Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (19)
Будівництво (45) Перевірки (15)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЖИТЛОБУДСЕРВІС"

#22816788

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
12.01.2021 2271448 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
34 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Не Визначена
Учасники:
Мартиненко Наталія Миколаївна — головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управління Держпраці у Чернігівській області
Хайтов Дмитро Вячеславович — Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Чернігівській області
Бобер Дмитро Петрович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв ’язку Управління Держпраці у Чернігівській області
Порушення:
На підприємстві не розроблено інструкцію з експлуатації ЗІЗ.
Не представлений наказ по підприємству, стосовно покладення обов’язків відповідального за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання, що працює під тиском, на іншого працівника на час відсутності працівника, відповідального за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання, що працює під тиском.
На будівельному майданчику за адресою: м. Чернігів, вул. Лісова, 42 не виділене місце для укладення вантажів.
На виробничій базі за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 308 зварювальному обладнанню не проведені чергові періодичні вимірювання (вимірювання опору та ізоляції) не рідше 1 раз на 12 місяців.
На будівельному майданчику за адресою: м. Чернігів, вул. Лісова, 42 вхід до будівлі (під’їзди 4-5 будинку № 1) не захищений суцільним козирком.
Висота реборди оглядової канави в авто гаражі не відповідає вимогам, а саме: для транспортних засобів II і III категорії не менше 0.15 м.
На будівельному майданчику за адресою: м. Чернігів, вул. Лісова, 42 засоби підмощування (частково), які розміщуються на висоті 1.3 м і вище, не обладнані огорожами.
В деяких інструкціях з охорони праці не повністю враховані небезпечні і шкідливі фактори для даного виду робіт.
Порушений термін і порядок проведення повторного інструктажу з охорони праці (дільниця майстра будівельно-монтажних робіт Куниці І.О.).
На будівельному майданчику за адресою: м. Чернігів, вул. Лісова, 42 складування матеріалів, виробів, конструкцій, відбувається з порушенням вимог, а саме: - цегла б/в частково без піддонів; - з/б вироби частково складуються без прокладок.
Відповідальні працівники не в повному обсязі забезпечені Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання.
На будівельному майданчику за адресою: м. Чернігів, вул. Лісова, 42 зони з постійно діючими небезпечними виробничими факторами, а саме: сходові площадки верхніх поверхів після монтажу не огороджені захисними огородженнями.
Оглядова канава не утримується в чистоті, наявні сліди мастил, трапи потрібують заміни.
Порушуються терміни огляду засобів підмощування в процесі експлуатації.
На підприємстві в журналі вступного інструктажу з охорони праці не зазначено у відповідній графі журналу вік особи, яку інструктують.
На будівельному майданчику за адресою: м. Чернігів, вул. Лісова, 42 для спуску працівників у підвальне приміщення (під’їзд № 1 будинку № 1) сходи не обладнані огородженнями
На підприємстві не складена таблиця врахування ризиків для обґрунтування вибору та використання ЗІЗ.
На фугувальному верстаті робоча частина ножового вала не закривається автоматичним огородженням (огородження механічне заблоковано).
Суб’єктом господарювання не представлений обсяг огляду та перевірок механізмів, металоконструкцій… і т. і., яку повинні виконувати машиністи вантажопідіймальних кранів.
Не представлена інструкція, яка визначає порядок і методи огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв.
Обслуговуючим персоналом обладнання, що працює під тиском, не проводиться перевірка манометрів, запобіжних клапанів.
Для перевірки справності манометра не встановлений триходовий кран або запірні вентилі.
Вилки переносних світильників 42 В не повинні пасувати до розеток 220 В. Штепсельні розетки 42 В повинні візуально різнитися від розеток 220 В.
Суб’єктом господарювання не розроблений графік проведення періодичних перевірок технічного стану вантажопідіймальних кранів.
Підніжки та спеціальні площадки на деяких вантажних автомобілях мають зношену рифлену поверхню.
Суб’єктом господарювання не представлена затверджена процедура проведення періодичного технічного обслуговування, налагодження та ремонту обладнання відповідно до настанови з експлуатації.
Не проводиться приймання і перевірка ЗІЗ що надходять на підприємство.
Переносні світильники, що застосовуються в оглядової канаві не мають захисного скляного ковпака із захисною сіткою.
На виробничій базі за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 308 місця, де зберігаються засоби для надання першої медичної допомоги в авто гаражі та майстерні, відповідним чином не позначені.
Кисневі балони не повністю укомплектовані захисними ковпаками.
Висота розсікача оглядової канави не відповідає вимогам 0.15 - 0.20 м.
Не розроблена виробнича інструкція обслуговуючого персоналу обладнання, що працює під тиском.
Не заносяться дані до журналу огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв і тари (виконроб Білорус О.С.).
На підприємстві не надається працівникам інформація щодо догляду і обслуговування ЗІЗ.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.01.2021 2281120 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Корявець Руслана Степанівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю та аналітичного забезпечення
Порушення:
В ході проведення планової перевірки ТОВ «Житлобудсервіс» встановлено фактии несвоєчасного повідомлення про прийняття працівника на роботу. Так, відповідно до наказу ТОВ «Житлобудсервіс» від 10.08.2020 № 174 на посаду штукатура з 10 серпня 2020 року прийнятий Рахімова К.К. Повідомлення про прийняття його на роботу до ДПС надіслане 12 серпня 2020 року, що підтверджено повідомленням від 12.08.2020 та квитанцією № 2 від 12.08.2020 за реєстраційним № 9195980570. Копії наказу ТОВ «Житлобудсервіс» від 10.08.2020 № 174; повідомлення про прийняття його на роботу від 12.08.2020 та квитанції № 2 від 12.08.2020 за реєстраційним № 9195980570 в додатках № 1, 2, 3 до акта, відповідно; - відповідно до наказу ТОВ «Житлобудсервіс» від 16.09.2020 № 211 на посаду машиніста екскаватора з 16 вересня 2020 року прийнятий Лавровський В.С., що підтверджено повідомленням від 17.09.2020 року та квитанцією № 2 за реєстраційним № 9236098913. Копії наказу ТОВ «Житлобудсервіс» від 16.09.2020 № 211, повідомлення про прийняття його на роботу 17.09.2020 та квитанції № 2 за реєстраційним № 9236098913 в додатках № 4, 5, 6 до акта, відповідно. Згідно з вимогами абзацу першого постановляючої частини Порядку повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 17 червня 2015 року № 413, повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за встановленою формою до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Факти початку роботи Рахімова К.К. з 10.08.2020 і Лавровського В.С. з 16.09.2020 підтверджені табелями обліку робочого часу за серпень, вересень 2020 року, які подано в додатках № 7, 8 до акта, відповідно За поясненням головного бухгалтера ТОВ «Житлобудсервіс» Олійниченко Л.М. «Причиною несвоєчасного подання повідомлень про прийняття на роботу працівників до ДПС стали перебої в електропостачанні і як наслідок відключення до мережі Інтернет». Пояснення головного бухгалтера ТОВ «Житлобудсервіс» Олійниченко Л.М. в додатку № 9 до акта. Пунктом 3 Посадової інструкції головного бухгалтера ТОВ «Житлобудсервіс» передбачено «забезпечення неухильного дотримання порядку оформлення та подання до обліку первинних документів». Копія Посадової інструкції головного бухгалтера ТОВ «Житлобудсервіс» в додатку № 10 до акта
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.01.2021 2337836 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
39 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Житлові будинки
14000, м. Чернігів, вул. Жабинського, 2-В (3 Та 4 Черги)
Житловий будинок 1
14000, м. Чернігів, вул. Лісна, 42
Учасники:
Дасюк Віталій Олександрович — Начальник відділу нормативно-технічної роботи, контролю за системами протипожежного захисту та ліцензування управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного Управління ДСНС України у Чернігівській області
Пузан Олена Григорівна — директор ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЖИТЛОБУДСЕРВІС"
Порушення:
Приміщення підземної автостоянки (паркінг) не обладнано системами протипожежного захисту (система автоматичного пожежогасіння).
Біля в’їзду не встановлено розетку, підключену до мережі по І-й категорії надійності електропостачання, для можливості використання електрифікованого пожежно-технологічного обладнання
Сходові клітки не забезпечені евакуаційним (аварійним) освітленням
Приміщення підземної автостоянки (паркінг) не обладнано системами протипожежного захисту (система пожежної сигналізації)
В проектній документації відсутній розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту
Отвори в огороджувальних конструкціях машинного відділення ліфту не заповнені дверима (люками) з нормованим класом вогнестійкості
Житлові будинки не захищено від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Отвори в огороджувальних конструкціях машинних відділень ліфтів не заповнені дверима (люками) з нормованим класом вогнестійкості
Не виконано заходи, передбачені розділом інженерно-технічних заходів цивільного захисту
Відсутні протипожежні двері 2-го типу виходів на покрівлю, електрощитової
Проектом не передбачено укриття населення у захисній споруді цивільного захисту
Приміщення громадського призначення не обладнані системою протипожежного захисту (системою керування евакуюванням людей в частині системи оповіщення про пожежу та покажчиків напрямку руху).
Житловий будинок не підключено до електропостачання, відсутнє електрообладнання, електроосвітлення та електричні мережі.
Отвори в огороджувальних конструкціях ліфтових шахт не заповнено дверима з нормованим класом вогнестійкості.
У зовнішніх стінах сходових кліток відсутні вікна площею не менше 1,2 м2, що відчиняються,
В квартирах відсутні вхідні металеві протиударні двері з класом вогнестійкості ЕІ 30.
Протипожежне водопостачання для зовнішнього пожежогасіння об’єкту будівництва не влаштоване
Приміщення підземної автостоянки (паркінг) не обладнано системою протидимного захисту.
Відсутні протипожежні двері 2-го типу виходів з технічних поверхів, виходів на покрівлю, а також електрощитових, вентиляційних камер.
Відсутні виходи на покрівлю по сходових маршах з площадками перед виходом, через протипожежні двері 2-го типу шириною не менше 0,75м, висотою не менше 1,75м.
Електрощитові, вентиляційну камеру не відокремлені від інших приміщень протипожежними перегородками 1-го типу та протипожежними перекриттями 3-го типу.
Відсутні акти випробування пожежних гідрантів.
Приміщення громадського призначення не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації.)
Отвори в огороджувальних конструкціях машинного відділення ліфту не заповнені вікнами з нормованим класом вогнестійкості
Приміщення підземної автостоянки (паркінг) не обладнано системами протипожежного захисту (системою керування евакуюванням людей в частині системи оповіщення про пожежу та покажчиків напрямку руху).
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в розподільчих коробках здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Відсутні повітропроводи системи протидимного захисту з нормованим клас вогнестійкості в приміщенні підземної автостоянки (паркінг).
Металеві конструкції сходів, які ведуть до машиного відділення та виходів на покрівлю не оброблені вогнезахисним розчином
Житловий будинок не захищено від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
По периметру покрівель житлового будинку відсутня огорожа.
Приміщення громадського призначення не обладнані системою протипожежного захисту (системою керування евакуюванням людей в частині системи оповіщення про пожежу та покажчиків напрямку руху).
Біля місць розташування пожежних гідрантів не встановленні покажчики з нанесенням на них літерного індексу ПГ, цифрового значення відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі.
Пожежний щит (стенди) на території об’єкта будівництва не забезпечені засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники – 3 шт., ящик з піском – 1 шт., противопожежне покривало – 1 шт., багор або лом та гак – 2 шт., лопати – 2 шт., сокири – 2 шт.
Приміщення підземної автостоянки (паркінг) не обладнано внутрішнім протипожежним водопроводом .
У місцях перепаду висот покрівлі відсутні зовнішні пожежні драбини типу П1, П2
Приміщення підземної автостоянки (паркінг) не забезпечено евакуаційним (аварійним) освітленням
Відсутні проходки з нормованим класом вогнестійкості електричних кабелів та інженерного обладнання будинку через огороджувальні конструкції з нормованим класом вогнестійкості або через протипожежні перешкоди.
Приміщення громадського призначення не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації.)
Покарання: відсутні
17.08.2020 2147278 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Чернігівській області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: щодо перевірки дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при виконанні підготовчих робіт і готовності об’єкта до початку будівництва об’єкту, що знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. Лісова, 42
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Карпенко Віктор Михайлович — Виконавець робіт ТОВ «ЖИТЛОБУДСЕРВІС»
Бобер Дмитро Петрович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв ’язку Управління Держпраці у Чернігівській області
Анікієнко Василь Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Чернігівській області
Порушення:
Замовник або керівник будівництва до початку виконання будівельних робіт на будівельному майданчику не розробив план з охорони праці будівельного майданчика з урахування вимог нормативно-правових актів з охорони праці (розділ V Мінімальні вимоги з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках (НПАОП 45.2-7.03-17)).
Проект організації будівництва (ПОБ) не погоджено з органами Держпраці (п. 6.6.27. ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12)).
Складування цегли у пакетах на піддонах проводиться у три яруси (повинно не більше у два яруси) (п. 6.3.4. ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12)) .
При розробці котловану не враховується крутість укосу виїмки залежно від глибини виїмки та виду грунту згідно таблиці (п. 10.2.16. таблиця 10.2. ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12)).
Для спуску людей у котлован маршеві сходи не обладнані огородженням (п. 10.2.3. ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12)).
Проводиться виконання робіт у котловані частково без кріплення стінок котлованів при глибині виїмки більше ніж 1,5м. (п. 10.2.4. ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12)).
Координатор з питань охорони праці на стадії будівництва не має відповідної кваліфікації (сертифікат координатора з питань охорони праці в будівельній галузі) (розділ І п. 5 абзац 4, розділ ІV п. 4 Мінімальні вимоги з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках (НПАОП 45.2-7.03-17)).
Покарання: відсутні
23.03.2020 1827791 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Не Визначена
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.11.2019 2064410 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання законодавства у сфері захисту прав споживачів
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Молчанов Костянтин Валерійович — головний спеціаліст відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Управління захисту споживачів Головногот управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області
Ануля Валентина Олексіївна — головний спеціаліст відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Управління захисту споживачів Головногот управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області
Пузан О.Г. — директор
Пузан О Г — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.11.2019 1704216 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Чернігівській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: відповідність діючим нормативним актам з охорони праці та промислової безпеки після повного технічного огляду баштового крана КБ-403Б (зав. № 378, облік. № 006), встановленого за адресою: м. Чернігів, вул. Жабинського, буд. 2-в
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Теховичв Ячеслав Сергійович — головний інженер
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.02.2019 1440831 Дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт (державний архітектурно-будівельний контроль (нагляд) Державна архітектурно-будівельна інспекція України Відомості не внесено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт
Учасники:
Пузан О.Г. — директор
Пузан О Г — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.02.2019 1473623 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
27 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Житловий комплекс
14000, Чернігівська обл., м. Чернігів, вул. Жабинського, 2-А
Учасники:
Пузан Олена Григорівна — Директор ТОВ "ЖИТЛОБУДСЕРВІС"
Порушення:
Відсутній другий пожежний гідрант, визначений проектною документацією.
Сходові клітини житлового будинку не забезпечені евакуаційним (аварійним) освітленням з кабельними лініями живлення, які мають межу вогнестійкості не менше 15 хв.
Покрівля житлового будинку по периметру не забезпечена огорожею.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в розподільчих коробках житлового будинку здійснити за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Будинки і приміщення не забезпечені знаками безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Біля місць розташування пожежних гідрантів відсутні покажчики з нанесенням на них літерного індексу ПГ, цифрового значення відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі.
Відсутня ізоляція з негорючих матеріалів у місцях проходок трубопроводів через протипожежні перешкоди.
Отвори в огороджувальних конструкціях електрощитових встановити не забезпечені дверима з класом вогнестійкості не менше ЕІ 60.
Відсутній акт випробування пожежного гідранту.
Дерев’яні конструкції козирків балконів на останніх поверхах не оброблені засобами вогнезахисту, що забезпечують 1 групу вогнезахисної ефективності.
Проектом не передбачено укриття населення у захисній споруді цивільного захисту.
У місцях перепаду висот покрівлі житлового будинку відсутні зовнішні пожежні драбини типу П1, П2.
Виходи на покрівлю виконано не через протипожежні двері з класом вогнестійкості не менше ЕІ 30.
Приміщення громадського призначення не обладнані системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Приміщення електрощитових не забезпечені вогнегасники ВВ-3 згідно норм належності.
Житлові будинки не захищені від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Металеві конструкції сходів, які ведуть до машиного відділення та виходів на покрівлю не оброблені вогнезахисним розчином.
Приміщення громадського призначення не обладнані системами протипожежного захисту ( системою оповіщення людей про пожежу та управління евакуюванням людей).
Відсутні проходки електричних кабелів та інженерного обладнання будинків через огороджувальні конструкції та протипожежні перешкоди з нормованим класом вогнестійкості.
В проектній документації відсутній розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту.
Отвори в огороджувальних конструкціях машинного відділення ліфту не забезпечені дверима (люками) з класом вогнестійкості не менше ЕІ 60.
Площа вікон, що відчиняються, у зовнішніх стінах сходових кліток менше 1,2 м2
Квартири житлового будинку не забезпечені вогнегасники ВП-2,5.
Зовнішня поверхня облицювання зовнішніх стін житлових будинків виконано з матеріалів групи горючості нижче ніж Г1.
Під сходами на першого поверху другого під’їзду ж/б № 1 влаштовано підсобне приміщення.
Пожежні щити (стенди) на території об'єкта будівництва не забезпечені засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники – 3 шт., ящик з піском – 1 шт., противопожежне покривало – 1 шт., багор або лом та гак – 2 шт., лопати – 2 шт., сокири – 2 шт.
В квартирах не встановлені вхідні металеві протиударні двері з класом вогнестійкості ЕІ 30.
Покарання: відсутні
11.02.2019 1674493 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: у сфері захисту прав споживачів
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Пузан О Г — директор
Пузан О.Г. — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.09.2018 516018 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.09.2018 378550 Будівництво об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середнім (СС2) та значними (СС3) наслідками, що підлягає ліцензуванню Державна архітектурно-будівельна інспекція України Відомості не внесено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: контроль за додержанням ліцензіатами вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми та значними наслідками
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.06.2018 1346361 Управління Держпраці у Чернігівській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка технічного стану та умов експлуатації баштового крана КБ-403Б (реєстр. № 4641), встановленого за адресою: м. Чернігів, вул. Жабинського, 2-в, після проведеного повного позачергового технічного огляду
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.05.2018 1344209 Управління Держпраці у Чернігівській області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: технічний стан та умови експлуатації баштового крана КБ-308А, реєстр. № 4522, обліковий № 008, змонтованого за адресою: м. Чернігів, вул. Жабинського. 2-в. після проведеного експертного обстеження і повного позачергового технічного огляду
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення:
Суб’єктом господарювання не розроблений обсяг огляду та перевірок механізмів, металоконструкцій...і т.д. яки повинні виконувати машиністи вантажопідіймальних кранів і підйомників (баштового крана КБ-308А реєстр.№ 4522) (розд.6,глава5 п.1 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Суб’єктом господарювання не визначена процедура проведення періодичного технічного обслуговування, налагодження та ремонту обладнання відповідно до настанови з експлуатації (баштового крана КБ-308А реєстр .№ 4522 ) (розд.6, глава 5, п.1 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , Затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Не видається завдання машиністам та стропальникам на проведення відповідних робіт з переміщення вантажів вантажопідіймальними кранами (б аштового крана КБ- 308А реєстр .№ 4522 ) (розд.6,глава 6 п.9 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Не розроблений та не затверджений суб’єктом господарювання графік проведення періодичних перевірок технічного стану вантажопідіймальних кранів та підйомників (баштового крана КБ-308А реєстр .№ 4522 ) (розд.6, глава 6, п.2 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Проектна документація надземної рейкової колії баштового крана КБ-308А реєстр .№ 4522 не містить необхідних відомостей (розд.4, глава2,п. 1,2,3. Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Не представлені відомості стосовно проходження працівника, відповідального за безпечне проведення робіт (баштовим краном КБ-308А реєстр .№ 4522 ), підготовки і перевірки знань з питань охорони праці (розд.6, глава 6, п.8 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Не представлена інструкція, яка визначає порядок і методи огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв (баштового крана КБ-308А реєстр .№ 4522 ) (розд.6, глава 3 п.40 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Не представлена інструкція, яка визначає порядок і методи огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв б аштового крана КБ-308А реєстр .№ 4522 (розд.6, глава З, п.40 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Не встановлений порядок приймання та здачі змін машиністами та стропальниками (баштового крана КБ- 308А реєстр .№ 4522 ) (розд.6, глава 6, п.6 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Суб’єктом господарювання не визначена процедура допуску до виконання своїх обов’язків обслуговувального та ремонтного персоналу (баштового крана КБ-308А реєстр .№ 4522 ) (розд.6, глава 5, п.1 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
ПВР на проведення робіт баштового крана КБ-308А реєстр .№ 4522 не містить необхідних відомостей (розд.7,глава 2, п.14 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Баштовий кран КБ-308А реєстр .№ 4522 не споряджений табличкою чи написом, розміщеною на видному місці, з чітко позначеними обліковим номером, вантажопідіймальністю та датою наступного часткового та повного технічного огляду (розд.7, глава. 1, 1.11 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62
Не представлений журнал обліку обладнання суб’єкта господарювання(розд.6, глава 1, п.1 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Відсутні конкретні вказівки стосовно заборони пересування баштового крана КБ-308А реєстр .№ 4522 по надземної рейкової колії (виходячи із фактичної довжини надземної рейкової колії 12.5 м) (розд.4, главаЗ,п.6.7. Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Покарання: відсутні
27.02.2018 1214328 Управління Держпраці у Чернігівській області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно -правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час проведення підготовчих робіт та готовності об’єкту «Будівництво багатоповерхових багатоквартирних житлових будинків з об’єктами громадського призначення по вул . Жабинського, 2 -в на орендованій земельній ділянці з виділенням черговості в м.Чернігові» до початку будівництва (відповідно до листа ТОВ « Житлобудсервіс » від 22.02.2018 №31
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Рощинський Віктор Іванович — інженер з охорони праці
Порушення:
При в'їзді на будівельний майданчик відсутня схема руху транспорту та на узбіччі дороги дорожні знаки встановлені з порушенням ПВР (п. 6.2.6 ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12).
Складування матеріалів, виробів, конструкцій, на будівельному майданчику відбувається з порушенням вимог, а саме : - фундаментні блоки частково навалом (п. 6.3.4 ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12).
Замовник або керівник будівництва до початку виконання будівельних робіт на будівельному майданчику не розробив план з охорон и праці будівельного майданчика з урахуванням вимог нормативно-правових актів з охорон и праці (Розділ V Мінімальні вимоги з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках (НПАОП 4 5 .2 -7.03 - 17)
Під час виконання земляних робіт на території населених пунктів або на виробничих територіях котловани, траншеї тощо (виїмки) в місцях де відбувається рух людей і транспорту не огороджено згідно вимог (п. 6.2.8 ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12).
Не повне огородження будівельного майданчику (п. 6.2.1 ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12).
Непозначені небезпечні зони на будівельному майданчику знаками безпеки та попереджувальними написами (п. 4.17 ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12).
Покарання: відсутні