Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (9)
Будівництво (5) Перевірки (1)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІРМА "ПЕНТА ПЛЮС"

#21943562

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
17.02.2020 1832446 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
20 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Грива Юрій Володимирович — Заступник начальника відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері та на об'єкташ житлово-комунального господарства у м. Дніпро
Біла Олена Іванівна — начальник відділу з питань гігієни праці управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Олійник Вадим Васильович — Головний державний інспектор відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами, за об'єктами котлонагляду, транспорту та зв'язку управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Дніпропетровській об
Трубін Олексій Юрійович — Головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні, енергетиці та газової промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Гавядов Вадим Григорович — Державний інспектор відділу нагляду у хімічній промисловості у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Порушення:
Не розроблено і не затверджено Перелік робіт підвищеної небезпеки для проведення яких потрібне щорічне навчання та перевірка знань з питань охорони праці, чим порушено п. 4.1 глави 4 НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» та «Переліку робіт з підвищеною небезпе-кою», затвердженого наказом Державного комітету Украї-ни з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 року N 15.
Роботодавцем не організоване обов'язкове хімочищення утепленого спецодягу, а також спецодягу, обробленого за-хисним просоченням, якщо інше не визначено в інструкці-ях з їх експлуатації, а у разі якщо роботодавцем не органі-зовано своєчасне хімочищення або прання спецодягу, не розроблено порядок щодо видачі змінних вищевказаних ЗІЗ, що є порушенням п. 19 розділу ІІІ НПАОП 0.00-7.17-18.
В ході перевірки не пред’явлені особисті картки обліку ви-дачі працівникам і повернення ними спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ, що є порушенням п. 9 розділу ІІІ НПАОП 0.00-7.17-18.
Наряди-допуски на виконання газонебезпечних робіт не відповідають формі, зазначеній у додатку 2 до «Типової інструкції…», що є порушенням п. 1.11. НПАОП 0.00-5.11-85.
При проведенні інструктажів на робочому місці в журналі не вказано назви інструкцій, чим порушено вимоги дод.6 до п. 6.10 глави 6 НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з пи-тань охорони праці»(далі НПАОП 0.00-4.12-05).
На підприємстві по кожному виробництву не розроблений перелік газонебезпечних робіт в якому зазначаються газонебезпечні роботи: I – які проводяться з оформленням наряду-допуску; ІІ – які проводяться без оформлення наряду-допуску, але з обов'язковою реєстрацією таких робіт перед їх початком в журналі; III - викликані необхідністю ліквідації або локалізації можливих аварійних ситуацій, що є порушенням п. 1.7. НПАОП 0.00-5.11-85 та п.7.5. розділу VII НПАОП 0.00-1.76-15.
Роботодавцем не забезпечено організацію робочих місць працівників з екранними пристроями, з урахуванням від-повідності усіх елементів робочого місця та їх розташуван-ня ергономічним, антропологічним, психофізіологічним вимогам, що є порушенням п. 3 розділу ІІІ НПАОП 0.00-7.15-18.
Роботодавцем не організований на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ пра-цівникам, що є порушенням п. 8 розділу ІІІ НПАОП 0.00-7.17-18.
Роботодавцем не організоване очищення (хімочищення), прання, обезпилювання, дегазація, дезактивація, дезінфек-ція, знешкодження, ремонт ЗІЗ, заміна їх вузлів, перевірян-ня експлуатаційних і захисних властивостей ЗІЗ в неробо-чий час (у вихідні дні), а у разі невиконання цієї умови ро-ботодавцем не розроблено порядок щодо забезпечення працівників декількома комплектами ЗІЗ, що є порушен-ням п. 17 розділу ІІІ НПАОП 0.00-7.17-18.
В інструкціях з охорони праці допущені посилання на но-рмативні акти які не є дійсними, чим порушено п.п. 4; 5 розділу І НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкції з охорони праці»(далі НПАОП 0.00-4.15-98).
Роботодавцем не організовано проведення лабораторних досліджень умов праці працівників під час роботи з ек-ранними пристроями з метою виявлення шкідливих і небе-зпечних факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу (зокрема щодо виявлення ризиків, пов’язаних із погіршенням зору, порушенням фі-зичного стану, стресом), що є порушенням п. 7 розділу ІІ НПАОП 0.00-7.15-18 «Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристро-ями» (далі НПАОП 0.00-7.15-18).
Працівниками з екранними пристроями, щодня перед по-чатком роботи не очищуються екранні пристрої від пилу та інших забруднень, що є порушенням п. 1 розділу ІV НПА-ОП 0.00-7.15-18.
На підприємстві, на підставі Типової інструкції, не розроблена інструкція з організації безпечного проведення газонебезпечних робіт, яка уточнює порядок підготовки і безпечного проведення газонебезпечних робіт стосовно конкретних виробничих умов (роботи пов'язані з оглядом, чищенням, ремонтом, розгерметизацією технологічного обладнання, комунікацій, в тому числі роботи всередині ємностей (апаратів, сушильних барабанів, печей сушильних, реакторів, резервуарів, цистерн та іншого аналогічного обладнання, а також колекторів, тунелів, колодязів, приямків та у інших аналогічних місцях), при проведенні яких є або не виключена можливість виділення в робочу зону, вибухо- і пожежонебезпечних чи шкідливих парів, газів і інших речовин, здатних викликати вибух, загоряння, здійснювати шкідливий вплив на організм людини, а також роботи при недостатньому вмісті кисню (об'ємна частка нижче 20%), що є порушенням п. 1.4. НПАОП 0.00-5.11-85 «Типова інструкція з організації безпечного ведення газонебезпечних робіт» (далі НПАОП 0.00-5.11-85 та/або «Типова інструкція…»).
Роботодавцем не організоване, у випадках роботи праців-ників за межами підприємства та у відрядженні, де за умовами роботи встановлений на підприємстві порядок збері-гання ЗІЗ не може бути застосований, не обумовлено в ко-лективному договорі чи в правилах внутрішнього трудово-го розпорядку підприємства, зберігання ЗІЗ в неробочий час у працівників, що є порушенням п. 23 розділу ІІІ НПАОП 0.00-7.17-18.
Робочі крісла працівників з екранними пристроями не до-зволяють працівникам легко рухатися та займати зручне положення. Сидіння крісел не регулюються по висоті, а спинки сидінь - як по висоті, так і по нахилу також не пе-редбачені підніжки для тих, кому це необхідно для зручно-сті, що є порушенням п. 7 розділу ІІІ НПАОП 0.00-7.15-18.
Роботодавцем (його представником) не забезпечено додер-жання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці, а саме – не забезпечено проведення профі-лактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещас-ним випадкам на виробництві, професійним захворюван-ням та іншим випадкам загрози життю або здоров'ю праці-вників шляхом організації проведення медичних оглядів: - до Головного управління Держпраці у Дніпропет-ровській області не надано заявку та не визначені категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичному) медичному огляду в 2020 році, по-рушено п.2.2 «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», затвердженого нака-зом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246; - не складено та не погоджено з Головним управлін-ням Держпраці у Дніпропетровській області поіменні списки працівників, які підлягають попередньому (періодичному) медичному огляду в 2020 році, по-рушено п.2.3. «Порядку проведення медичних огля-дів працівників певних категорій», затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246; - для проведення попереднього (періодичних) ме-дичного огляду працівників роботодавцем не ук-ладено договір із закладом охорони здоров'я та не надано йому список працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам, порушено п.2.4. «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», затвердженого наказом Міністер-ства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246, що є порушенням п. 2.2 розділу 2 НПАОП 0.00-4.35-04 та п. 6 розділу ІІ НПАОП 0.00-7.15-18 «Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранни-ми пристроями»..
На підприємстві не складений «Перелік професій, посад і видів робіт, на які повинні бути розроблені інструкції з охорони праці», чим порушено п.3.8. глави 3 НПАОП 0.00-4.35-04 «Типове положення про службу охорони праці» (далі НПАОП 0.00-4.35-04).
Роботодавець, перед видачею ЗІЗ не інформує працівників про ризики для його життя та здоров'я, від яких його захи-щатиме користування конкретний вид ЗІЗ. Крім цього, ро-ботодавцем не забезпечене регулярне навчання працівників правилам користування ЗІЗ та демонстрацію їх правильно-го застосування, що є порушенням п. 13 розділу ІІ НПАОП 0.00-7.17-18 «Мінімальні вимоги безпеки і охорони здо-ров’я при використанні працівниками засобів індивідуаль-ного захисту на робочому місці» (далі НПАОП 0.00-7.17-18).
Працівники підприємства не забезпечені приміщеннями для переодягання, які повинні мати достатні розміри, обіг-ріватись, бути легкодоступними, устаткованими сидіннями і підлоговими килимками, шафами для зберігання спецодя-гу, відокремленими від шаф для особистого одягу, що є по-рушенням п. 4.3 розділу ІV НПАОП 0.00-7.11-12 «Загальні вимоги стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників» (далі НПАОП 0.00-7.11-12).
Роботодавцем не створені (не позначені) місця (приміщен-ня) для надання першої домедичної допомоги, які забезпе-чені необхідними засобами для надання першої домедичної допомоги, де цього вимагають умови праці, п. 4.5 розділу ІV НПАОП 0.00-7.11-12.
Покарання: відсутні