Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Банкрутство (87) Перевірки (2)

ОКРЕМА КОМЕНДАТУРА ОХОРОНИ І ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ (ВІЙСЬКОВА ЧАСТИНА 1498)

#14321955

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
16.03.2021 2296944 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
67 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Смолянець Валерій Євгенійович — Заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Горбатенко Костянтин Миколайович — Начальник служби пожежної безпеки старший лейтенант
Порушення:
Не надані акти періодичної перевірки і прочищення димових та вентиляційних каналів котельні.
Не здійснюється контрольний огляд газового господарства підприємства.
Не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, роботодавець не забезпечив належне утримання устаткування, а саме: на території підприємства не нанесена розмітка, яка визначає напрямок руху, проїздів і місця установлення автомобілів.
Відсутні відомості про проведення випробування обладнання у вибухозахищеному виконанні на терміналі.
Приміщення котельні не обладнане охоронною сигналізацією й аварійним вибухозахищеним освітленням, з увімкненням його поза приміщення.
Не складені паспорти заземлюючих пристроїв об'єктів системи газопостачання.
Термінал не забезпечен переносним газоаналізатором у вибухонебезпечному виконанні; п. VІІ.8.30 Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання транспортування та реалізації нафтопродуктів.
Не проведені виміри електричного опору заземлюючих пристроїв та замір опору ізоляції електричних мереж та електроустановок терміналу у встановлені терміни;п.п. ІV.1.13, ІV.5.10 Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання транспортування та реалізації нафтопродуктів.
Не здійснюється контроль за станом газопроводів і споруд за них шляхом проведення комплексного технічного огляду (обходу) трас газопроводів, технічного обстеження, в тому числі КПО, вимірювання захисних потенціалів і перевірки ефективності роботи засобів ЕХЗ. У паспорти газопроводів не заносяться відомості про заміну запірної арматури, кранів, компенсаторів, а також виконані роботи при капітальному або поточному ремонті, виконані аварійні роботи. Не здійснюється щорічне технічне обслуговування запірної арматури і компенсаторів.
Оператори терміналу не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці у встановленому порядку.
Інструкції з охорони праці, які регламентують вимоги безпеки при проведенні робіт на терміналі, не містять загальні відомості про об'єкт розробки: визначення робочого місця працівника даної професії (виду робіт) в залежності від тривалості його перебування на ньому протягом робочої зміни (постійне чи непостійне); коротка характеристика технологічного процесу та обладнання, що застосовується на виробництві.
Керівник не забезпечив функціонування системи управління охороною праці, а саме: на площадках для зберігання транспортних засобів не нанесена розмітка (потребує оновлення), що визначає місця установлення автомобілів і проїздів.
Окремою комендатурою охорони і забезпечення Державної прикордонної Служби України військовою частиною 1498 не отримано дозволи від органів Держпраці на експлуатацію технологічного обладнання терміналу підвищеної небезпеки, а саме: обладнання та захисні системи, призначені для експлуатації (застосування) в потенційно вибухонебезпечному середовищ та експлуатацію.
Власником (балансоутримувачем та/або орендарем) не проведена перевірка стану ущільнень вводів та випусків підземних комунікацій в підвал будівлі.
Члени постійно діючої комісії з перевірки знань з питань охорони праці окремої комендатури охорони і забезпечення Державної прикордонної Служби України військової частини 1498 не пройшли навчання та перевірку знань нормативно-правових актів з питань охорони праці, які регламентують безпечну експлуатацію технологічного обладнання терміналу.
Під час перевірки не надані паспорти на підземні резервуари терміналу для зберігання бензинів та дизельного палива.
На терміналі відсутні журнали реєстрації газонебезпечних робіт, які виконуються без наряду-допуску, але з обов’язковою реєстрацією в журналі.
Не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, роботодавець не забезпечив належне утримання устаткування, а саме: контрольно-технічний пункт (далі - КТП) не має: приміщення для контролера (механіка) технічного стану транспортних засобів; приміщення (навіс) і оглядові канави або естакади для огляду транспортних засобів.
Не реєструються в журналі газонебезпечні роботи, які здійснюються без оформлення наряду-допуску, але з обов'язковою реєстрацією таких робіт в спеціальному журналі перед початком роботи (зокрема, роботи з відбору проб палива з автоцистерни тощо).
На терміналі не проводяться періодичні огляди вибухозахищеного електрообладнання у встановлені терміни.
На підприємстві відсутня проектна документація щодо технологічних рішень та умов експлуатації технологічного обладнання терміналу (відсутні дані щодо оснащення резервуарів для зберігання рідкого палива на терміналі комплектом необхідного обладнання; відсутні дані (технічна документація, креслення тощо; відсутні дані щодо оснащення у повному обсязі обладнання терміналу пристроями або відповідними засобами блискавкозахисту), які підтверджують, що розташування приймального трубопроводу резервуару забезпечує надходження нафтопродукту під шар рідини) ; п.п. ІV.5.5, V.3.3 Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання транспортування та реалізації нафтопродуктів.
Роботодавцем не надано зареєстрованої в Держпраці декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, а саме: технологічне устатковання та його елементи системи газопостачання природним газом суб'єктів господарювання, а також газовикористовуюче обладнання потужністю понад 0,1 МВт.
Сигнали про загазованість приміщення котельні та спрацювання захистів не виведені на диспетчерський пункт або в приміщення з постійною присутністю чергового.
Не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, роботодавець не забезпечив належне утримання устаткування, а саме: для виконання робіт з кислотними і лужними акумуляторами не передбачено окремі приміщення, в кожному з яких повинні бути три поєднані між собою відділення, ізольовані від інших виробництв: одне - для ремонту, друге - для зарядки, третє - для зберігання кислоти (лугу) і приготування електроліту.
Не визначено необхідність в розроблення декларації безпеки потенційно небезпечного об’єкту.
Операторам терміналу не присвоєна відповідна група з електробезпеки.
В окремій комендатурі охорони і забезпечення Державної прикордонної Служби України військовій частині 1498 не розроблено навчальні плани та програми для проведення навчання з питань охорони праці операторів терміналу, які виконують роботи з підвищеною небезпекою.
Інструкції з охорони праці, які регламентують вимоги безпеки при проведенні робіт на терміналі, не містять порядку перевірки справності обладнання, інструменту, захисних пристроїв небезпечних зон машин і механізмів, пускових, запобіжних, систем блокування та сигналізації, вентиляції та освітлення, знаків безпеки, первинних засобів пожежогасіння, тощо перед початком зміни.
Не проведені зачистки резервуарів для зберігання палива на терміналі у встановлені терміни; п. VІІ.1.24 Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання транспортування та реалізації нафтопродуктів.
Не складені графіки технічного огляду, технічного обслуговування і ремонту об’єктів систем газопостачання котельні на 2021 рік у строки, що зазначені в паспортах, інструкціях заводів-виробників обладнання, приладів, з урахуванням місцевих умов експлуатації.
Пробовідбірники (металеві стакани) для відбору проб палива з автоцистерни не заземлюються під час відбору цих проб; п. ІV.5.8 Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання транспортування та реалізації нафтопродуктів.
Відсутні паспорти заземлюючих пристроїв терміналу.
Не пронумероване обладнання, регулювальні пристрої та запірна арматура котельні та ШГРП відповідно до технологічної схеми.
Не здійснюється не рідше ніж один раз на 6 місяців технічний огляд надземного газопроводу. Результати обходів газопроводу не фіксуються у журналі технічних оглядів і обходів газопроводу.
Не ведуться експлуатаційні журнали та паспорти споруд системи газопостачання.
Не складено перелік питань для перевірки знань з питань охорони праці операторів терміналу, які виконують роботи з підвищеною небезпекою.
Не проведено ідентифікацію терміналу для зберігання нафтопродуктів та газового господарства щодо належності (неналежності) до об'єктів підвищеної небезпеки.
Інструкції з охорони праці, які регламентують вимоги безпеки при проведенні робіт на терміналі, не містять порядку повідомлення роботодавця про виявлені несправності обладнання, пристроїв, пристосувань, інструменту, засобів захисту тощо перед початком зміни.
Відсутні засоби, необхідні для надання першої допомоги у всіх тих місцях, де цього вимагають умови праці. Місця, де знаходяться ці засоби, повинні бути легкодоступними і відповідним чином позначеними.
Контактний пристрій для підключення заземлення автоцистерни не забезпечує надійного електричного контакту між автоцистерною та контуром заземлення (болт, за допомогою якого кріпиться заземлюючий провідник, зафарбовані неелектропровідною фарбою; на болті контактного заземлюючому пристрої відсутня гайка для фіксації заземлюючого провідника); п. IV.5.2 Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання транспортування та реалізації нафтопродуктів.
В інструкціях з охорони праці, які регламентують безпечне проведення зливу-наливу нафтопродуктів на терміналі, не зазначено про обов’язкове заземлення пробовідбірників перед відбором проб палива з автоцистерни.
Окремою комендатурою охорони і забезпечення Державної прикордонної Служби України військовою частиною 1498 не отримано дозволи від органів Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: виконання газонебезпечних робіт та робіт у вибухопожежонебезпечних зонах.
Інструкції з охорони праці, які регламентують вимоги безпеки при проведенні робіт на терміналі, не містять опис можливих видів небезпечних відхилень від нормального режиму роботи обладнання та технологічного регламенту і способи їх усунення.
Інструкції з охорони праці, які регламентують вимоги безпеки при проведенні робіт працівниками терміналу, не містять переліку видів спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту, що належать до видачі працівникам даної професії (виду робіт) згідно з чинними нормами, із зазначенням стандартів або технічних умов на них.
Посадові особи та спеціалісти окремої комендатури охорони і забезпечення Державної прикордонної Служби України військової частини 1498, які повинні забезпечувати безпечну експлуатацію технологічного обладнання терміналу або здійснювати контроль за безпечним проведенням цих робіт, не пройшли навчання та перевірку знань нормативно-правових актів з питань охорони праці виконання яких входить до їх службових обов'язків.
Не складені паспорти технічного стану підземних і надземних газопроводів за формою згідно вимог додатку 29 – 32 Порядку; п.п. 10.5 - 10.8 Порядку.
На стальній кришці оглядового люку зливних пристроїв в підземні резервуари для зберігання нафтопродуктів відсутні прокладки, які унеможливлюють іскроутворення під час ударів (довільного падіння цієї кришки тощо); п. VІІ.1.26 Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання транспортування та реалізації нафтопродуктів.
Не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, роботодавець не забезпечив належне утримання устаткування, а саме: відкрита площадка для зберігання транспортних засобів вздовж стін і огородження території, де установлюються автомобілі, не має колесо відбійні пристрої.
На терміналі не розроблені паспорти індивідуальної експлуатації на вибухозахищене електрообладнання.
Не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, роботодавець не забезпечив належне утримання устаткування, а саме: передрейсовий медичний огляд для водіїв транспортних засобів на підприємстві на експлуатаційних дільницях не проводиться.
На терміналі відсутні журнали для фіксації результатів періодичних оглядів вибухозахищеного електрообладнання.
На підставках не зазначене граничнодопустиме навантаження.
Відсутні акти опосвідчення стану безпеки електроустановок терміналу.
Порушені терміни державної перевірки сигналізаторів загазованості відповідно вимог інструкції заводу виробника приміщення котельні.
Не розроблено перелік газонебезпечних робіт, які проводяться на терміналі (з зазначенням робіт, які можуть проводитися з оформленням наряду-допуску; без оформлення наряду-допуску, але з обов'язковою реєстрацією таких робіт в спеціальному журналі перед початком роботи; робіт, що викликані необхідністю ліквідацією можливих аварійних ситуацій та аварій).
Не складений паспорт на газове господарство підприємства.
В інструкціях з охорони праці, які регламентують безпечне проведення зливу-наливу нафтопродуктів на терміналі не наведене визначення «вільно падаючого струменю», за допомогою якого заборонено злив нафтопродуктів.
Відсутня технологічна схема газопостачання підприємства.
Не вивішені на робочих місцях виписки параметрів спрацьовування автоматики безпеки і засобів сигналізації газифікованих установок.
Відсутні схеми технологічних трубопроводів терміналу; п. V.8.1 Правил пожежної безпеки для об'єктів зберігання транспортування та реалізації нафтопродуктів.
Не розроблено інструкцію з охорони праці при проведенні газонебезпечних робіт.
Не розроблений план локалізації та ліквідації можливих аварій в системі газопостачання. Не надано інформацію щодо виконавців робіт, які здійснюють технічний огляд об´єктів системи газопостачання підприємства, що вони знають та можуть виконувати вимоги плану ліквідації аварійних ситуацій, п. 2.5 «Порядок технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання» (далі-Порядок) затверджений наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 24.10.2011 N 640 зареєстрований в Міністерстві юстиції України 21 листопада 2011 р. за № 1326/20064.
Не створена наказом комісія для проведення контрольного огляду газового господарства підприємства. Не проводиться контрольний огляд газового господарства, відсутній журнал контрольних оглядів.
Наказом по підприємству не установлене розмежування ділянок обслуговування зовнішніх і внутрішніх газопроводів, а також газопроводів і установок в середині підприємства з додатком схем пограничних ділянок із зазначенням меж.
Пружинні манометри, що встановлені в котельні не пройшли чергову державну повірку; п. 7.5 Порядку.
Біля установок, що використовують газ, не вивішені схеми газового обладнання із зазначенням номерів обладнання, запобіжної та запірної арматури, контрольно-вимірювальних приладів.
У котельні на видному місці не розміщені схема обладнання, режимна карта та інструкція з експлуатації.
Покарання: відсутні
14.04.2020 1841067 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України №530-ІХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні