Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Будівництво (1) Перевірки (2)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФІРМА СІАТ-ЛТД"

#21052254

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
12.01.2022 3032216 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
50 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Муха Олександр Анатолійович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Назаренко Григорій Михайлович — головний державний інспектор відділу з питань гігієни та експертизи умов праці.
Матюшов Дмитро Тимофійович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Горенко Сергій Олександрович — головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Гладенький Віктор Миколайович — головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Яретик Володимир Володимирович — головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Гринюк Віталій Анатолійович — Заступник начальник відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Беспалов Володимир Олександрович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Жабо Дмитро Ерастович — головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Порушення:
Не визначено порядок зберігання ключів від електроустановок.
Роботодавцем не забезпечено участь працівників в обговоренні всіх питань щодо безпеки, захисту здоров’я та життя.
Членами комісії з перевірки знань з питань охорони праці не складений затверджений роботодавцем перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників, з урахуванням специфіки виробництва.
Відсутні протоколи вимірів опору ізоляції ручного електрофікованого інструменту.
На підприємстві використовується Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, який не відповідає встановленій формі.
Використовується ручний слюсарний інструмент, який не відповідає встановленим нормам (молотки та кувалди з навареними металевими рукоятками, саморобні зварені пристосування, гайкові ключі та інше).
Наказом по підприємству на працівника, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання, покладені обов’язки працівника, відповідального за утримання обладнання у справному стані та працівника, відповідального за безпечне проведення робіт.
Роботодавець не забезпечив регулярне навчання працівників правилам користування ЗІЗ та демонстрацію їх правильного застосування.
Інструкції з охорони праці, що діють на підприємстві не переглянуті в установлені строки.
Працівники, відповідальні за безпечне проведення робіт, перед призначенням не пройшли підготовку та перевірку знань відповідних інструкцій з охорони праці для машиністів вантажопідіймальних кранів, машин, мобільних підйомників, стропальників, інструкцій виробників з експлуатації обладнання.
На території підприємства стелажі для зберігання тарно-штучних вантажів, матеріалів, металу та іншого не мають відповідного позначення (номер стелажа, вантажопідіймальність).
Не забезпечено виконання організаційних заходів, якими досягається безпека робіт в діючих електроустановках, а саме: - не розроблено та не затверджено список осіб, відповідальних за безпечне виконання робіт в діючих електроустановках; - не розроблено та не затверджено перелік робіт, які виконуються в діючих електроустановках за нарядами, розпорядженнями, в порядку поточної експлуатації.
Стропальники не ознайомлені під підпис зі схемами стропування вантажів.
Роботодавцем не здійснюється моніторинг, оцінка технічного стану такого виробничого обладнання, як машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки (первинний, періодичний, позачерговий технічні огляди, експертне обстеження), та нагляд за їх безпечною експлуатацією відповідно до вимог нормативно-правових актів з охорони та гігієни праці.
На підприємстві не призначені навчені в установленому порядку особи, відповідальні за безпечне проведення вантажно-розвантажувальних робіт у тому числі за допомогою машин і механізмів.
Роботодавцем не отримано дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки Група А п.8. (устатковання напругою понад 1000 В.), а саме: - кабельні лінії напругою 6 кВ (ввод, довжиною 130 м.); - повітряні лінії напругою 6 кВ (ввод, довжиною 645).
Працівники, відповідальні за утримання обладнання у справному стані, перед призначенням не пройшли підготовку та перевірку знань відповідних інструкцій з охорони праці для машиністів обладнання, стропальників, слюсарів (електрослюсарів) з ремонту та обслуговування обладнання, відповідних інструкцій виробників з монтажу та експлуатації обладнання.
Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок з виконанням в актах опису у довільній формі стану безпеки електроустановок, відповідності експлуатації електроустановок нормативним вимогам безпеки, наявності та стан документації по відповідним критеріям, де передбачається: - перевірка наявності експлуатаційної і виконавчої документації в обсягах, передбачених вимогами правил, СНиП, державних стандартів, під час експлуатації електроустановок, паспортно-технічних даних, інструкцій щодо експлуатації устаткування; - визначення достатності і працездатності захисно- блокувальних пристроїв; - оцінка стану безпеки електроустаткування, а також стану будівельної частини будівель і споруд енергетичних об'єктів; - перевірка періодичності і якості виконання регламентних робіт щодо обслуговування електроустаткування; - оцінка рівня фахової підготовки працівників з питань безпеки, відповідності кваліфікації до робіт, що виконуються тощо.
На підприємстві не визначено вид оперативного обслуговування електроустановок (кількість оперативних працівників в зміну, закріплення за електроустановками, не розроблені місцеві інструкції з оперативного обслуговування, не визначено графік чергування, порядок ведення оперативної документації тощо).
Не призначені працівники, відповідальні за справний стан стелажів для збергінання вантажів.
Не призначено особу (з числа навченого в установленому порядку персоналу), якій надано право видачі нарядів (розпоряджень) для виконання робіт на висоті.
Спеціальне навчання з питань охорони праці працівникам проводиться не у відповідності зі складеним Переліком робіт підвищеної небезпеки та посвідчення видаються за не встановленою законодавством формою.
Не складено список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок.
Працівник, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання, перед призначенням не пройшов підготовку та перевірку знань відповідних інструкцій з охорони праці для машиністів обладнання, стропальників, слюсарів (електрослюсарів) з ремонту та обслуговування обладнання, відповідних інструкцій виробників з монтажу та експлуатації обладнання.
По підрозділам на виробничому обладнанні не нанесені попереджувальні написи (знаки) і маркування, необхідні для забезпечення безпеки працівників.
Не забезпечено утримання, експлуатацію обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів, в саме: не забезпечено проведення протиаварійних і профілактичних випробувань та вимірювань електроустановки комплектної трансформаторної підстанції КТП-.6/0,4 кВ (з трансформатором 630 кВА кВ), кабельної лінії 6 кВ згідно з правилами і нормами.
Працівником, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією вантажопідіймальних кранів, не здійснено пуск вантажопідіймальних кранів зав. №68, інв. №401563 в роботу після проведеного експертного обстеження та позачергового технічного огляду.
На корпусах електроінструменту не зазначені інвентарні номери, а також дати наступних перевірок.
Не призначений за визначеною законодавством процедурою обслуговувальний і ремонтний персонал за вантажопідіймальними кранами, машинами, будівельними підйомниками, знімними вантажозахоплювальними пристроями.
Використовуються драбини без відповідних написів.
Копії актів опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів по закінченню звітного періоду, не направлено до Управління Держпраці у Полтавський області.
Відсутній перелік вантажів, що переміщуються вантажопідіймальними кранами та машинами, із зазначенням їх маси на місці виконання робіт.
Не розроблено та не узгоджено з органами Держпраці список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з електропостачальною організацією.
Суб’єкт господарювання не подав у встановленому порядку оновлені декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці, протягом семи робочих днів з дня настання змін або з дня подання декларації в разі виявлення помилки, а саме: в деклараціях на експлуатацію в тому числі устаткування напругою понад 1000 В зазначено недостовірні дані щодо наявності експлуатаційної документації на машини, механізми, устаткування, яке знаходиться у справному стані, та створення необхідних умов для безпечного виконання заявлених робіт, проведення навчання з питань охорони праці, кількості робочих місць, кількості споруд тощо.
На підприємстві не затверджений в установленому порядку перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками.
Не заносяться результати перевірок і випробувань кабелів-подовжувачів електричного струму в «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників» за встановленою формою.
Не заведені та не ведуться журнал технічних обслуговувань і ремонтів, журнал періодичних оглядів обладнання, журнал оглядів знімних вантажозахоплювальних пристроїв і тари.
Не виконано вимоги щодо проведення ідентифікації об’єкта підвищеної небезпеки у відповідності до вимог пп. 3, 8, 24 Порядку ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки, затвердженого Постановою КМУ № 956 від 11.07.2002 року «Про ідентифікацію і декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки».
Під час експлуатації знімні вантажозахоплювальні пристрої не підлягають періодичному огляду.
Вантажопідіймальні крани зав. №68, інв. №401563, які експлуатуються на підприємстві, не внесені в журнал обліку суб’єкта господарювання.
По підприємству не проводиться 1 раз на 6 місяців перевірка кабелів-подовжувачів електричного струму, ручного електрофікованого інструменту.
Не отриманий в установленому порядку в Держпраці (її територіальному органу) дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме: - вантажопідіймальні крани і машини.
Відсутній журнал обліку обладнання суб’єкта господарювання.
Не отриманий в установленому порядку в Держпраці (її територіальному органу) дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: - зберігання балонів із стисненим, вибухонебезпечним та інертним газом; - монтаж, демонтаж, налагодження, ремонт, технічне обслуговування, реконструкція машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки; - вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів.
Відсутній журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту.
Не розроблений затверджений роботодавцем графік огляду стелажів.
Роботодавцем не забезпечено участь працівників в обговоренні всіх питань щодо безпеки, захисту здоров’я та життя.
В місцях проведення робіт не вивішені графічні зображення (схеми) стропування типових вантажів та обв’язування вантажів.
ЗІЗ не відповідають вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту щодо стандартів стосовно конструкції і виготовлення (маркування, сертифікат відповідності, декларація) – костюм робочий, черевики робочі постачальника ФОП КІЙЛО Т.І.
Роботодавцем не отримано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: роботи в діючих електроустановках і на кабельних лініях напругою понад 1000 В.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.04.2020 1788133 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: ЗАКОН УКРАЇНИ від 17.03.2020 №530-ІХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Приміщення і територія
39600, Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Ярмаркова, буд. 11
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні