Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (5)
Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Будівництво (6) Перевірки (7)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО " НАУКОВО-ТЕХНІЧНИЙ КОМПЛЕКС "ЗАВОД ТОЧНОЇ МЕХАНІКИ"

#23831376

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
06.12.2022 3091457 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Завод
32300, Хмельницька обл., м. Кам'янець-Подільський, вул. Годованця, 28
Виробничі будівлі ДП НТК ЗТМ
32300, Хмельницька обл., м. Кам'янець-Подільський, вул. Годованця, буд. 27
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.02.2020 1715892 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
46 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Виробничі будівлі ДП НТК ЗТМ
32300, Хмельницька обл., м. Кам'янець-Подільський, вул. Годованця, буд. 27
Адміністративна будівля
32300, Хмельницька обл., м. Кам'янець-Подільський, вул. Годованця, буд. 28
Учасники:
Мельник Віталій Васильович — Начальник Кам’янець – Подільського районного управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Яцух Сергій Валентинович — Начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Хмельницькій області підполковник служби цивільного захисту
Порушення:
Допускається застосування саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам ПУЕ, експлуатація кабелів та проводів з пошкодженою ізоляцією та експлуатація тимчасових електромереж.
На території об’єкта не забезпечено освітлення входів до будинків та споруд.
Не призначено посадову особу з питань цивільного захисту
Посадові особи не пройшли навчання з питань цивільного захисту у відповідних навчально-методичних центрах сфери цивільного захисту
Вентилятори витяжних систем від фарбувальних дільниць, фарбувального та сушильного обладнання не виконано у вибухозахищеному виконанні (на електрообладнанні не нанесено знаки що вказують їх ступінь захисту згідно з чинними стандартами)
Не забезпечено нормативну площу легкоскидних конструкцій приміщення котельні на 2 поверсі виробничого корпусу №1.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів через огороджувальні конструкції не доведено до нормованого значення межі вогнестійкості (кабельні проходки не зароблено негорючим матеріалом)
Внутрішній протипожежний водопровід утримується несправним.
Не проведено повторне вогнезахисне обробляння засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі.
Об’єкт не в повній мірі забезпечено первинними засобами пожежогасіння.
Встановлено пристрої, які перешкоджають видаленню диму через світлові ліхтарі (світлові ліхтарі заблоковано металевими листами)
Допускається використання горючих рідин , що застосовуються в технологічному процесі для змащування агрегатів в горючій тарі.
Не здійснюється очищення електромереж та кабельних коробів від горючого пилу та сміття
Наявні пожежні щити на території об’єкта не укомплектовані відповідно до норм належності: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Журнал обліку вогнегасників не відповідає вимогам Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників.
Не проведено замір опору заземлення електрообладнання.
Не забезпечено відповідними знаками безпеки усі об’єкти, будівлі, приміщення.
Адміністративну будівлю не обладнано системою пожежної сигналізації.
Усі шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням (внутрішні сходові клітини, коридори та проходи).
Допущено експлуатацію пошкодженими розетками та вимикачами (механічна дільниця виробничої будівлі №1 та енергомеханічний відділ).
Не встановлено вогнезатримуучий клапан на повітроводі системи вентиляції що обслуговує столярний цех зі сторони складу хімічних речовин.
Допускається куріння за межами спеціально відведених місць (енергомеханічний відділ, механічна дільниця виробничого корпусу №1).
У виробничих та складських приміщеннях, у яких застосовуються вибухонебезпечні концентрації газів і парів, зварювальному посту не встановлено автоматичні газоаналізатори для контролю за станом повітряного середовища
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідних проводах (виробнича будівля №1)
Не проведено ідентифікацію об'єкту господарської діяльності щодо визначення потенційної небезпеки
Працівників не в повній мірі забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання від бойових отруйних речовин та інших наявних на об’єкті джерел небезпеки.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности». Знаки не розміщено на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в усіх будівлях та спорудах не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Електрообладнання що застосовується у вибухонебезпечних і пожежонебезпечних зонах не відповідає їх рівню вибухозахисту (ступеня захисту оболонки) класу зони. (на електрообладнанні не нанесено знаки що вказують їх ступінь захисту згідно з чинними стандартами)
Не забезпечено захист будівель та споруд пристроями від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Прокладання електромереж не виконано згідно вимог ПУЕ:в пожежонебезпечних та виробничих приміщеннях сховано (в будівельних конструкціях, кабельних каналах, коробах, трубах), ззовні будівель з захистом від потрапляння вологи, в приміщенням з перебуванням людей з захистом на рівні 2 метрів від механічного пошкодження.
Сушильна камера не обладнана системою автоматичного пожежогасіння.
З працівниками не проведено інструктажі і перевірку знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Не встановлено протипожежні двері з нормованою межею вогнестійкості в приміщеннях котельні (2 поверх виробничого корпусу №1), складських приміщеннях виробничого корпусу №1, столярному цеху, фарбувальній дільниці.
Тривожні сповіщення від приладів приймально-контрольних пожежних систем протипожежного захисту не виведено та пульт пожежного спостерігання
Пожежне водоймище не забезпечено розрахунковим запасом води для цілей зовнішнього пожежогасіння.
Наявна система пожежної сигналізації утримується в непрацездатному стані.
Адміністративну будівлю не обладнано системою пожежної сигналізації.
Допускається прокладання електричних мереж по горючих основах (слюсарна майстерня енергомеханічний відділ, компресорна).
Допущено експлуатацію електророзеток, вимикачів, перемикачів встановлених на горючі основи (конструкції) без з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що повинен виступати за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра (енергомеханічний відділ, холодна штампувальна дільниця, компресорна, бюро технічної документації виробничої будівлі №1).
Не усі посадові особи та працівники пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Допускається застосування для опалення приміщень нестандартного електронагрівального обладнання (виробничий корпус №20)
В складі хімічних речовин виробничого корпусу №1спеціальний приймач (приямок) звільнити від сторонніх матеріалів та розробити план розміщення хімічних речовин із зазначенням їх найбільш характерних властивостей «Вогненебезпечні», «Отруйні», «Хімічно активні».
Не проведено заміри опору ізоляції та перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж.
Не здійснюється технічне обслуговування наявної системи пожежної сигналізації та системи автоматичного порошкового пожежогасіння.
Покарання: відсутні
17.02.2020 1816352 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Герук Сергій Станіславович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв"язку
Бобирь Микола Васильович — головний інженер
Багрійчук В'ячеслав Сергійович — головний державний інспектор відділу нагляду на машинобудуванні та енергетиці
Порушення:
Не затверджена інструкція про порядок дій обслуговуючого персоналу у разі виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій.Порушено п.1.1.7. Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП 40.1-1.21-98.
Відсутні затверджені креслення ПЛ і КЛ з прив’язками до будівель та споруд. Порушено п.8.7.3. Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП 40.1-1.21-98
Не оформлено відповідним актом опосвідчення стану безпеки електроустановок. Порушено п.8.1. Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП 40.1-1.21-98.
Результати перевірок і випробувань електроінструменту, знижувальних і розподільчих трансформаторів безпеки, перетворювачів частоти, захисно-вимикальних пристроїв та кабелів не заносяться в "Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників" за формою, встановленою додатком 6. Порушено п. 6.7.36. Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП 40.1-1.21-98.
Не затверджено план протиаварійних тренувань. Порушено п.8.7.3. Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП 40.1-1.21-98.
Не затверджений список адміністративно технічних працівників яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок. Порушено п.2.2.13. Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП 40.1-1.21-98.
Обладнання РУ періодично не очищається від пилу і бруду. Порушено п.1.1.7 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП 40.1-1.21-98.
На дверях РУ, збірок та щитів не нанесені попереджувальні плакати та знаки встановленого зразка. Порушено п.1.1.7 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП 40.1-1.21-98.
Не затверджено перелік робіт які можуть виконуватися за нарядом і за розпорядженням, а також в порядку поточної експлуатації. Порушено п.8.7.3. Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП 40.1-1.21-98.
Покарання: відсутні
17.02.2020 1812331 Зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Незначна кількість найманих працівників ( 7 та менше) впродовж останіх 3 років
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.11.2018 2124600 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Хмельницькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки:
Підстави:
За повідомленням посадових осіб органів державного нагляду (контролю), правоохоронних органів про виявлені в ході виконання ними повноважень ознак порушення законодавства про працю щодо неоформлення та/або порушення порядку оформлення трудових відносин
Порушення:
Покарання: відсутні
15.08.2018 2124543 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Хмельницькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки:
Підстави:
За зверненням працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю
Порушення:
Покарання: відсутні
12.03.2018 516932 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Вуєк Надією Петрівною — начальник відділу оп та пб
Порушення:
Не відремонтовано внутрішній протипожежний водопровід
Пожежні крани не укомплектовані згідно норм належності.
Покарання: відсутні