Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Будівництво (4) Перевірки (12)

ВАТУТІНСЬКЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ ВАТУТІНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

#14199608

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
28.01.2022 3015360 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
47 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Зубрицька Руслана Миколаївна — головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці
Крикун Сергій Васильович — Головний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області
Мамиш Євгеній Васильович — Головний державний інспектор сектору нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Черкаській області
Базильський Василь Анатолійович — головний державний інспектор відділу нагляду нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку
Щербата Ірина Миколаївна — перший заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області
Васенін Микола Валерійович — головний державний інспектор сектору нагляду в машинобудуванні та енергетиці
Порушення:
Не встановлена система нумерації нарядів, порядок їх зберігання та реєстрації, письмовим розпорядженням особи, відповідальної за електрогосподарство.
Відсутні графіки огляду, відсутні результати огляду з записами в оперативному журналі електричних машин, апаратів, а також всього електрообладнання і електропроводки у вибухонебезпечних зонах, що повинні періодично, залежно від місцевих умов, але не менше одного разу на три місяці, підлягати зовнішньому огляду.
Керівництвом експлуатаційного підприємства ради не оформляється резолюцією на листі надання відрядженим працівникам Філії Звенигородського РЕМ ЕТЛ-10 права працювати в діючих електроустановках підприємства керівниками робіт, наглядачами і членами бригади. Не оформлено письмовою вказівкою керівництва експлуатаційного підприємства надання права видавати наряди і розпорядження.
Не визначено осіб, які мають готувати робочі місця в електроустановок по підприємству з урахуванням, права даних працівників проводити оперативні перемикання.
Не проводиться інструктаж з електробезпеки з урахуванням особливостей електроустановок для відряджених працівників Філії Звенигородського РЕМ ЕТЛ-10 при виконанні робіт в електроустановках підприємства у вересні 2021 оку.
Не записано у журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці проведення перевірки знань у вигляді усного опитування після інструктажів у працівників.
Не проводяться огляди КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601 та не реєструються в журналі дефектів та неполадок на електроустановках виявлені порушення відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ VІІ п.2.10 табл. 1.
Не розроблено у відповідному порядку інструкцію з режиму роботи і безпечного обслуговування посудин ( котлів КВГ 7,56-150)
Відсутнє виконавче креслення кабельної траси та не заведені паспорти на кабельні лінії КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601 відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ розділ ІV п.3.1, розділ VІІ п.2.2, 2.3.
Філія Звенигородського РЕМ ЕТЛ-10 не повідомляє в письмовій формі, ціль відрядження, а також не повідомляє про працівників, які можуть бути призначеними керівниками робіт, наглядачами і членами бригади, а також про працівників, яким може бути надане право видачі нарядів.
На підприємстві відсутній перелік регламентних робіт по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601, ТП – 601 та не в наявності вся необхідна експлуатаційна та оперативна документація .
Не проводиться та не організовано обслуговування установок зовнішнього і внутрішнього освітлення, спеціально закріпленими працівниками в порядку поточної експлуатації з повідомленням про місце, початок і закінчення робіт оперативним або адміністративно-технічним працівникам.
У особи відповідальної за електрогосподарство Олександра Натальченка відсутня наступна технічна документація: - генеральний план ділянки, на якій нанесені будівлі, споруди та підземні електротехнічні комунікації; - акти налагодження електроустановок; - технічні паспорти основного електрообладнання; - інструкції з експлуатації електроустановок; - загальні схеми електропостачання, складені для споживача в цілому та для окремих цехів і дільниць відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ IV п.3.1, п.3.2.
Не вказано у інструкції з експлуатації установки для докотлової обробки води механізм виконання операцій з підготовки до пуску устаткування і включення його в роботу (перевірка закінчення робіт на устаткуванні, огляд устаткування, перевірка готовності до пуску, підготовка до пуску, пуск устаткування із різних теплових станів).
Дотримання вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій не забезпечено. До 1 грудня 2021 року не складений Акт визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду в 2022 році, а також на підставі Акту визначення категорій працівників роботодавець не склав поіменні списки працівників, та не погодив в Управлінні Держпраці у Черкаській області
Не призначено наказом на час відсутності працівника, відповідального за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання під тиском (відпустка, відрядження, хвороба), іншого відповідального працівника, який пройшов навчання та перевірку знань.
Не заведено журнал обліку обладнання під тиском .
По підприємству відсутня наступна технічна документація, а саме: – список електроустановок, що перебувають в оперативному керуванні та/або віданні оперативних працівників вищого рівня(за наявності); – журнал заявок на виведення у ремонт електрообладнання;  інструкція про порядок дії персоналу в разі виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій, а також пожеж; - затверджений у встановленому порядку перелік постійно діючих заходів зі зниження навантаження в години контролю максимуму електричної потужності відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ IV п.3.12.
Відсутній графік огляду кабельні лінії КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601 відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів розділ VІІ п.2.10.
Не встановлені організаційні заходи, якими досягається безпека робіт в електроустановках, а саме: - оформлення робіт нарядом, розпорядженням ; - підготовка робочих місць; - допуск до роботи.
Не проводяться первинні інструктажі відрядженим працівникам Філії Звенигородського РЕМ ЕТЛ-10 при виконанні робіт в електроустановках підприємства у 2021 року.
Не проведено періодичну перевірку знань виробничих інструкцій персоналом який експлуатувуєи обладнання під тиском ( котли КВГ7,56-150)
Не визначено організаційні заходи, які забезпечують безпеку робіт в порядку поточної експлуатації, а саме: - визначення необхідності і можливості безпечного виконання робіт в порядку поточної експлуатації; - призначення виконавців (виконавця) робіт з групою з електробезпеки відповідно до характеру робіт, що виконуються
Не визначено вид оперативного обслуговування, кількість оперативних працівників в зміну чи на електроустановці особою відповідальною за електрогосподарство за узгодженням з керівництвом підприємства і не зазначено в місцевих інструкціях.
Не отримано дозвіл в установленому порядку на експлуатацію котлів теплопродуктивністю понад 0,1 МВт , котли водогрійні КВГ7,56-150 зав №2251, зав №2238, зав №2256
Не обліковується виконання робіт в електроустановках по підприємству в журналі обліку робіт за нарядами та розпорядженнями при виконанні робіт працівниками підприємства або сторонніми організаціями.
Згідно додатку №7.2 до договору споживання про надання послуг з розподілу електричної енергії №3382 від 21.08.2019 року підприємство експлуатує електроустаткування вище КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601, ТП – 601 на період перевірки без наявності Дозволу від органів Держпраці на устаткування напругою понад 1000 В (електричне устатковання електричних станцій та мереж; технологічне електрообладнання.
Згідно додатку №2/3 до акта розмежування балансової належності електромереж та експлуатаційної відповідальності сторін підприємство експлуатує електроустаткування вище 1000 В КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601, ТП – 601 на період перевірки без наявності Дозволу від органів Держпраці на виконання робіт в діючих електроустановках і на кабельних лініях напругою понад 1000 В, в зонах дії струму високої частоти.
Не проведено позачерговий технічний огляд котлів водогрійних КВГ7,56-150 1992року заводський №2238; заводський №2251; заводський №2256; уповноваженою організацією у зв’язку із досягненням граничного строку експлуатації, визначеного проектом, після проведеного експертного обстеження .
Не направлено акт опосвідчення стану безпеки електроустановок КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601, ТП – 601 в Управління Держпраці у Черкаській області.
Не встановлені організаційні заходи, що убезпечують працівників підприємства, а також відряджених працівників інших підприємств, що виконують роботи в електроустановках підприємства під час роботи в електроустановках.
Не проведено навчання та перевірка знань з питань охорони праці відповідальному за технічний стан і безпечну експлуатацію обладнання під тиском ЧиженкоО.М
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок, КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601, ТП – 601, котельня, зварювальний цех, операторська, машинна зала відповідно до вимог чинних нормативних документів, а саме: - не встановив порядок, щоб працівники, на яких покладено обов'язки з обслуговування електроустановок, вели ретельні спостереження за дорученим їм обладнанням і мережами - оглядом, перевіркою дії; - не забезпечив проведення технічного огляду електроустановок.
Не проведено вступний інструктаж з працівниками інших організацій ПП Діагностика Центр 16.07.2021р, які прибули на підприємство та виконували роботи для підприємства.
Не призначено по підприємству працівника (відсутній наказ (розпорядження), який перевіряє наявність і стан засобів захисту періодичним оглядом не рідше 1 разу на 6 міс. із записом результатів огляду в журнал.
Не забезпечено створення умов праці для осіб з інвалідністю, а саме операторів ХВО: Козуба М.І., Лобкової Л.М., електромонтера Кирпи А.Г., слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування: Мокряка О.В., Бойка І.О.,Поштаренка С.В., Бойка С.М., Яцуна В.А., з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальних програм реабілітації та вживання додаткових заходів безпеки праці, які відповідають специфічним особливостям цієї категорії працівників
Відсутні паспортні картки або журнали з описом електрообладнання КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601, ТП – 601, що експлуатується, і захисні засоби з зазначенням технічних характеристик і зазначенням інвентарних номерів .
Відсутні дані про обслуговування електроустановок підприємства (не реєструється первинний допуск до роботи за нарядами і повне її закінчення, допуск до роботи згідно з розпорядженням та її закінчення КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601, ТП – 601 . Крім того, первинні і щоденні допуски до робіт за нарядами не оформляються записами в журналі обліку робіт за нарядами та розпорядженнями при виконанні робіт в електроустановках працівниками Філії Звенигородського РЕМ ЕТЛ – 10.
Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок відповідно перевірки критеріїв безпеки по підприємству КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601, ТП – 601. Рівень безпечного стану електроустановок не оформлено актом у якому оцінюється стан безпеки діючого електроустаткування, наявність необхідної експлуатаційної та оперативної документації в електрогосподарстві та не направлено до управління Держпраці у Черкаській області.
Відсутні дані про підготовку робочих місць і допуск до роботи відряджених працівників Філії Звенигородського РЕМ ЕТЛ-10 при виконанні робіт в електроустановка підприємства у 2021 року, що повинні були здійснювати у всіх випадках оперативні працівники підприємства.
Керівник підприємства не визначив мінімальні та обов´язкові норми комплектування засобами захисту для обслуговування розподільних пристроїв напругою до та вище 1000 В КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-10 в ТП-601 затискачах приєднання жил КЛ-10 кВ до ВН-10 ЛРП-8 в ТП-601, затискачах КЛ-10 кВ до ВН-10 ТП-649 в ТП-601, ТП – 601.
На підприємстві не встановлено порядок проведення короткочасних робіт з дотриманням організаційних і технічних заходів безпечного виконання робіт в електроустановках підприємства щодо запобігання аваріям та ліквідації їх наслідків.
Не зазначено у протоколах перевірки знань працівників з питань охорони за якими нормативно-правовими актами з охорони праці, проводилась перевірка.
Не контролюється фахівцями служби охорони праці (інженер з охорони праці ) безпечна експлуатація електроустановок.
Відсутні програми навчання працівників, що виконують роботи, до яких висуваються додаткові вимоги та не узгоджені з Управлінням Держпраці у Черкаській області.
Не проведено перевірка знань з питань охорони праці комісією відповідного територіального органу Держпраці після проведення спеціального навчання операторам котельні Бойко С.М.,Бондаренко О.І.
Не встановлено періодичність профілактичних випробувань вибухозахищеного електрообладнання особою відповідальною за електрогосподарство з урахуванням місцевих умов.
Покарання: відсутні
28.01.2022 3052935 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Лаврусенко Валерій Володимирович — державний інспектор з ОНПС Центрального округу
Ласун О С — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Ласун О.С. — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Порушення:
допускається змішування відходів, якщо це не передбачено існуючою технологією та ускладнює поводження з відходами або не доведено, що така дія відповідає вимогам підвищення екологічної безпеки
облік відходів та пакувальних матеріалів і тари за формою 1-ВТ не ведеться по відходах одержаних у процесах зварювання
не підвищено кваліфікацію та не проведено атестацію фахівців у сфері поводження з відходами
Щоквартальне подання інформації згідно Порядку, затвердженого ПКМУ № 1221 не забезпечується
вимоги, передбачені дозволом на викиди забруднюючих речовин, не виконуються в повному обсязі (не впроваджуються заходи зменшення викидів в періоди НМУ, журнал повідомлень відсутній)
документи для взяття на державний облік об'єкта, який справляє або може справити шкідливий вплив на здоров'я людей і стан атмосферного повітря не подано
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
28.01.2022 3072211 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.05.2021 2204450 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Захід не проведено відповідно до пункту 2 частини другої розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» у зв’язку із забороною проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.05.2021 2335966 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Теплопункт
20250, Черкаська обл., м. Ватутіне, вул. Франка, 10 (Теплопункт)
Адміністративна будівля
20250, Черкаська обл., м. Ватутіне, вул. Захисників України, 33
Котельня
20250, Черкаська обл., м. Ватутіне, Миру, 1Б (Котельня)
Учасники:
Приземний Роман Олександрович — Головний інспектор відділу запобігання НС Звенигородського РУ Головного управління ДСНС України У Черкаській області
Мамалат Олександр Федорович — головний інженер
Порушення:
В приміщенні лабораторії, при виході з підвалу, не дотримано висоту порогу.
Відсутнє вогнезахисне просочення дерев’яних конструкцій горища «теплопункту».
Приміщення міської котельні та лабораторії не обладнані системами протипожежного захисту.
Не обладнано двері евакуаційних виходів з коридорів в сходові клітини, з машинного залу в загальні коридори, пристроями для самозачинення з ущільненням в притулах.
Захаращено сторонніми меблями шляхи евакуації (загальний коридор) в адміністративній будівлі.
Не оновлені покажчики розташування пожежних гідрантів.
Не захищенні захисними ковпаками з суцільного скла окремі електричні світильники з лампами розжарювання в приміщеннях «теплопункту».
Не відкоригована та не оновлена документація щодо здійснення планування та організації евакуаційних заходів на випадок загрози або виникнення надзвичайної ситуації, розрахунків укриття персоналу підприємства.
Допускається користування тимчасовими проводками (подовжувачами) в приміщеннях адміністративної будівлі.
Електрощитова не відокремлена від інших приміщень у будівлі котельні протипожежними дверми .
В приміщеннях теплопункту окремі електричні розетки та вимикачі встановлені на горючу основу.
Допускається користування побутовими електронагрівними приладами в приміщеннях ВКПТМ без негорючих теплоізоляційних підставок.
Не забезпечено всіх працівників підприємства засобами індивідуального захисту, органів дихання від зброї масового знищення з розрахунку 1 фільтрувальний протигаз та 1 респіратор на одну особу та додатково два відсотки загальної кількості працюючого персоналу.
На території, будівлях та приміщеннях ВКПТМ не оновлені знаки пожежної безпеки у відповідності до ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки».
Покарання: відсутні
18.10.2019 1696481 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Черкаській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.08.2019 1673552 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Черкаській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання вимог пп. 23-28 припису від 01.03.2019 р 080-070
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.02.2019 1389766 Сфера теплопостачання Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Проведено
45 порушень
Предмет перевірки: Господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Учасники:
Мамалат Олександр Федорович — головний інженер
Порушення:
На теплопроводах відсутнє розпізнавальне забарвлення (згідно додатку 4).
Не підписана запірна арматура трубопроводів мережної води, згідно схеми.
На робочому місці ПНС відсутня інструкція з експлуатації теплових мереж.
Зовнішня поверхня запірної арматури брудна, має ознаки корозії, відсутнє захисне фарбування.
Теплова камера має не ущільнені місця від пропуску поверхневих вод.
На зовнішніх теплопроводах, у межах теплових камер, відсутнє розпізнавальне забарвлення (згідно додатку 4).
На засувках трубопроводів відсутні покажчики напряму обертання маховиків на закриття та відкриття.
На засувках трубопроводів відсутні покажчики напряму обертання маховиків на закриття та відкриття
Не поновлена нумерація запірної арматури обладнання, відповідно до технологічної схеми.
На теплопроводах не нанесено показники напряму потоку середовища.
На трубопроводі всасу насоса поз. ПНМ-1 відсутній проектний манометр.
Металеві конструкції не захищені від корозії
На діючому обладнанні знаходяться сторонні предмети.
На засувках трубопроводів відсутні покажчики напряму обертання маховиків на закриття та відкриття.
Зовнішня поверхня запірної арматури брудна, має ознаки корозії, відсутнє фарбування.
В камері знаходяться стороні предмети
Трубопроводи подачі та повернення мережної води мають ділянки порушеної теплової ізоляції.
В паспорті теплової мережі дільниці №1 нумерація сторінок не відповідає вимогам «Правил …».
На трубопроводах мережної води порушене антикорозійне фарбування.
Металеві конструкції не захищені від корозії.
Трубопровід сольового розчину подачі на фільтри поз. Ф 1÷3 має корозійну ділянку, встановлено «хомут».
Схема розподільчої гребінки подачі та повернення теплоносія не переглянута у визначений термін.
На електродвигуні насосу сольового розчину відсутній відповідний номер, згідно технологічної схеми .
Порушена щільність відмостки колодязя-охолоджувача дренажів скидної води з високою температурою.
На засувках трубопроводів відсутні покажчики напряму обертання маховиків на закриття та відкриття.
На зовнішніх теплопроводах, у межах теплових камер, відсутнє розпізнавальне забарвлення (згідно додатку 4).
На запірній арматурі розподільчої мережі відсутній маховик.
У схему технологічного обладнання ПНС не внесено зміни, відповідно фактичним умовам роботи.
На трубопроводах мережної води порушене антикорозійне фарбування.
В тепловій камері на трубопроводах мережної води в наявності ділянки з порушеною тепловою ізоляцією.
На теплопроводах не нанесено позначення напрямку потоку середовища.
В межі охоронної зони, поряд з люком камери, знаходяться багаторічні кущі.
На трубопроводах мережної води не поновлено відповідне розпізнавальне забарвлення (додаток 4).
Схема технологічного обладнання ПНС не затверджена технічним керівником підприємства.
Технічна програма заповнення та включення теплових мереж не підписана технічним керівником підрозділу.
В інструкції з експлуатації теплових мереж не в повній мірі визначено обсяг вимог контролю.
Відсутній запис останнього проведеного огляду технічного стану будівель і споруд дільниці ПНС.
На теплопроводах не нанесено позначення напрямку потоку середовища.
Трубопроводи подачі та повернення мережної води мають ділянки порушеної теплової ізоляції.
В «Журналі протиаварійних тренувань» по підприємству, у відповідній графі, відсутні підписи персоналу після проведення тренування.
На трубопроводах мережної води не порушене антикорозійне фарбування.
Запірна арматура трубопроводів мережної води не підписана, згідно оперативної схеми
Трубопровід подачі підживлюючої води в контур котлів має корозійні ділянки, встановлено «хомут».
Запірна арматура обв’язки насоса поз. ПНМ-1 не пронумерована, згідно технологічної схеми.
Запірна арматура поз. 1 трубопроводу подачі мережної води знаходиться в положенні «прикрито».
Покарання: відсутні
18.02.2019 1424860 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
43 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Гріненко Андрій Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку
Порушення:
Не розроблено ППР (проекти виконання робіт) на капітальні та середні ремонти
Суб’єктом господарської діяльності, при проведенні ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки, в розрахунках враховано не всі небезпечні речовини (кисень, пропан-бутан тощо), які зберігаються на підприємстві
Інструктаж на 1 групу з електробезпеки проводиться не електротехнічними працівниками
Відсутній журнал фіксації результатів огляду технічного стану автомобілів перед виїздом на лінію та повернення їх з лінії
При виїзді з території відсутній знак «Рух без зупинки заборонено»,
На об’єктах підприємства не позначені відповідним чином місця, де знаходяться засоби, необхідні для надання першої допомоги
В котельні на електродвигуні насосу сольового розчину не нанесено відповідний номер згідно технологічної схеми
При в’їзді на території відсутній знак «Обмеження максимальної швидкості»
Не проводиться після рейсовий медичний огляд водіїв, відповідно до вимог п. 1.4. Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, затверджений наказом МОЗ та МВС України від 31.01.2013 року № 65/80
В інструкціях з охорони праці для водіїв автотранспортних засобів не вказано вимоги безпеки до технологічних процесів, вимог безпеки, що містяться в експлуатаційній та ремонтній документації і в технологічному регламенті
Контур заземляючого пристрою ЗТП №601 4 Ом без врахування коефіцієнта сезонності, що являється критичним для захисту електрообладнання вище 1000 В
Поновити нумерацію запірної арматури обладнання відповідно до технологічної схеми
В зв’язку з змінами внесених до Покажчика нормативно-правових актів з охорони праці, затвердженого наказом Держпраці від 16.01.2019 року №18 перелік діючих на підприємстві нормативних актів про охорону праці потребує перегляду
Журнал обліку газонебезпечних робіт, які проводяться без оформлення наряду-допуску, ведеться з порушенням форми
Не розроблений список розподілу електрозахисних засобів між об’єктами, установками, працівниками відповідно системи організації; експлуатації; місцевих умов і норм комплектування
Оглядова канава не обладнана стаціонарним розсікач
Відсутній на КТП типовий перелік робіт підвищеної небезпеки, затверджений роботодавцем
На трубопроводі подачі води від ПНС відсутній проектний манометр
Відсутня особа яка призначена відповідальна за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання підтиском на період (відпустки, відрядження, хвороби
Працівники, які обслуговують електроустановки не забезпечені в повному об’ємі відповідно « Норм коплектування засобами захисту » перевіреними ЗІЗ, а саме покажчик напруги 10 кВ з звуковою та світовою сигналізацією
Список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не погоджено з Управлінням Держпраці в Черкаській області,
Оглядові канави в гаражі не обладнані міцними дерев’яними решітками (трапами),
Інструкція з безпечного проведення газонебезпечних робіт, яка визначає порядок ведення газонебезпечних робіт на мережах та об’єктах підприємства
У схеми технологічного обладнання підкачуючої насосної станції(ПНС) не внесено зміни відповідно до фактичних умов роботи
На засувках трубопроводів не нанесено покажчик напряму обертання маховика на закриття та відкриття
В Журналі проведення протиаварійних тренувань відсутні підписи працівників відповідальних за проведення. Не оформлено протоколом результати та не надано оцінки учасникам тренувань
Не складено переліки робіт,що виконуються за нарядом, за розпорядженням
В інструкцію з експлуатацію теплових мереж не в повній мірі визначено обсяг вимог контролю
Не проведено навчання та перевірку знань посадовим особам підприємства по НПАОП 0.00-5.11-85
Схематичний план руху транспортних засобів та працівників по території з показами дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в’їздів, застарілий та вивішений не при в’їзді на територію
Тупікова оглядова канава не обладнана стаціонарними колесовідбійними пристроями для коліс транспортного засобу
На трубопроводах подачі мережевої води не нанесено антикорозійне фарбування
Не затверджено переліки посадових осіб, яким надано право видавати наряди, бути керівниками, допускачами та членами бригад
На технологічній схемі не виділені газонебезпечні підземні споруди
В енергетичній службі не переглянуто в 2019 році і не проведено поновне затвердження переліків робіт, що виконуються за нарядами допусками , розпорядженнями та в порядку поточної експлуатації
Не заведено журнал обліку обладнання під тиском, яке експлуатується на підприємстві
На роботи пов’язані з пуском водяних мереж,а також з випробуванням мереж не розробляються програми, затверджені головним інженером
У відповідності до вимог Правил безпечної експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій та мереж не розроблені організаційні заходи по безпечному виконанню робіт на теплових мережах, теплових пунктах та опалювальній котельні
Не ведуться паспорти на заземляючі пристрої з даними про результати перевірки стану заземляючих пристроїв, результати оглядів та ремонтів
Не внесено необхідні зміни до плану локалізації і ліквідації аварій в газовому господарстві
Для живлення переносних світильників в автогаражі використовуються лампи з напругу вище 42 В,
Оглядова канава не обладнана направляючими ребордами по всій довжині канави
Для попередження самовільного руху транспортних засобів що ремонтуються, знаходяться на зберігання не встановлюються спеціальні упори
Покарання: відсутні
04.05.2018 1355571 Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії у Черкаській області Проведено
43 порушення
Предмет перевірки: інспектування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Мамалат Олександр Федорович — головний інженер
Порушення:
Металеві конструкції не захищені від корозії.
На теплопроводах не нанесено позначення напрямку потоку середовища.
На трубопроводах мережної води не виконано антикорозійне фарбування.
Не підписана запірна арматура трубопроводів мережної води, згідно схеми.
На теплопроводах відсутнє розпізнавальне забарвлення (згідно додатку 4).
На зовнішній поверхні трубопроводів мережної води порушено антикорозійне покриття.
На запірній арматурі трубопроводів мережної води не нанесено надписи, згідно оперативної схеми.
На колекторі сирої води НаКФ 1÷2 порушена ділянка теплової ізоляції.
На засувках трубопроводів відсутні покажчики напряму обертання маховиків на закриття та відкриття
В тепловій камері не відведена накопичена вода.
Відповідним наказом не призначено осіб відповідальних за виконання організаційно-технічних заходів з підготовки до опалювального періоду.
На засувках трубопроводів відсутні покажчики напряму обертання маховиків на закриття та відкриття.
На запірній арматурі трубопроводів мережної води не нанесено надписи, згідно оперативної схеми.
На поверхні трубопроводу сирої води НаКФ 1÷2 ознаки корозії, порушено антикорозійне фарбування.
Не підписана запірна арматура трубопроводів мережної води, згідно схеми.
Зовнішня поверхня запірної арматури брудна, має ознаки корозії, відсутнє захисне фарбування.
На теплопроводах не нанесено позначення напрямку потоку середовища.
Не підписана запірна арматура трубопроводів мережної води, згідно схеми.
Люк камери має несправний та аварійний стан.
В приміщені знаходяться стороні предмети.
В приміщені та на обладнанні в камері знаходяться стороні предмети.
Несправний стан люка призводить до пропуску поверхневих вод в теплову камеру
На теплопроводах відсутнє розпізнавальне забарвлення (згідно додатку 4).
На теплопроводах не нанесено позначення напрямку потоку середовища
Трубопроводи подачі та повернення мережної води мають ділянки порушеної теплової ізоляції.
На трубопроводах мережної води не виконано антикорозійне фарбування.
На теплопроводах відсутнє розпізнавальне забарвлення (згідно додатку 4).
Теплова камера має не ущільнені місця від пропуску поверхневих вод.
В будівлі порушено утеплення приміщення: вікна мають порушене скління.
Не розроблена технічна програма прогріву мережних трубопроводів, затверджена керівником підприємства.
Теплова камера має не ущільнені місця від пропуску поверхневих вод.
На засувках трубопроводів відсутні покажчики напряму обертання маховиків на закриття та відкриття
На трубопроводах мережної води не виконано антикорозійне фарбування.
На трубопроводі колектора сирої води НаКФ 1÷2 виток робочого середовища, встановлені «хомути».
Трубопроводи подачі та повернення мережної води мають ділянки порушеної теплової ізоляції.
Люк камери має несправний та аварійний стан.
Порушено проектне освітлення робочого приміщення.
В «Журналі протиаварійних тренувань» дільниці ТМ відсутня графа з підписами учасників тренувань.
Теплова камера має не ущільнені місця від пропуску поверхневих вод.
Відсутня теплова ізоляція трубопроводів мережної води.
Не проведена чистка грязьовиків на трубопроводах подачі та повернення мережної води.
Трубопроводи подачі та повернення мережної води мають ділянки порушеної теплової ізоляції.
Трубопроводи подачі та повернення мережної води мають ділянки порушеної теплової ізоляції.
Покарання: відсутні
18.04.2018 394095 Сфера теплопостачання Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: через мораторій
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов'язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням теплової енергії .
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.04.2018 1209481 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Міняйло Віталій Петрович — інженер з охорони навколишнього природного середовища
Порушення:
Невиконання умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом