Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (12)
Дозвільні документи
Ліцензії (12)
Будівництво (8) Перевірки (7)

МАЛЕ ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "САС"

#20925697

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
21.04.2022 3125346 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Складські будівлі
65033, м. Одеса, Малиновський р-н, Провулок 2-Й Аеропортівський, 6
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.12.2021 2291822 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
46 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Сокура Вадим Павлович — Головний державний інспектор
Аношкін Євген Вікторович — головний державний інспектор
Усік Олександр Михайлович — Головний державний інспектор
Чайчук Сергій Романович — директор МПП "САС"
Демидов Максим Анатолійович — головний державний інспектор
Порушення:
Переглянуті однолінійні схеми електричних приєднань не надано.
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки а саме: Земляні роботи, що виконуються на глибині понад 2 метри або в зоні розташування підземних комунікацій чи під водою. Монтаж, демонтаж, налагодження, ремонт, технічне обслуговування, реконструкція машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
На ресивері компресорної установки (що майстерні моториста) відсутня на видному місці табличкою із зазначенням числа, місяця, року наступного внутрішнього (зовнішнього) огляду та гідравлічного випробування.
На підлозі біля верстатів відсутні дерев’яні трапи на всю довжину робочої зони.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань нормативно правових актів з питань охорони праці, а саме; Правила охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00-1.62-12, Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями НПАОП 0.00-1.71-13, Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт НПАОП 0.00-1.75-15, Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18, Правила охорони праці під час експлуатації навантажувачів НПАОП 0.00-1.83-18, Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями НПАОП 0.00-7.15-18, Правила охорони праці під час зварювання металів НПАОП 28.52-1.31-13, Правила безпеки праці під час роботи з пально-мастильними матеріалами та спец рідинами НПАОП 63.23-1.03-08.
Оглядові канави, що на території, не обладнані направляючим ребордом на всю їх довжину для попередження падіння автомобіля у канаву під час його руху, а на в’їзній частині оглядової канави не встановлено розсікач потрібної висоти.
Безпосередній керівники робіт, при проведенні інструктажів з питань охорони праці на робочому місті працівникам підприємства, не реєструє інструкції з охорони праці в повному обсязі виконуємих робіт по яким проведений інструктаж в «Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місті».
Не проведений інструктаж на I групу з електробезпеки з оформленням в журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці.
Облік нещасних випадків та/або гострих професійних захворювань (отруєнь) не ведеться .
Проект організації будівництва не надано.
Відповідно до вимог Наказу Мінтрансу № 975 від 05.08.08. «Порядок проведення інструктажів та стажування водіїв колісних транспортних засобів» роботодавець не створив службу безпеки дорожнього руху, як службу технічної підтримки виробництва, відповідальної за безпечне виконання робіт та експлуатацію автомобільного транспорту, не проводиться робота щодо попередження дорожнє транспортних пригод; відсутній кабінет (клас) з безпеки дорожнього руху і охорони праці; водіям автомобілів не проводиться «Вступний», «Первинний», «Періодичний» (повторний) і «Позаплановий» (спеціальний) інструктажі з безпеки руху, відсутні відповідні журнали.
Відсутній журнал обліку робіт, які виконуються за нарядами і розпорядженнями
На площадках для зберігання транспортних засобів відсутня розмітка, яка виконана незмивною фарбою або іншим способом і визначає місця установлення автомобілів і проїздів.
Заходи щодо запобігання нещасним випадкам, визначені за результатами спеціального розслідування нещасного випадку, який стався на МПП «САС» 14.05.2021 р. з машиністом екскаватора Творіловим Ю.В. не виконуються, а саме: не надано відомості щодо проведення позапланового інструктажу з питань охорони праці з працівниками підприємства.
Навчання та перевірка знань з питань охорони праці у керівника підприємства відсутнє.
На підлозі біля верстатів відсутні дерев’яні трапи на всю довжину робочої зони.
Не визначено порядок розміщення транспортних засобів на території не складена схема розміщення транспортних засобів.
Відсутні випробувані засоби захисту відповідно до норм комплектування.
Компресорна установка, що знаходиться в експлуатації в майстерні моториста, не обслуговується належним чином.
Акт опосвідчення безпечного стану електроустановок товариства, не надано. Рівень безпечного стану електроустановок не оформлено актом, у якому оцінюється стан безпеки діючого електроустаткування, наявність необхідної експлуатаційної та оперативної документації в електрогосподарстві.
У ремонтному боксі біля свердлувального та заточувальному верстатах відсутній список працівників, які мають право виконувати роботу на ньому, а також табличку із зазначенням посадової особи зі складу спеціалістів, яка відповідає за утримання у справному стані верстатного обладнання в ремонтному боксі (на дільниці) та за його безпечну експлуатацію. На робочому місці біля верстата відсутня інструкція з охорони праці, в якій повинні зазначатись вимоги щодо безпечного виконання робіт.
Не направлено до Держпраці відомості про вжиті заходи щодо запобігання нещасним випадкам, визначені за результатами спеціального розслідування нещасного випадку, який стався на МПП «САС» 14.05.2021 р. з машиністом екскаватора Творіловим Ю.В..
Протоколи профілактичних випробувань та вимірювань електрообладнання та електромереж не надані.
Роботодавцем не визначено структуру служби охорони праці, її чисельність. Не призначений керівник та спеціалісти служби охорони праці.
Керівником підприємства не призначено особу відповідальну за електрогосподарство, згідно діючого законодавства.
Журнал технічних обслуговувань і ремонтів обладнання відсутній, що є порушенням.
Для організації безпечного руху по території підприємства при в’їзді на територію підприємства не вивішений, схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників, з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в’їздів тощо.
Відсутні не розроблені технологічні карти щодо перевірки технічного стану транспортних засобів.
Проект організації будівництва не погоджений у встановленому порядку
Відсутня схема розміщення транспортних засобів підприємства на території яку орендує підприємство.
На підприємстві контрольно-технічний пункт не обладнаний площадкою для перевірки гальм.
Декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, щодо виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а саме: - роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метри (п.3 група Б ПКМУ № 1107 від 26.10.2011); - зварювальні роботи (п.19 група Б ПКМУ № 1107 від 26.10.2011).
На підприємстві не призначена уповноважена найманими працівниками особа, яка повинна здійснювати громадський контроль за додержанням законодавства про охорону праці.
Дозвіл на виконання робіт: - вантажно-розвантажувальни роботи за допомогою машин і механізмів (п. 20, група А, дод.2 Постанови КМУ № 1107 від 26.10.2011). - роботи в шурфах, траншеях, котлованах (п. 7, група А, дод.2 Постанови КМУ № 1107 від 26.10.2011); - земляні роботи, що виконуються на глибині понад 2 метри (п. 8, група А, дод.2 Постанови КМУ № 1107 від 26.10.2011) відсутній
Наказом роботодавця не призначені працівники, відповідальні за технічний стан та за безпечне проведення робіт навантажувачами.
На заточувальної верстаті, який знаходиться в ремзоні, відсутні: стаціонарні захисні екрани для очей, підручники..
Відсутня експлуатаційна документація на компресорне устаткування, що знаходиться в майстерні моториста.
На підприємстві не призначена уповноважена найманими працівниками особа, яка повинна здійснювати громадський контроль за додержанням законодавства про охорону праці.
Роботодавець не зареєстрував в територіальному органі Держпраці декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, щодо виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а саме: Обладнання, що працює під тиском апарати високого тиску HD9/20-4, HD9/15-4. Великотоннажний та інший технологічний транспортний засіб, визначений підпунктом 1 пункту 2 Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 січня 2010 р. № 8 (Офіційний вісник України, 2010 р., № 1, ст. 26), автонавантажувач ТОЙОТА Б/Н, навантажувач newholland l170. Інші машини, механізми, устаткування, що не увійшли до групи А та до яких виробником встановлені вимоги щодо проведення технічного огляду, випробування та/або експертного обстеження (технічне діагностування) автонавантажувач ТОЙОТА Б/Н, навантажувач newholland l170.. ПЕРЕЛІК видів робіт підвищеної небезпеки, які виконуються на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці Обслуговування верстатів з обробки металів.
Не всі працівники підприємства, які виконують роботи на будівельному майданчику носять захисні каски сигнальні жилети.
Роботодавець не в повному обсязі забезпечено функціонування системи управління охороною праці на підприємстві, а саме: - не забезпечив виконання необхідних профілактичних заходів; - не забезпечив наявність на підприємстві нових, переглянутих Державних законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.
Журнал обліку вантажопідіймального обладнання відсутній.
Акт комісії про закінчення поза майданчикових і внутрішньо майданчикових робіт і готовність об’єкту до початку будівництва відсутній.
Перелік електрозахисних засобів, згідно норм комплектування, відсутній.
Замовник або керівник будівництва не надіслав Попередню інформацію про виконання будівельних робіт за формою згідно з додатком 2 МІНІМАЛЬНІ ВИМОГИ з охорони праці на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках.
Керівник підприємства не забезпечив необхідну кількість електротехнічного персоналу відповідної кваліфікації.
Покарання: відсутні
07.12.2021 2305665 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Кудрєв Володимир Вікторович — головний державний інспектор
Порушення:
Адміністрація МПП «САС» не доводить до відома усіх працівників графіки відпусток, які затверджуються власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником), зокрема, за 2021 рік при складанні графіків не враховані особисті інтереси усіх працівників та можливості їх відпочинку, чим порушено вимоги ч. 4 ст. 79 КЗпП України.
Працівники допускаються до роботи після укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення Державної податкової служби про прийняття працівника на роботу. Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за встановленою формою до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. МПП «САС» не повідомляє ДПС до початку роботи працівників, зокрема: Поліщук Д.Ф. наказом від 18.09.2019 № 22-К приступила до роботи 18.09.2019, проте повідомлення про прийняття працівників на роботу до ГУ ДПС в Одеській обл. надано 18.09.2019.
Частиною 1 статті 115 КЗпП України та частиною 1 статті 24 Закону України «Про оплату працю» встановлено, що заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Під час проведення перевірки було встановлено, що адміністрація МПП «САС» заробітну плату за період роботи працівників з січня 2019 по листопад 2021 виплачувало один раз на місяць. Таким чином, адміністрація МПП «САС» систематично порушує законодавство про працю в частині оплати праці, а саме: ч 1 ст. 115 КЗпП України та ч. 1 ст. 24 Закону України «Про оплату працю»
Адміністрація МПП «САС» в порушення ч. 4 ст. 115 КЗпП Ст. 21 ЗУ N 504 виплачує заробітну плату працівникам за весь час щорічної відпустки пізніше ніж за три дні до початку відпустки, а саме: Наказом від 01.10.2020 № 22/1-к 36 працівникам надана відпустка з 01.10.2020. Заробітна плата за дані відпустки була виплачена – 27.10.2020 (платіжна відомість за жовтень 2020 № 50).
Покарання: відсутні
17.09.2020 2170672 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: інспекційне відвідування
Підстави:
За рішенням керівника органу контролю про проведення інспекційних відвідувань виключно з питань виявлення неоформлених трудових відносин
Учасники:
Томашевський Р.М — представник
Смірнова Анна Вікторівна — Головний державний інспектор відділу з питань зайнятості населення та працевлаштування інвалідів
Томашевський Р М — представник
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.06.2020 2114717 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Соколов Олександр Володимирович — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Чайчук Сергій Романович — директор МПП "САС"
Демидов Максим Анатолійович — головний державний інспектор
Горицька Людмила Юріївна — Головний державний інспектор
Аношкін Євген Вікторович — головний державний інспектор
Карло Валерій Олегович — інженер з охорони праці МПП "САС"
Порушення:
Керівник МПП «САС» не забезпечив виконання законних вимог посадових осіб Головного управління Держпраці в Одеській області, щодо порушень законодавства з питань охорони праці, а саме не виконано 4 із 6 пунктів припису від 30.07.2019 №15/14.1/09-929-1424, а саме: 1) Не затверджений наказом перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками, не визначено осіб, які мають право видавати наряд-допуски, що є порушенням п. 1.6 НПАОП 0.00-1.15-07 Правила охорони праці під час виконання робіт на висоті. 2) Відсутній журнал обліку робіт, які виконуються за нарядами і розпорядженнями, що є порушенням п.1.7.6. НПАОП 0.00-1.15-07 Правила охорони праці під час виконання робіт на висоті. 3) Не проведено чергові профілактичні випробування та вимірювання електрообладнання та електромереж, напругою до 1000 В (електроінструмент та кабелі електричного живлення електроінструменту), чим порушено п.1.3.1. НПАОП 40.1-1.21-98 Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів 4) Відсутні акти випробувань запобіжних поясів, що є порушенням п. 4.2.10 НПАОП 0.00-1.15-07 Правила охорони праці під час виконання робіт на висоті.
Керівник МПП «САС» не забезпечив виконання законних вимог посадових осіб Головного управління Держпраці в Одеській області, щодо порушень законодавства з питань охорони праці, а саме не виконано 4 із 6 пунктів припису від 30.07.2019 №15/14.4/10-929-1426, а саме: 1) Роботодавець не подав до територіального органу Держпраці декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а саме: - технологічні транспортні засоби – екскаватор HITACHIZaxis 200LC-3 (1 од.), рік випуску 2006, країна виробник – Японія; навантажувач TOYOTA 7F 625(1 од.), рік випуску 2003, країна – виробник Японія. Порушено ст.21 Закону України «Про охорону праці»; п.21, додатку 7 «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», ПКМУ N1107 від 26.10.2011р. 2) На підприємстві не організовано проведення навчання Правил охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00-1.62-12 та Правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів НПАОП 0.00- 1.83-18. Порушеноп.3.8 НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці. 3) Не надані відомості про проходження навчання та перевірки знань з питань охорони праці токаря, моториста, слюсаря з ремонту автомобілів. Порушено п.3.1, 4.1 НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці. 4) На підприємстві для водіїв навантажувачів не організовано навчання та перевірку знань Правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів НПАОП 0.00- 1.83-18. Порушено п. 4.1 НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці. 5) Наказом роботодавця не призначені працівники, відповідальні за технічний стан та за безпечне проведення робіт навантажувачами. Порушено абз 2 п.10 р. V НПАОП 0.00- 1.83-18 Правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів. 6) Пускозарядний пристрій, що експлуатується в ремзоні, не має інвентарного номеру, йому не проведено випробування безпечного стану. Порушено п 1.3.1 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів. 7) У ремонтному боксі біля свердлувального та заточувальному верстатах відсутній список працівників, які мають право виконувати роботу на ньому, а також табличку із зазначенням посадової особи зі складу спеціалістів, яка відповідає за утримання у справному стані верстатного обладнання в ремонтному боксі (на дільниці) та за його безпечну експлуатацію. На робочому місці біля верстата відсутня інструкція з охорони праці, в якій повинні зазначатись вимоги щодо безпечного виконання робіт. Порушено п.1.18, 5.2. р. ХІІНПАОП 0.00-1.62-12 Правил охорони праці на автомобільному транспорті; п.1.8 р.ІІІ НПАОП 0.00-1.17-13 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями. 8) На підлозі біля верстатів відсутні дерев’яні трапи на всю довжину робочої зони. Порушено п.1.6 р. ХІІ НПАОП 0.00-1.62-12 Правил охорони праці на автомобільному транспорті. 9) На заточувальної верстаті, який знаходиться в ремзоні, відсутні: стаціонарні захисні екрани для очей, підручники. Порушено п.1.3 р. ІІІ НПАОП 0.00-1.71-13 Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями. 10) Відсутня експлуатаційна документація на компресорне устаткування, що знаходиться в майстерні моториста. Порушено п.1 р.ІV НПАОП 0.00-1.81-18 Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працюють під тиском. 11) На ресивері компресорної установки (що майстерні моториста) відсутня на видному місці табличкою із зазначенням числа, місяця, року наступного внутрішнього (зовнішнього) огляду та гідравлічного випробування. Порушено п.3 гл.2 р.VIIІ НПАОП 0.00-1.81-18 Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працюють під тиском. 12) Компресорна установка, що знаходиться в експлуатації в майстерні моториста, не обслуговується належним чином. Порушено гл.1 р.VІІ НПАОП 0.00-1.81-18 Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працюють під тиском.
Керівник МПП «САС» не забезпечив виконання законних вимог посадових осіб Головного управління Держпраці в Одеській області, щодо порушень законодавства з питань охорони праці, а саме не виконано 7 із 14 пунктів припису від 30.07.2019 №15/14.1/09-929-1423, а саме: 1) Опосвідчення безпечного стану електроустановок підприємства не проведено. чим порушено р.8 НПАОП 40.1-1.21-98 Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів. 2) Рукави для газового зварювання та різання металу не пройшли гідравлічне випробування на міцність тиском, що становить 1,25 робочого тиску (протягом не менше 10 хв) 1 раз на 3 місяці., чим порушено п.2.47 НПАОП 0.00-1.71-13 «Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями». 3) Журнал обліку вантажопідіймального обладнання відсутній, що є порушенням п.1 глави 1 розділ VI НПАОП 0.00-1.80-18 «Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання». 4) Журнал технічних обслуговувань і ремонтів обладнання відсутній, що є порушенням п. 6.5 глава 6 розділ VI НПАОП 0.00-1.80-18 Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання. 5) Не призначено працівника, відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання, що працює під тиском, що є порушенням п.1, глави 1, розділ VII НПАОП 0.00-1.81-18 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском. 6) Відсутній журнал обліку обладнання, що працює під тиском, чим порушено п.1 гл.6 р. VII НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» 7) Відсутня експлуатаційна документація на посудину, що працює під тиском, а саме: ресивер, що є порушенням п.1, розділу IV НПАОП 0.00-1.81-18 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.
Керівник МПП «САС» не забезпечив виконання законних вимог посадових осіб Головного управління Держпраці в Одеській області, щодо порушень законодавства з питань охорони праці, а саме не виконано 6 із 9 пунктів припису від 30.07.2019 №15/14.1/09-929-1422, а саме: 1) Навчання і перевірка знань з питань охорони праці у членів ПДК підприємства за НПАОП 0.00-1.81-18 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, НПАОП 0.00-1.62-12 Правил охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00- 1.83-18 Правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів відсутнє, чим порушено п. 5.1 НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці». 2) Працівники підприємства, які здійснюють експлуатацію електробладнання не пройшли перевірку знань із присвоєнням ІІ групи з електробезпеки, що є порушенням п.1.3.1. НПАОП 40.1-1.21-98 Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів. 3) Протоколи електровипробувань та електровимірювань електрообладнання підприємства відсутнє, що є порушенням п.1.3.1. НПАОП 40.1-1.21-98 Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів. 4) Роботодавець не організував проведення попереднього (під час прийняття на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці. Працівники підприємства не пройшли медогляд у встановлені терміни. Заключний акт відсутній. 5) Видача працівникам і повернення ними ЗІЗ не обліковуваєтся в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ, чим порушено п.9 НПАОП 0.00-7.17-18 МІНІМАЛЬНІ ВИМОГИ безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці. 6) Кваліфікаційні посвідчення мулярів, арматурників, стропальника не надано.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.04.2020 1749083 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Складські будівлі
65033, м. Одеса, Малиновський р-н, Провулок 2-Й Аеропортівський, 6
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.07.2019 1418098 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
63 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Чайчук Сергій Романович — директор МПП "САС
Коваленко Олександр Іванович — інженер з охорони праці мпп "сас"
Порушення:
Працівники, які використовують балони не пройшли навчання та інструктаж з охорони праці
Балони з газами при зберіганні не захищені від сонячних променів
Навчання і перевірка знань з питань охорони праці працівників підприємства проводиться не за НПАОП, одержання яких входить до їх функціональних та посадових обов’язків
Зберігання балонів не здійснюється з накрученими ковпаками
На підприємстві для водіїв навантажувачів не організовано навчання та перевірку знань Правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів НПАОП 0.00- 1.83-18.
Не відключено від діючого газопроводу першим по ходу газу запірним пристроєм газове обладнання підприємства при тривалої зупинці.
Відсутні акти випробувань запобіжних поясів
Кваліфікаційні посвідчення мулярів, арматурників, стропальника не надано
Відсутній Дозвіл на експлуатацію кранів козлового КК-6,3 1989 р.в., ККТ-10, 1989 р.в.
До роботи допущені водії автотранспортних засобів,з простроченим терміном проходження медичного огляду:Бурдейний О.І. – 29.07.2016, Казаков С.М. – 20.06.2019.
На ресивері компресорної установки (що майстерні моториста) відсутня на видному місці табличкою із зазначенням числа, місяця, року наступного внутрішнього (зовнішнього) огляду та гідравлічного випробування.
Головний механік Чередніков А. О., не виконує свої посадові обов’язки, допустив до роботи осіб, які проводять перевірку технічного стану, обслуговування та ремонт автомобілів в оглядових канавах без захисних касок.
Відсутня експлуатаційна документація на посудину, що працює під тиском, а саме: ресивер
Відсутні відомості щодо проходження технічних оглядів та експертних обстежень обладнання КК-6,3, 1989 р.в., крану козлового ККТ-10, 1989 р.в.
Відсутній Дозвіл на експлуатацію посудин, що працюють під тиском понад 0,05 МПа а саме: ресивера, балонів з пропан-бутаном, киснем, ацетиленом
На площадках для зберігання транспортних засобів відсутня розмітка, яка виконана незмивною фарбою або іншим способом і визначає місця установлення автомобілів і проїздів.
Не очищається простір від рослин біля шафи ШРП
Журнал обліку вантажопідіймального обладнання відсутній
Відсутній журнал обліку робіт, які виконуються за нарядами і розпорядженнями
Особу, що здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією кранів та осіб відповідальних за справний стан і безпечне виконання робіт кранами не призначено
Оглядові канави, що на території, не обладнані направляючим ребордом на всю їх довжину для попередження падіння автомобіля у канаву під час його руху, а на в’їзній частині оглядової канави не встановлено розсікач потрібної висоти.
Не всі працівники підприємства, які виконують роботи на будівельному майданчику носять захисні каски сигнальні жилети
У ремонтному боксі біля свердлувального та заточувальному верстатах відсутній список працівників, які мають право виконувати роботу на ньому, а також табличку із зазначенням посадової особи зі складу спеціалістів, яка відповідає за утримання у справному стані верстатного обладнання в ремонтному боксі (на дільниці) та за його безпечну експлуатацію. На робочому місці біля верстата відсутня інструкція з охорони праці, в якій повинні зазначатись вимоги щодо безпечного виконання робіт.
Навчання і перевірка знань з питань охорони праці у членів ПДК підприємства за НПАОП 0.00-1.81-18 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, НПАОП 0.00-1.62-12 Правил охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00- 1.83-18 Правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів відсутнє
Не затверджений наказом перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками, не визначено осіб, які мають право видавати наряд-допуски
Не відключена при тривалій зупинці (понад 3 доби) установки газопровід до неї і газопровід першим по ходу газу до неї запірним пристроєм із встановленням інвентарної заглушки.
Рукави для газового зварювання та різання металу не пройшли гідравлічне випробування на міцність тиском, що становить 1,25 робочого тиску (протягом не менше 10 хв) 1 раз на 3 місяці
Оглядові канави не утримуються в чистоті. На дні (підлозі) оглядових канав відсутні дерев’яні трапи.
На об’єкті здійснюється експлуатація підвісних колисок без наявності Дозволу
Компресорна установка, що знаходиться в експлуатації в майстерні моториста, не обслуговується належним чином.
Зони з постійно діючими небезпечними виробничими факторами не огороджені згідно з ГОСТ 23407
Після постановки транспортного засобу на пост технічного обслуговування, під колесо з обох боків не підкладають упорні колодки, а на рульове колесо не вішають табличку з написом «Двигун не запускати – працюють люди!»
Відсутня експлуатаційна документація на компресорне устаткування, що знаходиться в майстерні моториста.
Видача працівникам і повернення ними ЗІЗ не обліковуваєтся в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ
Журнал технічних обслуговувань і ремонтів обладнання відсутній
Паспорти козлового крану козлового КК-6,3, 1989 р.в., крану козлового ККТ-10, 1989 р.в. (журнали нагляду) відсутні
Протоколи електровипробувань та електровимірювань електрообладнання підприємства відсутні
На підприємстві не організовано проведення навчання Правил охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00-1.62-12 та Правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів НПАОП 0.00- 1.83-18
Відсутній «Журнал перевірки технічного стану транспортних засобів», тому при виявленні несправностей, поломок і пошкоджень, контролер (механік) технічного стану транспортних засобів не робить запис у цьому журналі, не дає вказівку водію про направлення транспортного засобу в зону ремонту або чекання ремонту, а також не інформує роботодавця про забезпечення виконання необхідних операцій з ремонту і технічного обслуговування такого транспортного засобу
Потрібне часткове фарбування зовнішнього газопроводу підприємства
Пускозарядний пристрій, що експлуатується в ремзоні, не має інвентарного номеру, йому не проведено випробування безпечного стану.
На підлозі біля верстатів відсутні дерев’яні трапи на всю довжину робочої зони.
Не проведено чергові профілактичні випробування та вимірювання електрообладнання та електромереж, напругою до 1000 В (електроінструмент та кабелі електричного живлення електроінструменту)
Не всі транспортні засоби підприємства укомплектовані придатними вогнегасниками.
Не надані відомості про проходження навчання та перевірки знань з питань охорони праці токаря, моториста, слюсаря з ремонту автомобілів
Не затампоновано футляр при перетини газопроводом зовнішній стіни топкової
Ззовні ШГРП на видному місці немає попереджувального напису –«Вогненебезпечно. Газ».
На заточувальної верстаті, який знаходиться в ремзоні, відсутні: стаціонарні захисні екрани для очей, підручники.
Для організації безпечного руху по території підприємства при в’їзді на територію підприємства не вивішений, схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників, з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в’їздів тощо.
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ведеться з порушенням форми ведення журналу
На запірному крані на вводі газопроводу на підприємство не зазначено напрямок обертання при відкритті і перекритті арматури.
На підприємстві, відповідно до вимог розділу VІ Наказ Мінтрансу від 07.06.2010 N 340 «Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів», не організовано дійсний контроль за роботою водіїв транспортних засобів, за режимом їх праці та відпочинку. Облік часу роботи водія і часу відпочинку водія ведеться лише у «Табелі обліку використання робочого часу», безпосередні керівники робіт не ведуть «Відомість обліку робочого часу та відпочинку водія», у водіїв відсутні «Індивідуальні контрольні книжки водія».
Працівники підприємства, які здійснюють експлуатацію електробладнання не пройшли перевірку знань із присвоєнням ІІ групи з електробезпеки
Наказом роботодавця не призначені працівники, відповідальні за технічний стан та за безпечне проведення робіт навантажувачами.
Роботодавець не подав до територіального органу Держпраці декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а саме: - технологічні транспортні засоби – екскаватор HITACHIZaxis 200LC-3 (1 од.), рік випуску 2006, країна виробник – Японія; навантажувач TOYOTA 7F 625(1 од.), рік випуску 2003, країна – виробник Японія.
Настанови з експлуатації козлових кранів КК-6,3, 1989 р.в., ККТ-10, 1989 р.в. відсутні
Не в повному обсязі виконується Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, яке затверджено наказом МОЗ України, МВС України від 31.01.2013 № 65/80, а саме: Не обладнане спеціальне приміщенні для проведення щозмінних передрейсових та післярейсових медичних оглядів водіїв транспортних засобів приміщення відповідно до «Табеля оснащення постійного спеціального приміщення для проведення щозмінного передрейсового та післярейсового медичних оглядів водіїв транспортних засобів».
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ведеться з порушенням форми ведення журналу
Не призначено працівника, відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання, що працює під тиском
Опосвідчення безпечного стану електроустановок підприємства не проведено
Власник не забезпечує в належному стані вентиляційній канал топкової (вентиляційні решетки засмічені пилом)
Відсутній журнал обліку обладнання, що працює під тиском
Роботодавець не організував проведення попереднього (під час прийняття на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці. Працівники підприємства не пройшли медогляд у встановлені терміни. Заключний акт відсутній.
Покарання: відсутні