Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (28)
Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (6)
Перевірки (20)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ ЛІСОГОСПОДАРСЬКЕ АГРОПРОМИСЛОВЕ ПІДПРИЄМСТВО "КАРПАТСЬКИЙ ДЕРЖСПЕЦЛІСГОСП"

#05398473

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.11.2022 3105997 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ДП СЛАП Карпатський ДСЛ
59101, Чернівецька обл., Путильський р-н, смт. Путила, вул. Українська, буд. 216
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
28.09.2021 2913249 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання суб‘єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов‘язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Юрій Чорняк — Директор ДП "СЛАП"Карпатський держспецлісгосп"
Романюк Оксана Іванівна — провідний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
встановлено подання недостовірних персональних даних та не заповнено реквізит «код підстави для обліку спеціального стажу» по 3 застрахованим особам в Індивідуальних відомостях за 2003-2009 роки.
Покарання: відсутні
04.08.2021 2890221 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання суб‘єктом господарювання вимог законоаіства у сфері загальнообов‘язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Романюк Оксана Іванівна — провідний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи
Аркадій Юрчишин — В.о. директора ДП "СЛАП"Карпатський держспецлісгосп"
Порушення:
встановлено подання недостовірних персональних даних (невірно вказано ідентифікаційний номер) застрахованої особи в Індивідуальних відомостях за 1999-2006 роки.
Покарання: відсутні
26.07.2021 2316979 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
27 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Харь С О — лісничий
Пентюк В М — лісничий
Продан О.С — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Бабина Ю В — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Дудка С В — лісничий
Дудка С. В. — лісничий
Пилипко Р І — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Пентюк В.П. — лісничий
Андрієвич А Т — головний лісничий
Гончарук С Ф — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Пентюк В. М. — лісничий
Андрієвич А.Т. — головний лісничий
Сметанюк М.О. — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Пилипко Р.І. — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Продан О С — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Матіос В.М. — лісничий
Лучик Р.Ф. — в.о.головного інженера
Харь С. О. — лісничий
Лучик Р Ф — в.о.головного інженера
Сметанюк М О — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Гончарук С.Ф. — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Василенюк С.Д — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Василенюк С Д — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Чорняк Ю С — Директор
Чорняк Ю. С. — Директор
Матіос В М — лісничий
Бабина Ю.В. — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Пентюк В П — лісничий
Порушення:
Розтоківське лісництво - Квартал 44 виділ 15 площа 1,0 га - рівномірно-поступова рубка кінцевого прийому 2021 року, квартал 40 виділ 25 площа 0,7 га - суцільна санітарна рубка 2021 року, квартал 26 виділ 1 площа 0,4 га - лісовідновна рубка 2020 року, квартал 12 виділ 16 площа 0,6 га - лісовідновна рубка 2020 року, квартал 23 виділ 27 площа 0,3 га - лісовідновна рубка 2020 року - встановлено, що на окремих лісосіках має місце порушення в частині не вчасної та неякісної очистки лісосіки та прилеглої території, складання порубкових залишок в заборонених місцях, порушення напрямку звалювання дерев, порушення вимог карти технологічного процесу, трелювання деревини в заборонених місцях та гірським водотоком, що є здійсненням лісових користувань не у відповідності до вимог встановлених лісорубними квитками та порушено встановлений порядок використання лісосічного фонду в ході заготівлі та вивезення деревини.
Розтоківське лісництво - Квартал 23 виділ 22 – виявлено незаконну порубку одного сироростучого дерева породи береза діаметром біля шийки кореня 28 см. Вищевказана незаконна рубка здійсненна в період 2020-2021 років невідомими особами. Дане порушення не виявлялось працівниками лісгоспу, про що свідчить відсутність акту про лісопорушення та реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень. Діаметр пенька зазначався у корі біля шийки кореня та замірявся працівниками Розтоківського лісництва повіреною рулеткою та зазначались, як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів. Вищезазначене є порушенням ст. 12, 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 19 «Лісового кодексу України.
Карпатське лісництво - Квартал 22 виділ 21 площа 1,0 га - суцільна вузько лісосічна рубка 2021 року, квартал 46 виділ 24,25 площа 1,0 га - суцільна вузько лісосічна рубка 2021 року, квартал 16 виділ 54 площа 1,4 га - санітарно вибіркова рубка 2021 року, квартал 32 виділ 16 площа 0,9 га - суцільно санітарна рубка 2021 року, квартал 25 виділ 19 площа 1,0 га - суцільна вузько лісосічна рубка 2021 року - встановлено, що на окремих лісосіках має місце порушення в частині вивезення та трелювання деревини не у відповідності до карти технологічного процесу, часткової незадовільної окороки пнів хвойних порід, складування порубкових решток біля стовбурів сироростучих дерев та за межами лісосіки, що є здійсненням лісових користувань не у відповідності до вимог встановлених лісорубними квитками та порушено встановлений порядок використання лісосічного фонду в ході заготівлі та вивезення деревини.
Підприємство не звернулось через центр надання адміністративних послуг до дозвільного органу (Чернівецької обласної державної адміністрації) із заявою щодо видачі дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами.
Встановлено, що автомобіль марки Урал-375 державний номер СЕ2320АВ не відповідає вимогам ДСТУ 4276:2004.
Ялівецьке лісництво - Квартал 29 виділ 34 площа 0,4 га - суцільно санітарна рубка 2021 року, квартал 31 виділ 4 площа 1,0 га - суцільна вузьколісосічна рубка 2020 року, квартал 10 виділ 16 площа 0,3 га - суцільна вузьколісосічна рубка 2021 року, квартал 2 виділ 5 площа 0,7 га - суцільно санітарна рубка 2021 року - встановлено, що на окремих лісосіках має місце порушення в частині не вчасної та неякісної очистки лісосіки та прилеглої території, складання порубкових залишок за межами лісосіки та біля сироростучих дерев, порушення вимог карти технологічного процесу в частині проведення трелювання та вивезення деревини, що є що є здійсненням лісових користувань не у відповідності до вимог встановлених лісорубними квитками та порушенням встановленого порядку використання лісосічного фонду в ході заготівлі та вивезення деревини.
Склад і властивості відходів, що утворюються не визначені (відсутня інвентаризація відходів, що утворюються).
Не забезпечується професійна підготовка, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами.
Відсутні угоди з відповідними суб’єктами господарювання на передачу для подальшої безпечної утилізації відходів шин зіпсованих та батарей свинцевих відпрацьованих.
Не подано документи для взяття на державний облік об'єкта, який справляє або може справити шкідливий вплив на здоров'я людей і стан атмосферного повітря.
Конятинське лісництво - Квартал 31 виділ 5 площа 0,5 га - лісовідновна рубка 2021 року, квартал 1 виділ 15 площа 0,9 га - суцільна лісосічна рубка 2020 року, квартал 33 виділ 17 площа 1,0 га - суцільна візьколісосічна рубка 2020 року, квартал 9 виділ 5, 24 площа 0,8 га - суцільна вузьколісосічна рубка 2021 року, - встановлено, що на окремих лісосіках має місце порушення в частині не вчасної та неякісної очистки лісосіки та прилеглої території, складання порубкових залишок в заборонених місцях, порушення напрямку звалювання дерев, порушення вимог карти технологічного процесу, трелювання деревини в заборонених місцях, що є здійсненням лісових користувань не у відповідності до вимог встановлених лісорубними квитками та порушено встановлений порядок використання лісосічного фонду в ході заготівлі та вивезення деревини.
Інформація про поводження з відпрацьованими мастилами до Державної екологічної інспекції Карпатського округу не подавалась.
Виявлено не герметичні вентиляційні з’єднання пилогазоочисного обладнання в цеху переробки деревини виробнича площадка №1 в селі Сергії Вижницького району Чернівецької області, що призвело до розсіювання тирси деревини.
Не розроблено і не затверджено інструкцію з експлуатації установок очистки газу відповідно до умов їх роботи.
За результатами огляду не складаються акти перевірок технічного стану установок очистки газу на джерелі викиду (утворення).
Суб’єктом господарювання не призначено осіб, відповідальних за: технічний стан, обслуговування і безпечну експлуатацію установок очистки газу, належне розташування та обладнання місць відбору проб та вимірювання параметрів газопилового потоку, ведення журналу обліку робочого часу установок очистки газу.
Державну статистичну звітність про утворення та поводження з відходами № 1-відходи за 2020 рік не подано.
Відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами по цеху переробки деревини та автотранспортній дільниці в селі Сергії Вижницького району Чернівецької області.
Шурдинське лісництво - Квартал 8 виділ 36 – виявлено незаконну порубку одного сироростучого дерева породи бук діаметром біля шийки кореня 31 см. Вищевказана незаконна рубка здійсненна в період 2020-2021 років невідомими особами. Дане порушення не виявлялось працівниками лісгоспу, про що свідчить відсутність акту про лісопорушення та реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень. Діаметр пенька зазначався у корі біля шийки кореня та замірявся працівниками Шурдинського лісництва повіреною рулеткою та зазначались, як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів. Вищезазначене є порушенням ст. 12, 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 19 «Лісового кодексу України.
Ялівецьке лісництво - Квартал 29 виділ 34 – виявлено незаконну порубку одного сироростучого дерева породи ялина діаметром біля шийки кореня 27 см. Вищевказана незаконна рубка здійсненна в період 2020-2021 років невідомими особами. Дане порушення не виявлялось працівниками лісгоспу, про що свідчить відсутність акту про лісопорушення та реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень. Діаметр пенька зазначався у корі біля шийки кореня та замірявся працівниками Ялівецького лісництва повіреною рулеткою та зазначались, як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів. Вищезазначене є порушенням ст. 12, 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 19 «Лісового кодексу України.
Не розроблено паспорт на кожну установку очистки газу відповідно до правил затверджених наказом №52.
Виявлено порушення правил ведення первинного обліку відходів, а саме не ведуться по формі № 1-ВТ журнали обліків відходів шин зіпсованих, відпрацьованих свинцевих акумуляторів, тирси деревинної та відходів деревини кускової.
Встановлено, що автомобіль марки Урал-5557 державний номер СЕ4638АЕ не відповідає вимогам ДСТУ 4276:2004.
Підприємством не проводяться раз на 12 місяців заміри ефективності роботи пилогазоочисних установок (Циклонів).
Шурдинське лісництво - Квартал 46 виділ 4 площа 0,8 га - суцільна вузько лісосічна рубка 2021 року, квартал 41 виділ 61 площа 0,8 га - суцільна вузько лісосічна рубка 2021 року, квартал 32 виділ 17 площа 0,5 га - суцільна вузько лісосічна рубка 2021 року, квартал 29 виділ 30 площа 1,0 га - лісовідновна рубка 2020 року, квартал 10 виділ 4 площа 0,4 га - суцільна вузько лісосічна рубка 2021 року, квартал 10 виділ 4 площа 0,4 га - санітарно вибіркова рубка 2021 року - встановлено, що на окремих лісосіках має місце порушення в частині вивезення та трелювання деревини не у відповідності до карти технологічного процесу, часткової незадовільної окороки пнів хвойних порід, складування порубкових решток біля стовбурів сироростучих дерев та за межами лісосіки, що є здійсненням лісових користувань не у відповідності до вимог встановлених лісорубними квитками та порушено встановлений порядок використання лісосічного фонду в ході заготівлі та вивезення деревини.
Встановлено, що автомобіль марки УАЗ-3909 державний номер СЕ 4235 АК не відповідає вимогам ДСТУ 4277:2004.
Не проводиться технічне навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу: інженерно-технічного персоналу не менше одного разу на три роки обслуговуючого персоналу, залученого до експлуатації установок очистки газу, не менше одного разу на рік.
Покарання:
17
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.07.2021 2216871 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, запроваджений Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 17.03.2020 № 533-IX
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.07.2021 2222723 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Учасники:
Циганюк Павло Григорович — начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії, державний інспектор
Бевза Пилип Іванович — фахівець І категорії відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Путильського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.05.2021 2581831 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання суб‘єктом господарювання господарсткої діяльності у сфері загальнообов‘язкового пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Романюк Оксана Іванівна — провідний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи
Юрій Чорняк — Начальник ДП" СЛАП"Карпатський держспецлісгосп"
Ліда Терен — в.о.головного бухгалтера
Порушення:
по 1 застрахованій особі встановлено подання недостовірних персональних даних та не заповнено реквізит «відомості про підставу для обліку спеціального стажу» застрахованої особи в Індивідуальних відомостях за 2004-2009 роки.
Покарання: відсутні
27.05.2021 2581824 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання суб‘єктом господарювання діяльності у сфері загальнообов‘язкового пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ліда Терен — в.о. головного бухгалтера
Романк Оксана Іванівна — провідний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи
Юрій Чорняк — Начальник ДП" СЛАП"Карпатський держспецлісгосп"
Порушення:
по 1 застрахованій особі встановлено подання недостовірних персональних даних (невірно вказано ідентифікаційний номер) застрахованої особи в Індивідуальних відомостях.
Покарання: відсутні
06.04.2021 2557235 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання суб‘єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов‘язкового державного пенсійного стразування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Юрій Чорняк — Директор ДП "СЛАП"Карпатський держспецлісгосп"
Ліда Терен — В.О. Головного бухгалтера
Романюк Оксана Іванівна — провідний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Подання недостовірних даних за 2000,2001,2004 роки по 2 застрахованих особах
Покарання: відсутні
24.02.2021 2537461 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання суб"єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов"язкового державного пенсійного страхівання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Романюк Оксана Іванівна — провідний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи
Надія Олексюк — Начальник відділу бухгалтерського обліку
Юрій Чорняк — Начальник ДП" СЛАП"Карпатський держспецлісгосп"
Порушення:
Не подання індивідуальних відомостей по 2-х застрахованих особах за 2008-2009 роки
Покарання: відсутні
12.01.2021 2514469 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Чернівецькій області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: стан охорони праці та промислової безпеки автотранспортного парку
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Хіврич Володимир Анатолійович — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Порушення:
На дні (підлозі) канави не укладено міцні дерев’яні решітки (трапи).
На корпусах електроінструменту не зазначено інвентарні номери, а також дати наступних перевірок
На драбинах, що перебувють в експлуатації не зазначені інвентарний номер; дата проведення наступного випробування; належність цеху (дільниці тощо).
При в’їзді на територію автотракторного парку відсутній знак обмеження швидкості руху
Не для всіх видів робіт розроблені інструкції з ОП.
При в’їзді на територію автотракторного парку не оновлена схема руху транспортних засобів по території.
Перед електричними щитками відсутні діелектричний килимки
Покарання: відсутні
14.09.2020 2163741 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Карпатського округу Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: контроль виконання попередньо виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Пенюк В. М. — лісничий Карпатського лісництва
Сметанюк М О — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Харь С. О. — лісничий Ялівецького лісництва
Сметанюк М.О. — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Різун Р. В. — в. о. лісничого Розтоківського лісництва
Чорняк Ю С — Директор
Василенюк С Д — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Різун Р В — в. о. лісничого Розтоківського лісництва
Пенюк В М — лісничий Карпатського лісництва
Пентюк П П — в. о. лісничого конятинського лісництва
Дутка С В — лісничий Шурдинського лісництва
Пилипко Р І — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Пилипко Р.І. — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Василенюк С.Д — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Чорняк Ю. С. — Директор
Пентюк П. П. — в. о. лісничого конятинського лісництва
Дутка С. В. — лісничий Шурдинського лісництва
Харь С О — лісничий Ялівецького лісництва
Порушення:
Конятинське лісництво квартал 20 виділ 19 площа 0,5 га. Лісовідновна рубка 2019 року, квартал 1 виділ 2 площа 0,2 га. вибірково - санітарна рубка 2019 року, квартал 1 виділ 9 площа 0,8 га. суцільно - санітарна рубка 2019 року. В ході проведення лісогосподарських заходів в межах даних кварталів не забезпечено очищення лісосік від порубкових решток та проведення технологічних процесів у відповідності до діючих вимог, що є не виконанням законних розпоряджень осіб, які здійснюють державний контроль в галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів та не виконання п. 1 припису №04/03.05 від 06.03.2020
Ялівецьке лісництво квартал 20 виділ 21 площа 0,9 га. суцільна вузько лісосічна рубка 2020 року, квартал 28 виділ 4 площа 1,0 га. суцільна вузько - лісосічна рубка 2020 року, квартал 31 виділ 4 площа 1,0 га. суцільна вузько - лісосічна рубка 2020 року, квартал 5 виділ 41 - санітарно - вибіркова рубка на площі 0,4 га, квартал 10 виділ 30 - лісовідновна рубка на площі 0,5 га - в ході проведення лісогосподарських заходів в межах даних кварталів не забезпечено очищення лісосік від порубкових решток та проведено технологічні процеси з порушенням діючих вимог, що є не виконанням законних розпоряджень осіб, які здійснюють державний контроль в галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів та не виконання п. 1 припису №04/03.05 від 06.03.2020.
Шурдинське лісництво квартал 42 виділ 6 площа 1,2 га. вибірково - санітарна рубка 2019 року, квартал 6 виділ 30,31 площа 4,3 га. вибірково - санітарна рубка 2019 року, квартал 16 виділ 4 площа 0,9 га. вибірково - санітарна рубка 2019 року. В ході проведення лісогосподарських заходів в межах даних кварталів не забезпечено очищення лісосік від порубкових решток та проведення технологічних процесів у відповідності до діючих вимог, що є не виконанням законних розпоряджень осіб, які здійснюють державний контроль в галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів та не виконання п. 1 припису №04/03.05 від 06.03.2020
Карпатське лісництво квартал 15 виділ 13 площа 0,9 га. суцільна вузько лісосічна рубка 2020 року, квартал 21 виділ 7 площа 0,7 га. суцільна вузько лісосічна рубка 2020 року, квартал 24 виділ 21 площа 0,7 га. лісовідновна рубка 2020 року, квартал 10 виділ 28 рівномірно - поступова рубка (кінцевого прийому) 2020 року - в ході проведення лісогосподарських заходів в межах даних кварталів не забезпечено очищення лісосік від порубкових решток та проведення технологічних процесів у відповідності до діючих вимог, що є не виконанням законних розпоряджень осіб, які здійснюють державний контроль в галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів та не виконання п. 1 припису №04/03.05 від 06.03.2020
Розтоківське лісництво квартал 40 виділ 25 - суцільно - санітарна рубка на площі 0,4 га., квартал 33 - захаращення водотоку в результаті трелювання заготовленої деревини, квартал 31 виділ 39 - рівномірно - поступова рубка кінцевого прийому на площі 1,0 га., квартал 27 виділ 35 - прочищення на площі 1,2 га - не забезпечено очищення лісосіки та прилеглої території від порубкових решток та проведено технологічні процеси з порушенням діючих вимог, чим порушено п. 1 припису від 06 березня 2020 року №04/03.5, що є не виконанням законних розпоряджень осіб, які здійснюють державний контроль в галузі охорони навколишнього природного середовища
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.04.2020 1897457 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.04.2020 1874656 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання і виникненню і поширенню короновірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.03.2020 2090263 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового ержавного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Гордійчук Марія Петрівна — провідний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи
Хоров'юк Любов Дмитрівна — головний бухгалтер
Чорняк Юрій Степанович — головний лісничий
Порушення:
подання недостовірних даних по 1 застрахованій особі
Покарання: відсутні
02.03.2020 2092878 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Карпатського округу Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів на території лісового фонду ДП "Карпатський держспецлісгосп АПК".
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Різун Р В — в. о. лісничий Розтоківського лісництва
Пилипко Р.І. — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Пентюк П П — в.о. лісничого Конатинського лісництва
Пенюк В. М. — лісничий Карпатського лісництва
Дутка С. В. — лісничий Шурдинського лісництва
Пилипко Р І — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Василенюк С.Д — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Різун Р. В. — в. о. лісничий Розтоківського лісництва
Сметанюк М.О. — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Чорняк Ю. С. — головний лісничий т.в.о. директора ДП СЛАП "Карпатський держспецлісгосп"
Дутка С В — лісничий Шурдинського лісництва
Сметанюк М О — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Пентюк П. П. — в.о. лісничого Конатинського лісництва
Пенюк В М — лісничий Карпатського лісництва
Василенюк С Д — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища
Чорняк Ю С — головний лісничий т.в.о. директора ДП СЛАП "Карпатський держспецлісгосп"
Порушення:
Ялівецьке лісництво.Квартал 25 виділ 33 площа 1,0 га. Рівномірно-поступова рубка 2020 року. Лісорубний квиток від 23.01.20 № 2. В ході проведення перевірки виявлено порушення технології розробки лісосіки в частині неякісної окороки пнів хвойних порід, спалювання порубкових залишок на лісосіці біля стіни сироростучого лісу без відповідного дозволу, що є здійснення лісових користувань не у відповідності з метою або вимогами та порушення вимог правил пожежної безпеки в лісах.
Розтоківське лісництво.Квартал 25 виділ 20 - Лісовідновна рубка 2019 року на площі 1,0 га. Лісорубний квиток від 01.08.19 № 84. В ході проведення перевірки виявлено порушення технології розробки лісосіки в частині неякісної окоровки пнів хвойних порід, захаращення тимчасового водотоку, спалювання порубкових залишок на водотоці в заборонених місцях, порушення вимог карти технологічного процесу, що є здійснення лісових користувань не у відповідності з метою або вимогами, передбаченими в лісорубному квитку, порушення вимог правил пожежної безпеки в лісах та порушенням встановленого порядку використання лісосічного фонду.
Конятинське лісництво.Квартал 1 виділ 2 - виявлено незаконну порубку 1-го сироростучого та 3-ох сухостійних дерев породи ялина (перелікова відомість №1 додається). Встановлено, що дане порушення не виявлялось працівниками ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» АПК про, що свідчить відсутність акту про лісопорушення, відсутність реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень, відсутність клейм на кореневих лапах та на спилі пенька. Незаконна порубка здійснена в період 2019 року. Осіб, які здійснили дану порубку на день перевірки не встановлено. Пеньки незаконно зрізаних дерев замасковані гілками та глиною. Діаметр пеньків зазначався у корі за фактичним зрізом та замірявся працівниками ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» АПК повіреною рулеткою та зазначався як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів. Вищезазначене є порушенням ст. 12, 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» ст. 19 Лісового кодексу України.
Шурдинське лісництво. Квартал 42 виділ 6 площа 1,2 га. вибірково-санітарна рубка 2019 року, квартал 6 виділ 30,31 площа 4,3 га. вибірково-санітарна рубка 2019 року, квартал 4 виділ 19 площа 0,7 га. вибірково-санітарна рубка 2019 року, квартал 16 виділ 4 площа 0,9 га. вибірково-санітарна рубка 2019 року. В ході проведення перевірки виявлено порушення технології розробки лісосіки в частині трелювання деревини не у відповідності до карти технологічного процесу, часткова неякісна окровка пнів хвойних порід, часткова неякісна очистка лісосіки від порубкових решток що є здійснення лісових користувань не у відповідності з метою або вимогами, передбаченими в лісорубному квитку та порушенням встановленого порядку використання лісосічного фонду.
Конятинське лісництво. Квартал 2 виділ 13 - санітарно-вибіркова рубка 2019 року на площі 1,1 га. На проведення лісогосподарського заходу підприємством виписаний спеціальний дозвіл, лісорубний квиток від 15.03.2019 року № 50. Насадження відведене в рубку у відповідності до Санітарних правил в лісах України. Насадження рубкою проїдене повністю, очистка від порубкових решток задовільна. Одночасно під час проведення перевірки виявлено рубку дерев які не були зазначені матеріалами відведення (незаконна порубка) 19-ти сухостійних та сироростучих дерев породи ялина (перелікова відомість №2 додається). Встановлено, що дане порушення не виявлялось працівниками ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» АПК, що свідчить відсутність акту про лісопорушення, відсутність реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісо порушень. Рубка дерев які не були зазначені матеріалами відведення здійснена в період 2019 року. Осіб, які здійснили дану порубку на день перевірки не встановлено. Діаметр пеньків зазначався у корі за фактичним зрізом та замірявся працівниками ДП Карпатський ДСЛГ АПК повіреною рулеткою та зазначався як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметра. Вищезазначене є порушенням ст. 12, 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» ст. 19 Лісового кодексу України.
Розтоківське лісництво. Квартал 40 виділ 22 площа 0,5 га. Вибірково-санітарна рубка 2019 року. Лісорубний квиток від 15.03.19 № 51. В ході проведення перевірки виявлено порушення технології розробки лісосіки в частині складання порубкових залишок в заборонених місцях, що є здійснення лісових користувань не у відповідності з метою або вимогами, передбаченими в лісорубному квитку. Виявлено рубку дерев не зазначених у матеріалах відводу, а саме: ялина 34 см (сироростуча), ялина 38 см (сухостійна). Порубка скоєна в період 2019 року в ході проведення лісозаготівельних робіт лісозаготівельною бригадою ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп». Дане порушення не виявлялось працівниками лісгоспу, про що свідчить відсутність акту про лісопорушення та реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень. Діаметр пеньків зазначався у корі біля шийки кореня та замірявся працівниками ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» повіреною рулеткою та зазначались, як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів. Вищезазначене є порушенням ст. 12, 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».
Конятинське лісництво. Квартал 4 виділ 44 - санітарно-вибіркова рубка 2019 року на площі 0,5 га. На проведення лісогосподарського заходу підприємством виписаний спеціальний дозвіл, лісорубний квиток від 07.11.2019 року № 140. Насадження відведене в рубку у відповідності до Санітарних правил в лісах України. Насадження рубкою проїдене повністю, очистка від порубкових решток задовільна. Одночасно під час проведення перевірки виявлено незаконну порубку одного сироростучого дерева породи ялина діаметром біля шийки кореня 50см (перелікова відомість №3). Встановлено, що дане порушення не виявлялось працівниками ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» АПК, що свідчить відсутність акту про лісопорушення, відсутність реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень, відсутність клейм на кореневих лапах та на спилі пенька. Незаконна порубка здійснена в період 2020 року. Осіб, які здійснили дану порубку на день перевірки не встановлено. Пеньок незаконно зрізаного дерева замаскований гілками та глиною. Діаметр пенька зазначався у корі за фактичним зрізом та замірявся працівниками ДП Карпатський ДСЛГ АПК повіреною рулеткою та зазначався як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметра. Вищезазначене є порушенням ст. 12, 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» ст. 19 Лісового кодексу України.
Розтоківське лісництво. Квартал 31 виділ 15 – виявлено незаконну порубку 5 сироростучих дерев породи ялиця (перелікова відомість №1а). Порубка скоєна 29.02.2020 гр. Савочка А.І., Кочерган А.І. Дане порушення не виявлялось працівниками лісгоспу, про що свідчить відсутність акту про лісопорушення та реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень. Діаметр пнів зазначався у корі біля шийки кореня та замірявся працівниками ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» повіреною рулеткою та зазначались, як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів. Вищезазначене є порушенням ст. 12, 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».
Конятинське лісництво. Квартал 20 виділ 19 площа 0,5 га. Лісовідновна рубка 2019 року, квартал 1 виділ 2 площа 0,2 га. вибірково-санітарна рубка 2019 року, Квартал 1 виділ 9 площа 0,8 га. суцільно-санітарна рубка 2019 року. В ході проведення перевірки виявлено порушення технології розробки лісосіки в частині трелювання деревини не у відповідності до карти технологічного процесу, часткова неякісна окровка пнів хвойних порід, часткова неякісна очистка лісосіки від порубкових решток що є здійснення лісових користувань не у відповідності з метою або вимогами, передбаченими в лісорубному квитку та порушенням встановленого порядку використання лісосічного фонду.
Карпатське лісництво. Квартал 48 виділ 22,23 площа 1,0 га. лісовідновна рубка 2019 року, квартал 47 виділ 17 площа 0,9 га. вибірково-санітарна рубка 2019 року, квартал 25 виділ 7 площа 4,4 га. В ході проведення перевірки виявлено порушення технології розробки лісосіки в частині трелювання та вивезення деревини не у відповідності до карти технологічного процесу, часткова неякісна очистка лісосіки від порубкових решток в частині складування порубкових решток за межами лісосіки, біля стовбурів сироростучих дерев що є здійснення лісових користувань не у відповідності з метою або вимогами, передбаченими в лісорубному квитку.
Квартал 31 виділ 15 – виявлено незаконну порубку 4 сироростучих дерев породи ялиця (перелікова відомість №1а). Порубка скоєна 28.02.2020 гр. Цвилинюк Ю.Ю., Дмитрюк О.С. Дане порушення не виявлялось працівниками лісгоспу, про що свідчить відсутність акту про лісопорушення та реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень. Діаметр пнів зазначався у корі біля шийки кореня та замірявся працівниками ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» повіреною рулеткою та зазначались, як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів. Вищезазначене є порушенням ст. 12, 40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».
Ялівецьке лісництво. Квартал 25 виділ 33 площа 1,0 га. Рівномірно-поступова рубка 2020 року. Лісорубний квиток від 23.01.20 № 2. Квартал 28 виділ 5 площа 1,0 га. Суцільна вузько-лісосічна рубка 2019 року. Лісорубний квиток від 04.09.2019 № 95. В ході проведення перевірки виявлено порушення технології розробки лісосіки в частині складання порубкових залишок в заборонених місцях, неякісної та невчасної очистки лісосіки трелювання деревини не по наміченим волокам, що є здійснення лісових користувань не у відповідності з метою або вимогами, передбаченими в лісорубному квитку, порушенням встановленого порядку використання лісосічного фонду.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.10.2019 1426220 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
21 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Чорняк Ю.С. — головний лісничий
Чорняк Ю С — головний лісничий
Порушення:
Не переглянутий перелік робіт які проводяться по наряду-допуску та по розпорядженню
Стаціонарні верстати ФС-4 встановлені на дерев’яних брусках.
У ДП «СЛАП» Карпатський Держспецлісгосп» не визначена потреба в ЗІЗ з урахуванням чисельності працівників за професіями і посадами, передбаченими у Типових галузевих нормах безоплатної видачі робітникам і службовцям спецодягу спецвзуття та інших ЗІЗ.
Заборонені знаки безпеки вибірково поступової рубки у кв.40 вид.1. встановлені на висоті, які не відповідають ГОСТУ 12.4.026-76
Не складено перелік машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, що експлуатуються на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.
Не облаштовано стоянку власного транспорту на окремій площадці поза межами території ЦПД.
Не пред’явлено журнал обліку діелектричних засобів захисту.
Працівникам, які виконують роботи підвищеної небезпеки, не видаються посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці.
Внутрішні поверхні дверцят деревообробного обладнання, що закривають рухомі елементи верстатів не пофарбовані відповідно до вимог ГОСТ 12.4.026-76
Не з всіма працівниками інших організацій, які прибули на підприємство і беруть безпосередньо участь у виробничому процесі або виконують інші роботи для підприємства проводиться вступний інструктаж
Не пред’явлені протоколи перевірок і випробування електрообладнання, апаратури, пристроїв РЗ і А, електромереж і заземлювальних пристроїв.
При проведенні вибірково поступової рубки у кв.40 вид.1. лісосічна бригада не забезпечена питною водою.
Електрики не пройшли чергову атестацію на групу допуску по електробезпеці
Не переглянуті однолінійні схеми в ктп-104;106
Не пред’явлено журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників
При проведенні вибірково поступової рубки у кв.40 вид.1. лісорубні сокири не розклинені у місці насадки.
В інструкціях з охорони праці в розділах «Загальні положення» не вказано перелік і характеристика основних небезпечних та шкідливих виробничих факторів виду робіт.
Робоче місце торцювального верстату дільниці ширвжитку захаращено відходами виробництва.
Електротехнічні працівники не в повному обсязі забезпечені перевіреними засобами захисту до 1000В, згідно норм комплектації (діелектричні рукавиці)
Не всі працівники служби охорони праці проводять контроль за дотриманням працівниками вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці.
Під час спилювання дерев вибірково поступової рубки у кв.40 вид.1. не на всіх спиляних деревах залишені недопилки.
Покарання: відсутні
12.03.2019 1630720 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Чернівецькій області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: перевірка раніше виданого припису від 16.07.2018 №15/04
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Пентюк В.М. — лісничий
Харь С.О. — лісничий
Кричун М М — лісничий
Дудка С В — лісничий
Кричун М.М. — лісничий
Харь С О — лісничий
Бурак В Т — директор
Дудка С.В. — лісничий
Генцар І М — головний лісничий
Бурак В.Т. — директор
Скидан І.В. — в.о.лісничого
Генцар І.М. — головний лісничий
Скидан І В — в.о.лісничого
Пентюк В М — лісничий
Порушення:
Розтоківське лісництво - Квартал 23 виділ 17 площа 1,8 га/, Квартал 16 виділ 4 площа 5,5 га - встановлено факт не виконання п. 1 припису № 15/04 від 16.07.18 щодо порушення технології проведення рубки та якісного складування порубкових решток
Ялівецьке лісництво - Квартал 31 виділ 1 площа 0,8 га, Квартал 30 виділ 22 площа 3,0га - виявлено складання порубкових решток за межами лісосіки, що є не виконанням п. 1, припису № 15/04 від 16.07.18.
Конятинське лісництво - Квартал 1 виділ 2 площа 1,0 га - встановлено факт не виконання п. 1, 2 припису № 15/04 від 16.07.18 щодо порушення технології проведення рубки та якісного складування порубкових решток
Шурдинське лісництво - Квартал 7 виділ 24 площа 1,3 га - виявлено порушення технології проведення лісозаготівельних робіт в частині трелювання деревини не у відповідності до карти технологічного процесу, що є не виконанням п. 2, припису № 15/04 від 16.07.18
Шурдинське лісництво-Квартал 29 виділ 1 площа 1,1 га, Квартал 33 виділ 33 площа 3,1 га - виявлено складання порубкових решток біля сироростучих дерев, що є не виконанням п. 1, припису № 15/04 від 16.07.18.
Карпатське лісництво - Квартал 26 виділ 4 площа 4,1 га, Квартал 13 виділ 27 площа 0,9га - встановлено факт не виконання припису № 15/04 від 16.07.18 щодо складування порубкових решток за межами лісосіки та біля сироростучих дерев
Карпатське лісництво Квартал 45 виділ 40 площа 0,9 га, - встановлено факт не виконання припису № 15/04 від 16.07.18 щодо часткової незадовільної окороки пнів шпилькових порід
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.07.2018 1209934 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
28 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Чорняк Ю.С. — Головний лісничий
Дудка С.В. — лісничий
Дудка С В — лісничий
Котельбан В.Й — в.о. лісничого
Харь С О — лісничий
Харь С.О. — лісничий
Пентюк В М — лісничий
Котельбан В Й — в.о. лісничого
Гавюк Ю.В. — лісничий
Гавюк Ю В — лісничий
Чорняк Ю С — Головний лісничий
Пентюк В.М. — лісничий
Порушення:
Карпатське лісництво - виявлено пошкодження до ступеня припинення росту 1 сироростучого візирного дерева породи ялина діаметром 24см. Встановлено, що дане порушення не виявлялось працівниками лісгоспу, про що свідчить відсутність акту про лісопорушення, та реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень. Діаметр дерева зазначався у корі біля шийки кореня та замірявся працівниками ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» повіреною рулеткою та зазначались як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів.
Підприємством не розроблено і не затверджено інструкцію з експлуатації установок очистки газу відповідно до умов їх роботи
виявлено складання порубкових решток біля сироростучих дерев, що є здійсненням лісових користувань не у відповідності з метою та вимогами які передбачені у лісорубному квитку
Розтоківське лісництво - виявлено пошкодження до ступеня припинення росту 3 сироростучих дерев породи бук діаметром біля шийки кореня 1 х 12 см, 1 х 14 см, 1 х 22см не відведених в рубку. Пошкодження допущено в ході проведення лісозаготівельних робіт лісозаготівельною бригадою в період 2018 року. Встановлено, що дане порушення не виявлялось працівниками лісгоспу, про що свідчить відсутність акту про лісопорушення, відсутність клейма на кореневих лапах та реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень. Діаметр дерев зазначався у корі біля шийки кореня та замірявся працівниками ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» повіреною рулеткою та зазначався як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів
було виявлено пошкодження до ступеня припинення росту 2 сироростучих візирних дерева породи ялина діаметрами 20,25см. Встановлено, що дане порушення не виявлялось працівниками лісгоспу, про що свідчить відсутність акту про лісопорушення, та реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень. Діаметр дерева зазначався у корі біля шийки кореня та замірявся працівниками ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» повіреною рулеткою та зазначались як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів.
Конятинське лісництво - виявлено звалювання дерев за межі візирів лісосіки, що призвело до пошкодження та в подальшому незаконної порубки 2 сироростучих дерев породи ялина діаметром біля шийки кореня 1 х 17 см, 1 х 21 см, не відведених в рубку. Пошкодження допущено в ході проведення лісозаготівельних робіт лісозаготівельною бригадою в період 2018 року. Встановлено, що дане порушення не виявлялось працівниками лісгоспу, про що свідчить відсутність акту про лісопорушення, відсутність клейма на кореневих лапах та реєстрації даного випадку в книзі реєстрації лісопорушень. Діаметр дерев зазначався у корі біля шийки кореня та замірявся працівниками ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» повіреною рулеткою та зазначався як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів
Підприємство не взято на державний облік
Не надається Державній екологічній інспекції у Чернівецькій області інформація про відходи та пов’язану з ними діяльність, а саме не подається щокварталу до 10 числа наступного місяця інформація про стан поводження з відпрацьованими мастилами (оливами).
Не забезпечується професійна підготовка, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами.
Нормативи вмісту забруднюючих речовин та димності у відпрацьованих газах пересувних транспортних засобів (УРАЛ-5557 СЕ 4638 АЕ, УРАЛ-4320 СЕ 2257 АР, УАЗ-31512 СЕ 6714 ВЕ, Шевроле-Нива-21230 СЕ 3560 АН, ПАЗ-3205 3956 ВС) не дотримуються.
в ході проведення лісозаготівельних робіт лісозаготівельною бригадою Шурдинського лісництва здійснено пошкодження 1 сироростучого дерева породи ялина до ступеня припинення росту, що не підлягало рубці діаметром пенька 1х27см. Діаметр пошкодженого дерева замірявся працівниками Шурдинського лісництва повіреною рулеткою та зазначався як середнє арифметичне значення між найбільшим та найменшим замірами діаметрів.
виявлено трелювання деревини по постійно діючому водотоку, що є порушенням встановленого порядку заготівлі та вивезення деревини
виявлено порушення технології проведення лісозаготівельних робіт в частині трелювання деревини не у відповідності до карти технологічного процесу, що є порушенням встановленого порядку заготівлі та вивезення деревини.
Не визначено склад і властивості відходів, що утворюються
виявлено спалювання порубкових решток без нарядів допусків до спалювання порубкових решток, а також спалювання порубкових решток в пожежонебезпечний період, що є порушення правил пожежної безпеки в лісах України
не виконано вимоги передбочені стандартами та нормативами екологічної безпеки в галузі охорони атмосферного повітря, дозволами на викиди
Не розроблені спеціальні заходи щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру
Відсутній первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, зберігаються, та утилізуються.
Відсутні договора на передачу з відповідними суб’єктами господарювання для подальшої безпечної утилізації відходів що утворюються під час діяльності підприємства.
виявлено порушення технології проведення лісозаготівельних робіт в частині часткової незадовільної окороки пнів шпилькових порід та проводили трелювання деревини не у відповідності до карти технологічного процесу, що є здійсненням лісових користувань не у відповідності з метою та вимогами які передбачені у лісорубному квитку.
Не здійснюється моніторинг за місцями зберігання відходів
Допущено зберігання відходів у несанкціонованих місцях.
Не здійснено оснащення споруд, устаткування та апаратури для очищення газопилового потоку від забруднюючих речовин засобами вимірювальної техніки, необхідними для постійного контролю за ефективністю очищення.
Не здійснюється ведення журналу обліку робочого часу установок очистки газу.
Підприємством не проводиться технічне навчання і перевірка знань інженерно-технічного та обслуговуючого персоналу з правил технічної експлуатації установок очистки газу.
виявлено в окремих місцях складування порубкових решток за межами лісосіки та часткову незадовільну окороку пнів шпилькових порід, що є здійсненням лісових користувань не у відповідності з метою та вимогами які передбачені у лісорубному квитку.
виявлено порушення технології розробки лісосіки в частині складання порубкових залишок біля постійно-діючого водотоку та залишення небезпечних дерев, що є здійсненням лісових користувань не у відповідності з метою та вимогами які передбачені у лісорубному квитку.
виявлено порушення технології розробки лісосіки в частині порушення напрямку звалювання дерев та часткова неякісна окорока пнів хвойних порід, що є здійсненням лісових користувань не у відповідності з метою та вимогами які передбачені у лісорубному квитку.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
24.01.2018 1211374 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Чернівецькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: питання викладені у зверненні Штефуряка А.А.
Підстави:
Звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав
Учасники:
Герцан І М — головний лісничий
Бурак В.Т. — Директор
Герцан І.М. — головний лісничий
Бурак В Т — Директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні