Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Перевірки (6)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЄВРОПЕЙСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ"

#21853474

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
22.03.2021 2432804 Провадження освітньої діяльності закладів освіти, що підлягає ліцензуванню Міністерство освіти і науки України Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання ліцензіатом вимог Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності
Учасники:
Долженко Олександр Олександрович — радник Міністра освіти і науки України
Кліменко Андрій Лукич — начальник відділу контролю за виконанням ліцензіних умов департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації
Євтухов Сергій Андрійович — головний спеціаліст відділу контролю за виконанням ліцензійних умов департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.01.2021 2527050 Надання освітніх послуг у системі вищої освіти Державна служба якості освіти України Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства у сфері вищої освіти, порушених у зверненні здобувачів вищої освіти
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило чи може спричинити шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, до якого додаються документи чи їх копії, що підтверджують такі порушення (за наявності)
Учасники:
Лелет Галина Михайлівна — головний спеціаліст відділу контролю за наданням освіти дорослим департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих Державної служби якості освіти України
Байбаков Володимир Михайлович — Перший проректор Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпровський інститут традиційної та нетрадиційної медицини»
Маковська Олена Анатоліївна — Головний спеціаліст відділу контролю за наданням фахової передвищої освіти департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих Державної служби якості освіти України
Шакотько Віктор Васильович — Заступник директора з навчальної роботи Кременчуцького педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка
Волошкевич Геннадій Андрійович — Заступник директора навчально-наукового інституту економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького
Сігунов Олексій Олександрович — Начальник відділу доуніверситетської підготовки Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет»
Порушення:
Мають місце недоліки у веденні особових справ іноземних громадян, зокрема відсутній переклад іноземних документів українською мовою з нотаріальним засвідченням перекладу.
Не враховано рекомендації щодо встановлення величин кредитів в цілих числах з навчальних дисциплін передбачено річне навчальне навантаження у вигляді чисел не кратних 30 та/або 15 годинам (Медична біологія 5,5 кредитів ЄКТС (165 год.) Анатомія людини 14,5 кредитів ЄКТС (435 год.) тощо).
В Інституті студенти переводяться на наступний курс за наявності більше 2-х академічних заборгованостей.
Графіком освітнього процесу, навчального плану підготовки магістрів 221 Стоматологія, не передбачено проведення практик, водночас освітні компоненти (виробничі практики у 5-9 семестрах) навчальним планом визначено.
Недотримано норми власного Положення про порядок поновлення ДМІТНМ щодо поновлення/переведення студентів до вищих закладів освіти, яким передбачено, що кількість дисциплін академічної різниці не може перевищувати 10 навчальних дисциплін, натомість наявні окремі випадки 10-20 дисциплін.
Мають місце випадки коли в індивідуальних відомостях обліку академічної різниці здобувачів вищої освіти із числа іноземних громадян Інституту, які поновлюються на старші курси, не містяться прізвища екзаменаторів, оцінки за національною шкалою та ЄКТС, а також дати складання академічної заборгованості
В освітніх програмах не відсутні, перелік обов’язкових та вибіркових компонентів освітніх програми, структурно-логічні схеми компонентів освітньої програми.
Положення про атестаційну комісію з 2016 року не перероблялося і не оновлювалось внаслідок чого не знайшли відображення окремі вимоги наказу Міністерства охорони здоров’я про порядок проведення атестації лікарів (наказ від 29.02.2019 № 446.
В екзаменаційні, залікові відомості виставляються оцінки не передбачені документами («не з’явився», «неатестовано», «не допущено») без визначення кількості набраних балів.
Недотримано вимоги щодо термінів визнання іноземних документів про освіту (освітній рівень).
Положенням про організацію навчального процесу Інституту передбачено оновлення робочої програми навчальної дисципліни не рідше ніж один раз на 3 роки. натомість, окремі представлені робочі програми навчальних дисциплін не оновлюються більше 5-ти років.
У закладі освіти щорічно переводяться або поновлюється на навчання іноземні студенти в тому числі із закладів освіти інших країн, однак нормативні документи Інституту з питань організації освітнього процесу не містять положень, що відображають специфіку організації навчання іноземних студентів, перезарахування (зарахування) дисциплін вивчених в інших країнах.
Робочі програми навчальних дисциплін підготовки магістрів та спеціалістів затверджені проректором Інституту та рішенням вченої ради, прицьому нормативними документами Інституту не визначено відмінну від чинного законодавства процедуру їх затвердження та погодження.
Встановлені неузгодження змістової частини Положення про медичний факультет Інституту (у пункті 2.1 зазначено, що факультет проводить підготовку за ОКР спеціаліст, хоча з 2017 року навчання студентів відбувається за ОС магістра. також вказано дев’ять кафедр, а в представленій структурі - п’ять).
Окремі нормативні документи Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпровський інститут традиційної і нетрадиційної медицини» (далі – Інститут) (Положення про атестаційну комісію, Положення про навчальний процес) не приведені у відповідність чинного законодавства.
Навчальні плани підготовки магістрів та спеціалістів, які затверджені проректором інституту не розглянуті на вченій раді при тому, що нормативними документами Інституту не визначено порядок розробки та затвердження.
Недотримано вимоги законодавства України щодо формування навчальних планів в частині встановлення мінімальної кількості дисциплін за вибором студента. У чинних навчальних планах обсяг вибіркових дисциплін становить менш ніж 25% від загальної кількості кредитів ЄКТС (наявні 6%, 6,6%).
При складанні іспитів та заліків окремі викладачі не дотримуються термінів проведення заліково-екзаменаційного контролю: відповідно до «Регламенту оцінювання навчальної успішності студентів» Інституту, іспити та заліки проводяться не у визначений розкладом день
Розроблене і затверджене наказом ректора та на засіданні вченої ради Положення про навчальний процес не в повній мірі враховує специфіку навчального закладу, містить в основному загальні положення та посилання на відмінені нормативні документи МОН, які втратили чинність.
Мають місце помилки при оформленні відомостей. виставлені викладачами у відомість оцінки за багатобальною шкалою не кореспондуються з оцінками ЄКТС (в одному випадку 120 балів відповідає оцінці ЄКТС «Е», в іншому випадку оцінці ЄКТС «D»).
Академічна різниця при поновленні та переведенні в окремих випадках складає 10-20 дисциплін, що протирічить змісту власних нормативних документів (Положенню про організацію навчального процесу ДМІТНМ, Положенню про порядок поновлення, переведення, відрахування студентів ДМІТНМ, Регламент оцінювання успішності студентів).
Вимоги до критеріїв та порядку оцінювання навчальних досягнень студентів, що включені до нормативних документів Інституту, та мають суттєві розбіжності (190-200 балів – А, 180-200 балів - А). Відсутній порядок та механізм апеляції поточних та підсумкових оцінок.
Заповнення заліково-екзаменаційних відомостей: здійснюється з порушеннями власних вимог. Заліки повинні виставлятись на останньому занятті, а відомість передаватись в деканат не пізніше наступного дня після останнього заняття з дисципліни, що фактично не здійснюється.
Неналежним чином здійснюється заповнення та зберігання документації здобувачів освіти (в особових справах частково незаповнені індивідуальні картки студентів, відсутні позначки про отримання та повернення документів).
Покарання: відсутні
19.10.2020 1963930 Провадження освітньої діяльності закладів освіти, що підлягає ліцензуванню Міністерство освіти і науки України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17 березня 2020 року № 530-IX
Предмет перевірки: Додержання ліцензіатом вимог Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
28.09.2020 2166022 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка виконання припису від 02.04.2019 № 22/5.3-06
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Чегринець Антон Михайлович — Начальник управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Петровенко Володимир Володимирович — заступник начальника відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері та на об’єктах житлово-комунального господарства у м. Дніпро управління гірничого нагляду, нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного у
Порушення:
Не виконано пункти 1, 7, 8, 9 раніше виданого припису ГУ Держпраці у Дніпропетровській обл. від 02.04.2019 №22/5.3-06 що є повторним порушенням статті 13, 18 Закону України №2694-ХІІ «Про охорону праці»
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.09.2019 1679638 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позаплановий захід
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.03.2019 1401946 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Порушення:
Не ведеться журнал інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, що є порушенням п.6.10. додаток 6 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05
Ректор Абрамов С.В. не пройшов навчання та перевірку знань з питань охорони праці, чим порушив п.5.3. НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Не розроблені навчально-тематичний план та програма навчання працівників з питань охорони праці, що є порушенням п. 3.4 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05.
Не розроблено перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників, що є порушенням п. 3.11 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05
Не організовано навчання і перевірку знань з питань охорони праці завідувачам підрозділів, головному бухгалтеру, декану, що є порушенням вимог статті 18 Закону України «Про охорону праці» п.5.4 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05
Інженер з охорони праці Логвіновський Ю.М. не контролює своєчасність проведення необхідних випробувань і технічних оглядів устаткування, що є порушенням п.3.14. Типового положення про службу охорони праці НПАОП 0.00-4.35-04
Проректор з науково-педагогічної роботи не пройшов навчання та перевірку знань з питань охорони праці, чим порушив п.5.1. НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Не розроблені план роботи та графік обстежень служби охорони праці, чим порушено п. 5.1 Типового положення про службу охорони праці НПАОП 0.00-4.21-04.
На момент перевірки не надано протоколи перевірок і випробування електрообладнання, апаратури, що є порушенням п.8.7.3 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП 40.1-1.21-98
Перший проректор Байбаков В.М. не пройшов навчання та перевірку знань з питань охорони праці, чим порушив п.5.1. НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Не присвоєні кожній інструкції з охорони праці назва і скорочене позначення (код, порядковий номер), що є порушенням розділ 2, п 1. Положення про розробку інструкцій з охорони праці НПАОП 0.00-4.15-98
Інженер з охорони праці Логвіновський Ю.М. не пройшов навчання та перевірку знань з питань охорони праці, чим порушив п.5.3. НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Інженером з охорони праці Логвіновським Ю.М. не видаються обов’язкові для виконання приписи за наслідками перевірок стану охорони праці, що є порушенням розділу 4 Типового положення про службу охорони праці НПАОП 0.00-4.21-04
Не надано перелік інструкцій, який складається службою охорони праці підприємства, що є порушенням розділ 4, п 2. Положення про розробку інструкцій з охорони праці НПАОП 0.00-4.15-98
Інженер з охорони праці Логвіновський Ю.М. не пройшов навчання на відповідну групу з електробезпеки (ІV група), що є порушенням п.1.3.2 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП. 40.1-1.21-98
Проректор з адміністративних питань не пройшов навчання та перевірку знань з питань охорони праці, чим порушив п.5.1. НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Службою охорони праці не контролюється своєчасність проведення всіх видів інструктажу з охорони праці, чим порушено п. 3.14. Типового положення про службу охорони праці НПАОП 0.00-4.21-04.
Проректор з міжнародних відносин не пройшов навчання та перевірку знань з питань охорони праці, чим порушив п.5.1. НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок навчання і перевірки знань з питань охорони праці
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом