Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (226)
SMIDA
Зовнішня інформація (6) Банкрутство (87)
Дозвільні документи
Ліцензії (16)
Будівництво (5) Перевірки (27)

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "КОМПАНІЯ АВІАЦІЙНОГО ТА РАКЕТНО-ТЕХНІЧНОГО МАШИНОБУДУВАННЯ"

#14307699

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
24.05.2022 3016104 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.05.2022 2948549 Культивування рослин, розроблення, виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізація (відпуск), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що підлягає ліцензуванню Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Культивування рослин, розроблення, виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізація (відпуск), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що підлягає ліцензуванню
Об'єкти:
Об'єкт 1
м. Київ, вул. Мельникова, буд. 2/10
Об'єкт 2
м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 17 В
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.05.2022 2958387 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.10.2021 2363124 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
54 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Завод «АРТЕМ»Київська область, м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1.
Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1
Завод «АРТЕМ»Київська область, м. Вишневе, вул. Київська, 4 А.
Київська обл., м. Вишневе, вул. Київська, 4 А
Поліклініка ДАХК "Артем"
02000, м. Київ, вул. Білоруська, 17-А
Завод «АРТЕМ»04050, Київська область, м. Київ, вул. Мельникова, 2/10
04050, Київська обл., м. Київ, вул. Мельникова, 2/10
Медичний центр ДАХК «АРТЕМ»
02000, м. Київ, вул. Дегтярівська, 17-В
БМР ДАХК "АРТЕМ"
04050, м. Київ, вул. Іллєнка (Колишня Мельникова), 2/10
База відпочинку "Сокіл"
07344, Київська обл., Вишгородський р-н, С. Вища Дубечня
завод ДАХК "Артем"
02000, м. Київ, вул. Половецька, 49
«ДСОК ім. Гагаріна»
08201, Київська обл., м. Ірпінь, вул. Ломоносова, 28
Учасники:
Денисенко Олександр Іванович — провідний фахівець
Порушення:
Допускається: - складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами (столярний цех вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10); - використання побутових електронагрівальних приладів без негорючих теплоізоляційних підставок та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено (столярний цех вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10).
Не підвищено межу вогнестійкості несучих металевих конструкції (ферми, колони, балки) (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10.
Виробничі та складські приміщення цеху №16 (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10 не обладнані автоматичними газоаналізатори для контролю за станом повітряного середовища.
Не у всіх будівлях розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Не здійснено навчання працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Сигнал від контрольно-приймальних приладів системи протипожежного захисту не виведений на пульт централізованого пожежного спостереження у відповідності до п. 5.8. ДБН В.2.5-56-2014.
Системами протипожежного захисту знаходиться в непрацездатному стані (виробничі та складські приміщення) (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Приміщення не обладнані автоматичними установками пожежогасіння (складські приміщення, малярка (корпус №18 вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10).
Допускається прокладання в сходових клітках електричних проводів і кабелів (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10.
Конструкції витяжних пристроїв, апаратів, трубопроводів не забезпеченні можливістю їх очищення пожежобезпечними способами. Роботи з очищення не проводитися систематично згідно з технологічними регламентами та фіксуватися у відповідному журналах.
Допускається встановлення електричних розеток на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити електроприладу на 1 см з кожного боку (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10.
Пожежні крани не забезпечені важелями з напівгайками єдиного стандарту (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Не проведено технічне обслуговування захисно-герметичних дверей (захисні споруди №№ 111385, 111261).
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому ПКМУ від 26.06.2013 року №444
Приміщення не в повній мірі обладнані світловими покажчиками «Вихід» (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Територія об'єктів не забезпечена освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Особи, яких приймають на роботу, пов’язану з підвищеною пожежною небезпекою, до початку самостійного виконання роботи не всі пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум).
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Відсутні акти перевірки технічного стану вогнезахисного покриву горищ корпусів №1, №9, №12, №14, №15, №17, №18, №35, №38, №44, №50, №63а, №46 (просочення) комісією господарчого органу, яка проводить не менше одного разу на рік (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10).
В корпусі № № 18, 44 (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10 та загальний коридор 1-го поверху по вул. Білоруська, 17-А кількість та розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень, їхні конструктивні й планувальні рішення, умови освітленості, забезпечення незадимленості, протяжність шляхів евакуації, їх облицювання (оздоблення) не відповідають вимогам.
Приміщення не дообладнані системами протипожежного захисту (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Допускається влаштування горючого оздоблення стін на шляхах евакуації (адміністративні корпуси вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10).
Клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди не відповідають межі вогнестійкості цих огороджувальних конструкції або протипожежних перешкод за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати теплоізолюючої спроможності) (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Двері складських приміщень не виконані протипожежними з відповідною межею вогнестійкості (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49.
Адміністрацією підприємства не розроблено та не затверджено графік щодо очистки вентиляційних камер, та повітропроводів.
Не заключено договір на обслуговування систем протипожежного захисту (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Допускається з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Не всі шафи пожежних кранів забезпечені отворами для їх огляду без відкривання (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Коридори без природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10.
Не надані акти проведення схованих робіт на прокладання електропроводки за підвісними стелями (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не в повній мірі забезпечені евакуаційним освітленням відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" та Правил улаштування електроустановок (далі - ПУЕ). Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49,
Не надано акт перевірки відповідності існуючих систем протипожежного захисту (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Допускається: -улаштовування на шляхах евакуації порогів, виступів, які перешкоджають вільній евакуації людей; - захаращення шляхів евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами; - замикання евакуаційних дверей будівлі корпусу №14 на запори, що важко відчиняються зсередини (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Половецька, 49)
Двері електрощитових не виконані протипожежними (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Не проведено перевірку захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд» (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Не проведено технічну перевірку фільтрів-поглиначів захисної споруди (захисні споруди №№ 111385, 111261).
Виробничі та складські приміщення цеху №16 (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10 не оснащені автоматичними засобами контролю параметрів, значення яких визначають вибухопожежонебезпечність процесу, сигналізацією граничних значень і системами блокувань, які перешкоджають виникненню аварійних ситуацій.
В цеху №5 (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10 сушильні приміщення (камери, шафи) для сировини, напівфабрикатів і пофарбованих готових виробів не обладнані виробничою автоматикою, яка відключає нагрівні прилади в разі підвищення температури вище допустимої.
Двері, які ведуть з коридорів до сходових клітин, не забезпечені пристроями для самозачинення.
Допускається здача в оренду приміщень без реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (з позитивним висновком за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану приміщень.
Не забезпечено роботу ліфтів в режимі «Пожежна небезпека», що включає зупинку технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10).
Не надані акти приймання систем протипожежного захисту (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Допускається експлуатацію світильників з лампами розжарювання без суцільного захисного скла (складські приміщення (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10).
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи та огорожі на даху не пофарбовані (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10).
При наявності людей у приміщеннях, двері евакуаційних виходів замикаються на внутрішні запори, які важко відчиняються з середини (адміністративний корпус вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10).
Не всі вогнегасники забезпечені раструбами
Дерев’яні конструкції горищ корпусів №1, №9, №12, №14, №15, №17, №18, №35, №38, №44, №50, №63а, №46 не оброблені вогнезахисною сумішшю (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10).
В електропроводках вибухонебезпечних і пожежонебезпечних зон відгалужувальні та з'єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10.
Не забезпечено щорічний огляд санітарно-епідеміологічними органами ємкостей для питної води для захисних споруд з оформлення відповідного акту (захисні споруди №№ 111385, 111261).
Переносні вогнегасники не розміщені (в повному обсязі) шляхом навішування на вертикальні конструкції (на висоті не більше 1,5 метру від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення), або в пожежних шафах, у спеціальних тумбах чи пожежних щитах (стендах).
Пожежні щити (стенди) не пофарбовані у відповідні кольори згідно з ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Електричні вимикачі складських та підсобних приміщень не винесені на зовнішні стіни, поза межі вказаних приміщень, складах (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Допускається експлуатація тимчасових дільниць електромереж (вул. Іллєнка (колишня Мельникова), 2/10, вул. Дегтярівська, 17-В, вул. Білоруська, 17-А, вул. Половецька, 49, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, Київська обл., м. Вишневе вул. Київська, 4-А).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.04.2021 2889453 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, гігієни праці
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Зімін Володимир Сергійович — ПРЕЗИДЕНТ КОМПАНІЇ
Спатарь Дмитро Володимирович — Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.11.2020 2512290 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у м. Києві Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: щодо дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Зімін Володимир Сергійович — Президент Компанії-Голова правління
Пашинська Вікторія Олександрівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи №3
Порушення:
Установою при поданні річної звітності в індивідуальній відомості тип форми “початкова” не вірно відображено р.н.о.к.п.п.
Покарання: відсутні
01.10.2020 2172113 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: перевірка
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Харченко Роман Миколайович — Інспектор ВОП та ТБ в КМ УОЗЗЦЗ на ОВО ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
Будівлю не обладнано системами протипожежного захисту.
Допускається влаштування електророзеток на горючій основі ( конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж 0,01 метра.
Покарання: відсутні
18.09.2020 2166760 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: перевірка
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Нікітенко Анастасія Сергіївна — директор будинку культури “Юний Артемівець” “ДАХК “АРТЕМ”
Кулик Сергій Володимирович — головний інспектор ВЗНС та ЗЦЗ Шевченківського РУ ГУ ДСНС України в м. Києві
Порушення:
Двері на шляхах евакуації відчиняються не в напрямку виходу з приміщень
Приміщення будівлі не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”
Допускається зменшення кількості евакуаційних виходів з приміщень 2-го поверху (з приміщень 2-го поверху не передбачено другий евакуаційний вихід безпосередньо на зовні)
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах складських та технічних приміщень
Допускається зменшення розмірів евакуаційного виходу (висота евакуаційного виходу з будівлі менше 2 м)
Не надані результати іспитів зразків килимового покриття прокладеного на шляхах евакуації щодо токсичності продуктів горіння, помірної димоутворювальної здатності та відповідності групам поширення полум’я РП1, РП2.
Евакуаційні виходи будівлі не обладнано світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні, які підключені до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.09.2020 1729627 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: не буде проведена у зв'язку із забороною проведення планових перевірок у відповідності до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної хвороби COVID-19" від 17.03.2020 №530-ІХ
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Завод «АРТЕМ»Київська область, м. Вишневе, вул. Київська, 4 А.
Київська обл., м. Вишневе, вул. Київська, 4 А
Завод
01001, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1
Завод «АРТЕМ»Київська область, м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1.
Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1
Завод
04050, Київська обл., м. Київ, вул. Мельникова, 2/10
Завод «АРТЕМ»04050, Київська область, м. Київ, вул. Мельникова, 2/10
04050, Київська обл., м. Київ, вул. Мельникова, 2/10
Завод
01001, Київська обл., м. Вишневе, вул. Київська, 4 А
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.07.2020 2137147 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у м. Києві Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Зімін Володимир Сергійович — Президент Компанії – Голова правління
Жукова Тетяна Григорівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 3
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.12.2019 2041747 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: перевірка
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Гержан Наталья Юріївна — начальник медичного центра
Харченко Роман Миколайович — Інспектор ВОП та ТБ в КМ УОЗЗЦЗ на ОВО ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
На підлозі по шляху евакуації (вхід до будівлі)допускається влашту-вання перепадів висот в порушення п.7.3.8 ДБН В.1.1.7-2016(вул. Дег-тярівська, 17-В).
Не надано акт проведення прихова-них робіт на прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів за підвісними стелями(вул. Дегтярів-ська, 17-В; вул. Білоруська, 17-А).
Пожежним кран-комплектам не проводиться технічне обслугову-вання і перевірка на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціально-му журналі обліку технічного об-слуговування(вул. Дегтярівська, 17-В).
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та елек-троустановок від короткого зами-кання(вул. Дегтярівська, 17-В; вул. Білоруська, 17-А).
В приміщеннях допускається улаш-тування та експлуатація тимчасових електромереж (вул. Дегтярівська, 17В; вул. Білоруська, 17А).
Лінії живленнядо побутових конди-ціонерів незабезпеченоз автоном-ними пристроями електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії(вул. Дегтярівська, 17-В; вул. Білоруська, 17-А).
Не всі приміщення забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) (вул. Дегтярівська, 17-В; вул. Біло-руська, 17-А).
Пожежний кран-комплект № 5не укомплектовані пожежними рука-вом однакового з ним діаметра та стволом а також важелем для поле-гшення відкривання вентиля (вул. Дегтярівська, 17-В).
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постано-вою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзви-чайних ситуаціях». (вул. Дегтярів-ська, 17-В; вул. Білоруська, 17-А).
У приміщеннях допускається обли-цювання (оздоблення) евакуаційних шляхів (стін) з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2(загальний коридор 1-го по-верху по вул. Білоруська, 17-А).
Допускається улаштування елект-ророзеток та вимикачів на горючій основі (конструкції) без підкладан-ня суцільного негорючого матеріа-лу, що виступає за габарити апарата не менше ніж за 0.01 метра. (хол коридору по вул. Білоруська, 17-А).
Не проведено вогнезахисне оброблення деревяних конструкцій горища (вул. Дегтярівська, 17-В).
Приміщення не забезпечені у пов-ній мірі відповідними знаками без-пеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и зна-ки безопасности»(вул. Дегтярівська, 17-В; вул. Білоруська, 17-А).
Під час перебування в приміщеннях людей, встановлені на вікнах ґрати не розкриваються, розсуваються або знімаються (вул. Білоруська, 17-А).
Не надано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законо-давства з питань пожежної безпеки (з позитивним висновком за резуль-татами оцінки (експертизи) проти-пожежного стану приміщень.
Приміщення не обладнані система-мипротипожежного захисту»(вул. Дегтярівська, 17-В; вул. Білоруська, 17-А).
Допускається експлуатацію світи-льників з лампами розжарювання без суцільного захисного скла (під-вальне приміщення по вул. Дегтя-рівська, 17-В).
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010"Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" та Правил улаштування електроустановок (далі - ПУЕ). Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку лю-дей.(вул. Дегтярівська, 17-В; вул. Білоруська, 17-А).
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
25.06.2019 1655827 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства у оздоровчих закладах
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Піхно Г. О. — директор ДСОК "Дружба"
Піхно Г О — директор ДСОК "Дружба"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.06.2019 1676879 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Піхно Г О — Директор Дитячого спортивно-оздоровчого комплексу ім. Ю. Гагаріна ДАХК "Артем"
Піхно Г. О. — Директор Дитячого спортивно-оздоровчого комплексу ім. Ю. Гагаріна ДАХК "Артем"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.06.2019 1652395 Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки:
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Піхно Г. О. — директор ДСОК "Артем"
Піхно Г О — директор ДСОК "Артем"
Порушення:
Проект про організацію (установлення) І, ІІ та ІІІ зони санітарної охорони джерела водопостачання не розроблено.
Наказ керівника закладу про призначення особи, відповідальної за організацію харчування дітей не представлений.
Не вивезене зібране листя з території закладу
Не представлено план гігієнічного виховання дітей, затвердженого на педраді табору, на кожну зміну
Договір на прання білизни не представлений, в санвузлі кімнати № 7 корпусу «Сонячний» на стіні біля рукомийника частково відсутня плитка.
Не всі лампи робочому стані в кімнатах №5, 7, 16, 17, 21 корпусу «Сонячний», в кімнатах № 15, 11 корпусу «Ровесник» в кімнатах № 1, 2 корпусу «Дзвінкий». Відсутня захисна арматура на світильниках в кімнатах № 6,15,22, 16, 21, 19 корпусу «Сонячний», в кімнатах № 7, 11 корпусу «Ровесник».
Особисті медичні книжки персоналу не представлені
Покарання: відсутні
14.05.2019 1645636 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу органом державного нагляду (контролю)
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Піхно Григорій Олегович — Директор спортивно-оздоровчого комплексу імені «Ю.О. Гагаріна» Державної акціонерної холдингової компанії «Артем»
Порушення:
Вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях спальних корпусів та адміністративних приміщень.
Переносні вогнегасники у приміщеннях будівель не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м. від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника.
Складські, адміністративні, лікувально-оздоровчі, спальні корпуси не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення не відповідають ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.03.2019 1635898 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Нікітенкоа.С. — директор
Нікітенкоа С — директор
Порушення:
висота евакуаційного виходу з будівлі менше 2 м (порушення п. 7.2.7. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги»)
приміщення не обладнані системамипротипожежного захисту
дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
не проведено перезарядка та технічне обслуговування наявнихвогнегасників
не проведено заміри опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
складські та технічні приміщення не відокремлені протипожежними дверима 2-го типуз класом вогнестійкості ЕІ30 та сертифікатом відповідності системи УкрСЕПРО(порушення п. 9.3.6. ДБН В.2.2-9-2009 «Громадські будинки та споруди. Основні положення»)
на шляхах евакуації влаштоване килимове покриття з невизначеними показниками пожежної небезпеки щодо токсичності продуктів горіння, помірної димоутворювальної здатності та групи поширення полум'я РП1, РП2
з приміщень другого поверху відсутній другий евакуаційний вихід (порушення п. 7.2.4. ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги»)
двері на шляхах евакуації відчиняються не в напрямку виходу з приміщень
Покарання: відсутні
01.03.2019 1624531 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
6 порушень
Предмет перевірки:
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Криволап П А — заступник віце-президента
Криволап П. А. — заступник віце-президента
Порушення:
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" та Правил улаштування електроустановок (далі - ПУЕ). Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Будівлю не обладнано системами проти-пожежного захисту.
Допускається захаращення шляхів евакуа-ції меблями та іншими предметами.
Допускається експлуатація тимчасових дільниць електромереж
Допускається влаштування електророзеток на горючій основі (конструкції) без підкла-дання під них суцільного негорючого ма-теріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не вивішені на видному місці відповідні інструкції про заходи пожежної безпеки та таблички з вказанням осіб, відповідальних за протипожежний стан та таблички із зазначенням телефону для виклику пожежної охорони.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.01.2019 1473295 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: планова перевірка проведена в 2018 р.
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
«ДСОК ім. Гагаріна»
08201, Київська обл., м. Ірпінь, вул. Ломоносова, 28
Завод
04050, Київська обл., м. Київ, вул. Мельникова, 2/10
Завод
01001, Київська обл., м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1
База відпочинку "Сокіл"
07344, Київська обл., Вишгородський р-н, С. Вища Дубечня
Завод
01001, Київська обл., м. Вишневе, вул. Київська, 4 А
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.01.2019 1411662 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Пащенко Олександр Васильович — заступник начальника емс-головний енергетик
Порушення:
Після перевірки знань вносяться записи в Журнал протоколів перевірки знань, які не відповідають приведеній формі порядку ведення та зразку заповнення, а саме: • в графі 4 «Дата і причина перевірки, група з електробезпеки» не вказується група з електробезпеки; • в графі 5 «Тема перевірки» не вказується назва нормативно-правового акту, з якого здійснюється перевірка знань.
Відновити тепле водопостачання в умивальники та душові кабіни на дільницях штампувально- підготовчого цеху №1.
Несправний захисний кожух шліцерізного верстату інв.№ 3039 . деревообробного цеху №5.
До склад комісії з перевірки знань електротехнічного персоналу, які проводять випробування електроустаткування не включено спеціаліста з випробування устаткування, який має V групу з електробезпеки.
Провести ремонт пошкоджених повітропроводі в вентиляційної системи в приміщені підвалу гальванічного цеху №89
Роботодавцем не одержано дозвіл Держнраці (Держгірпромнагляду) на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки електричне устатковання напругою понад 1000 В. а саме: КЛ-10 кВ: від РПС Лук’янівська до ТП-1610 від РПС Лук'янівська до ТП-203, від РПС Артемівська до ТП-1610(к-1), від РПС Артемівська до ТП-1610(к-2), від РПС Артемівська до ТП-1904. від РПС Артемівська до ТП-178. від РПС Татарська до ТП-4576(к-1), від РПС Татарська до ТП-4576(к-2), від РП-427 до ТП-1113, від ТП-1610 до ТП-2274(к-1), від ТП-1610 до ТП-2274(к-2), від ТП-1610 до ТП-203. від ТП-203 до ТП-178. від ТП-1610 до ТП-178 від ТП-178 до ТП-1113, від ТП-1113 до /ТП-4576, від ТП-4576 до ТП-1904; ТП 10/0,4 кВ: ТП-178, TП-203, ТП-1610, ТП- 2274. ТП-1904, ТП-4576. що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Мельникова, буд. 2/10.
Роботодавцем не одержано дозвіл Держпраці (Держгірпромнагляду) на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: технічне обслуговування електричного устаткування електричних станцій та мереж напругою понад 1000 В.
Відсутні гнучкі шланги вентиляційних установок для відведення вихлопних газів автомобілів у вантажній ремзоні транспортного цеху №56.
На фуговальному верстаті інв.№ 30220 пошкоджений захисний вєєр фуговального валу, деревообробного цеху №5.
Список працівників ДАХК «Артем», які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не погоджено з Держпраці (Держнагдядохоронпраці).
Вибоїни в асфальто-бетонне покритті на території деревообробного цеху №5.
Роботодавцем не одержано дозвіл Держпраці (Держгірпромнагляду) на експлуатацію- (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки електричне устатковання напругою понад 1000 В. а саме: пересувна електрична лабораторія ; стенд для випробування електрозахисних засобів.
Зношені кріплення для кріплення штампу до прессового обладнання штампувально- підготовчого цеху №1.
Поломане захисне скло на захисних екранах фрезерувального верстату інв.№07770 і токарних верстатах інв.№02780 та інв.№02781 інструментального цеху .№8.
В цехах на стелажах, зберігаються вироби виступаючі за габарити стелажів.
Не проведено випробування стрем'янок статичним навантаженням в термін 1 раз на 6 місяців, які знаходяться в трансформаторних підстанціях.
Не проведено опосвідчеиня стану безпеки електроустановок ДАХК «Артем», які вичерпали свій ресурс експертно-технічними центрами Держпраці (Держнаглядохоронпраці) або іншим спеціалізованими організаціями, які мають дозвіл Держпраці на виконання таких робіт.
Пошкоджені і непридатні фільтруючі мішки витяжної вентиляції від деревообробних верстатів на дільниці першого поверху деревообробного цеху №5.
Покарання: відсутні
21.08.2018 1667398 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства та додержання оператором ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Піхно Г О — директор
Піхно Г. О. — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.08.2018 1061644 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відомості не про перевірку не вносяться у Пілотний модуль ІАС у зв'язку з набуттям чинності змін до ЗУ "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діляьності"
Предмет перевірки: Дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, окремих показників їх якості, державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства
Учасники:
Піхно Г О — директор Дитячого спортивно-оздоровчого комплексу ім.Ю. Гагаріна Державної акціонерної холдингової компанії «Артем»
Піхно Г.О. — директор Дитячого спортивно-оздоровчого комплексу ім.Ю. Гагаріна Державної акціонерної холдингової компанії «Артем»
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.08.2018 512354 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
82 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Порушення:
На території цеху №56 колісні транспортні засоби не забезпечені вогнегасниками відповідно до Норм оснащення вогнегасниками колісних транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 08 жовтня 1997 року N 1128 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 03 вересня 2009 року N 934).
Пожежні щити (стенди) та засоби пожежогасіння не пофарбовані у відповідні кольори згідно з ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не в повній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
В захисних спорудах перевірити стан систем водопостачання і каналізації та скласти відповідний акт (ЗСЦЗ №111385, ЗСЦЗ №111261).
Будівлі (споруди) не в повній мірі забезпечені планами – схемами евакуації людей на випадок пожежі
Не розроблено щорічні і перспективні плани ремонту захисних споруд та затвердити їх керівниками підприємств, установ та організацій, на балансі яких перебувають споруди (ЗСЦЗ №111385, ЗСЦЗ №111261).
Пожежні щити не доукомплектовані протипожежним інвентарем згідно норм належності (вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2x2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.).
Виробничі та складські приміщення цеху №16 не обладнані автоматичними газоаналізатори для контролю за станом повітряного середовища.
Частина вхідних дверей виробничих приміщень не обладнані табличками з вказанням категорії приміщення по пожежній небезпеці згідно з НАПБ Б.03.002-2007 «Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою».
В приміщеннях цеху №56, корпус №14 пожежний плоскоскладний рукав не складений в «гармошку» або подвійну складку, не приєднаний до крана та ствола і не рідше одного разу на шість місяців не перекантований наново.
Висота на шляхах евакуації на сходових клітках, не виконана згідно норм належності, а саме : висота порога не більше, як 0,1 м., висота виходу не меншою за 2,0 м., а ширина 0.8 м.
Приміщення не обладнані автоматичними установками пожежогасіння (складські приміщення, столярний цех).
В приміщеннях цеху №56 трубопроводи й насоси необхідно фарбувати у відповідний колір згідно з ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности", ГОСТ 14202-69 "Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки";
Допускається встановлення електричних розеток на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити електроприладу на 1 см з кожного боку.
В цеху №56, №1, №9, №12, №14, №15, №17, №18, №35, №38, №44, №50, №63, №46, не проведено перевірку захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
На території об'єкта відсутнє освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд.
Не рідше одного разу на місяць не перевірена надійність переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання (у тому числі від дизельних агрегатів) з реєстрацією результатів у журналі.
Відсутні акти перевірки технічного стану вогнезахисного покриву горищ корпусів №1, №9, №12, №14, №15, №17, №18, №35, №38, №44, №50, №63а, №46 (просочення) комісією господарчого органу, яка проводить не менше одного разу на рік.
У приміщеннях категорій А, Б, В за вибухопожежною та пожежною небезпекою має бути забезпечено дотримання вимог електричної іскробезпеки згідно з ГОСТ 12.4.124-83 "ССБТ. Средства защиты от статического электричества. Общие технические требования".
Не перевірено стан фільтрів поглиначів, пристроїв регенерації (час захисної дії хім. поглинача) і підпору повітря в захисній споруді (ЗСЦЗ №111385, ЗСЦЗ №111261).
На випадок відключення електроенергії обслуговуючий персонал будинків (крім житлових), де у вечірній та нічний час можливе перебування людей, не забезпечений електричними ліхтарями. Кількість ліхтарів визначається адміністрацією, виходячи з особливостей об'єкта, наявності чергового персоналу, кількості людей у будинку (але не менше одного ліхтаря на кожного працівника, який чергує на об'єкті у вечірній або нічний час).
Пожежні крани не забезпечені важелями з напівгайками єдиного стандарту.
Не надані акти приймання систем протипожежного захисту з підписами представників органів Державного пожежного нагляду відповідно до Додаток Ж п. 6.4 ДБН В.2.5-56:2014.
Особи, яких приймають на роботу, пов’язану з підвищеною пожежною небезпекою, до початку самостійного виконання роботи не всі пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум).
В цеху №56 та корпусу №44 кількість та розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень, їхні конструктивні й планувальні рішення, умови освітленості, забезпечення незадимленості, протяжність шляхів евакуації, їх облицювання (оздоблення) не відповідають вимогам ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.2-9-2009 "Громадські будинки та споруди", ДБН В.2.2-15-2005 "Житлові будинки", СНиП 2.09.02-85* "Производственные здания", ДБН В.2.3-15:2007 "Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів", ДБН В.2.2-28:2010 "Будинки адміністративного та побутового призначення", інших будівельних норм за видами будинків та споруд.
Двері, які ведуть з коридорів до сходових клітин, не забезпечені пристроями для само- зачинення.
Допускається влаштування горючого оздоблення стін на шляхах евакуації (адміністративні корпуси).
Не надані акти проведення схованих робіт на прокладання електропроводки за підвісними стелями.
У вибухопожежонебезпечних та пожежонебезпечних приміщеннях та на устаткуванні, що становить небезпеку вибуху або займання, не навішані знаки, які забороняють користування відкритим вогнем, а також знаки, що попереджають про обережність за наявності займистих та вибухових речовин, за ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Допускається: -улаштовування на шляхах евакуації пороги, виступи, турнікети, двері розсувні, підйомні, такі, що обертаються, та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей; -захаращування шляхіх евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами; - забивання, заварювання, замикання на навісні замки, болтові з'єднання та інші запори, що важко відчиняються зсередини, зовнішні евакуаційні двері будівель.
На пожежних щитах (стендах) відсутні їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу "ПЩ".
Не всі пожежні сповіщувачі, які встановлені на об'єкті, проходять технічне обслуговування (не рідше одного разу на місяць згідно встановленого графіку) відповідно до додатку Ж.7.1.6 ДБН В.2.5-56:2014.
Не проведено контрольну перевірку стану захисних якостей фільтрів-поглиначів комісією у складі посадових осіб, які обслуговують захисну споруду, представниками відділу НС району, об’єкту, голова комісії – фахівець-хімік штабу ЦО або хімічної лабораторії ГУ МНС України (ЗСЦЗ №111385, ЗСЦЗ №111261).
Не у всіх будівлях і приміщеннях виробничого, складського призначення визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок" (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об'єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами.
Не заведено журнали обліку технічного обслуговування пожежних кранів для реєстрації результатів їх перевірки на працездатність шляхом пуску води.
Не підвищено межу вогнестійкості несучих металевих конструкцій (ферм, колон, балок, елементів їх кріплення, тощо).
Шляхи евакуації (коридори) захаращені меблями, обладнанням та іншими матеріалами.
Приміщення не в повній мірі обладнані світловими покажчиками «Вихід».
Відсутній напис на дверях місце зберігання ключів.
Виробничі та складські приміщення цеху №16 не оснащені автоматичними засобами контролю параметрів, значення яких визначають вибухопожежонебезпечність процесу, сигналізацією граничних значень і системами блокувань, які перешкоджають виникненню аварійних ситуацій.
В цеху № 56, корпусу №14, цех №16, цех №34, цех №39 з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійсннено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В приміщені цеху №56 не рідше одного разу на місяць не перевірена надійність переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання (у тому числі від дизельних агрегатів) з реєстрацією результатів у журналі.
Приміщення не дообладнані системою автоматичної пожежної сигналізації (виробничі та складські приміщення).
Приміщення станції пожежогасіння не забезпеченні: а) припливно-витяжною вентиляцією з нижнім забором повітря, що забезпечує стан повітряного середовища, вміст шкідливих речовин в якому не перевищує для них гранично-допустимих концентрацій; б) аварійним освітленням безпеки, телефонним зв'язком. (відповідно до п. 8.1.11 ДБН В.2.5-56:2014).
В цеху №5 сушильні приміщення (камери, шафи) для сировини, напівфабрикатів і пофарбованих готових виробів не обладнані виробничою автоматикою, яка відключає нагрівні прилади в разі підвищення температури вище допустимої.
Адміністрацією підприємства не розроблено та не затверджено графік щодо очистки вентиляційних камер, та повітропроводів.
Електричні вимикачі складських та підсобних приміщень не винесені на зовнішні стіни, поза межі вказаних приміщень, складах.
При наявності людей у приміщеннях, двері евакуаційних виходів замикаються на внутрішні запори, які важко відчиняються з середини.
Допускається прокладання в сходових клітках електричних проводів і кабелів.
Не перевірено стан фільтрів поглиначів, пристроїв регенерації (час захисної дії хім. поглинача) і підпору повітря в захисній споруді (ЗСЦЗ №111385, ЗСЦЗ №111261).
Не надано акт перевірки відповідності існуючої систем протипожежного захисту відповідно додатку И ДБН В.2.5-56:2014.
В цеху № 56, корпусу №14, цех №16, цех №39, ЦЗЛ, приміщення котельні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
В електропроводках вибухонебезпечних і пожежонебезпечних зон відгалужувальні та з'єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів або оснащені автономними системами пожежогасіння.
Не всі сповіщувачі систем пожежної сигналізації утримуються в чистоті відповідно до Додаток Ж.7.1.1 ДБН В.2.5-56:2014.
Не розроблено щорічні і перспективні плани ремонту захисних споруд та затвердити їх керівниками підприємств, установ та організацій, на балансі яких перебувають споруди (ЗСЦЗ №111385, ЗСЦЗ №111261).
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння відсутні вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Допускається: -користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з'єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами; -підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, обгортання електроламп і світильників папером, тканиною та іншими горючими матеріалами, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); - складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами; - використання побутових електронагрівальних приладів без негорючих теплоізоляційних підставок та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
В виробничих та складських приміщеннях на електродвигунах, світильниках, не нанесені знаки, що вказують на їх ступінь захисту згідно з чинними стандартами.
Переносні вогнегасники не розміщені (в повному обсязі) шляхом навішування на вертикальні конструкції (на висоті не більше 1,5 метру від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення), або в пожежних шафах, у спеціальних тумбах чи пожежних щитах (стендах).
На в’їзді на територію підприємства відсутні встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водоймищ, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
В цеху №56, №14, склад 40/1 м. Вишневе, вул. Ломоносова, 1, допускається експлуатація тимчасових дільниць електромереж.
Система автоматичної пожежної сигналізації знаходиться в непрацездатному стані (виробничі та складські приміщення).
Трубопроводи й насоси не пофарбовані у відповідний колір згідно з ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности", ГОСТ 14202-69 "Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки".
В приміщеннях цеху №56, №19, корпусу №14, корпусу №10 а, №18, №35, №44, ЦВЛ, друкарня, будівлі та склади м. Вишневе вул. Ломоносова, 1, вул. Київська, 4-А, пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметром та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола різнотипні.
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи та огорожі на даху не пофарбовані.
Допускається стоянка транспорту у наскрізних проїздах будівель, на відстані менше 10 м від в'їзних воріт на територію об'єктів, менше 5 м від пожежних гідрантів, забірних пристроїв вододжерел, пожежного обладнання та інвентарю, на поворотних майданчиках тупикових проїздів. У зазначених місцях встановлюються (вивішуються) відповідні заборонні знаки.
Не надано акт освідчення санітарно-епідеміологічними органами ємностей для питної води в захисній споруді (ЗСЦЗ №111385, ЗСЦЗ №111261).
Не проведено перевірку герметичності сховищ (1 раз в квартал) з оформленням спеціальної довідки згідно Додатку № 4, (ЗСЦЗ №111385, ЗСЦЗ №111261).
Не розроблено план приведення захисних споруд у готовність, з призначенням відповідальних осіб, та затвердити його керівником підприємства (ЗСЦЗ №111385, ЗСЦЗ №111261).
На шляхах евакуації допускається влаштування порогів, висота яких перевищує 0,05м.
Не проведено у відповідність шафки пожежних кранів (забезпечити отворами для провітрювання, пристроями для опломбування, отворами для огляду без відкривання шафок.
Дерев’яні конструкції горищ корпусів №1, №9, №12, №14, №15, №17, №18, №35, №38, №44, №50, №63а, №46 не оброблені вогнезахисною сумішшю.
На території цеху №56 не обгороджені огорожею з негорючих матеріалів не менше 2 м заввишки та не пофарбовані білою (сріблястою) фарбою для запобігання дії сонячного проміння самі резервуари.
Конструкції витяжних пристроїв, апаратів, трубопроводів не забезпеченні можливістю їх очищення пожежобезпечними способами. Роботи з очищення не проводитися систематично згідно з технологічними регламентами та фіксуватися у відповідному журналах.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому ПКМУ від 26.06.2013 року №444
Грати, встановлені на вікнах приміщень де перебувають люди, не виконані розкривними або легкозйомними.
Система автоматичної пожежної сигналізації захисних споруд знаходиться в неробочому стані (ЗСЦЗ №111385, ЗСЦЗ №111261).
Відсутні інструкції, щодо визначення дій персоналу під час безпечної та швидкої евакуації людей, які необхідно розробляти до схематичних планів евакуації.
В виробничих цехах та складських приміщеннях тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах повинен відповідати вимогам ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".
Не проведено перевірку захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Допускаються до роботи особи, які не пройшли навчання, протипожежного інструктажу і перевірки знань з питань пожежної безпеки, забороняється.
Для знезараження води у ємностях не створено запас хлорного вапна, або порошку ДТС-ГК із розрахунку на 1 куб. води 8-10 г. хлорного вапна, або 4-5 г. ДТС-ГК. (ЗСЦЗ №111385, ЗСЦЗ №111261).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.08.2018 1667355 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства та додержання оператором ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Піхно Г О — директор
Піхно Г. О. — директор
Порушення:
Не оновлений склад брокеражної комісії, що проводить брокераж готових страв перед видачею після змін в штатному розписі.
Не ведеться облік температурного режиму в морозильній камері для зберігання напівфабрикатів (вареників), камера не забезпечена термометром.
Покарання: відсутні
13.07.2018 1667342 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства та додержання оператором ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.06.2018 1667250 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства та додержання оператором ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Піхно Г О — директор
Піхно Г. О. — директор
Порушення:
Відсутній наказ про створення комісії бракеражу готової продукції. На день обстеження бракераж проводить лікар та завідувач виробництвом.
У використанні щерблений емальований посуд.
Покарання: відсутні
17.05.2018 1343408 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Конюшенко Олексій Германович — Завідуючий бази відпочинку
Порушення:
Особи, що залучаються до проведення інструктажів, навчання і перевірки знань з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, не пройшли спеціальну підготовку на територіальних курсах, у навчально-методичних центрах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності відповідно до вимог типового положення про них.
Дерев’яні конструкції елементів покрівлі складських будівель та адміністративного будинку не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт.
Допускається прокладання проводів по горючим поверхням в будинках відпочинку.
Будинки бази відпочинку та складу не обладнано системою автоматичної пожежної сигналізації.
На території бази відпочинку пожежні щити (стенди) не доукомплектовані засобами пожежогасіння.
На висоті 2-2,5м відсутні вказівні знаки місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння.
Покарання: відсутні
17.05.2018 1342873 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання суб'єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів про усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Піхно Григорій Олегович — Директор спортивно-оздоровчого комплексу імені «Ю.О. Гагаріна» Державної акціонерної холдингової компанії «Артем»
Порушення:
На території дитячо-оздоровчого центру не встановлено світлові покажчики місця знаходження найближчих пожежних водо джерел, пожежних гідрантів по ГОСТ 12.4.009-83.
Вогнегасники не встановлено у легкодоступних та видних місцях спальних корпусів та адміністративних приміщень.
Переносні вогнегасники у приміщеннях будівель не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м. від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника.
При в’їзді на територію дитячого спортивно-оздоровчого комплексу не встановлено схему розміщення будівель, водойм, проїздів
На шляхах евакуації з будівель спальних корпусів не встановлено евакуаційне освітлення та світлові покажчики напрямку евакуації
Плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі встановлені на шляхах евакуації корпусів потребують коригуванню, не розроблена та не затверджена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації.
Складські, адміністративні, лікувально-оздоровчі, спальні корпуси не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення не відповідають ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности».
В адміністративних приміщеннях не встановлено куточки у сфері цивільного захисту, де повинно розміщуватись відповідні інструкції, щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу в разі виникнення аварійної ситуації (аварії, пожежі).
Покарання: відсутні