Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (3)
Дозвільні документи
Ліцензії (17)
Будівництво (6) Перевірки (6)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ІНГАЗ"

#14361569

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
11.01.2022 3024611 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
Об'єкт 1
65481, Одеська обл., м. Южне, вул. Заводська, буд. 3-І
Учасники:
Тіщенко Катерина Михайлівна — головний державний інспектор
Яцишина Алла Олександрівна — інженер з охорони праці
Єргієв Іван Миколайович — головний державний інспектор
Порушення:
Автонавантажувачам (2 од.) не проведено періодичний технічний огляд.
Не подовжено термін дії посвідчення експерта з проведення технічного огляду (Стукалов О.О., посвідчення дійсне до 26.05.2020 року).
На обладнанні під тиском відсутні на видному місці таблички форматом не менше ніж 300 на 200 мм із зазначенням таких даних: ­- дозволений тиск;­- число, місяць і рік наступних внутрішнього (зовнішнього) огляду і гідростатичного випробування.
На дільниці не забезпечено проходження передрейсового медичного огляду для водіїв транспортних засобів.
Сторінки журналу протоколів перевірки знань не пронумеровані, не прошнуровані і не скріплені печаткою підприємства на аркушах формату А4.
Відсутня схема розміщення транспортних засобів (Роботодавець повинен визначити прядок розміщення транспортних засобів на території підприємства).
На кожне обладнання під тиском не заведено ремонтний журнал, в який працівником, відповідальним за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання під тиском, вносяться дані про виконані ремонтні роботи, використані матеріали, посвідчення зварників.
Акти опосвідчення безпечного стану електроустановок підприємства до та понад 1000В № 1, № 2, № 7, № 8 не проведені своєчасно (1 раз на 3 роки).
На 2х металевих драбинах в РУ 6/0.4 кВ відсутній: ­-інвентарний номер;­- дата проведення наступного випробування;­- належність цеху (дільниці тощо).­
В журналі протоколів перевірки знань для електротехнологічного персоналу в графі 2 не вказана посада та стаж роботи, в графі 4 не вказана дата і причина перевірки.
В журналі обліку та зберігання засобів захисту не вказано: - в графі 4 дата огляду; ­-в графі 5 результат огляду ­-в графі 6 відсутній підпис особи, що проводить огляд.
Журнал обліку та зберігання засобів захисту не відповідає встановленій формі.
Ємності рідкого азоту, які встановлені стаціонарно, не захищені від накопичення статичної електрики.
Не проведена ідентифікація об'єкту підвищеної небезпеки.
В журналі протоколів перевірки знань в графі 2 не вказано стаж роботи на займаній посаді.
Біля ємностей для зберігання рідких продуктів знаходяться дерев’яні дошки, сміття.­
Покарання: відсутні
15.12.2021 3199549 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання припису від 27.09.2021 № 5.4-05/050
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Шаптала Сергій Євгенович — Головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Хілінська Анна Сергіївна — головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.09.2021 2911046 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Шаптала Сергій Євгенович — Головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Карапіра Микола Петрович — Головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Порушення:
Інструкція з охорони праці № ОП-33 «для заправки на модулі зберігання ПММ» розроблена інженером з охорони праці, а не безпосереднім керівником зазначених робіт, відповідальним за своєчасне їх виконання.
Роботодавцем не подана до органів Держпраці України декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, що зазначені у групі Б додатка 2 до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого ПКМУ № 1107 від 26.10.2011, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра (роботи на висоті понад 1,3 метра виконуються під час обслуговування верхньої частини паливозаправного модуля).
Начальник транспортного відділу Грицай В.О., механік гаража Бойко М.І. не пройшли підготовку за професією оператор заправних станцій, пов’язану з роботами підвищеної небезпеки: відсутні свідоцтво та посвідчення про право виконання робіт з підвищеною небезпекою.
Не проведена атестація робочого місця оператора заправних станцій.
Інструкція з охорони праці № ОП-33 «для заправки на модулі зберігання ПММ» розроблена без урахуванням вимог безпеки, викладених в експлуатаційній документації підприємства - виготовлювача устаткування.
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки та не складено повідомлення про ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки.
Особи, які допускаються до виконання робіт з заправки автомобілів пальним (начальник транспортного відділу Грицай В.О., механік гаража Бойко М.І.) не пройшли у встановленому порядку періодичний медичний огляд відповідно до встановлених вимог.
Відсутній паспорт заземлювального пристрою модуля зберігання палива, заводський № 369/20, чим не виконано п. 7.4 Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 25.07.2006 за № 258 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017.
Посадові особи (начальник транспортного відділу Грицай В.О., механік гаража Бойко М.І.), безпосередньо зайняті на роботах, зазначених у Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженому наказом Держнаглядохоронпраці України від 26.01.2005 № 15 та зареєстрованому в Міністерстві юстиції України від 15.02.2005 № 232/10512 (роботи з надзвичайно займистими, легкозаймистими, займистими та вибухонебезпечними речовинами), не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з питань охорони праці.
У переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженому роботодавцем, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці, не зазначена, з урахуванням специфіки виробництва, робота з надзвичайно займистими, легкозаймистими, займистими та вибухонебезпечними речовинами.
Відсутні навчальні план і програма для проведення спеціального навчання з питань охорони, які розроблені з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов (робіт з надзвичайно займистими, легкозаймистими, займистими та вибухонебезпечними речовинами).
До обслуговування паливозаправного модуля допущені особи (начальник транспортного відділу Грицай В.О., механік гаража Бойко М.І.), які не мають відповідної групи з електробезпеки (не нижче II-ї), чим не виконано п. 6.2 паспорта модуля зберігання палива, заводський № 369/20.
Відсутній дозвіл на експлуатацію обладнання, призначеного для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах, що зазначене у додатку 1 до Технічного регламенту обладнання та захисних систем, призначених для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1055, відповідно до вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого ПКМУ № 1107 від 26.10.2011, а саме: паливороздавальної колонки, заводський № 001033.
Не проведена повірка паливороздавальної колонки, заводський № 001033, як засобу вимірювальної техніки, що підлягає періодичній повірці згідно статей 3 і 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».
Покарання: відсутні
05.08.2021 2891695 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
51 порушення
Предмет перевірки: додержання і виконання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Сироватський Сергій Вікторович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Охрименко Марія Павлівна — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Фтіц Григорій Віталійович — Головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Порушення:
АЗС та об’єкт не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно з нормами належності, в тому числі не укомплектовано пожежний щит у відповідності до додатку 2 НАПБ В.01.058-2008/112
Відсутній інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту
Для працівників охорони не розроблено інструкцію про порядок дій в разі виявлення пожежі спрацювання систем протипожежного захисту.
Не здійснюється оцінка ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру на небезпечному об'єкті
Не складено розрахунок потреби в засобах індивідуального захисту органів дихання, згідно ПКМУ № 1200 від 19.08.2002 р. "Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю"
Не здійснюється інформування органів влади, сил цивільного захисту про основні загрози на небезпечному об’єкті з метою вжиття ними ефективних заходів захисту населення від надзвичайних ситуацій техногенного характеру
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється згідно вимог ДСТУ 4297-2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги», установлених їх виробником, та інших нормативних документів і нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки, а саме: технічне обслуговування вогнегасників не проводиться у терміни встановлені їх виробником.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечних об’єктів з урахуванням усієї кількості небезпечних речовин та реальних відстаней до найближчих промислових об'єктів або елементів селитебної території, не складено повідомлення про результати ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки за формою ОПН-1.
Не надано розроблений План локалізації і ліквідації аварій
Пожежні щити які встановлені на території об’єкту не доукомплектовані згідно норм, а саме: ПЩ-1: вогнегасники -3шт.; Протипожежне покривало – 1 шт.; лопата -1 шт.; сокира -1. ПЩ-3: вогнегасники -3шт.; Протипожежне покривало – 1 шт.; лопата -1 шт.; сокира -1 шт. ПЩ-2: 3 порошкових вогнегасника з масою заряду вогнегасної речовини не менше 9 кг кожний; покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті 2*2 м; лопата совкова; пожежне відро; лом; сокира; три гаки; ноші або возик для перенесення (перевезення) пожежного інвентарю та піску.
Працівників підприємства не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин, згідно ПКМУ № 1200 від 19.08.2002 р. "Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю"
Особи, задіяні до оповіщення, виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій, ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру, не забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин із переговорним пристроєм
Не надано до територіального органу ДСНС повідомлення про результати ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки за формою ОПН-1
Відсутнє Положення про комісію з питань надзвичайних ситуацій, відповідно ПКМУ від 09.01.2014р. № 11 “Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту” пункт 11
Керівник об’єкту, що за характером своєї діяльності не належить до небезпечного об’єкту, але за прогнозом може опинитись у зоні надзвичайної ситуації, можливу небезпеку, що може виникнути на його території у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на небезпечних об’єктах і територіях не враховує, та заходи щодо забезпечення безпеки працівників об’єкту не вживає.
Не розроблено графік очищення внутрішньої поверхні резервуарів.
Не проведена ідентифікація щодо визначення потенційної небезпеки відповідно наказу МНС України від 23.02.2006 № 98 «Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об'єктів»
Не створено матеріальний резерв для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру та надання термінової допомоги постраждалому населенню відповідно до ПКМУ від 30.09.2015 р. № 775 ”Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій”.
АЗС не забезпечено розрахунковою кількістю плівко утворюючого піноутворювача для ліквідації можливих пожеж протипожежною технікою.
АЗС не оснащена жорсткою буксирною штангою довжиною не менш 3 м для евакуації транспортних засобів з території АЗС у випадку пожежі..
Не визначене місце зберігання матеріального резерву на об’єкті, призначеного або пристосованого для його зберігання, за рішенням керівника підприємства з урахуванням оперативної доставки таких резервів до можливих зон надзвичайних ситуацій, відповідно до ПКМУ від 30.09.2015 р. № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій».
Допускаються до роботи посадові особи, які не пройшли навчання з питань цивільного захисту, відповідно постанови ПКМУ від 23.10.2013 р. № 819 “Про затвердження Порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту”
Не розроблений та не затверджений План реагування на надзвичайні ситуації
Відповідальною особою не розроблено та не затверджено керівником об’єкту оперативне оповіщення, яке здійснюється за схемами оповіщення
Не встановлено по периметру об'єкту попереджувальні знаки, електронні інформаційні табло тощо, що оформлюються з урахуванням вимог ДСТУ ISO 3864-1:2005 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Частина 1. Принципи проектування знаків безпеки для робочих місць та місць громадського призначення»
Не розроблена та не затверджена інструкція щодо дій персоналу суб’єкта господарювання у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій
Не надано до органу державного нагляду у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки оновлений паспорт потенційно небезпечного об’єкту на машинному та паперовому носіях, відповідно до пунктів 23, 24 Положення про паспортизацію потенційно небезпечних об’єктів, затвердженого наказом МНС України від 18.12.2000 № 338 (у редакції наказу МНС від 16.08.2005 № 140)
Допускаються до роботи працівники, які не пройшли навчання діям і способам захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного характеру
На території об’єкту не встановлений пожежні щити, з розрахунку 1 щит на 5000м2.
На об’єкті не створено добровільну пожежну дружину, члени якої підлягають обов’язковому особистому страхуванню. “Порядок функціонування добровільної пожежної охорони”, затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 564 від 17.07.2013 року.
Не розроблена і не затверджена підприємством програма підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях, згідно ПКМУ від 26 червня 2013 року № 444 “Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях”, пункти 7 та 8
У приміщеннях підприємства на шляхах евакуації на видному місці не вивішені відповідні інформації про заходи безпеки та відповідну поведінку населення у разі виникнення аварії
Допускається експлуатація АЗС без переносного газоаналізатора у вибухозахищеному виконанні.
Не розроблений План евакуації працівників підприємства у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій згідно ПКМУ № 841 від 30.10.2013 р. «Про затвердження Порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій»
Наказом не призначені відповідальні особи за справне утримання доріг, проїздів і під'їздів.
Не встановлено технологічними регламентами або об'єктовими графіками чи інструкціями терміни очищення приміщень та обладнання від пилу.
Не розроблено список працюючого персоналу об’єкту, який підлягає евакуації у разі виникнення надзвичайної ситуації гідно ПКМУ № 841 від 30.10.2013 р. «Про затвердження Порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій», пункт 37
Не визначено наказом осіб, які відповідають за виконання завдань з оперативного оповіщення
Не проводяться та відсутній графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту відповідно до Порядку узгодженого з органами місцевого самоврядування та територіальними органами ДСНС, затвердженого ПКМУ від 26.06.2013 р. № 444 “Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях”; наказом МВС України № 991 28.11.2019 р. "Про затвердження Порядку організації та проведення спеціальних об'єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту”
Використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості здійснюється без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Очищення резервуарів не здійснюється не рідше одного разу на два роки, а також у разі заміни марки нафтопродукту.
Відсутній журнал реєстрації інструктажів з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях, згідно ПКМУ від 26 червня 2013 року № 444 “Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях” та наказ Міністерства внутрішніх справ України від 05.12.2019 № 1021 “Про затвердження Порядку затвердження програм навчання та інструктажів з питань пожежної безпеки, організації та контролю за їх виконанням”(додаток 2)
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного поверху та приміщення
Не обладнано об’єктовою системою оповіщення, для забезпечення оповіщення керівників та інших працівників об’єкта, осіб, які постійно або тимчасово перебувають на території об’єкта або в його охоронних зонах, про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, відповідно до ПКМУ від 27.09.2017 р. № 733 «Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту».
АЗС не забезпечено знаками пожежної безпеки: - дорожніми знаками щодо обмеження швидкості пересування автотранспорту по території АЗС; - відповідними знаками попередження водіїв мототранспорту про необхідність вимкнення двигуна на відстані 15 м від паливно-роздавальних колонок; - знаками про обов'язкову висадку пасажирів; - дорожніми знаками, що забороняють в'їзд транспортних засобів з небезпечними та вибуховими вантажами на територію АЗС.
Не здійснено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Наказом не призначена особа, яка відповідає за планування евакуації на об’єктовому рівні, відповідно згідно ПКМУ № 841 від 30.10.2013 р. «Про затвердження Порядку проведення евакабзац 3 пункт 3 розділ ІІІ ПТБуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій», пункт 22
На території об’єкту на видних місцях не встановлено таблички із зазначенням порядку виклику підрозділів ДСНС, покажчики місць розміщення первинних засобів пожежогасіння, схеми руху транспорту, в яких вказується розміщення будівель.
Не розроблено план видачі засобів індивідуального захисту органів дихання (далі - ЗІЗ ОД) працівникам об’єкту, згідно ПКМУ № 1200 від 19.08.2002 р. "Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю"
На АЗС не вивішено на видних місцях плакати, які містять перелік обов'язків водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів автономним пристроєм електричного захисту не забезпечені. (Кімната відпочинку дільниці обслуговування виробництва)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.05.2019 1417209 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
Об'єкт 1
65481, Одеська обл., м. Южне, вул. Заводська, буд. 3-І
Учасники:
Порушення:
фактичні обставини відображені в акті та приписі перевірки
Покарання: відсутні
13.05.2019 1494952 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
ДП "Інгаз"
87500, Донецька обл., м. Маріуполь, Лівобережний р-н, вул. Таганрозька, 54 Б
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні