Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (3)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (12)

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА №5" ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

#23987701

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
05.08.2021 2283211 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Карманова Світлана Василівна — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Нефьодов Павло Валерійович — головний державний інспектор
Смакограй Олександр Вікторович — головний державний інспектор відділу нагяду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Порушення:
Відсутні особисті письмові згоди (заяви) працівників на виплату заробітної плати через установи банків.
ч.4 ст115 КЗпП України визначено, що заробітна плата за період щорічної відпустки виплачується працівникам не пізніше ніж за три дні до початку відпустки. Під час здійснення перевірки встановлено порушення вищезазначеного нормативного акту, зокрема медична сестра зі стоматології Прихоженко І.В. надана щорічна відпустка з 12.07.2021 року, заробітна плата за період щорічної відпустки виплачена 22.07.2021 року, лікар-стоматолог-ортопед Соловйов А.В. – надана щорічна відпустка з 19.07.2021 року, заробітна плата за період щорічної відпустки виплачена 05.08.2021 року, лікар-стоматолог-хірург Лашкова О.А. надана щорічна відпустка з 12.07.2021 року, заробітна плата за період щорічної відпустки виплачена 23.07.2021 року.
Покарання: відсутні
05.08.2021 2355865 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
83 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ІІ та ІІІ дитяче відділення КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА №5" ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
м. Одеса, Пр. Добровольського, 63-А
КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА "МІСЬКА СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА №5"
65069, Одеська обл., м. Одеса, вул. Ак. Заболотного, 27
ІІ терапевтичне та ортопедичне відділення КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА №5" ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
м. Одеса, вул. От. Головатого, 39
І дитяче відділення КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА №5" ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
м. Одеса, вул. От. Головатого, 26/28
Учасники:
Єрмакова Олена В'ячеславівна — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Не надано акт перевірки відповідності наявної системи протипожежного захисту на об’єкті (Форма И.1) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Для приміщень виробничого призначення (в яких розміщені компресорні установки, ливарні) не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні
Металеві грати на шляхах евакуації (біля основного вихода) не відчиняються в напрямку виходу з будівлі.
З’єднання відгалуження жил електропроводів живлення в розподільчих коробках не виконано за допомогою гвинтових затискачів. Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів.
Не призначено керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації для керівництва проведенням аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт у єдиній державній системі цивільного захисту під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та управління силами цивільного захисту, що залучаються до таких робіт.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в електророзподільних коробках не здійснюється за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, приміщення різного за призначенням (компресорної).
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку закладу окремо для кожного приміщення.
Для кожного приміщення об’єкта не оновлені інструкції про заходи пожежної безпеки. У цих інструкціях повинні вказуватися: категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок прибирання робочих місць, збирання, зберігання та видалення горючих відходів, промасленого ганчір’я; порядок утримання та зберігання спецодягу; місця, порядок та норми одночасного зберігання в приміщенні сировини, напівфабрикатів та готової продукції; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; заходи пожежної безпеки при роботі на технологічних установках та апаратах, які мають підвищену пожежну небезпеку; граничні показання контрольно-вимірювальних приладів, відхилення від яких можуть викликати пожежу або вибух; обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі. Ці інструкції мають вивчатися під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях. Інструкції про заходи пожежної безпеки не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, а також для коридорів та вестибюлів.
Не надано акти проведення прихованих робіт електромережі, прокладених під підвісною стелею.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT). Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Не створено об’єктову комісію з питань надзвичайних ситуацій підприємств, установ та організацій
При розробці плану (схеми) евакуації людей на випадок пожежі не використані вимоги стандартів ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації» та ДСТУ ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки»
Допускається зменшення класу вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій, застосовування матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки в загальному коридорі ІІ-го поверху.
Допускається захаращення компресорної побутовими речами тощо.
Допускається зменшення розміру евакуаційного виходу з будівлі.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку закладу окремо для кожного приміщення.
Пожежний щит не доукомплектовано згідно норм належності, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Особи, яких приймають на роботу, пов'язану з підвищеною пожежною небезпекою, попередньо (до початку самостійного виконання роботи) не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум). Працівники, зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою,- працівники, що здійснюють роботи в приміщеннях, будинках та зовнішніх установках з категорією щодо вибухопожежної, пожежної небезпеки А, Б, В, Аз, Бз та Вз, у вибухонебезпечних та пожежонебезпечних зонах або здійснюють електро-, газозварювальні роботи та роботи з відкритим вогнем, а також інші працівники, діяльність яких потребує додаткових знань з питань пожежної безпеки та навичок на випадок виникнення пожежі.
Допускається захаращення побутовими речами евакуаційного виходу з будівлі.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку закладу окремо для кожного приміщення.
Не надано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб'єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки орендованих приміщень (рентгенкабінет).
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT). Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Відповідальні особи (завідувачі відділеннями) не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Двері на шляхах евакуації не відчиняються в напрямку виходу з будівлі (основний вхід, з приміщення ливарні).
Лінія живлення до побутових кондиціонерів не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюється за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
При розробці плану (схеми) евакуації людей на випадок пожежі не використані вимоги стандартів ДСТУ ISO 23601:2019 «Ідентифікація безпечності. Знаки на планах евакуації» та ДСТУ ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки»
Вогнегасники, які експлуатуються, не мають облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації
Дерев’яні конструкції сценічної коробки не оброблені вогнезахисними засобами, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Допускається встановлення вимикачів, електророзеток на горючій основі без підкладання суцільного негорючого матеріалу з виступом за габарити на 0,01 м.
Відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не надані плани реагування на надзвичайні ситуації для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій суб’єктами господарювання із чисельністю працюючого персоналу більш як 50 осіб.
Допускається встановлення на шляхах евакуації (біля одного з евакуаційних виходів) каркасу автомату.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку закладу окремо для кожного приміщення.
Не надано акти проведення прихованих робіт електромережі, прокладених під підвісною стелею.
Вогнегасники, які експлуатуються, не мають облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі.
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі.
Використовуються світильники з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (плафон який захищає випадання ниті розжарення).
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT). Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Пожежний щит не доукомплектовано згідно норм належності, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені в повному обсягу схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Електромережа (електропроводи) в приміщеннях зуботехнічних лабораторій за виконанням та ступенем захисту не відповідають класу зони згідно з ПУЕ, відсутні апарати захисту від струмів короткого замикання та інших аварійних режимів.
Пожежний щит не доукомплектовано згідно норм належності, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Лінія живлення до побутового кондиціонеру не забезпечена автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії в зуботехнічній лабораторій ортопедії.
Не надано Журнал обліку вогнегасників.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені в повному обсягу схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Допускається встановлення не на всіх вікнах приміщень (І – го поверху), де перебувають люди розсувних або легкоз’ємних грат.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту в тому числі з урахуванням внутрішніх та зовнішніх чинників небезпеки, які можуть впливати на об’єкт (за адресами: м. Одеса, вул. Ак. Заболотного, 27; м. Одеса, пр. Добровольського, 63-а; м. Одеса, вул. От. Головатого, 26/28; м. Одеса, вул. От. Головатого, 39).
Журнал обліку вогнегасників не відповідає встановленим вимогам.
Допускається встановлення вимикачів, електророзеток на горючій основі без підкладання суцільного негорючого матеріалу з виступом за габарити на 0,01 м.
Допускається улаштовувати на шляхах евакуації порогів, виступів в загальних коридорах.
Для приміщень виробничого призначення (в яких розміщені компресорні установки) не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Допускається встановлення в загальному коридорі на шляхах евакуації індивідуальних шафок для співробітників.
Пожежний щит не доукомплектовано згідно норм належності, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Допускається захаращення приміщення електрощитової побутовими речами тощо
Допускається встановлення металевої решітка (грат) на шляхах евакуації з актової зали.
Особи, яких приймають на роботу, пов'язану з підвищеною пожежною небезпекою, попередньо (до початку самостійного виконання роботи) не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум). Працівники, зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою,- працівники, що здійснюють роботи в приміщеннях, будинках та зовнішніх установках з категорією щодо вибухопожежної, пожежної небезпеки А, Б, В, Аз, Бз та Вз, у вибухонебезпечних та пожежонебезпечних зонах або здійснюють електро-, газозварювальні роботи та роботи з відкритим вогнем, а також інші працівники, діяльність яких потребує додаткових знань з питань пожежної безпеки та навичок на випадок виникнення пожежі.
Вогнегасники, які експлуатуються, не мають облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації
Лінія живлення до побутового кондиціонера (каб.№11) не забезпечена автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки (EN ISO 7010:2012; А1:2014; А2:2014; А3:2014; А4:2014; А5:2015; А6:2016; А7:2017, IDT; ISO 7010:2011; Аmd 1:2012; Аmd 2:2012; Аmd 3:2012; Аmd 4:2013; Аmd 5:2014; Аmd 6:2014; Аmd 7:2016, IDT). Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Не забезпечені працівники закладу, працівники об'єктових формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами радіаційного та хімічного захисту.
Приміщення компресорної не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не надано акт перевірки відповідності наявної системи протипожежного захисту на об’єкті (Форма И.1) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається встановлення не на всіх вікнах приміщень (І – го поверху), де перебувають люди розсувних або легкоз’ємних грат.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі.
Не забезпечено штаб з НС комплектом оперативно-технічної документації, нормативно-правовими актами з питань організації реагування на НС, засобами зв’язку та оргтехнікою. 1. Журнал реєстрації розпоряджень керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 1). 2. Розрахунок сил і засобів (техніки), залучених до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації(додаток 3). 3. Картка зв’язку у зоні надзвичайної ситуації (додаток 4). 4. Доповідь старшої посадової особи про склад сил і засобів (техніки), що прибули для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (вибули із зони надзвичайної ситуації) (додаток 5). 5. Звіт про роботу залучених до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації сил та засобів (техніки) цивільного захисту (додаток 6). 6. Робоча карта (схема) зони надзвичайної ситуації. 7. Журнал обліку постраждалих та загиблих під час надзвичайної ситуації (додаток 8. Журнал обліку матеріально-технічного забезпечення ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 9). 9. Журнал обліку аналізів проб (повітря, води та ґрунту.)
Для кожного приміщення об’єкта не оновлені інструкції про заходи пожежної безпеки. У цих інструкціях повинні вказуватися: категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок прибирання робочих місць, збирання, зберігання та видалення горючих відходів, промасленого ганчір’я; порядок утримання та зберігання спецодягу; місця, порядок та норми одночасного зберігання в приміщенні сировини, напівфабрикатів та готової продукції; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; заходи пожежної безпеки при роботі на технологічних установках та апаратах, які мають підвищену пожежну небезпеку; граничні показання контрольно-вимірювальних приладів, відхилення від яких можуть викликати пожежу або вибух; обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі. Ці інструкції мають вивчатися під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях. Інструкції про заходи пожежної безпеки не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, а також для коридорів та вестибюлів.
Відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Електрощити, групові електрощитки не оснащені в повному обсягу схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Для приміщень виробничого призначення (в яких розміщені компресорні установки, ливарні) не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Допускається встановлення не на всіх вікнах приміщень (І – го поверху), де перебувають люди розсувних або легкоз’ємних грат.
Не надано акти проведення прихованих робіт електромережі, прокладених під гіпсокартоном та підвісними стелями.
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.08.2021 2278588 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
32 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Карманова Світлана Василівна — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Нефьодов Павло Валерійович — головний державний інспектор
Смакограй Олександр Вікторович — головний державний інспектор відділу нагяду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Порушення:
Відсутній паспорт на газове господарство.
Відсутній акт розмежування меж балансової належності ділянок обслуговування зовнішніх і внутрішніх газопроводів.
Для працівників сторонніх організацій, які прибули на підприємство і виконують будь-які роботи для підприємства, не проводиться вступний інструктаж з питань охорони праці з реєстрацією в Журналі реєстрації вступного інструктажу.
Журнали реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці в структурних підрозділах КНП «СП№5» ОМР ведуться з порушеннями встановленої форми (не завжди записується вид інструктажу, назва чи номер інструкції, по який проводився інструктаж, не вноситься запис про проходження працівником стажування та інші).
Для працівників рентгенологічного кабінету інструктажі з питань охорони праці проводяться з порушенням встановлених термінів.
Положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці не переглянуто у зв’язку із внесенням змін до Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці (в редакції від 30.01.2017 року).
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, а саме: на систему газопостачання природним газом суб'єкта господарювання (газопроводу низького тиску, вузол обліку газу, газову плиту ПГ-4, – 1 од, за адресою: місто Одеса, ВУЛИЦЯ АКАДЕМІКА ЗАБОЛОТНОГО , будинок 27.
Особа, відповідальна за безпечну експлуатацію посудин, що працюють під тиском зав.відділенням Конарева Н.І. не пройшла перевірку знань Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском згідно встановлених термінів.
Положення про службу охорони праці не переглянуто у зв’язку із внесенням змін до Типового положення про службу охорони праці (в редакції від 31.01.2017 року).
Працівники, які працюють на висоті, не пройшли спеціальне навчання та перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.
Не проведено випробування драбин та стрем'янок статичним навантаженням (відсутні підтверджуючі протоколи випробувань).
Не розроблені плани локалізації і ліквідації можливих аварій в системі газопостачання об’єкту.
До роботи з посудинами, що працюють під тиском (кисневі балони) допущено персонал, який не пройшов навчання та перевірку знань Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.
Не відрізана ділянка газопроводу у місті відводу від розподільчого газопроводу та не зварювана наглухо під час демонтажу газового обладнання у приміщені за адресою: м. Одеса, ВУЛИЦЯ АКАДЕМІКА ЗАБОЛОТНОГО, будинок 27.
Службою охорони праці не складено перелік інструкцій з охорони праці, які діють на підприємстві.
Не пройшла періодичне раз на три роки, навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці («Правил безпеки систем газопостачання») особа (відповідальний за газове господарство) службові обов’язки якого пов’язані з керівництвом та контролем за виконанням робіт підвищеної небезпеки в обсязі виконуваної ними роботи, а саме завідувач ортопедичним відділенням.
Не виконується контрольний огляд газового господарства у строк не рідше ніж два рази на рік.
Керівники структурних підрозділів не пройшли навчання та перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.
Опосвідчення безпечного стану електроустановок підприємства не проведено.
В КНП «СП №5» ОМР відсутні інструкції з охорони праці по професіям та при виконанні працівниками робіт певного виду.
Не переглянутий та не затверджений перелік робіт підвищеної небезпеки (НПАОП 0.00-2.01-05), та перелік робіт, де є потреба у професійному доборі, згідно з набуттям чинності нового нормативно правового акту.
Не розроблено програми стажування (дублювання) для конкретної професії.
Не складено перелік питань для перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб.
Особа, відповідальна за безпечну експлуатацію електрогосподарства Люперсольський І.В. не пройшов навчання та періодичну перевірку знань з електробезпеки з присвоєнням відповідної кваліфікаційної групи.
Журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями не ведеться.
Не надано наказ про призначення відповідальної особи за організацію робіт на висоті, з відповідним навчанням та перевіркою знань щодо Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті.
Не отримано дозвільні документи на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: роботи в зонах дії іонізуючого випромінювання та роботи, що виконуються на висоті.
Результати медичних оглядів особи, відповідальної за електрогосподарство не представлено.
Не переглянута інструкція з охорони праці по експлуатації побутової газової плити (для робіт з підвищеною небезпекою або там, де є потреба у професійному доборі, - не рідше ніж один раз на 3 роки).
Картки обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту не ведуться за затвердженою формою.
Не розроблено та не затверджено у відповідному порядку інструкцію з режиму роботи і безпечного обслуговування посудин, що працюють під тиском.
Не перевіряється періодичним оглядом, не рідше за один раз на 6 місяців, із записом в «Журнал обліку та зберігання засобів захисту», наявність і стан усіх засобів захисту.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.08.2021 2225432 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Об'єкти:
філія Головаього 39
65003, м. Одеса, вул. Отамана Головатого, буд. 39
філія Головатого 26/28
65003, м. Одеса, вул. Отамана Головатого, буд. 26/28
філія Добровольського 63А
65069, м. Одеса, просп. Добровольського, буд. 63А
філія Одеська17
65031, м. Одеса, вул. Одеська, буд. 17
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.11.2020 2434321 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Доскоч Тетяна Володимирівна — Лікар з загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.08.2020 1820473 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: "На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.08.2020 1723376 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА "МІСЬКА СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА №5"
65069, Одеська обл., м. Одеса, вул. Ак. Заболотного, 27
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.02.2020 2087145 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: ПЕРЕВІРКА
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Федоров Володимир Андрійович — Керівник КНП "СП №5" ОМР
Єрмакова Олена В'ячеславівна — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Цвігун О М — провідний інспектор Суворовського РВ у м. Одесі ГУ ДСНС України в Одеській області
Цвігун О.М. — провідний інспектор Суворовського РВ у м. Одесі ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Не надано акти проведення прихованих робіт електромережі, прокладених під підвісною стелею.
Працюючий персонал об’єкту не дозабезпечений засобами індивідуального захисту органів дихання.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонеру не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії (каб. 1-а, ортопедичне відділення каб. № 8, 9).
Відповідальні особи (завідувачі відділеннями) не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не надано акти проведення прихованих робіт електромережі, прокладених під гіпсокартоном (в каб. № 20., ортопедичне відділення каб. № 6).
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Лінія живлення до побутових кондиціонерів не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Допускається встановлення на вікнах приміщень (І – го поверху), де перебувають люди, глухих ґрат (повинні розкриватися, розсуватися або зніматися).
Відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Пожежний щит не доукомплектовано згідно норм належності, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт
Допускається влаштування електророзеток, вимикачів на горючій основі ( каб. № 4, ортопедичне відділення кА. № 8).
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Лінія живлення до побутового кондиціонера (хірургія) не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Розподільча коробка (доза) (коридор 2-й поверх) не закрита кришкою з негорючих матеріалів.
Лінія живлення до побутового кондиціонера (каб.№10) не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Не надано акти проведення прихованих робіт електромережі, прокладених під підвісною стелею.
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Допускається встановлення не на всіх вікнах приміщень (І – го поверху), де перебувають люди розсувних або легкоз’ємних грат.
З’єднання відгалуження жил електропроводів живлення в розподільчих коробках не виконано за допомогою гвинтових затискачів. Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів
Допускається встановлення електророзеток, вимикачів на горючій основі (каб. 10, роздягальня).
Не надано декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки орендованих приміщень.
Використовуються світильники з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (компресорна, регістратура, зуботехнічна лабораторія) (плафон який захищає випадання ниті розжарення).
Двері (металеві грати) на шляхах одного з евакуації виходів не відчиняються в напрямку виходу з будівлі.
Покарання: відсутні
13.02.2020 2104827 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері цивільного зазисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Федоров В А — керівник
Єрмакова Олена В'ячеславівна — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Цвігун О М — провідний інспектор Суворовського РВ у м. Одесі ГУ ДСНС України в Одеській області
Цвігун О.М. — провідний інспектор Суворовського РВ у м. Одесі ГУ ДСНС України в Одеській області
Федоров В.А. — керівник
Порушення:
З’єднання відгалуження жил електропроводів живлення в розподільчих коробках не виконано за допомогою гвинтових затискачів. Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів.
Не надано декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки орендованих приміщень.
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Використовуються світильники з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (компресорна, регістратура, зуботехнічна лабораторія) (плафон який захищає випадання ниті розжарення).
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Не надано акти проведення прихованих робіт електромережі, прокладених під підвісною стелею.
Відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Відповідальні особи (завідувачі відділеннями) не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Допускається встановлення не на всіх вікнах приміщень (І – го поверху), де перебувають люди розсувних або легкоз’ємних грат.
Працюючий персонал об’єкту не дозабезпечений засобами індивідуального захисту органів дихання.
Допускається встановлення електророзеток, вимикачів на горючій основі (каб. 10, роздягальня).
Лінія живлення до побутових кондиціонерів не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не надано акти проведення прихованих робіт електромережі, прокладених під гіпсокартоном (в каб. № 20., ортопедичне відділення каб. № 6).
Розподільча коробка (доза) (коридор 2-й поверх) не закрита кришкою з негорючих матеріалів.
Лінія живлення до побутового кондиціонера (каб.№10) не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Відповідальні особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Двері (металеві грати) на шляхах одного з евакуації виходів не відчиняються в напрямку виходу з будівлі.
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Пожежний щит не доукомплектовано згідно норм належності, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Лінія живлення до побутового кондиціонера (хірургія) не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
На об’єкті не оновлено протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання у разі пожежі; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно використовувати розділ VIII цих Правил. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Допускається влаштування електророзеток, вимикачів на горючій основі ( каб. № 4, ортопедичне відділення кА. № 8).
Допускається встановлення на вікнах приміщень (І – го поверху), де перебувають люди, глухих ґрат (повинні розкриватися, розсуватися або зніматися).
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонеру не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії (каб. 1-а, ортопедичне відділення каб. № 8, 9).
Не надано акти проведення прихованих робіт електромережі, прокладених під підвісною стелею.
Покарання: відсутні
22.04.2019 1640318 Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: відповідність приміщень діючим вимогам санітарного законодавства для здійснення медичної практики
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.03.2019 1626838 Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: відповідність приміщень діючим вимогам санітарного законодавства для зотримання санітарного паспорту на право робіт з джерелами іонізуючого випромінювання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Смірнова Наталія Вікторівна — заступник головного лікаря
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.07.2018 2064821 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства (санпаспорт ДІВ)
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Кадук Наталія Іванівна — Лікар з загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні