Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (3) Будівництво (6) Перевірки (11)

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

#08571570

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
18.11.2021 2947441 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавства щодо надання достовірних відомостей по застрахованим особам поданих до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування суб`єктом господарювання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Рудик Ольга Олександрівна — т.в.о. начальника відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку
Біба Тетяна Леонідівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи №1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
28.07.2021 2891183 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
28 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Інше
Учасники:
Олійниченко Олександр Русланович — Провідний інспектор Суворовського РВ у м. Одесі ГУ ДСНС України в Одеській області
Журба Олександр Іванович — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Будівлі не захищені блискавко захистом згідно вимог ДСТУ EN 62305:2012 «Блискавкозахист».
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Не створено об’єктову комісію з питань надзвичайних ситуацій підприємств, установ та організацій.
З’єднання, відгалужування та окінцювання жил проводів в з’єднувальних коробках приміщень будівель та споруд закладу не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння не визначена відповідальним за пожежну безпеку закладу окремо для кожного поверху та приміщення.
Не відокремлено приміщення електрощитової від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Працівники, робота яких пов’язана із підвищеною пожежною небезпекою, не пройшли навчання і перевірку знань з пожежно-технічного мінімуму встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Щорічно комісією господарчого органу не здійснюється перевірка стану вогнезахисного покриву (просочення), за результатами якої складається акт перевірки технічного стану вогнезахисного покриву (просочення).
Не розробленні плани реагування на надзвичайні ситуації для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій суб’єктами господарювання із чисельністю працюючого персоналу більш як 50 осіб.
Не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Особи керівного складу та фахівці суб’єкту господарювання, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не пройшли функціональне навчання. У перший рік призначення на посаду і періодично один раз на три - п’ять років.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту в тому числі з урахуванням внутрішніх та зовнішніх чинників небезпеки, які можуть впливати на об’єкт.
Не організовано та не розроблено:  розроблення плану евакуації населення;  визначення безпечних районів, придатних для розміщення евакуйованого населення та матеріальних і культурних цінностей;  організації оповіщення керівників суб’єктів господарювання і населення про початок евакуації;  організації управління евакуацією;  життєзабезпечення евакуйованого населення в місцях його безпечного розміщення;  участі у командно-штабних навчаннях та об’єктових тренуваннях;  навчання населення діям під час проведення евакуації.
Не відповідає вимогам форма та зміст наявної на корпусі вогнегасників етикетка ПТОВ.
Для захисту приміщень призначених для виготовлення кулінарної продукції та (або) приготування їжі, не використовуються переносні вогнегасники з можливістю гасіння пожежі класу F з розрахунку один вогнегасник на одне окреме робоче місце для виготовлення кулінарної продукції та (або) приготування їжі.
Не обладнані в повній мірі приміщення (адміністративні, навчальні, побутові тощо) системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не забезпечено штаб з НС комплектом оперативно-технічної документації, нормативно-правовими актами з питань організації реагування на НС, засобами зв’язку та оргтехнікою. 1. Журнал реєстрації розпоряджень керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 1). 2. Оперативний журнал з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 2). 3. Розрахунок сил і засобів (техніки), залучених до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 3). 4. Картка зв’язку у зоні надзвичайної ситуації (додаток 4). 5. Доповідь старшої посадової особи про склад сил і засобів (техніки), що прибули для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (вибули із зони надзвичайної ситуації) (додаток 5). 6. Звіт про роботу залучених до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації сил та засобів (техніки) цивільного захисту (додаток 6). 7. Робоча карта (схема) зони надзвичайної ситуації. 8. Оперативний план заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 7). 9. Журнал обліку постраждалих та загиблих під час надзвичайної ситуації (додаток 8). 10. Журнал обліку матеріально-технічного забезпечення ліквідації наслідків надзвичайної ситуації (додаток 9). 11. Журнал обліку аналізів проб (повітря, води та ґрунту) (додаток 10).
У навчальних закладах з денною формою навчання з чисельністю 500 і більше осіб, які навчаються, не призначено посадові особи з питань цивільного захисту; Розробити посадову інструкцію призначених осіб (посадова інструкція працівника) з питань цивільного захисту затвердити керівником, що його створив (призначив).
Не призначено керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації для керівництва проведенням аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт у єдиній державній системі цивільного захисту під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та управління силами цивільного захисту, що залучаються до таких робіт.
Не всі будівлі та споруди, що мають дерев’яні елементи горищного покриття оброблені засобами вогнезахисту.
Застосовуються ЗІЗОД, які не пройшли процедуру оцінки відповідності та не мають відповідні документи, передбачені Законом України "Про підтвердження відповідності". Не мають висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи відповідно до Порядку проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 09.10.2000 N 247, та зареєстрованого в Мін'юсті України 10.01.2001 за N 4/5195 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров'я України від 14.03.2006 N 120) - сертифікат відповідності на товар; - сертифікат перевірки типу на протигаз; - декларація про відповідність засобів індивідуального захисту вимогам Технічного регламенту; - висновок СЕС.
Не надані сертифікати щодо горючості матеріалу яким утеплена адміністративна будівля «З».
Не розроблено графіки проведення навчань і тренувань та не затверджено керівниками підприємств, не узгоджено з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та територіальними органами ДСНС.
На території об’єкта не встановлено на в’їздах (виїздах) схему території, в якої слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не обладнано з урахуванням особливостей виробничої діяльності інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту, для отримання працівниками відомостей про конкретні дії у надзвичайних ситуаціях на підприємстві, в установі та організації, що є частиною приміщення загального користування, у якій тематично оформляються стенди, розміщуються схеми, навчальні посібники і зразки, передбачені програмами підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях.
Не надано Акт підтвердження відповідності систем протипожежного захисту на об’єкті. Форма А.1. Відсутній Експлуатаційний журнал Форма А.2. Відсутній План – графік з підтримання експлуатаційної придатності СПЗ на 2021 рік. Форма А.3. Відсутній Акт технічного обстеження системи протипожежного захисту Форма А.4.
Допускається встановлення приладів опалення на сходових клітках на висоті нище ніж 2,2 м від поверхні сходової площадки.
Покарання: відсутні
25.06.2021 2347753 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
8 порушень
Причина, по якій не проведено перевірку: Зміна суб'єктом господарювання місця провадження господарської діяльності / суб'єкт господарювання не здійснює діяльність, що підлягає державному нагляду (контролю), за визначеною у плані адресою
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ (Головний корпус)
65014, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Успенська, буд. 1
Одеський державний університет внутрішніх справ (місто Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 163)
65000, Одеська обл., м. Одеса, вул. Чорноморського Козацтва, 167
Учасники:
Тегза Михайло Іванович — Головний інспектор відділу запобігання НС по Приморському р-ну ОМТГ Одеського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області
Аброськін В'ячеслав Васильович — Ректор ОДЕСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВНУТРІШНІХ СПРАВ
Порушення:
Не проведено ідентифікацію на визначення потенційної небезпеки об'єкту з урахуванням усіх чинників небезпеки.
На об’єкті не утворено обєктове формування або спеціалізовану службу цивільного захисту.
Не проведено повторне вогнезахисне оброблення дерев’яних конструкцій у зв’язку з закінченням строку експлуатації вогнезахисного покриву.
Під час експлуатації об’єктів допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, зокрема приміщення об’єкту не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» з підписанням актів (Акт прийняття монтажних робіт, Акт введення в експлуатацію та перевірки, Акт прийняття)
Допускається зниження класу вогнестійкості елементу заповнення прорізу у протипожежній перешкоді, зокрема не встановлено протипожежні двері ІІ типу в таких приміщеннях а саме: архіву, горищне приміщення.
Приміщення об’єкту не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, зокрема системою оповіщення людей про пожежу типу СО-4 та управлінням евакуацією людей.
Працівників не забезпечено придатними до застосування засобами радіаційного та хімічного захисту з розрахунку 1 фільтруючий протигаз для захисту населення і 1 распіратор на обличчя та додатково 2 % загальної кількості працівників.
Допускається на шляхах евакуації коридорів навчального корпусу «А» частково оздоблення декоративними матеріалами з вищою пожежною небезпекою, ніж Г2, В2, Д2, Т2.
Покарання: відсутні
25.06.2021 2257732 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Учасники:
Савін Євген Андрійович — Головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель у місті Одеса
Калінін Олександр Вікторович — Головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель у місті Одеса
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.11.2020 2200522 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Баландюк Олександр Вікторович — головний державний інспектор
Атрашкова Ольга Олексіївна — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Бухенко Віктор Анатолієвич — завідувач відділенням забезпечення діяльності академії поліції
Кирилов Володимир Володимирович — інженер з охорони праці
Порушення:
Дозвіл Головного управління Держпраці в Одеській обл. на виконання робіт підвищеної небезпеки згідно Постанови Кабінету міністрів України від 26.10.2011 № 1107 зі змінами від 07.02.2018 № 48 на експлуатацію устаткування напругою понад 1000 В (електричне устаткування електричних станцій та мереж, технологічне електрообладнання), а саме ТП № 3531 з трансформатором потужністю 180 кВА – не отримано. У зв’язку із змінами до Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011 внесеними Постановою Кабінету Міністрів України №207 від 03.03.2020 року «Про внесення змін до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки», внесенні зміни відповідно до яких, підприємство яке експлуатує машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки та виконує робіти підвищеної небезпеки повинно зареєстровати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці у журналі обліку суб’єктів господарювання у територіальному органі Держпраці п. 10 дод.7 до Порядку Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011. Станом на 25.11. 2020 року відсутня реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці даного підприємства в журналі обліку суб’єктів господарювання у Головному управлінні Держпраці в Одеській області
Профілактичні випробування електроустановок 1 раз на рік не проведені
Відсутній Дозвіл Головного управління Держпраці в Одеській обл. на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (спорудження магістральних газопроводів, систем газопостачання природним газом). У зв’язку із змінами до Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011 внесеними Постановою Кабінету Міністрів України №207 від 03.03.2020 року «Про внесення змін до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки», внесенні зміни відповідно до яких, підприємство яке експлуатує машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки та виконує робіти підвищеної небезпеки повинно зареєстровати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці у журналі обліку суб’єктів господарювання у територіальному органі Держпраці п. 10 дод.7 до Порядку Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011. Станом на 25.11. 2020 року відсутня реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці даного підприємства в журналі обліку суб’єктів господарювання у Головному управлінні Держпраці в Одеській області
Наказом не призначена особа відповідальна за загальний стан електрогосподарства із числа ІТР, що має електротехнічну підготовку, та атестована на 5 групу з електробезпеки
Покарання: відсутні
11.08.2020 2145598 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: виконання припису від 27.11.2019 №1100
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кузнєцова Олена Вікторівна — начальник відділу контролю за регульованими цінами Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами
Земляна Ніна Віталіївна — головний спеціаліст відділу контролю за регульованими цінами Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами
Бєлих Світлана Іванівна — начальник відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку - головний бухгалтер
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.06.2020 1742539 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID - 19)» забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Одеський державний університет внутрішніх справ (місто Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 163)
65000, Одеська обл., м. Одеса, вул. Чорноморського Козацтва, 167
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.06.2020 2128657 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавства щодо надання достовірних відомостей по застрахованим особам поданих до державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування суб`єктом господарювання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Бєлих С І — начальник відділу фінансового забезпечення
Михайлов М. А. — Проректор
Лобастов Андрій Олександрович — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Бєлих С. І. — начальник відділу фінансового забезпечення
Михайлов М А — Проректор
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
12.11.2019 1589860 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.03.2019 1632640 Надання освітніх послуг у системі вищої освіти Державна служба якості освіти України Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Виконання суб’єктом господарювання заходів щодо усунення порушень вимог законодавства, виявлених у ході попереднього заходу державного нагляду (контролю)
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Фурманюк Валентина Федорівна — - завідувач відділу забезпечення якості вищої освіти навчально-наукового центру організації освітнього процесу університету державної фіскальної служби україни (за згодою)
Овчарук Олена Михайлівна — - начальник відділу кадрів полтавської державної аграрної академії (за згодою)
Куліш Ірина Миколаївна — – завідувач відділу аспірантури херсонського національного технічного університету (за згодою)
Бельдій Марія Григорівна — - заступник відповідального секретаря приймальної комісії, старший викладач кафедри садівництва, виноградарства, біології та хімії одеського державного аграрного університету (за згодою) (відповідно до пункту 3 наказу державної інспекції навчальних заклад
Острянко Андрій Миколайович — - завідувач кафедри археології, етнології та краєзнавчо-туристичної роботи національного університету «чернігівський колегіум» імені т. г. шевченка (за згодою)
Олійник Леся Володимирівна — начальник відділу контролю за діяльністю закладів вищої освіти департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих Державної служби якості освіти України
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.03.2018 1156023 Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законів та інших нормативно-правових актів про охорону праці
Учасники:
Скобліков Владлен Генадьєвич, Кочмар Віктор Іванович — відпоідальні за газове господарство
Дмитрук Оксана Вікторівна — інженер з охорони праці
Скобліков Владлен Генадьєвич Кочмар Віктор Іванович — відпоідальні за газове господарство
Порушення:
не додержання законів та інших нормативно-правових актів про охорону праці
Покарання: відсутні