Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (10)
Перевірки (2)

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "МАШИНОБУДІВНЕ ВИРОБНИЧЕ ОБ'ЄДНАННЯ "ОРІОН"

#14309913

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
01.02.2021 2469230 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
23 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "МАШИНОБУДІВНЕ ВИРОБНИЧЕ ОБ’ЄДНАННЯ "ОРІОН" ( ПАТ МВО "ОРІОН" )
65000, Одеська обл., м. Одеса, вул. Гаркавого, 6
Учасники:
Мацукова Ірина Владиславівна — Головний інспектор відділу запобігання НС по Малиновському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області капітан служби цивільного захисту
Барабанов Володимир Євгенович — ТИМЧАСОВО ВИКОНУЮЧИЙ ОБОВ’ЯЗКИ ГОЛОВИ ПРАВЛІННЯ
Порушення:
Не проведено ідентифікацію об’єкта на визначення його потенційної небезпеки.
Не надані (не представлені) матеріали підтверджуючі улаштування, а також їх перевірку системи блискавкозахисту у відповідності до ДСТУБ В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Не визначено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Територія та приміщення ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» не забезпечені в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Протипожежні відстані між будинками, спорудами ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» захара-щені та використовуються для складування матеріалів, устаткування, стоянок транспорту.
Біля місця розташування пожежного водойма на території ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них - літерного індексу ПВ, цифровим значенням запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» не обладнані автоматичними системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На шляху евакуації в приміщені адмінбудівлі ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» допускається облицювання стін горючими матеріалами.
Живлення до побутових кондиціонерів в приміщеннях ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Пожежні щити на території ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» не укомплектовані пожежним інвентарем, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
Не проведено обслуговування та ремонт пожежного водоймища.
Посадові особи не пройшли навчання і перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Посадові особи не пройшли навчання і перевірку знань з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Для всіх будівель і приміщень ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
На території ПАТ «Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон» на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Система внутрішнього протипожежного водогону бідівель знаходитися в непрацездатному стані.
Пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, не нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Територія об’єкта не забезпечена відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Для працівників охорони (сторожів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій визначено їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, а також указати, хто з посадових осіб об'єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Покарання: відсутні
08.04.2019 1525487 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "МАШИНОБУДІВНЕ ВИРОБНИЧЕ ОБ’ЄДНАННЯ "ОРІОН" ( ПАТ МВО "ОРІОН" )
65000, Одеська обл., м. Одеса, вул. Гаркавого, 6
Учасники:
Бабіченко Л А — інженером електриком ПАТ «Машинобудівельне Виробниче Об’єднання «Оріон»
Бабіченко Л.А. — інженером електриком ПАТ «Машинобудівельне Виробниче Об’єднання «Оріон»
Порушення:
Шляхи евакуації захаращені меблями, обладнанням, різними матеріалами.
Відповідальний за протипожежний стан не пройшов навчання по програмі пожежно- технічного мінімуму
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечані автономним пристроєм електричного захисту.
Допускається експлуатація ел.виробів з порушенням вимог ПУЕ.
Не встановлен наказом відповідний протипожежний режим
Приміщення та територію, не обладнани відповідним типом системи оповіщення про пожежу
Не надані Акти проведення заміру опору ізоляції електричних мереж та електроустановок.
Не надані акти проведення прихованих робіт під горючими матеріалами.
Не укомплектувані пожежні кран-комплекти пожежним рукавом одного з ним діаметра та стволом
Споруди та будівлі на територіях підприємства не забезпечани пристроями захисту від блискавок та вторинних її проявів.
Електрощитові, не забеспечані автономними системами пожежогасіння та не обладнані схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не проведено перезарядження первинних засобів пожежогасіння
Не проведена ідентифікація потенційно-небезпечного об’єкту.
Приміщення підприємства не обладнано автоматичними системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації, системою оповіщення про пожежу, системою централізованого пожежного спостерігання) відповідно до чинних нормативно-правових актів
 Не надана орендарями зареєстровану у встановленому порядку декларація відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки та позитивний висновок за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об'єкта чи приміщення.
Експлуатація електроустановок не відповідаєт вимогам ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів.
Приміщення електрощитової не обладнані протипожежними перешкодами відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".
Приміщення будівeль не дозабезпечині відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір»
Не проведен розрахунок визначення категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки
Не проведений ремонт системи внутрішнього протипожежного водогону.
Приміщення не обладнані евакуаційним освітленням відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" та Правил улаштування електроустановок (далі - ПУЕ). Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Облицювання стін приміщеннях адмінбудівлі виконано з горючего материалу.
В приміщеннях складу використовуються світильники з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Не укомплектувані пожежні кран-комплекти пожежним рукавом одного з ним діаметра та стволом
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюються не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо), а в скрутку.
Пожежні щити (ПЩ) на території не доукомплектовані пожежним інвентарем.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом