Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (8)
Зовнішня інформація (4)
Дозвільні документи
Ліцензії (12)
Будівництво (3) Перевірки (20)

НАЦІОНАЛЬНИЙ НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ХАРКІВСЬКИЙ ФІЗИКО-ТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ"

#14312223

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
10.10.2022 3007558 Державний нагляд (контроль) у сфері метрології та метрологічної діяльності Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.12.2021 3203107 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Лукін Ілля Сергійович — лікар з загальної гігієни відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Харківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській
Шульга Микола Федорович — Генеральний директор
Порушення:
Роботи з радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючих випромінювань здійснюються без наявності дозволів на проведення робіт з джерелами іонізуючих випромінювань Держпродспоживслужби, а саме, відсутній дозвіл в Науково-дослідному комплексі «Прискорювально-ядерні системи» (підрозділ 39-00).
Покарання: відсутні
15.07.2021 2219751 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Об'єкти:
ДОТ ННЦ ХФТі
Зміївський р-н, С. Дачне, вул. Курортна, 55
Учасники:
Чижов Володимир Петрович — т.в.о. генерального директора ННЦ "Харківський фізико-технічний інститут"
Лукін Ілля Сергійович — лікар із загальної гігієни відділу санітарно-епідеміологічного нагляду Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в м. Харкові Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області
Порушення:
Роботи з радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючих випромінювань здійснюються без наявності дозволів на проведення робіт з джерелами іонізуючих випромінювань Держпродспоживслужби, а саме, відсутні дозволи в Інституті фізики твердого тіла, матеріалознавства і технологій (відділи 18-00, 34-00), Інституті плазмової електроніки і нових методів прискорення (відділи 66-00, 69-00), Науково-дослідному комплексі «Прискорювально-ядерні системи» (підрозділ 39-00), Відділі безпеки і міжнародних звязків (підрозділ 82-00)
Покарання: відсутні
15.07.2021 2337506 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
164 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Промислова площадка № 1
61024, Харківська обл., м. Харків, Київський р-н, вул. Гуданова, 13
Дитячий оздоровчий табір "ННЦ ХФТІ"
63434, Харківська обл., Чугуївський р-н, С. Дачне, вул. Курортна, 55
ЧОЛОВІЧИЙ ГУРТОЖИТОК ННЦ "ХФТІ"
61108, Харківська обл., м. Харків, Київський р-н, вул. Академіка Вальтера, 19
База відпочинку «МРІЯ» ННЦ ХФТІ
Харківська обл., Чугуївський р-н, (Колишній Вовчанський р-н ), С. Метайлівка, вул. Вовчанський Шлях, 33
ЖІНОЧИЙ ГУРТОЖИТОК ННЦ "ХФТІ"
61108, Харківська обл., м. Харків, Київський р-н, вул. Академіка Волкова, 6
Промислова площадка № 2
61108, Харківська обл., м. Харків, Київський р-н, вул. Академічна, 1
СІМЕЙНИЙ ГУРТОЖИТОК ННЦ "ХФТІ"
61108, Харківська обл., м. Харків, Київський р-н, вул. Академіка Вальтера, 11
Учасники:
Максимчук Віталій Іванович — Уповноважена особа директор бази відпочинку «МРІЯ» ННЦ ХФТІ
Сіліонова Ельвіра Анатоліївна — Заступник начальника АГВ ННЦ "ХФТІ"
Зубар Олександр Романович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чугуївського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області капітан служби цивільного захисту
Юр'єв Володимир Олександрович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району МТГ Харківського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Мещеряков Володимир Олександрович — Заступник головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки ННЦ "ХФТІ"
Порушення:
Не укладений договір на обслуговування та ремонт систем протипожежного захисту інституту (системи пожежної сигналізації, системи оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей, системи протидимного захисту) з організацією, яка має відповідну ліцензію. (підтверджується – відсутністю документації)
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівель інституту не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Пожежні кран-комплекти будівлі не доукомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової та машинного відділення ліфта.
Система протипожежного захисту не справна і не утримується в постійній готовності до виконання роботи.
Територія, будинки, споруди, приміщення інституту не дозабезпечені первинними засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Захисна споруда цивільного захисту не укомплектована необхідними лікарськими засобами та медичними виробамизгідно додатку 21Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом МВС від 09 липня 2018 року № 579, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 30 липня 2018 р. за № 879/32331. (підтверджується – відсутністю документації)
Пожежні кран-комплекти будівлі не доукомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Посадова особа та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки
В захисній споруді цивільного захисту не проводяться перевірки зі здійсненням лабораторних досліджень якості питної води в баках (ємностях) для питної води. (підтверджується – відсутністю документації)
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи та експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі гуртожитку частково не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Не забезпечено утримання захисної споруди цивільного захисту, яка перебуває на балансі інституту у готовності до використання за призначенням.
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової та горища (протипожежний люк).
Не проведена ідентифікація можливої потенційної небезпеки об’єкта та не надані результати ідентифікації ПНО (Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки) до територіального органу ДСНС України. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Пожежні кран-комплекти будівлі не доукомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Пожежні кран-комплекти будівель інституту не доукомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Територія об’єкта та приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Відсутні двері, що розділяють сходову клітку та коридор 1-го поверху.
Всі будівлі та споруди окрім будівлі сторожки не обладнано системами протипожежного захисту.
Відсутні двері, що розділяють сходову клітку та коридор 1-го поверху.
Автомобільні дороги, проїзди й проходи навколо бази відпочинку не утримуються вільними.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не дозабезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не проведено технічне обслуговування та перевірку пожежних кран-комплектівна працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі. Відсутній журнал обліку та технічного обслуговування внутрішніх пожежних кранів та рукавів. (підтверджується – відсутністю документації)
Захисна споруда цивільного захисту не забезпечена первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками
Не забезпечено опускання ліфта на перший поверх із наступним відкриванням дверей і вимиканням в разі виникненням пожежі.
Не укладений договір на обслуговування системи протипожежного захисту.
Допускається розташування повітроводу у сходовій клітці
Для всіх будівель і приміщень складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог.
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі гуртожитку частково не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Приміщення гуртожитку не обладнанні системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу і управління евакуацією людей) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Допускається встановлення вимикачів освітлення на горючій основі (конструкції).
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Допускається встановлення приладів опалення на висоті менш ніж 2.2 м. від сходових площадок.
До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежних щитах, не включено: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не проведена ідентифікація можливої потенційної небезпеки об’єкта та не надані результати ідентифікації ПНО (Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки) до територіального органу ДСНС України. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не встановлено протипожежні двері в машинному відділені ліфта.
Системи протипожежного захисту інституту (системи пожежної сигналізації, системи оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей) знаходяться в не робочому стані та не утримуються в постійній готовності до виконання роботи. Не укладений договір на обслуговування та ремонт систем протипожежного захисту з організацією, яка має відповідну ліцензію. (підтверджується – відсутністю документації)
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівель інституту не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, відповідно до Правил з вогнезахисту затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 26 грудня 2018 року № 1064, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 14 березня 2019 року за №259/33230. (підтверджується – відсутністю документації)
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової.
Не забезпечено мінімальний склад рятувального поста начальник поста 1 особа, матрос-рятувальник або плавець-рятувальник 2-3 особи
У житлових номерах відсутні стислі пам’ятки для мешканців про правила пожежної безпеки.
В підвальному приміщенні допускається складування горючих матеріалів.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (підтверджується – відсутністю документації)
Пожежні кран-комплекти будівлі не доукомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Відповідальна особа, за дотримання протипожежного стану гуртожитку не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах
Не встановлено сертифіковані протипожежні двері в приміщенні електрощитової.
В приміщеннях будівель, споруд допускається з’єднання жил, проводів і кабелів «вскрутку» а не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Перед початком купального (курортного) сезону рекреаційні зони, відведені для купання, у період масового відпочинку людей не обстежені й не очищені від сторонніх предметів сертифікованими водолазними підрозділами аварійно-рятувальної служби або спеціалізованими аварійно-рятувальними службами, що пройшли атестацію.
Не рідше одного разу на рік пожежні кран-комплекти не проходять технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації та типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за №225/31677. (підтверджується – відсутністю документації)
В захисній споруді цивільного захисту не проводиться перевірка та обслуговування баків (ємностей) для питної води.(підтверджується – відсутністю документації)
Машинне відділення ліфта не відділене від сходової клітини протипожежними дверима.
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Загальні коридори не обладнані системою вентиляції, або не передбачені світові отвори з одного торця коридору у будинках 4-I, 4-II.
В приміщеннях гуртожитку допускається експлуатація світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Пожежні кран-комплекти будівлі не доукомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не здійснено навчання працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Евакуаційні виходи з будівель інституту не допозначені світловими покажчиками з написом «ВИХІД».
Допускається встановлення вимикачів освітлення на горючій основі (конструкції).
Територія інституту не в повному обсязі забезпечена зовнішнім освітленням у нічний час для знаходження протипожежного обладнання, входів у будівлі та споруди.
На шляхах евакуації з приміщення № 111 та приміщення з установкою ДІН-2К допускається улаштування виступу.
Не забезпечено опускання ліфта на перший поверх із наступним відкриванням дверей і вимиканням в разі виникненням пожежі.
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі гуртожитку частково не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Допускається захаращення загальних коридорів (шляхів евакуації) меблями та іншими матеріальними цінностями.
Не встановлено сертифіковані протипожежні двері в приміщенні електрощитової.
Територія навколо бази відпочинку яка розміщена у лісовому масиві не утримується так, щоб виключалася можливість перекидання лісових пожеж.
Управління виконавчими елементами системи димо- та тепловидалення і підпору повітря не здійснюється в автоматичному режимі (від системи пожежної сигналізації).
Не забезпечено опускання ліфта на перший поверх із наступним відкриванням дверей і вимиканням в разі виникненням пожежі.
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах
У приміщеннях на видному місці не вивішено відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Пожежні кран-комплекти будівлі не доукомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) будівлі сторожки, житлових будинків №1,2,3 не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Відсутній вихід з приміщень лазні сухого жару безпосередньо назовні.
В житловому будинку №1 в приміщенні кухні, в приміщенні ванної кімнати, при вході до будинку допускається користування пошкодженими розетками та вимикачами.
Відповідальна особа, за дотримання протипожежного стану об’єкту не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
На другому поверсі сторожки від освітлення, біля мануальної зони від освітлення, в житловому будинку №42 від подовжувача допускається експлуатація дротів з пошкодженою ізоляцією.
На другому поверсі сторожки допускається улаштування та експлуатація тимчасової електромережі.
В приміщеннях гуртожитку допускається експлуатація світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Евакуаційні виходи з будівель інституту не до позначені світловими покажчиками з написом «ВИХІД».
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Допускається улаштування приміщення у сходовій клітці на 1-му поверсі.
Не забезпечено опускання ліфта на перший поверх із наступним відкриванням дверей і вимиканням в разі виникненням пожежі.
Не проведене лабораторне випробування засобів індивідуального захисту в встановленому порядку, згідно з додатком № 8 до пункту 2.3.6 Інструкціїз тривалого зберіганнязасобів радіаційногота хімічного захисту.
Територія, будинки, споруди, приміщення інституту не дозабезпечені первинними засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Усіх громадян котрі прибувають до будинків для тимчасового проживання людей не ознайомлено адміністрацією з основними вимогами пожежної безпеки (під розпис).
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
В приміщеннях будівель, споруд допускається з’єднання жил, проводів і кабелів «вскрутку», а не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
На робочому місці не проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки.
Працівники об’єкту не забезпечені засобами індивідуального захисту.
На пляжі не установлено по всій території через кожні 50-100 м на відстані не більше ніж 10 м від води стенди (стійки) з рятувальними засобами (рятувальні пляжні круги з 15-метровим плавучим лінем, кінці Александрова). На рятувальних пляжних кругах не нанесено назву об’єкта (пляжу) і напис «КИДАЙ ПОТОПАЮЧОМУ»
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
На території бази відпочинку пожежні щити (стенди) не встановлено з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м-2 захищуваної площі.
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової та горища (протипожежний люк).
Не проведено ідентифікація потенційно небезпечного об’єкта.
Допускається зменшення мінімальної протипожежної відстані між житловими будинками.
Не укладено договір на аварійно-рятувальне обслуговування з аварійно-рятувальною службою, яка пройшла атестацію.
Допускається улаштування приміщення в сходовій клітці.
Проїзди для пожежних машин до бази відпочинку не мають дорожнє покриття, придатне для їх проїзду.
Не надано підтверджуючих документів проведення перевірки замірів опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (підтверджується – відсутністю документації)
Допускається зменшення ширини загального коридору першого поверху (шляху евакуації) встановленим обладнанням.
Відсутній журнал обліку та технічного обслуговування внутрішніх пожежних кранів та рукавів. (підтверджується – відсутністю документації)
Допускається улаштування виступу на шляху евакуації з приміщення № 98 та на 2-му вході в будівлю.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Пожежні кран-комплекти будівлі не доукомплектовані пожежними рукавами однакового з ними діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Відповідальна особа, за дотримання протипожежного стану гуртожитку не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не надано підтверджуючих документів проведення перевірки блискавкозахисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Допускається встановлення вимикачів освітлення на горючій основі (конструкції).
Не проведена ідентифікація можливої потенційної небезпеки об’єкта та не надані результати ідентифікації ПНО (Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки) до територіального органу ДСНС України. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової.
Допускається захаращення загальних коридорів (шляхів евакуації) меблями та іншими матеріальними цінностями.
Відсутній журнал обліку та технічного обслуговування внутрішніх пожежних кранів та рукавів. (підтверджується – відсутністю документації)
На першому та другому поверсі будівлі відсутні двері, що розділяють сходові клітини від загальних коридорів.
Водонапірна башта не забезпечена під'їздом з твердим покриттям і не пристосована для відбору води пожежно-рятувальною технікою будь-якої пори року.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації та типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677. (підтверджується – відсутністю документації)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (підтверджується – відсутністю документації)
Територія інституту не в повному обсязі забезпечена зовнішнім освітленням у нічний час для знаходження протипожежного обладнання, входів у будівлі і споруди.
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій визначено їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Тривожні сповіщення від приладів приймально – контрольних пожежних систем протипожежного захисту не виведено на пульт пожежного спостерігання.
Машинне відділення ліфта не відділене від сходової клітини протипожежними дверима.
В приміщеннях 2-го поверху не передбачений (відсутній) 2-й евакуаційний вихід.
Відсутній журнал обліку та технічного обслуговування внутрішніх пожежних кранів та рукавів. (підтверджується – відсутністю документації)
Допускається улаштування виступу на шляхах евакуації з приміщень електромайстерні, та старої адміністративної будівлі
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Допускаються улаштування приміщень в сходових клітках
В приміщенні сторожки, та приміщенні котельні допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в розподільчих коробках не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
До природного вододжерела не влаштований під’їзд з майданчиком (пірсами) розміром не менше 12 x 12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь-якої пори року.
На пляжі не установлено щити з написами «КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!» в місцях, заборонених для купання.
Отвори в будівельних конструкціях, не зашпаровані не горючим матеріалом для забезпечення нормованої межі вогнестійкості.
На шляху евакуації, для опорядження (облицювання) стін сходової клітки та коридору адміністрації НІК «Прискорювач» застосовуються матеріали з невизначеними показниками по горючості, займистості, поширенню полум’я, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння.
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової та горища (протипожежний люк).
Допускається встановлення вимикачів освітлення на горючій основі (конструкції).
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлено вказівні знаки.
Не проведено технічне обслуговування та перевірку пожежних кран-комплектівна працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі. Відсутній журнал обліку та технічного обслуговування внутрішніх пожежних кранів та рукавів. (підтверджується – відсутністю документації)
Не забезпечено опускання ліфта на перший поверх із наступним відкриванням дверей і вимиканням в разі виникненням пожежі.
приміщеннях гуртожитку допускається з’єднання жил, проводів і кабелів «вскрутку» а не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Відсутні двері, що розділяють сходові клітки від коридорів1-го та 2-го поверху.
Біля пожежного водойма не встановлений покажчик (об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеним на нього: літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойма.
Не встановлено сертифіковані протипожежні двері в приміщенні електрощитової.
Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Приміщення гуртожитку не обладнанні системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу і управління евакуацією людей) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Не проводяться систематичні роботи з очищення конструкцій витяжних пристроїв, апаратів, трубопроводів згідно з технологічними регламентами. Відсутній відповідний журнал фіксації очищення конструкцій витяжних пристроїв, апаратів, трубопроводів. (підтверджується – відсутністю документації)
Працівники об’єкту не забезпечені засобами індивідуального захисту.
Загальні коридори не обладнані системою вентиляції, або не передбачені світові отвори з двох торців коридору.
Загальні коридори не обладнані системою вентиляції, або не передбачені світові отвори з одного торця коридору у будинках 4-I, 4-II.
В адміністративній частині будівлі допускається прокладання проводів електромережі по горючим основам (конструкції).
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівель інституту не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, відповідно до Правил з вогнезахисту затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 26 грудня 2018 року № 1064, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 14 березня 2019 року за № 259/33230. (підтверджується – відсутністю документації)
Приміщення гуртожитку не обладнанні системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу і управління евакуацією людей) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (підтверджується – відсутністю посвідчення)
На житлові будинки №1, 2, 3 не отримано проектну документацію, яка затверджена у встановленому порядку.
Працівники об’єкту не забезпечені засобами індивідуального захисту.
В господарчій споруді, в житловому будинку №40, в приміщенні сторожки електророзетки не встановлено на не горючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (підтверджується – відсутністю документації)
Пляж не обладнаний рятувальним постом для постійного чергування рятувальників.
В підвальному приміщенні допускається складування горючих матеріалів.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (підтверджується – відсутністю документації)
В приміщеннях гуртожитку з’єднання жил, проводів і кабелів «вскрутку» а не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
23.06.2021 2862544 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Мазілов Олексій Олександрович — начальник науково-дослідної лабораторії радіаційних досліджень і охорони навколишнього середовища ННЦ ХФТІ
Черкасова Ольга Ігорівна — головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності та охорони території Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.06.2021 2866856 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Станом на 2021 рік НАЦІОНАЛЬНИЙ НАУКОВИЙ ЦЕНТР «ХАРКІВСЬКИЙ ФІЗИКО-ТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ», за адресою: 63434, Харківська область, Чугуївський район (колишній Зміївський район), с. Дачне, вул. Курортна, 5, не проводить господарську діяльність
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.06.2021 2765691 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Черкасова Ольга Ігорівна — головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності та охорони території Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області
Мещеряков Володимир Олександрович — заступник головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки ННЦ ХФТІ
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.06.2021 2765682 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Черкасова Ольга Ігорівна — головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності та охорони території Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області
Мещеряков Володимир Олександрович — заступник головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки ННЦ ХФТІ
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.03.2021 2543685 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Куцин Яна Юріївна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області
Кулик Микола Васильович — Т.в.о. директора
Порушення:
Подання суб'єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
17.02.2021 2532444 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Рябиченко Марина Павлівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області
Порушення:
Подання суб'єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
22.06.2020 1899968 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: "На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Об'єкти:
ДОТ ННЦ ХФТі
Зміївський р-н, С. Дачне, вул. Курортна, 55
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.06.2020 1937856 Державний нагляд за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки, що підлягає ліцензуванню Державна інспекція ядерного регулювання України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: З метою протидії поширенню коронавірусу COVID-19, з урахуванням Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)»
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері безпеки використання ядерної енергії
Об'єкти:
об'єкт 1
Харківська обл., м. Харків, вул. Гуданова, 13
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.06.2020 1870730 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України від 17 березня 2020 року № 530-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19» на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби, забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.10.2019 1659092 Державна фіскальна служба України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.09.2019 1687647 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
37 порушень
Предмет перевірки: Порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки вказані у приписі
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Зубар Олександр Романович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чугуївського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області капітан служби цивільного захисту
Шульга Микола Федорович — Генеральний директор Національного наукового центру «Харківського фізико – технічного інституту»
Порушення:
В всій території бази відпочинку пожежні кран – комплекти не укомплектовані пожежними стволами, а також важелями для полегшення відкривання вентиля
Допускається зменшувати мінімальні протипожежні відстані між будинками.
Територія та приміщенняне забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками.
Вогнегасники не пройшли технічне обслуговування.
Не проведено ідентифікація потенційно небезпечного об’єкта.
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Тривожні сповіщення від приладів приймально – контрольних пожежних систем протипожежного захисту сторожки не виведено на пульт пожежного спостерігання.
В будівлі сторожки система протипожежного захисту не приведено у справний стан і не утримується в постійній готовності до виконання роботи.
Не обладнаний інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) будівель сторожки не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щитіне розміщено: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту.
Територія навколо бази відпочинку якарозміщена у лісових масивах, не утримуватися такщоб виключалася можливість перекидання лісовихпожеж на будинки та споруди.
На території об’єкта на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких вказується розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Від будівлі сторожки до бесідки допускається експлуатація тимчасової електромережі.
Не укладено договір на постійне та обов’язкове аварійно – рятувальне обслуговування на договірній основі аварійно рятувальними службами, які пройшли атестацію в установленому порядку.
Посадова особа та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Біля пожежного водойма не встановлено покажчик (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на нього літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
В будинку № 1, 4, 7, 9, 14, 22, 31, 40 а також господарчій будівлі електророзетка та вимикачі не встановлена на не горючу основу (конструкцію) або з підкладанням під неї суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки.
В житлових будинках для тимчасового проживання людей не вивішені на видимих місцяхстислі пам’ятки для мешканців про правила пожежної безпеки.
На нові побудовані будинки не отримано проектну документацію, яка затверджена у встановленому порядку.
В будівлі сторожки приміщення котельні та приміщенні чергового а також в будинках №18, 19, 43 допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
В будинку №1 від електричної плити допускається експлуатація проводу з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією.
Не укладено угоду на обслуговування системи протипожежного захисту.
До пожежного водойма не влаштований під’їзди з майданчиком (пірсами) розміром не менше 12 x 12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь-якої пори року.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів в розподільчих коробках в будинку №1 не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не здійснено навчання працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Проїзд до бази відпочинку для пожежних машин не має дорожнє покриття, придатне для їх проїзду.
Для всіх будівель складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не розроблено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення у разі виникнення аварії.
Відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлено вказівні знаки.
Водонапірна башта не забезпечена під'їздом з твердим покриттям і не пристосована для відбору води пожежно-рятувальною технікою будь-якої пори року.
Всі будинки крім сторожкине обладнані СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.04.2019 1380129 Державний нагляд за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки, що підлягає ліцензуванню Державна інспекція ядерного регулювання України Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері безпеки використання ядерної енергії
Учасники:
Шульга Микола Федорович — Генеральний директор ННЦ «ХФТІ»
Мещеряков Володимир Олександрович — заступник головного інженера ннц «хфті» з ядерної та радіаційної безпеки
Порушення:
Не забезпечено державну реєстрацію квазістаціонарного плазмового прискорювача КСПУ-М у Реєстровому центрі Державного регістру ДІВ (м. Харків)
У зв’язку із скороченням строків дії допуску до особливих робіт, потребують переоформленню допуски до особливих робіт для персоналу другої та третьої категорій, терміни дії яких перевищують 7 та 10 років відповідно від дати надання позитивного висновку за результатами спеціальної перевірки
Не внесено зміни до ліцензії № ОВ 070354, у зв’язку з поширенням діяльності з використання ДІВ на квазістаціонарний плазмовий прискорювач КСПУ-М
В НДК «Прискорювач» в наявності 1 од. ДІВ (нейтронне джерело з радіонуклідом 239Pu, зав. № 056-67, 1967 р.в.) з простроченим терміном експлуатації
Інструктивно-розпорядча документація з радіаційної безпеки в НДК «Циклотрон» та Інституті фізики плазми (Інструкції щодо дій персоналу у випадку радіаційної аварії) не погоджена в установленому порядку
Покарання: відсутні
22.04.2019 1473315 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Промислова площадка № 2
61108, Харківська обл., м. Харків, Київський р-н, вул. Академічна, 1
удалить
61108, Харківська обл., м. Харків, вул. Академіка Вальтера, 7
Дитячий оздоровчий табір "ННЦ ХФТІ"
63434, Харківська обл., Чугуївський р-н, С. Дачне, вул. Курортна, 55
ЧОЛОВІЧИЙ ГУРТОЖИТОК ННЦ "ХФТІ"
61108, Харківська обл., м. Харків, Київський р-н, вул. Академіка Вальтера, 19
База відпочинку "Мрія"
62561, Харківська обл., Чугуївський р-н, С. Метайлівка, вул. Вовчанський Шлях, 33
СІМЕЙНИЙ ГУРТОЖИТОК ННЦ "ХФТІ"
61108, Харківська обл., м. Харків, Київський р-н, вул. Академіка Вальтера, 11
Учасники:
Колотило Віктор Іванович — Провідний інженер енергетик Дитячого оздоровчого табору ОЗДОРОВЧОГО КОМПЛЕКСУ НАЦІОНАЛЬНОГО НАУКОВОГО ЦЕНТРУ «ХАРКІВСЬКИЙ ФІЗИКО-ТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ»
Порушення:
Біля місця розташування пожежного гідранту не встановлений покажчик (об'ємний зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на нього: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі
Не проведено перевірку захисту виробничо - складської будівлі (літ. А-1), виробничої будівлі-млину (літ. Б-2), будівель складу (літ. В-1), складу (літ. Г-1), складу (літ. Д-1) від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавко-захисту будівель і споруд».
Світильники використовуються зі знятими ковпаками. (розсіювачами)
Не заплановані та не проведені практичні тренування з відпрацювання інструкції дій персоналу на випадок виникнення пожежі
Приміщення будівлі гуртожитку не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до діючого законодавства.
утримується так, щоб виключалася можливість перекидання лісових, торфових пожеж на будинки та споруди, а у разі виникнення пожежі на об'єкті - поширення вогню на лісові масиви (прибирання в літній період сухої рослинності, вітролому).
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не проведено технічне обслуговування існуючої системи протипожежного захисту.
Пожежний щит не забезпечують захист знімних комплектуючих виробів від використання не за призначенням.
Пожежні щити не доукомплектовані засобами пожежогасіння згідно норм належності.
Приміщення об’єкту не до забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Територію об’єкту та приміщення не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.10.2018 372887 Державний нагляд за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки, що підлягає ліцензуванню Державна інспекція ядерного регулювання України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Будівництво та введення в експлуа-тацію ядерної підкритичної установ-ки «Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керуєтьсяприскорювачем електронів».Вироб-ництво та використання джерел іоні-зуючого випромінювання, поводжен-ня з радіоактивними відходами, пере-везення радіоактивних матеріалів. Пе-реробка радіоактивних відходів Сис-тема обліку та контролю ядерних ма-теріалів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.10.2018 512447 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
124 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Максимчук Віталій Іванович — директор бази відпочинку «Мрія» ОК ННЦ ХФТІ
Мещеряков Володимир Олександрович — Заступник головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки ННЦ «ХФТІ»
Порушення:
Будівля № 5 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Евакуаційний вихід з приміщення читацького залу виконаний з порушеннями вимог будівельних норм.
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Будівлі та приміщення інституту не забезпечені відповідними знаками безпеки.
Будівля № 8 (м. Харків, вул. Академічна, 1). На шляхах євакуації мають місце перепади висот: - з коридору 2-го поверху в сходову клітку; - між приміщенням побутової жіночої кімнати та коридором; - 2-й. евакуаційний вихід з актової зали.
Територія інституту не в повному обсязі забезпечена зовнішнім освітленням у нічний час для знаходження протипожежного обладнання, входів у будівлі і споруди.
Територія (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не всі будівлі забезпеченні адресними покажчиками (номера будівель).
Будівля № 86 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Машинне відділення ліфта не відділене від сходової клітини протипожежними дверима.
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Система протипожежного захисту будівель інституту знаходиться у несправному стані і не утримується в постійній готовності до виконання роботи.
Територію, будинки, приміщення не забезпечені первинним засобами пожежегасіння, згідно з Правилами експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 № 25
Будівля № 46 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається зберігання балонів з горючими газами без запобіжних ковпаків, башмаків в яких балони повинні зберігатися в вертикальному положенні у спеціальних гніздах, клітках чи інших пристроях, що виключають їх падіння.
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Сигнал про спрацювання АУПС будівель інституту не виведений на пульт пожежного спостерігання.
Будівля № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Приміщення та будівлі інституту не в повному обсязі забезпечені вогнегасниками.
Будівля № 15. м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Отвори в будівельних конструкціях, не зашпаровані не горючим матеріалом для забезпечення нормованої межі вогнестійкості.
Будівля № 4-1 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Відсутні двері, що розділяють сходову клітку та коридор 1-го поверху.
Будівля № 32 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається розташування повітроводу у сходовій клітці.
Будівля № 6 а (м. Харків, вул. Академічна, 1). На шляхах евакуації з приміщення № 111 та приміщення з установкою ДІН-2К допускається улаштування перепаду висот.
Будівля № 71 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Відсутній 2-й евакуаційнний вихід з приміщення актового залу.
До пожежного водойма не виконаний під’зд з твердим покриттям. У разі наявності на території об’єкта або поблизу нього (у радіусі до 200 м) природних або штучних вододжерел до них повинні не влаштовані під’їзди з майданчиками (пірсами) розміром не менше 12 x 12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь-якої пори року;
Будівля 4-3 (Стенд) (м. Харків, вул. Академічна, 1).. Не забезпечено опускання ліфта на перший поверх із наступним відкриванням дверей і вимиканням в разі виникненням пожежі.
Будівля № 32 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Кожен пожежний кран-комплект будівлі не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметром, стволом,а також важелем для полегшення відкривання вентиля .
Будівля № 86 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не забезпечено опускання ліфта на перший поверх із наступним відкриванням дверей і вимиканням в разі виникненням пожежі.
Будівля № 22 (м. Харків, вул. Академічна, 1). В підвальному приміщенні допускається складування горючих матеріалів.
Будівля № 3 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Будівля № 4-2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової.
Будівля № 222 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Машинне відділення ліфта не відділене від сходової клітини протипожежними дверима.
Будівля № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається горюче облицювання стін (сходової клітки та коридору адміністрації НІК «Прискорювач») на шляху евакуації.
Будівля № 3-А (м. Харків, вул. Академічна, 1). Кожен пожежний кран-комплект будівлі не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля .
територія. м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Територія інституту не в повному обсязі забезпечена зовнішнім освітленням у нічний час для знаходження протипожежного обладнання, входів у будівлі і споруди.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Евакуаційні виходи будівель інститут не позначені світловими покажчиками з написом «ВИХІД».
Будівля № 4-1 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Кожен пожежний кран-комплект будівлі не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля
Будівля № 50 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається улаштування приміщення у сходовій клітці на 1-му поверсі.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Система оповіщення про пожежу і управіння евакуацією людей в будівель інституту знаходиться у несправному стані.
Відсутня наявність постійно оновлювального запасу відповідних медичних препаратів, сучасних антидотів та інших фармацевтичних препаратів, у тому числі кисню.
Будівля № 4-2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Загальні коридори не обладнані системою вентиляції, або не передбачені світові отвори з одного торця коридору у будинках 4-I, 4-II.
Будівля 4-3 (Стенд) (м. Харків, вул. Академічна, 1).. Допускається встановлення вимикачів освітлення на горючій основі.
Будівля № 4-1 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається улаштування приміщення у сходовій клітці на 1-му поверсі.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Шляхи евакуації будівель інституту не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не проведено ідентифікацію потенційно-небезпечного об’єкта
Посадовими особами та працівниками не пройдено навчання та перевірка знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року №444.
Будівля № 2. м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Отвори в будівельних конструкціях, не зашпаровані не горючим матеріалом для забезпечення нормованої межі вогнестійкості.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Сигнал про спрацювання АУПС будівель інституту не виведений на пульт пожежного спостерігання.
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Евакуаційні виходи будівель інститут не позначені світловими покажчиками з написом «ВИХІД»
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок»
Будівля № 5 (м. Харків, вул. Академічна, 1). В приміщеннях будівлі допускається розміщення горючого сміття.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Пожежні щити не укомплектовані засобами пожежогасіння, із розрахунку: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт. сокири - 2 шт.
Електророзетки, вимикачі в будинках не встановлені на не горючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра
Будівля № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової.
Будівля № 6. м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту .
Будівля № 83 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Кожен пожежний кран-комплект будівлі не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля .
Будівля № 86 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Будівля № 46 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається перепад висот на шляху евакуації з приміщення № 98 та на 2-му вході в будівлю.
Будівля № 22 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової та горища (протипожежний люк).
Будівля № 83 (м. Харків, вул. Академічна, 1). У підвальному поверсі допускається улаштування майстерні, де використовуються горючі матеріали.
Біля місць розташування пожежних водойм не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів)
Будівля № 83 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової та машинного відділення ліфта.
Не проведений замір опору ізоляції електромережі
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Шляхи евакуації будівель інституту не забезпечені евакуаційним освітленням.
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Система оповіщення про пожежу і управіння евакуацією людей в будівель інституту знаходиться у несправному стані.
Будівля № 5 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової та горища (протипожежний люк).
Будівля № 5 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Кожен пожежний кран-комплект будівлі не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля .
Будівля № 22 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Кожен пожежний кран-комплект будівлі не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля .
На пожежних щитах не вказані їх порядкові номери та номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Будівля № 71 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається захаращування сторонніми предметами (тара, папір, сміття) технічних ніш у коридорах.
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). В будівлях інституту допускається виконання з’єднань жил електромережі скруткою, а не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Система протипожежного захисту будівель інституту знаходиться у несправному стані і не утримується в постійній готовності до виконання роботи.
Тривожні сповіщення від приймально-контрольних пожежних систем вивести на пульт централізованого спостереження відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Система протипожежного захисту»
Будівля № 71 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не забезпечено опускання ліфта на перший поверх із наступним відкриванням дверей і вимиканням в разі виникненням пожежі.
Будівля № 5. м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи та експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Не пройдено функціональне навчання особам керівного складу об’єкту, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівель інституту не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями у притулах.
Будівля № 4-2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Відсутні двері, що розділяють сходову клітку та коридор 1-го поверху.
Будівля № 83 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Управління виконавчими елементами системи димо- та тепловидалення і підпору повітря не здійснюється в автоматичному режимі (від системи пожежної сигналізації).
Будівля № 46 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається встановлення вимикачів освітлення на горючій основі.
Будівля № 5 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Будівля № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . В приміщеннях 2-го поверху не передбачений (відсутній) 2-й евакуаційний вихід.
Будівля № 86 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускаються перегородки (приміщення) улаштовані в сходових клітках.
Не проведене лабораторне випробування засобів індивідуального захисту в встановленому порядку.
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Приміщення та будівлі інституту не в повному обсязі забезпечені вогнегасниками.
Не обладнаний інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
Будівля № 222 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не забезпечено опускання ліфта на перший поверх із наступним відкриванням дверей і вимиканням в разі виникненням пожежі.
Будівля № 86 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Відсутні двері, що розділяють сходові клітки від коридорів 1-го та 2-го поверху.
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не проведено технічне обслуговування та перевірку на працездатність пожежних кранів.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Пожежні кран-комплекти будівель інституту не доукомплектовані необхідним пожежним інвентарем (пожежним рукавом, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля).
Працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту.
Будівля № 6. м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Допускається встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди глухих (незнімних) металевих ґрат.
Будівля № 222 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Не проведено технічне обслуговування та перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Не проведене очищення та технічне обслуговування вентиляційних каналів будівель інституту.
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не проведене очищення та технічне обслуговування вентиляційних каналів будівель інституту.
Будівля № 3-А (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається зберігання балонів з горючими газами без запобіжних ковпаків, башмаків в яких балони повинні зберігатися в вертикальному положенні у спеціальних гніздах, клітках чи інших пристроях, що виключають їх падіння.
Транспортний відділ (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається перепади висот на шляхах евакуації з приміщень електромайстерні, та старої адміністративної будівлі.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних елементів горищних покриттів.
Відповідальним за пожежну безпеку не визначена необхідна кількість первинних засобів пожежегасіння
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних елементів горищних покриттів.
Будівля № 6 а (м. Харків, вул. Академічна, 1). Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Будівля № 6. м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . На першому та другому поверсі будівлі відсутні двері, що розділяють сходові клітини від загальних коридорів.
Будівля № 22 (м. Харків, вул. Академічна, 1). В адміністративній частині будівлі допускається прокладання проводів електромережі по горючим основам.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . В будівлях інституту допускається виконання з’єднань жил електромережі скруткою, а не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Будівля № 83 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Не розроблені та не затверджені інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки на об'єктах, не встановлений постійний контроль за їх дотриманням.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Будівлі та приміщення інституту не забезпечені відповідними знаками безпеки.
Будівля № 5. м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Допускається встановлення вимикачів освітлення на горючій основі.
Будівля № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Кожен пожежний кран-комплект будівлі не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля .
Будівля № 32 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Двері виходів з коридорів до сходових клітин на кожному поверсі будівлі не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
Будівля № 2. м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту .Допускається встановлення приладів опалення на висоті менш ніж 2.2 м. від сходових площадок.
Будівля 4-3 (Стенд) (м. Харків, вул. Академічна, 1).. Відсутній другий евакуаційний вихід з приміщень лазні сухого жару безпосередньо назовні
Будівля № 4-1 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Загальні коридори не обладнані системою вентиляції, або не передбачені світові отвори з одного торця коридору у будинках 4-I, 4-II.
Будівля № 3 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Пожежні кран-комплект будівлі не доукомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля .
Будівля № 6 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається улаштування приміщення в сходовій клітці.
Відсутня наявність фінансування витрат у порядку та обсягах, необхідних для повного і якісного забезпечення вимог цивільного захисту
Будівля № 71 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Пожежні кран-комплекти будівлі не доукомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля .
Будівля № 6 а (м. Харків, вул. Академічна, 1). Допускається встановлення вимикачів освітлення на горючій основі.
Будівля адміністрації бази відпочинку не обладнана системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Система протипожежного захисту»
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не проводиться щорічна перевірка і огляд пристроїв блискавкозахисту будівель інституту.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Не проводиться щорічна перевірка і огляд пристроїв блискавкозахисту будівель інституту.
Будівля № 46 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Кожен пожежний кран-комплект будівлі не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметром, стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля .
Будівля № 71 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не встановлено протипожежні двері в машинному відділені ліфта.
Будівля № 8 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Відсутні двері, що розділяють сходову клітку та коридор 2-го поверху.
Будівля № 5 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Загальні коридори не обладнані системою вентиляції, або не передбачені світові отвори з двох торців коридору.
Промплощадка № 1 (м. Харків, вул. Гуданова, 13. Загальні питання по будинках інституту . Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Промплощадка № 2 (м. Харків, вул. Академічна, 1). Не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж від короткого замикання.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.05.2018 1341155 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Колотило Віктор Іванович — Ведучий інженер-енергетик оздоровчого комплексу Національного наукового комплексу «Харківський фізико-технічний інститут»
Порушення:
Не виконано пожежний щит таким чином, що забезпечувався захист вогнегасників від потрапляння прямих сонячних променів, а також захист знімних комплектуючих виробів від використання не за призначенням.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи (конструкції), встановити без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 м.
Черговий персонал не забезпечений фільтрувальними пристроями для саморятування під час пожежі з розрахунку на максимальну кількість дітей та окремо для обслуговуючого персоналу.
Територію об’єкта не утримується так, щоб виключалася можливість перекидання лісових пожеж на будинки та споруди, а у разі виникнення пожежі на об’єкті –поширення вогню на лісові масиви (влаштування захисних протипожежних смуг, прибирання в літній період сухої рослинності).
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлені вказівні знаки згідно з ДСТУ ІSО 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальне и знаки безопасности».
Використовуються пошкоджені розетки.
Не проведено технічне обслуговування системи протипожежного захисту.
Біля місць розташування пожежних гідрантів відсутні покачики обємні зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів.
Не розроблено графіки проведення спеціалізованих об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту та узгодити їх з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та територіальними органами ДСНС.
Не проведено ідентифікацію потенційно-небезпечного об’єкта з урахуванням всіх чинників небезпеки.
Світильники з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпака).
Приміщення будівлі гуртожитку необладнано системою протипожежного захисту згідно діючого законодавства.
Територію об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечено відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Не проведено спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом