Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Перевірки (11)

ІНСТИТУТ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ПОЛІССЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ

#05453752

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
10.08.2022 2963557 Державний нагляд (контроль) за додержанням заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання генетично модифікованого організму у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу незалежно від їх підпорядкування і форми власності Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання ГМО у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.08.2022 2978761 Державний нагляд (контроль) у сфері насінництва та розсадництва Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.02.2021 2342017 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Інститут сільського господарства "Полісся" національної академії аграрних наук України
10007, Житомирська обл., м. Житомир, Київське Шосе, 131
Учасники:
Макарчук Вячеслав Олегович — Провідний інспектор відділу організації наглядово-профілактичної роботи Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Житомирській області
Сухораба Василь Петрович — Завідувач відділу інженерно-технічного забезпечення
Порушення:
В приміщенні електрощитової не забезпечено клас вогнестійкості проходок електричних кабелів через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди не менший, ніж нормована межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати тепло ізолювальної спроможності).
Двері евакуаційних виходів із 8-го поверху (праве та ліве крило) відчиняються не в напрямку виходу (евакуації) з приміщень.
Для приміщення ФОП Бондар Г.В. не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за НПАОП 40.1-1.32-01 «Правила будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблено інструкції про заходи пожежної безпеки.
В отворі протипожежної перешкоди, яка відокремлює приміщення електрощитової від інших приміщень не встановлені протипожежні двері.
Особою керівного складу та фахівцем, діяльність якого пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, не пройдено функціональне навчання.
Пошкоджений вимикач при вході зліва в приміщенні котельні.
Пожежна безпека не забезпечена шляхом проведення технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат, не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (п.6.31, п. 6.2) а саме: не встановлено протипожежні двері в приміщеннях машинних відділень ліфтів.
Будівлю інституту не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Пожежний кран-комплект №7 та №23 не укомплектований пожежним стволом, ПКК на 8-му поверсі не укомплектований пожежним рукавом та стволом, ПКК на 1-му поверсі (поблизу актового залу) не укомплектований пожежним рукавом та стволом, ПКК №22 не укомплектований пожежним рукавом.
За наявності людей у приміщеннях допускається замикати на замок двері евакуаційного виходу з 1-го поверху, який веде безпосередньо назовні.
Пожежна безпека не забезпечена шляхом проведення технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат, не виконані вимоги ДБН В.2.2-9:2018 (пункт 10.3.6) та ДБН В.2.2-23:2009 (6.3.9), а саме: в приміщеннях ФОП Бондар Г.В. двері пожежонебезпечних приміщень (комори (склади) товарів, виробничі приміщення, тощо) не встановлені протипожежні не нижче 2-го типу.
Пожежна безпека не забезпечена шляхом проведення технічних засобів, спрямованих на забезпечення безпеки людей, спрямованих на зниження можливих майнових втрат, не виконано вимоги ДБН Б.2.2-1:2019 (додаток К), а саме: зберігаються дрова на відстані від будівлі інституту (приміщення котельні) менше 12 метрів.
У приміщенні насосної станції не вивішено загальну схему протипожежного водопостачання та схему обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі не розміщено інформацію про їх призначення. Порядок увімкнення насосів-підвищувачів не визначено інструкцією.
На 1-му поверсі в офісному приміщенні швейного цеху ФОП Бондар Г.В. пошкоджена з’єднувальна коробка.
В приміщенні котельні та на 1-му поверсі в офісному приміщенні швейного цеху ФОП Бондар Г.В. в з’єднувальній коробці з'єднання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
На 1-му поверсі в приміщенні швейного цеху ФОП Бондар Г.В. допускається улаштування та експлуатацію тимчасової електромережі.
Будівлі, приміщення інституту не обладнано системами протипожежного захисту з виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Працівниками, які допускаються до роботи котельної установки, не пройдено навчання з пожежно-технічного мінімуму з отриманням кваліфікаційних посвідчень.
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку справності приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не проведено перевірку пожежних насосів, а саме: електрифіковані засувки не перевіряються не рідше двох разів на рік, а пожежні насоси - щомісяця й не утримуються у постійній експлуатаційній готовності. Не рідше одного разу на місяць не перевіряється надійність переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання (у тому числі від дизельних агрегатів) з реєстрацією результатів у журналі.
Пошкоджена з’єднувальна коробка в приміщенні котельні.
Всі пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Директором та відповідальною особою з пожежної безпеки не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому ПКМУ від 26.06.2013 року №444.
Не виконані роботи щодо очищення штучної пожежної водойми та  утримання її в постійній готовності до використання.
Відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим.
Для контролю працездатності мережі системи зовнішнього протипожежного водопроводу не проведено випробування пожежного гідранта на тиск та витрату води з оформленням акта.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Пожежна безпека не забезпечена шляхом проведення технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат, не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (пункт 8.6), а саме: вихід на покрівлю будівлі інституту не виконаний через протипожежні двері 2-го типу.
На всіх поверхах в приміщеннях інституту з’єднання електропроводів в розподільчих коробках не виконано шляхом зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
На 1-му поверсі в приміщенні швейного цеху ФОП Бондар Г.В. допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами.
Результати очищення димоходів та печей не фіксуються у відповідному журналі.
Допускається захаращення сходової клітки на 8-му поверсі (ліве крило) різними матеріалами, а також допускається захаращення дверей евакуаційного виходу на 8-му поверсі (праве крило) різними меблями та матеріалами.
На дверях, що відділяють загальні коридори від сходових клітин (праве та ліве крило інституту) на всіх поверхах не встановлені пристрої для самозачинення.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.02.2021 2256274 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Об'єкти:
Об'єкт 1
Житомирська обл., Коростенський р-н, С. Грозине
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.10.2020 2171316 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС України у Житомирській області Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Виконання припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки №87 від 13.03.1920
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Савчук Іван Миколайович — В.о. директора Інституту сільського господарства «Полісся»
Ліщук Олександр Олександрович — головний інспектор сектору запобігання надзвичайним ситуаціям Житомирського міського відділу Управління ДСНС України у Житомирській області
Порушення:
Двері приміщення електрощитової не встановлені протипожежні 2-го типу .
Керівником та відповідальноб особою не пройдене спеціальне навчання з питань пожежної безпеки.
Не виконане технічне обслуговування пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі .
Не виконане випробування пожежного гідранту зовнішнього пожежогасіння будівлі інституту на тиск та витрату води з оформленням акта.
Особами керівного складу та фахівцями діяльність яких пов’язана із забезпеченням цивільного захисту не пройдене навчання з питань цивільного захисту.
На всіх поверхах в приміщеннях інституту з’єднання електропроводів в розподільчих коробках не виконані шляхом зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Для кожного приміщення інституту не розроблені інструкції про заходи пожежної безпеки.
У приміщенні насосної не вивішено загальну схему протипожежного водопостачання та схему обв’язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі підвищувачі не розміщено інформацію про їх призначення. Не розробленог інструкцію про порядок увімкнення пожежних насосів.
Не забезпечено клас вогнестійкості проходок електричних кабелів через протипожежні перегородки у приміщенні електрощитової не менше ЕІ45 .
Не проведено перевірку пожежних насосів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі.
Не виконані роботи щодо очищення штучної пожежної водойми та не забезпечено її утримання в постійній готовності до використання .
Будівлі інституту не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим .
Не виконано замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
На території не встановлено пожежний щит .
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.08.2020 1892444 Державний нагляд (контроль) за додержанням заходів біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання генетично модифікованого організму у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу незалежно від їх підпорядкування і форми власності Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Постанова № 533 від 17.03.2020
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання ГМО у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.08.2020 1898772 Державний нагляд (контроль) у сфері насінництва та розсадництва Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва
Учасники:
Рижук С М — Директор
Роїк Віталій Юрійович — Головний спеціаліст відділу контролю в насінництві та розсадництві Управління фітосанітарної безпеки - державний інспектор
Рижук С.М. — Директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.08.2020 1798992 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Об'єкти:
Об'єкт 1
Житомирська обл., Коростенський р-н, С. Грозине
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.08.2020 1899225 Державний нагляд (контроль) у сфері охорони прав на сорти рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин
Учасники:
Рижук С.М. — Директор
Роїк Віталій Юрійович — Головний спеціаліст відділу контролю в насінництві та розсадництві Управління фітосанітарної безпеки - державний інспектор
Рижук С М — Директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.11.2018 510397 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з новими критеріями ризику, затвердженими постановами Кабінету Міністрів України "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки Державною службою з надзвичайних ситуацій"
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.05.2018 1086998 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері карантину рослин; додержання законодавства у сфері захисту рослин; додержання законодавства у сфері насінництва та розсадництва;
Учасники:
Мельничук Андрій Олександрович — Заступник директора
Мельничук Андрій Олексійович — Заступник директора з наукової роботи
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні