Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Перевірки (8)

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ГІБРИДНИЙ СОНЯШНИК"

#13924728

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
03.10.2022 3083596 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
завод
Одеська обл., Б-Дністровський р-н, С. Салгани, вул. Шабська, 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.10.2022 2971833 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.02.2021 2286807 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
42 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Нирян Юрій Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Проскуровський Юрій Володимирович — головний державний інспектор
Стеценко Валерій Володимирович — головний державний інспектор
Порушення:
Перелік робіт підвищеної небезпеки не наданий.
Декларація відповідності матеріально-технічної бази підприємства вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000 В. в ГУ Держпраці в Одеській області не зареєстрована.
На підприємстві ПАТ "ГІБРИДНИЙ СОНЯШНИК" відсутні випробувані засоби захисту відповідно до норм комплектування, а саме: інструмент з ізолювальними рукоятками, який входить до комплекту, призначений для виконання робіт в електроустановках за спеціально розробленою технологією, переносні заземлення, захисні окуляри і щитки, запобіжні пояси та страхувальні канати, захисні каски, діелектричні рукавички, ізолювальна штанга (оперативна або універсальна).
Перелік інструкцій діючих на підприємстві не складений.
Списки працівників, що мають право ведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не узгоджено з ГУ Держпраці
В порушення ч. 6 ст. 95 КЗпП України, ст. 33 Закону України «Про оплату праці», - індексація заробітної плати не проводилась. На підставі наданих Підприємством відомостей нарахування та виплати заробітної плати за 2019 - 2020 роки встановлено, що індексація за липень - грудень 2019 року працівникам Клімовий Н.І., Дабіжа П.І., Коржову В.В. не нарахована. Індексація доходів населення є державною соціальною гарантією, яка є обов'язковою для всіх державних органів, підприємств, установ, організацій, фізичних осіб – підприємців незалежно від форми власності та є складовою заробітної плати і відноситься до додаткової заробітної плати. Отже, працівники були позбавлені права на гарантії відповідно діючого законодавства України.
На підприємстві не створена комісія з перевірки знань з питань охорони праці (далі - комісія), склад якої затверджується наказом (розпорядженням) роботодавця.
Напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників, крім працівників, зазначених у статті 51 КЗпП, не скорочується на одну годину як при п'ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні. Так, всі працівники Підприємства у грудні 2019р. працювали 24.12.2019р. напередодні державного свята «Різдво Христове», повний робочий день.
Дозвільні документи на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, електричне устаткування, електрообладнання напругою понад 1000 В, а саме: ТП - 1560 та всі КЛ-10 кВ згідно до Акту розмежування балансової належності електромереж та експлуатаційної відповідальності сторін з АТ "Одесаобленерго", додаток 7 до Договору № 21 про постачання електричної енергії, до ГУ Держпраці не подані та не зареєстровані. Порушено додаток 6 Постанови КМУ №1107 від 26.10.2011р. про «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» (зі змінами).
Особа відповідальна за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства підприємства не призначена керівником підприємства.
Керівник ПОЛЯКОВ АНДРІЙ ІВАНОВИЧ не забезпечив проведення опосвідчення безпечного стану електроустановок до та понад 1000 В на підприємстві ПАТ "ГІБРИДНИЙ СОНЯШНИК" в терміни, які зазначені НД та дотримуючись вимог нормативно-правових актів з охорони праці.
Час початку і закінчення перерви не встановлено правилами внутрішнього трудового розпорядку
Журнал обліку протиаварійних і протипожежних тренувань відсутній.
з правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективним договором не ознайомлено.
Підприємство не забезпечено необхідними для роботи нормативно-правовими актами з охорони праці.
Перелік електрозахисних засобів не розроблений та не затверджений у встаноленому порядку.
Виплата заробітної плати не проводиться регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом) не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.
Журнал обліку видачі інструкцій з охорони праці не заведений.
Інструкція про порядок дії працівників у разі виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій, а також пожеж не розроблена та не затверджена у встановленому порядку.
Робота в надурочний час не оплачується в подвійному розмірі. Так, всі працівники Підприємства, у грудні 2019р. працювали 24.12.2019р. повний робочий день. Подвійна оплата праці за цей день не проводилася.
Працівникам обслуговуючим електрифіковане обладнання, не проведений первинний інструктаж з електробезпеки.
Положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці підприємства не надане.
Оплата за роботу у святкові і неробочі дні не проводиться у подвійному розмірі за фактично відпрацьовані години. Як приклад, всі працівники Підприємства у грудні 2019р. працювали 25.12.2019р. у державне свято «Різдво Христове», повний робочий день. Подвійна оплата праці за цей день не проводилася.
Не затверджений перелік професій та посад працівників, які звільняються повторного інструктажу з охорони праці.
Керівник підприємства один раз на квартал не забезпечив проведення протиаварійних тренувань на робочих місцях.
Керівник підприємства ПАТ "ГІБРИДНИЙ СОНЯШНИК" ПОЛЯКОВ АНДРІЙ ІВАНОВИЧ не забезпечила експлуатацію електроустановок згідно правил, не були проведені чергові профілактичні випробування та вимірювання електрообладнання та електромереж, напругою до та понад 1000 В.
Із кожним записом, що заноситься до трудової книжки на підставі наказу (розпорядження) про призначення на роботу, переведення і звільнення, працівники не ознайомлені під розписку
Переглянуті однолінійні схеми електричних приєднань відсутні, схеми повинні переглядатися на їх відповідність не рідше одного разу на три роки.
Облік надурочних годин кожного працівника не ведеться
Необхідна кількість електротехнічних працівників відповідної кваліфікації на підприємстві відсутня.
Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці застарілої форми.
Інструкція для проведення інструктажу з електробезпеки на I групу працівникам, обслуговуючим електрифіковане обладнання, не розроблена.
Трудовий розпорядок не визначений правилами внутрішнього трудового розпорядку, Правила внутрішнього трудового розпорядку затверджені трудовим колективом за поданням власника або уповноваженого ним органу і виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) на основі типових правил.
В порушення ч. 6 ст. 95 КЗпП України, ст. 33 Закону України «Про оплату праці», - індексація заробітної плати не проводилась. На підставі наданих Підприємством відомостей нарахування та виплати заробітної плати за 2019 - 2020 роки встановлено, що індексація за липень - грудень 2019 року працівникам Клімовий Н.І., Дабіжа П.І., Коржову В.В. не нарахована. Індексація доходів населення є державною соціальною гарантією, яка є обов'язковою для всіх державних органів, підприємств, установ, організацій, фізичних осіб – підприємців незалежно від форми власності та є складовою заробітної плати і відноситься до додаткової заробітної плати. Отже, працівники були позбавлені права на гарантії відповідно діючого законодавства України.
Копії актів опосвідчення по закінченню звітного терміну до територіального органу Держпраці не направлені.
Не наданий наказ про призначення особи, відповідальної за вирішення конкретних питань з охорони праці. ст.13 Закон України "Про охорону праці" N 2694
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому застарілої форми.
Керівнику та посадовим особам не проведені навчання та перевірка знань з питань охорони праці.
Журнал реєстрації інструкцій з охорони праці не заведений.
Журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями не ведеться.
Оплата за роботу у вихідний день, святкові і неробочі дні не обчислюється за правилами статті 107 КЗпП
Не наданий журнал реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків на виробництві. Додаток 26 «ПОРЯДКУ розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві». ПКМ від 17.04.2019 №337
Покарання: відсутні
16.02.2021 2304153 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Багно Вадим Валерійович — Головний державний інспектор
Порушення:
Фактичні обставини відображені в акті
Покарання: відсутні
02.11.2020 1729542 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
завод
Одеська обл., Б-Дністровський р-н, С. Салгани, вул. Шабська, 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.02.2019 1567178 Державний нагляд (контроль) у сфері насінництва та розсадництва Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва
Учасники:
Поляков А І — директор
Поляков А.І. — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.10.2018 1065850 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері насінництва та розсадництва
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.10.2018 511768 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Дабіжа Павло Іванович — головний інженер
Порушення:
Шляхи евакуації не обладнані відповідними знаками безпеки згідно з Національним стандартом України ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT).
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлені вказівні знаки на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги, згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
На пожежному щиті відсутній порядковий номер та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
Члени пожежної дружини не піддались обов’язковому особистому страхуванню відповідно до Закону України “Про страхування”.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Керівником не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту та об’єкту підвищеної небезпеки (далі ПНО або ОПН).
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Для кожного приміщення об'єкта не розроблені та затверджені керівником об'єкта інструкції про заходи пожежної безпеки.
Пожежні щити, які розташовані на території об’єкта не забезпечені первинними засобами пожежогасіння та протипожежним інвентарем з розрахунку згідно норм належності (вогнегасники – 3 шт., ящик з піском – 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу, розміром 2 х 2 м – 1 шт., гаки – 3 шт., лопати – 2 шт., ломи – 2 шт., сокири – 2 шт.) на кожний щит.
Відповідальна особа за пожежну безпеку не пройшла спеціальне навчання (пожежно-технічного мінімуму) з отриманням відповідного посвідчення згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Територія об'єкта, будівлі, споруди, приміщення не забезпечені в повному обсязі відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Місця для куріння, не позначені відповідним знаком або написом
На підприємстві відсутній план евакуації працюючого персоналу підприємства.
При в’їзді на територію об’єкта не встановлена схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Біля місць розташування (пожежних гідрантів) водойми повинні не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: для пожежної водойми - літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми;
Приміщення не забезпечені вогнегасникаим відповідно до Типових норм належності вогнегасників.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони за "Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок" (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об'єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами.
У приміщеннях на видимих місцях не вивішені таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не проводиться технічне обслуговування системи пожежної сигналізації організаціями, які мають відповідну ліцензію.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом