Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Перевірки (7)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "ЯЦИНОВО-СЛОБІДСЬКИЙ КАР'ЄР ПІСКУ"

#23813421

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
03.05.2022 3023055 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.05.2022 3010700 Геологічне вивчення надр, їх використання та охорона, а також використання і переробка мінеральної сировини (державний гірничий нагляд) Державна служба України з питань праці Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері державного гірничого нагляду
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.03.2020 1942652 Геологічне вивчення надр та раціональне і ефективне використання надр України Державна служба геології та надр України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері геологічного вивчення надр та раціонального і ефективного використання надр України
Учасники:
Міщенко Роман Володимирович — заступник начальника Центрального міжрегіонального відділу Департаменту державного геологічного контролю Держгеонадр України
Бурлака Геннадій Миколайович — директор ТОВ «НВП «ЯС КАР'ЄР ПІСКУ»
Лугина Григорій Миколайович — провідний геолог ДО «Центральна ТІДГК»
Порушення:
Не дотримуються вимоги проекту «Реконструкція Яциново-Слобідського кар’єру піску розташованого у Полтавському районі Полтавської області» та умови погодження Держгеонадр від 07.11.2019 № 22425/03/10-19 в частині видобування піску відповідно до затверджених Проектом техніко-економічних показників промислового освоєння родовища в кількості 135,0 тис. м3 на рік. (Фактичний видобуток відповідно до форми 5-гр та маркшейдерської документації за 2019 рік склав 412,109 тис. м3 піску).
Покарання: відсутні
10.09.2019 1419348 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
57 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Бурлака Г.М. — Директор
Бурлака Г М — Директор
Порушення:
Не пройшли навчання посадові особи НПАОП 0.00-1.75-15 Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт.
Роботодавець не надав декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на право виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000В в центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці.
Відсутня особа яка згідно п.1.4.розділу1глави4 ПТЕЕС ..буде заміщати відповідального за електрогосподарство у разі його відсутності(відпустка,хвороба).
Керівник не забезпечив утримання,експлуатацію, обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів,а саме: -не призначив відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію працівника,який не пройшов перевірку знань у встановленому порядку на 5 групу з електробезпеки;- -не забезпечив проведення технічного огляду електроустановок; -не забезпечив достатню кількість електротехнічних працівників; не забезпечив перевірку знань працівників у встановлені стрпоки згідно з вимогами ПТЕЕС; -не затвердив Положення про енергетичну службу,посадові інструкції і інструкції з охорони праці.
Не виконані вимоги законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці, а саме виконання статті №17 Закону України №2694 щодо організації проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці, або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року: 1. Не проведені лабораторні дослідження умов праці працівників. 2. Не проведений попередній (періодичні) медичний огляд на підприємстві за 2018р. згідно вимог «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246. 3. Не проведений попередній (періодичні) медичний огляд на підприємстві за 2019р. згідно вимог «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246.
Роботодавець не отримав дозвіл центрального органу виконавчої влади,що реалізує державну політику у сфері охорни праці,на експлуатацію машин,механізмів,устат- кування підвищенної небезпеки,а саме: -ЗТП1трансформатор-250/6-0,4-2шт., КТП-1-630/10-0,4 КТП-100/10-04,ПЛ-10кВ,ПЛ-6кВ.
Не дотримується періодичність підвищення кваліфікації працівників за професією 1 раз на 5 років, а саме екскаваторщиків. Порушення п.2.5. «Положення про професійне навчання кадрів на виробництві», Постанова КМУ №127/151 від 26.03.2001р.,
В журналі вступного інструктажу не завжди вказується вік працівника, підпис особи що проводе інструктаж, професія або посада, а також ім’я та по батькові особи яку інструктують.
Відсутні плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці.
Особа на яку покладено виконання обов:язків фахівця служби охорони праці не має четвертої групи з електробезпеки і не може контролювати безпечну експлуатацію електроустановок.
Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок з виконанням в актах опису у довільній формі стану безпеки електроустановок по відповідним критеріям, копії актів, по закінченні звітного періоду, не направлено в територіальні органи Держпраці.
Не пройшли навчання посадові особи підприємства НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями»
Відсутні однолінійні схеми електричних з'єднань для нормальних режимів роботи,не вносяться зміни в однолінійні схеми,які виникли в процесі експлуатації електроустановок.
В Положенні про службу охорони праці не визначено структуру служби охорони праці, її чисельність та основні завдання.
До складу комісії підприємства з перевірки знань з охорони праці не входить уповноважена найманими працівниками особа з питань охорони праці.
В приміщеннях електроустановок зберігаються матеріали, що не належать до даної електроустановки.
На протязі 2017,2018 років вівся видобуток корисних копалин без наявного гірничого відводу.
Відсутній Перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників, з урахуванням специфіки виробництва, складається членами комісії та затверджується роботодавцем.
На підприємстві не визначена особа, відповідальна за придбання ЗІЗ у суб’єктів господарювання, які виробляють та/або реалізують продукцію що має позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи сертифікат відповідності чи свідоцтво про визначення відповідності та задовольняють вимоги Технічного регламенту засобів індивідуального захисту затвердженого Постановою КМУ від 27.08.2008 №761 чим порушено вимогу абз. 3 статті 13 Закону України «Про охорону праці».
Не розроблені комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці.
Відряджені особи під час першого прибуття на місце відрядження не пройшли інструктаж з електробезпеки з урахуванням особливостей електроустановок в яких їм доведеться працювати.
Роботи що повинні виконуватись за нарядами і розпорядженням не обліковуються в журналі обліку робіт за нарядами і розпорядженнями згідно форми визначеній в додатку 5 ПБЕЕС.
В ,,Журналі обліку та зберігання засобів захисту’’ не оформляється, перевірка періодичним оглядом наявність і стан засобів захисту із записом результатів огляду в журнал.
При проведені інструктажів в журналі вказуються не всі номера інструкцій по яким проводився інструктаж, згідно програми повторних інструктажів.
Відсутній на підприємстві план стажування працівників.
Не проводиться списання корисних копалин за 2018 рік, 2017 рік.
На момент перевірки положення «Про діяльність уповноважених найманими працівниками осіб з питань охорони праці» розроблене не у відповідності до НПАОП 0.00-4.11-07, а саме не визначений термін на який обирається уповноважений найманими працівниками з питань охорони праці.
Відсутній дозвіл на роботи підвищеної небезпеки, а саме: - Відкриті гірничі роботи
Члени постійно діючої комісії з питань охорони праці не в повному обсязі пройшли навчання з питань охорони праці та інших нормативно-правових актів.
Відсутній список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок.
Для організації безпечного руху по території підприємства не складений, та не вивішений при в'їзді на територію підприємства схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в'їздів тощо.
Машиніст екскаватор ЕМ-201 А, завод.№33, держ.№ Т5766 КІ, Кирпа М.Ф., перед початком роботи не проводить огляд екскаватора-навантажувача, з перевіркою справності гальм,механізмів, приладів і пристроїв безпеки.
Не ознайомлені працівники та не проінструктовані щодо дій необхідних у разі виникнення на підприємстві аварійних ситуацій під час виконання робіт.
Особою відповідальною за електрогосподарство не визначений список осіб, яким надано право вести оперативні переговори з енергопостачальною організацією та не узгоджений з місцевими органами Держпраці.
Не подана до органів Держпраці декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме маркшейдерські роботи. Порушення п.21 Постанови КМУ «Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів,устатковання підвищеної небезпеки» від 21.10.2011 р. №1107
Не надані плани роботи та графіки обстежень службою охорони праці затверджених роботодавцем.
Особою відповідальною за електрогосподарство не визначений перелік робіт для електроустановок господарства, який виконується за нарядами, розпорядженнями та в порядку поточної експлуатації.
Відсутній затверджений перелік необхідних інструкцій з питань охорони праці , експлуатаційних та посадових.
Не пред’явлений наказ про призначення відповідальних (які пройшли навчання та перевірку знань) за безпечне проведення вантажно-розвантажувальних робіт.
Не виконується програма робіт по спеціальному дозволу на користування надрами №6216 від 30.08.2017 року, а саме згідно звітного балансу запасів корисних копалин за 2018 рік вказаний видобуток 133,792 тис.м кубічних при проектній 100 тисяч метрів кубічних.
Особи, які відповідно до наказу здійснюють випуск автомобілів на лінію, не навчені в установленому порядку Правилам охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00-1.62-12.
Проект розробки родовища не погоджений з центральним органом виконавчої влади з питань геологічного вивчення надр.
Не визначено наказом по підприємству коло осіб які відповідальне за безпечне проведення робіт з підвищеною небезпекою.
В підрозділах відсутні переліки інструкцій з охорони праці, які діють на підприємстві .
Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту не відповідної форми. Порушення додатку 1 «Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту, затвердженого наказом від 24.03.2008 р. №53
Відсутній інструктаж з електробезпеки з неелектричним персоналом на першу групу з електробезпеки(не вказана назва або номер інструкції по якій проводиться інструктаж).
Відсутні на роботи підвищеної небезпеки вивішені на робочих місцях технологічні карти.
Керівник не забезпечив комплектування працівників які виконують роботи в електроустановках усіма необхідними, випробуваними засобами захисту відповідно до норм комплектування
Не наданий і не розроблений план видобутку по Яциново-Слобідському родовищі пісків на 2018,2019 роки.
Не забезпечено виконання організаційних заходів якими досягається безпека робіт в діючих електроустановках, а саме: - не призначені особи, відповідальні за безпеку робіт що виконуються в електроустановках(працівник,який видає наряд,розпорядження; працівник,який дає дозвіл на підготовку робочого місця; керівник робіт; наглядач; члени бригади.)
Положення про порядок виконання робіт з підвищеною небезпекою» не охоплює весь перелік робіт з підвищеною небезпекою який виконується на підприємстві.
Відсутній графік планово-попереджувальних ремонтів гірничих та транспортних машин.
Не ведеться журнал протиаварійних тренувань в діючих електроустановках.
Відсутній журнал обліку і стану маркшейдерської опорної мережі. Порушення п.1.13 НПАОН 74.2-5.01-85 Інструкція з виконання маркшейдерських робіт 20.02.1985
Для виконання маркшейдерських робіт на підприємстві відсутні належні інструменти та пристрої. Порушення п.1.4 Инструкции по производству маркшейдерських работ, утвержденной Госгортехнадзором СССР от 20.02.1985
Відсутній наказ по підприємству про створення комісії для проведення перевірки знань з електробезпеки з електротехнічними та електротехнологічними працівниками.
Проект розробки родовища не погоджений з центральним органом виконавчої влади з питань охорони праці.
Покарання: відсутні
10.09.2019 1394686 Геологічне вивчення надр, їх використання та охорона, а також використання і переробка мінеральної сировини (державний гірничий нагляд) Державна служба України з питань праці Проведено
57 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері державного гірничого нагляду
Учасники:
Бурлака Г.М. — Директор
Бурлака Г М — Директор
Порушення:
Відсутня особа яка згідно п.1.4.розділу1глави4 ПТЕЕС ..буде заміщати відповідального за електрогосподарство у разі його відсутності(відпустка,хвороба).
Відсутній список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок.
На момент перевірки положення «Про діяльність уповноважених найманими працівниками осіб з питань охорони праці» розроблене не у відповідності до НПАОП 0.00-4.11-07, а саме не визначений термін на який обирається уповноважений найманими працівниками з питань охорони праці.
Відсутній дозвіл на роботи підвищеної небезпеки, а саме: - Відкриті гірничі роботи
Не проводиться списання корисних копалин за 2018 рік, 2017 рік.
Машиніст екскаватор ЕМ-201 А, завод.№33, держ.№ Т5766 КІ, Кирпа М.Ф., перед початком роботи не проводить огляд екскаватора-навантажувача, з перевіркою справності гальм,механізмів, приладів і пристроїв безпеки. Порушення вимог пункту 3 (6), розділу 7 «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів,підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», НПАОП 0.00-1.80-18, затверджених наказом Міністерства соціальної політики України 19.01.2018р. № 62, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 27.02.2018р №244/31696.
Відсутні на роботи підвищеної небезпеки вивішені на робочих місцях технологічні карти.
Роботи що повинні виконуватись за нарядами і розпорядженням не обліковуються в журналі обліку робіт за нарядами і розпорядженнями згідно форми визначеній в додатку 5 ПБЕЕС.
Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту не відповідної форми.
Відсутній наказ по підприємству про створення комісії для проведення перевірки знань з електробезпеки з електротехнічними та електротехнологічними працівниками.
На підприємстві не визначена особа, відповідальна за придбання ЗІЗ у суб’єктів господарювання, які виробляють та/або реалізують продукцію що має позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи сертифікат відповідності чи свідоцтво про визначення відповідності та задовольняють вимоги Технічного регламенту засобів індивідуального захисту затвердженого Постановою КМУ від 27.08.2008 №761
Положення про порядок виконання робіт з підвищеною небезпекою» не охоплює весь перелік робіт з підвищеною небезпекою який виконується на підприємстві.
Відсутній Перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників, з урахуванням специфіки виробництва, складається членами комісії та затверджується роботодавцем.
Відсутній графік планово-попереджувальних ремонтів гірничих та транспортних машин.
Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок з виконанням в актах опису у довільній формі стану безпеки електроустановок по відповідним критеріям, копії актів, по закінченні звітного періоду, не направлено в територіальні органи Держпраці.
Не ведеться журнал протиаварійних тренувань в діючих електроустановках.
Особою відповідальною за електрогосподарство не визначений список осіб, яким надано право вести оперативні переговори з енергопостачальною організацією та не узгоджений з місцевими органами Держпраці.
Особа на яку покладено виконання обов:язків фахівця служби охорони праці не має четвертої групи з електробезпеки і не може контролювати безпечну експлуатацію електроустановок.
Не виконані вимоги законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці, а саме виконання статті №17 Закону України №2694 щодо організації проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці, або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року: 1. Не проведені лабораторні дослідження умов праці працівників. 2. Не проведений попередній (періодичні) медичний огляд на підприємстві за 2018р. згідно вимог «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246. 3. Не проведений попередній (періодичні) медичний огляд на підприємстві за 2019р. згідно вимог «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246.
На протязі 2017,2018 років вівся видобуток корисних копалин без наявного гірничого відводу.
При проведені інструктажів в журналі вказуються не всі номера інструкцій по яким проводився інструктаж, згідно програми повторних інструктажів.
Не пред’явлений наказ про призначення відповідальних (які пройшли навчання та перевірку знань) за безпечне проведення вантажно-розвантажувальних робіт.
Для виконання маркшейдерських робіт на підприємстві відсутні належні інструменти та пристрої. Порушення п.1.4 Инструкции по производству маркшейдерських работ, утвержденной Госгортехнадзором СССР от 20.02.1985
Не наданий і не розроблений план видобутку по Яциново-Слобідському родовищі пісків на 2018,2019 роки.
Особи, які відповідно до наказу здійснюють випуск автомобілів на лінію, не навчені в установленому порядку Правилам охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00-1.62-12.
Не виконується програма робіт по спеціальному дозволу на користування надрами №6216 від 30.08.2017 року, а саме згідно звітного балансу запасів корисних копалин за 2018 рік вказаний видобуток 133,792 тис.м кубічних при проектній 100 тисяч метрів кубічних.
Для організації безпечного руху по території підприємства не складений, та не вивішений при в'їзді на територію підприємства схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в'їздів тощо.
Відсутні плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці.
Не надані плани роботи та графіки обстежень службою охорони праці затверджених роботодавцем.
Відсутній журнал обліку і стану маркшейдерської опорної мережі. Порушення п.1.13 НПАОН 74.2-5.01-85 Інструкція з виконання маркшейдерських робіт 20.02.1985
Відряджені особи під час першого прибуття на місце відрядження не пройшли інструктаж з електробезпеки з урахуванням особливостей електроустановок в яких їм доведеться працювати
До складу комісії підприємства з перевірки знань з охорони праці не входить уповноважена найманими працівниками особа з питань охорони праці.
Не забезпечено виконання організаційних заходів якими досягається безпека робіт в діючих електроустановках, а саме: - не призначені особи, відповідальні за безпеку робіт що виконуються в електроустановках(працівник,який видає наряд,розпорядження; працівник,який дає дозвіл на підготовку робочого місця; керівник робіт; наглядач; члени бригади.).
Не ознайомлені працівники та не проінструктовані щодо дій необхідних у разі виникнення на підприємстві аварійних ситуацій під час виконання робіт.
Керівник не забезпечив комплектування працівників які виконують роботи в електроустановках усіма необхідними, випробуваними засобами захисту відповідно до норм комплектування.
Не пройшли навчання посадові особи НПАОП 0.00-1.75-15 Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт.
Не визначено наказом по підприємству коло осіб які відповідальне за безпечне проведення робіт з підвищеною небезпекою.
В приміщеннях електроустановок зберігаються матеріали,що не належать до даної електроустановки.
Особою відповідальною за електрогосподарство не визначений перелік робіт для електроустановок господарства, який виконується за нарядами, розпорядженнями та в порядку поточної експлуатації.
Проект розробки родовища не погоджений з центральним органом виконавчої влади з питань геологічного вивчення надр.
Не пройшли навчання посадові особи підприємства НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями».
Відсутній затверджений перелік необхідних інструкцій з питань охорони праці , експлуатаційних та посадових.
Члени постійно діючої комісії з питань охорони праці не в повному обсязі пройшли навчання з питань охорони праці та інших нормативно-правових актів.
Проект розробки родовища не погоджений з центральним органом виконавчої влади з питань охорони праці.
Роботодавець не надав декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на право виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000В в центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці. що є порушенням вимог п.6. ПОРЯДКУ видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою КМ України від 26 жовтня 2011р.№1107, зі змінами від 7 лютого2018р.№48
Не подана до органів Держпраці декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме маркшейдерські роботи.
В Положенні про службу охорони праці не визначено структуру служби охорони праці, її чисельність та основні завдання.
Керівник не забезпечив утримання,експлуатацію, обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів,а саме: -не призначив відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію працівника,який не пройшов перевірку знань у встановленому порядку на 5 групу з електробезпеки;- -не забезпечив проведення технічного огляду електроустановок; -не забезпечив достатню кількість електротехнічних працівників; не забезпечив перевірку знань працівників у встановлені стрпоки згідно з вимогами ПТЕЕС; -не затвердив Положення про енергетичну службу,посадові інструкції і інструкції з охорони праці.
В підрозділах відсутні переліки інструкцій з охорони праці, які діють на підприємстві .
Відсутній на підприємстві план стажування працівників.
Відсутні однолінійні схеми електричних з'єднань для нормальних режимів роботи,не вносяться зміни в однолінійні схеми,які виникли в процесі експлуатації електроустановок.
В ,,Журналі обліку та зберігання засобів захисту’’ не оформляється, перевірка періодичним оглядом наявність і стан засобів захисту із записом результатів огляду в журнал.
Роботодавець не отримав дозвіл центрального органу виконавчої влади,що реалізує державну політику у сфері охорни праці,на експлуатацію машин,механізмів,устат- кування підвищенної небезпеки,а саме: -ЗТП1трансформатор-250/6-0,4-2шт., КТП-1-630/10-0,4 КТП-100/10-04,ПЛ-10кВ,ПЛ-6кВ.
В журналі вступного інструктажу не завжди вказується вік працівника, підпис особи що проводе інструктаж, професія або посада, а також ім’я та по батькові особи яку інструктують.
Відсутній інструктаж з електробезпеки з неелектричним персоналом на першу групу з електробезпеки(не вказана назва або номер інструкції по якій проводиться інструктаж).
Не дотримується періодичність підвищення кваліфікації працівників за професією 1 раз на 5 років, а саме екскаваторщиків.
Не розроблені комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці.
Покарання: відсутні
12.04.2019 1638885 Геологічне вивчення надр та раціональне і ефективне використання надр України Державна служба геології та надр України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: питання викладені в листі ТОВ "Науково-Виробниче підприємство "Яциново-Слобідський кар'єр піску" від 04.04.2019 № 23
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Бурлака Геннадій Миколайович — директор ТОВ «НВП «ЯС КАР'ЄР ПІСКУ»
Порушення:
Не виконуються вимоги пункту 1 особливих умов спеціального дозволу на користування надрами № 6216 від 30 серпня 2017 року (наказ Міністерства екології та природних ресурсів України від 31.01.2017 № 36), вимоги пункту № 2 Програми робіт з видобування піску Яциново-Слобідського родовища ( Складання проекту на розробку і рекультивації родовища, ОВНС (термін виконання 4 кв. 2017 року) та вимоги п. 5.3 Угоди про умови користування надрами від 30.08.2017 № 6216 в частині проведення та фінансування робіт у терміни та в межах, зазначених у Програмі робіт та дотримання вимог законодавства України чинних стандартів, правил, норм виконання робіт пов’язаних з користуванням надрами, забезпечення безпеки навколишнього природного середовища, а саме не представлені матеріали щодо проведення обов’язкової оцінки впливу на довкілля.
Покарання: відсутні
04.12.2018 1207177 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Порушення:
Ненадання інформації, документів, пояснень, довідок, відомостей, матеріалів з питань, що виникають під час державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища.
Допускається провадження господарської діяльності, під час якої здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.
Інформація стосовно кількості відходів, що утворилися за 2015-2018 рр., відсутня. Декларація про відходи підприємством не подається. Дозвіл на здійснення операцій у сфері поводження з відходами відсутній. Реєстрові карти об’єктів утворення відходів не розроблені. Розрахувати показник загального утворення відходів (Пзув) немає можливості, оскільки відсутні необхідні для цього дані.
Первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються не ведеться
Покарання: відсутні