Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (4)
Будівництво (5) Перевірки (10)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІРМА "КАСКАД"

#13511529

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
24.01.2022 3006818 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Додержання законодавства про захист прав споживачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.01.2022 3127693 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.01.2022 3205795 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання припису від 25.10.2021 № 5.4-12/059
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кутін Сергій Юрійович — Головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.11.2021 2932971 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
488 порушень
Предмет перевірки: перевірка стану додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Дегтяр Марк Вадимович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області старший лейтенант служби цивільного захисту
Кофтун Аліна Михайлівна — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області старший лейтенант служби цивільного захисту
Рогозинська Тетяна Олегівна — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Ачкасова Марина Андріївна — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області старший лейтенант служби цивільного захисту
Морнєв Олексій Іванович — Заступник директора товариства з обмеженою відповідальністю Фірма "Каскад"
Харченко Валерій Олегович — Начальник відділу організації профілактичної роботи Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Щепкін Леонід Ігорович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області лейтенант служби цивільного захисту
Аністратенко Олексій Олегович — Провідний інспектор відділу організації профілактичної роботи Маріупольського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Порушення:
Приміщення цеху не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Розділ VII, пункт 7.1 а саме: електрообладнання не приєднано до захисного РЕ-провідника.
Будинки, приміщення та споруди своєчасно не очищаються від горючого сміття та відходів виробництва. Не визначено терміни очищення технологічними регламентами або інструкціями, що затверджуються керівником об’єктів або підприємства.
Приміщенні складу захаращені горючим сміттям.
Допускається зняття дверей сходових кліток (сходова клітка основної частини будівлі між приміщеннями сходової клітки та іншими приміщеннями першого та другого поверхів).
Посадовими особами та працівниками не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки та працівники у порядку, встановленому ПКМУ від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Допускається замикання на замки та болтові з’єднання двері евакуаційного виходу, а саме: двері з торгового залу.
Площадка, де встановлено контейнерний АЗП, не відгороджено негорючою стінкою, яка перешкоджає розтіканню палива в разі аварії.
Приміщення магазину не доукомплектовані порошковими та вуглекислотними вогнегасниками згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Приміщення складів не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”, а саме: системами пожежної сигналізації, системами керування евакуюванням, системами централізованого пожежного спостерігання.
Допускається встановлення розеток на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Існуючий пожежний щит (стенд) не укомплектовано засобами пожежогасіння згідно норм, не пофарбований, на щиті (стенді) не вказано номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не дотримується ширина проходів між прилавками і обладнанням за прилавком (за фактом менше 0,9 м.).
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Допускається захаращування евакуаційних проходів між стелажами устаткуванням та різними матеріалами.
Не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту лінія живлення до побутового кондиціонера незалежно від наявності захисту на загальній лінії (кабінет директора на другому поверсі).
Не забезпечено обслуговувальний персонал об’єкту торгівлі, на випадок виникнення пожежі, засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі.
Не забезпечено територію об’єкта адресним вказівником, який встановлюється на фасаді будинку та освітлюється у темний час доби.
Посадовими особами та працівниками не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки та працівники у порядку, встановленому ПКМУ від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки виробничої будівлі відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01).
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів ( електрощитова AF3, комора для персоналу на першому поверсі, підвальне приміщення).
Не забезпечено приміщення складу відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
Приміщення складу не доукомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Групові електрощітки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Допускається захаращування шляхів евакуації меблями, різними матеріалами.
Допускається захаращення приямків віконних прорізів підвального поверху.
Приміщення складу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”, а саме: а саме: автоматичними системами пожежогасіння , системами пожежної сигналізації, (пункт 14.2, таблиці А.1, додатку А ДБН В.2.5-56:2014), системами керування евакуюванням, системами централізованого пожежного спостерігання.
Допускається, під час експлуатації об’єктів, зниження рівню пожежної безпеки, встановленного законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: відсутній внутрішній протипожежний водопровід (будівля виробництва та складу пінопласту).
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не забезпечено коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Допускається встановлення електророзеток на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (приміщення охорони, цех виготовлення плитки, приміщення зберігання пінопласту, побутові приміщення).
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не забезпечено автономними пристроями електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальної лінії, яка живіть групу кондиціонерів.
Електрощит не оснащень схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Приміщення складу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків). (приміщення складу підвального поверху).
Не розроблений та не вивішений на видному місці план (схема) евакуації людей на випадок пожежі.
Не здійснено технічне обслуговування вогнегасників відповідно «Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників» затверджених Наказом МВС №25 від 15.01.2018р., а також ДСТУ 4297-2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги».
Допускається експлуатація відгалужувальних коробок без кришок з негорючого або важкогорючого матеріалу.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; - місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; - порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, застосування засобів пожежогасіння.
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Допускається захаращування шляхів евакуації меблями, та різними матеріалами (коридори першого та другого поверхів, сходові клітки).
Не підтримується експлуатаційна придатність (технічне обслуговування) існуючої СПЗ, не здійснюється відповідно до вимог технічної документації підприємств-виготовлювачів та затверджених регламентів робіт з технічного обслуговування.
Не відокремлені електродроти від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Для кожного приміщення не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Двері на шляху евакуації (між торговельним залом та коридором) не відчиняються в напрямку виходу з будівлі.
Не оброблено дерев’яні елементи горищних покриттів засобами вогнезахисту, які забезпечують I группу вогнезахисної ефективності.
Допускається захаращення шляхів евакуації різними матеріалами та обладнанням (тамбур основного евакуаційного виходу).
Допущено встановлення на сходових клітках приладів опалення на висоті менше 2,2 м.
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлено протипожежні двері складських приміщень.
Не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначено відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
Не розміщується на видному місці інформаційно-довідковий куточок щодо конкретних дій у надзвичайних ситуаціях з урахуванням місцевих умов.
У складському приміщенні розташованому в підвальному поверсі, відсутні люки чи вікна розміром 0,9 х 1,2 м з приямками.
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
З’єднання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
З працівниками, при прийнятті на роботу на робочому місці не проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки.
Приміщення магазину (торговельно-виставочного залу) не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Приміщення складу не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Приміщення об’єкту не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Групові електрощітки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту лінія живлення до побутового кондиціонера незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Не забезпечується мінімальна нормована ширина основних евакуаційних проходів у торговельних залах (для торговельних залів площею від 150 м2 до 400 м2 ширина основних евакуаційних проходів повинна бути не менш 2,0 м.).
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Приміщення складу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Допускається, за наявності людей у приміщеннях, замикання (зачинення) дверей евакуаційних виходів на внутрішні замки які не відчиняються зсередини без ключа (приміщення торговельного залу на першому поверсі, вихід зі сходової клітки лівої сторони).
Допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків). (приміщення ремонтного боксу).
Для кожного приміщення не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Не відокремлені електродроти від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра.
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки відповідно наказу МНС України від 23.02.2006 № 98 «Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об'єктів». (магазин за адресою: вул. Амурська, буд. 3а, АТП за адресою: вул. Митрополитська, 117а)
Не підтримується експлуатаційна придатність (технічне обслуговування) СПЗ відповідно до вимог технічної документації підприємств-виготовлювачів та затверджених регламентів робіт з технічного обслуговування.
Не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту лінія живлення до побутового кондиціонера незалежно від наявності захисту на загальній лінії. (кабінет №4).
Не доукомплектовано пожежний щит засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 1 шт., лопати - 1 шт., сокири - 2 шт.
Допускається захаращення приямків віконних прорізів підвального поверху.
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: протипожежна перегородка 1-го типу між приміщенням архіву та цехом фасування виконана з горючого матеріалу.
Для кожного приміщення не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Допускається встановлення електророзеток на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (торговельний зал 1-го поверху)
Допущено складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електрощита (коридори).
Допускається зменшення кількості евакуаційних виходів з будівлі (за рахунок організації приміщення підготовки товару на шляху евакуації 2-го евакуаційного виходу).
Приміщення складу не доукомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Відсутній журнал обліку ремонту обладнання в якому слід фіксувати кожне технічне обслуговування, ремонт та перевірку роздавальних колонок.
Допускається приступати до роботи особам, якi не пройшли навчання, протипожежного iнструктажу i перевірки знань з питань пожежної безпеки.
Не визначена категорія складу щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Приміщення об’єкту не доукомплектовані вогнегасниками згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Допускається захаращення приміщення слюсарної майстерні горючим сміттям та матеріалами, як у приміщеннях так і назовні.
Посадовi особи та працiвники не пройшли навчання та перевiрку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здiйснення навчання населення дiям у надзвичайних ситуацiях».
Не визначена категорія котельні щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Допускається експлуатація відгалужувальних коробок без кришок з негорючого або важкогорючого матеріалу.
Приміщення складу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Не визначена категорія складської будівлі щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не освітлюється у темний час доби встановлений на фасаді будівлі адресний вказівник (назва вулиці, номер будинку).
Приміщення складу не доукомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не визначена категорія складської будівлі щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м під електрощитом (перший поверх).
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не проводиться щомісячний огляд наявних вогнегасників згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
Допускається зберігання продукції впритул до приладів і труб опалення (склад пінопласту).
З працівниками, при прийнятті на роботу на робочому місці не проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту лінія живлення до побутового кондиціонера незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається, під час експлуатації об’єктів, знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: відсутній внутрішній протипожежний водопровід.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Торговельний зал та складські приміщення не дозабезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками).
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Пожежний кран-комплект 2-го поверху не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра, стволом, та важелем для полегшення відкривання вентиля.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
опускається продаж ЛЗР, ГР, фарб, розчинників та інших пожежонебезпечних товарів побутової хімії в приміщеннях, розташованих в житловому будинку.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не проводиться щомісячний огляд наявних вогнегасників згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25.
Не призначена особа з питань цивільного захисту.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. (підсобне приміщення).
Допускається встановлення розеток та вимикачів на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: протипожежна перешкода (протипожежна перегородка 1-го типу) між складом пінопласту та цехом виготовлення гіпсової плитки не відповідає вимогам нормативних актів у частині забезпечення нормованої межі вогнестійкості конструкції (ЕІ 45).
Не справна і не утримується в постійній готовності до виконання роботи існуюча система протипожежного захисту (система пожежної сигналізації підвального поверху).
Допускається, за наявності людей у приміщеннях, замикання (зачинення) дверей евакуаційних виходів на внутрішні замки які не відчиняються зсередини без ключа (евакуаційний вихід з приміщення торговельного залу на першому поверсі, виходи з обох сходових кліток назовні).
Допущено складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не оформляються акти прийому вогнегасників після технічного обслуговування відповідно до “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 розділ ІІІ, пункт 13.
Обгородження робочого місця комірника виконане з горючих матеріалів.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Допущено улаштування на шляху евакуації поріг вище 0,45 м. (підвальне приміщення).
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Результати очищення димоходів та печей не фіксуються у відповідному журналі.
Не визначена категорія складу щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Не підтримується експлуатаційна придатність (технічне обслуговування) СПЗ відповідно до вимог технічної документації підприємств-виготовлювачів та затверджених регламентів робіт з технічного обслуговування.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж (приміщення торговельного залу біля каси).
Допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків). (приміщення зберігання пінопласту).
Допускається, під час експлуатації об’єктів, знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єктів, а саме: відсутній внутрішній протипожежний водопровід.
З працівниками, при прийнятті на роботу на робочому місці не проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки.
Допускається встановлення електророзеток на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (торговельний зал).
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Не проводяться інструктажі та перевірка знань з персоналом об’єкту з питань цивільного захисту
Не підтримується експлуатаційна придатність (технічне обслуговування ) СПЗ відповідно до вимог технічної документації підприємств-виготовлювачів та затверджених регламентів робіт з технічного обслуговування.
Допускається застосування та експлуатація тимчасових електромереж (приміщення складу).
Допускається встановлення на вікнах торгового залу, де перебувають люди глухих ґрат.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Допускається захаращення протипожежних відстаней між будинками шляхом складування горючих матеріалів (між будівлею складу, котельною та пропускним пунктом).
Приміщення цеху не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Допускається, під час експлуатації об’єктів, знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: відсутній внутрішній протипожежний водопровід.
Допускається користування пошкодженими вимикачами та іншими електровиробами (вимикач вентиляції).
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Приміщення торговельного залу підвального поверху не забезпечено другим евакуаційним виходом згідно нормованих вимог (пункт 8.3 ДБН В.2.2-23:2009 "Підприємства торгівлі").
Не обладнані приміщення об’єкту системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту” а саме: системою пожежної сигналізації (складське приміщення).
З’єднання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (приміщення їдальні, торговельний зал).
Допускається захаращення шляхів евакуації різними матеріалами та обладнанням (тамбур евакуаційного виходу).
Не визначена категорія складу щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Не забезпечені приміщення відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Допускається, під час експлуатації об’єктів, знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: допускається перевищення площі протипожежного відсіку (відсутня протипожежна стіна) для торговельних будівель III-a ступеню вогнестійкості (не більш ніж 1000 м) за рахунок об'єднання приміщення торговельно-виставочного залу № 3 та торговельно-виставочного залу №4. (п. 8.1; табл. 2 ДБН В.2.2-23:2009 "Підприємства торгівлі")
Обгородження робочого місця комірника виконане з горючих матеріалів.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Допускається експлуатація світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Не забезпечується мінімальна нормована ширина основних евакуаційних проходів у торговельних залах (для торговельних залів площею від 400 м2 ширина основних евакуаційних проходів повинна бути не менш 2,5 м.).
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного поверху та приміщення.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Керівником підприємства не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначено відповідальних за пожежну безпеку, інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
Групові електрощітки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Приміщення складу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається, під час експлуатації об’єктів, знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: допускається перевищення площі протипожежного відсіку (відсутня протипожежна перешкода) для торговельних та складських будівель III-a ступеню вогнестійкості.
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Допускається експлуатація відгалужувальних коробок без кришок з негорючого або важкогорючого матеріалу.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного поверху та приміщення.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Розділ VII, пункт 7.1 а саме: електрообладнання не приєднано до захисного РЕ-провідника (виготовлення пінопласту: станок для різання пінопласту; приміщення виготовлення плитки: вібростоли та змішувачі ).
Обслуговувальний персонал об’єкту, на випадок виникнення пожежі, не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не проводиться щомісячний огляд наявних вогнегасників згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Не розроблені інструкції про заходи пожежної безпеки для кожного приміщення об’єкта.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Особою відповідальною за пожежну безпеку не ведеться відповідної форми журнал обліку вогнегасників згідно наказу МВС України 15.01.2018 р. №25 «Правила експлуатації та типові норми належності вогнегасників»
Не встановлено на об’єкті відповідними документами (інструкцією, наказом тощо) протипожежний режим, відповідно до діючих нормативних документів з питань пожежної безпеки.
Групові електрощітки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Допускається застосування саморобного подовжувача, який не відповідають вимогам ПУЕ (приміщення рамки управління).
Групові електрощітки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, допускається експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами) (приміщення вахтера та приміщення охорони).
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Не розроблена та не затверджена програма підготовки працівників об’єкту до дій у надзвичайних ситуаціях.
Приміщення об’єкту не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Допускається використання електрощитової не за призначенням, розміщення в ній виробничої та складської дільниці, допускається захаращення її сторонніми предметами.
Допускається, під час експлуатації об’єктів, знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: відсутній внутрішній протипожежний водопровід.
Не складено розрахунок потреби в засобах індивідуального захисту органів дихання.
Приміщення об’єкту не доукомплектовані вогнегасниками згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Територія підприємства, будинки та приміщення не доукомплектовані вогнегасниками відповідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Не розроблені та не вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Допускаються до роботи працівники, які не пройшли навчання з питань цивільного захисту.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Обслуговувальний персонал об’єкту, на випадок виникнення пожежі, не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі.
Електрощити не оснащені схемами підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Не обладнані приміщення торговельного залу першого поверху та складські приміщення першого поверху системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: системами пожежної сигналізації, системами керування евакуюванням, системами централізованого пожежного спостерігання.
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту органів дихання згідно діючих нормативних актів. ("Порядок забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08. 2002 року № 1200, пункт 2)
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлено протипожежні двері між складськими приміщеннями, приміщеннями підготовки товару до продажу та іншими приміщеннями першого та другого поверхів.
З’єднання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. (склад, побутове приміщення, приміщення вахтера та приміщення охорони)
Не обладнані приміщення торговельного залу підвального поверху та складські приміщення підвального поверху системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: автоматичними системами пожежогасіння (пункт 4.8.2, таблиці А.1, додатку А ДБН В.2.5-56:2014), системами керування евакуюванням, системами централізованого пожежного спостерігання.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Допускається встановлення вимикачів та розеток на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
Не призначена відповідальна за топлення печей та котлів особа, яка пройшла протипожежний інструктаж.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається встановлення розеток на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Розділ VII, пункт 7.1 а саме: електрообладнання не приєднано до захисного РЕ-провідника.
Приміщення складу не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Приміщення об'єкту не доукомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не розроблено документацію з організації видачі засобів індивідуального захисту органів дихання працівникам об’єкту ("Порядок забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08. 2002 року № 1200, пункт 13)
Допускається встановлення ґрат на вікнах, що не розсуваються та не знімаються під час перебування людей в торговельному залі.
Посадовими особами та працівниками не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки та працівники у порядку, встановленому ПКМУ від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту лінія живлення до побутового кондиціонера незалежно від наявності захисту на загальній лінії (торговельний зал).
Відповідальною особою не розроблено та не затверджено керівником об’єкту оперативне оповіщення, яке здійснюється за схемами оповіщення.
Приміщення об'єкту не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Приміщення складу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”, а саме: а саме: автоматичними системами пожежогасіння , системами пожежної сигналізації, (пункт 14.12, таблиці А.1, додатку А ДБН В.2.5-56:2014), системами керування евакуюванням, системами централізованого пожежного спостерігання.
Територія підприємства не забезпечена необхідною кількістю пожежних щитів (стендів) для розміщення первинних засобів пожежогасіння з розрахунку один щит (стенд) на 5000 кв.м.
Допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків) (складські приміщення).
Не розміщено на території АЗП плакати з переліком обов’язків водія у процесі заправки автотранспорту, а також інструкції щодо заходів пожежної безпеки.
Не обладнані приміщення котельної, сушіння плитки системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”, а саме: системами пожежної сигналізації, системами керування евакуюванням, системами централізованого пожежного спостерігання.
Не визначена категорія котельні щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Пожежні кран-комплекти не розміщено у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання, з вказанням на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку: буквеного індексу «ПК», порядкового номеру крана та номеру телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не оброблено дерев’яні елементи горищних покриттів засобами вогнезахисту, які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
Допускається продаж ЛЗР, ГР, фарб, розчинників та інших пожежонебезпечних товарів побутової хімії в приміщеннях розташованих в житловому будинку.
Приміщення об’єкту не доукомплектовані вогнегасниками згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Будівля не забезпечена адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Не визначена категорія складу щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
З підвального поверху магазину відсутні евакуаційні виходи, виконані згідно з нормованою вимогою (евакуаційні виходи з підвального поверху повинні бути виконані безпосередньо назовні або через сходові клітки, які відокремлені від іншої частини будинку протипожежними перегородками 1-го типу).
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлено протипожежні двері виходу на покрівлю.
Приміщення об’єкту не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж ( приміщення торговельного залу другого поверху).
Приміщення об’єкту не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи (підвальні приміщення).
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не організовано технічне обслуговування відповідно до “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25, затверджених наказом МВС.
Існуючи системи протипожежного захисту (далі - СПЗ) не справні та не утримуються в постійній готовності до виконання роботи.
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не організовано технічне обслуговування відповідно до “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25
Допускається захаращення протипожежних відстаней між будинками шляхом складування горючих матеріалів. (між будівлею котельні, складу цементу та цеху виробництва гіпсової плитки).
Не обладнані приміщення об’єкту (частина приміщень підвального поверху) системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Побутові приміщення не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не забезпечено ширину проходів у складських приміщеннях не менш 1 м та не забезпечено відстань від стін до штабелів не менш 0,8 м.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи (підсобне приміщення).
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не проводяться своєчасні огляди та технічне обслуговування вогнегасників згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Не вказано на пожежному щиті номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Приміщення складу не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Допускається встановлення вимикачів на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Не забезпечується мінімальна нормована ширина основних евакуаційних проходів у торговельно-виставочному залі (для залів площею більш ніж 400 м2 ширина основних евакуаційних проходів повинна бути не менш 2,5 м.).
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Приміщення не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”
Допускається встановлення вимикачів на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра (торговельний зал).
Не призначена відповідальна за топлення печей та котлів особа, яка пройшла протипожежний інструктаж.
Не розроблені та не вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Відсутні результати перевірок газового обладнання перед початком опалювального сезону.
Будівля не забезпечена адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Не проведено перевірку теплової мережі (котельні) перед початком опалювального сезону з фіксацією результатів перевірки у спеціальному журналі із зазначенням дати, особи, яка здійснювала перевірку, та її підпису.
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Не справні і не утримуються в постійній готовності до виконання роботи системи протипожежного захисту (далі - СПЗ). Не справності, які впливають на їх працездатність не усуваються негайно, інші несправності не усуваються в передбачені регламентом терміни, при цьому не робляться записи у відповідних журналах.
Допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитом.
Сходові клітки та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного поверху та приміщення.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
Приміщення магазину не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
У складському приміщенні (відсіку) розташованому в підвальному поверсі, відсутні люки чи вікна розміром 0,9 х 1,2 м з приямками (для випускання диму у разі пожежі).
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Розділ VII, пункт 7.1 а саме: електрообладнання напругою не приєднано до захисного РЕ-провідника за рахунок використання двожильних подовжувачів та мережевих розгалужувачів (без РЕ-провідників).
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, допускається експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Допускається зменшення класу вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій, а саме: перегородки, якими огороджені побутові приміщення виконані з горючих матеріалів, межа вогнестійкості матеріалів яких менш ніж ЕI 15 (будівля ІІІ-а ступеню вогнестійкості)
Не здійснено технічне обслуговування вогнегасників у зв’язку з відсутністю робочого тиску в корпусі вогнегасника. “Правила експлуатації та типові норми належності вогнегасників”, затверджені наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25, розділ ІІІ, пункт 11 (вогнегасник М1).
З’єднання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитом. (склад пінопласту).
Не створено резервний фонд вогнегасників, для заміни вогнегасників які направлені на перезарядку, технічне обслуговування та роботи пов’язані з їхнім ремонтом.
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. (зовнішнє освітлення перед центральним входом, складське приміщення, торгівельна зала).
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи. (торговельний зал, коридори, складські приміщення, приміщення персоналу).
Не підтримується експлуатаційна придатність (технічне обслуговування) СПЗ, не здійснюється відповідно до вимог технічної документації підприємств-виготовлювачів та затверджених регламентів робіт з технічного обслуговування.
Приміщення об’єкту не доукомплектовані вогнегасниками відповідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи (склад цементу, склад пінопласту, склад тротуарної плитки).
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Приміщення об'єкту не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Допускається встановлення розеток на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра (приміщення персоналу)
Не забезпечено коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Не організовано розроблення та затвердження Плану евакуації працівників установи та документації відповідно до Положення про порядок проведення евакуації населення у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру .
Наявні вогнегасники не мають облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Допускається відкрите прокладання електропроводів і кабелів транзитом через сходову клітку.
Керівником об’єкта своїм розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Допускається відкрите прокладання електропроводів і кабелів транзитом через сходову клітку.
Не справні і не утримуються в постійній готовності до виконання роботи системи протипожежного захисту (далі — СПЗ).
Не здійснено технічне обслуговування вогнегасників у зв’язку з відсутністю робочого тиску в корпусі вогнегасника. “Правила експлуатації та типові норми належності вогнегасників”, затверджені наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25, розділ ІІІ, пункт 11 (без інвентарного номеру та розташований назовні біля входу до майстерні).
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Розділ VII, пункт 7.1 а саме: електрообладнання напругою до 1 кВ, не приєднано до захисного РЕ-провідника.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не проводиться щомісячний огляд наявних вогнегасників згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Не призначені особи відповідальні за топлення печей і котлів на підприємстві.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Допускається, під час експлуатації об’єктів, знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: відсутній внутрішній протипожежний водопровід.
Допускається захаращування шляхів евакуації меблями, та різними матеріалами (тамбур виходу з торговельного залу, коридори).
Працівники при прийнятті на роботу на робочому мiсцi не проходять iнструктажi з питань пожежної безпеки.
Відсутній журнал реєстрації інструктажів з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Допускається зменшення мінімальних протипожежних відстаней (від АЗП до гаражів поза територією підприємства).
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлено протипожежні двері між складським приміщенням та торговельним залом, приміщенням коридору і електрощитовою.
Не надано до органу державного нагляду у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки заповнену форму паспорту потенційно небезпечного об’єкту на машинному та паперовому носіях, відповідно до наказу МНС України від 16.08.2005 р. № 140 «Про внесення змін до наказу МНС України від 18.12.2000 р. № 338», зареєстровано в Мінюсті України 01.09.2005 р. за № 970/11250; наказу МНС України № 98 від 23.02.2006 р. “Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів”.(магазин за адресою: вул. Амурська, буд. 3а, АТП за адресою: вул. Митрополитська, 117а)
Обслуговувальний персонал об’єкту, на випадок виникнення пожежі, не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі.
Не визначена категорія складської будівлі щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Допускається експлуатація проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією.
Допускається зберігання продукції впритул до приладів і труб опалення.
Допускається захаращення шляхів евакуації різними матеріалами (тамбур виходу з магазину).
Приміщення складу недоукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Допускається, під час експлуатації об’єктів, зниження рівню пожежної безпеки, встановленного законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: відсутній внутрішній протипожежний водопровід.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не проводиться щомісячний огляд наявних вогнегасників згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25.
Не встановлено на об’єкті відповідними документами (інструкцією, наказом тощо) протипожежний режим, відповідно до діючих нормативних документів з питань пожежної безпеки.
Приміщення об’єкту не доукомплектовані вогнегасниками згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Не встановлено на об’єкті відповідним документами (інструкцією, наказом тощо) протипожежний режим, відповідно до діючих нормативних документів з питань пожежної безпеки.
Допускається встановлення електророзеток, вимикачів та інших подібних апаратів на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (приміщення торговельного залу магазину електробладнання).
Не обладнані приміщення об’єкту системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Не розроблено список працюючого персоналу об'єкту, який підлягає евакуації у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Не забезпечена автономним пристроєм електричного захисту лінія живлення до побутового кондиціонера, незалежно від наявності захисту на загальній лінії (кабінет директора).
Приміщення об’єкту не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”
Не призначена особа, відповідальна за планування евакуації на об’єктовому рівні.
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Не визначена категорія складу щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не забезпечується мінімальна нормована ширина основних евакуаційних проходів у торговельних залах (для торговельних залів площею більш ніж 400 м2 ширина основних евакуаційних проходів повинна бути не менш 2,5 м.).
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлено протипожежні двері між складськими та іншими приміщеннями.
Допускається захаращування шляхів евакуації меблями, устаткування, обладнанням та іншими матеріалами.
Не оброблено дерев’яні елементи горищних покриттів засобами вогнезахисту, які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності. (адміністративна будівля).
Підвальне приміщення своєчасно не очищується від горючого сміття та відходів виробництва.
Не забезпечені приміщення відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Не встановлено на об’єкті відповідним документами (інструкцією, наказом тощо) протипожежний режим, відповідно до діючих нормативних документів з питань пожежної безпеки.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Електричні апарати та обладнання за виконанням та ступенем захисту не відповідає необхідному класу зони згідно з ПУЕ.
Допускається улаштування турнікету на шляху евакуації поруч з центральним евакуаційним входом, що перешкоджає вільній евакуації людей.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Не доукомплектовано пожежний щит засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., сокири - 2 шт.
Допускаються до роботи працівники, які не пройшли навчання з питань техногенної безпеки.
Допускається продаж ЛЗР (легкозаймисті рідини), ГР (горючі рідини), фарб, розчинників та інших пожежонебезпечних товарів побутової хімії в приміщеннях розташованих в житловому будинку.
Пожежні кран-комплекти не доступні для використання, а саме: захаращено доступ торговим обладнанням.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Приміщення об’єкту не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Допускається захаращення приямків віконних прорізів підвального поверху.
Не обладнані приміщення виробництва та зберігання пінопласту системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”, а саме: автоматичною системою пожежогасіння (пункт 20.1, таблиці А.1, додатку А ДБН В.2.5-56:2014), системою пожежної сигналізації, системами керування евакуюванням, системами централізованого пожежного спостерігання.
Приміщення складу не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не визначена категорія виробничих та складських будівель та приміщень щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Допускається встановлення розеток на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи. (торговельний зал, коридори, складські приміщення, приміщення персоналу).
Не складене Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки та не узгоджене з органом державного нагляду у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки, відповідно до наказу МНС України від 16.08.2005 р. № 140 «Про внесення змін до наказу МНС України від 18.12.2000 р. № 338», зареєстровано в Мінюсті України 01.09.2005 р. за № 970/11250; наказу МНС України № 98 від 23.02.2006 р. “Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів”. (магазин за адресою: вул. Амурська, буд. 3а, АТП за адресою: вул. Митрополитська, 117а)
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюється за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (дріт живлення АЗП, електрощитова ремонтного боксу, електрощитова адміністративної будівлі).
Допускається захаращування шляхів евакуації меблями, та різними матеріалами (коридор на першому поверсі).
Початок використання об'єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) не здійснюється суб'єктом господарювання на підставі поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, а саме: магазин за адресою - м. Маріуполь, пр. Металургів, 210 (переоснащення підвального поверху); будівлі та споруди за адресами - м. Маріуполь, вул. Торгова, 45; м. Маріуполь, вул. Торгова, 45-а; м. Маріуполь, вул. Торгова, 45-в; м. Маріуполь, вул. Торгова, 45-г; м. Маріуполь, вул. Торгова, 45-д, м. Маріуполь, вул. Торгова, 45-е, м. Маріуполь, вул. Торгова, 45-ж; автотранспортна дільниця з АЗП за адресою - м. Маріуполь, вул. Митрополитська, 117-а; виробничі будівлі за адресою - м. Маріуполь, - Старокримське шосе 9-а; виробнича дільниця за адресою - м. Маріуполь, вул. Заозерна, 50-а; магазин за адресою - Маріупольський район, смт. Нікольське, вул. Свободи, 79.
Приміщення об'єкту не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Не виконано заходи щодо відділення підприємства торгівлі, розміщеного у житловому будинку, від інших приміщень згідно з вимогами будівельних норм, а саме: інженерні комунікації житлової частини будівлі, що проходять через вбудовані приміщення об'єкту торгівлі не прокладенні у самостійних шахтах, обгороджених протипожежними перегородками 1 - го типу та протипожежним перекриттям 3 - го типу (пункт 5.46 ДБН В 2.2-15:2019 "Житлові будинки").
Не забезпечується мінімальна нормована ширина основних евакуаційних проходів у торговельно-виставочному залі (для залів площею більш ніж 400 м2 ширина основних евакуаційних проходів повинна бути не менш 2,5 м.).
Приміщення об’єкту не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Не забезпечено обслуговувальний персонал об’єкту торгівлі, на випадок виникнення пожежі, засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень не передбачено встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами вказаних приміщень.
Не забезпечена нормована ширина проходів між стелажами не менш ніж 1 м.
Суб’єктом господарської діяльності не подано до місцевих органів виконавчої влади декларацію безпеки об’єкта підвищеної небезпеки. (магазин за адресою: вул. Амурська, буд. 3а, АТП за адресою: вул. Митрополитська, 117а)
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: вікно у протипожежній перешкоді, яка відокремлює складські приміщення від слюсарної майстерні не протипожежне та на має необхідного класу вогнестійкості.
Допускається для опорядження (облицювання) стін торговельного залу використання будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки, ніж Г2, В2, Д2, Т2.
Обгородження робочого місця комірника виконане з горючих матеріалів.
Не забезпечено нормовану протипожежну відстань від місць відкритого зберігання лісопиломатеріалів до сусідніх будинків та споруд (не менш 15 м).
Не підтримується експлуатаційна придатність (технічне обслуговування) СПЗ, не здійснюється відповідно до вимог технічної документації підприємств-виготовлювачів та затверджених регламентів робіт з технічного обслуговування.
Не забезпечується мінімальна нормована ширина основних евакуаційних проходів у торговельних залах (для торговельних залів площею від 150 м2 до 400 м2 ширина основних евакуаційних проходів повинна бути не менш 2,0 м.).
Не підтримується експлуатаційна придатність (технічне обслуговування) СПЗ відповідно до вимог технічної документації підприємств-виготовлювачів та затверджених регламентів робіт з технічного обслуговування.
Допускається встановлення електророзеток на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (кабінет директора магазину на другому поверсі).
Не розроблено для працівників охорони інструкцію з визначенням їхніх обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, та указанням, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Обгородження робочого місця комірника виконане з горючих матеріалів.
Приміщення об’єкту не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Під час експлуатації об’єкта допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлено протипожежні двері між складськими приміщеннями та торговельними залами.
Особою відповідальною за пожежну безпеку не ведеться відповідної форми журнал обліку вогнегасників згідно наказу МВС України 15.01.2018 р. №25 «Правила експлуатації та типові норми належності вогнегасників»
Приміщення об'єкту не доукомплектовано первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не підтримується експлуатаційна придатність (технічне обслуговування) існуючою СПЗ, не здійснюється відповідно до вимог технічної документації підприємств-виготовлювачів та затверджених регламентів робіт з технічного обслуговування.
Не забезпечується мінімальна нормована ширина основних евакуаційних проходів у торговельних залах (для торговельних залів площею більш ніж 400 м2 ширина основних евакуаційних проходів повинна бути не менш 2,5 м.).
Не визначена категорія приміщення складу щодо вибухопожежної та пожежної безпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою».
Не проводиться технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень не передбачено встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами вказаних приміщень (складські приміщення).
Допускається захаращування шляхів евакуації різними матеріалами.
Не забезпечено шляхи евакуації евакуаційним освітленням.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”
Приміщення об’єкту не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (зовнішнє освітлення перед центральним входом, приміщення торговельного залу на першому поверсі).
Не відокремлені електродроти, які відкрито проходять по горючим основам (конструкціям) від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра.
Допускається експлуатація проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією. (підключення холодильника у приміщенні для персоналу).
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Розділ VII, пункт 7.1 а саме: електрообладнання не приєднано до захисного РЕ-провідника.
Не забезпечені приміщення відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Наземний резервуар не пофарбовано білою (сріблястою) фарбою для запобігання дії сонячного проміння.
Допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків). (приміщення складу в підвалі).
Допускається застосування будівельних матеріалів (частину стін сходової клітки облицьовано матеріалами групи горючості Г3, Г4) на шляхах евакуації з вищими показниками пожежної небезпеки ніж нормовані (сходова клітина на 1-му поверсі).
Допускається встановлення електророзеток та вимикачів на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра (склад, побутове приміщення, приміщення виготовлення сітки, приміщення вахтера та приміщення охорони).
Допускається встановлення вимикачів та розеток на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Електрощити не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (склад, приміщення охорони).
Не розроблені та не вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
Не забезпечено приміщення об’єкту відповідними знаками безпеки, згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Не визначена категорія складської будівлі щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не проводиться щомісячний огляд наявних вогнегасників згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Приміщення складу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Приміщення об’єкту не доукомплектовані вогнегасниками згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Не оброблено дерев’яні елементи покриттів будівель засобами вогнезахисту, які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
Допускається забивання дверей евакуаційного виходу.
Торговельний зал та складські приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками).
Допускається захаращення на шляху евакуації різними матеріалами (тамбур евакуаційного виходу).
Не обладнані приміщення об’єкту системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту” а саме: системою пожежної сигналізації (складське приміщення).
Не забезпечується мінімальна нормована ширина основних евакуаційних проходів у торговельних залах (для торговельних залів площею більш ніж 400 м2 ширина основних евакуаційних проходів повинна бути не менш 2,5 м.).
Допускається експлуатація відгалужувальних коробок без кришок з негорючого або важкогорючого матеріалу.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, допускається експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Не визначена категорія складських та виробничих будівель і приміщень щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщень, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не всі приміщення адміністративного корпусу забезпечені системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту” (приміщення ІT-відділу, відділу безпеки).
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Розділ VII, пункт 7.1 а саме: електрообладнання не приєднано до захисного РЕ-провідника.
Допускається для оздоблення стін шляхів евакуації використання будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки згідно з нормованою вимогою.
Приміщення котельні не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Не обладнані приміщення торговельного залу та складського приміщення системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не визначена категорія складу щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Матеріали до яких застосований безстелажий спосіб зберігання не укладаються (зберігання) у штабеля.
У приміщеннях та на шляхах евакуації на видному місці не вивішені відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: форма журналу обліку вогнегасників не відповідає вимогам “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 розділ ІІІ, пункт 3, додаток № 2.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Особою відповідальною за пожежну безпеку не ведеться відповідної форми журнал обліку вогнегасників згідно наказу МВС України 15.01.2018 р. №25 «Правила експлуатації та типові норми належності вогнегасників»
Приміщення магазину (торговельно-виставочного залу) не в повному обсязі обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Не оброблено дерев’яні елементи горищних покриттів засобами вогнезахисту, які забезпечують I групу вогнезахисної ефективності.
Допускається зняття дверей сходових кліток (сходові клітки між першим та підвальним поверхами).
Обгородження робочого місця комірника виконане з горючих матеріалів.
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Допускається експлуатація відгалужувальних коробок без кришок з негорючого або важкогорючого матеріалу (складські приміщення).
Приміщення котельні не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Не оброблено дерев’яні елементи горищних покриттів засобами вогнезахисту, які забезпечують I группу вогнезахисної ефективності.
Допускається улаштування турнікету на шляху евакуації, що перешкоджає вільній евакуації людей.
Наявний пожежний щит не пофарбовано.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного поверху та приміщення.
З працівниками, при прийнятті на роботу на робочому місці не проводяться інструктажі з питань пожежної безпеки.
Допускається для опорядження (облицювання) стін торговельних залів використання будівельних матеріалів з вищим показниками пожежної небезпеки, ніж Г2, В2, Д2, Т2.
Не вказано на пожежному щиті номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Посадовими особами та працівниками не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки та працівники у порядку, встановленому ПКМУ від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера не забезпечено автономними пристроями електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальної лінії, яка живіть групу кондиціонерів (побутові приміщення).
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння вказівні знаки згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки”.
Не визначена категорія складської будівлі щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Приміщення об'єкту не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
На території підприємства не встановлені спеціальні пожежні щити (стенди), забезпечені протипожежним інвентарем, у кількості з розрахунку 1 щит (стенд) на 5000 кв.м.
Не обладнані приміщення об’єкту системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту” а саме: автоматичною системою пожежогасіння. (приміщення торговельного залу у підвальному поверсі ), системами керування евакуюванням, системами централізованого пожежного спостерігання (усі приміщення).
Обгородження робочого місця комірника виконане з горючих матеріалів.
Під час експлуатації об’єктів забороняється знижувати рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: входи на сходи з підвального поверху на перший поверх не виконано через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі.
Групові електрощітки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Відсутні записи щодо проведення інструктажів з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях.
Експлуатація вогнегасників не здійснюється згідно з вимогами норм, а саме: не проводиться щомісячний огляд наявних вогнегасників згідно “Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників”, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25.
Відсутня на території АЗП інструкція про заходи пожежної безпеки для заправника.
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті, окремо для кожного приміщення.
Не проводяться практичні тренування (не рідше одного разу на півроку) всіх задіяних працівників, за інструкцією, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей.
Допускається, за наявності людей у приміщеннях, замикання (зачинення) дверей евакуаційних виходів на внутрішні замки які не відчиняються зсередини без ключа (двері виходу назовні через коридор).
Не справні і не утримуються в постійній готовності до виконання роботи системи протипожежного захисту (далі — СПЗ).
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не визначена категорія складу щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Розділ VII, пункт 7.1 а саме: електрообладнання не приєднано до захисного РЕ-провідника.
Електрощит не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (приміщення їдальні).
Допускається встановлення вимикачів на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
З’єднання жил проводів і кабелів не здійснюється за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (склад цементу, склад пінопласту, сушильні камери тротуарної плитки).
Допускається продаж ЛЗР (легкозаймисті рідини), ГР (горючі рідини), фарб, розчинників та інших пожежонебезпечних товарів побутової хімії в приміщеннях розташованих в житловому будинку.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.10.2021 2920213 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Кутін Сергій Юрійович — Головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Султанова Алла Кузьмівна — Головний державний інспектор відділу нагляду південного напрямку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Порушення:
Прийом та відпуск нафтопродукту (дизельне пальне) здійснює механік Гаврилоглу А.І. за відсутності професійної підготовки в якості оператора автозаправної станції та не має право виконувати роботи з підвищеною небезпекою: роботи з легкозаймистими, займистими та вибухонебезпечними речовинами
Керівник підприємства не забез-печив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нор-мативних документів, а саме: не забезпечив проведення протиа-варійних, приймально-здавальних і профілактичних випробувань та вимірювань елек-троустановок згідно з правилами і нормами (ПТЕ)
Не проведено атестацію робочого місця за умовами праці оператора автозаправної станції
Відсутній План локалізації і ліквіда-ції аварійних ситуацій та аварій
Відсутній перелік робіт підвищеної небезпеки, затверджений роботодав-цем, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна пере-вірка знань з питань охорони праці.
Не розроблена інструкція з охорони праці для оператора заправних ста-нцій
Штатним розписом на 2021 р. ТОВ ФІРМА«КАСКАД» не передбачено посаду оператора автозаправної станції. Прийом та відпуск нафто-продукту (дизельне пальне) здійс-нює механік Гаврилоглу А.І.
Відсутній заземлюючий пристрій, призначений для з'єднання авто-цистерни із зливним пристроєм резервуару під час зливу нафто-продукту (дизельне пальне)
На майданчику розташування резер-вуару для зберігання нафтопродукту – дизельного палива та паливорозда-вальної колонки відсутнє бетонне покриття, існує можливість потрап-ляння пролитого нафтопродукту (ди-зельного пального) на незахищений грунт
Роботодавцем не отримано дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: роботи у вибухопожежонебезпечних та/або пожежонебезпечних зонах, відповідно до вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого ПКМУ № 1107 від 26.10.2011
Роботодавцем не отримано дозвіл на експлуатацію обладнання, що призначено для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах, що зазначені у додатку 1 до Технічного регламенту обладнання та захисних систем, призначених для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1055, відповідно до вимог Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого ПКМУ № 1107 від 26.10.2011, а саме: - паливо-роздавальна колонка зав. зав. № б/н, призначена для відпуску нафтопродукту – дизельного палива.
Відсутні засоби захисту від атмос-ферної та статичної електрики - блискавкозахист
Суб'єктом господарювання не організовано проведення ідентифікації об’єкта підвищеної небезпеки та не складено повідомлення про ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки за формою ОПН-1, відповідно до вимог п. п. 3; 18 «Про ідентифікацію та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки», затвердженого ПКМУ № 956 від 11.07.2002р.
Відсутні первинні засоби пожежогасіння поблизу місця розташування контейнерних автозаправних станцій
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
08.02.2021 2228207 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Додержання законодавства про захист прав споживачів
Об'єкти:
МЕРЕЖА МАГАЗИНІВ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА "КАСКАД"
87515, Донецька обл., м. Маріуполь, вул. Торгова, буд. 45
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.02.2021 2430418 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Указ Президента України від 14.04.2014 № 405/2014 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.07.2020 1963222 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Указ Президента України від 14.04.2014 № 405/2014 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.12.2019 1505971 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Складське приміщення
87500, Донецька обл., м. Маріуполь, Центральний р-н, Запорізьке Шосе, 9
Крамниця
87500, Донецька обл., м. Маріуполь, Центральний р-н, вул. Митрополитська, 90-Б
Крамниця "Каскад" №5
87500, Донецька обл., м. Маріуполь, Приморський р-н, вул. Амурська, 3А
Складське приміщення
87500, Донецька обл., м. Маріуполь, Центральний р-н, вул. Торгова, 45
Крамниця "Каскад" №3
87500, Донецька обл., м. Маріуполь, Приморський р-н, Пр. Будівельників, 17
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.10.2019 1656562 Державна фіскальна служба України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні