливу забруднюючих речовин, забезпечення вимог екологічної безпеки (у тому числі підтримання у готовності необхідних потужностей, обладнання, об’єктових аварійно-рятувальних служб та їх експлуатації).
Ревізії та можливі заходи щодо усунення недоліків не здійснюються відповідно до процедур, оформлених у вигляді документів.
Для підтримання експлуатаційних характеристик споруди не передбачено та не виконується додатковий комплекс організаційних і інженерно-технічних заходів з урахуванням специфіки підприємства, прогнозованої льодової обстановки, конструктивних особливостей і технічного стану споруди.
Конференції, семінари, засідання, наради, бесіди (не рідше двох разів на рік), підприємством не проводяться.
Компанія не встановила порядок виявлення можливих аварійних ситуацій на судні та їх подальшого усунення.
Головним інженером підприємства у залежності від технічного стану й умов експлуатації не встановлено періодичність регулярних технічних оглядів споруди (але не рідше 1 разу на місяць).
Матеріали перевірок, здійснених під час проведення дня безпеки, актами не оформлюються.
Керівники об’єктів управління системи управління безпекою на морському та річковому транспорті не організовують такий порядок своєї роботи, роботи визначених осіб, інших працівників берегового та суднового персоналу, при якому інформація про аварійні події передається негайно.
Управлінський персонал, відповідальний за даний вид діяльності, не вживає заходів щодо усунення виявлених недоліків.
Відсутня взаємодія адміністрації морських портів та підприємства щодо запобігання та ліквідації розливу забруднюючих речовин на території (акваторії) морського порту та перелік необхідних сил і засобів для ліквідації наслідків, не визначено адміністрацією морських портів у плані локалізації та ліквідації розливу забруднюючих речовин.
Сторінки кожного журналу не пронумеровані, не прошнуровані та не завірені печаткою, не мають сторінки, які пояснюють їх зміст, на підставі записів в журналі технічного нагляду не здійснено планування та організацію ремонтів та інших заходів технічної експлуатації, а також для оцінки якості технічного обслуговування споруди.
Функціональні обов’язки посадових осіб з безпеки судноплавства один раз на 5 років, у разі зміни актів законодавства, якими встановлені вимоги з безпеки судноплавства, за рішенням або на вимогу органів управління системи управління безпекою морського та річкового транспорту у випадках значної зміни структури або напрямків діяльності об’єкта управління, в інших випадках, коли це вимагається системою управління безпекою - не переглядаються.
Компанія не встановила процедури, що забезпечують належне ознайомлення персоналу і персоналу, переведеного на нові посади, пов’язані з безпекою і захистом навколишнього середовища, із покладеними обов’язками. Не визначені і не оформлені у вигляді документів і не надані екіпажу інструкції, які варто знати до виходу в море.
Не здійснено оцінку технічного стану і не розроблено план заходів щодо підтримання споруди у працездатному стані, у тому числі у льодових умовах.
Журнал технічного нагляду не ведеться для кожної споруди, що експлуатується підприємством.
На підприємстві, на підхідному каналі і портовій акваторії якого в зимовий період утворюється крижаний покрив, у доповнення до цих Правил, не розроблено Інструкцію щодо захисту портових гідротехнічних споруд від дії льоду.
Висновки щодо необхідності створення служби морської безпеки в портовому засобі визнаною організацією у сфері охорони суден та портових засобів на морі під час проведення оцінки охорони портового засобу та розроблення плану охорони портового засобу не зроблено.
Режим експлуатації портових акваторій, а також підхідних каналів обов’язковими постановами з урахуванням їх технічного стану, а також проектних і паспортних характеристик не встановлено.
Компанія не забезпечила, своєчасного вилучення застарілих документів.
Компанія встановила і забезпечила дотримання процедур для визначення підготовки, яка може знадобитися для забезпечення системи управління безпекою, а також забезпечила таку підготовку всього відповідного персоналу.
Підприємством, не організовано і не координується виконання управлінських рішень, не здійснюється контроль обліку результатів.
Межі причалів з різними глибинами біля кордону і різною несучою здатністю не позначені, схеми навантажень на причальні споруди не вивішено на видному місці.
Результати ревізій і перевірок не доводяться до всього персоналу, відповідального за даний вид діяльності.
Компанія не забезпечила, щоб дійсні документи були доступні у всіх відповідних місцях.
Заходи (програми) за встановленою формою на підставі вимог законодавчих та нормативних актів, у тому числі міжнародних, результатів аналізу стану аварійності, рішень комісії з безпеки транспорту Морської адміністрації, рекомендацій комісій з розслідування аварійних подій, приписів наглядово-інспекційних органів, рекомендацій Міжнародної морської організації, директив з питань безпеки судноплавства, прийнятих Європейським Союзом, результатів аналізу (самооцінки) з виконання функцій держави прапора, держави порту і прибережної держави, з передбаченими завданнями організаційного та технічного характеру не розроблено.
Робочу технологічну документацію розроблено без урахуванням вимог нормативних документів, що регламентують умови та забезпечення безпеки здійснення вантажних операцій і складських робіт та не подано адміністрації морського порту до відома.
Портовими операторами (оператори терміналів) на підставі положень примірної технологічної схеми не розроблено та не затверджено робочі технологічні схеми морських та інших терміналів, експлуатація яких здійснюється ними в установленому порядку.
Не проведено технічні огляди і інженерні обстеження захисних і берегоукріплювальних споруд.
Робочі технологічні (групи однорідних у технологічному відношенні вантажів), що в сукупності охоплює всю номенклатуру вантажів, які перевантажуються портовим оператором (оператором термінала) - розроблено не для кожного вантажу.
Заходи планування відсутні, в зв’язку з чим їх не можливо реалізувати. Контроль їх реалізації відсутній.
Причальні споруди первинними засобами пожежогасіння, а також рятувальними засобами не оснащені.
Декларація про вантаж не заповнюється за формами міжнародного зразка (додатки 1 та 2).
Технологічні процеси, пов’язані із ввезенням (вивезенням) в (з) морський(ого) порт(у), а також переміщенням у межах морського порту вантажів, не визначаються технологічною схемою.
Оголошена осадка суден, що приймаються підприємством протягом навігаційного періоду, не внесена в обов’язкові постанови.
Компанія не забезпечила, щоб зміни, що вносяться до документів, перевірялися і схвалювалися уповноваженим персоналом.
Перелік завдань для керівного складу, відповідальних осіб, працівників відповідних служб забезпечення безпеки судноплавства не затверджено керівником підприємства.
Перед проведенням дня безпеки наказ, в якому вказуються структурні підрозділи, які підлягають перевірці, призначається комісія, яку очолює керівник підприємства, склад комісії і термін її роботи, визначаються питання, які підлягають перевірці не видається.
Встановлені величини навантажень для причалів з урахуванням фактичного стану конструктивних елементів споруди і відповідності умов їх роботи початково прийнятим під час проектування й будівництва періодично не переглядаються
Порядок своєї роботи, роботи визначених осіб, інших працівників берегового та суднового персоналу, при якому інформація про аварійні події передається негайно документально закріплений в системи управління безпекою не закріплений.
Власник (користувач) земельної ділянки, не включені до території морського порту та до зводу звичаїв морського порту.
Компанія не встановила і не забезпечила дотримання процедур контролю всіх документів і даних, що стосуються системи управління безпекою.
Записи про операції зі шкідливими речовинами в журналах реєстрації операцій зі шкідливими речовинами за встановленою формою з дотриманням рекомендацій щодо заповнення журналів не здійснюються.
План заходів щодо усунення недоліків, виявлених у процесі технічного обслуговування споруди, з урахуванням вимог пунктів 3.3.10–3.3.13 Правил № 257, не розроблено.
Підготовлені документи зі справжніми підписами і печатками вантажовідправником або уповноваженою ним особою причетним учасникам транспортного процесу та контрольним органам не вручаються.
У декларації про вантаж і документах, що її доповнюють, не встановлено терміни їх чинності
Компанія не здійснює періодичної оцінки ефективності системи управління безпекою і при необхідності, не переглядає систему управління безпекою відповідно до встановлених процедур.
Компанія не встановила порядок підготовки планів і інструкцій щодо проведення основних операцій на судні, що стосуються безпеки та запобігання забрудненню.
Система управління безпекою підприємства не забезпечує пошук і рятування людей та суден на морі, ліквідацію небезпечних забруднень морського середовища.
Для розроблення проекту плану суб’єкти господарювання, що провадять свою діяльність на території та в акваторії морського порту, на вимогу адміністрації морських портів України не подають відомості щодо наявних у них виробничого персоналу, у тому числі спеціальних підрозділів, до завдань яких належить негайне реагування на аварії (катастрофи) до повної ліквідації їх наслідків, суден, обладнання, пристроїв та механізмів, що залучатимуться до здійснення заходів з локалізації та ліквідації аварій (катастроф) на території та в акваторії відповідного морського порту.
Реєстрацію операцій з промащеним ганчір’ям на приймальних спорудах у портах у диспетчерському журналі не виконують.
Стенди з матеріалами з питань безпеки судноплавства у відповідних класах та інших місцях не розміщено.
Декларація про вантаж і додаткові документи не оформлюються державною, англійською мовами, зрозумілими учасникам транспортного процесу.
Обов’язкові постанови по порту не містять специфічну для кожного морського порту інформацію, відповідно до частини другої статті 17 Закону України «Про морські порти України».
Примірна технологічна схема відповідно до вимог законодавства схема не розроблена та не затверджена адміністрацією морського порту.
Планування на підприємстві здійснено на середньостроковий (п’ятирічний), так і на поточний (річний) період – не здійснено.
Особисті розмови фахівців, пов’язаних із організацією роботи із забезпечення та контролю БС з працівниками підприємства не проводяться.
Після затвердження робочі технологічні схеми морських та інших терміналів адміністрації морського порту до відома не надаються.
Спеціальні розбори (розгляди) інформації про аварійні події з персоналом підприємства – не проводяться.
Терміни виконання поточних ремонтних робіт не визначаються відповідними службами підприємства, дефектних відомостей не опрацьовуються.
Підприємством не забезпечено підготовку управлінського персоналу, пов’язаного із забезпеченням безпеки судноплавства.
Компанія не забезпечила, щоб весь персонал, пов’язаний з системою управління безпекою Компанії, належним чином розумів відповідні норми, правила, кодекси та керівництва.
Компанія не розробила програми навчань екіпажів і відпрацювань дій в умовах аварійної ситуації.
Особливі властивості і транспортні характеристики вантажу, безпечні умови його перевезення, виконання вантажних і складських операцій з вантажем в повному обсязі невідомі учасникам транспортного процесу.
У положеннях про структурні підрозділи на всіх рівнях управління та виробництва, в посадових інструкціях працівників, які беруть участь у роботі з питань забезпечення безпеки судноплавства, у контрактах з керівниками державних підприємств, організацій, установ не зазначено конкретні обов’язки, права і відповідальність з питань безпеки судноплавства.
Власник (користувач) земельної ділянки, не включений до території морського порту та обов’язкових постанов по порту.
Глибина біля кордону або біля підошви споруди не відповідає проектному (паспортному) значенню.
Інформація про вантаж не встановлює обов’язкові заходи і рекомендації для безпечного виконання морського перевезення і перевантаження вантажу, в тому числі з укладання, розміщення, кріплення, спільного перевезення і зберігання з іншими вантажами.
Для попередження аварійних подій та забезпечення системності в роботі з питань безпеки на морському та річковому транспорті на підприємстві, спеціальні дні безпеки (не рідше одного разу на місяць) - не проводяться.
Підприємством не здійснюється корегування мети і планів здійснення діяльності із забезпечення безпеки судноплавства.
На борту судна відсутня вся документацію, що стосується цього судна.
Профіль захисних і берегоукріплювальних споруд не підтримується у проектному положенні протягом усього періоду їхньої експлуатації .
Залучення суден, обладнання, пристроїв та механізмів, які належать суб’єктам господарювання, для запобігання аваріям (катастрофам), локалізації, ліквідації аварій (катастроф), мінімізації їх наслідків, у порядку негайного реагування на аварії (катастрофи) або загрозу їх виникнення у межах території та акваторії морського порту, а також фінансування відповідних заходів не здійснюються на підставі окремих договорів між адміністрацією морських портів України та суб’єктами господарювання, що провадять свою діяльність на території та в акваторії відповідного морського порту.
Підготовка інформації про вантаж не доручається вантажовласником спеціалізованим організаціям на підставі рішення Комісії з формування та реалізації державної політики щодо безпечного морського перевезення.
Система управління безпекою підприємства не забезпечує належне функціонування берегових об’єктів та безпеки берегового персоналу.
Технічний стан і режим експлуатації споруди у зимовий період шляхом технічних оглядів і інженерних обстежень не визначається.
Підприємством не визначено мету і не забезпечено планування діяльності із забезпечення безпеки судноплавства.
На підприємстві не складено і не введено у дію Довідник допустимих навантажень на причали з урахуванням ширини споруди у кожному конкретному випадку в залежності від її функціонального призначення та конструктивних особливостей, результатів розрахунків несучої здатності та загальної стійкості споруди і окремих конструктивних елементів, габаритів операційної території відповідно до вимог проекту.
Інформація про вантаж не вміщує потрібну додаткову інформацію і (або) перелік свідоцтв щодо вантажу.
Після сильних штормів із хвилюванням більше п’яти балів позачергові обстеження захисних і берегоукріплювальних споруд не проводяться.
Підхід (відхід) судна до причалу здійснюється не у відповідності до вимог, постанов та вказівок служби капітана порту.
Адміністрацією морських портів України за погодженням з капітаном морського порту та власниками (користувачами) морських терміналів і портовими операторами не встановлено порядок взаємодії адміністрації морських портів України та суб’єкту господарювання, що провадить свою діяльність у морському порту, запобігання та ліквідації аварій на території та в акваторії морського порту.
Підприємством, постійно і цілеспрямовано фактори впливу на рівень безпеки судноплавства не виявляються, не здійснюється їх аналіз, не розробляються і не приймаються відповідні управлінські рішення.
Компанія не проводить внутрішні ревізії безпеки з метою перевірки відповідності заходів у сфері безпеки та запобігання забрудненню вимогам системи управління безпекою.
Відбір проб вантажу відповідним актом не оформлюється.
Підготовка причалів до підходу суден і виконання вантажних операцій не включає звільнення оперативної акваторії і простору біля причалу, а також прикордонної смуги від льодового покриву, очищення від снігу і посипання території піском на всіх місцях, де будуть проводитись роботи зі швартування суден, вантажні операції та інше.
Покарання: відсутні
18.05.2021 2270635 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
28 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Григорович Віктор Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку
Дучко Валентин Вікторович — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки
Лодатко Юрій Олексійович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці
Пономарьова Юлія Сергіївна — заступник начальника відділу з питань гігієни праці
Лебедєв Юрій Валентинович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку
Борейко Еліна Валентинівна — Головний державний інспектор
Рязанов Олексій Євгенович — завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Миколаївський області
Порушення:
Не виконується технічне обстеження, в тому числі КПО, підземних та надземних газопроводів
Не представлена документація з експлуатації заводів-виробників газового обладнання
Не забезпечено відповідні умови, не визначено процедуру проведення періодичного технічного обслуговування, налагодження та ремонту ванта-жопідіймальних кранів, відповідно до настанови з експлуатації, які становлять небезпеку для персо-налу.
Не представлено погоджений в установленому законодавством порядку Проект (проекти) зон санітарної охорони (ЗСО) водозабору артсвердловин Вимоги п.4.1- Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведеннянаселених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95Вимоги п.33 НПАОН 14.0-4.01-84
Не виконується випробування обмежника ванта-жопідіймальності в строки, зазначені в настанові з експлуатації вантажопідіймального крана, з відміткою про це у вахтовому журналі.
Відсутня (не надано) технічна документація на ремонт вантажопідіймальних кранів, до складу якої мають входити технічні умови на ремонт, вимоги щодо охорони праці.
При експлуатації устаткування підвищеної небез-пеки, а саме: Вантажопідіймальних кранів, суб'єк-том господарювання не отримано дозвільні доку-менти територіального органу виконавчої влади з питань охорони праці на виконання робіт підви-щенної небезпеки, а саме: Вантажно-розвантажу-вальні роботи за допомогою машин і механізмів.
Відповідальні особи та обслуговуючий персонал по забезпеченню та обслуговуванню Артсердловини не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань за НПАОН 14.0-4.01-84 «Положення про охорону підземних вод»
Не виконується технічне обслуговування КБРТ, відповідно до вимог заводу-виробника
При експлуатації устаткування підвищеної небез-пеки, а саме: Вантажопідіймальних кранів, суб'єк-том господарювання не отримано дозвільні доку-менти територіального органу виконавчої влади з питань охорони праці на виконання робіт підви-щенної небезпеки, а саме: налагодження, ремонт, технічне обслуговування вантажопідіймальних кранів.
У ТОВАРИСТВІ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ПОРТ ОЧАКІВ", у складі якого відсутня власна газова служба, залучено до виконання робіт з технічного огляду, в тому числі обходу, об’єктів систем газопостачання спеціалізовану організацію яка не має дозволу Держпраці України на проведення огляду, що є порушенням вимог п. 1.5. Р.І. та п. 2.1. Р. ІІ. Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану
Не представлена декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці відповідно до пункту 13 (група Б) Додатку 2 до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки затвердженого Постановою КМУ № 1107 від 26.10.2011, а саме: Експлуатація і ремонт водозбірних споруд.
Не представлен дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки відповідно до п. 13 Додатку 2 до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки затвердженого Постановою КМУ № 1107 від 26.10.2011, а саме: Експлуатація свердловин під час розробки родовищ корисних копалин.
Не проведена атестація робочих місць за умовами праці:1) у відділі головного енергетика 2-3:- електромонтерів з обслуговування електроустаткування;2) на перевантажувальному комплексі 3(виробнича дільниця 3-1): - докерів-механізаторів ;- машиніста автокрану;- машиніста гусеничного крана;- машиністів навантажувача;- машиністів бульдозера;- машиністів екскаватора;- моториста;- механіка;3) Служба руху морського 3-2:- капітан;-ст. механік;- боцман;- моторист 1-го класу;- моторист 2-го класу;- матрос;4) служба руху Л/Б «М.Горяйнов»- капітан;-механік.
Не представлені експлуатаційні інструкції на експлуатацію слідуючих споруд: Артсвердловина, Водонапірна башта, Насосна станції. Також не представлені посадові інструкції для обслуговуючого персоналу вищеперерахованих споруд. (Вимоги п. 2.7.1-2.7.4 Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95)
Відсутній (не надано) журнал технічних обслу-овувань і ремонтів вантажопідіймальних кранів, для записів проведення та результати технічних обслуговувань.
Не виконана оцінка та паспортизація технічного стану об’єктів систем газопостачання з визначенням можливості подальшої експлуатації газопроводів відповідно до вимог «Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання», затвердженого наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 24 жовтня 2011 року № 640, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 21 листопада 2011 року за № 1326/20064 (далі - Порядок технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану),
Не представлено перелік газонебезпечних робіт згідно з додатком 1. «Типової інструкції з організації безпечного проведення газонебезпечних робіт»,
Не проведено Державні технічні огляди технологічних транспортних засобів, власником в обовязковому порядку не подано відповідні документи на такі технологічні ТЗ: TSM (1.8/ton) – 4 од.; Toyota (1.5/ton)- 1од.
Не виконується технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання.
Не проводиться щорічне виконання робіт з очищення, фарбування, ремонту водонапірної башти (резервуару з послідуючим складанням Акту в якому вказуються виконані роботі.Вимоги п.8.9-8.12 Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95
При експлуатації устаткування підвищеної небезпеки, а саме: Вантажопідіймальних кранів, суб'єк-том господарювання не отримано дозвільні доку-менти територіального органу виконавчої влади з питань охорони праці на експлуатацію об’єктів підвищенної небезпеки, а саме: устаткування, що наведені у пункту 2 Технічного регламенту без-пеки машин, затвердженого ПКМ від 30.01.2013р. № 62, а саме: ланцюги, канати та текстильні стрічки - призначені для підйомних робіт; підні-мальне приладдя, що дають змогу утримувати вантаж, розміщуються між машиною і вантажем, зокрема стропи та їх компоненти є піднімальним приладдям.
Не в повному обсязі проводиться щорічна генеральна перевірка і випробування, стану Артсвердловини № 205. Акт генеральної перевірки не містять перелік робіт відповідно до ст. 5.3.10 Правила технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів. Не визначено стан обсадних труб, фільтрової колони та ін. Огляди технічного стану обладнання, спостережень за режимом їх роботи, зміни обладнання, ремонти, результати генеральних перевірок не заносяться до паспорту свердловини.(Вимоги пп. 5.3.9; 5.1.9, Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95)
Не представлена інструкція, уточнююча порядок підготовки та безпечного проведення газонебезпечних робіт відповідно до конкретних виробничих умов,
Не контролюється технічний стан газопроводів шляхом проведення технічного огляду (обходу) трас газопроводів
Не виконується контрольний огляд газового господарства
Не дотримано вимоги Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, а саме: не організовано проведення лабораторних досліджень умов праці з метоювизначення шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу, які використовуються для визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду.
Водозабір підземних питних вод не обладнано мережею спостережних свердловин для проведення систематичних спостережень для контролю за станом підземних вод та своєчасного вжиття заходів з їх охорони від виснаження та забруднення. Вимоги ст 39-43 НПАОП 14.0-4.01-84 (Положення про охорону підземних вод)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.05.2021 2311353 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Місаренко В'ячеслав Степанович — Генеральний директор
Салій Юрій Борисович — головний інженер
Гуренко Наталія Юріївна — державний інспектор з охорони навколишньогго природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області)
Зінкін Костянтин Сергійович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області)
Літвінов Сергій Сергійович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області)
Порушення:
Дані, наведені у звіті про водокористування за встановленою формою, є недостовірними в частині кількості утворених стічних вод
Не дотримується умов дозволу та правил спеціального водокористування, в частині перевищення лімітів передачі води стороннім споживачам. Згідно інформації (листа) ТОВ "Порт Очаків" від 31.05.2021, стороннім користувачам було передано 5,906 тис. метрів кубічних води.
Невиконання умов листа Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря № 2040/05 від 08.07.2010 року щодо розгляду технологічної документації (непроведення моніторингу)
Не здійснюється облік обсягів накопичення відпрацьованих хімічних джерел струму та предачі їх на утилізацію за формою "Журнал обліку і обігу відпрацьованих акумуляторних батарей"
Щоквартальне неподання інформації згідно Порядку, затвердженного ПКМУ № 1221 не забезпечується
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.10.2020 1711505 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: з метою запобігання поширенню коронавірусу Covid-19 серед населення України та додержання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19) від 17 березня 2020 року № 530-ІХ
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ТОВ "Порт Очаків" (Миколаївська область)
57550, Миколаївська обл., Очаківський р-н, С. Куцуруб, вул. Ольвійська, 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.10.2020 1870250 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності". Ліквідація Інспекції
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.10.2020 1954777 Будівництво об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середнім (СС2) та значними (СС3) наслідками, що підлягає ліцензуванню Державна архітектурно-будівельна інспекція України Відомості не внесено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання ліцензіатами вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми та значними наслідками
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.08.2020 2150241 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Миколаївській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: охорона праці та промислова безпека при зберіганні та транспортуванні аміачної селітри
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Сіволін Михайло Юрійович — начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку
Салій Юрій Борисович — головний інженер
Беляєв Василь Станіславович — заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки
Місаренко В'ячеслав Степанович — генеральний директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.12.2019 2038592 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Миколаївській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: охорона праці та промислова безпека
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Лебедєв Юрій Валентинович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку
Беляєв Василь Станіславович — заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки
Джігімон Сергій Миколайович — Начальник відділу нагляду вна виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки
Сіволін Михайло Юрійович — начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку
Порушення:
Не представлено Дозвіл на продовження виконання робіт підвищеної небезпеки : роботи у вибухопожежонебезпечних зонах чим порушено п.6 Додатоку 2 Постанови КМУ від 26 жовтня 2011 р. N 1107 «Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки».
В Артсвердловині не проводяться заміри статичних та динамічних рівнів з послідуючою фіксацією їх в експлуатаційний журнал. (Вимоги п. 5.3.4 НПАОП 41.0-1.01-79 Правила технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95)
Ідентифікація об’єктів підвищеної небезпеки (Склад ПММ) суб’єкта господарювання проведена не в повному обсязі чим порушено Ст. 9 ЗУ № 2245, п.3 ПКМУ від 11.07.2002 № 956
Не одержані Дозволи територіального органу Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки відповідно до п. 18 Додатку 2 до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки затвердженого Постановою КМУ № 1107 від 26.10.2011 (далі-Порядок), а саме: Роботи із збагачування корисних копалин. Також п. 4 Додатку 3 Порядку, а саме: Устаткування для збагачення корисних копалин – Гідравлічний класифікатор (заводський номер відсутній), інвентарний № 274. (Порушення ст. 21 Закону України «Про охорону праці»)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.08.2019 1447651 Перевезення пасажирів, небезпечних вантажів, небезпечних відходів морським і річковим транспортом, що підлягає ліцензуванню, та безпека на морському та річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавства суден флоту рибної промисловості) Державна служба морського та річкового транспорту України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутні необхідні нормативно-правові акти
Предмет перевірки: Безпека на морському та річковому транспорті
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.04.2019 1637836 Управління Держпраці у Миколаївській області Проведено
27 порушень
Предмет перевірки:
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Салій Юрій Борисович — головний інженер
Порушення:
Відсутні дані щодо обслуговування запірної арматури не рідше ніж один раз на рік, що є порушенням вимог Розділ V. Глава 1. п. 1.4. НПАОП 0.00-1.76-15
Не представлено ПЛАС (план локалізації і ліквідації аварійних ситуацій та аварій)
Роботодавець не отримав дозвіл на експлуатацію технологічного устатковання та його елементів, відповідно до вимог п.2 Додатку3 «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107, а саме: - КБРТ – комбінований будинковий регулятор тиску газу в кількості 3 шт., що є порушенням вимог п. 3.1. Розділ III. НПАОП 0.00-1.76-15
Артезіанська свердловина № 205 (далі-Артсвердловина) не обладнана, рівнеміром, засувкою, водолічильником. (Вимоги п. 5.3.3 (НПАОП 41.0-1.01-79)Правила технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95; ст. 98 Водного Кодексу України)
Не представлена інструкція, уточнююча порядок підготовки та безпечного проведення газонебезпечних робіт відповідно до конкретних виробничих умов, що є порушенням вимог п 1.4. НПАОП 0.00-5.11-85 «Типової інструкції з організації безпечного проведення газонебезпечних робіт»
Не проводяться щорічні генеральні перевірки і випробування стану Артсвердловини. Огляди технічного стану обладнання, спостережень за режимом їх роботи, аналізи води, зміни обладнання, ремонти, результати генеральних перевірок не заносяться до паспорту свердловини. (Вимоги пп. 5.3.9; 5.1.9, Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95)
Відсутнє місце для зберігання балонів з пропан-бутаном, що є порушенням вимог п. 11. Гл. 3. Р. X. НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском».
обладнання потужністю понад 0,1 МВт, відповідно до вимог п.2 Додатку3 «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107, а саме: - котел Ferroli - 102кВт., який розташовано в адміністративній будівлі, що є порушенням вимог п. 3.1. Розділ III. НПАОП 0.00-1.76-15
Зона санітарної охорони суворого режиму Артсвердловини потребує огорожи, яка виключає доступ сторонніх осіб. (Вимоги п.4.8-4.10 Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95)
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: газополум’яні роботи, що є порушенням вимог п. 6; п.17 додатку 2 «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107
Рукави не проходять гідравлічного випробування на міцність 1 раз на 3 місяці, що є порушенням вимог п. 2.47. Р. V. НПАОП 0.00-1.71-13
На час перевірки не погоджені в встановленому порядку списки працівників, що мають право вести оперативні переговори з енергопостачальною організацією, що є\ порушенням п. 2.2.11. НПАОП 40.1-1.21-98.
На час перевірки не переглянуті перелік робіт, що виконуються за нарядом, розпорядженням і в порядку поточної експлуатації; оформлення робіт нарядом, розпорядженням або затвердженням переліку робіт, що виконуються в порядку поточної експлуатації, що є порушенням п. 3.1.2. «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» - далі НПАОП 40.1-1.21-98.
Не одержано дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки, які виконуються на підставі декларації, а саме: радіологічний (дозиметричний) контроль. Вимоги п.1 Д.6, ПКПУ від 26.10.2011 №1107.
Суб'єкт господарювання не організував проведення ідентифікації потенційно небезпечного об'єкту (газопровід середнього тиску), що є порушенням вимог п.3 Порядку ідентифікації та обліку об’єктів підвищеної небезпеки ПКМУ від 11.07.2002 № 956
Не одержано дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних зонах. Вимоги п.6 Д.2, ПКПУ від 26.10.2011 №1107.
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 3, а саме: посудини що працюють під тиском понад 0,05 МПа (балони з пропан-бутаном та киснем), що є порушенням вимог п. 6; п.10 додатку 3 «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107
Не виконана паспортизація технічного стану об’єктів систем газопостачання відповідно до вимог Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання, затвердженого наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 24 жовтня 2011 року № 640, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 21 листопада 2011 року за № 1326/20064, що є порушенням вимог п. 4.13. Розділ ІV. НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
Не одержані Дозволи територіального органу Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки відповідно до п. 18 Додатку 2 до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки затвердженого Постановою КМУ № 1107 від 26.10.2011 (далі-Порядок), а саме: Роботи із збагачування корисних копалин. Також п. 4 Додатку 3 Порядку, а саме: Устаткування для збагачення корисних копалин – Гідравлічний класифікатор (заводський номер відсутній), інвентарний № 274. (Порушення ст. 21 Закону України «Про охорону праці»)
На підприємстві не здійснюється контрольний огляд газового господарства, що є порушенням вимог Розділ V. Глава 3. п. 3.11. НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
В Артсвердловині не проводяться заміри статичних та динамічних рівнів з послідуючою фіксацією їх в експлуатаційний журнал. (Вимоги п. 5.3.4 НПАОП 41.0-1.01-79 Правила технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95)
На час перевірки не переглянуті списки працівників, що мають право видачі нарядів, розпоряджень, керівників робіт, що допускають, що є порушенням п. 3.2.9. НПАОП 40.1-1.21-98.
Не виконується технічне обслуговування газового обладнання відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників, а саме: 1. Котел Viessmann – 26 кВт. – 1шт.; 2. Котел Ferroli - 102кВт. – 1шт.; 3. Котел Ferroli - 32кВт. – 1шт.; 4. Плит газових ПГ-4 – 2шт.; 5. Газових конвекторів АОГ3 – 1шт., АКОГ4 – 5шт. та підлягає відключенню із встановленням заглушки, що є вимогами Розділ ІІІ. п. 3.2. та 3.3. Розділ V. Глава 5. п. 5.4. та п. 5.7. НПАОП 0.00-1.76-15
Відповідальні особи та обслуговуючий персонал по забезпеченню та обслуговуванню Артсердловини не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань за Правилами технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України затверджених Наказом № 30 від 05.07.95. (Вимоги НПАОП 0.00-4.12-05; п. 2.2.4; 2.5.1 Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95)
Відсутні опломбовані входи люків-лазів водонапірної башти розташованої на території I поясу зон суворого режиму Артсвердловини. (Вимоги п.8.6, Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95)
Не проводиться щорічне виконання робіт з очищення, дезінфекції, фарбування, ремонту водонапірної башти розташованої на території I поясу зони суворого режиму Артсвердловин з послідуючим складанням Акту в якому вказуються виконані роботі. (Вимоги п.8.9-8.12 Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95)
Не складено повідомлення про результати ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки за формою ОПН-1 та не надіслано до управління Держраці. Вимоги п.18 Порядку ідентифікації ОПН ПКМУ від 11.07.2002р. №956
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.09.2018 517164 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Сапега Віктор Валентинович — генеральний директор ТОВ “Порт Очаків”
Порушення:
Пожежні щити (стенди) розташовані на території ТОВ “Порт Очаків” не доукомплектовані інвентарем згідно норм належності, а саме: повна комплектація одного пожежного щита включає в себе багор або лом та гак — 2 шт., лопати — 2 шт., сокири- 2 шт., протипожежне покривало — 1 шт., та 3 вогнегасники.
Не приведено у справний стан пожежний гідрант який розташовано на території ТОВ “Порт Очаків”.
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати тощо) адміністративної будівлі ТОВ “Порт Очаків” не піддані вогнезахисному оброблянню.
Приміщення адміністративної будівлі, 3-х складів та допоміжних приміщень на території ТОВ “Порт Очаків” не обладнано автоматичною системою пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Не виконано ревізію та частково монтаж захисту всіх будівель та споруд ТОВ “Порт Очаків” від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Приміщення адміністративної будівлі ТОВ “Порт Очаків” не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей 1 типу СО-1.
Для всіх приміщень виробничого, складського призначення тощо не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не проведено експлуатацію та технічне обслуговування всіх наявних в приміщеннях та на території порту вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників.
2 пожежні кран-комплекти (крани пристосовані для пожежогасіння) розміщені на території ТОВ “Порт Очаків” не доукомплектовані пожежними рукавами, стволами відповідно до вимог норм.
Не розроблено та не затверджено положення (інструкцію) щодо виконання вимог техногенної безпеки на ТОВ “Порт Очаків”.
Не оновлено інформаційно-довідкові куточки щодо дій персоналу об`єкта у разі виникнення надзвичайних ситуацій або інших нестандартних подій.
Відсутній матеріальний резерв відповідно до розробленої номенклатури матеріального резерву.
Не проведено періодичне обслуговування немеханізованого пожежного ручного інструменту розміщеного на 4-х пожежних щитах (стендах) на території ТОВ “Порт Очаків”.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.09.2018 1210786 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Сапега В.В. — генеральний директор
Сапега В В — генеральний директор
Порушення:
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.09.2018 1155585 Державна служба України з питань праці Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці та законодавства про працю
Учасники:
Салій Юрій Борисович — головний інженер
Порушення:
Відсутні дозволи: - на експлуатацію технологічного устатковання та його елементів, відповідно до вимог п.2 Додатку 3 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107, (далі – Порядок) на КБРТ – комбінований будинковий регулятор тиску газу в кількості 3 шт); - на експлуатацію газовикористовуючого обладнання потужністю понад 0,1 МВт, відповідно до вимог п.2 Додатку3 Порядку (котел Ferroli - 102кВт., який розташовано в адміністративній будівлі); - на експлуатацію електричного устаткування електричних станцій та мереж, технологічного електрообладнання напругою понад 1000В, (ЗТП 332, обладнання ЗТП 332, силовий трансформатор ТМ-630/10; ЗТП 303, обладнання ЗТП 303, силовий трансформатор ТМ-400/10); - на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: газополум’яні роботи, що є порушенням вимог п. 6; п.17 додатку 2 Порядку; - на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, що зазначені у пунктах 6 та 10 додатку 3, Порядку, а саме: посудини що працюють під тиском понад 0,05 МПа (балони з пропан-бутаном та киснем); - на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки відповідно до п. 18 Додатку 2 до Порядку а саме: Роботи із збагачування корисних копалин. та п. 4 Додатку 3 Порядку, а саме: устаткування для збагачення корисних копалин – гідравлічний класифікатор (заводський номер відсутній), інвентарний № 274; - на виконання робіт підвищеної небезпеки а саме: газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних зонах чим порушено додатку 2 п.6 Порядку; - на виконання робіт підвищеної небезпеки, які виконуються на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці: Радіологічний (дозиметричний) контроль
Не представлена виконавча документація на об’єкти систем газопостачання, яка експлуатується та повинна зберігатися у власника, що є порушенням вимог п. 3.29. Розділ V. НПАОП 0.00-1.76-15 Не представлені зареєстрована декларації або сертифікат відповідно до вимог «Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року № 461, об’єктів систем газопостачання. Експлуатація об'єктів, не прийнятих в експлуатацію, забороняється, що є вимогами Розділу IV. п. 4.6. «Правил безпеки систем газопостачання» НПАОП 0.00-1.76-15; п. 12 «Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів», затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року № 461.» Не представлено проектну документацію, що унеможливлює перевірити відповідність системи газопостачання проектній документації, та є порушенням вимогами п. 5.7. Розділ V. НПАОП 0.00-1.76-15 На підприємстві не здійснюється контрольний огляд газового господарства, що є порушенням вимог Розділ V. Глава 3. п. 3.11. НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання» Не виконується технічне обслуговування газового обладнання відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників, а саме: 1. Котел Viessmann – 26 кВт. – 1шт.; 2. Котел Ferroli - 102кВт. – 1шт.; 3. Котел Ferroli - 32кВт. – 1шт.; 4. Плит газових ПГ-4 – 2шт.; 5. Газових конвекторів АОГ3 – 1шт., АКОГ4 – 5шт. та підлягає відключенню із встановленням заглушки, що є вимогами Розділ ІІІ. п. 3.2. та 3.3. Розділ V. Глава 5. п. 5.4. та п. 5.7. НПАОП 0.00-1.76-15 Не виконана паспортизація технічного стану об’єктів систем газопостачання відповідно до вимог Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання, затвердженого наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 24 жовтня 2011 року № 640, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 21 листопада 2011 року за № 1326/20064, що є порушенням вимог п. 4.13. Розділ ІV. НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
Відсутнє місце для зберігання балонів з пропан-бутаном
Не проводяться щорічні генеральні перевірки і випробування стану Артсвердловини. Огляди технічного стану обладнання, спостережень за режимом їх роботи, аналізи води, зміни обладнання, ремонти, результати генеральних перевірок не заносяться до паспорту свердловини. (Вимоги пп. 5.3.9; 5.1.9, Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95) Відповідальні особи та обслуговуючий персонал по забезпеченню та обслуговуванню Артсердловини не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань за Правилами технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України затверджених Наказом № 30 від 05.07.95. (Вимоги НПАОП 0.00-4.12-05; п. 2.2.4; 2.5.1 Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95) Відсутні опломбовані входи люків-лазів водонапірної башти розташованої на території I поясу зон суворого режиму Артсвердловини. (Вимоги п.8.6, Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95) Не проводиться щорічне виконання робіт з очищення, дезінфекції, фарбування, ремонту водонапірної башти розташованої на території I поясу зони суворого режиму Артсвердловин з послідуючим складанням Акту в якому вказуються виконані роботі. (Вимоги п.8.9-8.12 Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95) Зона санітарної охорони суворого режиму Артсвердловини потребує огорожи, яка виключає доступ сторонніх осіб. (Вимоги п.4.8-4.10 Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95) Не представлена експлуатаційна інструкція на експлуатацію Артсвердловини, водонапірної башти, насосної станції. Також не представлені посадові інструкції для обслуговуючого персоналу вищеперерахованих споруд. (Вимоги п. 2.7.1-2.7.4 Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95) Не представлені плани-графіки планово-попереджувальних оглядів, поточних та капітальних ремонтів споруд та устаткування систем водопостачання. (Вимоги п. 2.9.1-2.9.10 Правил технічної експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених пунктів України. Наказ № 30 від 05.07.95)
Артезіанська свердловина № 205 (далі-Артсвердловина) не обладнана, рівнеміром, засувкою, водолічильником В Артсвердловині не проводяться заміри статичних та динамічних рівнів з послідуючою фіксацією їх в експлуатаційний журнал Паспорт на Артсвердловину потребує відновлення. Предоставлено лише титульний аркуш від паспорту Не проводяться щорічні генеральні перевірки і випробування стану Артсвердловини. Огляди технічного стану обладнання, спостережень за режимом їх роботи, аналізи води, зміни обладнання, ремонти, результати генеральних перевірок не заносяться до паспорту свердловини
Не представлені плани локалізації і ліквідації можливих аварій в системі газопостачання, що є порушенням вимог п. 3.30. гл.3. р.V НПАОП 0.00-1.76-15 Відсутні дані щодо обслуговування запірної арматури не рідше ніж один раз на рік, що є порушенням вимог Розділ V. Глава 1. п. 1.4. НПАОП 0.00-1.76-15 Відсутні дані щодо технічного огляду траси підземного газопроводу, що є порушенням вимог п. 1.19. Розділ V. НПАОП 0.00-1.76-15 Не перевіряється зовнішній стан та герметичність з’єднань КБРТ, що є порушеннями вимог п. 2.22. Розділ V. НПАОП 0.00-1.76-15 Не здійснюється технічне обслуговування КБРТ з дотриманням періодичності згідно з вимогами заводу-виробника, що є порушенням вимог п. 2.23. Розділ V. НПАОП 0.00-1.76-15
На час перевірки Положення про енергослужбу не відповідає вимогам, що є порушенням п. 1.3.1. «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів» - далі НПАОП 40.1-1.21-98. На час перевірки не надано акту опосвідчення стану безпеки електроустановок, що є порушенням пп. 8.1-8.4 НПАОП 40.1-1.21-98. На час перевірки не надано технічні паспорти основного електрообладнання, чим порушено п.3.1. р. ІІІ «Правила технічної експлуатації електроустановок споживачів» - далі ПТЕЕС, що є порушенням п. 1.1.7 НПАОП 40.1-1.21-98. На час перевірки не проведено інструктаж та перевірка знань працівників підприємства на І-шу групу з електробезпеки, що є порушенням п. 2.1.3. НПАОП 40.1-1.21-98. На час перевірки інженер з охорони праці не має IV групу з електробезпеки, що є порушенням п. 1.3.2. НПАОП 40.1-1.21-98. На час перевірки не надано однолінійні загальні схеми електропостачання в цілому та для окремих дільниць, затвердженні особою, відповідальною за електрогосподарство, чим порушено п.3.4 р. ІV ПТЕЕС, що є порушенням п.1.1.3. НПАОП 40.1-121-98. На час перевірки не надано «Журнал обліку й зберігання засобів захисту», що є порушення п.4.4.2 «Правила експлуатації електрозахисних засобів» - далі НПАОП 40.1-1.07-01. Не надано необхідні електрозахисні засоби, що є порушенням пп. 4.2.4, 4.4.3, 4.2.5 НПАОП 40.1-1.07-01. На час перевірки показникам напруги понад 1000В УВН 80-2М/1 № 26, 27 не проведено випробування згідно норм, що є порушенням п. 4.2.4, 4.4.3, 4.2.5, НПАОП 40.1-1.07-01. На час перевірки не виконуються організаційні заходи, що убезпечують працівників під час роботи, не надано: - перелік робіт, що виконуються за нарядом, розпорядженням і в порядку поточної експлуатації; - оформлення робіт нарядом, розпорядженням або затвердженням переліку робіт що виконуються в порядку поточної експлуатації та інші. Не ведеться відповідний журнал, що є порушенням п. 3.1.2. НПАОП 40.1-1.21-98. На час перевірки не надано графіки ремонтів, технічного обслуговування і їх обсяги, що визначаються щорічними планами, які підписуються особою, відповідальною за електрогосподарство і затверджуються керівником, чим порушено пп. 5.5 р. ІV, 1.16, 2.10, 3.35, 4.34, 11.12 р. VІІ ПТЕЕС, що є порушенням п. 1.1.7 НПАОП 40.1-1.21-98. На час перевірки не надано списки працівників, що мають право видачі нарядів, розпоряджень, керівників робіт, що допускають, що є порушенням п. 3.2.9. НПАОП 40.1-1.21-98. На час перевірки не надано погоджені з Держпрацєй списки працівників, що мають право вести оперативні переговори з енергопостачальною організацією, що є порушенням п. 2.2.11. НПАОП 40.1-1.21-98. Не надано журнал нарядів та розпоряджень, що є порушенням п. 3.3.12 НПАОП 40.1-1.21-98. Не надано оперативний журнал, що є порушенням п. 8.7.3 НПАОП 40.1-1.21-98. Не надано журнал обліку протиаварійних і протипожежних тренувань, що є порушенням п. 8.7.3. НПАОП 40.1-1.21-98. Не надано журнал обліку відмов і аварій в роботі електрообладнання і мереж, що є порушенням п. 8.7.3. НПАОП 40.1-1.21-98. На час перевірки не надано документацію з електрогосподарства в повному обсязі, згідно вимогам Правил, що є порушенням п. 8.7.3. НПАОП 40.1-1.21-98.
Суб'єкт господарювання не організував проведення ідентифікації потенційно небезпечного об'єкту Суб'єкт господарювання не склав повідомлення про результати ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки за формою ОПН-1 (додаток 1) і не надіслав його у двотижневий термін до управління Держпраці у Миколаївській області
У місцях проведення навантажувально-розвантажувальних робіт із застосуванням в/п кранів, машин вивішені графічні зображення (схеми)стропування типових вантажів, затверджені суб’єктом господарювання ,у місці, яке не видно стропальнику, що є порушенням п. 4, гл.3, розділ VІІ «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», далі – НПАОП 0.00-1.80-18 Не предъявлено технологічні карти складування вантажів , що є порушенням п. 13, гл.2, розділ VІІ НПАОП 0.00-1.80-18 Не переглянуті інструкції з охорони праці для відповідальних працівників, обслуговувального та ремонтного персоналу, що є порушенням п. 1 (10), гл.5, розділ VІ НПАОП 0.00-1.80-18 На інформаційній табличці крану реєстр.№10243; 7444; 10242 не оновлена дата проведення наступного часткового технічного огляду, що є порушенням п. 33, гл.3, розділ VІ НПАОП 0.00-1.80-18 Не заведений журнал обліку вантажопідіймальних машин і механізмів, що повинен вести працівник, якій здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання, що є порушенням п. 1, гл.1, 2(1) гл.6, розділ VІ НПАОП 0.00-1.80-18 В паспортах в/п кранів не зберігаються протоколи вантажопідіймальності грейфера під час зважування вантажу при пробному зачерпуванні, що є порушенням п. 2, гл.2, розділ VІІ НПАОП 0.00-1.80-18 У в/п кранів RDK 160-2 реєстр.№6998;7444;10243;10244; RDK 25-2: реєстр.№10242 прострочено строк проведення експертного обстеження та позачергового повного технічного огляду, що є порушенням п. 1, гл.4, розділ VІ НПАОП 0.00-1.80-18 В кабіні крана реєстр.№10244 розбито скло (потребує заміни), що є порушенням п. 8, гл.13, , розділ VІII НПАОП 0.00-1.80-18 Суб’єкт господарювання не забезпечив своїми силами технічний огляд та ремонт в/п кранів (не заключив договір з іншим субєктом господарювання на виконання зазначених робіт), що є порушенням п. 1, гл.5, розділ VІ НПАОП 0.00-1.80-18 В паспортах в/п кранів RDK 160-2 реєстр.№6998;7444;10243;10244; RDK 25-2: реєстр.№10242, не оновлено наказ про призначення працівника,відповідального за утримання обладнання у справному стані з його підписом, що є порушенням п. 2, гл.5, розділ VІ НПАОП 0.00-1.80-18 Наказом по підприємству на працівника,який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання, не можуть бути покладені обов’язки працівників, відповідальних за утримання обладнання в справному стані, або працівників, відповідальних за безпечне проведення робіт, що є порушенням п. 3, гл.5, розділ VІ НПАОП 0.00-1.80-18
Відсутній транспорт для перевезення балонів з газами, що є порушенням вимог п. 2.27., п. 2.28. Р. V. НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями» Рукави не проходять гідравлічного випробування на міцність 1 раз на 3 місяці, що є порушенням вимог п. 2.47. Р. V. НПАОП 0.00-1.71-13 Не перевіряються на газонепроникність різаки та пальники, що є порушенням вимог п. 2.63. Р. V. НПАОП 0.00-1.71-13
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом