Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (7)
Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (8)
Перевірки (17)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ХАРКІВСЬКИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД"

#08248877

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
03.11.2022 3018718 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.09.2021 2910579 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Лукін Ілля Сергійович — лікар із загальної гігієни відділу санітарно-епідеміологічного нагляду Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в м. Харкові Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області
Порушення:
не наданий висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на ТУ У 08248877-007-2018 "Модуль газового пожежогасіння МГП. Технічні умови"
Покарання: відсутні
10.06.2021 2851662 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Лукін Ілля Сергійович — лікар із загальної гігієни відділу санітарно-епідеміологічного нагляду Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в м. Харкові Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області
Порушення:
Не наданий висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на Технічні умови ТУ У 08248877-007-2018 "Модуль газового пожежогасіння МГП. Технічні умови"
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.02.2021 2342134 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
55 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ЗАВОД "ХАРКІВСЬКИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД"
61177, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Залютинська, буд. 6
Учасники:
Сиромятніков Євген Валерійович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Холодногірському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Яценко Людмила Михайлівна — Директор ДП "ХМЗ"
Порушення:
На пожежних щитах (стендах) не вказаний їх порядковий номер та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Евакуаційні шляхи та виходи не обладнані евакуаційним освітленням та світловим покажчиком «Вихід». (Орендар ТОВ "Механічний цех")
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку пожежних кран-комплектів.
Приміщення не в повному обсязі забезпечені відповідними знаками безпеки. (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
Приміщення цеху механізованої зборки, інструментального цеху, не забезпечені інструкціями про заходи пожежної безпеки в приміщеннях.
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (ОРЕНДАР ТОВ "МАРТЕНСІТ+")
В виробничих приміщеннях, сходовій клітці з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюється не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Евакуаційні шляхи та виходи не обладнані евакуаційним освітленням та світловим покажчиком «Вихід».
Евакуаційні шляхи та виходи не обладнані евакуаційним освітленням та світловим покажчиком «Вихід». (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
Будівлі та приміщення не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведено очищення від горючих нашарувань обладнання в приміщенні цеху. (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
Працівники не забезпечені засобами колективного та індивідуального захисту.
Відсутній другий евакуаційний вихід з цеху по переробці вторсировини. (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
На об’єкті не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Відсутні підтверджуючі матеріали) (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
Приміщення електрощитової № 10/1 не обладнано протипожежними дверима.
На об’єкті не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (Відсутні підтверджуючі матеріали) (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
Евакуаційні шляхи та виходи не обладнані евакуаційним освітленням та світловим покажчиком «Вихід». (ОРЕНДАР ТОВ "МАРТЕНСІТ+")
Пожежні кран-комплекти розміщені на сходовій клітці, що зменшує нормативну ширину та заважає вільній евакуації людей на випадок пожежі.
З'єднання жил проводів в інструментальному цеху виконано шляхом скручування
Будівлю цеху не забезпечено внутрішнім водопроводом Пожежа, надзвичайна ситуація пункт 2.37 глави 2 розділу ІІІ В приміщенні цеху допущено захаращення різними предметами евакуаційний вихід з будівлі. (підтверджується фото) (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
Допускається користування саморобними подовжувачами, які не відповідають вимогам ПУЕ в приміщенні токаря.
Не проведено очищення від горючих нашарувань обладнання в приміщенні цеху механізованої зборки.
Не проведено очищення від горючих нашарувань обладнання в приміщенні цеху. (Орендар ТОВ "Механічний цех")
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Металеві балки в цеху не відповідають нормованій межі вогнестійкості (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
Будівлі: авто гаражів № 6, склад готової продукції № 9, магазину № 37, адміністративно побутового корпусу № 53, майстерні № 8, № 16, не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення механічного цеху не забезпечені планом евакуації людей на випадок пожежі. (Орендар ТОВ "Механічний цех")
В інструментальному цеху, приміщенні токаря виділення горючого пилу та стружки прибираються не систематично
У виробничих та складських приміщеннях, у яких зберігається вуглекислотний газ, не встановлений автоматичний газоаналізатор для контролю за станом повітряного середовища.
Допускається користування саморобними подовжувачами, які не відповідають вимогам ПУЕ в приміщенні токаря (ОРЕНДАР ТОВ "МАРТЕНСІТ+")
Будівлі не обладнані установками від прямих попадь блискавки і вторинних її проявів
Пожежний плоскоскладальний рукав не утримується сухим, складеним в «гармошку» або подвійну скатку, приєднаним до крана та ствола
Допущено складування продукції навалом у приміщеннях. (підтверджується фото) (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
В виробничому цеху допускається користування побутовими електронагрівальними приладами.
Будівлю цеху не забезпечено внутрішнім водопроводом (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
Територія цеху своєчасно не очищується від горючого сміття та відходів виробництва. (підтверджується фото) (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта.
На об’єкті не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (Орендар ТОВ "Механічний цех")
Посадова особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».(Відсутні підтверджуючі матеріали). (ОРЕНДАР ФОП БОНДАРЬ В.В.)
В складських приміщеннях відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів. (ОРЕНДАР ТОВ "МАРТЕНСІТ+")
Не в повному обсязі укомплектований пожежний щит (стенд).До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники – 3 шт., ящик з піском – 1 шт., протипожежне покривало – 1 шт., багор або лом та гак – 2 шт., лопати – 2 шт., сокири – 2 шт. (Орендар ТОВ "Механічний цех")
Для будівель та приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок.
Розетки, вимикачі встановлені на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01м (ОРЕНДАР ТОВ "МАРТЕНСІТ+")
Вихід на покрівлю виконано не крізь протипожежну перешкоду (сертифіковані протипожежні двері (люк).
На об’єкті не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (ОРЕНДАР ТОВ "МАРТЕНСІТ+")
Не надано підтверджуючі матеріали, щодо горючості облицювання офісного приміщення. (ОРЕНДАР ТОВ "МАРТЕНСІТ+")
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом.
Приміщення цеху не забезпеченні достатньою кількість первинних засобів пожежогасіння (Орендар ТОВ "Механічний цех")
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Орендар ТОВ "Механічний цех")
З'єднання жил проводів виконано шляхом скручування. (ОРЕНДАР ТОВ "МАРТЕНСІТ+")
У приміщеннях та на устаткуванні, де зберігається вуглекислотний газ відсутні знаки, які забороняють користування відкритим вогнем, а також знаки, що попереджають про обережність за наявності займистих та вибухових речовин
Офісні приміщення не забезпеченні сертифікованим паспортом на килими, килимові доріжки й інше покриття підлоги повинні, бути помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мати помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2. (ОРЕНДАР ТОВ "МАРТЕНСІТ+")
Не проведено очищення від горючих нашарувань обладнання в приміщенні цеху. (ОРЕНДАР ТОВ "МАРТЕНСІТ+")
З'єднання жил проводів виконано шляхом скручування (Орендар ТОВ "Механічний цех)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.02.2021 2515774 Залізничний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Господарську діяльність суб'єкта господарювання припинено повністю або у частині, що підлягає державному нагляду (контролю)
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері залізничного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.02.2021 2220622 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Учасники:
Гарник Владлена Володимирівна — Начальник відділу організації розслідування спалахів та санітарно-епідеміологічного нагляду Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області
Лукін Ілля Сергійович — лікар із загальної гігієни відділу санітарно-епідеміологічного нагляду Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в м. Харкові Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області
Порушення:
Не наданий висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на ТУ У 082-48877-077-2018 «Технічні умови. Модуль газового пожежогасіння МГП»
Не надані результати досліджень концентрацій та рівнів шкідливих факторів на зовнішній межі санітарно-захисної зони (гранично-допустимі концентрації, орієнтовні безпечні рівні дії визначені у списках № 3 та № 4, затверджених наказом МОЗ № 30)
Не надані результати досліджень рівнів звуку на території житлової забудови згідно з додатком 1 до Санітарних норм, затверджених наказом МОЗ № 463
Покарання: відсутні
26.01.2021 2527843 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря, поводження з відходами пестицидами та агрохімікатами
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Верес Ярослав Степанович — Заступник директора з комерційних питань
Старов Віталій Петрович — Головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Харківської області
Порушення:
При натурному обстеженні виявлено факт змішування відходів (сміття з території, макулатура, плівка) у баках для зберігання сміття
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.11.2020 2200043 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Сиромятніков Євген Валерійович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Холодногірському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Яценко Людмила Михайлівна — Директор ДП "ХМЗ"
Порушення:
Будівлі не обладнані установками від прямих попадь блискавки і вторинних її проявів.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта
На об’єкті не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не проведено випробування на тиск та витрату води зовнішнього протипожежного водопроводу з оформленням акта.
Пожежний плоскоскладальний рукав не утримується сухим, складеним в «гармошку» або подвійну скатку, приєднаним до крана та ствола.
Будівлі та приміщення не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом.
Працівники не забезпечені засобами колективного та індивідуального захисту.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку пожежних кран-комплектів
Для будівель та приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок.
Не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Будівлі: авто гаражів № 6, склад готової продукції № 9, магазину № 37, адміністративно побутового корпусу № 53, майстерні № 8, № 16, не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення електрощитової № 10/1 не обладнано протипожежними дверима.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.04.2020 1900720 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: наказ № 780 від 31.03.2020
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.04.2020 1715413 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих назапобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ЗАВОД "ХАРКІВСЬКИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД"
61177, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Залютинська, буд. 6
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.04.2020 1938465 Залізничний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутній НПА
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері залізничного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.10.2019 1438937 Залізничний транспорт Державна служба України з безпеки на транспорті Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутній НПА
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері залізничного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.10.2019 1695062 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: Порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки вказані у приписі
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Пожежний плоско складальний рукав не утримується сухим складеним в “гармошку” або подвійну скатку, а також не приєднаний до крана та ствола.
На підприємстві для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не виначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки .
Не проведено оброблення дерев’яних конструкції засобами вогнезахисту горищних приміщень, авто гаражів № 6, склад готової продукції № 9, магазин № 37, адміністративного побутового корпусу № 53, майстерні № 8, №16 суб’єктом господарювання, який має відповідну ліцензію на такий вид робіт.
Посадовим та відповідальним особа не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях». ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”, ФО-П Берестов І.К.
Не забезпечено працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
На підприємстві у всіх приміщеннях не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж. ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”, ФО-П Берестов І.К.
Не проведено ідентифікацію об’єкта господарської діяльності. ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”, ТОВ “ВКП СЕРП і МОЛОТ”
На підприємстві приміщення, будівлі, склад красок та лаків № 5, авто гаражі № 6, участок електрокар № 7, склад готової продукції № 9, штатне відділення № 10/2, склад № 19, склад строй матеріалів № 17, склад матеріальної № 19, столова № 24, прохідна № 12, магазин № 37, адміністративний побутовий корпус № 53, майстерні № 8, № 16 не обладнано системами протипожежного захисту (установками пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”
Не надані декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної до органу державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки (дозвільного органу). ФО-П Половик, ТОВ “ВКП Серп і Молот”, ФО-П Берестов І.К., ТОВ “Промліт”.
На підприємстві не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів на працездатність шляхом пуску води.
Приміщення будівлі не обладнано системою блискавкозахисту.
В приміщенні електрщитової № 10/1 не обладнано відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2002 «Пожежна безпека об’єктів будівництва».
Не проведено випробування на тиску та витрату води системи зовнішнього протипожежного водопроводу з оформленням акта.
Кран-комплект не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволом.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.10.2018 397468 Державна служба України з безпеки на транспорті Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері залізничного транспорту
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.05.2018 510901 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Гранкін Петро Олексійович — Начальник позаштатної служби пожежної безпеки ДП “Харківський механічний завод”
Порушення:
Не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту.
Відсутні декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної до органу державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки (дозвільного органу). ФО-П Половик, ТОВ “ВКП Серп і Молот”, ФО-П Берестов І.К.
Не проведено ідентифікацію об’єкта господарської діяльності. ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”, ТОВ “ВКП СЕРП і МОЛОТ”
В приміщенні електрщитової № 10/1 не обладнано протипожежними перешкодами (дверима) .
На підприємстві у всіх приміщеннях не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”, ФО-П Берестов І.К.
Кожен пожежний кран-комплект має бути укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом.
На підприємстві для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу не проведено випробування на тиск та витрату води пожежних гідрантів з оформленням акта який має відповідну ліцензію на такий вид робіт.
Посадовим та відповідальним особам не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях». ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”, ФО-П Берестов І.К.
Не проведено захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 “Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавко захисту будівель і споруд”
На підприємстві для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.11-36:2016 Визначення критерій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою, а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок».
В усіх будівлях і приміщеннях евакуаційні виходи, шляхи евакуації не позначено вказівними знаками пожежної безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76* «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»
Пожежні кран-комплеки не укомплектовані пожежними рукавам однакового з ним діаметра та стволом. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними
Дерев’яні конструкції горищних приміщень, авто гаражів № 6, склад готової продукції № 9, магазин № 37, адміністративного побутового корпусу № 53, майстерні № 8, №16 піддати вогнезахисному оброблянню суб’єктом господарювання, який має відповідну ліцензію на такий вид робіт.
Надати результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта до територіального органу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
На підприємстві не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Пожежний плоско складальний рукав необхідно утримувати сухим складеним в “гармошку” або подвійну скатку, приєднаним до крана та ствола і не рідше одного разу на шість місяців розгортати та згортати наново.
Положення про добровільну пожежну охорону не погоджено з територіальним органом ДСНС України.
На підприємстві приміщення, будівлі, склад красок та лаків № 5, авто гаражі № 6, участок електрокар № 7, склад готової продукції № 9, штатне відділення № 10/2, склад № 19, склад строй матеріалів № 17, склад матеріальної № 19, столова № 24, прохідна № 12, магазин № 37, адміністративний побутовий корпус № 53, майстерні № 8, № 16 не обладнано системами протипожежного захисту (установками пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.05.2018 1159419 Державна служба України з питань праці Проведено
65 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства про охорону праці, промислову безпеку та гірничий нагляд
Учасники:
Пономаренко Генадій Владиславович — начальник інструментальної дільниці
Пустовіт Генадій Олексійович — начальник дільниці систем газового пожежогасіння
Скотаренко Леонід Сергійович — начальник виробництва
Слинько Валерій Миколайович — головний енергетик
Порушення:
Не розроблено інструкцію, яка визначає порядок і методи огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв, а також методи усунення виявлених пошкоджень
Відповідальна особа, яка проводить інструктажі з водіями транспортних засобів не пройшла навчання по НПАОП 0.00-1.62.12 «Правила охорони праці на автомобільному транспорті»
Не надано журнал випробувані сосудів що працюють під тиском
Відповідальні особи (начальник металообробного цеха Пономаренко Генадій Владиславович, начальник дільниці систем пожежегасіння Пустовіт Генадій Олексійович) відповідальна за утримання обладнання в справному стані (наказ по підприємству від 20.04.2018р. № 20/04/18), не пройшов підготовку та перевірку знань з охорони праці, знання вимог Правил, відповідних інструкцій з охорони праці для машиністів обладнання, стропальників, слюсарів (електрослюсарів) з ремонту та обслуговування обладнання, відповідних інструкцій виробників з монтажу та експлуатації обладнання
Відсутні затверджений план по підприємству по нагляду за технічним станом та експлуатацією сосудів, що працюють під тиском
Не надано журнал випробувані посудин що працюють під тиском
Оглядові канави не утримуються в чистоті, на дні (підлозі) канави не укладені міцні дерев’яні решітки (трапи)
Не виконано регламентні роботи на електрообладнанні підстанції (ТП-3) та його періодичне очищення від пилу та бруду
Керівником підприємства ДП «ХАРКІВСЬКИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД» Яценко Людмилою Михайлівною не в повному обсязі організовано безпечну експлуатацію електроустановок, а саме: не забезпечена достатня кількість електротехнічних працівників
Не встановлено суб’єктом господарювання порядок огляду та перевірки кранів, що керуються з підлоги
Рівень масла в розширнику трансформатора ТМ 630 кВА (ТП-4) нижче позначки, що відповідає температурі навколишнього середовища
На в’їзній частині оглядових канави не передбачено розсікач висотою 0,15–0,20 м.
Верстати свердлувальні, інв. №2028, 2030, 2033 – ввідні пристрої не мають надписів ВКЛ., ВЫКЛ.
Рівень масла в розширнику трансформатора ТМ 630 кВА (ТП-2) нижче позначки, що відповідає температурі навколишнього середовища
Відсутня гравійна підсипка в маслоприймачі силового трансформатора, що є порушенням вимог п.8.7.2 НПАОП 40.1-1.21-98 «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів»
На підприємстві не здійснюється технічне обслуговування трубопроводів відповідними працівниками, які не вносять відповідні записи в журнал експлуатації
На підприємстві відсутні відповідні технологічні схеми водопостачання, що є порушенням п. 2.6.6 «Правила технічної експлуатації систем водопостачання та каналізації населених пунктів України»
Електрична піч, інв. №2024 – колодка підключення дротів електроживлення не закрита захисним кожухом.
Механік гаража Ковтун Олександр Григорович, водій Сідора Анатолій Михайлович, які допускаються до керування транспортними засобами які належать підприємству не пройшли періодичний медичний огляд (один раз на рік) для підтвердження права на керування транспортним засобом
Не розроблені інструкції з експлуатації та транспортування балонів на підприємстві
Начальник цеху не пройшов навчання по Правилам охорони праці при роботі з інструментом та пристроями
Не заведено змінний журнал
Тупикові оглядові канави в боксах для зберігання транспортних засобів не обладнані стаціонарними колесовідбійними пристроями для коліс транспорт-ного засобу
Не представлено кваліфікаційне посвідчення терміста
Підлога перед електричною піччю має вибоїни, нерівна, відсутня металева плитка.
Не встановлено суб’єктом господарювання порядок огляду та перевірки кранів, що керуються з підлоги
Підлога в приміщеннях (бокси для зберігання транс-портних засобів) має виступи та вибоїни
На підприємстві наряди - допуски на проведення газонебезпечних робіт не відповідають затвердженій формі
Не заведено журнал обліку обладнання суб’єкта господарювання
Відсутній графік вибракування інструменту
Стелажі для зберігання деталей – відсутні надписи максималь-ного навантаження на полиці
Не представлено протокол щорічної перевірки знань з ОП робітників, зайнятих на роботах з підвищеною небезпекою
Виробничі відходи, сміття, непридатні деталі, вузли і агрегати своєчасно не прибираються
Не затверджені станом на 2018 рік переліки робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації
Стіни огядових канав не облицьовані керамічною плиткою світлих тонів
Відсутні в підрозділах і виробничих службах копії документів повсякденного використання під час експлуатації споруд устаткування та комунікацій
В підрозділі головного інженера Сологубова В.М. відсутні затверджений план ППР
Відповідальна особа (головний інженер Сологубов Володимир Миколайович) яка здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією вантажопідіймальних машин (наказ по підприємству від 05.02.2018р. № 11), не пройшов підготовку та перевірку знань з охорони праці, знання вимог Правил, відповідних інструкцій з охорони праці для машиністів вантажопідіймальних кранів, стропальників, слюсарів (електрослюсарів) з ремонту та обслуговування обладнання, відповідних інструкцій виробників з експлуатації обладнання
Відсутні затверджений план по підприємству по нагляду за технічним станом та експлуатацією посудин, що працюють під тиском
На підприємстві відсутній журнал обліку посудин, що працюють під тиском
Не дотримано термінів виконання регламентних робіт – не проведено очищення трансформатора № 2 ТМ - 630 кВА (ТП-4) від слідів підтікання масла
На манометрах, які експлуатуються з сосудом під тиском, відсутня червона риска
Індикаторний силікагель повітроосушувальних фільтрів трансформатора № 2 ТМ-630 кВА (ТП-4) не має блакитного забарвлення зерен
У виробничих приміщеннях (бокси для зберігання транспортних засобів) зберігання деталей, вузлів, агрегатів і різного металу не організовано в окремих місцях на стелажах
Пульти керування вантажопідіймальних кранів, а саме: кран електричний однобалковий, 1т, інв. № 1525, зав. № 1146 кран електричний однобалковий, 1т, інв. № 1523, зав. № б/н кран електричний однобалковий, 1т, інв. № 1524, зав. № б/н кран електричний однобалковий, 1т, інв. № б/н, зав. № 114686 кран електричний однобалковий, 1т, інв. № 1513, зав. № 69577 кран електричний однобалковий, 1т, інв. № 1525, зав. № 1146 таль електричний на монорельсі, 0,5т, інв. № МБП, зав. № б/н таль електричний на монорельсі, 0,25т, інв. № МБП, зав. № б/н таль електричний на монорельсі, 2,0т, інв. № 1038, зав. № 8986213 таль електричний на монорельсі, 1,0т, інв. № 3276, зав. № 185724 не обладнано індивідуальним контактним замком
Підлога в приміщеннях для зберігання транспортних засобів (бокси для зберігання транспортних засобів) не мають розмітку, яка визначає місця установлення автомобілів і проїздів
Відповідальні за безпечне проведення робіт ванта-жопідіймальними механізмами(начальник метало-обробного цеха Пономаренко Генадій Владисла-вович, начальник дільниці систем пожежегасіння Пустовіт Генадій Олексійович), не пройшли підго-товку та перевірку знань з охорони праці, знання вимог Правил, відповідних інструкцій з охорони праці для машиністів вантажопідіймальних кранів, стропальників, інструкцій виробників з експлуатації обладнання
В приміщеннях(бокси для зберігання транспортних засобів) відсутнє аварійне освітлення
На роботи з підвищеною небезпекою не розроблені і не вивішені на робочих місцях технологічні карти та не забезпечено їх виконання
Відсутній журнал обліку проведення газонебезпечних робіт без оформлення нарядів - допусків відповідно до затвердженого переліку
Не заведено журнал обліку обладнання суб’єкта господарювання
Не розроблені способи безпечного стропування, обв’язування вантажів, а також способи безпечного кантування вантажів, із зазначенням пристроїв, що застосовуються
Не представлено програми проведення стажувань для робітничих професій цеху
В коридорному приміщенні зберігається пропановий балон не закріплений у спеціальному гнізді, відсутній на штуцері вентиля заглушки
Приміщення (бокси для зберігання транспортних засобів) і відкриті площадки для зберігання транс-портних засобів вздовж стін і огородження території, де установлюються автомобілі не мають колесо- відбійних пристроїв
Особа відповідальна за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства ДП «ХАРКІВСЬКИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД» начальника енергомеханічного відділу Слинько Валерій Миколайович не виконує організаційні заходи, що убезпечують працівників під час роботи в електроустановках, а саме: роботи відряджених працівників НВП «ЕЛЕКТРОПРОМ» на електрообладнанні ДП «ХАРКІВСЬКИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД» не оформлювались нарядом або розпорядженням
З робітниками цеху не проводиться інструктаж з ОП по І групі електробезпеки для не електротехнічного персон
Верстати токарні, інв.. №2035, 2032 – не встановлено захисне огородження затискного патрона
Не проведено технічне опосвідчення посудинам, що працюють під тиском
Не проведено інструктаж з електробезпеки та інструктаж по схемам електропостачання відрядженим працівникам НВП «ЕЛЕКТРОПРОМ» М.С. Іващенко, А.А. Краснокутський, В.А. Коваленко
На підприємстві відсутній журнал обліку сосудів, що працюють під тиском
Працівникам які зайняті на роботах, де є потреба у професійному доборі (роботи пов’язані з управлінням наземними транспортними зособами) водій Сідора Анатолій Михайлович ), не пройшов спеціальне навчання та перевірку знань відповідних нормативно-правових актів (НПАОП 0.00-1.62-12 «Правила охо-рони праці на автомобільному транспорті»)
При обліку робіт за нарядами в «Журналі обліку робіт за нарядами і розпорядженнями ДП «ХМЗ» заповнюються графи 4,5,6,7,8
Не проводиться профілактична прочистка водовідвідної мережі
Не виконано регламентні роботи на електрообладнанні підстанції (ТП-2) та його періодичне очищення від пилу та бруду
Покарання: відсутні
14.03.2018 1344519 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
23 порушення
Предмет перевірки: Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Гранкін Петро Олексійович — Начальник позаштатної служби пожежної безпеки ДП “Харківський механічний завод”
Порушення:
На підприємстві для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.11-36:2016 Визначення критерій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою, а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок».
На підприємстві для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір». ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ФО-П Берестов І.К.
Пожежні кран-комплеки не укомплектовані пожежними рукавам однакового з ним діаметра та стволом. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
На підприємстві не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не проведено ідентифікацію об’єкта господарської діяльності. ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”, ТОВ “ВКП СЕРП і МОЛОТ”.
Не проведено технічне обслуговування всіх вогнегасників. ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”, ФО-П Берестов І.К.
Пожежний плоско складальний рукав необхідно утримувати сухим складеним в “гармошку” або подвійну скатку, приєднаним до крана та ствола і не рідше одного разу на шість місяців розгортати та згортати наново.
Надати результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта до територіального органу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Положення про добровільну пожежну охорону не погоджено з територіальним органом ДСНС України.
Дерев’яні конструкції горищних приміщень, авто гаражів № 6, склад готової продукції № 9, магазин № 37, адміністративного побутового корпусу № 53, майстерні № 8, №16 піддати вогнезахисному оброблянню суб’єктом господарювання, який має відповідну ліцензію на такий вид робіт.
Не забезпечено резерв матеріальними цінностями, які мають сертифікат відповідності на весь нормативний термін їх зберігання.
Не проведено захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 “Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавко захисту будівель і споруд”.
На підприємстві приміщення, будівлі, склад красок та лаків № 5, авто гаражі № 6, участок електрокар № 7, склад готової продукції № 9, штатне відділення № 10/2, склад № 19, склад строй матеріалів № 17, склад матеріальної № 19, столова № 24, прохідна № 12, магазин № 37, адміністративний побутовий корпус № 53, майстерні № 8, № 16 не обладнано системами протипожежного захисту (установками пожежної сигналізації) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”.
На підприємстві для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу не проведено випробування на тиск та витрату води пожежних гідрантів з оформленням акта який має відповідну ліцензію на такий вид робіт.
Посадовим та відповідальним особам не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях». ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”, ФО-П Берестов І.К.
На підприємстві всі приміщення не до забезпечені первинними засобами пожежогасіння згідно з Типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року № 151, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за № 554/9153.
На підприємстві у всіх приміщеннях не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. ТОВ “ПРОММЕТСПЛАВ”, ТОВ “ПЛЮС-М-СЕРВІС”, ТОВ “ПРОМЛІТ”, ФО-П Берестов І.К.
В приміщенні електрщитової № 10/1 не обладнано протипожежними перешкодами (дверима).
Кожен пожежний кран-комплект має бути укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом.
На підприємстві з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Відсутні декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної до органу державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки (дозвільного органу). ФО-П Половик, ТОВ “ВКП Серп і Молот”, ФО-П Берестов І.К.
В усіх будівлях і приміщеннях евакуаційні виходи, шляхи евакуації не позначено вказівними знаками пожежної безпеки відповідно до ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76* «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом