Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Зовнішня інформація (1) Перевірки (3)

ДЕРЖАВНЕ БАГАТОПРОФІЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УРОЖАЙ"

#13908422

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
11.03.2021 2460738 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Учасники:
Кононенко Євген Ігорович — Головний інспектор відділу ЗНС по Приморському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області майор служби цивільного захисту
Порушення:
Не проведено періодичне обслуговування не механізованого пожежного ручного інструменту комплектації пожежних щитів (стендів) яке включає наступні операції шляхом відновлення відповідних кутів загострювання інструменту з дотриманням вимог стандартів очищення від пилу, бруду та слідів корозії, відновлення фарбування з урахуванням вимог стандартів.
Не укомплектовано на території пожежний щит (стенд) засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники – 3 шт., ящик з піском – 1 шт., протипожежне покривало – 1 шт., багор або лом та гак – 2 шт., лопати – 2 шт., сокири – 2 шт., на пожежних щитах (стендах) вказати їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Керівником об’єкту розпорядчим документом на території не визначено спеціальних місць для паління.
Територія об’єкту, не забезпечено в достатній кількості, з урахуванням форм належності, первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Не всі вогнегасники розміщені на території об’єкту встановлені в легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі, при цьому не забезпечено наявних захист від потрапляння прямих сонячних променів та дії опалювальних та нагрівальних приладів.
На території об’єкта повністю не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд.
Не всі наявні вогнегасники представлені обслуговуючої організації для технічного обслуговування.
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд не обслуговуються та не пофарбовані.
Не забезпечено вільний під’їзд для забору води із пожежного водоймища пожежною технікою у випадку виникнення пожежі на підприємстві.
Не забезпечено протипожежні відстані до будівель та споруд (встановлені автомобілі, причепи тощо).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.04.2020 1749029 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На виконання вимог постанови КМУ від 16 березня 2020 року № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211», протокольних рішень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 та 17 березня 2020 р., наказу Державної служби України з надзвичайних ситуацій № 217 від 17.03.2020 року «Про внесення змін до наказу ДСНС від 13.03.2020 року № 207» та з метою запобіганню поширенню захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ДБП УРОЖАЙ
65000, м. Одеса, пл. Старосінна, 1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.07.2019 1416705 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
25 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Рудской Віктор Михайлович — відповідальна особа з охорони праці
Порушення:
Інструкції які діють в організації розроблено відповідальною особою з охорони праці, а повинні розроблятися безпосереднім керівником робіт.
Інструкції з охорони праці не вивішені на всіх робочих місцях.
Записи про проведення інструктажів на робочому місці (первинного, повторного, позапланового) журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці проведені з порушеннями (не вказується всі номера інструкції за якими проводиться інструктаж)
В протоколі Унтилова В.О. (відповідального за електрогосподарство) перевірки знань з безпечної експлуатації електроустановок(правила експлуатації, виробничі інструкції) відсутній підпис представника Держенергоспоживнагляда.
Не проводиться вступний інструктаж з робітниками інших організацій які виконують роботи на територій організації
Наказ (розпорядження) про призначення особи, яка проводить вступний інструктаж у разі відсутності відповідального з охорони праці – відсутній
Керівником підприємства не видане розпорядження (наказ) на призначення посадових осіб, які забезпечують вирішення конкретних питань охорони праці.
Працівникам, які виконують роботи на висоті не видаються наряди-допуски для виконання робіт на висоті наведена у додатку 2 до цих Правил
Роботодавцем не розроблений і не затверджений перелік робіт з підвищеною небезпекою. Перелік робіт підвищеної небезпеки
Дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки - не отримано, а саме: - устаткування напругою понад 1000 В – ТП №373
Перелік робіт, які можуть виконуватися за нарядом і за розпорядженням та в порядку поточної експлуатації не розроблений.
Місця для підключення до електричної мережі переносних електроприймачів струму не мають написи, що вказують про напругу мережі та вид струму.
Список осіб, які мають право віддавати оперативні розпорядження, вести оперативні переговори, а також наявність переліку телефонів диспетчерів енергопостачальної організації та доступність зв'язку відсутній.
Не визначений перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування, а також термін стажування.
Працівники, допущені до роботи з електроінструментом та електрообладнанням, що не пройшли навчання і перевірку знань з безпечного виконання робіт з застосуванням електроінструменту з присвоєнням відповідної групи з електробезпеки.
Відсутні випробувані засоби захисту відповідно до норм комплектування, а саме: Ізолювальна штанга (оперативна або універсальна) – 2 шт. на кожний клас напруг; Покажчик напруги – 2 шт. на кожний клас напруг; Ізолювальні кліщі (за відсутності універсальної штанги) – 1 шт. на кожний клас напруг (за наявності запобіжників на ці напруги); Діелектричні рукавички – не менше 2 пар; Діелектричне взуття – 1 пара; Переносні заземлення – 2 шт. на кожен клас напруг; Захисні огородження (щити) – не менше 2 шт; Плакати і знаки безпеки (переносні) – За місцевими умовами експлуатації обладнання (далі – за місцевими умовами); Захисні окуляри – 2 пари.
У відповідального за електрогосподарство Унтилова В.О. відсутнє посвідчення встановленої додатком 2 до цих Правил форми, яке він зобов’язаний мати при собі під час роботи .
До початку виконання робіт підвищеної небезпеки роботодавцем не подана за формою згідно з додатком 8 до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. № 1107 із змінами декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці, за місцем їх виконання, а саме: - роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра; - роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000 В та в зонах дії струму високої частоти.
Журнал обліку відмов і аварій в роботі електрообладнання і мереж відсутній.
Відповідальною особою з охорони праці (Рудский В. М. ) не здійснюється контроль за станом охорони праці на підприємстві ( не видає приписи).
Працівникам, які виконують роботи на висоті не проводиться цільовий інструктаж
Журнал вступного інструктажу з питань охорони праці ведеться з порушенням (не записується вік особи яку інструктують).
Інструкції з охорони праці відповідно до штатного розпису та робіт, які виконуються на підприємстві розроблені - не в повному обсязі(інструкція при роботі на висоті)
Первинний та повторний інструктажі проводиться відповідальною особою з охорони праці
Журнал обліку та зберігання електрозахисних засобів не ведеться.
Покарання: відсутні