Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (9)
Дозвільні документи
Ліцензії (10)
Будівництво (2) Перевірки (3)

МАЛЕ ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "РОСТРА"

#13935353

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
02.03.2021 2460295 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Мораторій на проведення заходів державного нагляду (контролю) відповідно до пункту 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України № 533-IX від 17.03.2020 (із змінами, внесеними згідно із Законом № 591-IX від 13.05.2020})
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
МАЛЕ ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "РОСТРА"
39600, Полтавська обл., Кременчук, Кременчуцька Міська Територіальна Громада, вул. Новгородська, 18
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.11.2019 1706114 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Філоненко Олександр Володимирович — Директор МПП «РОСТРА»
Хмельницький Андрій Петрович — головний інженер мпп «ростра»
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.04.2019 1419010 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
51 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Хмельницький Андрій Петрович — головний інженер мпп «ростра»
Філоненко Олександр Володимирович — Директор МПП «РОСТРА»
Порушення:
На підприємстві не визначені та не мають належного позначення шляхи евакуації, аварійні виходи і підходи до них.
Не переглянутий наказ №32 від 02.01.2019р. «Про виконання робіт вантажопідіймальними кранами та машинами» в зв’язку з введенням в дію Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання НПАОП 0.00-1.80-18.
На ПрАТ «Полтавський ГЗК» використовується ручний електроінструмент, а саме: кутова шліфмашинка без зазначення на корпусі інвентарного номеру, а також дати наступної перевірки.
Відсутній затверджений роботодавцем перелік інструкцій з охорони праці, що діють на підприємстві.
На виробничий дільниці експлуатуються драбини у кількості 2 одиниці без відповідних написів на них (відсутні інвентарні номери).
На підприємстві відсутні журнали Технічного обслуговування і нагляду за засобами праці а саме: верстатами металообробної та деревообробної групи та іншими.
Безпосередні керівники робіт не здійснюють розробку інструкцій що діють на підприємстві.
Під час виконання зварювальних робіт на ПрАТ «Полтавський ГЗК», ЦПО, Основна виробнича дільниця шихти за нарядом-допуском №06827-684 підлога на робочому місці електрозварника була волога (електрозварник знаходився в калюжі води).
Для організації безпечного руху по території підприємства не доведений до відома працівників схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в'їздів тощо.
Не проведено навчання та перевірка знань ІТП вимогам Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18.
Відсутній графік вибракування інструменту та пристроїв.
До керування вантажопідіймальними машинами, що керуються з підлоги допущені працівники, які не пройшли перепідготовку за професією машиніст крана.
Інструкції з охорони праці для відповідальних працівників (відповідальні за безпечне проведення робіт), обслуговувального персоналу (стропальники, працівники, які керують вантажопідіймальними машинами) вантажопідіймальних кранів та машин не переглянуті у зв’язку з набуттям чинності нових нормативно правових актів з охорони праці.
Керівником підприємства не забезпечено утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів, а саме: – не призначено відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства з числа інженерно-технічних працівників, які мають електротехнічну підготовку і пройшли перевірку знань у встановленому порядку; – не забезпечено достатню кількість електротехнічних працівників; – не затверджено Положення про енергетичну службу підприємства, а також посадові інструкції і інструкції з охорони праці; – забезпечити проведення протиаварійних, приймально-здавальних і профілактичних випробувань та вимірювань електроустановок згідно з правилами і нормами (ПТЕ); – забезпечити проведення технічного огляду електроустановок.
Не проводиться щорічне спеціальне навчання та перевірка знань електротехнічним та електротехнологічним (електрозварникам) працівникам на право виконання робіт підвищеної небезпеки (в діючих електроустановках, на висоті тощо) (не розробляються графіки занять, не створюються навчальні групи, не визначається термін навчання згідно програми, не ведуться журнали навчання та інше).
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: - роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра.
Не забезпечено виконання організаційних заходів, якими досягається безпека робіт в діючих електроустановках, а саме: - не розроблено та не затверджено список осіб, відповідальних за безпечне виконання робіт в діючих електроустановках; - не розроблено та не затверджено перелік робіт, які виконуються в діючих електроустановках за нарядами, розпорядженнями, в порядку поточної експлуатації.
Не проведено перевірку опору ізоляції кабелів-подовжувачів.
Не надано паспорт газового господарства підприємства.
Не розроблено та не узгоджено з органами Держпраці список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з електропостачальною організацією.
Перед початком робіт не проводиться огляд домкратів.
До складу постійно діючої комісії з питань охорони праці на підприємстві входить уповноважена найманими працівниками особа (Білоусько Н.В.), яка не пройшла навчання та перевірку знань з питань охорони праці.
На зовнішніх газопроводах теплогенераторної адміністративного приміщення МПП «Ростра» немає позначання напрямку потоку газу.
На території підприємства відсутні знаки обмеження швидкості руху по підприємству 10 км/год.
Під час виконання робіт є випадки використання працівниками ручного слюсарного інструменту, який не відповідає встановленим нормам (кувалди з привареними рукоятками, саморобні зварені пристосування, зварені гайкові ключі та ін.).
На підприємстві не проводиться перевірка технічного стану транспортних засобів при випуску на лінію.
Працівникам не надана інформація або не проводиться інструктаж щодо користування засобами праці, а саме: верстатами металообробної та деревообробної групи та іншими (умови користування, вірогідні поломки, першочергові дії у випадку аварії).
Не здійснюється контроль за безпечною експлуатацією електроустановок з боку служби охорони праці спеціалістом, який пройшов перевірку знань з електробезпеки в встановленому порядку та якому присвоєно IV група з електробезпеки.
На підлозі у виробничому боксі за адресою: місто Кременчук, вул. Новгородська, 18 в хаотичному порядку зберігаються деталі, вузли, агрегати і метал.
Особи, що керують транспортними засобами перед виїздом на лінію не проходять передрейсовий медичний огляд.
На підприємстві МПП «Ростра» не виконуються вимоги законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці, а саме виконання статті 17 Закону України №2694 щодо організації проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці, або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року: - не складений акт визначення категорії працівників, які підлягають періодичному медичному огляду в 2019р. (п.2.2 наказу МОЗ № 246 від 21.05.2007р.); - роботодавець не забезпечує проведення попереднього при прийомі на роботу та періодичного медичного огляду працівників (п.2.5 наказу МОЗ № 246 від 21.05.2007р.); - не проводиться щорічний огляд жінок акушером-гінекологом (додаток 4 п.5 наказу МОЗ № 246 від 21.05.2007р.); - під час укладання трудового договору працівник не ознайомлений під підписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я, та про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах (п.3.2 наказу МОЗ № 246 від 21.05.2007р.).
Для організації безпечного руху по території підприємства не складений, та не вивішений при в'їзді на територію підприємства схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в'їздів тощо.
Інструктаж на І гр. з електробезпеки неелектротехнічним працівникам проводиться у термін більш ніж 1 раз на 6 місяців.
Не складено список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок.
Не розроблено інструкцію з охорони праці для проведення інструктажу на І групу з електробезпеки.
Не проведена ідентифікація об’єктів (об’єкту) підвищеної небезпеки (потенційно небезпечного) з урахуванням використання всіх небезпечних речовин на підприємстві.
Не проводиться випробування електроінструменту, а саме: кутової шліфмашинки не рідше як 1 раз на 6 місяців.
На підприємстві не здійснюється моніторинг технічного стану приміщень та споруд. Порушення вимог статті 13 Закону України «Про охорону праці» № 2694-ХІІ від 14.10.1992 р. (зі змінами).
Під час виконання зварювальних робіт на ПрАТ «Полтавський ГЗК», ЦПО, Основна виробнича дільниця шихти за нарядом-допуском №06827-684 робоче місце електрозварника не огороджене щитами або ширмами для запобігання шкідливого впливу випромінювання на органи зору інших працівників.
У інструкціях з охорони праці № 1 «для газозварника», № 4 «для монтажника внутрішніх санітарно-технічних систем і устаткування» відсутні розділи: - вимоги безпеки перед початком роботи; - вимоги безпеки під час виконання робіт; - вимоги безпеки після закінчення роботи; - вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.
На запобіжних поясах (5 одиниць), що перебувають в експлуатації, відсутні інвентарні номери.
На підприємстві не розроблений в установленому порядку перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання).
На підприємстві не визначено вид оперативного обслуговування електроустановок (кількість оперативних працівників в зміну, закріплення за електроустановками, не розроблені місцеві інструкції з оперативного обслуговування, не визначено графік чергування, порядок ведення оперативної документації тощо).
До електрозварювальних робіт допущено електротехнологічних працівників (електрозварників), яким не проведено перевірки знань з присвоєнням відповідних груп, не видано посвідчення по електробезпеці та не проведено медичний огляд у встановленому порядку.
Не надано план локалізації і ліквідації можливих аварі в системі газопостачання підприємства.
На підприємстві не розроблені в установленому порядку програми стажування для конкретних професій.
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці (виробнича дільниця) ведеться з порушеннями, а саме; не вказуються номери інструкцій та відсутні підписи особи, що здійснила перевірку знань та допуск працівників до самостійної роботи.
Окремі дільниці зовнішніх газопроводах теплогенераторної адміністративного приміщення МПП «Ростра» пошкоджено дією корозії, газопровід не фарбувався з моменту приймання в експлуатацію.
Не проводиться контрольний огляд газового господарства підприємства.
Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок з виконанням в актах опису у довільній формі стану безпеки електроустановок по відповідним критеріям, копії актів, по закінченні звітного періоду, не направлено в територіальні органи Держпраці.
В приміщенні теплогенераторної адміністративного приміщення МПП «Ростра» немає схем газопроводів та газового обладнання із зазначенням номерів обладнання, запобіжної і запірної арматури, контрольно-вимірювальних приладів, плану локалізації і ліквідації можливих аварі в системі газопостачання та інструкції по експлуатації котла.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом