Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (10)
Зовнішня інформація (6) Банкрутство (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (14)
Перевірки (17)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МИКОЛАЇВСЬКИЙ СУДНОБУДІВНИЙ ЗАВОД"

#14313240

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
10.10.2022 3041774 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.11.2021 2930786 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Миколаївській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Мухіна Ірина Миколаївна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Калашніков В. М. — Генеральний директор
Калашніков В М — Генеральний директор
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
14.06.2021 2271313 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Артеменко Людмила Анатоліївна — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Борейко Еліна Валентинівна — Головний державний інспектор
Джігімон Сергій Миколайович — Начальник відділу нагляду вна виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки
Калашніков Валерій Миколайович — Генеральний директор
Рязанов Олексій Євгенович — завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Миколаївський області
Дучко Валентин Вікторович — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки
Бєляєв Василь Станіславович — Заступник начальника відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки
Брижатий Валерій Леонтійович — заступник начальника відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці
Григорович Віктор Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку
Порушення: відсутні
Покарання:
14.06.2021 2337510 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
119 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
санаторій-плофілакторій інгул (Миколаївська область)
54025, Миколаївська обл., м. Миколаїв, Центральний р-н, Пр. Героїв України, 6А
База відпочинку "Чорноморка"
57515, Миколаївська обл., Очаківський р-н, С. Чорноморка, Лагерна Коса, 29
МИКОЛАЇВСЬКИЙ СУДНОБУДІВНИЙ ЗАВОД
54000, Миколаївська обл., Миколаївська обл., м. Миколаїв, вул. Адміральська, 38
Учасники:
Полєжаєв Віктор Вікторович — головний інспектор Центрального РВ у м. Миколаїв ГУ ДСНС України у Миколаївській області
Калашніков В.М. — ДП «Миколаївський суднобудівний завод»
Кривошеєва Антоніна Анатоліївна — головний інспектор відділу нормативно-технічної роботи, контролю за системами протипожежного захисту та ліцензування управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Миколаївській області
Ткаченко Ігор Анатолійович — провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Миколаївській області
Калашніков В М — ДП «Миколаївський суднобудівний завод»
Порушення:
Пожежні резервуари (водоймища) біля заводоуправління не забезпечено можливістю безперешкодного забору води пожежними автомобілями (під’їздом з твердим покриттям).
На вікнах першого поверху допускається улаштування глухих ґрат.
Експлуатація СПЗ на підприємстві не здійснюється відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого спостереження пожежної охорони.
Допускається зменшення розмірів евакуаційних виходів з будівлі і приміщень, а саме: у коридорі перед виходом з підвальних приміщень. (обшивка трубопроводів)
Допускається використання в загальних коридорах килимових покриттів, на які відсутні показники щодо токсичності продуктів горіння та димоутворювальної здатності.
Не розроблено організаційно-розпорядчі документи щодо забезпечення техногенної безпеки.
Дверні полотна на шляхах евакуації (вихід з будівлі РМУ ОГР) не виконано таким чином, щоб відкривались по напрямку виходу з будівлі.
Не розроблено та не вивішено біля трапів замовлень, які ремонтуються план-схеми шляхів евакуації працівників на випадок пожежі.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готові до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема інженерні комунікації захисних споруд не пофарбовано залежно від їх призначення.
В приміщеннях та спорудах підприємства з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів не виконано у відповідності до вимог до ДСТУ EN 62305:2012 «Блискавкозахист».
Для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу 1 раз на рік не проводиться випробування на тиск та витрату води з оформленням акта.
Пожежні щити, які розташовані на території підприємства не забезпечено комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не розроблені інженерно-технічні заходи цивільного захисту.
Не створений матеріальний резерв в обсягах, що забезпечить проведення невідкладних робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Не проведено перевірку засобів індивідуального захисту працівників та особового складу невоєнізованих формувань цивільного захисту.
Не передбачено витрату води на внутрішнє пожежогасіння будівлі санаторію-профілакторію не менше 2,5 л/с (висота струменю 6 м). Для забезпечення висоти компактного струменя не встановлено пожежні насоси-підвищувачі (основний і резервний).
Замовлення, що ремонтуються не забезпечено знаками пожежної безпеки відповідно до ДСТУ 32.37-94.
Допускається експлуатація тимчасових ділянок електромережі в приміщеннях: кабінетах 2, 23 (відділення лікувальних ванн); в кабінеті бухгалтерії; на технічному поверсі.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема не проводиться ремонт захисної споруди відповідно до чинних положень про проведення планово-попереджувальних ремонтів будівель і споруд залежно від їх основного функціонального призначення.
Не проведено обов’язкове страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна ними внаслідок пожеж та аварій на об’єкті підвищеної небезпеки на гідротехнічних спорудах.
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку, відповідно до вимог ДСТУ EN 62305:2012 «Блискавкозахист».
Не забезпечено наявність постійно оновлювального запасу відповідних медичних препаратів, сучасних антидотів та інших фармацевтичних препаратів, у тому числі кисню.
Експлуатація вогнегасників, які розташовані в приміщеннях та на території підприємства не здійснюється згідно з вимогами Правил експлуатації вогнегасників, та типових норм належності вогнегасників затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 52, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677
У шафах пожежних кран-комплектів не передбачено можливість встановлення кнопок дистанційного запуску пожежних насосів.
Дверні полотна сходових кліток, коридорів не обладнано пристроями для самозачинення з ущільненням в притулах.
Установка пожежогасіння ПД-27 та набережної переведена з автоматичного керування на ручне.
Не проведено технічне обслуговування пожежних кранів-комплектів і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування (не рідше одного разу на шість місяців).
Не розроблено накази, інструкції, положення щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема захисна споруда не забезпечена лікарськими засобами та медичними виробами.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження рівня класу вогнестійкості будівельних конструкцій, зокрема металеві конструкції складських приміщень блоку складів, несучих конструкцій цеху № 5 не приведено до нормованої межі вогнестійкості REI 60.
Електричне обладнання на території складу зберігання мастила цеху № 5 не відповідає класу зони згідно ПУЕ.
Тимчасова система пінного пожежогасіння ПД-27 та набережної (лівий беріг)не забезпечує необхідний натиск і не пропускає розрахункову кількість води та розчину піноутворювача для пожежогасіння в будь-якому районі судна. Насоси-підвищувачі не підключені до основного і резервного живлення. Допускається тимчасове відключення ділянок водопровідної мережі з установленими на них пожежними кранами, а також зменшення натиску мережі нижче необхідного.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема не проводиться перевірка та обслуговування захисно-герметичних пристроїв сховищ, захисно-герметичних та герметичних дверей (воріт), віконниць (ставень), герметичних клапанів та клапанів надмірного тиску.
Рами дверей, які розміщенні на шляхах евакуації засклені склом, що дає скалки під час руйнування.
Не поновлені покажчики біля місця розташування пожежних гідрантів і водойми (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них відповідних значень: для пожежних гідрантів - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева); для пожежної водойми - літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій горищного приміщення заводоуправління, покрівлі адміністративно-побутового корпусу (далі – АПК) цеху № 3, столярні дільниці цеху № 3, складських приміщень ГМЗ, елементів перекриття складського приміщення по зберіганню фарби та кислот.
Керівником не організовано навчання працюючого населення під час проведення спеціальних об'єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту.
Допускається застосування для опалення приміщення нестандартного (саморобного) електронагрівального обладнання.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказано літерні індекси ПК, порядковий номер крану та номер телефону для виклику пожежної охорони.
Керівником підприємства не забезпечено розробку спеціальних заходів протиаварійного захисту відповідно до ПЛАС.
На об’єкті відсутній комплект експлуатаційно-технічної документації блискавкозахисту будівлі адміністративно-побутового комплексу: приймальна документація (акти приймання в експлуатацію пристроїв блискавкозахисту разом з додатками – актами на приховані роботи і актами випробування, паспортами, протоколами вимірювання).
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готові до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема формування не забезпечено спеціальним інвентарем та майном, у тому числі засобами індивідуального захисту, радіаційної і хімічної розвідки, спеціальної обробки, зв’язку.
Для всіх приміщень складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовн
План реагування на надзвичайні ситуації потребує коригування.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема не забезпечено герметичність та дотримання в сховищі температурно-вологісного режиму, який запобігає утворенню в захисній споруді конденсату.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема не проводиться щорічна перевірка на герметичність сховища (згідно довідки про перевірку герметичності сховища).
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», зокрема системою оповіщення людей про пожежу типу СО-3.
Елементи та вузли установок пожежогасіння ПД-27 та набережної (лівий беріг) не пофарбовані відповідно до вимог чинних стандартів.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готові до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема не забезпечена первинними засобами пожежогасіння.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів через огороджувальні конструкції (протипожежні перегородки та перекриття) з нормованою межею вогнестійкості менший, ніж нормована межа вогнестійкості протипожежної перешкоди в приміщенні електрощитової.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, зокрема не влаштовані протипожежні двері, які маються клас вогнестійкості не менше ніж EI 30 між такими приміщеннями:  електрощитової та коридором загального користування;  покрівлею та технічним поверхом.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема не проведено перевірку справності систем вентиляції щодо робото здатності вентиляторів припливних і витяжних систем, ФП, РУ, ГК, герметичних з’єднань повітроводів, повітрозабірних і витяжних каналів, противибухових пристроїв.
В приміщенні операторської на видному місці поруч з телефонним апаратом відсутні таблички із зазначенням номеру телефону для виклику аварійно-рятувальних служб.
Не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння для території підприємства, будинків, споруд та приміщень.
Відсутні на видному місці в приміщенні охорони схеми оповіщення персоналу об’єкту і населення про виникнення або загрозу виникнення аварій аварійних ситуацій.
Не наданий паспорт потенційно небезпечного об'єкта у 3-х екземплярах до ГУ ДСНС України у Миколаївській області для подальшої реєстрації у реєстрі потенційно небезпечних об’єктів.
Монтаж, введення до експлуатування і технічне обслуговування СПЗ не проведено відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014, а саме: не обладнано системою пожежної сигналізації приміщення заводоуправління, ОХСП учбовий центр, адміністративна будівля цеху №1, РМУ ОГМ, цех № 3, АПК цеха № 3, будівлю першого стапелю, столярні дільниці цеху № 3, стапельні будівлі цеху № 3, токарно-слюсарні дільниці цеху № 5, комплектаційна цеху №5, склад зберігання мастила цеху №5, основний корпус монтажно-випробувальної дільниці корпусу №1 цеху №5, трубообробний корпус цеху № 5, адміністративний корпус цеху №12 (14), АПК цеху №12, адміністративно-побутовий корпус ЕГЗ, локомотивне депо цеху №16, ГМЗ цеху №16, блок складів цеху №16).
Не здійснено навчання керівного складу з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готові до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема системи водопостачання, каналізації і опалення захисної споруди не знаходяться у справному стані та не захищені від корозії.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Приміщення санаторію-профілакторію не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (автоматичною пожежною сигналізацією).
Не забезпечені аварійним освітленням приміщення будівель заводоуправління, ОХСП учбовий центр, АПК цеху № 1, основного корпусу монтажно-випробувальної дільниці корпусу № 1 цеху № 5, трубообробного корпусу цеху № 5, ГМЗ цеха № 16, блоку складів цеха № 16.
Не виконано вогнезахисну обробку вентиляційних каналів та повітроводів у трубопровідному корпусі цеху № 5.
Пожежні кран-комплекти в приміщеннях будівель і споруд підприємства не укомплектовані пожежним рукавами однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів, важелями для полегшення відкривання вентиля.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готові до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема допущено зафарбовування гуми (гумові прокладки), чим викликано передчасну втрату еластичності («старіння») гуми.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема експлуатація та утримання електрообладнання захисної споруди не відповідає вимогам чинного законодавства у сфері улаштування електроустановок.
До початку експлуатації виробничих дільниць ВГСМ, цеху № 2, 3, 8 не забезпечені первинними засобами пожежогасіння згідно до Правил експлуатації та типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю.
Експлуатація систем вентиляції в цехах №1, РМУ ОГМ, будівлі першого стапеля не відповідає вимогам ДБН В.2.5-67:2013 «Опалення, вентиляція та кондиціонування» (не проведено очистку, профілактичні огляди, ремонт).
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готові до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема не здійснюється перевірка та обслуговування баків (ємностей) для питної води, розміщених у захисній споруді
Не проведена ідентифікація потенційної небезпеки об’єкта з урахуванням усіх чинників небезпеки.
Один раз на квартал не проводяться контрольні перевірки стаціонарних систем пожежогасіння. Результати перевірки не записуються в журнал ЧВС.
Посадові особи та працівники підприємства не пройшли навчання з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою КМУ від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
На підприємстві не проведені заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в терміни обумовлені Правилами улаштування електрообладнання (з періодичністю 1 раз у рік).
План цивільного захисту на особливий період потребує коригування відповідно до вимог Методичних рекомендації щодо розроблення планів цивільного захисту підприємств, установ, організацій на особливий період, затверджених наказом МНС України від 16.07.2009 № 494 та погодження з ГУ ДСНС України у Миколаївській області.
Один раз на рік не проводяться гідравлічні випробування пожежних рукавів на максимальний тиск, що створюється в пожежній магістралі плавдоку та набережній. Результати випробувань не заносяться до журналу реєстрації ЧВС.
Керівник об'єкту, що за характером своєї діяльності не належить до небезпечного об'єкту, але за прогнозом може опинитись у зоні надзвичайної ситуації, не враховує можливу небезпеку, що може виникнути на його території у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на небезпечних об'єктах і територіях, та не вживає заходи щодо забезпечення безпеки працівників об'єкту.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження рівня класу вогнестійкості будівельних конструкцій, зокрема металевий сходовий марш з лівого крила побутових приміщень цеху № 5 не приведено до нормованої межі вогнестійкості R 60.
Заходи пожежної безпеки під час підготовки та проведенні зварювальних робіт не відповідають вимогам нормативних документів, а саме роботи проводяться без наряд-допуска, та первинних засобів пожежогасіння.
Декларація безпеки об’єкта підвищеної небезпеки не переглянута з урахуванням зміни умов діяльності об'єкта підвищеної небезпеки, що призводять до підвищення або зниження ступеня небезпеки та рівня ризику, незалежно від їх причин
Експлуатація електропроводів та кабелів в приміщеннях цехів № 1, 3, РМУ не відповідає вимогам ПУЕ (не захищено від механічних ушкоджень).
В будівлях заводоуправління, ОХСП учбовий центр, АПК цеху №1, ГМЗ цеху №16, блоку складів цеху №16, приміщеннях токарно-слюсарної дільниці цеху №5, комплектаційної цеху №5, трубообробного комплексу цеху №5, виробничих дільницях цеху № 8, АПК цеху №12, АПК ЕГЗ, локомотивного депо внутрішній протипожежний водопровід та кран-комплекти несправні.
Територію підприємства не очищено від сміття, відходів виробництва, тари, сухостою.
Допускається зменшення класу вогнестійкості огороджувальних конструкцій приміщення лазні сухого жару, а саме: над кам’янкою під стелею не встановлено негорючого теплоізоляційного щита, відстань між яким і стелею повинна становить менше ніж 0,05 м.
План локалізації і ліквідації аварійних ситуацій та аварій на об’єкті не переглянутий відповідно до встановлених термінів.
Для всіх приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки, а також клас зони за «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема комунікації, інженерні мережі, інженерне та спеціальне обладнання, системи життєзабезпечення захисної споруди не утримуються в належному технічному стані.
Вхід до складу зберігання мастила цеху № 5 не обладнано зовнішнім освітленням.
Навісні шафи пожежних кран-комплектів не мають отвори для провітрювання та не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема не проводиться перевірка та обслуговування систем каналізації сховищ.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту в приміщеннях адміністративного корпусу заводоуправління.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам ПУЕ, а саме: ввід електрокабелів в будинок побутового комплексу цеха № 12 не виконано відповідно до вимог ПУЕ.
Не здійснено обов’язкове страхування членів добровільної пожежної дружини.
Допускається захаращення підвального приміщення адміністративного корпусу заводоуправління меблями, обладнанням, різними горючими матеріалами.
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд не утримуються пофарбованими.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема не обладнана системою внутрішнього протипожежного водопостачання.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готова до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема не обладнано системами пожежної автоматики і сигналізацією.
У всіх розподільчих коробках об’єкту, з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюються не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Плавдок (далі – ПД-27), набережна (лівий беріг) не обладнано телефонним зв'язком з центральним пультом охорони.
Під час експлуатації об’єкта допускається зменшення розмірів евакуаційних виходів, зокрема розміри основних та евакуаційних виходів з адміністративного корпусу цеху № 12 у просвіті менше ніж 2 м по висоті та шириною менше ніж 0,8 м.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готові до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо.
Захисні споруди цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517 не готові до укриття працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту», зокрема захисні споруди не захищені від підтоплення і затоплення ґрунтовими, поверхневими, технологічними та стічними водами.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, зокрема покрівля будівлі не забезпечена огорожею по всьому периметру.
На підприємстві не вивішено на видному місці інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу в разі виникнення аварійної ситуації (аварії).
Допускається зменшення кількість евакуаційних виходів з приміщень, а саме: лазня сухого жару не обладнана відокремленим евакуаційним виходом, що веде безпосередньо на зовні.
Під час експлуатації об’єкта допускається зменшення розмірів евакуаційних виходів, зокрема ширина в просвіті одного з полотен двостулкових дверей, розмішених між коридором та сходовою клітиною менше ніж 0,8 м
Допускається експлуатація проводів в коридорі третього поверху будівлі заводоуправління з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією.
Пожежні резервуари (водоймища) на підприємстві не утримуються справними.
Усередині станції пожежогасіння на видному місці відсутня схема гасіння з указівкою пускових пристроїв, приміщень, що захищаються. Станція пожежогасіння не має аварійне освітлення і не обладнана прямим телефонним зв'язком з пожежною охороною.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, зокрема не влаштовані протипожежні двері між приміщенням, що відділяють: - складські приміщення блоку складів; - приміщення інструментальної будівлі РМУ ОГМ від механічної дільниці; - приміщення архівів не відокремлено від коридорів та суміжних приміщень заводоуправління АПК цеху № 3.
Не проведена ідентифікація об'єкта підвищеної небезпеки з урахуванням усіх чинників небезпеки (потенційно небезпечних дільниць), що знаходяться на підприємстві.
Керівник та посадові особи не пройшли навчання, протипожежний інструктаж і перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Технічне обслуговування СПЗ на підприємстві не здійснюється відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведено технічне обслуговування установки пінногасіння СО1 в котельному та машинному відділенні ПД-27.
Не проведено інвентаризацію захисних споруд цивільного захисту № 52401, 52403, 52404, 52406, 52517, як об’єкта нерухомого майна.
На топ-палубі по лівому та правому бортах ПД-27 не проведено переосвідчення систем трубопроводу станцій СЖБ згідно регламенту інструкції.
Черговий персонал, а також мешканці санаторію-профілакторію не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі для організації евакуації людей у разі виникнення пожежі.
Покарання: відсутні
14.06.2021 2281084 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства про працю
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
30.11.2020 2309669 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Миколаївській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Мухіна І М — заступник начальника відділу контрольно-перевірочної роботи №1
Мухіна І.М. — заступник начальника відділу контрольно-перевірочної роботи №1
Калашніков Валерій Миколайович — Генеральний директор
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
12.10.2020 2174332 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Миколаївській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Мухіна Ірина Миколаївна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Калашніков В. М. — Генеральний директор
Калашніков В М — Генеральний директор
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей (реєстраційний номер облікової картки платника податків) до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
18.09.2020 2158810 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Миколаївській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Омельченко Лариса Миколаївна — головний спеціаліст відділу контрольно- перевірочної роботи №1 управління контрольно-перевірочної робооти
Янішевський А А — Виконуючий обов"язки директора
Янішевський А. А. — Виконуючий обов"язки директора
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
23.07.2020 2140620 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Миколаївській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: інспекційне відвідування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Осадченко Наталя Валеріївна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів
Калашніков Валерій Миколайович — Генеральний директор
Порушення:
В порушення вимог ч. 1 ст. 115 КЗпП України виплата заробітної плати не проводиться регулярно в робочі дні не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.
працівникам Підприємства письмово не повідомляється про дату початку відпустки.
Покарання: відсутні
25.05.2020 2110463 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Миколаївській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Мухіна Ірина Миколаївна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
27.09.2019 1380770 Державний нагляд за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки, що підлягає ліцензуванню Державна інспекція ядерного регулювання України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері безпеки використання ядерної енергії
Учасники:
Малич Ганна Миколаївна — завідуюча лабораторії ДП "МИКОЛАЇВСЬКИЙ СУДНОБУДІВНИЙ ЗАВОД"
Порушення:
Документи, що підтверджують навчання та перевірку знань з питань радіаційної безпеки у особи, відповідальної за радіаційну безпеку, відсутні
Покарання: відсутні
27.09.2019 1392322 Рибне господарство Державне агентство рибного господарства України Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері рибного господарства
Учасники:
Суліма Валерій Олександрович — Головний інженер ДП "Миколаївський суднобудівний завод"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.09.2019 1690538 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Миколаївській області Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Калашніков Валерій Миколайович — директор ДП "МИКОЛАЇВСЬКИЙ СУДНОБУДІВНИЙ ЗАВОД"
Порушення:
Допускається зменшення розмірів евакуаційних виходів з будівлі і приміщень, а саме: у коридорі перед виходом з підвальних приміщень. (обшивка трубопроводів)
Приміщення санаторію-профілакторію не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту" (автоматичною пожежною сигналізацією).
Не розроблено організаційно-розпорядчі документи щодо забезпечення техногенної безпеки.
У шафах пожежних кран-комплектів не передбачено можливість встановлення кнопок дистанційного запуску пожежних насосів.
Допускається експлуатація тимчасових ділянок електромережі в приміщеннях: кабінетах 2, 23 (відділення лікувальних ванн); в кабінеті бухгалтерії; на технічному поверсі.
Допускається використання в загальних коридорах килимових покриттів, на які відсутні показники щодо токсичності продуктів горіння та димоутворювальної здатності.
Керівник об'єкту, що за характером своєї діяльності не належить до небезпечного об'єкту, але за прогнозом може опинитись у зоні надзвичайної ситуації, не враховує можливу небезпеку, що може виникнути на його території у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на небезпечних об'єктах і територіях, та не вживає заходи щодо забезпечення безпеки працівників об'єкту
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
На вікнах першого поверху допускається улаштування глухих ґрат.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», зокрема системою оповіщення людей про пожежу типу СО-3.
Не передбачено систему протидимного захисту з коридорів і холів будівлі відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів через огороджувальні конструкції (протипожежні перегородки та перекриття) з нормованою межею вогнестійкості менший, ніж нормована межа вогнестійкості протипожежної перешкоди в приміщенні електрощитової.
Не передбачено витрату води на внутрішнє пожежогасіння будівлі санаторію-профілакторію не менше 2,5 л/с (висота струменю 6 м). Для забезпечення висоти компактного струменя не встановлено пожежні насоси-підвищувачі (основний і резервний).
Не здійснено навчання керівного складу з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості протипожежних перешкод, зокрема двері на приміщенні електрощитової не відокремлено від коридору протипожежними дверима 2-го типу з межею вогнестійкості ЕІ 30.
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Працівників не забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту органів дихання з розрахунку 1 протигаз і 1 респіратор на особу і додатково 2 відсотки загальної кількості працівників.
Керівник та посадові особи не пройшли навчання, протипожежний інструктаж і перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Для всіх приміщень складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
27.08.2019 1681659 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Миколаївській області Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Чихладзе Андрій Миколайович — директор ВСП “База відпочинку “Чорноморка”
Порушення:
Працівників об'єкта не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання (1 протигаз і 1 респіратор на особу та додатково 2 відсотки загальної кількості працюючого населення).
Не надано ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкта з урахуванням усіх чинників небезпеки.
Відсутній паспорт підводної частини акваторії пляжу (водного об’єкта).
Пожежні щити на території бази відпочинку не укомплектовані в повній мірі первинними засобами пожежогасіння згідно вимог норм (покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, сокирами, гаками, баграми або ломами).
Не проведено очищення від сторонніх предметів наявного пожежного водоймища.
Рятувальний пост рятувальниками відповідно до категорії рятувального посту не забезпеченй в повній мірі.
Приміщення будинків для відпочиваючих, складські та допоміжні приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Заміри опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання на об’єкті не проводились.
Відсутній Акт водолазного обстеження дна акваторії пляжу (водного об’єкта).
Посадові особи не пройшли навчання, протипожежний інструктаж і перевірку знань з питань пожежної безпеки.
На об’єкті відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ, які встановлюються для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння.
Рятувальний пост обладнанням відповідно до категорії посту не забезпечений в повній мірі.
На об’єкті розпорядчі документи та інформаційні покажчики з питань пожежної безпеки відсутні.
Біля наявної пожежної водойми не встановлено відповідний покажчик (об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивного покриття).
Відсутня карта виміру глибин дна акваторії пляжу (водного об’єкта).
Відсутній Акт про усунення небезпечних для купання предметів з дна акваторії пляжу (водного об’єкта).
На об’єкті відсутня інформація про заходи безпеки та відповідну поведінку персоналу та відвідувачів закладу в разі виникнення аварії.
Не виконано ревізію захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, із складанням відповідних актів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.05.2019 1640714 Головне управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог чинного санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.04.2018 1155435 Державна служба України з питань праці Проведено
54 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці та законодавства про працю
Учасники:
Сінчєнко Євген Олексійович — інженер з охорони праці
Калашніков Валерій Миколайович — Директор ДП «Миколаївський суднобудівний завод»
Порушення:
На території проммайданчика «Темвод» відсутнє централізоване питне водопостачання, вода для питних потреб доставляється в пластикових ємностях, в яких не передбачена належна дезобробка, у зв’язку з чим працівники цеху 8 не забезпечуються питною водою гарантованої якості у відповідності до вимог п. 3.1 ДСанПіН 2.2.4-171-10 с, п. 2.3.33 ДСП 203-97 «Державні санітарні правила і норми суднобудівних і судноремонтних об’єктів».
Не представлено ПЛАС (план локалізації і ліквідації аварійних ситуацій та аварій)
На тарі відсутнє клеймо або міцно прикріплена бирка (табличка) із її даними, чим порушено п.3(2), гл.2, розділ №VI « Правила…»
Рішення про можливість експлуатації, пуску у роботу крана залізнодо-рожнього КЖДЕ-25 в/п 20 т, після експертного обстеження, повного технічного огляду, проведених після закінчення призначеного строку служби, - не внесено до паспорту крана залізнодорожнього, особою яка здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: газополум’яні роботи, що є порушенням вимог п. 6; п.17 додатку 2 «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107
Паління працівників цеху № 3 відбувається на робочих місцях, що є порушенням п. 2.3.28, п.2.3.29 ДСП 203-97 «Державні санітарні правила і норми суднобудівних і судноремонтних об’єктів».
Не надано декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці для виконання робіт на висоті понад 1,3 метра,
Робітники, які виконують газополум’яні роботи не пройшли навчання щодо «Правил з техніки безпеки і виробничої санітарії при виробництві ацетилену, кисню і газополуменевій обробці металів», що є порушенням вимог п.1.2.1. НПАОП 0.00-1.43-85 "Правила з техніки безпеки і виробничої санітарії при виробництві ацетилену, кисню і газополуменевій обробці металів"
На момент перевірки не призначено особу відповідальну за охорону праці, згідно п.1.4 Типового положення про службу охорони праці НПАОП 0.00-4.35-04
Не отримано (продовжено) дію Дозвола на продовження робіт з експлуатації вантажопідіймальних машин і механізмів: (всього 76 одиниць) та ВПМ, які не реєструються в територіальних органах Держпраці всього 67 одиниць), які виведені з експлуатації, згідно розпорядження №09 від 15 лютого 2012 р.,що діє по теперішній час, чим порушено Додаток 3 п.11 (Постанова КМУ № 1107 від 12.10.2010р.із змінами згідно Постанови КМУ №48 від 07.02.2018 р.)
Працівники бази відпочинку не пройшли навчання щодо «Правил безпеки систем газопостачання», що є порушенням вимог п. 3.8. та п. 3.13. НПАОП 0.00-4.12-05 "Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.".
Суб'єкт господарювання не організував проведення ідентифікації потенційно небезпечного об'єкту, а саме: зберігання балонів пропан-бутану в кількості 230 шт, що є порушенням вимог п.3 Порядку ідентифікації та обліку об’єктів підвищеної небезпеки ПКМУ від 11.07.2002 № 956
Виробничі, адміністративні та санітарно – побутові приміщення не опалюються в холодний період року
Не представлено ПЛАС (план локалізації і ліквідації аварійних ситуацій та аварій)
Душові та вбиральні на підприємстві знаходяться в незадовільному санітарно-гігієнічному стані (санітарно-технічні прилади іржаві, брудні), підлога брудна, волога, що є порушенням п. 5.16 ДСП 203-97
На час перевірки не надано декларацію на роботи підвищеної небезпеки, а саме роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000В, що є порушенням дод. 6 п.16 ПКМУ 1107 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 48.
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 3, а саме: посудини що працюють під тиском понад 0,05 МПа (балони з пропан-бутаном – 230 шт.), що є порушенням вимог п. 6; п.10 додатку 3 «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107
Адміністративні, виробничі та побутові приміщення підприємства потребують ремонту у зв’язку із порушенням цілісності оздоблюваних матеріалів, що є порушенням п. 15 розділу II НПАОП 35.1-1.03-17 п. 2.4 розділу III НПАОП 0.00-7.11-12 «Про затвердження Загальних вимог стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників», п. 5.2.2.20 ДБН В. 2.2-28:2010 «Будинки адміністративного та побутового призначення».
Суб'єкт господарювання не організував проведення ідентифікації потенційно небезпечного об'єкту, а саме: газопроводи високого тиску, що є порушенням вимог п.3 Порядку ідентифікації та обліку об’єктів підвищеної небезпеки ПКМУ від 11.07.2002 № 956
Для прохода до машинного приміщення ліфтів реєстр.№2790;2791 на драбині відсутні поручні, чим порушено п.6.5.18 НПАОП0.00-1.02-08
Відсутні документи дозвільного характеру, необхідність одержання яких передбачена законами, згідно до порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки а саме: машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки чим порушено вимоги додаток 3 п.11 ПКМУ від 26 жовтня 2011 р. № 1107
Металеві конструкції вантажопідіймальних механізмів, рег.№2337; 8549;3671; 3342 не в повному обсязі захищені від корозії, чим порушено п.8, гл.1, розділ №VIII « Правила…»
Прострочений строк проведення експертного обстеження та позачергового повного технічного огляду вантажопідіймальних кранів, які відпрацювали нормативний строк служби
Працівники підприємства (100%) не забезпечуються спецодягом (в тому числі і теплим), спецвзуттям та іншими ЗІЗ відповідно до діючих галузевих норм
Засоби захисту не проходять періодичні експлуатаційні випробування, що є прошенням п.4.4.3 НПАОП 40.1-1.07-01 Правила експлуатації електрозахист них засобів.
Посадова особа функціональні обов’язки якого пов’язані із забезпечення охорони праці не пройшла навчання та перевірку знань з питань ОП , чим порушено п.5.1 п.5.3 типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05
Недоукомплектовані та прострочений термін дії ліків у аптечках першої долікарської допомоги, що є порушенням розділу IV п.4.5 НПАОП 0.00-7.11-12
Суб’єкт господарювання, на час перевірки згідно наданих завірених документів, не здійснює свою діяльність відповідно до видів діяльності за КВЕД-2010 та відповідно до законодавства не використовує найману працю
На засобі для підвішування вантажопідіймального обладнання не вказано його вантажопідйомність, чим порушено п.6.5.16 НПАОП0.00-1.02-08
Небезпечні зони на території промислових майданчиків, транспортних шляхів, у виробничих приміщенням не позначені знаками безпеки (в тому числі розміткою), що є порушенням п. 27 розділу II НПАОП 35.1-1.03-17 «Правил охорони праці під час виконання суднобудівних та судноремонтних робіт»,
З 2016 року на підприємстві не організована процедура проведення періодичних медичних оглядів працівників певних категорій
Відсутні протоколи електротехнічних вимірювань, що є порушенням п.7.3 Р.VІІ ПТЕЕС.
На основному поверсі ліфтів реєстр.№2790;2791 не вивішена табличка з їх даними, чим порушено п.9.7.14 НПАОП0.00-1.02-08
Не виконана паспортизація технічного стану об’єктів систем газопостачання відповідно до вимог Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання, затвердженого наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 24 жовтня 2011 року № 640, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 21 листопада 2011 року за № 1326/20064, а саме: підземні газопроводи на території підприємства, що є порушенням вимог п. 4.13. Розділ ІV. НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
Не надані на перевірку медичні довідки водіїв автотранспортних засобів
На дільницях цеху№3 не ведуться у встановлені строки журнал обліку стропів, чим порушено п.39, гл.3, розділ №VI « Правила…»
На основі Типового положення про службу охорони праці з урахуванням специфіки виробництва та видів діяльності, чисельності працівників, умов праці та інших факторів роботодавець не розробив і не затвердив Положення про службу охорони праці відповідно до законодавства п.1.2 НПАОП 0.00-4.35-04
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 3, а саме: посудини що працюють під тиском понад 0,05 МПа (балони з пропан-бутаном та киснем)
Не представлено ПЛАС (план локалізації і ліквідації аварійних ситуацій та аварій)
Не переглянуті однолінійні схеми з внесенням змін, та не перезатвердженні особою, відповідальною за електрогосподарство, що є порушенням, п 3.3., 3.5.. Р. 4 ПТЕЕС
Суб’єктом господарювання не отримано (продовжено) Дозвіл на експлуатацію ліфтів пасажирських: реєстр.№2791,зав.№14034 та реєстр.»2790,зав.№14035, що є порушенням дод.6 п 6. ПКМУ №1107 в редакції (зі змінами)Постанови КМУ від 7 лютого 2018 р. №48
Суб'єкт господарювання не організував проведення ідентифікації потенційно небезпечного об'єкту, а саме: зберігання балонів кисню та балонів пропан-бутану
Не на всі вантажозахоплювальні пристрої (стропа) пред’явлені паспорти, чим порушено п.3(2), гл.2, розділ №VI « Правила…»
На інформаційній табличці кранів, реєстр. .№2337; 2212; 8635; 3671; 3342; 8549, не виправлена дата проведення наступного повного та часткового технічного огляду, чим порушено п.11, гл.1, розділ №VII « Правила…»
Підлога виробничих приміщень підприємства мають травмонебезпечні вибоїни, нерівності, що є порушенням п. 2.4 розділу III НПАОП 0.00-7.11-12
На момент перевірки не надані журнали вступного інструктажу та інструктажів на робочому місці п.6.10 НПАОП 0.00-4.12-05
Ліфти пасажирські встановлені в санаторії-профілакторії «Інгул»: реєстр.№2791,зав.№14034 та реєстр.»2790,зав.№14035 прострочено проведення експертного обстеження та позачергового технічного огляду, чим порушено п.9.6.1;9.6.2 НПАОП0.00-1.02-08
Результати періодичного технічного обслуговування крана залізнодорож-нього КЖДЕ-25 в/п 20т, передбачені регламентом робіт, згідно настанови з експлуатації завода-виробника, та затвердженним графіком ППР, не внесено до журналу технічних обслуговувань і ремонтів, із зазначенням виконаних робіт із технічного обслуговування металоконструкцій, механізмів та їх складових частин, пристроїв і приладів безпеки, технічне обслуговування та ремонт яких проводився, не зареєстровано у вахтовому журналі крана,
На двері машинного приміщення ліфтів реєстр.№2790;2791відсутній попереджувальний напис «Машинне приміщення. Стороннім вхід заборонено», чим порушено п.6.5.25 НПАОП0.00-1.02-08
Не пред’явлена затверджена в установленому порядку інструкція, яка визначає порядок і методи огляду, а також методи усунення виявлених пошкоджень, знімних вантажозахоплювальних пристроїв та тари, чим порушено п.40, гл.3, розділ №VI « Правила…»
На час перевірки не надано декларацію на роботи підвищеної небезпеки, а саме роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000В, що є порушенням дод. 6 п.16 ПКМУ 1107 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 48.
Не надані комплект інструкцій, необхідних у даному підрозділі для працівників усіх професій і видів робіт даного підрозділу , а також перелік цих інструкцій, затверджений роботодавцем, чим порушено п.5.5 НПАОП 0.00-4.15-98
На час перевірки відсутній дозвіл на експлуатацію електричного устаткування електричних станцій та мереж, технологічне електрообладнання напругою понад 1000 В, а саме: 31 трансформаторна підстанція, що є порушенням п.15, дод 3, Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26 жовтня 2011р.- далі ПКМУ №1107.
На підприємстві не організовано централізоване прання спецодягу
Покарання: відсутні
16.04.2018 512465 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
121 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Санаторій-профілакторій «Інгул»
м. Миколаїв, просп. Героїв України, 6А
Учасники:
Арабежа Юрій Анатолійович — інспектор з пожежної і техногенної безпеки відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту ДП «Миколаївський суднобудівний завод »
Серябряков Юрій Володимирович — директор санаторію-профілакторію «Інгул» ДП «Миколаївський суднобудівний завод»
Порушення:
Допускається захаращення технічного поверху сторонніми предметами (меблями).
В захисних спорудах №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 вийшов строк дії гумових прокладок на захисно-герметичних дверях (частково зафарбовані).
В захисних спорудах №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 відсутні документи щодо результатів технічної інвентаризації відповідно до вимог розпорядження КМ України від 24.10.2012 № 817-р (про внесення змін до розпорядження КМУ від 26.11.2008 №1473-р) «Про підготовку та проведення у 2009-2014 роках технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту)».
Замовлення, що ремонтуються не забезпечено знаками пожежної безпеки відповідно до ДСТУ 32.37-94.
Не передбачено витрату води на внутрішнє пожежогасіння будівлі санаторію-профілакторію не менше 2,5 л/с (висота струменя 6 м). Для забезпечення отримання висоти вказаних компактних струменів не встановлено пожежні насоси підвищувачі (основний і резервний).
Тимчасова система пінного пожежогасіння ПД-27 та набережної (лівий беріг)не забезпечує необхідний натиск і не пропускає розрахункову кількість води та розчину піноутворювача для пожежогасіння в будь-якому районі судна. Насоси-підвищувачі не підключені до основного і резервного живлення. Допускається тимчасове відключення ділянок водопровідної мережі з установленими на них пожежними кранами, а також зменшення натиску мережі нижче необхідного.
Не забезпечені аварійним освітленням приміщення будівель заводоуправління, ОХСП учбовий центр, АПК цеху № 1, основного корпусу монтажно-випробувальної дільниці корпусу № 1 цеху № 5, трубообробного корпусу цеху № 5, ГМЗ цеха № 16, блоку складів цеха № 16.
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів через огороджувальні конструкції (протипожежні перегородки та перекриття) з нормованою межею вогнестійкості менший ніж нормована межа вогнестійкості протипожежної перешкоди в приміщенні електрощитової.
Один раз на квартал не проводяться контрольні перевірки стаціонарних систем пожежогасіння. Результати перевірки не записуються в журнал ЧВС.
Допускається застосування для опалення приміщення нестандартного (саморобного) електронагрівального обладнання.
Захисні споруди №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 не забезпечені робочим інструментом.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту в приміщеннях адміністративного корпусу заводоуправління.
Приміщення санаторію-профілакторію «Інгул» не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» з подальшим виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження.
На дверях технічного та підвального поверхів не вказано місце зберігання ключів.
Допускається використання в загальних коридорах килимових покриттів на які відсутні показники щодо токсичності продуктів горіння та димоутворювальної здатності.
Не поновлені покажчики біля місця розташування пожежних гідрантів і водойми (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них відповідних значень: для пожежних гідрантів - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева); для пожежної водойми - літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
В захисних спорудах №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 труби водонапірні, водопостачання та каналізації пофарбовані у невстановлений колір.
Керівником підприємства не забезпечено розробку спеціальних заходів протиаварійного захисту відповідно до ПЛАС.
Не розроблені інженерно-технічні заходи цивільного захисту.
На евакуаційних виходах не встановлені світлові покажчики зеленого кольору з написом на них «Вихід» білого кольору, які мають бути підключені до джерела живлення евакуаційного освітлення, або такі, що мають переключатися на нього автоматично в разі зникнення живлення на їх основних джерелах.
На підприємстві не вивішено на видному місці інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу в разі виникнення аварійної ситуації (аварії).
Не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння для територія підприємства, будинків, споруд та приміщень.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказано літерні індекси ПК, порядковий номер крану та номер телефону для виклику пожежної охорони.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж в приміщеннях: в кабінетах № 2, 23 (відділення лікувальних ванн); в кабінеті бухгалтерії; на технічному поверсі; в приміщенні ліфтового відділення; водомірного пункту; в приміщеннях підвального поверху, в їдальні; в фойє 1-го поверху (до світильників); у підвальному поверсі (зі сторони залу лікувальної фізкультури).
В приміщенні операторської на видному місці поруч з телефонним апаратом відсутні таблички із зазначенням номеру телефону для виклику аварійно-рятувальних служб.
План цивільного захисту на особливий період потребує коригування відповідно до вимог Методичних рекомендації щодо розроблення планів цивільного захисту підприємств, установ, організацій на особливий період, затверджених наказом МНС України від 16.07.2009 № 494 та погодження з ГУ ДСНС України у Миколаївській області.
Приміщення санаторію не забезпечені вогнегасниками відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 No 25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 р. за No 225/31677, а саме: на кожному поверсі не передбачено розміщення не менше двох переносних вогнегасників типу ВП-5. Крім того, не передбачено по 1 вуглекислотному вогнегаснику типу ВВК-1,4 в приміщеннях: офісні, комори, технічні приміщення.
В будівлях заводоуправління, ОХСП учбовий центр, АПК цеху №1, ГМЗ цеху №16, блоку складів цеху №16, приміщеннях токарно-слюсарної дільниці цеху №5, комплектаційної цеху №5, трубообробного комплексу цеху №5, виробничих дільницях цеху № 8, АПК цеху №12, АПК ЕГЗ, локомотивного депо внутрішній протипожежний водопровід та кран-комплекти несправні.
Вхід до складу зберігання мастила цеху № 5 не обладнано зовнішнім освітленням.
Працівників не забезпечено придатними до застосування засобами індивідуального захисту органів дихання, з розрахунку 1 фільтруючий протигаз для захисту населення і 1 респіратор на обличчя та додатково 2 проценти. відсотки
Пожежні щити, які розташовані на території підприємства не забезпечено комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд не утримуються пофарбованими.
Для всіх приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки «Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення.
Не здійснена перевірка стану вогнезахисного покриву (просочення) дерев’яних конструкцій покрівлі, за результатами, якої складається акт перевірки технічного стану вогнезахисного покриву (просочення).
Не проведено технічне обслуговування пожежних кранів-комплектів і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування (не рідше одного разу на шість місяців).
Не укладено угоду на обов’язкове обслуговування підприємства з державною аварійно – рятувальною службою.
Установка пожежогасіння ПД-27 та набережної переведена з автоматичного керування на ручне.
На об’єкті не розробленi i не вивiшенi на видимих мiсцях плани (схеми) евакуацiї людей на випадок пожежi.
В приміщеннях та спорудах, з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам ПУЕ, а саме: ввід електрокабелів в будинок побутового комплексу цеха № 12 не виконано відповідно вимогам ПУЕ.
Не проведено навчання керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Не проведено обов’язкове страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна ними внаслідок пожеж та аварій на об’єкті підвищеної небезпеки на гідротехнічних спорудах.
Допускається експлуатація проводів в коридорі третього поверху будівлі заводоуправління з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією.
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2016, а саме: не влаштовано протипожежні двері, у протипожежних перегородках (стінах), що розділяють приміщення різного функціонального призначення і різних категорій за вибухопожежною та пожежною небезпекою, зокрема у таких приміщеннях: складські приміщення блоку складів; приміщення інструментальної будівлі РМУ ОГМ від механічної дільниці; приміщення архівів не відокремлено від коридорів та суміжних приміщень заводоуправління АПК цеху № 3.
Не розроблено накази, інструкції, положення щодо виконання вимог цивільного захисту та техногенної безпеки.
Дверні полотна на шляхах евакуації (вихід з будівлі РМУ ОГР) не виконано таким чином, щоб відкривались по напрямку виходу з будівлі.
Не проведена ідентифікація потенційної небезпеки об’єкта з урахуванням усіх чинників небезпеки.
Не розроблено та не вивішено біля трапів замовлень, які ремонтуються план-схеми шляхів евакуації працівників на випадок пожежі.
Наявні пожежні кран-комплекти не укомплектовано важелем для полегшення відкривання вентиля.
У шафах пожежних кран-комплектів будівлі санаторію-профілакторію не передбачено можливість встановлення кнопок дистанційного запуску пожежних насосів.
Монтаж, введення до експлуатування і технічне обслуговування СПЗ не проведено відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014, а саме: не влаштована система пожежної сигналізації в приміщеннях заводоуправління, ОХСП учбовий центр, адміністративної будівлі цеху №1, РМУ ОГМ, цеху №3, АПК цеху №3, будівлі першого стапелю, столярні дільниці цеху №3, стапельній будівлі цеху №3, токарно-слюсарній дільниці цеху №5, комплектаційній цеху №5, складу зберігання мастила цеху №5, основного корпусу монтажно-випробувальної дільниці корпусу №1 цеху №5, трубообробного корпусу цеху №5, адміністративного комплексу цеху№12 (14), АПК цеху №12, адміністративно-побутового комплексу ЕГЗ, локомотивного депо цеху №16, ГМЗ цеху №16, блоку складів цеху №16).
Не здійснено обов’язкове страхування членів добровільної пожежної дружини.
Посадовi особи та працівники не пройшли навчання та перевiрку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здiйснення навчання населення дiям у надзвичайних ситуацiях».
В захисних спорудах №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 не проводиться щорічний огляд санітарно-епідеміологічними органами ємкостей для питної води.
Експлуатація електропроводів та кабелів в приміщеннях цехів № 1, 3, РМУ не відповідає вимогам ПУЕ (не захищено від механічних ушкоджень).
Не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій горищного приміщення заводоуправління, покрівлі адміністративно-побутового корпусу (далі – АПК) цеху № 3, столярні дільниці цеху № 3, складських приміщень ГМЗ, елементів перекриття складського приміщення по зберіганню фарби та кислот.
Пожежні кран-комплекти в приміщеннях будівель і споруд підприємства не укомплектовані пожежним рукавами однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів, важелями для полегшення відкривання вентиля.
Захисні споруди №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 не забезпечені противибуховими пристроями.
Навісні шафи пожежних кран-комплектів не мають отвори для провітрювання та не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів не виконано у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
На топ-палубі по лівому та правому бортах ПД-27 не проведено переосвідчення систем трубопроводу станцій СЖБ згідно регламенту інструкції.
Елементи та вузли установок пожежогасіння ПД-27 та набережної (лівий беріг) не пофарбовані відповідно до вимог чинних стандартів.
План реагування на надзвичайні ситуації потребує коригування.
Для всіх приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки «Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не забезпечено наявність постійно оновлювального запасу відповідних медичних препаратів, сучасних антидотів та інших фармацевтичних препаратів, у тому числі кисню.
Посадові особи та працівники підприємства не пройшли навчання з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою КМУ від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
До початку експлуатації виробничих дільниць ВГСМ, цеху № 2,3,8 не забезпечені первинними засобами пожежогасіння згідно з Правилами експлуатації вогнегасників, та типових норм належності вогнегасників затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 52, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677.
Електрощити, групові електрощитки не захищені автономними системами пожежогасіння та не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апаратів захисту (плавкої вставки).
На підприємстві не проведені заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в терміни обумовлені  Правилами улаштування електрообладнання (з періодичністю 1 раз у рік).
Експлуатація систем вентиляції в цехах №1, РМУ ОГМ, будівлі першого стапеля не відповідає вимогам ДБН В.2.5-67:2013 «Опалення, вентиляція та кондиціонування» (не проведено очистку, профілактичні огляди, ремонт).
Вогнегасники, які експлуатуються не мають облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації.
Не створений матеріальний резерв в обсягах, що забезпечить проведення невідкладних робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Захисні споруди №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 не забезпечені герметичними клапанами та клапанами надмірного тиску.
Під час експлуатації об’єкта знижено клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: приміщення електрощитової не відокремлено від коридору, протипожежними дверима з межею вогнестійкості не менше ЕІ 30.
Один раз на рік не проводяться гідравлічні випробування пожежних рукавів на максимальний тиск, що створюється в пожежній магістралі плавдоку та набережній. Результати випробувань не заносяться до журналу реєстрації ЧВС.
Металевий сходовий марш з лівого крила побутових приміщень цеху № 5 не виконано з межею вогнестійкості не менше 120 хв.
Захисні споруди №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 не забезпечені вимірювальними приладами температури, вологості, виявлення відсоткового вмісту вуглекислого газу у повітрі.
Не передбачено систему протидимного захисту з коридорів і холів будівлі санаторію-профілакторію відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На вікнах першого поверху будівлі санаторію-профілакторію допускається експлуатація глухих грат.
В захисних спорудах №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 не розроблено формуляр фільтровентиляційних агрегатів, експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення із вказівкою відключаючи пристроїв, списки особового складу груп, ланок, постів.
Будівлю санаторію-профілакторію не захищено від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б.В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд». Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Допускається зберігання горючих матеріалів під сходовою клітиною адміністративного корпусу заводоуправління.
Пожежний щит не забезпечено комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
В будівлі санаторію-профілакторію не розраховано роботу ліфта у режимі «Пожежна небезпека».
Відсутні на видному місці в приміщенні охорони схеми оповіщення персоналу об’єкту і населення про виникнення або загрозу виникнення аварій аварійних ситуацій.
Допускається куріння за межами спеціально відведених місць (в будівлі заводоуправління: коридорах, кабінетах; в цехах: кабінетах та побутових приміщеннях).
Плавдок (далі – ПД-27), набережна (лівий беріг) не обладнано телефонним зв'язком з центральним пультом охорони.
Приміщення будівлі профілакторію не обладнано системою оповіщення про пожежу 3-го типу.
Усередині станції пожежогасіння на видному місці відсутня схема гасіння з указівкою пускових пристроїв, приміщень, що захищаються. Станція пожежогасіння не має аварійне освітлення і не обладнана прямим телефонним зв'язком з пожежною охороною.
Заходи пожежної безпеки під час підготовки та проведенні зварювальних робіт не відповідають вимогам нормативних документів, а саме роботи проводяться без наряд-допуска, та первинних засобів пожежогасіння.
Керівником не організовано навчання працюючого населення під час проведення спеціальних об'єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту.
Експлуатація вогнегасників, які розташовані в приміщеннях та на території підприємства не здійснюється згідно з вимогами Правил експлуатації вогнегасників, та типових норм належності вогнегасників затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 52, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677.
Допускається захаращення підвального приміщення адміністративного корпусу заводоуправління меблями, обладнанням, різними горючими матеріалами.
Не наданий паспорт потенційно небезпечного об'єкта у 3-х екземплярах до ГУ ДСНС України у Миколаївській області для подальшої реєстрації у реєстрі потенційно небезпечних об’єктів.
Лінії живлення до побутових кондиціонерів в усіх приміщеннях будівлі санаторію-профілакторію «Інгул» не обладнано автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Не проведена ідентифікація об'єкта підвищеної небезпеки з урахуванням усіх чинників небезпеки (потенційно небезпечних дільниць), що знаходяться на підприємстві.
Не проведена щоквартальна перевірка захисних споруд №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 на герметичність.
Пожежні резервуари (водоймища) біля заводоуправління не забезпечено можливістю безперешкодного забору води пожежними автомобілями (під’їздом з твердим покриттям).
Пожежні резервуари (водоймища) на підприємстві не утримуються справними.
План локалізації і ліквідації аварійних ситуацій та аварій на об’єкті не переглянутий відповідно до встановлених термінів.
Захисні споруди №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 не забезпечені приладами для вимірювання підпору повітря та відсутні режими регенерації.
У житлових номерах не вивішені на видимих місцях: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі.
Електричне обладнання на території складу зберігання мастила цеху № 5 не відповідає класу зони згідно ПУЕ.
Територію підприємства не очищено від сміття, відходів виробництва, тари, сухостою.
Килими та килимові доріжки у коридорах не прикріплені до підлоги.
Дверні полотна сходових кліток, коридорів не обладнано пристроями для самозачинення з ущільненням в притулах.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів (у розподільчих коробках) виконані не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (болтових, гвинтових тощо), а саме: - в приміщенні ліфтової; - в коридорі до музичної зали; - в коридорі 3-го поверху спального корпусу; - в приміщенні електрощитової.
Захисні споруди №№ 52405, 52401, 52402, 52403, 52404, 52406, 52517 не у повному обсязі забезпечені засобами пожежогасіння.
Не проведено технічне обслуговування установки пінногасіння СО1 в котельному та машинному відділенні ПД-27.
Технічне обслуговування СПЗ на підприємстві не здійснюється відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведено перевірку засобів індивідуального захисту працівників та особового складу невоєнізованих формувань цивільного захисту.
Експлуатація СПЗ на підприємстві не здійснюється відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого спостереження пожежної охорони.
Для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу 1 раз на рік не проводиться випробування на тиск та витрату води з оформленням акта.
Металеві конструкції складських приміщень блоку складів, несучих конструкцій цеху № 5 не оброблено вогнезахисним розчином.
Не заведений журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки.
Захисні споруди №№ 52401, 52517 не забезпечені фільтрами-поглиначами.
Для вказівки місця розташування вогнегасників не встановлені вказівні знаки згідно ГОСТ 12.4.026-76.
Розміри основних та евакуаційних виходів з адміністративного комплексу цеху № 12 у просвіті менше ніж 2 м по висоті та шириною менше ніж 0,8 м.
Декларація безпеки об’єкта підвищеної небезпеки не переглянута з урахуванням зміни умов діяльності об'єкта підвищеної небезпеки, що призводять до підвищення або зниження ступеня небезпеки та рівня ризику, незалежно від їх причин.
Не виконано вогнезахисну обробку вентиляційних каналів та повітроводів у трубопровідному корпусі цеху № 5.
На об’єкті відсутній комплект експлуатаційно-технічної документації блискавкозахисту будівлі адміністративно-побутового комплексу: приймальна документація (акти приймання в експлуатацію пристроїв блискавкозахисту разом з додатками – актами на приховані роботи і актами випробування, паспортами, протоколами вимірювання).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом