Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (9)
Перевірки (8)

ЧЕРКАСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ЗАХИСНИХ МАСИВІВ ДНІПРОВСЬКИХ ВОДОСХОВИЩ

#05510154

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
27.01.2022 2957192 Рибне господарство Державне агентство рибного господарства України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері рибного господарства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.01.2022 3110990 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
64 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ЧЕРКАСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ЗАХИСНИХ МАСИВІВ ДНІПРОВСЬКИХ ВОДОСХОВИЩ
м. Черкаси, вул. Канівська, 9
Тясминська дамба та насосна станція
20922, Черкаська обл., Чигиринський р-н, С. Стецівка
Черкаське регіональне управління водних ресурсів
м. Черкаси, вул. Надпільна, 332
Черкаська експлуатаційна дільниця
18005, Черкаська обл., м. Черкаси, вул. Молоткова, 83
Учасники:
Бондаренко Владислав Олексійович — Заступник начальника управління
Вовченко Ярослав Олексійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Черкаській міській громаді Черкаського РУ ГУ ДСНС України у Черкаській області
Кошовий Олег Анатолійович — Головний інспектор відділу запобігання НС Черкаського РУ ГУ ДСНС України у Черкаській області
Сидоренко Владислав Васильович — Провідний інспектор ВЗНС по Черкаській МГ ЧРУ ГУ ДСНС України у Черкаській області
Биндас Ігор Олександрович — Провідний інспектор ВЗНС по Черкаській міській громаді ЧРУ ГУ ДСНС України у Черкаській області
Порушення:
Не забезпечено герметичність та дотримання в сховищі температурно-вологісного режиму, який запобігає утворенню в захисній споруді конденсату.
Не проведено обов’язкове страхування цивільної відповідальності суб’єкта господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна пожежами та аваріями
Будівлі не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не здійснено перевірку та обслуговування захисно-герметичних пристроїв сховища, захисно-герметичних та герметичних дверей (воріт), віконниць (ставень), герметичних клапанів та клапанів надмірного тиску
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Підсобне приміщення захаращене горючими матеріалами (адміністративна будівля).
Конструкції стелажів висотою більше 3м в приміщенні архіву виконано з горючих матеріалів
Інженерні комунікацій захисної споруди цивільного захисту пофарбовані відповідно до їх призначення
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Двері на шляху евакуації відчиняються не в напрямку виходу з будівлі
Біля вхідних дверей до захисної споруди не встановлена табличка розміром 60 х 50 см із зазначенням номера споруди, її балансоутримувача, місць зберігання ключів, особи, відповідальної за утримання та експлуатацію сховища в мирний час, її місцезнаходження і номера телефону.
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
З’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів (приміщення адміністративної будівлі; приміщення гаражів).
Наявна система протипожежного захисту знаходиться в непрацюючому стані.
Не проведено обов’язкове страхування добровільної пожежної дружини
Не виконано навісні шафи в яких розміщуються пожежні крани такими щоб мали отвори для провітрювання і були пристосовані для візуального огляду їх без розкривання
Допускається встановлення електророзетки на горючу основу (конструкцію) (приміщення охорони).
Не проводиться щорічна перевірка та обслуговування баків (ємностей) для питної води (записи у журналі перевірки (захисної споруди)
Не проведено ревізію пристроїв блискавкозахисту відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені в повній мірі відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»
Біля вхідних дверей до захисної споруди не встановлена табличка розміром 60х50 см. Із зазначенням номера споруди, її балансоутримувача, місць зберігання ключів, особи, відповідальної за утримання та експлуатацію сховища в мирний час, її місцезнаходження і номера телефону
Не проведено технічне обслуговування всіх наявних вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників.
Для інформування населення про небезпеку, яка загрожує населенню від небезпечних об’єктів (небезпечних територій), по периметру небезпечних об’єктів (небезпечних територій) не встановлено попереджувальних знаків, електронних інформаційних табло тощо, що оформлюються з урахуванням вимог ДСТУ ISO 3864-1:2005 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Частина 1. Принципи проектування знаків безпеки для робочих місць та місць громадського призначення”.
Допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків) (приміщення котельні; приміщення гаражу; приміщення охорони та гаражу).
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Пожежні щити (стенди) не укомплектовані згідно норм належності, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не проведено періодичне обслуговування немеханізованого пожежного ручного інструменту, розміщеного на об’єкті у складі комплектації пожежних щитів (стендів).
Не проведені поточний та планово-попереджувальні ремонти захисної споруди
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не встановлено протипожежні двері з сертифікатом відповідності, що відокремлюють приміщення архіву від інших приміщень п. 6.4 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Пожежні кран-комплекти не рідше одного разу на рік не проводять технічне обслуговуванню і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування
Не до укомплектовано пожежні щити, які знаходяться на підприємстві, згідно комплекту засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт.; ящик з піском (місткістю не менше 0,1 куб. м.)- 1 шт.; покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2х2 м- 1 шт.; гаки- 3 шт.; лопати- 2 шт.; ломи- 2 шт.; сокири- 2 шт.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи (приміщення адміністративної будівлі; приміщення охорони та гаражів).
Не всі наявні вогнегасники розміщенні шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника (приміщення охорони).
Пожежні плоскоскладальні рукава не утримуються складеними в «гармошку» або подвійну скатку, приєднаним до крана та ствола і не рідше одного разу на шість місяців не розгортаються та згортаються наново
Захисна споруда не забезпечена телефонним та радіозв’язком із запасним пунктом управління керівника місцевої ланки (міста) територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ
Двері на шляхах евакуації не обладнано пристроями для самозачинення
Адміністративну будівелю не захищено від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Адміністративну будівлю не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Об'єкт не обладнано автоматизованою системою раннього виявлення загрози виикнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення
Захисна споруда не забезпечена лікарськими засобами та медичними виробами
Не проведено перевірку справності систем вентиляції щодо справності вентиляторів припливних і витяжних систем.
Допускається відкрите прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів на відстані до горючих основ (конструкцій, деталей) менше 0,01 метра (приміщення охорони).
Вогнегасники не обладнані раструбом (приміщення адміністративної будівлі; приміщення гаражів).
Формування не забезпечено спеціальним інвентарем та майном, у тому числі засобами індивідуального захисту, радіаційної і хімічної розвідки, спеціальної обробки, зв’язку.
Ґрати на вікнах приміщень, де перебувають люди не виконані із забезпеченням можливості їх розкривання, розсування або знімання
Не укладена угода на здійснення постійного та обов’язкового аварійно-рятувального обслуговування тясминської дільниці аварійно-рятувальною службою, яка утворена на професійній основі та пройшла атестацію в установленому порядку
Евакуаційний вихід не обладнано світловим покажчиком «Вихід»
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не встановлено на підприємстві у службових і виробничих приміщеннях радіотрансляційні точки, для передачі інформації з питань цивільного захисту
Захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю.
Комунікації, інженерні мережі, інженерне та спеціальне обладнання, системи життєзабезпечення захисної споруди утримуються в належному технічному стані
Не забезпечено всіх працівників засобами індивідуального захисту, а саме промисловими засобами захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин у разі виникнення надзвичайних ситуацій в умовах мирного стану на хімічно небезпечних об'єктах (з розрахунку 1 протигаз (засіб індивідуального захисту) на одну особу та додатково два відсотки загальної кількості працюючого персоналу) відповідно до п. 3 ПКМУ №1200
Не забезпечено формування спеціальним інвентарем та майном, у тому числі засобами індивідуального захисту, радіаційної і хімічної розвідки, спеціальної обробки, зв’язку
Захисна споруда не забезпечена лікарськими засобами та медичними виробами.
На території об’єкта не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин
На території об’єкта на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту відповідає вимогам з утримання
Будівлі не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи утримуються не пофарбованими
Не забезпечено герметичність та дотримання в сховищі температурно-вологісного режиму, який запобігає утворенню в захисній споруді конденсату
У будівлях, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Захисна споруда не укомплектована необхідним майном на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю, відповідно до переліку майна, необхідного для укомплектування захисної споруди
Пожежний щит (стенд) не укомплектовано згідно норм належності, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.07.2021 2890352 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Центрального округу Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Самійленко Василь Миколайович — головний спеціаліст - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Борисенко Юрій Васильович — головний спеціаліст - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Порушення:
Під суцільну рубку призначено захисне лісонасадження загальною площею 31,4 га без дотримання вимог Закону
Проект організації та розвитку лісового господврства не розроблено
Планово-картографічні матеріали лісовпорядкування відсутні
Матеріали лісовпорядкування відсутні
Умови Порядку видачі спеціальних дозволів на використання лісових ресурсів не дотримуються
Покарання: відсутні
15.03.2021 2351206 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Заборона на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності встановлена ЗУ №533 ІХ
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ЧЕРКАСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ЗАХИСНИХ МАСИВІВ ДНІПРОВСЬКИХ ВОДОСХОВИЩ
м. Черкаси, вул. Канівська, 9
Тясминська дамба та насосна станція
20922, Черкаська обл., Чигиринський р-н, С. Стецівка
Черкаське регіональне управління водних ресурсів
м. Черкаси, вул. Надпільна, 332
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.03.2021 2428201 Рибне господарство Державне агентство рибного господарства України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері рибного господарства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.03.2021 2206013 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.11.2020 2439349 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Центрального округу Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Астахов Т В — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Астахов Т.В. — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Сидоренко Микола Іванович — головний спеціаліст - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Самійленко Василь Миколайович — головний спеціаліст - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Бовсуновський О М — начальник
Борисенко Юрій Васильович — головний спеціаліст - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу
Порушення:
Власниками лісів проводяться рубки формування і оздоровлення лісів за відсутностю матеріалів лісовпорядкування
Під суцільну рубку призначено захисне лісонасадження загальною площею 55,3 га без дотримання вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»
Проект організації та розвитку лісового господарства не розроблено
Умови Порядку видачі спеціальних дозволів на використання лісових ресурсів не дотримуються
Планово-картографічні матеріали лісовпорядкування відсутні
Матеріали лісовпорядкування відсутні
Покарання: відсутні
05.06.2020 2114790 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Черкаській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері ЗДПС
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Віроцька Олена Анатоліївна — провідний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи №1 управління контрольно-перевірочної роботи
Іваницька Наталія Михайлівна — головний бухгалтер
Порушення:
недостовірні відомості
Покарання: відсутні