Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (20)
Перевірки (2)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ВІКІНГ ПАРК"

#13816602

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
11.01.2022 3036382 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
17 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Веліахмедов Борис Заїдович — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів у Львівській області
Могильницький Богдан Романович — Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку.
Сало Юрій Андрійович — Начальник Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Кравчишин Уляна Василівна — Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці
Сачала Андрій Ігорович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку
Порушення:
Законом передбачено, що за особистою письмовою згодою працівника виплата заробітної плати може здійснюватися через установи банків, поштовими переказами на вказаний ними рахунок (адресу) з обов'язковою оплатою цих послуг за рахунок роботодавця. Виплата заробітної плати працівникам Товариства здійснюється через ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК». При огляді особових справ працівників Товариства встановлено відсутність отримання роботодавцем особистої письмової згоди для здійснення виплати заробітної плати через вказану вище установу банку.
Роботодавець не організував лабораторні дослідження умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на робочих місцях завідувач складу, бухгалтер, менеджер з продажу відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу з метою визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду.
Роботодавець не створив додаткові заходи безпеки праці на робочому місці осіб з інвалідністю, оскільки не організував лабораторні дослідження умов праці на р. м. завідувач складом.
Законодавством передбачено, що черговість надання відпусток визначається графіками, які затверджуються власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом, і доводиться до відома всіх працівників. При складанні графіків ураховуються інтереси виробництва, особисті інтереси працівників та можливості для їх відпочинку. При огляді графіку відпусток працівників Товариства на 2020 рік затвердженого директором Солтис Т.Г. 26.12.2019, графіку відпусток на 2021 рік затвердженого директором Товариства 28.12.2020, встановлено, що згадані графіки затверджені керівником одноосібно без погодження з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом.
Законом визначено, що трудовий розпорядок на підприємствах, в установах, організаціях визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку, які затверджуються трудовими колективами за поданням власника або уповноваженого ним органу і виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) на основі типових правил. Наказом №01/11-1-1 від 01.02.2018 за підписом директора Товариства Солтис Т.Г. «Про введення в дію Правил внутрішнього трудового розпорядку» одноосібно затверджено ПВТР, які діють у Товаристві.
Працівникам, під час роботи з екранними пристроями не проведено навчання і перевірку знань працівників з питань охорони праці та безпечного використання екранних пристроїв до початку роботи з ними
Не визначений перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування
Не розроблений план роботи служби охорони праці на 2022р
Законом визначено, що виплата заробітної плати проводиться регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом) не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Заробітна плата працівникам Товариства за першу половину липня 2021 року проведена до оплати 15.07.2021, за другу половину липня місяця 2021 року виплату проведено 02.08.2021. Враховуючи вищенаведене, виплату заробітної плати працівникам Товариства за липень місяць 2021 року проведено до оплати через проміжок часу, що перевищує 16 календарних днів. Вимогами ч.2 ст.115 КЗпП, ч.2 ст.24 ЗУ №108, встановлено, у разі коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні. 31.07.2021 та 01.08.2021 вихідні дні – субота та неділя, таким чином, всупереч вимогам Закону, виплата заробітної плати працівникам Товариства за другу половину липня 2021 року не проведена до оплати напередодні.
Заробітна плата працівнику не виплачується за виконану ним роботу. При огляді табелю обліку використання робочого часу працівників Товариства за серпень 2021 року встановлено, що працівник Гринчук М.Л. відпрацювала 11 робочих днів, кількість фактично відпрацьованих годин становила 84 год. При огляді розрахункової відомості заробітної плати працівників Товариства за серпень 2021 року встановлено, що навпроти прізвища працівника Гринчук М.Л., у колонці «Відпрацьовано (днів, годин)» проставлено 10 (80). Враховуючи наведене, виплату заробітної плати Гринчук М.Л. за серпень 2021 року проведено до оплати не з розрахунку фактично виконаної роботи у зазначений вище період.
Власником або уповноваженим ним органом не забезпечено ведення обліку надурочних робіт кожного працівника. При огляді табелю обліку використання робочого часу працівників Товариства за травень 2021 року, встановлено, що працівник Яремчук Р.В. фактично відпрацював 18 робочих днів, загальна кількість фактично відпрацьованих годин для зазначеного працівника становила 145 год. Норма тривалості робочого часу в годинах при 40-ка годинному робочому тижні у травні 2021 році становила 144 години. Однак у табелі обліку використання робочого часу працівників Товариства за травень 2021 року, навпроти прізвища Яремчук Р.В. не відображена фактично відпрацьована одна надурочна година.
Робота в надурочний час не оплачується в подвійному розмірі. При огляді табелю обліку використання робочого часу працівників Товариства за травень 2021 року, встановлено, що працівник Яремчук Р.В. фактично відпрацював 18 робочих днів, загальна кількість фактично відпрацьованих годин для зазначеного працівника становила 145 год. Норма тривалості робочого часу в годинах при 40-ка годинному робочому тижні у травні 2021 році становила 144 години. В ході проведення планового заходу державного контролю посадовими особами Товариства не надано підтверджуючих документів щодо нарахування та проведення оплати працівнику Яремчук Р.В. за роботу у надурочний час (одну годину) у травні 2021 року.
Законом визначено, що роботодавець зобов'язаний забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку. При огляді табелю обліку використання робочого часу працівників Товариства за серпень 2021 року встановлено, що працівник Гринчук М.Л. відпрацювала 11 робочих днів, кількість фактично відпрацьованих годин становила 84 год. При огляді розрахункової відомості заробітної плати працівників Товариства за серпень 2021 року встановлено, що навпроти прізвища працівника Гринчук М.Л., у колонці «Відпрацьовано (днів, годин)» проставлено 10 (80). Враховуючи вищенаведене, у серпні 2021 року, роботодавцем не забезпечено належним чином бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку.
На підприємстві не проведено навчання і перевірку знань директора ТзОВ Вікінг парк
У журналі реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці в графі 5 не зазначається вік особи , яку інструктують
Законом визначено, що до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором (крім трудового договору про дистанційну роботу) власник або уповноважений ним орган зобов’язаний, зокрема: - роз’яснити працівникові його права і обов’язки та поінформувати під розписку про умови праці, наявність на робочому місці, на якому він працюватиме, небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, та можливі наслідки їх впливу на здоров’я, його права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору; проінструктувати працівника з питань техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці і протипожежної охорони. Відповідно до Наказу № 29/12-1 від 19.12.2021 Пиш’єву Оксану Анатоліївну прийнято на посаду бухгалтера з 04.01.2022. При огляді наданої Посадової інструкції бухгалтера, затвердженої директором Товариства Солтис Т.Г. 04.02.2019, встановлено, що у вказаному документі відсутній підпис Пиш’єва О.А. про ознайомлення з даною інструкцією. В ході проведення планового заходу державного контролю посадовими особами Товариства не надано документального підтвердження проінструктування працівників з питань техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці і протипожежної охорони.
Працівники, які працюють за сумісництвом, не одержують заробітну плату за фактично виконану роботу. Відповідно до Наказу №4 від 01.02.2019 Гринчук М.Л. прийнято на посаду бухгалтера з 04.02.2019 з оплатою праці згідно штатного розпису. При огляді табелю обліку використання робочого часу працівників Товариства за серпень 2021 року встановлено, що працівник Гринчук М.Л. відпрацювала 11 робочих днів, кількість фактично відпрацьованих годин становила 84 год. При огляді розрахункової відомості заробітної плати працівників Товариства за серпень 2021 року встановлено, що навпроти прізвища працівника Гринчук М.Л., у колонці «Відпрацьовано (днів, годин)» проставлено 10 (80). Враховуючи наведене вище, виплату заробітної плати Гринчук М.Л., як працівнику Товариства за сумісництвом, проведено до оплати не за фактично виконану роботу.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.01.2022 3044949 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні