Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (6)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "НАЦІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ОЛЕКСАНДРА ДОВЖЕНКА"

#22928085

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
06.09.2021 2342631 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
75 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Адміністративно-офісна будівля03040, Київська область, м. Київ, вул. Васильківська, 1
03040, Київська обл., м. Київ, вул. Васильківська, 1
Учасники:
Ненюченко Олексій Олександрович — виконавчий директор
Литвин Володимир Григорович — провідний інспектор відділу ЗНС та ЗЦЗ Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
Допускається вносити зміни до елементів системи вентиляції, які перешкоджають поширенню пожежі, а саме: в місцях перетину повітроводами вентиляційної системи протипожежних перегородок та перекриття відсутні пристрої проти поширення вогню.
Допускається зменшувати розміри евакуаційних виходів з будівлі, а саме: ширина маршу сходових кліток менше за 1.2 м.
Допускається використання тимчасових дільниць електромережі (електроподовжувачів).
Під час експлуатації об’єкта допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме не всі двері електрощитових, вентеляційних на поверхах, а також складських (підсобних) приміщень та серверної, не виконані протипожежними з межею вогнестійкості не менше ЕІ30.
Не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки «Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок", у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні для всіх приміщень виробничого, складського призначення. Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об'єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами.
У залах для глядачів між дерев’яною рампою помосту (естради, сцени) та кожухами електросвітильників відсутній негорючий теплоізолюючий матеріал завтовшки 8-10 мм. (У разі встановлення підсвітів безпосередньо на планшеті помосту (естради, сцени) під них повинні підкладатися негорючі теплоізоляційні килимки. Софіти, які не мають світлофільтрів і використовуються для робочого освітлення естради, помосту, сцени, повинні бути закриті склом. У всіх софітів з боку світла повинна бути встановлена захисна металева сітка, яка застосовується для відвернення випадання скла зі світильників та осколків колб ламп, що розірвалися.)
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень з вибухонебезпечними і пожежонебезпечними зонами будь-якого класу, архівів, книгосховищ та інших подібних приміщень відсутні апарати відключення (вимикачі) поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах. Спільні апарати відключення (вимикачі) слід розташовувати в ящиках з негорючих матеріалів або в нішах, які мають пристосування для пломбування та замикання на замок.
Світлові покажчики «Вихід» знаходяться у неробочому стані, У залах для глядачів, виставкових, актових залах та інших подібних приміщеннях вони мають бути увімкнуті на весь час перебування людей (проведення заходу).
Наявні пожежні щити на території об'єкта не доукомплектовано спеціальним протипожежним інструментом. (Пожежні щити повинні влаштовуватися на об’єктах площею більше 200 м2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.).
Сходові клітки та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним (аварійним) освітленням.
Допускається використання орендованих приміщень без зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки.
Допускається зменшувати розміри евакуаційних виходів з будівлі, а саме: ширина сходових площадок на евакуаційних сходових клітинах менше за нормовану ширину сходового маршу, що погіршує евакуацію та знижує пожежну безпеку об'єкту.
Керівник підприємства не забезпечив утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та їх технічне обслуговування.
технічний стан приміщень захисних споруд і їх ремонт відповідно до чинних положень про проведення планово-попереджувальних ремонтів будівель і споруд залежно від їх основного функціонального призначення не проводяться.
З метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння на підприємствах відсутня добровільна пожежна охорона, для забезпечення функціонування якої утворюються пожежно-рятувальні підрозділи.
Допускається: • захаращувати шляхи евакуації та евакуаційні виходи меблями, обладнанням, різними матеріалами; • улаштування порогів на шляхах евакуації, які ведуть до сходових клітин.
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Територія, будівлі та приміщення не в повній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Захисна споруда цивільного захисту не обладнана системами пожежної автоматики і сигналізацією.
Допускається змінювати інженерні та планувальні рішення, а саме: між маршами сходових клітин не передбачено зазори шириною не менше 50 мм.
Не всі приміщення обладнано системами протипожежного захисту, а саме: приміщення для зберігання кіноплівки, серверної, не обладнано автоматичними установками пожежогасіння.
Не проводиться перевірка та обслуговування противибухових пристроїв з відповідними записами у журналі перевірки стану захисної споруди.
Не всі приміщення обладнано системами протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу 4-го типу та гучномовним звязком).
У залах для глядачів електроапаратура для регулювання напруги та струму не винесено за межі площ естрад, підмостків, а також сцен.
Не всі приміщення обладнано системами протипожежного захисту, а саме: у приміщеннях для глядачів відсутня система димовидалення.
Допускається зменшувати розміри евакуаційних виходів з будівлі, а саме: висота евакуаційного виходу (дверей евакуаційної сходової клітини на 7, 6-му поверсі), виходу з сходової клітини зі сторони вулиці Васильківської, а також шляху евакуації з орендованого приміщення на першому поверсі (ліворуч від головного входу), менше 2 метрів.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди.
На 6-му поверсі влаштовану залу для глядачів з невизначеним розрахунком часу евакуації.
У приміщеннях будівлі не поновлено сучасний куточок цивільного захисту населення.
Не проводиться перевірка справності систем вентиляції щодо справності вентиляторів припливних і витяжних систем, ФП, РУ, ГК, герметичних з’єднань повітроводів, повітрозабірних і витяжних каналів, противибухових пристроїв.
Захисна споруда не забезпечена лікарськими засобами та медичними виробами.
Не всі пожежні кран-комплекти розміщені у вбудованих або навісних шафках, та наявні шафи пожежних кран-комплектів, мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
На покриття підлоги у приміщеннях з одночасним перебуванням 50 та більше осіб, та на шляхах евакуації не надано сертифікати щодо відповідають групам поширення полум’я РП1, РП2, токсичності продуктів горіння та димоутворювальної здатності.
Не всі пожежні кран-комплекти доукомплектовано пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Допускається змінювати інженерні та планувальні рішення, а саме: допускається влаштування сходових клітин, яка має різну висоту присхідців у межах одного сходового маршу.
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення (для вуглекислотних); • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди). Розміщення та експлуатація вогнегасників повинні здійснюватись відповідно до вимог Наказу МВС України від 15.01.2018 за № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо.
Не організовано щоквартальну перевірку якості вогнезахисної обробки декорацій, сценічного оформлення і щороку - дерев’яних конструкцій. У разі необхідності вогнезахисна обробка повинна поновлюватися. Миття планшета сцени слід здійснювати водним розчином, що містить вогнезахисну речовину.
Територія об'єкту частково захаращена сміттям.
Відсутні таблички позначення та покажчика маршруту руху до захисної споруди цивільного захисту.
У приміщеннях громадського призначення, в яких можливе перебування 50 та більше осіб, опорядження (облицювання) стін та стель допускається з матеріалів з меншою пожежною небезпекою, ніж Г2, В2, Д2, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування до 1500 осіб (зал для глядачів).
Захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, або групи кондиціонерів не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Щорічно не проводиться перевірка та обслуговування баків (ємностей) для питної води (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття), журналі перевірки стану захисної споруди).
Відсутні шафи для зберігання засобів індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі. (Кількість засобів індивідуального захисту органів дихання визначається за кількістю обслуговувального персоналу).
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Щорічно не проводиться перевірка системи вентиляції сховища (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття)).
Допускається зменшувати розміри евакуаційних виходів з будівлі, а саме: ширина дверей на запасній сходові клітини менше за 0.8 м.
Допускається змінювати інженерні та планувальні рішення, а саме: у віконних отворах сходових клітин будівлі не передбачено фрамуги для димовидалення площею не менше ніж 1,2 м2 та допускається знімання пристроїв для їх відчинення з рівня сходових площадок.
Допускається змінювати інженерні та планувальні рішення, а саме: сходові клітини на першому поверсі не відділені від приміщень поверху дверима з ущільненням в притворах та з пристроями для самозачинення. (Засклення дверей, які відокремлюють сходові клітини повинно бути виконано із загартованого або армованого скла.).
Не надано акт проведення прихованих робіт на прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів.
У залах для глядачів крісла та стільці не з’єднанні між собою в ряди та не приєднано до підлоги.
У музеї системи протипожежного захисту не справні і не утримуються в постійній готовності до виконання роботи.
Допускається: • експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією; • користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з'єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами; • використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків), а також з відбивачами і розсіювачами, виготовленими з горючих матеріалів; • підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, обгортання електроламп і світильників папером, тканиною та іншими горючими матеріалами, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); • складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами; • прокладання в сходових клітках електропроводів і кабелів незалежно від їх напруги, крім електропроводки для освітлення звичайних сходових кліток.
Відсутнє централізоване пожежне спостерігання для забезпечення віддаленого цілодобового нагляду за станом систем протипожежного захисту об'єкта (тривожне сповіщення від приймально-контрольного приладу систем протипожежного захисту не виведено на пульт пожежного спостерігання).
У пожежних кран-комплектах пожежні рукави не утримуються складеними в «гармошку» або подвійну скатку, приєднаними до крана та ствола і не рідше одного разу на шість місяців не розгортаються та згортаються наново.
Допускається використовувати горище (технічний поверх) та приміщення електрощитових не за призначенням, а також з захаращувати їх сторонніми предметами.
Дверцята шаф пожежних кран-комплектах не оформлено відповідно до вимог ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Комунікації, інженерні мережі, інженерне та спеціальне обладнання, системи життєзабезпечення захисної споруди не утримуються в належному технічному стані.
У приміщенні, яке має один евакуаційний вихід, дозволяється одночасно розміщувати (дозволяється перебування) більше 50 осіб.
Щорічно не проводиться перевірка на герметичність сховища (згідно довідки про перевірку герметичності сховища).
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Реконструкція, технічне переоснащення та капітальний ремонт приміщень, та будівлі здійснюються без розробки проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
Допускається зменшувати розміри евакуаційних виходів з будівлі, а саме: ширина проходів на шляхах евакуації в коридорах при двох сторонньому відкриванні дверей з приміщень в коридор менше нормованої.
Наявна система димовидалення не справна і неутримується в постійній готовності до виконання роботи.
Допускається змінювати інженерні та планувальні рішення, а саме: не підтверджено, що в дверях сходових клітин встановлено скло, яке не дає скалок при руйнуванні.
Не всі електрощити та групові електрощитки оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не всі приміщення обладнано системами протипожежного захисту, а саме: евакуаційні коридори за вдовжки більше ніж 24 м. без природного освітлення не обладнано системою димовидалення.
Допускається змінювати інженерні та планувальні рішення, а саме: на шляхах евакуації з головної сходової клітини встановлено розсувні двері.
У залах для глядачів не всі виходи обладнано покажчиками з написом «Вихід» відповідно до вимог пожежної безпеки.
Деякі пожежні кран-комплекти знаходяться у непрацездатному стані.
Відсутній план консервації та збереження спеціального обладнання, інженерних мереж та систем життєзабезпечення сховища.
Відсутній під’їзд до об’єктового пожежного гідранту.
Не проводяться практичні відпрацювання всіма задіяними працівниками інструкції, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, не рідше одного разу на півроку.
Допускається змінювати інженерні та планувальні рішення, а саме: не всі двері сходових клітин забезпечено ущільненнями в притворах та пристроями для самозачинення.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.09.2021 2268326 Зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.10.2020 2175306 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
62 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Петренко Сергій Миколайович — головний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у м. Києві
Козленко Іван Васильович — Генеральний директор
Литвин Володимир Григорович — провідний інспектор відділу ЗНС та ЗЦЗ Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
В експозиційній частині картинних галерей не розроблено маршрут руху відвідувачів, який повинен забезпечувати огляд усіх експозиційних залів без утворення зустрічних потоків та потоків, що перетинаються.
Допускається захаращення електрощитових та технічного поверху сторонніми предметами.
Головна сходова клітина на першому поверсі не відділена від приміщень поверху дверима з ущільненням в притворах та з пристроями для самозачинення. (Засклення дверей, які відокремлюють сходові клітини повинно бути виконано із загартованого або армованого скла.).
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Евакуаційні коридори за вдовжки більше ніж 24 м. без природного освітлення не обладнано системою димовидалення.
Ширина одного з полотен евакуаційних дверей на сходові клітини менше за 0.8 м., у порушенні вимог п. 7.2.7 ДБН В-1-1.7.
Відсутнє централізоване пожежне спостерігання для забезпечення віддаленого цілодобового нагляду за станом систем протипожежного захисту об'єкта (тривожне сповіщення від приймально-контрольного приладу систем протипожежного захисту не виведено на пульт пожежного спостерігання).
У пожежних кран-комплектах пожежні рукави не утримуються складеними в «гармошку» або подвійну скатку, приєднаними до крана та ствола і не рідше одного разу на шість місяців не розгортаються та згортаються наново.
Не надано підтверджуючих матеріалів стосовно захисту будівель, від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Не всі приміщення обладнано системами протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу4-го типу та гучномовним звязком).
Навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки, не здійснено.
У приміщеннях будівлі не обладнано сучасний куточок цивільного захисту населення.
Допускається використання тимчасових дільниць електромережі (електроподовжувачів).
У залах для глядачів крісла та стільці не з’єднанні між собою в ряди та не приєднано до підлоги.
Для всіх приміщень виробничого, складського призначення не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки «Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок", у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об'єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами.
Допускається: • експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією; • користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з'єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами; • використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків), а також з відбивачами і розсіювачами, виготовленими з горючих матеріалів; • підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, обгортання електроламп і світильників папером, тканиною та іншими горючими матеріалами, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); • складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами; • прокладання в сходових клітках електропроводів і кабелів незалежно від їх напруги, крім електропроводки для освітлення звичайних сходових кліток.
Допускається проведення спектаклів, концертів й інших масових заходів за відсутності на сцені пожежного поста з числа працівників пожежної охорони об’єкта або членів добровільної пожежної охорони.
Евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб’єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій не організовано та не здійснюються.
У віконних отворах сходових клітин будівлі не передбачено фрамуги для димовидалення площею не менше ніж 1,2 м2, та допускається знімання пристроїв для їх відчинення з рівня сходових площадок, у порушенні вимог п. 7.3.26 ДБН В.1.1-7.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення (для вуглекислотних); • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди). Розміщення та експлуатація вогнегасників повинні здійснюватись відповідно до вимог Наказу МВС України від 15.01.2018 за № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Не всі двері електрощитових, вентеляційних на поверхах, а також складських (підсобних) приміщень та серверної, не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ30.
Сходові клітки та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним (аварійним) освітленням відповідно до вимог: п. 7.1.10. ДБН В.1.1-7., п.п. 9.7.1., 9.7.5. ДБН В.2.5-56.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень з вибухонебезпечними і пожежонебезпечними зонами будь-якого класу, архівів, книгосховищ та інших подібних приміщень відсутні апарати відключення (вимикачі) поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах. Спільні апарати відключення (вимикачі) слід розташовувати в ящиках з негорючих матеріалів або в нішах, які мають пристосування для пломбування та замикання на замок.
Дверцята шаф пожежних кран-комплектах не оформлено відповідно до вимог ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности».
Кожен пожежний кран-комплект не доукомплектовано пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Допускається: • захаращувати шляхи евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами; • улаштування порогівна шляхах евакуації, які ведуть до сходових клітин.
Не надано акт проведення прихованих робіт на прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів.
Не всі пожежні кран-комплекти розміщені у вбудованих або навісних шафках, та наявні шафи пожежних кран-комплектів, мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Відсутні шафи для зберігання засобів індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі. (Кількість засобів індивідуального захисту органів дихання визначається за кількістю обслуговувального персоналу).
Двері, що відкриваються у коридор на 2, 4-му поверсі, не перенавішені відкриванням в середину, щоб не зменшувало ширину шляху евакуації (При двохсторонньому відкриванні дверей ширина коридору повинна бути не менше 1,8 метру).
Не організовано щоквартальну перевірку якості вогнезахисної обробки декорацій, сценічного оформлення і щороку - дерев’яних конструкцій. У разі необхідності вогнезахисна обробка повинна поновлюватися. Миття планшета сцени слід здійснювати водним розчином, що містить вогнезахисну речовину.
Висота евакуаційного виходу (дверей евакуаційної сходової клітини на 7, 6-му поверсі), а також виходу, що веде назовні на вул. Васильківська менше 2 метрів, у порушенні вимог п. 7.2.7 ДБН В-1-1.7.
Електроапаратура для регулювання напруги та струму не винесено за межі площ естрад, підмостків, а також сцен.
Наявна система димовидалення не справна і неутримується в постійній готовності до виконання роботи.
Ширина маршу сходових кліток менше за 1.2 м.
Не проведено розрахунок кількості та розмірів евакуаційних виходів із залів для глядачів, а також шляхів евакуації, виходячи з необхідного безпечного часу евакуації, у відповідності до вимог ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9, ДБН В.2.2-16.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, або групи кондиціонерів не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
У приміщеннях громадського призначення, в яких можливе перебування 50 та більше осіб, опорядження (облицювання) стін та стель допускається з матеріалів з меншою пожежною небезпекою, ніж Г2, В2, Д2, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування до 1500 осіб.
У залах для глядачів не всі виходи обладнано покажчиками з написом «Вихід» відповідно до вимог пожежної безпеки.
На сходових клітках допускається різна висота присхідціву межах одного сходового маршу, у порушенні вимог п. 7.3.9 ДБН В-1-1.7.
Допускається проведення масових заходів, коли засоби та системи протипожежного захисту є несправними або вимкненими.
Не проведені роботи, з вогнезахисного обробляння металевих конструкцій на сходових клітинах будівлі, мінімальні значення класу вогнестійкості будівельних конструкцій наведені в таблиці 1 ДБН В.1.1-7.
Допускається зниження класу вагнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (допускаються заміна цегляних перегородок на гіпсокартонні).
На покриття підлоги у приміщеннях з одночасним перебуванням 50 та більше осіб, та на шляхах евакуації не надано сертифікати щодо відповідають групам поширення полум’я РП1, РП2, токсичності продуктів горіння та димоутворювальної здатності.
Ширина сходових площадок на евакуаційних сходових клітинах типу СК-2 менше за нормовану ширину сходового маршу, у порушенні вимог п. 7.3.14 ДБН В.1.7.
Приміщення для зберігання кіноплівки, серверної, не обладнано автоматичними установками пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56.
На дверях електрощитових не вказано місця зберігання ключів.
В місцях перетину повітроводами вентиляційної системи протипожежних перегородок та перекриття відсутні пристрої проти поширення вогню.
Світлові покажчики «Вихід» знаходяться у неробочому стані, у порушенні вимог ДБН В.1.1-7 та ДБН В.2.5-23. У залах для глядачів, виставкових, актових залах та інших подібних приміщеннях вони мають бути увімкнуті на весь час перебування людей (проведення заходу).
У приміщеннях для глядачів відсутня система димовидалення, у порушенні вимог п. 15.22 ДБН В.2.2-16.
У залі для глядачів вимикачі встановлені на горючій основі (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Деякі пожежні кран-комплекти знаходяться у непрацездатному стані.
Не проведено визначення розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі.
З метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння на підприємствах відсутня добровільна пожежна охорона, для забезпечення функціонування якої утворюються пожежно-рятувальні підрозділи.
Наявні пожежні щити на території об'єкта не доукомплектовано спеціальним протипожежним інструментом. (Пожежні щити повинні влаштовуватися на об’єктах площею більше 200 м2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.).
Для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу (пожежного гідранту) не проведено випробування на тиск та витрату води з оформленням акта (1 раз на рік).
Між дерев’яною рампою помосту (естради, сцени) та кожухами електросвітильників відсутній негорючий теплоізолюючий матеріал завтовшки 8-10 мм. (У разі встановлення підсвітів безпосередньо на планшеті помосту (естради, сцени) під них повинні підкладатися негорючі теплоізоляційні килимки. Софіти, які не мають світлофільтрів і використовуються для робочого освітлення естради, помосту, сцени, повинні бути закриті склом. У всіх софітів з боку світла повинна бути встановлена захисна металева сітка, яка застосовується для відвернення випадання скла зі світильників та осколків колб ламп, що розірвалися.)
Двері сходових клітин типу СК-2 не забезпечено ущільненнями в притворах та пристроями для самозачинення, у порушенні вимог ДБН В.2.2-9 та ДБН.В.1.1-7.
На 4-му поверсі у кінопроявочному приміщенні відгалужувальна коробка не закрита кришкою з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.07.2020 2135880 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
82 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Литвин Володимир Григорович — провідний інспектор відділу ЗНС та ЗЦЗ Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Козленко Іван Васильович — генеральний директор
Петренко Сергій Миколайович — головний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у м. Києві
Яцишин Олександр Олександрович — провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
Деякі пожежні кран-комплекти знаходяться у непрацездатному стані.
З усіма працівниками при прийнятті на роботу на робочому місці не проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки (не надано журнали інструктажів).
Використання підприємством та орендарями обєктів нерухомості нерухомості не розпочато на підставі поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Відсутнє централізоване пожежне спостерігання для забезпечення віддаленого цілодобового нагляду за станом систем протипожежного захисту об'єкта (тривожне сповіщення від приймально-контрольного приладу систем протипожежного захисту не виведено на пульт пожежного спостерігання).
Ширина маршу сходових кліток менше за 1.2 м.
Для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу (пожежного гідранту) не проведено випробування на тиск та витрату води з оформленням акта (1 раз на рік).
Ширина одного з полотен евакуаційних дверей на сходові клітини менше за 0.8 м., у порушенні вимог п. 7.2.7 ДБН В-1-1.7.
На сходових клітках допускається різна висота присхідціву межах одного сходового маршу, у порушенні вимог п. 7.3.9 ДБН В-1-1.7.
Електроапаратура для регулювання напруги та струму не винесено за межі площ естрад, підмостків, а також сцен.
Між дерев’яною рампою помосту (естради, сцени) та кожухами електросвітильників відсутній негорючий теплоізолюючий матеріал завтовшки 8-10 мм. (У разі встановлення підсвітів безпосередньо на планшеті помосту (естради, сцени) під них повинні підкладатися негорючі теплоізоляційні килимки. Софіти, які не мають світлофільтрів і використовуються для робочого освітлення естради, помосту, сцени, повинні бути закриті склом.У всіх софітів з боку світла повинна бути встановлена захисна металева сітка, яка застосовується для відвернення випадання скла зі світильників та осколків колб ламп, що розірвалися.)
Будівлю не забезпечено адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби
В експозиційній частині картинних галерей не розроблено маршрут руху відвідувачів, який повинен забезпечувати огляд усіх експозиційних залів без утворення зустрічних потоків та потоків, що перетинаються.
Двері, що відкриваються у коридор на 2, 4-му поверсі, не перенавішені відкриванням в середину, щоб не зменшувало ширину шляху евакуації (При двохсторонньому відкриванні дверей ширина коридору повинна бути не менше 1,8 метру).
Не всі приміщення обладнано системами протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу4-го типу та гучномовним звязком)
Допускається захаращення електрощитових татехнічного поверху сторонніми предметами.
У працівників охорони відсутній список посадових осіб об'єкта із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
На об'єкті відсутній документ (наказ, інструкцієя тощо) яким встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір'я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Сходові клітки та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним (аварійним) освітленням відповідно до вимог: п. 7.1.10. ДБН В.1.1-7., п.п. 9.7.1., 9.7.5. ДБН В.2.5-56.
Головна сходова клітина на першому поверсі не відділена від приміщень поверху дверима з ущільненням в притворах та з пристроями для самозачинення. (Засклення дверей, які відокремлюють сходові клітини повинно бути виконано із загартованого або армованого скла.).
Перед будівлею встановлено обмежувачі руху, який заважає швидкому прибуттю пожежних автомобілів.
Ширина сходових площадок на евакуаційних сходових клітинах типу СК-2 менше за нормовану ширину сходового маршу, у порушенні вимог п. 7.3.14 ДБН В.1.7.
У приміщеннях громадського призначення, в яких можливе перебування 50 та більше осіб, опорядження (облицювання) стін та стель допускається з матеріалів з меншою пожежною небезпекою, ніжГ2, В2, Д2, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування до 1500 осіб.
Для кожного приміщення об'єкта відсутні та затверджені керівником об'єкта інструкції про заходи пожежної безпеки.
Допускається: • захаращувати шляхи евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами; • улаштування порогівна шляхах евакуації, які ведуть до сходових клітин.
У приміщеннях для глядачів відсутня система димовидалення, у порушенні вимог п. 15.22 ДБН В.2.2-16.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, або групи кондиціонерів не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів (приміщення аптеки).
Евакуаційні коридори за вдовжки більше ніж 24 м. без природного освітлення не обладнано системою димовидалення.
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення (для вуглекислотних); • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди). Розміщення та експлуатація вогнегасників повинні здійснюватись відповідно до вимог Наказу МВС України від 15.01.2018 за № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників». Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: • навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення (для вуглекислотних); • установлювання в пожежні шафи поруч з пожежними кранами, у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди). Розміщення та експлуатація вогнегасників повинні здійснюватись відповідно до вимог Наказу МВС України від 15.01.2018 за № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Допускається проведення масових заходів, коли засоби та системи протипожежного захисту є несправними або вимкненими
Не всі вогнегасники пройшли технічне обслуговування.
Двері сходових клітин типу СК-2 не забезпечено ущільненнями в притворах та пристроями для самозачинення, у порушенні вимог ДБН В.2.2-9 та ДБН.В.1.1-7.
Допускається застосування у культурно-видовищних закладах декорацій і сценічного оформлення, виготовленого з горючих синтетичних матеріалів.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Висота евакуаційного виходу (дверей евакуаційної сходової клітини на 7, 6-му поверсі), а також виходу, що веде назовні на вул. Васильківська менше 2 метрів, у порушенні вимог п. 7.2.7 ДБН В-1-1.7.
Допускається: • експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією; • користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з'єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами; • використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків), а також з відбивачами і розсіювачами, виготовленими з горючих матеріалів; • підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, обгортання електроламп і світильників папером, тканиною та іншими горючими матеріалами, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); • складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами; • прокладання в сходових клітках електропроводів і кабелів незалежно від їх напруги, крім електропроводки для освітлення звичайних сходових кліток.
Будівлі та приміщення не забезпечено необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) відповідно до вимог Наказу МВС України від 15.01.2018 за № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
У віконних отворах сходових клітин будівлі не передбачено фрамуги для димовидалення площею не менше ніж 1,2 м2, та допускається знімання пристроїв для їх відчинення з рівня сходових площадок, у порушенні вимог п. 7.3.26 ДБН В.1.1-7.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Не надано підтвердження виконання горючих декорацій та сценічного оформлення в залах для глядачів та експозиційних залах важко займистими або обробленими вогнезахисними засобами. (Дерев’яні конструкції сценічної коробки повинні бути оброблені вогнезахисними засобами, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності. Організація, яка проводить обробку, зобов’язана надати власникові установи акт із зазначенням дати проведення робіт та строку придатності вогнезахисних покривів (просочень). Власник повинен організувати щоквартальну перевірку якості вогнезахисної обробки декорацій, сценічного оформлення і щороку - дерев’яних конструкцій. У разі необхідності вогнезахисна обробка повинна поновлюватися. Миття планшета сцени слід здійснювати водним розчином, що містить вогнезахисну речовину.)
Для всіх приміщень виробничого, складського призначення не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки «Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок", у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об'єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання через огороджувальні конструкції з нормативною межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж нормативна межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди.
В місцях перетину повітроводами вентиляційної системи протипожежних перегородок та перекриття відсутні пристрої проти поширення вогню.
Допускається проведення спектаклів, концертів й інших масових заходів за відсутності на сцені пожежного поста з числа працівників пожежної охорони об’єкта або членів добровільної пожежної охорони.
На покриття підлоги у приміщеннях з одночасним перебуванням 50 та більше осіб, та на шляхах евакуації не надано сертифікати щодо відповідають групам поширення полум’я РП1, РП2, токсичності продуктів горіння та димоутворювальної здатності.
Штатні працівники (спеціальні підрозділи) цивільного захисту або спеціально призначені особи з питань цивільного захисту відсутні
Не проведені роботи, з вогнезахисного обробляння металевих конструкцій будівлі, мінімальні значення класу вогнестійкості будівельних конструкцій наведені в таблиці 1 ДБН В.1.1-7.
Реконструкція, технічне переоснащення та капітальний ремонт приміщень, та будівлі здійснюються без розробки проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
Кожен пожежний кран-комплект не доукомплектовано пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
У пожежних кран-комплектах пожежні рукави не утримуються складеними в «гармошку» або подвійну скатку, приєднаними до крана та ствола і не рідше одного разу на шість місяців не розгортаються та згортаються наново.
Не проведено розрахунок кількості та розмірів евакуаційних виходів із залів для глядачів, а також шляхів евакуації, виходячи з необхідного безпечного часу евакуації, у відповідності до вимог ДБН В.1.1-7, ДБН В.2.2-9, ДБН В.2.2-16.
Світлові покажчики «Вихід» знаходяться у неробочому стані, у порушенні вимог ДБН В.1.1-7 та ДБН В.2.5-23. У залах для глядачів, виставкових, актових залах та інших подібних приміщеннях вони мають бути увімкнуті на весь час перебування людей (проведення заходу).
Не проведено визначення розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі.
Не надано підтверджуючих матеріалів стосовно захисту будівель, від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не всі виходи обладнано покажчиками з написом «Вихід» відповідно до вимог пожежної безпеки.
На випадок відключення електроенергії обслуговуючий персонал будівлі, де у вечірній та нічний час можливе перебування людей, не забезпечено електричними ліхтарями. Кількість ліхтарів визначається адміністрацією, виходячи з особливостей об’єкта, наявності чергового персоналу, кількості людей у будівлі (але не менше одного ліхтаря на кожного працівника, який чергує на об'єкті у вечірній або нічний час).
Відсутні шафи для зберігання засобів індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі. (Кількість засобів індивідуального захисту органів дихання визначається за кількістю обслуговувального персоналу).
Допускається зниження класу вагнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (допускаються заміна цегляних перегородок на гіпсокартонні).
Навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки, не здійснено.
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів відсутні таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
За наявності людей у приміщеннях двері евакуаційних виходів з будівель замикаються на замки, які не відкриваються зсередини без ключа.
Евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб’єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій не організовано та не здійснюються
Не розроблено та не вивішено на видних місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
На обєкті відсутня затверджена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не в повній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности».
Дверцята шаф пожежних кран-комплектах не оформлено відповідно до вимог ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»
Наявні пожежні щити на території об'єкта не доукомплектовано спеціальним протипожежним інструментом. (Пожежні щити повинні влаштовуватися на об’єктах площею більше 200 м2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.)
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) відсутня інструкція, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об'єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Не всі двері електрощитових, вентеляційеих на поверхах, а також складських (підсобних), виробничих приміщень та серверної, не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ30.
На дверях технічного поверху, електрощитових не вказано місця зберігання ключів.
У залах для глядачів крісла та стільці не з’єднанні між собою в ряди та не приєднано до підлоги.У залах для глядачів крісла та стільці не з’єднанні між собою в ряди та не приєднано до підлоги.
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не надано акт проведення прихованих робіт на прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень з вибухонебезпечними і пожежонебезпечними зонами будь-якого класу, архівів, книгосховищ та інших подібних приміщень відсутні апарати відключення (вимикачі) поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах. Спільні апарати відключення (вимикачі) слід розташовувати в ящиках з негорючих матеріалів або в нішах, які мають пристосування для пломбування та замикання на замок.
У залі для глядачів вимикачі встановлені на горючій основі (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
На 4-му поверсі у кінопроявочному приміщенні відгалужувальна коробка не закрита кришкою з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Наявна система димовидалення не справна і неутримується в постійній готовності до виконання роботи.
З метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння на підприємствах відсутня добровільна пожежна охорона, для забезпечення функціонування якої утворюються пожежно-рятувальні підрозділи
Не всі пожежні кран-комплекти розміщені у вбудованих або навісних шафках, та наявні шафи пожежних кран-комплектів, мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Допускається використання тимчасових дільниць електромережі (електроподовжувачів).
У приміщеннях будівлі не обладнано сучасний куточок цивільного захисту населення.
Приміщення для зберігання кіноплівки, серверної, не обладнано автоматичними установками пожежогасіння відповідно до вимог ДБН В.2.5-56.
Покарання: відсутні
10.03.2020 1734660 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність, під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб’єкта господарювання або уповноваженої ним особи;
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Адміністративно-офісна будівля03040, Київська область, м. Київ, вул. Васильківська, 1
03040, Київська обл., м. Київ, вул. Васильківська, 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.01.2018 516136 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні