Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (31)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (2)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "М А Х "

#22453340

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
06.10.2022 3024956 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.10.2019 1495958 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
44 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
продовольчий ринок "Чорноморський"
65497, Одеська обл., Овідіопольський р-н, С. Лиманка, Ж/М Червоний Хутор, вул. м. Жукова, 38
ринок
65497, Одеська обл., Овідіопольський р-н, С. Лиманка, Ж/М Червоний Хутор, вул. м. Жукова, 38
Учасники:
Мустафаєв Махач Магамедович — Начальник служби безпеки
Порушення:
Працівників об’єкта не забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту.
Відсутня інструкція, що визначає дії персоналу, щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на рік мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
Територія ринку, а також будівлі, споруди, торговельні приміщення не забезпечені знаками безпеки відповідно до Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров’я працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2009 року № 1262, та ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT), ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Не організовано та не здійснено евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб’єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій.
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Невідкоригована схема розміщення будівель, торговельних рядів, кіосків, павільйонів, контейнерів, торговельних місць, палаток тощо, яка має відображати: - загальну площу території ринку; - кількість будівель, магазинів, павільйонів, кіосків, палаток, контейнерів, камер схову та торговельних місць із зазначенням їх розмірів у плані; ширину проходів (проїздів) між торговельними рядами, інші необхідні розміри; - інформацію щодо обладнання приміщень (торговельних місць) СПЗ.
Для павільйону, палатки, контейнера не розроблені інструкції про заходи пожежної безпеки.
Керівник об’єкта своїм розпорядчим документом не визначив спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місцем, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів.
Вогнегасники, які експлуатуються, не мають облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації;
Електророзетки, встановлюються на горючі основи (конструкції) .
Існуючі павільйони та контейнери на відкритих майданчиках розташовані з порушеннями вимог, а саме: 3500 кв. м - для павільйонів І, ІІ ступенів вогнестійкості; 2000 кв. м - для павільйонів ІІІ ступеня вогнестійкості; 1000 кв. м - для кіосків, павільйонів та контейнерів ІІІа, ІІІб ступенів вогнестійкості; 500 кв. м - для кіосків, павільйонів та контейнерів ІV, ІVа та V ступенів вогнестійкості.
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Для всіх будівель і приміщень складського призначення, розташованих на території ринку, у тому числі для зовнішніх складських дільниць, не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно з ДСТУ Б В.1.1-36:2016 "Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони згідно з Правилами будови електроустановок.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Працюючий персонал не забезпечений засобами радіаційного та хімічного захисту згідно вимог.
На ринку відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим, що включає: порядок утримання шляхів евакуації; порядок застосування відкритого вогню; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; місця для зберігання і допустиму кількість товарів, що можуть одночасно знаходитися в приміщеннях і на території ринку; порядок прибирання території ринку та торговельних місць після закінчення роботи; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок організації експлуатації та обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок; порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; порядок дій у разі виникнення пожежі; застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Техногенну безпеку на об’єкті не забезпечено.
Використання пошкоджених розеток.
Працівники ринків та орендарі не знають та не дотримуються вимог пожежної безпеки на території ринку та робочих місцях.
Камери схову, у яких зберігаються матеріальні цінності (крім приміщень категорій Д за вибухопожежною та пожежною небезпекою) не обладнані автоматичними системами пожежогасіння.
Відсутні штатні працівники (спеціальні підрозділи) цивільного захисту або спеціально призначені особи з питань цивільного захисту .
Складські, торгівельні, підсобні та адміністративні приміщення ринку, а також павільйони не обладнані автоматичними системами виявлення та (або) гасіння пожеж незалежно від їхньої площі з виведенням сигналу про пожежу у приміщення з цілодобовим перебуванням чергового персоналу.
Розміщення газових опалювальних котлів, опалювальних апаратів, ємнісних газових водонагрівників, газобалонних установок не відповідає Правилам безпеки систем газопостачання України, затвердженим наказом Мінпаливенерго України від 15 травня 2015 року № 285, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 08 червня 2015 року за № 674/27119 (далі - НПАОП 0.00-1.20).
Не забезпечено в повному обсязі приміщення будинку сертифікованими первинними засобами пожежогасіння відповідно до Наказу МВС України від 15.01.2018 р. №25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Пожежні резервуари (водойми) та їх обладнання не захищені від замерзання води. Узимку для забирання води з відкритих вододжерел слід встановлювати утеплені ополонки розміром не менше 0,6 x 0,6 м, які мають утримуватись у зручному для використання стані;
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії не розміщено.
Електричні машини, апарати, обладнання, електропроводи та кабелі за виконанням та ступенем захисту не відповідають класу зони згідно з ПУЕ, не мають апарат захисту від струмів короткого замикання та інших аварійних режимів.
Автомобільні дороги, проїзди й проходи до пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх стаціонарних пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння не вільні, не утримуються справними.
На території ринку між існуючими групами павільйонів не виконані поздовжні та поперечні проходи (проїзди) завширшки не менш 4 метрів у просвіті з урахуванням відчинених дверей.
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не проводиться відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не в повному обсязі укомплектовані пожежні щити, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Біля місця розташування пожежного водоймища не встановлено покажчик (об’ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття) з нанесеними на нього літерного індексу ПВ, цифровим значенням запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, що можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля пожежної водойми.
Замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання не проводиться.
Дозволено експлуатацію приміщень (торгівельних місць, кіосків, контейнерів, павільйонів), які відсутні в узгодженій з ДСНС схемі ринку.
Двері на шляхах евакуації не відчиняються в напрямку виходу з будівель (приміщень).
Кількість кіосків, павільйонів та контейнерів в одній групі двосмугового торговельного ряду перевищує 20 одиниць, а в односмуговому - 10 одиниць.
Допускається використання побутових електронагрівальних приладів (електрочайників) без негорючих теплоізоляційних підставок в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року № 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за № 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги».
На території об’єкта наявні звалища горючих відходів.
Допускається стоянка транспортних засобів на відстані менше 5-ти метрів від забірних пристроїв водо джерел, пожежного обладнання та інвентарю. Відсутні відповідні заборонні знаки.
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі