Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (3)
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Перевірки (1)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ПІДПРИЄМСТВО ДЕРЖАВНОЇ КРИМІНАЛЬНО-ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ (№25)"

#08680879

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
17.01.2020 2070841 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Харківській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю, в тому числі фактичного допуску працівників до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України
Підстави:
За зверненням працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю
Учасники:
Штепа Павло Олександрович — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів
Порушення:
Не забезпечено організацію проведення попереднього (при прийнятті на роботу) та періодичного (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, за кошти власника або уповноваженого ним органу відповідно до вимог ст. 169 КЗпП, ст. 17 Закону України «Про охорону праці», п.1.3, 1.4 «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», затвердженого наказом МОЗ від 21.05.2007 за №246. Зокрема, для осіб з числа засуджених, що зайняті на роботах із шкідливим умовами праці (обрубувач, коваль ручного кування та інші) та залучаються до роботи з певним характером здійснюваної роботи (на механічному обладнанні, обслуговування підіймальних механізмів, тощо).
Не забезпечено організацію проведення чергової атестації робочих місць за умовами праці по робочим місцям, а саме по робочому місцю коваля ручного кування (відповідно до даних попередньої атестації робочих місць за умовами праці від 05.11.2014 виявлено перевищення ГДР шумового навантаження на 5 дБА, булла чинна до 05.11.2019) не забезпечено: установлення усіх факторів і причин виникнення несприятливих умов праці; проведення санітарно-гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища, важкості й напруженості трудового процесу на робочих місцях; проведення комплексної оцінки факторів виробничого середовища і характеру праці на відповідальність їхніх характеристик стандартам безпеки праці, будівельним та санітарним нормам і правилам; установлення ступені шкідливості й небезпечності праці та її характеру за гігієнічною класифікацією; обґрунтування віднесення робочого місця до категорії із шкідливими (особливо шкідливими), важкими (особливо важкими) умовами праці, що є порушенням пункту 4, 6 «Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці», затвердженого ПКМУ від 01.08.1992 за №442 «Про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці».
На роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці, а також на роботах, пов’язаних із забрудненням або здійснюваних у несприятливих температурних умовах, працівникам безоплатно, у повному обсязі та своєчасно за встановленими нормами спеціальний одяг, спеціальне взуття та засоби індивідуального захисту відповідно до ст. 163 КЗпП, ст. 8 Закону України «Про охорону праці», п. 33, 34, 80 НПАОП 29.0-3.02-06. «Норми безплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам машинобудування та металообробної промисловості» не видається.
Покарання: відсутні