Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (8)
Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (5)
Перевірки (12)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "45 ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД"

#08341806

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
14.12.2021 3201763 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Вінницькій області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Підстави:
Звернення посадових осіб органів місцевого самоврядування про порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства у випадках, коли право на подання такого звернення передбачено законом
Учасники:
Луценко Катерина Михайлівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів
Порушення:
Керівництвом ДП «45 Експериментальний механічний завод» не проводиться виплата заробітної плати працівникам в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом) не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Розмір заробітної плати працівникам ДП «45 Експериментальний механічний завод» за першу половину місяця становить менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.
Керівництво ДП «45 Експериментальний механічний завод», працівникам підприємства не виплачує компенсацію втрати частини заробітної плати у зв'язку із порушенням строків її виплати відповідно до індексу зростання цін на споживчі товари і тарифів на послуги у порядку, встановленому чинним законодавством, провадиться
Оплата праці працівникам ДП «45 Експериментальний механічний завод» не здійснюється в першочерговому порядку.
Покарання: відсутні
13.09.2021 2348166 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Підприємство «45 Експериментальний механічний завод»
21000, Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Стрілецька, 57
Учасники:
Сухотерплий Сергій Миколайович — фахівець з пожежної безпеки
Марунич Ілля Русланович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій по Вінницькій міській територіальній громаді Головного управління ДСНС України у Вінницькій області капітан служби цивільного захисту
Порушення:
Не пройшов навчання з питань пожежної безпеки керівник підприємства.
Не проведено щорічне випробування на тиск та витрату води з оформленням акта пожежних гідрантів розміщених на території підприємства.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів, з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування (періодичність проведення не рідше одного разу на рік).
Не проведено в повній мірі технічне обслуговування наявних первинних засобів пожежогасіння: вогнегасників (проведено частково).
Не встановлено в повній мірі біля місця розташування пожежних гідрантів покажчики (об'ємні зі світильниками або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева) (встановлено частково).
Не пройшов функціональне навчання з питань цивільного захисту керівник підприємства та відповідальна особа з питань цивільного захисту.
Не обладнано адміністративні будівлі, будівлю гуртожитку, виробничі та складські будівлі системами протипожежного захисту.
Не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум) та перевірку знань особи які працюють на роботах з підвищеною пожежною небезпекою (зварювальники)
Відсутня декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки у орендарів, які здійснюють господарську діяльність у будівлях, приміщеннях та на території підприємства.
Не пристосовані пожежні кран-комплекти в леварному цеху, заготівельній дільниці, ковальсько-зварювальній дільниці та цеху № 5 для візуального огляду без їх розкривання.
Пожежні кран-комплекти, які влаштовані у виробничих будівлях знаходяться в непрацездатному стані.
Не застраховані члени добровільної пожежної дружини, які підлягають обов'язковому особистому страхуванню.
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки.
Не проведено паспортизацію ПНО.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту (далі - ПНО).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.09.2021 2316662 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Дідур Сергій Миколайович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області
Стець Іванна Сергіївна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області
Хомич Артем Олександрович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області
Гомелюк Таїсія Василівна — інспектор з охорони природи
Порушення:
На підприємстві не ведеться облік кількості та якості вод, що скидаються у водний об’єкт.
На підприємстві допускається змішування відходів для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія.
На основі матеріально-сировинних балансів виробництва не ведеться первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються.
Не забезпечується професійна підготовка, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами
В ході перевірки на суб’єкта господарювання, що розташований за адресою: Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Стрілецька, 57 виявлено стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, які не враховані у чинному дозволі, а саме: поперечно-стругальні станки, токарні станки, деревообробні станки, опалювальні грубки, токарно-револьверні верстати, дробарка для цегли, тощо викиди з яких здійснюються без відповідного дозволу.
Суб’єкт господарської діяльності у сфері поводження з відходами, діяльність якого призводить виключно до утворення відходів, для яких Пзув від 50 до 1000, подано декларацію про відходи за формою та в порядку, затвердженими ПКМУ №118, але в декларації не зазначені всі відходи які утворюються на підприємстві.
На ДП "45 ЕМЗ" не проведено тампонаж чи ліквідацію свердловин №267, №268, №269, що не придатні для експлуатації.
Статистична звітність про відходи подається з порушеннями, а саме не зазначені всі відходи які утворюються на підприємстві.
Не виконано умови дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами №510136300-284/1 від 21.02.2019 р. - не внесені зміни у дозвіл, при відновленні роботи джерела викидів №13; - не здійснено постановку на державний підприємств - забруднювачів атмосферного повітря.
Не визначено склад і властивості усіх відходів, що утворюються на підприємстві.
Не проводиться технічне навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу
ДП "45 ЕМЗ" здійснює скид забруднюючих речовин у водний об’єкт (р. Тяжилівка) із зворотними водами (дощових і талих вод) що відводяться із території підприємства без дозволу на спеціальне водокористування та розробленого проекту нормативу ГДС.
Не забезпечується щоквартальне подання інформації згідно Порядку, затвердженого ПКМУ №1221
Під час розгляду документів у яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами №510136300-284/1 від 21.02.2019р. до 09.10.2025 р. виявлено невідповідність обґрунтовуючих документів та фактичного місця розташування стаціонарних джерел викиду.
Не складаються акти перевірок технічного стану установок очистки газу на джерелі викиду (утворення) 2 рази/рік
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.02.2021 2527652 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Вінницькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: захід контролю
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Кривонос Неля Миколаївна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Вінницькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.06.2020 2131699 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Вінницькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: трудові відносини
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Пасічна Л М — головний державний інспектор
Біліченко Наталія Володимирівна — начальник відділу кадрів
Могир Олена Юріївна — заступник директора
Гаріпов Рінат Фандасович — перший заступник директора-головний інженер
Пасічна Л.М. — головний державний інспектор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.06.2020 2117631 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Вінницькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: з питань додержання законодавства про працю
Підстави:
За зверненням працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю
Учасники:
Біліченко Наталія Володимирівна — начальник відділу кадрів
Гаріпов Рінат Фандасович — перший заступник директора - головний інженер
Пасічна Л.М. — головний державний інспектор
Пасічна Л М — головний державний інспектор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
31.01.2020 2063249 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Вінницькій області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Замушинська Юлія Федорівна — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області
Дюг Катерина Петрівна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області
Порушення:
Підприємством не виконано пункти № 6, 9, 11-16 припису Державної екологічної інспекції у Вінницькій області від 23.03.2018р, а саме: підприємство не стало на державний облік підприємств-забруднювачів атмосферного повітря; не проведено роботи із тампонування чи опломбування не придатних для експлуатації водозабірних свердловин; допускається зберігання відходів у несанкціонованих місцях чи об'єктах; не ідентифіковано місце зберігання небезпечних відходів як об'єкт поводження з небезпечними відходами відповідно до Закону України “Про об'єкти підвищеної небезпеки”; не отримано декларацію безпеки; не складено спеціальний паспорт на місце чи об'єкт зберігання небезпечних відходів; не застраховано відповідальність суб'єкта господарської діяльності, у власності або у користуванні якого є хоча б один об'єкт поводження з небезпечними відходами, за шкоду, яку може бути заподіяно аваріями на таких об'єктах життю, здоров'ю, майну фізичних та/або юридичних осіб; не отримано ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами; не в повній мірі забезпечено передачу на утилізацію накопичених небезпечних виробничих відходів.
Не забезпечено передачу на утилізацію накопичених небезпечних відходів в повній мірі
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
29.11.2019 2035778 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Вінницькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: контроль за додержанням законодавства про працю
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Кукіна Тамара Анатоліївна — Головний бухгалтер
Партій Валентина Миколаївна — Заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Вінницькій області
Порушення:
Відомості на виплату з/п за вересень 2019 року у листопаді 2019 року , касовий ордер №6592 від 19.11.2019 року
Покарання: відсутні
07.11.2019 1701175 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Вінницькій області Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Сухотеплий Сергій Миколайович — Пожежний ДП «45 Експериментальний механічний завод»
Порушення:
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів, з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування (періодичність проведення не рідше одного разу на рік).
Відсутня декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки у орендарів, які здійснюють господарську діяльність у будівлях, приміщеннях та на території підприємства.
Не пристосовані пожежні кран-комплекти в леварному цеху, заготівельній дільниці, ковальсько-зварювальній дільниці та цеху № 5 для візуального огляду без їх розкривання.
Не відкориговані плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі, а також не доповненні інструкцією, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах в приміщенні електрощитової розташованої в ковальськопресовій дільниці цеху № 1 (двері не протипожежні).
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Відсутня інструкція щодо виконання вимог техногенної безпеки.
Не забезпечено, у повній мірі, відповідними знаками безпеки будівлі та приміщення підприємства. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»
Допускається використання горючого оздоблення стін на шляху евакуації пластиковою вагонкою у будівлі гуртожитку.
Не обладнано адміністративну будівлю, будівлю гуртожитку, виробничі та складські будівлі системами протипожежного захисту.
Не забезпечено персонал засобами радіаційного та хімічного захисту органів дихання.
Не піддано вогнезахисному оброблянню, засобами вогнезахисту, які повинні забезпечувати І групу вогнезахисної ефективності дерев'яні елементи покрівлі у виробничому корпусі цеху №4 та дерев’яні елементи навісу ФОП Мельника О.В.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту (далі - ПНО).
Не проведено паспортизацію ПНО.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.02.2019 1491514 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Р.Ф. Еаріпов — Т.в.о. директора ДП «45 Експериментальний механічний завод»
Сухотепл Піт Сергій Миколайович — битоняр 3-го розряду дгі «45 експериментальний механічний завод»
Р Ф Еаріпов — Т.в.о. директора ДП «45 Експериментальний механічний завод»
Порушення:
Не доукомплектований пожежний кран-комплект №8 пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, який розміщений у ковальсько пресовій дільниці.
Не обладнано адміністративну будівлю, будівлю гуртожитку, виробничі та складські будівлі системами протипожежного захисту.
Не позначені світловими показниками з написом «Вихід» білого кольору на зеленому фоні підключеними до джерела живлення евакуаційного освітлення, евакуаційні виходи з адміністративної будівлі, будівлі гуртожитку та приміщень конструкторсько - технологічного відділу.
Не проводяться періодичні огляди вогнегасників особами, відповідальними за пожежну безпеку, не рідше одного разу на місяць, з реєстрацією у журналі обліку вогнегасників на об'єкті.
Не пристосовані пожежні кранкомплекти в леварному цеху, заготівельній дільниці, ковальськозварювальній дільниці та цеху № 5 для візуального огляду без їх розкривання
Не проводиться щорічно перевірка і огляд всіх пристроїв блискавкозахисту перед початком грозового сезону.
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки.
Не визначено для виробничих та складських приміщень категорії щодо вибухопожєжної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В. 11-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок».
Допускається використання горючого оздоблення стін на шляху евакуації пластиковою вагонкою у гуртожитку підприємства.
Не складено паспорти блискавкозахисних пристроїв
Не забезпечено, у повній мірі, відповідними знаками безпеки будівлі та приміщення підприємства. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026- 76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»
Не застраховані члени добровільної пожежної дружини, які підлягають обов'язковому особистому страхуванню.
Не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності виробничі приміщення
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об'єкту (далі-ПНО).
Не пройшли навчання з питань пожежної безпеки посадові особи підприємства, які признавчені відповідальними за пожежну безпеку
Не позначено на вхідних дверях до складських приміщень, а також у межах зон усередині приміщень категорії щодо вибухопожєжної тапожежної небезпеки, а також клас зон.
Не забезпечено персонал засобами радіаційного та хімічного захисту органів дихання.
Не встановлено для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Не встановлено біля місць розташування пожежних гідрантів покажчики (об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на ньому: літерного індексу «ПГ», цифрових значень відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева).
Не прооведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Не пройшла функціональне навчання з питань цивільного захисту відповідальна особа.
Відсутній наказ щодо встановлення протипожежного режиму який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок збирання членів пожежнорятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами наінструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму
Відсутня інструкція щодо виконання вимог техногенної безпеки.
Не проведено 1 раз на рік випробування на тиск та витрату води з оформленням акта, зовнішніх протипожежних водопроводів (пожежних гідрантів).
Не піддано вогнезахисному оброблянню, засобами вогнезахисту, які повинні забезпечувати І групу вогнезахисної ефективності дерев'яні елементи покрівлі у виробничому корпусі цеху №4 та дерев’яні елементи навісу ФОП Мельника О.В.
Не проведено заміри опору ізоляції та перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замкнення.
Не проведено паспортизацію ПНО.
Не доукомплектовані спеціальні пожежні щити (стенди) для розміщення первинних засобів пожежогасіння у виробничих цехах. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт„ ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт„ сокири - 2 шт.
Не вказано на пожежних щитах (стендах) їх порядковий номер.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах в приміщенні електрощитової розташованої в ковальськопресовій дільниці цеху № 1 (двері не протипожежні).
Не відкориговані плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі, а також не доповненні інструкцією, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів, з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування (періодичність проведення не рідше одного разу на рік).
Відсутній журнал обліку вогнегасників.
Відсутня декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки у орендарів, які здійснюють господарську діяльність у будівлях, приміщеннях та на території підприємства.
Не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум) та перевірку знань особи, які зайняті на роботах пов'язаних з підвищеною пожежною небезпекою (зварювальники).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.06.2018 1647693 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Вінницькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Підприємством не виконано пункти № 1 Отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарним джерелом: димова труба від опалювального газового котла, встановленого в приміщенні гуртожитку. № 6 Стати на державний облік підприємств-забруднювачів атмосферного повітря. № 9 Затампонувати чи опломбувати не придатні для експлуатації водозабірні свердловини . № 10. Забезпечити передачу на утилізацію накопичених небезпечних виробничих відходів: осад після травлення загальною кількістю – 44,2 т, відходи зневодненого осаду гальваніки загальною кількістю 25,002 т іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів. № 11 Не допускати зберігання відходів у несанкціонованих місцях чи об'єктах. № 12 Ідентифікувати місце зберігання небезпечних відходів як об'єкт поводження з небезпечними відходами відповідно до Закону України “Про об'єкти підвищеної небезпеки”. № 13 Отримати декларацію безпеки. № 14 Скласти спеціальний паспорт на місце чи об'єкт зберігання небезпечних відходів . № 15 Застрахувати відповідальність суб'єкта господарської діяльності, у власності або у користуванні якого є хоча б один об'єкт поводження з небезпечними відходами, за шкоду, яку може бути заподіяно аваріями на таких об'єктах життю, здоров'ю, майну фізичних та/або юридичних осіб. № 16 Отримати ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.03.2018 1202310 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Порушення:
Не здійснюється виробничий контроль за охороною атмосферного повітря в процесі господарської діяльності інструментально-лабораторними виміюваннями параметрів викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами
Не застрахована відповідальність суб'єкта господарської діяльності, у власності або у користуванні якого є хоча б один об'єкт поводження з небезпечними відходами, за шкоду, яку може бути заподіяно аваріями на таких об'єктах життю, здоров'ю, майну фізичних та/або юридичних осіб
Допускається зберігання відходів у несанкціонованих місцях чи об'єктах
Не розроблено паспорт на кожну установку очистки газу
Вимоги, передбачені стандартами та нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря, дозволами на викиди забруднюючих речовин не виконуються: підприємство не стало на облік підприємств-забруднювачів, у відповідності до дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря
Відсутня декларація безпеки
Не здійснює контроль за якістю води водних об’єктів у контрольних створах
Не здійснюється контроль за обсягом і складом забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря
Не поставлено на державний облік об'єкт, який справляє або може справити шкідливий вплив на здоров'я людей і стан атмосферного повітря
Не придатні для експлуатації водозабірні свердловини не за тампоновані, не опломбовані
Місце зберігання небезпечних відходів не ідентифіковано як об'єкт поводження з небезпечними відходами відповідно до Закону України “Про об'єкти підвищеної небезпеки”
Не дотримуються умови дозволу та правила спеціального водокористування: не проводяться дослідження якості стічної води, що скидається в. р. Тяжилівка
На місце чи об'єкт зберігання небезпечних відходів не складений спеціальний паспорт
Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами: дві труби від опалювального котла здійснюються без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря
Відсутня ліцензія на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами
Не здійснюються організаційні, науково-технічні та технологічні заходи для максимальної утилізації відходів, реалізації чи передачі їх іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом