Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (15)
Будівництво (3) Перевірки (6)

МАЛЕ ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ПРОТОН"

#21053839

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
05.08.2021 2451158 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ПІДПРИЄМСТВО МПП «ПРОТОН»
36014, Полтавська обл., м. Полтава, вул. Серьогіна, 8
Адміністративна будівля, складські приміщення
36008, Полтавська обл., Полтава, Полтавська Міська Територіальна Громада, вул. Серьогіна, 8
Учасники:
Павловський Микола Миколайович — Провідний інспектор ВЗНС Полтавського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області
Порушення:
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Не проведено контроль працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу (необхідно 1 раз на рік проводити випробування на тиск та витрату води з оформленням акта)
Не укомплектовано територію об’єкту пожежними щитами (стендами) з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюється за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не зазначено місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівними знаками згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист»
Не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння (повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення, а також для етажерок відкритих установок)
Не виконано замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не визначенно необхідну кількість вогнегасників відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677.
Будівлі не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою»
Біля місць розташування пожежних гідрантів не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева)
Забороняється зменшувати кількість та розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень, класи вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій, застосовувати будівельні матеріали з вищими показниками пожежної небезпеки, змінювати інженерні та планувальні рішення й умови освітлення згідно з нормованою вимогою
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
05.12.2018 1373764 Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки:
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ковалевський Анатолій Дмитрович — Інженер з охорони праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.10.2018 1365315 Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Головатий М О — директор
Головатий М.О. — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.07.2018 1157983 Державна служба України з питань праці Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства з охорони праці
Учасники:
Ковалевський Анатолій Дмитрович — інженер з охорони праці
Порушення:
Для організації безпечного руху по території підприємства не доведений до відома працівників схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в'їздів тощо.
На території підприємства є випадки використання працівниками ручного слюсарного інструменту, який не відповідає встановленим нормам (молотки з пошкодженим руків’ям).
В гаражах в оглядових канавах відсутні міцні дерев’яні решітки (трапи).
Машиністи кранів МПП «Протон» не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань з відповідних нормативно-правових актів з питань охорони праці по НПАОП 0.00-1.80-18.
На дверцятах збірок щитів електроустановок відсутні відповідні знаки безпеки.
Не завершена атестація за умовами праці на робочому місці електрозварника ручного зварювання
Службою охорони праці не розроблені спільно з іншими підрозділами підприємства комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці.
Відряджені особи під час першого прибуття на місце відрядження не пройшли інструктаж з електробезпеки з урахуванням особливостей електроустановок в яких їм доведеться працювати.
Територія та виробничі приміщення підприємства не забезпечені встановленими знаками безпеки для позначення небезпечних зон відповідно до вимог Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров’я працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2009 року № 1262 (далі - Технічний регламент знаків безпеки), та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности» (далі - ГОСТ 12.4.026-76).
На підприємстві працівник, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією вантажопідіймальних кранів не пройшов підготовку і перевірку знань з відповідних нормативно-правових актів з питань охорони праці.
На крані КС-6471А обліковий №7565 в/п 40т відсутній кінцевий вимикач (обмежник) підіймання кранової підвіски.
Не проведено періодичний технічний огляд пропанових балонів, які застосовуються на автомобільному транспорті ГАЗ 3302 д.н.з. ВІ2528ВК.
Не ведеться журнал технічних обслуговувань і ремонтів вантажопідіймального обладнання.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на роботи, що виконуються на висоті понад 1.3 метра, верхолазні, скелелазні та зварювальні роботи.
Служба охорони праці підприємства не має плану роботи та графіків обстежень структурних підрозділів підприємства, затверджених роботодавцем.
Мається доступ сторонніх осіб до струмопровідних частин (дверцята збірок щитів постійно не замкнені на механічний замок).
На підприємстві не здійснюється моніторинг технічного стану приміщень та споруд, які перебувають в експлуатації
Службою охорони праці спільно з представниками інших структурних підрозділів не проводяться перевірки дотримання працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці.
Працівники підприємства, які використовують автомобільний транспорт підприємства не пройшли навчання по Правилам охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00-1.62-12.
Посадові особи підприємства не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці по «Правилам охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» НПАОП 0.00-1.80-18.
Головатий О.М., який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацію обладнання, не веде облік вантажопідіймальних кранів, що є у власності суб’єкта господарювання.
У місцях зберігання транспортних засобів відсутня розмітка.
Посадові особи підприємства, службові обов’язки яких пов’язані з будівництвом, експлуатацією, реконструкцією, технічним переоснащенням, консервацією та ліквідацією об’єктів підвищеної небезпеки не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці а саме: – Система стандартів безпеки праці. «Охорона праці в будівництві. Основні положення» ДБН А.3.2.2-2009 ( НПАОП 45.2-7.02-12).
Водії, які керують автотранспортними засобами з встановленим газобалонним обладнанням не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань з питань охорони праці по «Правилам охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» НПАОП 0.00-1.81-18.
На дільниці накачування шин відсутня таблиця робочих тисків у шинах транспортних засобів, які експлуатуються на підприємстві.
Не проводиться випробовування драбини (1 раз на рік).
Відсутній технологічний процес систематичної перевірки укомплектованості і технічного стану кожного КТЗ. Порушення вимог пункту 7.1 розділу VII Порядку перевірки технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками, затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв'язку України 05 серпня 2008 року № 974, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01 вересня 2008 року за № 794/15485.
Особа яка здійснює випуск автомобілів на лінію, не навчена в установленому порядку Правилам охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00-1.62-12.
На підприємстві обладнання, що працює під тиском (компресор для накачування шин) не супроводжується експлуатаційною документацією, а саме журналом нагляду (паспортом).
Спеціалістом з охорони праці не видаються обов’язкові до виконання приписи про наявні недоліки з питань охорони праці в структурних підрозділах підприємства.
На підприємстві не проведена ідентифікація об’єктів підвищеної небезпеки, що є порушенням п. 3 Порядку ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки, затвердженого постановою КМУ від 11.07.2002р. № 956.
На підприємстві експлуатується драбина без відповідних написів на ній.
Не складені і не затверджені особою відповідальною за електрогосподарство згідно п.3.3.р.3.гл. IV.ПТЕЕС однолінійні схеми електричних з’єднань для нормальних режимів роботи.
На підприємстві не здійснюється облік обладнання, що працює під тиском.
Відсутня інструкція з режиму роботи і безпечного обслуговування посудин, що працюють під тиском.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.07.2018 1351711 Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ковалевський А Д — Інженер з охорони праці
Ковалевський А.Д. — Інженер з охорони праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.01.2018 1340425 Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Головатий Олександр Маркович — заступник директора
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні