Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (5)
Зовнішня інформація (1) Перевірки (2)

ІНСТИТУТ ПРОБЛЕМ МАТЕМАТИЧНИХ МАШИН І СИСТЕМ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ

#05417503

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
04.01.2022 3033260 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
34 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Косовський Віталій Леонідович — Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Порушення:
Роботодавцем не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, а саме:на підприємстві відсутній, затверджений роботодавцем, перелік інструкцій з охорони праці.
Роботодавцем не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, а саме: в журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці відсутні номера всіх інструкцій, по яким проводиться інструктаж.
Роботодавець не отримав дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме: ліфти облік. №12962, 12985, 17964, 17963.
Роботодавець не отримав дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: ремонт, технічне обслуговування устаткування напругою понад 1000 В.
На підприємстві не дотримуються організаційних заходів для безпечного проведення робіт, а саме: роботи, що виконуються на тепломеханічному обладнані не оформлюються нарядами або розпорядженнями. «Журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями», а також бланки нарядів відсутні.
Працівники підприємства Медвецький І.І., Кравченко О.Я., Коваль Л.Г., Стоян С.В., допущені до роботи з ручним електрофікованим електроінструментом не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань з питань охорони праці по НПАОП 0.00-1.71-13.
Роботодавець не набув право на експлуатацію (застосування) машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці, а саме: ковальсько-пресове устаткування – прес гідравлічний інв. №11233, 11191.
Роботодавцем не проведено експертне обстеження (технічне діагностування) електрообладнання, яке досягло граничного строку експлуатації, а саме: електрообладнання ТП-3131 (1980р.), ТП-4529 (1979р.), ТП-216 (1980р).
На підприємстві не виконуються організаційні заходи, що убезпечують працівників під час роботи, а саме: на підприємстві роботи в електроустановках, які виконують працівники, не оформлюються нарядами або розпорядженнями.
Роботодавець не набув право на виконання робіт підвищеної небезпеки на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра.
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів та не виконуються основні вимоги безпеки під час обслуговування електроустановок, а саме: фахівець з ОП Сухоручкін Д.В. не пройшов навчання та перевірку знань відповідно посади в обсязі ІV групи з електробезпеки з правом інспектувальної особи та відповідно не може контролювати безпечну експлуатацію електроустановок підприємства.
Керівник підприємства Клименко В.П. не пройшов (періодичне) навчання і перевірку знань з питань охорони праці.
Роботодавцем не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, а саме: особа, відповідальна за справний стан і безпечну експлуатацію устаткування теплових установок і мереж Задвернюк О.В. не пройшов спеціальне навчання і перевірку знань НПАОП 0.00-1.69-13.
На підприємстві не виконуються основні вимоги безпеки під час обслуговування електроустановок, а саме: на підприємстві відсутній затверджений керівником та погоджений з Держпраці список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією.
На підприємстві не виконуються загальні вимоги безпеки під час експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій, теплових мереж і тепловикористовувальних установок, а саме: на робочих місцях в ІТП відсутні виробничі, посадові інструкції та інструкції з ОП.
На підприємстві не виконуються основні вимоги безпеки під час обслуговування електроустановок, а саме: Огляди, виявлення і ліквідація несправностей в електроустановках не виконуються. Не встановлена особою, відповідальною за електрогосподарство, періодичність цих робіт. Відсутні оперативні журнали для записів результатів огляду електроустановок.
На підприємстві не виконуються загальні вимоги безпеки під час експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій, теплових мереж і тепловикористовувальних установок, а саме: не усі пускові пристрої і арматура пронумеровані.
На підприємстві не дотримуються організаційних заходів для безпечного проведення робіт, а саме: відсутній затверджений перелік робіт, що виконуються на тепломеханічному обладнані за нарядами.
На підприємстві не виконуються організаційні заходи, що убезпечують працівників під час роботи, а саме: на підприємстві не ведеться «Журнал обліку робіт за нарядами та розпорядженнями».
На підприємстві не дотримуються організаційних заходів для безпечного проведення робіт, а саме: не призначено працівників, відповідальних за безпечне проведення робіт, що виконуються на тепломеханічному обладнані
Роботодавець не набув право на виконання робіт підвищеної небезпеки на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці, а саме: обслуговування верстатів з обробки деревини і металів.
Роботодавець не отримав дозвіл на експлуатацію (застосування) машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки а саме: устаткування напругою понад 1000В - електрообладнання ТП-3131, ТП-4529, ТП-216, КЛ-10кВ - 6 одиниць.
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів, а саме: - не забезпечена перевірка знань працівника - відповідальний за електрогосподарство головний енергетик Мужилко М.О., у встановлені строки згідно з вимогами ПБЕЕС та ПТЕЕС; - не забезпечив проведення профілактичних випробувань та вимірювань електроустановок згідно з правилами і нормами (ПТЕ), а саме: електрообладнання ТП-3131, ТП-4529, ТП-216, КЛ-10кВ - 6 одиниць. електрообладнання та електромережи 0,4 кВ, ліфтів облік. №12962, 12985, 17964, 17963, які знаходяться на балансі підприємства; - не забезпечив проведення технічних оглядів електроустановок підприємства.
На підприємстві відсутній план роботи та графіки обстежень підприємства охороною праці, затверджений роботодавцем.
На підприємстві не виконуються основні вимоги безпеки під час обслуговування електроустановок, а саме: на підприємстві відсутній затверджений керівником підприємства список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок.
Роботодавець не отримав дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: роботи в діючих електроустановках і на кабельних лініях напругою понад 1000 В.
Роботодавцем не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, а саме: в журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочих місцях, під час проведення інструктажів, особами, що проводять інструктажі не вноситься запис про результати перевірки знань та допуск працівників до роботи після проведення інструктажу.
Керівником підприємства не забезпечено комплектування працівників та електроустановок підприємства випробуваними засобами захисту від ураження електричним струмом відповідно до норм комплектування.
На підприємстві не виконуються правила безпеки під час виконання окремих видів робіт в електроустановках загального призначення, а саме: електротехнічні працівники в посвідченнях з електробезпеки не мають запису о проходженні періодичного медичного огляду.
На підприємстві не виконуються загальні вимоги безпеки під час експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій, теплових мереж і тепловикористовувальних установок, а саме: відсутній графік вологих прибирань приміщень ІТП, установлений керівником підприємства.
Не проведено регламентні роботи з опосвідчення стану безпеки електроустановок, що належать підприємству, із визначенням рівня безпечного стану.
Роботодавцем не проведено позачерговий технічний огляд із розробкою регламентів технічних оглядів на продовжуваний строк безпечної експлуатації електрообладнання, яке введено в експлуатацію після ремонтів та яке досягло граничного строку експлуатації – електрообладнання ТП-3131 (1980р.), ТП-4529 (1979р.), ТП-216 (1980р).
Роботодавцем не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, а саме: зміст і побудова інструкції з охорони праці №31 не відповідає вимогам діючого НПАОП.
Роботодавець не забезпечив належне утримання устаткування, а саме: не проведено періодичний технічний огляд ліфтів облік. №12985, №12962
Покарання: відсутні
16.11.2020 1796812 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Заборонено проведення планових заходів відповідно до Закону України від 17 березня 2020 року № 530-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
інститут проблемних математичних систем03187, Київська область, м. Київ пр. Глушкова, 42
03187, Київська обл., м. Київ Пр. Глушкова, 42
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні