Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Банкрутство (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (12)
Перевірки (9)

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ТА ПРОЕКТНО-КОНСТРУКТОРСЬКИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРУДНОГО МАШИНОБУДУВАННЯ З ДОСЛІДНИМ ЗАВОДОМ"

#04819211

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
31.01.2022 3042259 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Шаган Анна Володимирівна — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю у Криворізькому регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Ткаченко Руслан Валентинович — генеральний директор
Руднєв Максим Леонідович — Заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю у Криворізькому регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області
Порушення:
Відповідно до ст. 34 ЗУ № 108 «Компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв'язку із порушенням строків її виплати провадиться відповідно до індексу зростання цін на споживчі товари і тарифів на послуги у порядку, встановленому чинним законодавством» Відповідно до п. 5.1.15 розділу 5 «Формування, регулювання та захист заробітної плати» Колективного договору передбачено «у разі порушення строків виплати заробітної плати компенсувати працівникам на умовах, визначених законодавством, втрату частини заробітної плати у зв’язку із порушенням строків її виплати» В ході перевірки встановлено, що компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв'язку із порушенням строків її виплати на підприємстві не провадилась, так, при виплаті заробітної плати в 2020-2021 роках компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв'язку із порушенням строків її виплати не провадилась, чим порушено ст. 34 ЗУ № 108.
Відповідно до ч. 1 ст. 115 КЗпП України та ч. 1 ст 24 ЗУ № 108 «Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні … але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата» Перевіркою бухгалтерських документів встановлено факт несвоєчасної виплати заробітної плати. Так, відповідно до п. 5.1.11 розділу 5 «Формування, регулювання та захист заробітної плати» Колективного договору передбачено «здійснювати виплату заробітної плати в робочі дні два рази в місяць: аванс – 20 числа у розмірі не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника, остаточну виплату 6 числа наступного за звітним місяця» На момент проведення перевірки заборгованість з виплати заробітної плати перед працівниками АТ «НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ТА ПРОЕКТНО-КОНСТРУКТОРСЬКИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРУДНОГО МАШИНОБУДУВАННЯ З ДОСЛІДНИМ ЗАВОДОМ» станом на 01.01.2022 складає 1389016,70 грн, в тому числі перед звільненими працівниками – 542963,68 грн. Зазначене є порушенням вимог ч.1 ст. 115 КЗпП України та ч. 1 ст 24 ЗУ № 108, внаслідок чого також порушено вимоги ч. 4 ст. 97 КЗпП України «Власник або уповноважений ним орган чи фізична особа не має права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами, колективними договорами»
Відповідно до ч. 5 ст. 97 КЗпП України, ч. 3 ст. 15 ЗУ № 108 «Оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку» Оплата праці працівників АТ «НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ТА ПРОЕКТНО-КОНСТРУКТОРСЬКИЙ ІНСТИТУТ ГІРНИЧОРУДНОГО МАШИНОБУДУВАННЯ З ДОСЛІДНИМ ЗАВОДОМ» проводиться не в першочерговому порядку, чим порушено вимоги частина п’ятої статті 97 КЗпП України та частини третьої статті15 ЗУ № 108
При перевірці бухгалтерських документів встановлено, що остаточний розрахунок зі звільненими працівниками проводиться несвоєчасно, частками. Так, вибірково, були звільнені: Воронова Л.Б. з 13.01.2020, а остаточний розрахунок при звільнені виплачувався частково з 21.02.2020 по 18.01.2021; Осадчий К.І. з 23.12.2021, остаточний розрахунок отримав 21.01.2022 (відомість №2, платіжне доручення №365); Консевич А.І. з 08.10.2021, остаточний розрахунок отримала 15.11.2021 (відомість №23, платіжне доручення №219). Зазначене порушує вимоги ч. 1 ст. 116 КЗпП України «при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації провадиться в день звільнення».
Заробітна плата за період щорічних відпусток виплачується з порушенням ч. 4 ст. 115 КЗпПУ та ст. 21 ЗУ № 504 «Заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до початку відпустки». Так, вибірково: Литвиненко С.Л., згідно наказу №19к від 26.03.2020, надана щорічна відпустка з 28.03.2020, а заробітна плата за весь час щорічної відпустки виплачена 14.04.2020. Бурлуцькій Л.І. згідно наказу №39к від 06.08.2020 надана щорічна відпустка з 10.08.2020, а заробітна плата за весь час щорічної відпустки виплачена 21.08.2020. Митрофановій І.І. згідно наказу №28к від 17.08.2021 надана щорічна відпустка з 01.09.2021, а заробітна плата за весь час щорічної відпустки виплачена 06.09.2021.
Покарання: відсутні
08.02.2021 2341936 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
71 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Завод з інститутом "КРИВОРІЖНДПІРУДМАШ"
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Петра Калнишевського, 1 А
Завод з інститутом "КРИВОРІЖНДПІРУДМАШ"
50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Прорізна, 89
Учасники:
Великий В.Б — головний інженер
Великий В Б — головний інженер
Бутенко Ярослав Ігорович — Фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Криворізького району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Перегонка Богдан Олегович — фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Криворізького району центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Допущено експлуатацію світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами), а саме: у коридорі на 2-му поверсі.
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Посадова особа об’єкту не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (Пропонується з 2016 року) (Згідно порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях») (Посадові особи до початку виконання своїх обов’язків і періодично (один раз на три роки) проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки)
Постійне місце проведення вогневих робіт не визначено наказом (розпорядженням) керівника.
Допущено встановлення електророзеток на горючу основу (конструкцію) без підкладанням суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра, а саме: у всіх приміщеннях будівлі. (Пропонується з 2014 року)
На пожежному щиті (стенді) не вказано його порядковий номер та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Допущено утримання пожежних кран-комплектів у закладі без урахування розміщення у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Допущено утримання стаціонарних зовнішніх пожежних сходів не пофарбованими.
Допущено захаращення шляху евакуації буд.матеріалами. (Не допускається захаращувати шляхи евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами)
Допущено складування горючих матеріалів на відстані менше 1м від електроустаткування, а саме: у приміщенні цеху.
Допущено застосування матеріалів, на які відсутні показники щодо пожежної небезпеки, а саме: матеріал типу (МДФ), що використовується для опорядження (облицювання) стін та стелі на шляхах евакуації у приміщенні коридору 3-го поверху.
Частини будинків різного призначення розділити між собою протипожежними дверми з відповідною межею вогнестійкості. (Пропонується з 2014 року) (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах)
Шляхи евакуації об’єкту не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей. (Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації мають бути забезпечені евакуаційним освітленням)
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Пропонується з 2016 року) (Початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється на підставі поданої декларації, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику - також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення)
Не забезпечено весь працюючий персонал придатними до використання засобами індивідуального захисту.
На об’єкті пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелями для полегшення відкривання вентиля. (Кожен пожежний кран-комплект має бути укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними)
Допущено захаращення шляху евакуації буд.матеріалами. (Не допускається захаращувати шляхи евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами)
На об’єкті для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки, а також клас зони, у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. (Визначення категорії відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок») (Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами)
Не забезпечено ведення планувальних, облікових та звітних документів по навчанням та тренуванням з питань цивільного захисту.
Допущено захаращення шляху евакуації буд.матеріалами. (Не допускається захаращувати шляхи евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами)
Не створено об’єктові матеріальні резерви для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та проведення невідкладних відновлювальних робіт.
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
У орендованому приміщенні допускається зберігання кисневих балонів і без запобіжних ковпаків. (балони з газами можуть зберігатись у спеціальних складах або на майданчиках.забороняються:транспортування і зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок).
У процесі утримання захисної споруд цивільного захисту у мирний час не забезпечено: ведення відповідної документації; контроль за правильним утриманням приміщень, збереженням захисних пристроїв та інженерно-технічного обладнання захисної споруду; обслуговування та ремонт захисної споруди; дотримання протипожежних вимог; підтримку захисної споруди у постійній готовності до приймання осіб, що укриваються; розробку функціональних обов'язків для персоналу з обслуговування захисної споруди; комплексні перевірки, спеціальні та планові огляди захисної споруди.
На об’єкті для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки, а також клас зони, у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. (Пропонується з 2014 року)
Відсутній акт проведення прихованих робіт по прокладанню проводів (кабелів) за підвісною стелею у приміщеннях 3-го поверху. (У разі прихованого прокладання проводів (кабелів) їх необхідно ізолювати від горючих основ (конструкцій) суцільним шаром негорючого матеріалу, що підтверджується актом проведення прихованих робіт)
Постійне місце проведення вогневих робіт не визначено наказом (розпорядженням) керівника.
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. . (Пропонується з 2014 року)
Будівлю та приміщення не обладнано системою пожежної сигналізації. . (Пропонується з 2014 року) (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не проведено перевірку систем блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а саме: «Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не проведено перевірку працездатності пожежних гідрантів на території об’єкту.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Допущено експлуатацію не закритої відгалужувальної (з’єднувальної) коробки, а саме: у коридорі 2-го поверху.
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
У орендованому приміщенні допускається зберігання кисневих балонів і без запобіжних ковпаків. (балони з газами можуть зберігатись у спеціальних складах або на майданчиках. забороняються: транспортування і зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок).
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
У орендованому приміщенні допускається зберігання кисневих балонів і без запобіжних ковпаків. (балони з газами можуть зберігатись у спеціальних складах або на майданчиках.забороняються:транспортування і зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок).
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Відсутня номенклатура та обсяги матеріального резерву.
Допущено експлуатацію світильника який підвішений безпосередньо на струмопровідні проводи, а саме: у приміщенні підвалу. (Пропонується з 2014 року)
На території об’єкту не встановлено спеціальний пожежний щит (стенд) на я кому повинно буди розміщено вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. (Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м-2 захищуваної площі)
Допущено улаштування тимчасових електромереж, а саме: у приміщенні підвалу. (Пропонується з 2014 року) (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників у орендованих приміщеннях будівлі.
Допущено встановлення електророзеток; вимикачів на горючу основу (конструкцію) без підкладанням суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра, а саме: у приміщенні коридору, кабінет головного інженеру. (Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати повинні встановлюватися на не горючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра)
Не забезпечено готовність захисної споруди цивільного захисту до укриття працюючого персоналу закладу.
Допущено складування горючих матеріалів на відстані менше 1м від електроустаткування, а саме: у приміщенні цеху.
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Допущено утримання підвального поверху будівлі у неочищеному стані від залишків деревини та інших горючих матеріалів. (Пропонується з 2014 року) (Усі будинки, приміщення і споруди повинні своєчасно очищатися від горючого сміття та відходів виробництва. Терміни очищення встановлюються технологічними регламентами або інструкціями, що затверджуються керівником об’єкта або підприємства)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не розроблено та не затверджено графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту. (Графіки проведення таких навчань і тренувань затверджуються щороку керівниками підприємств, установ та організацій і узгоджуються з місцевими органами виконавчої влади та територіальними органами ДСНС)
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги.
Шляхи евакуації об’єкту не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей. (Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації мають бути забезпечені евакуаційним освітленням)
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності). Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт».
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (Пропонується з 2014 року) (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Комплектацію пожежного щита (стенда) виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Приміщення будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення) (Під час вибору первинних засобів пожежогасіння потрібно враховувати фізико-хімічні та пожежонебезпечні властивості горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень, відкритих майданчиків та установок)
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
08.02.2021 2281690 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.12.2020 2443882 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: виконання субєктом господарювання припису, щодо усунення порушення вимог законодавства, виданого за результатами попереднього заходу органом державного нагляду (контролю)
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Шаповалова Світлана Миколаївна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Криворізькому регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпр
Шиловський Олександр Петрович — В. о. генерального директора
Авакян Вартуш Левонівна — головний бухгалтер
Порушення:
На початок інспекційного відвідування заборгованість з виплати заробітної плати частково за березень 2019-листопад 2020 року складає 1 372 648,89 грн (29 осіб), в тому числі перед звільненими працівниками – 335 362,87 грн За період з 27.08.2020 по 30.09.2020 надійшло 231,0 тис. грн. (усього надходжень), використано на заробітну плату 117,0 тис. грн., що становить 50,7 % від усіх надходжень; сплачено податків та інших обов’язкових платежів 46,0 тис.грн., що становить 19,9 % від усіх використаних надходжень; інші видатки(енергоносії та комунальні послуги)– 68,0 тис.грн., що становить 29,4 % від усіх надходжень. За період з 01.10.2020 по 16.12.2020 надійшло 641,0 тис. грн. (усього надходжень), використано на заробітну плату 234,0 тис. грн., що становить 36,5 % від усіх надходжень; сплачено податків та інших обов’язкових платежів 168,0 тис.грн., що становить 26,2 % від усіх надходжень; інші видатки(енергоносії та комунальні послуги) – 239,0 тис.грн., що становить 37,3 % від усіх надходжень прибиральнику службових приміщень Обуховій В. С. надана щорічна відпустка з 07.09.2020 (наказ № 41к від 01.09.2020), а заробітна плата за весь час щорічної відпустки виплачена частинами 21.08.2020 та 02.10.2020. Сторожу Литвиненко С. Л. надана щорічна відпустка з 12.09.2020 (наказ № 43к від 07.09.2020), а заробітна плата за весь час щорічної відпустки виплачена 14.09.2020. Юрисконсульту 1 категорії Ларіну А. В. надана щорічна відпустка з 10.08.2020 (наказ № 40к від 10.08.2020), а заробітна плата за весь час щорічної відпустки виплачена 14.08.2020. були звільнені: Аверіна Р. М. з 16.01.2020 (наказ № 10к), Стручок В. В. з 18.04.2020 (наказ № 24к), Сердюков А. Г. з 14.01.2020 (наказ № 6к) На момент звільнення заборгованість перед Аверіною Р. М. складала 47329,71 грн, 13.08.2020 та 14.09.2020 їй була виплачена частина заробітної плати за у сумі 7976,97 грн та заборгованість у розмірі 40168,23 грн на час перевірки не виплачено. На момент звільнення заборгованість перед Стручок В. В. складала 80827,68 грн, перед Сердюковим А. Г. - 36518,55 грн, з урахуванням проведених виплат, на 16.12.2020 заборгованість перед Стручок В. В. складає – 77371,78 грн, перед Сердюковим А. Г. – 27883,33 грн. 21.09.2020, відповідно до наказу від 18.09.2020 № 18, було звільнено помічника Голови правління з господарських питань Кійло В. В., на момент звільнення заборгованість перед працівником складала 104905,17 грн, яку станом на 16.12.2020 не виплачено. Станом на 16.12.2020 у Товариства існує заборгованість перед 8 звільненими працівниками на загальну суму 335362,87 грн
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.10.2020 2173703 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
17 порушень
Предмет перевірки: пожежна та техногенна безпека
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Бутенко Ярослав Ігорович — Фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій Криворізького району ЦЗД ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Не розроблено та не затверджено графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту.
Допущено встановлення електророзеток на горючу основу (конструкцію) без підкладанням суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра, а саме: у всіх приміщеннях будівлі.
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Допущено улаштування тимчасових електромереж, а саме: у приміщенні підвалу
Будівлю та приміщення не обладнано системою пожежної сигналізації.
На об’єкті для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки, а також клас зони, у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не забезпечено ведення планувальних, облікових та звітних документів по навчанням та тренуванням з питань цивільного захисту.
Допущено утримання підвального поверху будівлі у неочищеному стані від залишків деревини та інших горючих матеріалів
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Відсутня номенклатура та обсяги матеріального резерву.
Посадова особа об’єкту не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Не створено об’єктові матеріальні резерви для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та проведення невідкладних відновлювальних робіт.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не забезпечено весь працюючий персонал придатними до використання засобами індивідуального захисту.
Шляхи евакуації об’єкту не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Допущено експлуатацію світильника який підвішений безпосередньо на струмопровідні проводи, а саме: у приміщенні підвалу
Частини будинків різного призначення розділити між собою протипожежними дверми з відповідною межею вогнестійкості
Покарання: відсутні
27.08.2020 2158312 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: повноти, своєчасності нарахування, виплати заробітної плати та розрахунку при звільненні
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Шаповалова Світлана Миколаївна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, зайнятість, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Криворізькому регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпр
Авакян Вартуш Левонівна — головний бухгалтер
Шиловський Олександр Петрович — В. о. генерального директора (до 31.08.2020 голова правління)
Порушення:
Відповідно до п. 5.1.11 розділу 5 «Формування, регулювання та захист заробітної плати» Колективного договору передбачено «здійснювати виплату заробітної плати в робочі дні два рази в місяць: аванс – 20 числа у розмірі не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника, остаточну виплату 6 числа наступного за звітним місяця» На момент проведення інспекційного відвідування заборгованість з виплати заробітної плати перед працівниками АТ "КРИВОРІЖНДПІРУДМАШ» (Інститут) частково за березень 2019-липень 2020 року складає 1 222099,72 грн, в тому числі перед звільненими працівниками – 268145,66 грн; Відповідно до п. 5.1.15 розділу 5 «Формування, регулювання та захист заробітної плати» Колективного договору передбачено «у разі порушення строків виплати заробітної плати компенсувати працівникам на умовах, визначених законодавством, втрату частини заробітної плати у звязку із порушенням строків її виплати» В ході інспекційного відвідування встановлено, що компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв'язку із порушенням строків її виплати на підприємстві не провадилась, так, при виплаті заробітної плати за лютий 2020 року у липні 2020 року компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв'язку із порушенням строків її виплати не провадилась; Згідно Довідки про використання коштів за період з 01.01.2019 по 26.08.2020 Товариства встановлено наступне. За період з 01.01.2019 по 31.12.2019 надійшло 13346,00 тис. грн. (усього надходжень), використано на заробітну плату 1465,00 тис. грн., що становить 11 % від усіх надходжень; сплачено податків та інших обов’язкових платежів 1660,0 тис.грн., що становить 12,3 % від усіх надходжень; інші видатки – 10238,0 тис.грн., що становить 76,7 % від усіх надходжень. За період з 01.01.2020 по 31.06.2020 надійшло 2501,0 тис. грн. (усього надходжень, використано 2401,00 тис. грн), використано на заробітну плату 496,0 тис. грн., що становить 20,7 % від усіх використаних надходжень; сплачено податків та інших обов’язкових платежів 152,0 тис.грн., що становить 6,3 % від усіх використаних надходжень; інші видатки – 1753,0 тис.грн., що становить 73,0 % від усіх надходжень. За період з 01.07.2020 по 26.08.2020 надійшло 551,0 тис. грн. (усього надходжень), використано з урахуванням невикористаних надходжень за попередній період на заробітну плату 240,0 тис. грн., що становить 36,9 % від усіх надходжень; сплачено податків та інших обов’язкових платежів 78,0 тис.грн., що становить 12,0 % від усіх надходжень; інші видатки – 330,0 тис.грн., що становить 50,7 % від усіх надходжень. Таким чином, оплата праці працівників проводилась не в першочерговому порядку. Черниш І. В. надана щорічна відпустка з 09.06.2020 (наказ № 29), а заробітна плата за весь час щорічної відпустки виплачена 16.06.2020. Малишевій О. Г. надана щорічна відпустка з 06.07.2020 (наказ № 30к), а заробітна плата за весь час щорічної відпустки виплачена 21.07.2020. Мотузенко Н. Г. надана щорічна відпустка з 15.07.2020 (наказ № 32к), а заробітна плата за весь час щорічної відпустки виплачена 14.08.2020; остаточний розрахунок зі звільненими працівниками проводиться несвоєчасно, частками. Так, вибірково, були звільнені: Аверіна Р. М. з 16.01.2020 (наказ № 10к), Стручок В. В. з 18.04.2020 (наказ № 24к), Сердюков А. Г. з 14.01.2020 (наказ № 6к) На момент звільнення заборгованість перед Аверіною Р. М. складала 47329,71 грн, у серпні (13.08.2020) їй була виплачена частина заробітної плати за жовтень 2019 у розмірі 4000,00 грн, заборгованість за квітень 2019-січень 2020 у розмірі 43329,71 грн на час перевірки не виплачено. Заборгованість перед Стручок В. В. у розмірі 80827,68 грн, перед Сердюковим А. Г. у розмірі 36518,55 грн, на час перевірки не виплачена.
Покарання: відсутні
07.02.2019 1704688 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
80 порушень
Предмет перевірки: пожежна та техногенна безпека
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Допущено утримання підвального поверху будівлі у неочищеному стані від залишків деревини та інших горючих матеріалів. (Пропонується з 2014 року) Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а
Не забезпечено ведення планувальних, облікових та звітних документів по навчанням та тренуванням з питань цивільного захисту.
Захисна споруда не забезпечена телефонним зв’язком з диспетчерською службою та репродуктором, підключеним до районної або місцевої радіотрансляційної мережі. Захисна споруда № 13911
Шляхи евакуації об’єкту не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей. (Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації мають бути забезпечені евакуаційним освітленням) Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (Пропонується з 2014 року) Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників у орендованих приміщеннях. СДС «Метал-Груп» (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Комплектація пожежного щита виконана не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. СДС «Метал-Груп»
Допущено утримання пожежних кран-комплектів у закладі без урахування розміщення у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. Будівлі, приміщення та територія по вул. Прорізна, 89
Не розроблено та не затверджено графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту. (Графіки проведення таких навчань і тренувань затверджуються щороку керівниками підприємств, установ та організацій і узгоджуються з місцевими органами виконавчої влади та територіальними органами ДСНС)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників у орендованих приміщеннях будівлі. ФОП «Демчинський Сергій Юрійович»
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників у орендованих приміщеннях будівлі. ТОВ «ЗахідПромКанат», ТОВ «Метиз», ТОВ «Автопромсервіс» (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Приміщення будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). Будівлі, приміщення та територія по вул. Прорізна, 89 (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення) (Під час вибору первинних засобів пожежогасіння потрібно враховувати фізико-хімічні та пожежонебезпечні властивості горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень, відкритих майданчиків та установок)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. ФОП «Демчинський Сергій Юрійович» (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Допущено відкрите прокладання електропроводів у виробничому корпусі, без урахування розміщення в плінтусах, коробах тощо. Будівлі, приміщення та територія по вул. Прорізна, 89
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності). Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт». Будівля металоконструкцій дослідного заводу
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності). Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт». Будівля компресорної станції
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. ТОВ «Дж.Ар.Сі. Україна» (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності). Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт». Центральна комора
Комплектації пожежних щитів виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. Будівля головного корпусу дослідного заводу
Не проведено перевірку систем блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а саме: «Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд». Будівлі, приміщення та територія по вул. Прорізна, 89
Посадова особа об’єкту не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (Пропонується з 2016 року) Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а (Згідно порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях») (Посадові особи до початку виконання своїх обов’язків і періодично (один раз на три роки) проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки)
Приміщення різного призначення не відокремлено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: «Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах» та «Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові». Будівля головного корпусу дослідного заводу
Приміщення будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). Будівля ливарної дільниці дослідного заводу (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення) (Під час вибору первинних засобів пожежогасіння потрібно враховувати фізико-хімічні та пожежонебезпечні властивості горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень, відкритих майданчиків та установок)
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. ФОП «Демчинський Сергій Юрійович» (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
У приміщенні складу для зберігання кисневих балонів допущено зберігання кисневих балонів разом з балонами з горючим газом. (Зберігання в одному приміщенні кисневих балонів та балонів з горючими газами, а також карбіду кальцію, фарб, мастил та жирів забороняється). Центральна комора
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. СДС «Метал-Груп» (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів) ТОВ «ЗахідПромКанат», ТОВ «Метиз», ТОВ «Автопромсервіс»
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. ФОП «Демчинський Сергій Юрійович»
Не забезпечено наявність у захисній споруді цивільного захисту (далі ЗС) наступних документів: Паспорт захисної споруди; Опис обладнання та майна; Схеми зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж з вказівкою відключаючих пристроїв; Журнал перевірки стану ЗС; План ЗС з зазначенням пристроїв для сидіння і лежання та шляхів евакуації; План приведення ЗС у готовність; Інструкції з експлуатації фільтровентиляційного та іншого інженерного обладнання; Правила користування приладами; Журнал експлуатації фільтровентиляційного обладнання; Інструкція з обслуговування ДЕС; Інструкція заходів безпеки при експлуатації ДЕС; Журнал обліку роботи ДЕС; Журнал результатів оглядів та контрольних перевірок фільтрів-поглиначів ФП, фільтрів ФГ-70, приладів регенерації і підпору повітря; Формуляр фільтровентиляційного агрегату; Порядок провітрювання ЗС; Щорічний акт огляду санепідстанцією ємкостей для питної води; Експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання) з вказівкою вимикаючих пристроїв; Список сигналів оповіщення ЦО; Список телефонів міста, району, підприємства; Щоквартальна довідка про перевірку ЗС на герметичність; Правила поведінки у ЗС; Список особового складу формування з обслуговування споруди, його функціональні обов’язки; Інструкції щодо використання ЗІЗ; Проектна документація пристосування ЗС для використання у господарських, культурних та побутових потребах. Захисна споруда № 13911
У приміщенні складу для зберігання кисневих балонів допущено зберігання балонів без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок. Центральна комора
На об’єкті для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки, а також клас зони, у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. (Пропонується з 2014 року) Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. ТОВ «Альянс-Груп ФКР» (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Приміщення будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). Будівля металоконструкцій дослідного заводу (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення) (Під час вибору первинних засобів пожежогасіння потрібно враховувати фізико-хімічні та пожежонебезпечні властивості горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень, відкритих майданчиків та установок)
У орендованому приміщенні допускається зберігання кисневих балонів і без запобіжних ковпаків. ТОВ «Альянс-Груп ФКР»
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників у орендованих приміщеннях будівлі. ТОВ «Альянс-Груп ФКР» (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Постійне місце проведення вогневих робіт не визначено наказом (розпорядженням) керівника. ТОВ «Альянс-Груп ФКР»
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». ТОВ «ЗахідПромКанат», ТОВ «Метиз», ТОВ «Автопромсервіс»
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності). Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт». ФОП «Демчинський Сергій Юрійович»
Приміщення різного призначення не відокремлено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: «Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах» та «Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові». Будівля металоконструкцій дослідного заводу
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. ТОВ «Альянс-Груп ФКР»
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Будівля металоконструкцій дослідного заводу
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Будівля ливарної дільниці дослідного заводу
У орендованому приміщенні допускається зберігання кисневих балонів і без запобіжних ковпаків. ФОП «Демчинський Сергій Юрійович»
Допущено експлуатацію світильника який підвішений безпосередньо на струмопровідні проводи, а саме: у приміщенні підвалу. (Пропонується з 2014 року) Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Пропонується з 2016 року) Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а (Початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється на підставі поданої декларації, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику - також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення)
На об’єкті для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки, а також клас зони, у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. Будівлі, приміщення та територія по вул. Прорізна, 89 (Визначення категорії відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок») (Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами)
Допущено встановлення електророзеток на горючу основу (конструкцію) без підкладанням суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра, а саме: у всіх приміщеннях будівлі. Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а (Пропонується з 2014 року) (Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати повинні встановлюватися на не горючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра)
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. ТОВ «ЗахідПромКанат», ТОВ «Метиз», ТОВ «Автопромсервіс»
Не забезпечено готовність захисної споруди цивільного захисту до укриття працюючого персоналу закладу. Захисна споруда № 13911
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». ТОВ «Дж.Ар.Сі. Україна»
Частини будинків різного призначення розділити між собою протипожежними дверми з відповідною межею вогнестійкості. (Пропонується з 2014 року) Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах)
Допущено улаштування тимчасових електромереж, а саме: у приміщенні підвалу. (Пропонується з 2014 року) Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Будівлі, приміщення та територія по вул. Прорізна, 89 (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
На об’єкті пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелями для полегшення відкривання вентиля. Будівлі, приміщення та територія по вул. Прорізна, 89 (Кожен пожежний кран-комплект має бути укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними)
Будівлю та приміщення не обладнано системою пожежної сигналізації. . (Пропонується з 2014 року) Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
У орендованому приміщенні допускається зберігання кисневих балонів і без запобіжних ковпаків. ТОВ «Дж.Ар.Сі. Україна»
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. ТОВ «Дж.Ар.Сі. Україна» (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». ФОП «Демчинський Сергій Юрійович»
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Будівлі, приміщення та територія по вул. Прорізна, 89
Не проводиться перевірка опору ізоляції струмопровідних частин електрозварювального апарату. Будівля металоконструкцій дослідного заводу (Ізоляцію треба перевіряти не рідше 1 разу на 3 місяці)
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. . (Пропонується з 2014 року) Будівлі, приміщення та територія по вул. Харитонова, 1а (Відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»)
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. ТОВ «Дж.Ар.Сі. Україна»
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. ТОВ «ЗахідПромКанат», ТОВ «Метиз», ТОВ «Автопромсервіс» (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Розділ IV п.1.1; 1.8.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Будівля головного корпусу дослідного заводу
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Будівля компресорної станції
У процесі утримання захисної споруд цивільного захисту у мирний час не забезпечено: ведення відповідної документації; контроль за правильним утриманням приміщень, збереженням захисних пристроїв та інженерно-технічного обладнання захисної споруду; обслуговування та ремонт захисної споруди; дотримання протипожежних вимог; підтримку захисної споруди у постійній готовності до приймання осіб, що укриваються; розробку функціональних обов'язків для персоналу з обслуговування захисної споруди; комплексні перевірки, спеціальні та планові огляди захисної споруди. Захисна споруда № 13911
Відсутня довідка про перевірку захисної споруд цивільного захисту на герметичність. Захисна споруда № 13911 (Перевірка проводиться щокварталу)
Не створено об’єктові матеріальні резерви для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та проведення невідкладних відновлювальних робіт.
Приміщення будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). Будівля головного корпусу дослідного заводу (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення) (Під час вибору первинних засобів пожежогасіння потрібно враховувати фізико-хімічні та пожежонебезпечні властивості горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень, відкритих майданчиків та установок)
Підходи до захисної споруди не позначено показниками напрямків руху до них. Захисна споруда № 13911
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». ТОВ «Альянс-Груп ФКР»
Не проведено перевірку працездатності пожежних гідрантів на території об’єкту. Будівлі, приміщення та територія по вул. Прорізна, 89
Відсутня номенклатура та обсяги матеріального резерву.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». СДС «Метал-Груп»
Допущено утримання модельного відділення у неочищеному стані від деревини та інших горючих матеріалів. Будівля модельного відділення (Усі будинки, приміщення і споруди повинні своєчасно очищатися від горючого сміття та відходів виробництва. Терміни очищення встановлюються технологічними регламентами або інструкціями, що затверджуються керівником об’єкта або підприємства)
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Центральна комора
Приміщення різного призначення не відокремлено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: «Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах» та «Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові». Будівля ливарної дільниці дослідного заводу
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. ТОВ «ЗахідПромКанат», ТОВ «Метиз», ТОВ «Автопромсервіс» (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Біля вхідних дверей не вивішено табличка розміром 60 х 50 см із зазначенням місць зберігання ключів, відповідальної особи, її місця проживання і телефону, а також номера споруди. Захисна споруда № 13911 (Замки від дверей та інших приміщень мають бути у двох екземплярах. Один екземпляр ключів повинен зберігатися (в опечатаному вигляді) у чергового по цеху, диспетчера, техніка-доглядача будинку або іншої посадової особи, місце проживання якої і телефон також зазначаються на вхідній табличці, другий - у відповідальної особи)
Не забезпечено весь працюючий персонал придатними до використання засобами індивідуального захисту.
Покарання: відсутні
04.06.2018 510077 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
83 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Завод
Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Прорізна, 89
Учасники:
Великий Юрій Борисович — головний інженер ПАТ "КРИВОРІЖНДПІРУДМАШ"
Порушення:
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги. (Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»)
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
У приміщенні складу для зберігання кисневих балонів допущено зберігання кисневих балонів разом з балонами з горючим газом. (Зберігання в одному приміщенні кисневих балонів та балонів з горючими газами, а також карбіду кальцію, фарб, мастил та жирів забороняється).
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників у орендованих приміщеннях будівлі. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не створено об’єктові матеріальні резерви для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та проведення невідкладних відновлювальних робіт.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
У орендованому приміщенні допускається зберігання кисневих балонів і без запобіжних ковпаків. (балони з газами можуть зберігатись у спеціальних складах або на майданчиках. забороняються: транспортування і зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок).
На об’єкті для будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки, а також клас зони, у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. (Визначення категорії відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок») (Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами)
На пожежних щитах не вказано їх порядкові номери. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ». (Пожежні щити (стенди) та засоби пожежогасіння повинні бути пофарбовані у відповідні кольори згідно з ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»цвета)
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Відсутній журнал обліку технічного обслуговування пожежних-кран комплектів.
Захисна споруда не забезпечена телефонним зв’язком з диспетчерською службою та репродуктором, підключеним до районної або місцевої радіотрансляційної мережі.
На території об’єкту не встановлені таблички із зазначенням порядку виклику пожежної охорони, знаки місць розміщення первинних засобів пожежогасіння, схема руху транспорту, в якій слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не забезпечено ведення планувальних, облікових та звітних документів по навчанням та тренуванням з питань цивільного захисту.
У приміщенні складу для зберігання кисневих балонів допущено зберігання балонів без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок.
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності). Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт».
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Приміщення різного призначення не відокремлено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: «Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах» та «Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові».
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: у приміщенні головного корпусу. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Не забезпечено готовність захисної споруди цивільного захисту до укриття працюючого персоналу закладу.
Не проводиться перевірка опору ізоляції струмопровідних частин електрозварювального апарату. (Ізоляцію треба перевіряти не рідше 1 разу на 3 місяці)
Постійне місце проведення вогневих робіт не визначено наказом керівника заводу.
Приміщення будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення) (Під час вибору первинних засобів пожежогасіння потрібно враховувати фізико-хімічні та пожежонебезпечні властивості горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень, відкритих майданчиків та установок)
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказано літерний індекс «ПК», порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
У приміщеннях складу допущено експлуатацію світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Не проведено перевірку працездатності пожежних гідрантів на території об’єкту.
Допущено зберігання різних речовин та матеріалів без урахування їх пожежонебезпечні фізико-хімічні властивості, сумісність, а також ознаки однорідності речовин у приміщенні складу таропакувальних матеріалів (правий ангар). (Під час зберігання у складах (приміщеннях) різних речовин та матеріалів повинні враховуватися їх пожежонебезпечні фізико-хімічні властивості, сумісність, а також ознаки однорідності речовин, що застосовуються для гасіння пожежі)
Допущено відкрите прокладання електропроводів у виробничому корпусі, без урахування розміщення в плінтусах, коробах тощо.
Біля вхідних дверей не вивішено табличка розміром 60 х 50 см із зазначенням місць зберігання ключів, відповідальної особи, її місця проживання і телефону, а також номера споруди. (Замки від дверей та інших приміщень мають бути у двох екземплярах. Один екземпляр ключів повинен зберігатися (в опечатаному вигляді) у чергового по цеху, диспетчера, техніка-доглядача будинку або іншої посадової особи, місце проживання якої і телефон також зазначаються на вхідній табличці, другий - у відповідальної особи)
Підходи до захисної споруди не позначено показниками напрямків руху до них.
Не забезпечено весь працюючий персонал придатними до використання засобами індивідуального захисту.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
У орендованому приміщенні допускається зберігання кисневих балонів і без запобіжних ковпаків. (балони з газами можуть зберігатись у спеціальних складах або на майданчиках. забороняються: транспортування і зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок).
Приміщення різного призначення не відокремлено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: «Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах» та «Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові».
Відсутня номенклатура та обсяги матеріального резерву.
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності). Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт».
Допущено експлуатацію в пожежонебезпечній зоні світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків), а саме: у приміщеннях модельного відділення.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведено технічне обслуговування наявного вогнегасника у приміщенні компресорної станції (експлуатується без розтруба). (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Приміщення будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення) (Під час вибору первинних засобів пожежогасіння потрібно враховувати фізико-хімічні та пожежонебезпечні властивості горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень, відкритих майданчиків та установок)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників у орендованих приміщеннях будівлі. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Постійне місце проведення вогневих робіт не визначено наказом (розпорядженням) керівника.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників у орендованих приміщеннях. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
У орендованому приміщенні допускається зберігання кисневих балонів і без запобіжних ковпаків. (балони з газами можуть зберігатись у спеціальних складах або на майданчиках. забороняються: транспортування і зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок).
Не проведено перевірку систем блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а саме: «Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності). Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт».
Відсутня довідка про перевірку захисної споруд цивільного захисту на герметичність. (Перевірка проводиться щокварталу)
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
У приміщеннях об’єкта відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки які мають бути розроблені та затверджені керівником об’єкта, у цих інструкціях повинні вказуватися: обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт. Ці інструкції мають вивчатися під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях. (Не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, коридорів, вестибюлів)
У процесі утримання захисної споруд цивільного захисту у мирний час не забезпечено: ведення відповідної документації; контроль за правильним утриманням приміщень, збереженням захисних пристроїв та інженерно-технічного обладнання захисної споруду; обслуговування та ремонт захисної споруди; дотримання протипожежних вимог; підтримку захисної споруди у постійній готовності до приймання осіб, що укриваються; розробку функціональних обов'язків для персоналу з обслуговування захисної споруди; комплексні перевірки, спеціальні та планові огляди захисної споруди.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допущено утримання модельного відділення у неочищеному стані від деревини та інших горючих матеріалів. (Усі будинки, приміщення і споруди повинні своєчасно очищатися від горючого сміття та відходів виробництва. Терміни очищення встановлюються технологічними регламентами або інструкціями, що затверджуються керівником об’єкта або підприємства)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників у орендованих приміщеннях будівлі. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Допущено утримання пожежних кран-комплектів у закладі без урахування розміщення у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (Пожежні кран-комплекти повинні розміщуватись у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»)
Приміщення будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення) (Під час вибору первинних засобів пожежогасіння потрібно враховувати фізико-хімічні та пожежонебезпечні властивості горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень, відкритих майданчиків та установок)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Допущено розміщення вогнегасника у важкодоступному місці, а не шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника або установлювання в шафи пожежних кран-комплектів, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені, на підлозі (якщо дозволяє конструкційне виконання), у пожежні щити (стенди).
У приміщенні компресорної станції допущено зберігання кисневого балона без запобіжного ковпака. (балони з газами можуть зберігатись у спеціальних складах або на майданчиках. забороняються: транспортування і зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок).
Комплектації пожежних щитів виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Комплектація пожежного щита виконана не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
На об’єкті пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелями для полегшення відкривання вентиля. (Кожен пожежний кран-комплект має бути укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними)
Приміщення різного призначення не відокремлено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: «Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах» та «Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові».
Допущено улаштування тимчасових електромереж у орендованих приміщеннях. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у орендованих приміщеннях. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Не розроблено та не затверджено графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту. (Графіки проведення таких навчань і тренувань затверджуються щороку керівниками підприємств, установ та організацій і узгоджуються з місцевими органами виконавчої влади та територіальними органами ДСНС)
Не забезпечено наявність у захисній споруді цивільного захисту (далі ЗС) наступних документів: Паспорт захисної споруди; Опис обладнання та майна; Схеми зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж з вказівкою відключаючих пристроїв; Журнал перевірки стану ЗС; План ЗС з зазначенням пристроїв для сидіння і лежання та шляхів евакуації; План приведення ЗС у готовність; Інструкції з експлуатації фільтровентиляційного та іншого інженерного обладнання; Правила користування приладами; Журнал експлуатації фільтровентиляційного обладнання; Інструкція з обслуговування ДЕС; Інструкція заходів безпеки при експлуатації ДЕС; Журнал обліку роботи ДЕС; Журнал результатів оглядів та контрольних перевірок фільтрів-поглиначів ФП, фільтрів ФГ-70, приладів регенерації і підпору повітря; Формуляр фільтровентиляційного агрегату; Порядок провітрювання ЗС; Щорічний акт огляду санепідстанцією ємкостей для питної води; Експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання) з вказівкою вимикаючих пристроїв; Список сигналів оповіщення ЦО; Список телефонів міста, району, підприємства; Щоквартальна довідка про перевірку ЗС на герметичність; Правила поведінки у ЗС; Список особового складу формування з обслуговування споруди, його функціональні обов’язки; Інструкції щодо використання ЗІЗ; Проектна документація пристосування ЗС для використання у господарських, культурних та побутових потребах.
Приміщення будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками). (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення) (Під час вибору первинних засобів пожежогасіння потрібно враховувати фізико-хімічні та пожежонебезпечні властивості горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень, відкритих майданчиків та установок)
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) будівлі, а саме: «У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності). Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт».
Комплектацію пожежного щита виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.03.2018 1354548 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
39 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Долгіх В В — директор дослідного заводу
Кійло В В — помічник голови акціонерного товариства
Кійло В.В. — помічник голови акціонерного товариства
Долгіх В.В. — директор дослідного заводу
Порушення:
Не проведено перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів.
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а саме: «Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не проведено перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів.
Не проведено перевірку систем блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а саме: «Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелями для полегшення відкривання
Допущена експлуатація електричної проводки з пошкодженою ізоляцією в підвальному приміщенні.
Приміщення архіву на 1-му поверсі не відокремлено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: «Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах» та «Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові».
Приміщення будівлі не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежогасіння.
Посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 №444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не проведено перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелями для полегшення відкривання.
Приміщення будівлі не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежогасіння.
Допущено улаштування та експлуатація тимчасової електромережі в приміщенні підвалу.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення різного призначення не відокремлено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: «Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах» та «Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові».
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не створено об’єктові матеріальні резерви для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та проведення невідкладних відновлювальних робіт.
Приміщення будівлі не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежогасіння.
Приміщення різного призначення не відокремлено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: «Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах» та «Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові».
Будівлі та приміщення не обладнані системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелями для полегшення відкривання
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не забезпечено весь працюючий персонал придатними до використання засобами індивідуального захисту.
Не встановлені світові вказівники «Вихід» білого кольору на зеленому фоні, на евакуаційних виходах, підключених до джерела живлення евакуаційного (аварійного) освітлення або автоматично на нього перемикаючого в разі зникнення живлення.
Допущено експлуатацію світильника який підвішений безпосередньо на струмопровідні проводи у підвальному приміщенні.
Не проведено перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів.
На території об’єкту не встановлені таблички із зазначенням порядку виклику пожежної охорони, знаки місць розміщення первинних засобів пожежогасіння, схема руху транспорту, в якій слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень.
Допущено улаштування та експлуатація тимчасової електромережі в приміщенні підвалу.
Не проведено перевірку працездатності пожежних гідрантів на території об’єкту.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту, а саме: «Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допущено відкрите прокладання електропроводів у виробничому корпусі, без урахування розміщення в плінтусах, коробах тощо.
Допущено зберігання, в підвальному приміщенні горючих матеріалів.
Відсутня номенклатура та обсяги матеріального резерву.
Не подано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не забезпечені приміщення орендаторів ФОП Кичатий П.О., ФОП Ткач В.П. вогнегасниками, згідно норм належності.
Приміщення різного призначення не відокремлено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: «Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах» та «Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові».
Не проведено перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів.
Приміщення будівлі не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежогасіння.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволами, а також важелями для полегшення відкривання
Покарання: відсутні