Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (7)
Перевірки (15)

АГРОФІРМА "ЕВРІКА"( ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ)

#20934070

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
01.11.2022 3008045 Державний нагляд (контроль) у сфері метрології та метрологічної діяльності Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.11.2022 2940114 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.12.2021 3196212 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: перевірка виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення:
Не виконання п. 5 припису
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.09.2021 2348770 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
43 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
сільгосппідприємство
67840, Одеська обл., Овідіопольський р-н, С. Молодіжне, вул. Заводська
Учасники:
Куклінська Юлія Романівна — Старший інспектор відділу нагляду (контролю) за особливо важливими об'єктами Центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України в Одеській області
Разуваєв Богдан Вікторович — Інспектор відділу нагляду (контролю) за особливо важливими об'єктами Центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України в Одеській області
Білий Михайло Іванович — Директор Агрофірми "Евріка" (Товариство з обмеженою відповідальністю)
Порушення:
Не створено матеріальний ресурс (резерв), необхідний для запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків.
Керівником не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не проводиться 1 раз на рік випробування системи зовнішнього протипожежного водопроводу на тиск та витрату води з оформленням акта.
Не проводяться огляди заземлювачів з вибірковим розкриттям ґрунту в місцях найбільшого впливу корозії. Проводяться згідно з графіками, затвердженими особою, відповідальною за електрогосподарство, але не рідше ніж один раз на 12 років. Про результати огляду, виявлені несправності і вжиті заходи щодо їх усунення необхідно зробити відповідні записи до оперативного журналу та паспорта заземлювального пристрою.
Допускається експлуатація електроламп зі знятим ковпаком (розсіювачем) в приміщенні охорони та в житлових приміщеннях.
Допускається у кімнатах для проживання людей користування електронагрівальними приладами.
Не забезпечено працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
Для інформування населення про небезпеку, яка загрожує населенню від небезпечних об’єктів (небезпечних територій), не встановлено по периметру об’єкту (небезпечних територій) попереджувальні знаки, електронні інформаційні табло тощо, що оформлюються з урахуванням вимог ДСТУ ISO 3864-1:2005 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Частина 1. Принципи проектування знаків безпеки для робочих місць та місць громадського призначення».
Не відкориговано журнал обліку вогнегасників відповідно до вимог Наказу МВС 15.01.2018 №25
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту для отримання працівниками відомостей про конкретні дії у надзвичайних ситуаціях з урахуванням особливостей виробничої діяльності.
Не надано розрахунки визначення категорії всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою».
Під час експлуатації об’єкта знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта (будівлі адміністративно-виробничого корпусу, лабораторії, магазину, котельні на 2 поверсі не відокремлено протипожежними стінами (перегородками) від кімнат для проживання працівників.
Технічне переоснащення приміщень та будинків не здійснено на підставі проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку (в будівлях адміністративно-виробничого корпусу, лабораторії, магазину, котельні на 2 поверсі обладнані кімнати для проживання працівників).
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Не забезпечено електричними ліхтарями обслуговуючий персонал будинків, де у вечірній та нічний час можливе перебування людей
До градирні не влаштовано майданчик з твердим покриттям розміром не менше 12х12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь-якої пори року.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Допускається улаштування порогів на шляхах евакуації з 2 поверху адміністративної будівлі та будівлі лабораторії.
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Пожежні щити (стенди) не забезпечено в повній мірі засобами пожежогасіння: вогнегасниками - 3 шт., протипожежне покривало - 1 шт..
Не надано декларацію безпеки об’єкта підвищеної небезпеки.
Особами, що залучаються до проведення інструктажів, навчання і перевірки знань з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, не пройдено спеціальну підготовку на територіальних курсах, у навчально-методичних центрах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності відповідно до вимог типового положення про них.
Не здійснено навчання працівників правилам техногенної безпеки.
Не обладнано автоматизованою системою раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та систему оповіщення.
Не надано експлуатаційно-технічну документацію на влаштований блискавкозахист
Не надано експертизу декларації безпеки об’єкта підвищеної небезпеки.
У житлових кімнатах будинків для проживання людей не вивішано на видимих місцях: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки.
Територія підприємства, будинки, споруди, приміщення, технологічні установки не забезпечено в повній мірі первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку. Якщо в одному приміщенні знаходяться декілька різних за пожежною небезпекою виробництв, не відділених одне від одного протипожежними стінами, то всі ці приміщення повинні забезпечуватись вогнегасниками, пожежним інвентарем та іншими видами засобів пожежогасіння за нормами найбільш небезпечного виробництва.
Не переглянуто План локалізації і ліквідації аварій (переглядається кожні 5 років).
Не організовано навчання працівників діям у надзвичайних ситуаціях.
Ширина проходів та місця штабельного зберігання товарів у складських приміщеннях не позначені обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно.
Допускається облицювання стін горючими матеріалами (дерев’яна вагонка) в адміністративній будівлі, будівлі лабораторії, адміністративно-виробничого корпусу.
Не проводяться спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту.
Допуск до роботи працівників здійснюється без проходження ними навчань, інструктажів і перевірки знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
Сходовий марш з другого поверху будівлі лабораторії не обладнано поручнями.
Черговий персонал та мешканці житлових кімнат не забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі для організації евакуації людей у разі виникнення пожежі.
Не здійснено обов'язкове страхування цивільної відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна пожежами та аваріями.
На території на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Допускається встановлення електророзеток та вимикачів на горючі основи (конструкції).
Не ознайомлюються громадяни, котрі прибувають до будинків для тимчасового проживання з основними вимогами пожежної безпеки (під розпис).
У приміщеннях та на шляхах евакуації на видному місці не вивішано відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.09.2021 2317128 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Ведутенко Вікторія Володимирівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області)
Галайтата Роман Михайлович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області)
Мінаков Олександр Ігорович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу
Порушення:
Відсутні місця зберігання відходів
Відсутній журнал 1-ВТ за 2021 рік
Змішування відходів
Не укладено договори з виконавцем послуг з вивезення відходів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.03.2021 2577109 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.06.2020 1897495 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.06.2020 1874820 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.06.2020 1818095 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
44 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Медюк Валентин Миколайович — Начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Лабунський Дмитро Олександрович — Завідувач сектором гірничного нагляду
Толстолятова Валентина Анатолівна — начальник цеха з переробки продук
Наумик Владислав Вікторович — начальник транспортного цеху
Лазарєва Світлана Василівна — інженер охорони праці
Аношкін Євген Вікторович — головний державний інспектор
Лисий Генадій Борисович — головний інженер
Ясінський Василь Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Петруня Дмитро Володимирович — головний державний інспектор
Усік Олександр Михайлович — Головний державний інспектор
Порушення:
Опосвідчення безпечного стану ТП 10/0,4 кВ №505 та ТП 10/0,4 кВ №1702 не проведено
Привода роз’єднувачів ПЛ-10 кВ не закриті на замки.
Не пред’явлені кваліфікаційні посвідчення працівників, які здійснюють підвішування вантажів на гак вантажопідіймального обладнання, про проходження ними підготовки за професією стропальника
Відсутня виробнича інструкція з експлуатації котлів з номерами газової арматури на робочому місці в котельні підприємства
У паспортах вантажопідіймального обладнання відсутні записи про пуск його у роботу після проведених технічних оглядів
Неякісне виконується технічний огляд надземного газопроводу - не витримано відстань от гилок дерев ; - не виконана томпоніровка газопроводів у футлярі у місці перетині зовнішніх стін котельні
Не розроблені технологічні карти або проекти виконання робіт навантажувачами
Встановленим порядком не проведена декларація відносно видів робіт підвищеної небезпеки, які виконуються на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки відповідно до додатку 6 постанови КМУ від 03.03.2020 р. №207 змін що вносяться до постанови КМУ від 26.10.2011 р. №1107 а саме: - Пункт 3 - Роботи що виконуються на висоті понад 1,3 метра. - Пункт 17 - Налагодження, ремонт, технічне обслуговування механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, що зазначені в додатку 7 до Порядку…..
ВРУ 0,4 кВ «Польовий стан» не відповідає вимогам експлуатації електроустановок: відсутні антикорозійна обробка корпусу ВРУ, плакати безпеки та диспетчерське найменування
Вантажопідіймальному обладнанню не призначені облікові номери
Особи, відповідальні за технічний стан і безпечну експлуатацію машин, механізмів, обладнання підвищеної небезпеки та посадові особи, службові обов'язки яких пов'язані з керівництвом та контролем за виконанням робіт з підвищеною небезпекою не пройшли навчання та перевірку знань з правил: - охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями НПАОП 00-1.71-13
Електротехнічний персонал не забезпечений спецодягом та спецвзуттям, згідно норм безплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту
Котли та посудини, що працюють під тиском, не споряджені обліковими номерами та під цими номерами не обліковуються в журналі обліку обладнання, що працює під тиском
Не проводиться вибракування слюсарного інструменту, відсутній графік вибракування
Не опломбовані запірні пристрої на обвідній лінії (байпасі) і перед ЗСК у ШГРП котельні
У цеху переробки апаратник стерилізації консервів під час переміщення вантажу за допомогою вантажопідіймальної талі не використовував захисну каску
Відсутні графіки ППР холодильного обладнання
План локалізації і ліквідації можливих аварій в системі газопостачання підприємства розроблене без урахування існуючих умов експлуатації (немає телефонів аварійних служб обслуговуючих підприємств, до плану включено ремонтні роботи ,яки неможливо виконувати в порядку ліквідації аварій)
Не викопується перевірка герметичності приєднання імпульсних труб до штуцерів приладів або газопроводів за допомогою мильної емульсії не рідше ніж один раз на тиждень
Профілактичні випробування та вимірювання електрообладнання та електромереж проведені не в повному обсязі, а саме: не проведено випробування опіру ізоляції обладнання напругою понад 1000В.
Не розроблено перелік робіт з підвищеною небезпекою для автотранспортного цеху, у відповідності з виконуваними роботами
Не ведеться експлуатаційний паспорт на газове господарство підприємства: - немає відомостей щодо проведення поточного ремонту газового господарства котельні і газифікованого технологічного обладнання
Відсутній проект на монтаж фреонового холодильного устаткування
На дверях РУ-0,4 кВ; РУ-10 кВ та камери трансформатору ТП 10/0,4 кВ ТП 5058, написи що вказують на призначення приєднань та їх диспетчерське найменування потребують поновлення
Наказом не затверджено перелік робіт на висоті
Не проводиться генеральна перевірка стану свердловини, обладнання і всіх трубопроводів
До паспорту свердловин не заносяться дані щодо ремонту свердловин та результатів перевірки і іспитів
З порушенням графіку проводиться щомісячні перевірки справності автоматичних захистів котельні.(Остання перевірка проводилася 25.03.20)
АГРОФІРМА "ЕВРІКА", яка експлуатує систему газопостачання власними силами не розроблено і не затверджено положення про газову службу
Відсутній журнал обліку вантажопідіймального обладнання
Не проведено експертне обстеження котлів зав.№№71781, 92044, граничний строк експлуатації яких вийшов
Переглянуті однолінійні схеми електричних приєднань ТП 10/0,4 кВ 5058 РУ 0,4 кВ відсутні
Привода та корпуси РЛНД потребують оновлення антикорозійного покриття
Манометр високого тиску ШГРУ встановлене таким чином ,який унеможливлює його використання
В посвідченнях з перевірки знань електротехнічного персоналу відсутні записи про проходження медичного огляду
В експлуатаційному паспорті на газове господарство немає відомостей щодо фарбування газопроводів не рідше ніж один раз на 5 років
Не проводяться виміри статичного і динамічного рівней свердловини
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази підприємства вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки, а саме: - технічне обслуговування та ремонт вантажопідіймальних кранів та машин, посудин, що працюють під тиском понад 0,05 МПа
Особа відповідальна за експлуатацію свердловини механік цеху Гончаренко Дмитро Леонідович не пройшов за рахунок роботодавця спеціальне навчання
Відсутній графік планово-попереджувального ремонту споруджень та устаткування свердловин
На табличках котлів та посудин, що працюють під тиском, не зазначені облікові номери
У несправному стані теплообмінник гарячого водопостачання в котельні (порушена герметичність)
Відсутній добовий журнал роботи холодильного обладнання
Не пред’явлений наказ (розпорядження) про допуск до роботи працівників, які керують вантажопідіймальним обладнанням з підлоги
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.06.2020 1905274 Державний нагляд (контроль) у сфері метрології та метрологічної діяльності Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення державного нагляду (контролю) планових заходів із здійсненням державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.05.2019 1647332 Головне управління Держгеокадастру в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.02.2019 1619965 Головне управління Держгеокадастру в Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Невиконання вимог припису, а саме не здійснено агрохімічну паспортизацію земельних ділянок
Покарання: відсутні
21.01.2019 1382832 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Учасники:
Порушення:
Відсутність агрохімічних паспортів усіх земельних ділянок
Покарання: відсутні
16.10.2018 1206808 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відмова у проведенні перевірки
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.10.2018 514124 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Лисий Геннадій Борисович — головний інженер
Порушення:
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснені за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в підсобному приміщенні мехбригади. Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів.
Не проведено ідентифікацію об’єкту підвищеної небезпеки
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту
До градирні не влаштовано під’їзд з майданчиками розміром не менше 12 x 12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь-якої пори року
На території об’єкта на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення у разі виникнення аварії.
Улаштовані та експлуатуються тимчасові електромережі в підсобних приміщеннях мехбригади.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами.
Адміністративні, виробничі, складські приміщення не відокремлені від приміщень іншого призначення протипожежними перешкодами з нормованими межами вогнестійкості та межами поширення вогню.
Експлуатуються підвішені світильники безпосередньо на струмопровідні проводи та зі знятими ковпаками (розсіювачами) в підсобних приміщеннях мехбригади.
Не проведено перевірку установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом