Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Будівництво (2) Перевірки (7)

МІЖРЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ПЕРЕПІДГОТОВКИ ЗВІЛЬНЕНИХ У ЗАПАС ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ М. ХОРОЛ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

#21070008

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
15.12.2021 3204898 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства про працю
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Бойко Юлія Сергіївна — Головний державний інспектор відділу додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.09.2021 2909272 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
33 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Богун Віталій Іванович — Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Порушення:
Не представлені особисті картки обліку ЗІЗ працівників закладу.
Не представлені накази про допуск до самостійної роботи працівників після закінчення стажування (дублювання) (при задовільних результатах перевірки знань з питань охорони праці).
Не призначені працівники (навчені в установленому порядку), відповідальні за організацію і безпечне виконання робіт на висоті.
В закладі не забезпечено інформування працівників про ризики для їх життя та здоров’я, від яких їх захищатиме користування цими ЗІЗ, а також навчання працівників правилам користування ЗІЗ та демонстрацію їх правильного застосування.
Не представлені плани-грфіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці працівників закладу, а також перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників з урахуванням специфіки робіт, що виконуються.
Не представлений акт опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів Міжрегіонального центру.
Не представлений Журнал обліку та зберігання електрозахисних засобів захисту.
Особи, які допускаються до виконання робіт підвищеної небезпеки – робіт, що виконуються на висоті 1,3 метра – не пройшли професійний добір відповідно до Переліку робіт, де є потреба у професійному доборі, медичний огляд, спеціальне навчання і перевірку знань з охорони праці.
Не представлено програми стажування (дублювання) по професіям та виконанню робіт.
Під час укладання трудового договору адміністрація закладу не надає працівникам інформації про умови праці, наявність на їх робочих місцях небезпечних і шкідливих виробничих факторів, можливих наслідків їх впливу на здоров’я та права працівників на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства та колективного договору.
Відсутні переліки посадових осіб та інших працівників закладу, які повинні проходити навчання (спеціальне навчання) і перевірку знань з питань охорони праці в навчальних закладах, які проводять навчання інших суб’єктів господарювання або проходити навчання і перевірку знань з охорони праці безпосередньо в комісії закладу.
Не забезпечено проведення інженером з охорони праці спільно з представниками інших структурних підрозділів (відповідними посадовими особами закладу) перевірок дотримання працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці.
Відсутня комісія, яка забезпечує приймання та перевірку ЗІЗ, що надходять в заклад на їх відповідність вимогам нормативних документів та результатам оцінки, проведеної відповідними органами.
Не представлений перелік посад і професій працівників закладу, які повинні проходити стажування (дублювання).
Відсутні записи у журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці про допуск до самостійної роботи працівників, після закінчення стажування.
В закладі відсутній документ (наказ, розпорядження, положення, інструкції), який передбачає вимоги придбання, приймання, перевірку, облік, утримання та списання ЗІЗ у відповідності до нормативно-правових актів, що діють в Україні.
Допущено придбання ЗІЗ, які закуповуються у суб’єктів господарювання, які виробляють та/або реалізують зазначену продукцію без наявності позитивного висновку органів з оцінки відповідності, сертифікату відповідності чи декларації відповідності та задовольняють вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту.
В посадових інструкціях працівників закладу не передбачені конкретні обов’язки, права та відповідальність за покладені на них функції з питань охорони праці.
В закладі допущено придбання, видача та експлуатація спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту (далі – ЗІЗ), що не відповідають вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2008 року № 761 (далі – Технічний регламент засобів індивідуального захисту).
Не забезпечено вжиття необхідних заходів щодо попередження дорожньо-транспортних пригод: - відсутня особа, яка має відповідну кваліфікацію, навчена і атестована у встановленому порядку, на яку покладені функції забезпечення справного стану та безпечної експлуатації транспортного засобу Міжрегіонального центру, а також відповідальності за випуск автомобілів та водіїв на лінію; - не забезпечено проходження медичного огляду водіїв перед випуском їх на лінію; - не передбачено порядок організації роботи з технічного обслуговування, ремонту і перевірки технічного стану автомобілів Міжрегіонального центру;
Не визначений порядок розробки, опрацювання та введення в дію нових, перегляду та скасування чинних інструкцій з питань охорони праці, тому при виконанні вищезазначених робіт виявлені чисельні порушення, наприклад: - розділ інструкцій з охорони праці «Загальні положення» не передбачає відомості про сферу застосування інструкції, загальні відомості про об’єкт розробки; умови і порядок допуску працівників до самостійної роботи; відсутня характеристика основних небезпечних і шкідливих виробничих факторів, характерних для даного виду робіт; не зазначений перелік видів спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту, які повинні бути видані працівникам даної професії (виду робіт) згідно з чинними нормами; - не зазначається, які конкретні умови при виконанні даного виду робіт або експлуатації даного виду обладнання відносяться до аварійних; - допускаються викладення тексту інструкції у формі заборони, відсутні пояснення чим викликана заборона та інші порушення.
Не представлений список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок.
Не перевіряється наявність і стан електрозахисних засобів захисту, періодичним оглядом 1 раз на 6 місяць.
У Міжрегіональному центрі використовуються стелажі для зберігання тарно-штучних вантажів, матеріалів, та ін., що не мають відповідного позначення (номер стелажа, вантажопідіймальність).
Не надано перелік робіт, що виконуються в електроустановках за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації.
На корпусах електроінструменту не нанесені інвентарні номери, а також дати їх наступних перевірок.
Не призначений працівник, який відповідає за наявність і стан електрозахисних засобів захисту.
Не представлений наказ про створення комісії для проведення опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів закладу.
В закладі безпідставно допущено виконання робіт підвищеної небезпеки – роботи, що виконуються на висоті 1,3 метра – відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.
Не забезпечено проведення інженером з охорони праці спільно з представниками інших структурних підрозділів (відповідними посадовими особами закладу) перевірок дотримання працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці.
На в’їзді до території навчального закладу, виробничих майстерень не вивішені дорожні знаки «Проїзд без зупинки заборонено», «Обмеження максимальної швидкості – 10 км/год»
Не представлений перелік робіт щодо проведення регламентних робіт по проведенню опосвідченню стану безпеки електроустановок споживачів Міжрегіонального центру.
Відсутній контроль з боку роботодавця за відповідністю нормативних актів з охорони праці, що діють в закладі вимогам чинного законодавства та не забезпечений їх періодичний перегляд, своєчасне внесення змін або опрацювання і затвердження нових нормативних актів з охорони праці у зв'язку із змінами в організації навчального процесу, впровадженням нової техніки, переглядом нормативно-правових актів з охорони праці тощо.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.10.2020 2175393 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог санітарного законодавства за дорученням Прем'єр-міністра
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Білаш Сергій Михайлович — помічник лікаря-епідеміолога відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
Почайко В.І. — комендант гуртожитку
Левченко В І — завідувач
Левченко В.І. — завідувач
Давиденко Ірина Василівна — провідний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
Почайко В І — комендант гуртожитку
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.09.2020 2154427 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання протиепідемічних заходів на період карантину у звязку з поширенням коронавірусної хвороби(COVID-19), затверджених головним державним санітарним лікарем України
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Левченко В І — Завідувач
Левченко В.І. — Завідувач
Білаш Сергій Михайлович — помічник лікаря-епідеміолога відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
Єрченко Олег Володимирович — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
Порушення:
Не розміщені додаткові урни для засобів ЗІЗ в місцях загального користування
Покарання: відсутні
30.09.2019 1687922 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Заєць Віталій Іванович — директор Центру
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.08.2019 1694250 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог охорони праці
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.03.2018 1070203 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутній уніфікований акт перевірки
Предмет перевірки: додержання вимог санітарного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні