Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
SMIDA
Річна звітність:
2012 2013 2014 2015 2016
Зовнішня інформація (5) Перевірки (4)

КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

#22883141

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
11.02.2021 2486898 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
60 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Київська Міська Державна адміністрація02000, м. Київ, вул. Хрещатик, 36
02000, м. Київ, вул. Хрещатик, 36
Учасники:
Драч Вікторія Леонідівна — фахівець ВЗНС та ЗЦЗ
Парфьонов Гліб Андрійович — інспектор ВР з ОПН ЦЗД ГУ ДСНС України у м. Києві
Денисенко Олександр Іванович — провідний фахівець
Порушення:
Не проведено контрольну перевірку стану захисних якостей фільтрів-поглиначів.
На шляхах евакуації з їдальні влаштовано буфет .(їдальня)
Допускається зняття пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток та коридорів.
Не встановлено в захисних спорудах засоби вимірювальної техніки, для вимірювання температури і відносної вологості повітря.
Допускається улаштування на шляхах евакуації турнікетів що обертаються, які перешкоджають вільній евакуації людей.
В захисних спорудах перевірити стан систем водопостачання і каналізації та скласти відповідний акт.
Не на всіх дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку вказаний літерний індекс «ПК» із зазначенням порядкового номеру крана та номеру телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Для знезараження води у ємностях не створено запас хлорного вапна, або порошку ДТС-ГК із розрахунку на 1 куб. води 8-10 г. хлорного вапна, або 4-5 г. ДТС-ГК.
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 метра від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, огорожі на покритті будівлі не пофарбовані.
Відсутній акт перевірки технічного стану вогнезахисного покриву (просочення) комісією господарчого органу, яка проводиться не менше одного разу на рік.(Прибудова до головного корпусу)
Система протипожежного захисту захисних споруд знаходиться в неробочому стані. (ЗС)
Не забезпечено роботу ліфтів в режимі «Пожежна небезпека», що включає зупинку технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників у відповідності до п. 7.6.6 ДБН В.2.2-9-2009.(КОРПУС №2 )
Приміщення не дообладнані евакуаційним освітленням (світловими покажчиками "Вихід").(їдальня)
Не наданий акт приймання систем протипожежного захисту в експлуатацію.
Не забезпечено роботу ліфтів в режимі «Пожежна небезпека», що включає зупинку технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників у відповідності до п. 7.6.6 ДБН В.2.2-9-2009.
Блоки серверів на 3-му та 7-му поверхах не обладнані автономними модульними установками локального пожежогасіння.
Не забезпечено захисні споруди документацією згідно переліку приведеному в Додатку №18.
Не наданий договір на технічне обслуговування всіх наявних систем протипожежного захисту.
Не надано акт освідчення санітарно-епідеміологічними органами ємностей для питної води в захисній споруді.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання будинку через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди не відповідає нормованій межі вогнестійкості цієї огороджувальній конструкції або протипожежної перешкоди за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати теплоізольованої спроможності). (підвальні приміщення)
Приміщення серверної на 3 та 7 поверхах не відокремлено від інших приміщень протипожежними перегородками 1-го типу.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Відсутні акти проведення прихованих робіт на прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів.
Допускається стоянка транспорту на відстані менше 5 м від пожежних гідрантів.
Не проведено технічний огляд фільтрів-поглиначів ФП-300 із занесенням результатів огляду до «Формуляру фільтровентиляційного агрегату» (1 раз в 2 роки, після 10 років-щороку).
Не проведено перевірку герметичності сховищ (1 раз в квартал) з оформленням спеціальної довідки згідно Додатку № 6
Килимові доріжки в коридорах не закріплені до підлоги та не надані підтверджуючі документи щодо випробування килимого покриття в коридорах які засвідчують що вони є помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мають помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2.
Приміщення архіву не обладнано системою протипожежного захисту (автоматичною системою пожежогасіння). (Прибудова до головного корпусу)
З приміщення їдальні відсутні два розосереджувальні евакуаційні виходи.(їдальня)
В підвальному приміщені з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В підвальному приміщенні допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Допускається встановлення електророзетки на горючій основі (конструкції) без підкладанням під неї суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Дерев'яні конструкції горищних приміщень не оброблені вогнезахисною сумішшю.(Прибудова до головного корпусу)
Біля місць розташування пожежних гідрантів і водойм не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева).
Не проведено перевірку захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не розроблено щорічні і перспективні плани ремонту захисних споруд та затвердити їх керівниками підприємств, установ та організацій, на балансі яких перебувають споруди.
Допускається: • заміна скла, що не дає скалок при руйнуванні, на звичайне у дверях; • зменшення нормативної площі фрамуг у зовнішніх стінах сходових клітин.
Допускається опорядження (облицювання) стін коридорів та холів матеріалами з вищою пожежною небезпекою (1-ий поверх) (не надано підтверджуючих документів)
Приміщення не обладнані евакуаційним освітленням (світловими покажчиками "Вихід").(корпус №2)
Для гасіння пожеж при загорянні жиру зона з кухонним обладнанням не обладнана модульною системою локального пожежогасіння спеціалізованою для такого виду загорянь. (їдальня)
Не розроблено план приведення захисних споруд у готовність, з призначенням відповідальних осіб, та затвердити його керівником підприємства.
Двері складських приміщень не виконані протипожежними з межею вогнестійкості не менше 30 хвилин.(Їдальня)
З приміщень підвального поверху головної будівлі не передбачено окремий ізольований евакуаційний вихід, який відокремлюється від іншої частини коридору, приміщення чи сходової клітини протипожежними перегородками 1-го поверху на висоту всього поверху в порушенні п. 7.2.1. ДБН В.1.1-7-2016.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень не передбачено встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами (ззовні) вказаних приміщень.(їдальня)
Не всі пожежні кран-комплекти укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
У приміщенні їдальні, яка має один евакуаційний вихід допускається одночасне перебування більше 50 осіб. (їдальня)
Допускається захаращення шляхів евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами (4, 6, 10 поверхи).
Не всі пожежні кран-комплекти, які розміщені у навісних шафках, мають отвори для провітрювання та візуального огляду їх без розкривання.
На 6, 9, 11 поверхах та горищі система протипожежного захисту знаходяться в неробочому стані .
Допускається захаращення підвального приміщення сторонніми предметами.
Приміщення не обладнані евакуаційним освітленням (світловими покажчиками "Вихід").(корпус №3)
На 2-му та 3-му поверхах допускається захаращення шляхів евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами.(корпус №3)
Не перевірено стан фільтрів поглиначів, пристроїв регенерації (час захисної дії хім. поглинача) і підпору повітря в захисній споруді.
Приміщення та територія не обладнані системою протипожежного захисту (системою оповіщення про пожежу) та гучномовним звязком.
Допускається експлуатація тимчасових дільниць електромереж (приміщення гаражу). (корпус №3)
В коридорах поверхів головної будівлі розміщені перегородки, котрі перекривають світлові кармани (2, 11 поверхи лівого крила будівлі, 2, 7, 10 поверхи правого крила будівлі).
В підвальному приміщенні допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією;
Двері приміщень електрощитової не замінено на протипожежні 2-го типу з межею вогнестійкості ЕІ 30.
Допускається влаштування перегородки в сходовій клітині між 6 та 7 поверхом будівлі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.10.2020 2173009 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
58 порушень
Предмет перевірки: перевірка додерження (виконання) вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Беляков Григорій Львович — Головний спеціаліст
Драч Вікторія Леонідівна — фахівець ВЗНС та ЗЦЗ
Порушення:
Не проведено технічний огляд фільтрів-поглиначів ФП-300 із занесенням результатів огляду до «Формуляру фільтровентиляційного агрегату» (1 раз в 2 роки, після 10 років-щороку).
Допускається експлуатація тимчасових дільниць електромереж (приміщення гаражу).
Не забезпечено роботу ліфтів в режимі «Пожежна небезпека», що включає зупинку технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників у відповідності до п. 7.6.6 ДБН В.2.2-9-2009.
Допускається улаштування на шляхах евакуації турнікетів що обертаються, які перешкоджають вільній евакуації людей.
Не проведено перевірку герметичності сховищ (1 раз в квартал) з оформленням спеціальної довідки згідно Додатку № 6
В коридорах поверхів головної будівлі розміщені перегородки, котрі перекривають світлові кармани (2, 11 поверхи лівого крила будівлі, 2, 7, 10 поверхи правого крила будівлі) в порушення п.п.8.3.1., 8.3.5. ДБН В.2.2-9-2009.
Приміщення не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року N 25, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 р. за № 225/31677.
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" та Правил улаштування електроустановок (далі - ПУЕ). Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Відсутні згідно з вимогами ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010"Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" світлові покажчики "Вихід".
На 2-му та 3-му поверхах допускається захаращення шляхів евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами.
Допускається захаращення шляхів евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами (4, 6, 10 поверхи).
Двері складських приміщень не виконані протипожежними з межею вогнестійкості не менше 30 хвилин.
Не розроблено план приведення захисних споруд у готовність, з призначенням відповідальних осіб, та затвердити його керівником підприємства.
Не проведено перевірку від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не проведено контрольну перевірку стану захисних якостей фільтрів-поглиначів.
Не проведено технічне обслуговування всіх наявних вогнегасників відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року N 25, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 р. за № 225/31677 (приміщення столової).
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень не передбачено встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами (ззовні) вказаних приміщень.
Не забезпечено захисні споруди документацією згідно переліку приведеному в Додатку №18.
Приміщення архіву не обладнано автоматичною системою пожежогасіння в порушенні Додатку А Таблиця А.1 п. 4.6. ДБН В. 2.5-56-2014.
Допускається стоянка транспорту на відстані менше 5 м від пожежних гідрантів.
Не розроблено щорічні і перспективні плани ремонту захисних споруд та затвердити їх керівниками підприємств, установ та організацій, на балансі яких перебувають споруди.
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не проведено перевірку захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
На 6, 9, 11 поверхах та горищі система автоматичної пожежної сигналізації знаходяться в неробочому стані .
Килимові доріжки в коридорах не закріплені до підлоги та відсутні випробування щодо токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності згідно з ГОСТ 12.1.044-89 "ССБТ. Пожаровзрывоопасность веществ и материалов. Номенклатура показателей и методы их определения" та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2 згідно з ДСТУ Б В.2.7-70-98 "Будівельні матеріали. Метод випробування на розповсюдження полум'я".
Допускається здача в оренду приміщень без реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (з позитивним висновком за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану приміщень.
В підвальному приміщенні допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією;
Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Система автоматичної пожежної сигналізації захисних споруд знаходиться в неробочому стані;
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, огорожі на покритті будівлі не пофарбовані.
Для гасіння пожеж при загорянні жиру зона з кухонним обладнанням не обладнана модульною системою локального пожежогасіння спеціалізованою для такого виду загорянь в порушення п. 8.1.5 ДБН В.2.5-56:2014.
Для знезараження води у ємностях не створено запас хлорного вапна, або порошку ДТС-ГК із розрахунку на 1 куб. води 8-10 г. хлорного вапна, або 4-5 г. ДТС-ГК.
Не встановлено в захисних спорудах засоби вимірювальної техніки, для вимірювання температури і відносної вологості повітря.
З приміщення їдальні відсутні два розосереджувальні евакуаційні виходи в порушенні п.7.2.6. ДБН В.1.1-7-2016.
З приміщень підвального поверху головної будівлі не передбачено окремий ізольований евакуаційний вихід, який відокремлюється від іншої частини коридору, приміщення чи сходової клітини протипожежними перегородками 1-го поверху на висоту всього поверху в порушенні п. 7.2.1. ДБН В.1.1-7-2016.
Відсутні акти проведення прихованих робіт на прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Дерев'яні конструкції горищних приміщень не оброблені вогнезахисною сумішшю.
У приміщенні їдальні, яка має один евакуаційний вихід допуськається одночасне перебування більше 50 осіб в порушенні п. 7.2.4. ДБН В.1.1-7-2016.
Допускається влаштування перегородки в сходовій клітині між 6 та 7 поверхом будівлі в порушення п. 7.3.22 ДБН В.1.1-7-2016.
Не перевірено стан фільтрів поглиначів, пристроїв регенерації (час захисної дії хім. поглинача) і підпору повітря в захисній споруді.
Двері на шляхах евакуації відчиняються не в напрямку виходу з будівлі (приміщень) (1 поверх основної будівлі).
В захисних спорудах перевірити стан систем водопостачання і каналізації та скласти відповідний акт.
Не забезпечено роботу ліфтів в режимі «Пожежна небезпека», що включає зупинку технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників у відповідності до п. 7.6.6 ДБН В.2.2-9-2009.
Відсутні згідно з вимогами ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" світлові покажчики "Вихід".
В підвальному приміщені з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не надано акт освідчення санітарно-епідеміологічними органами ємностей для питної води в захисній споруді.
Посадові особи та працівники не в повному обсязі пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому ПКМУ від 26.06.2013 року N 444.
Наказом не призначено посадову особу відповідальну за протипожежний стан приміщень.
Відсутній акт перевірки технічного стану вогнезахисного покриву (просочення) комісією господарчого органу, яка проводиться не менше одного разу на рік.
В підвальному приміщенні допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Блоки серверів на 3-му та 7-му поверхах (шафи з електричним та електронним обладнанням) тощо, не обладнані автономними модульними установками локального пожежогасіння в порушення Додатку А Таблиця А.2 п. 13.1 ДБН В. 2.5-56-2014.
Приміщення серверної на 3 та 7 поверхах не відокремлено від інших приміщень протипожежними перегородками 1-го типу.
Допускається захаращення підвального приміщення сторонніми предметами.
Допускається: • заміна скла, що не дає скалок при руйнуванні, на звичайне у дверях; • зменшення нормативної площі фрамуг у зовнішніх стінах сходових клітин.
На шляхах евакуації з їдальні влаштовано буфет .
Не наданий акт приймання систем протипожежного захисту в експлуатацію.
Приміщення та територія не обладнані системою оповіщення про пожежу та гучномовним звязком.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.12.2019 2048829 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: пожежна та техногена безпека
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Загорський Максим Миколайович — інспектор ВЗЗЗ у сфері П та ТБ ЦЗД ГУ ДСНС України у м. Києві
Діденко Тетяна Павлівна — відповідальною з ПБ
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.12.2019 2048803 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: пожежна та техногена безпека
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Загорський Максим Миколайович — інспектор ВЗЗЗ у сфері П та ТБ ЦЗД ГУ ДСНС України у м. Києві
Алешківською В.В — відповідальною з ПБ
Алешківською В В — відповідальною з ПБ
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні