Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (5)
Дозвільні документи
Ліцензії (5)
Перевірки (11)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО ДЛЯ ПОСТАЧАННЯ МЕДИЧНИХ УСТАНОВ "УКРМЕДПОСТАЧ" МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

#04653147

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
06.09.2021 2366824 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
49 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
офіс "Укрмедпостач"
02105, Київська обл., м. Київ, вул. Березняківська, 29
Учасники:
Кулєшов Матвій Васильович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Білашенко Євгеній Анатолійович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Беліцька Лідія Миколаївна — Заступник директора з АГЧ
Порушення:
Не в повній мірі розміщено вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги. (Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»)
Приміщення 4-х поверхової будівлі не в повній мірі обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей, а саме: приміщення коридорів адміністративно-побутової частини не дообладнано стробами, які виконують функції світлових сповіщувачів. Порушення вимог п.9.4.12 ДБН В.2.5-56. (Строби, які виконують функції світлових оповіщувачів (далі – строби), повинні розміщатися так, щоб у будь-якій частині приміщення, що захищається, в поле зору людей попадали прямі світлові сигнали від строба, або світлові сигнали, відбиті від стін або інших площин)
Приміщення електрощитової не відділено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованим класом вогнестійкості, а саме: у приміщенні 3-го поверху 4-х поверхової будівлі. Порушення вимог п.2.2. НПАОП 40.1-1.32-01 та п.6.1; п.6.2; п.6.4, табл.3; п.6.31. ДБН В.1.1-7. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах) (Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові)
Складська окремо розташована будівля не обладнана системою пожежної сигналізації. Порушення вимог п.5.1; Додаток А, табл.А1, табл.А2 ДБН В.2.5-56. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
В приміщеннях та коридорах в яких не має природного освітлення, відсутня система димовидалення (в порушення п. 7.11 ДБН В.2.2-28, п. 10.2.4 ДБН В.2.5-56).
Не проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників, щодо дій персоналу по забезпеченню безпечної та швидкої евакуації людей, які мають проводитись не рідше одного разу на півроку.
Не забезпечено проведення навчання керівництва закладу на територіальних курсах з питань цивільного захисту. (Навчання керівного складу підприємств, установ та організацій і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, здійснюється в установленому законодавством порядку)
Допущено виконання полиць на стелажах з горючих матеріалів (типу деревина) у приміщенні складу на 3-му поверсі 4-х поверхової будівлі. (У складських приміщеннях, розташованих у будинках будь-якого ступеня вогнестійкості, допускається виконувати стелажі з горючих матеріалів висотою не більше 3 м) (Конструкції стелажів (у тому числі полиці) висотою більше 3 м мають виконуватися з негорючих матеріалів)
Допущено опорядження (облицювання) стін та стелі у сходовій клітині 4-х поверхової будівлі матеріалом з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2 (типу пластик). Порушення вимог п.10.3.7; п.10.3.12. ДБН В.2.2-9. (У приміщеннях громадського призначення (крім приміщень, розташованих у будинках V ступеня вогнестійкості), в яких можливе перебування 50 та більше осіб, опорядження (облицювання) стін та стель забороняється з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: - Г2, В2, Д2, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування до 1500 осіб; - Г1, В1, Д1, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування 1500 та більше осіб.)
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Не забезпечено працівників об’єкту засобами радіаційного та хімічного захисту. (Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту) (На потенційно небезпечних об’єктах (далі – ПНО) або об’єктах підвищеної небезпеки (далі – ОПН) промислові засоби захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин (далі - ЗЗОД) повинні зберігатися на робочих місцях) (На об'єктах, які за характером своєї діяльності не відносяться до ПНО або ОПН, але потрапляють у зону можливих надзвичайних ситуацій при аваріях на ПНО або ОПН, ЗЗОД повинні зберігатися у місцях, які знаходяться поруч з маршрутами виводу (виходу) працівників з підприємства)
Допущено зменшення кількості шляхів евакуації, а саме: відсутній другий евакуаційних вихід безпосередньо на зовні з приміщень 4-го поверху 4-х поверхової будівлі. (Забороняється зменшувати кількість та розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень, класи вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій, застосовувати будівельні матеріали з вищими показниками пожежної небезпеки, змінювати інженерні та планувальні рішення й умови освітлення згідно з нормованою вимогою).
Допущено встановлення електророзеток на горючу основу (конструкцію) без підкладанням суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра, а саме: у кабінетах 4-го поверху 4-х поверхової будівлі. (Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати повинні встановлюватися на не горючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра)
Шляхи евакуації об’єкту не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей. (Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації мають бути забезпечені евакуаційним освітленням)
Несучі металеві конструкцій (балки) не відповідають класу вогнестійкості згідно ДБН В.1.1-7:2016, а саме: у прибудові до окремо розташованої складської будівлі. Порушення вимог п.5.3, табл. 1 ДБН В.1.1-7. (Забороняється зменшувати кількість та розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень, класи вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій, застосовувати будівельні матеріали з вищими показниками пожежної небезпеки, змінювати інженерні та планувальні рішення й умови освітлення згідно з нормованою вимогою.)
Допущено використання для покриття підлоги (килимового покриття) у приміщенні коридору 4-го поверху 4-х поверхової будівлі без показників щодо токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності та відповідності групам поширення полум'я РП1, РП2. (Килими, килимові доріжки й інше покриття підлоги у приміщеннях з одночасним перебуванням 50 та більше осіб, коридорах, на сходових клітках повинні бути помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мати помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2)
Допущено утримання автоматичної системи пожежогасіння у несправному стані, а саме: у складських приміщеннях 4-х поверхової будівлі. (Усі системи протипожежного захисту мають бути справними і утримуватися в постійній готовності до виконання роботи. Несправності, які впливають на їх працездатність, повинні усуватися негайно, інші несправності усуваються в передбачені регламентом терміни, при цьому необхідно робити записи у відповідних журналах)
Складська окремо розташована будівля не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. Порушення вимог п.5.1; Додаток Б, табл.Б1 ДБН В.2.5-56. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56 «Системи протипожежного захисту»)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо, а саме: у приміщеннях оремо розташованих гаражів та у складських приміщеннях 4-х поверхової будівлі. Порушення вимог п.2.5.6. НПАОП 40.1-1.32-01. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Не розроблено та не затверджено обсяги (номенклатуру) забезпечення працюючого персоналу закладу засобами радіаційного та хімічного захисту. (Номенклатуру засобів радіаційного та хімічного захисту, а також норми забезпечення ними визначено згідно з додатком до ПКМУ № 1200)
Не відокремлено відкрито прокладені проводи (кабелі) від горючої основи (деревина) шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 метра, а саме: у приміщенні прибудови до окремо розташованих гаражів. Порушення вимог п.2.5.11. НПАОП 40.1-1.32-01. (У разі відкритого прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) відстань від них до горючих основ (конструкцій, деталей) повинна становити не менше 0,01 метра)
Частини будинків і приміщень різного призначення не розділено між собою протипожежними дверима з нормованим класом вогнестійкості, а саме: складські приміщення в 4-х поверховій будівлі. Порушення вимог п.6.1; п.6.2; п.6.4, табл.3; п.6.5; 6.16; 6.17; п.6.29. ДБН В.1.1-7. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах)
Не створено об’єктову систему оповіщення. (Об’єктові системи оповіщення створюються і функціонують на об’єктах підвищеної небезпеки, об’єктах з масовим перебуванням людей, в інтернатних закладах, закладах охорони здоров’я, які мають ліжковий фонд, на підприємствах, в установах і організаціях УТОСу) (До складу об’єктової системи оповіщення входять спеціалізовані технічні засоби попередження та інформування населення в місцях масового перебування людей та інші технічні засоби оповіщення)
Допущено здійснення реконструкції, та капітального ремонту приміщень у 4-х поверховій будівлі, без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
Не проводиться технічне обслуговування системи пожежної сигналізації. Порушення вимог п.7.2.2; п.7.4; ДБН В.2.5-56. (Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ повинно проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56 «Системи протипожежного захисту»)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Допущено улаштування тимчасових електромереж, а саме: у приміщенні ангару №1. Порушення вимог п.2.5.6. НПАОП 40.1-1.32-01. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Допущено зменшення ширини між штабелями товару (менше 1м.) у приміщеннях складів в окремо розташованій будівлі складу та у приміщеннях складів 4-х поверхової будівлі. (У разі застосування безстелажного способу зберігання матеріали повинні укладатися у штабелі. Проти дверних отворів необхідно залишати проходи, які дорівнюють ширині дверей, але не менше 1 м. Якщо склад понад 10 м завширшки, посередині його влаштовується поздовжній прохід не менше 2 м завширшки. Ширина проходів між штабелями має бути не менше 1 м. Відстань між стінами та штабелями повинна бути не менше 0,8 м.)
Не забезпечено проведення навчань, тренувань з питань цивільного захисту. (Спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту проводяться у порядку, затвердженому Міноборони)
Ширина проходів та місця штабельного зберігання, у приміщеннях складів в окремо розташованій будівлі складу, не позначені обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно,
На об’єкті для будівель і приміщень складського призначення не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки, а також клас зони, у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні. (Визначення категорії відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок») (Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами)
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки. (Ідентифікації підлягають усі об'єкти господарської діяльності, які розташовані на території України і перебувають у державній, колективній або приватній власності юридичних або фізичних осіб, а також інші об'єкти, визначені комісіями з питань ТЕБ та НС або відповідними центральними та місцевими органами виконавчої влади) (За результатами ідентифікації ПНО складається Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки (додаток 1 до Наказу МНСУ №338), яке узгоджується з відповідним місцевим органом державного нагляду у сфері ЦЗ. Один примірник Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки залишається на підприємстві, другий примірник надається місцевому органу державного нагляду у сфері ЦЗ)
На об’єкті не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту. (У куточку тематично оформляються стенди, розміщуються схеми, навчальні посібники і зразки, передбачені програмами підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях)
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється на підставі поданої декларації, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику - також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення)
Допущено експлуатацію світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами), а саме: у приміщеннях окремо розташованих гаражів.
Комунікаційні отвори в протипожежних перешкодах приміщення 1-го поверху 4-х поверхової будівлі та у приміщення окремо розташованих гаражів, через які допускається прокладання електричних кабелів та проводів не зашпаровані наглухо негорючим матеріалом, який повинен забезпечувати нормовану межу вогнестійкості та димогазонепроникнення, що вимагається будівельними нормами для цих перешкод в порушення вимог п. 2.1.58 «ПУЕ».
Не проведено розрахунок допустимого струмового навантаження електричних мереж. Порушення вимог п.2.3.7. НПАОП 40.1-1.32-01.
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів (крови, лати) прибудови до окремо розташованих гаражів. Порушення вимог п.6.23. ДБН В.1.1-7. (У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності згідно з ГОСТ 16363) (Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт)
В віконних отворах сходової клітини 4-х поверхової будівлі не передбачено фрамуги для димовидалення загальною площею не менше 1,2 м.кв.
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки), а саме: у приміщенні коридору 4-го поверху 4-х поверхової будівлі.
Не забезпечено ведення планувальних, облікових та звітних документів по навчанням та тренуванням з питань цивільного захисту.
Не проведено розрахунок відповідної кількості первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників). (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення)
Не розроблено та не затверджено графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту. (Графіки проведення таких навчань і тренувань затверджуються щороку керівниками підприємств, установ та організацій і узгоджуються з місцевими органами виконавчої влади та територіальними органами ДСНС)
Допущено утримання пожежних кран-комплектів у 4-х поверховій будівлі без урахування розміщення у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (Пожежні кран-комплекти повинні розміщуватись у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»)
Об’єкт підвищеної пожежної небезпеки - приміщення архіву №1 та №2, не відокремлено від коридору 4-го поверху 4-х поверхової будівлі протипожежними дверми з відповідним класом вогнестійкості. Порушення вимог п.6.1; п.6.2; п.6.4, табл.3. ДБН В.1.1-7. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах)
Відсутній комплект експлуатаційно-технічної документації на систему блискавкозахисту. (Комплект експлуатаційно-технічної документації блискавкозахисту повинен містити: пояснювальну записку; схеми зон захисту блискавковідводів; робочі креслення конструкцій блискавковідводів (будівельна частина), конструктивних елементів захисту від вторинних проявів блискавки, від занесень високих потенціалів через наземні і підземні металеві комунікації, від ковзних іскрових каналів і розрядів у грунті; приймальну документацію (акти прийняття в експлуатацію пристроїв блискавкозахисту разом з додатками: актами на приховані роботи і актами випробувань пристроїв блискавкозахисту і захисту від вторинних проявів блискавки і занесення високих потенціалів))
Технічне обслуговування наявних вогнегасників виконано не в повному обсязі. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Допущено застосування матеріалів, на які відсутні показники щодо пожежної небезпеки, а саме: матеріал типу (пластик), що використовується для опорядження (облицювання) стін та стелі на шляхах евакуації (сходових клітинах).
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не в повній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. (Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»)
Покарання: відсутні
09.08.2021 2893725 Виробництво лікарських засобів, оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами, імпорт лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), що підлягає ліцензуванню Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: додержання вимог абзацу другого пункту 26, абзаців першого, другого, четвертого, п’ятого, шостого, восьмого, дев’ятого, десятого та тринадцятого пункту 103, абзаців першого, другого, четвертого, п’ятого, шостого, сьомого, восьмого, десятого, одинадцятого, дванадцятого, тринадцятого та п’ятнадцятого пункту 104, пунктів 123, 128, 133, 134, 135, 136, 138, 140 та 141 Ліцензійних умов
Підстави:
Реалізація загрози життю чи здоров’ю людей, навколишньому природному середовищу або державній безпеці, яка безпосередньо пов’язана з провадженням ліцензіатом виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, та документально підтверджена органом державної влади, уповноваженим у відповідній сфері
Учасники:
Тимків Валерій Дмитрович — начальник відділу сертифікації дистрибуції Департаменту оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками
Яременчук Едуард Іванович — головний спеціаліст відділу контролю дотримання ліцензійних умов з імпорту лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами Департаменту оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами Державної служби України з лікарських засоб
Маринчук О В — директор Державного підприємства для постачання медичних установ "Укрмедпостач" Міністерства охорони здоров`я України
Маринчук О.В. — директор Державного підприємства для постачання медичних установ "Укрмедпостач" Міністерства охорони здоров`я України
Порушення:
Для транспортування лікарського засобу «КОМІРНАТІ/COMIRNATY™», концентрат для дисперсії для ін'єкції, 1 флакон (0,45 мл) містить 6 доз по 30 мкг; 195 флаконів у картонній коробці», зокрема за маршрутами «Київ – Харків», «Київ – Херсон – Миколаїв – Одеса», «Київ – Рівне – Луцьк – Львів – Ужгород» (дата виїзду – 29.06.2021), Підприємством були використані контейнери, на які не була надана технічна документація, а також документація щодо їх кваліфікації, яка підтверджує можливість їх використання для транспортування лікарських засобів при температурі +2° – +8°С. Відповідно до пункту 5.7 процедури Підприємства СОП – 38 «Порядок обігу вакцин з наднизькими температурними умовами зберігання» (версія 02 від 29.06.2021) передбачено транспортування імунобіологічних препаратів при температурі +2°С – +8°С у кваліфікованому обладнанні
При транспортуванні лікарського засобу «КОМІРНАТІ/COMIRNAT™», концентрат для дисперсії для ін'єкції, 1 флакон (0,45 мл) містить 6 доз по 30 мкг; 195 флаконів у картонній коробці», а саме за маршрутами: «Київ – Харків», «Київ – Херсон – Миколаїв – Одеса», «Київ – Рівне – Луцьк – Львів – Ужгород» (дата виїзду – 29.06.2021) були порушені вимоги затвердженої наказом МОЗ України від 22.02.2021 № 308 «Короткої характеристики лікарського засобу» в частині часу транспортування лікарського засобу та дотримання температурного режиму
Процедурами СУЯ Підприємства, зокрема у процедурах СОП – 08 «Порядок транспортування лікарських засобів та медичних виробів» (версія 05 від 13.07.2021) та СОП – 13 «Дотримання холодового ланцюга» (версія 04 від 13.05.2021), не чітко визначені процеси щодо транспортування лікарських засобів при температурі +2°С– +8°С та моніторингу температури при їх транспортуванні
Підприємством під час планування транспортування лікарських засобів не застосовується підхід, заснований на оцінюванні ризиків для якості цих лікарських засобів. Процедури Підприємства щодо формування маршрутів транспортування лікарського засобу «КОМІРНАТІ/COMIRNATY™», концентрат для дисперсії для ін'єкції, 1 флакон (0,45 мл) містить 6 доз по 30 мкг; 195 флаконів у картонній коробці» не враховують вимог затвердженої наказом МОЗ України від 22.02.2021 № 308 «Короткої характеристики лікарського засобу»
Частота аудитів аутсорсингових (зовнішніх) компаній, що надають послуги Підприємству, зокрема транспортні послуги, не обґрунтована на підставі оцінювання ризиків залежно від характеру зовнішньої (аутсорсингової) діяльності. Підприємством не здійснений аудит транспортних компаній у зв’язку з внесенням змін до Договорів про надання транспортних послуг в частині кваліфікації транспортних засобів
Покарання: відсутні
07.10.2020 1733046 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Заборонено проведення планових заходів відповідно до Закону України від 17 березня 2020 року № 530-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
офіс "Укрмедпостач"02105, Київська область, м. Київ, вул. Березняківська, 29
02105, Київська обл., м. Київ, вул. Березняківська, 29
офіс "Укрмедпостач"
02105, Київська обл., м. Київ, вул. Березняківська, 29
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.06.2019 1655702 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: до­дер­жа­н­ня за­ко­но­дав­ства у сфе­рі те­хно­ген­ної та по­же­жної без­пе­ки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Джулай М.І. — Т.в.о. директора
Джулай М І — Т.в.о. директора
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.04.2019 1636018 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Джулай М І — Заступник директора
Джулай М.І — Заступник директора
Порушення:
З адміністративно-офісної будівлі не влаштовано другий евакуаційний вихід безпосередньо на зовні (вимога п. 7.2.6 ДБН В. 1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»);
Не надані показники щодо токсичності, димоутворювальної здатності, горючості, поширення полум’я горючого матеріалу (вагонки), яким оздоблені стіни на шляхах евакуації (вимога п. 7.3.3 ДБН В.1.1-7-2016 “Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги”);
Допускається зниження класу вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій (до адміністративної будівлі ІІ-го ступеня вогнестійкості улаштовано споруду ІІІ-А ступеня вогнестійкості);
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не виконано у відповідності до вимог Державних будівельних норм ДБН В.1.1-7-2016 “Пожежна безпека об’єктів будівництва”, а саме двері складського приміщень не виконані протипожежними (вимога п. 6.32 ДБН В.1.1-7-2016 “Пожежна безпека об’єктів будівництва”);
Приміщення не дообладнанні системою пожежної сигналізації (гаражі) (вимога Додатку А Таблиця А.1 Державних будівельних норм ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
04.04.2019 1431676 Виробництво лікарських засобів, оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами, імпорт лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), що підлягає ліцензуванню Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Додержання вимог ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами, імпорт лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)
Учасники:
Порушення:
В Аптечному складі № 1 не у повному обсязі забезпечено дотримання санітарно-епідеміологічних вимог до приміщень та обладнання, встановлених Ліцензійними умовами та Інструкцією із санітарно-протиепідемічного режиму аптечних закладів, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України (далі – МОЗ) від 15 травня 2006 року № 275 (далі - наказ МОЗ № 275), зокрема: у виробничому приміщенні № 27 (згідно технічної документації), на поверхні стелі наявні сліди підтоплення
У ліцензіата письмові методики стосовно транспортування лікарських засобів не передбачають заходи безпеки, порядок термінових дій під час поломки транспортного засобу
При отриманні лікарських засобів не здійснюється належний контроль та протоколювання дотримання умов зберігання лікарських засобів протягом їх транспортування від виробника/постачальника до підприємства, а саме: система протоколювання та підтвердження дотримання умов транспортування при отриманні поставок не забезпечує чіткої ідентифікації цих документів з поставкою. Таким чином відсутня можливість однозначно встановити, що звіт з показниками температури, роздрукований з термореєстратора, має відношення саме до певного документа (інвойса, пакувального листа, тощо), згідно якого здійснювалось транспортування лікарських засобів від постачальника до Аптечного складу № 1
У ліцензіата не впроваджена програма самоінспекцій, що охоплює всі аспекти належної практики дистрибуції та дотримання регуляторних положень, правил та процедур, як це передбачено процедурою підприємства СОП.14-17 «Самоінспекція. Внутрішній аудит»
У ліцензіата відсутні затверджені навчальні програми, які охоплюють, зокрема, теорію і застосування концепції управління якістю та вимоги належної практики дистрибуції та належної практики зберігання, що стосуються діяльності персоналу
Покарання: відсутні
04.04.2019 1477838 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Перевірено у 2018
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
офіс "Укрмедпостач"
02105, Київська обл., м. Київ, вул. Березняківська, 29
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.04.2019 1427742 Культивування рослин, розроблення, виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізація (відпуск), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що підлягає ліцензуванню Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Культивування рослин, розроблення, виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізація (відпуск), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що підлягає ліцензуванню
Учасники:
Гопка Галина Олексіївна — заступник директора з загальних питань
Дацік Оксана Олексіївна — начальник відділу управління якістю лікарських засобів та медичних виробів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.09.2018 510031 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Джулай М І — Заступник директора
Джулай М.І. — Заступник директора
Порушення:
Місця прилягання світильників встановлених на горючій основі (сходова клітина адміністративно-офісної будівлі, металевий ангар) не захищено негорючим теплоізоляційним матеріалом;
Допускається зниження класу вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій (до адміністративної будівлі ІІ-го ступеня вогнестійкості улаштовано споруду ІІІ-А ступеня вогнестійкості);
Приміщення не дообладнанні системою пожежної сигналізації (офісні приміщення та гаражі) (вимога Додатку А Таблиця А.1 Державних будівельних норм ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не надані показники щодо токсичності, димоутворювальної здатності, горючості, поширення полум’я горючого матеріалу (вагонки), яким оздоблені стіни на шляхах евакуації (вимога п. 7.3.3 ДБН В.1.1-7-2016 “Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги”);
На об’єкті відсутній 10% запас пожежних сповіщувачів та зрошувачів від кількості змонтованих (вимога п. 7.2.22 ДБН В. 2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»);
З адміністративно-офісної будівлі не влаштовано другий евакуаційний вихід безпосередньо на зовні (вимога п. 7.2.6 ДБН В. 1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»);
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT).
Комунікаційні отвори в протипожежних перешкодах у складських приміщеннях не зашпаровані наглухо негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазонепроникнення;
Тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не виконано у відповідності до вимог Державних будівельних норм ДБН В.1.1-7-2016 “Пожежна безпека об’єктів будівництва”, а саме двері складських приміщень не виконані протипожежними (вимога п. 6.32 ДБН В.1.1-7-2016 “Пожежна безпека об’єктів будівництва”);
Не здійснено перевірку стану вогнезахисного покриву, яким оброблені дерев’яні конструктивні елементи складського приміщення.
Не надані результати іспитів зразків килимового покриття (ковроліну), прокладеного на шляхах евакуації четвертого поверху щодо горючості, займистості, поширення полум’я поверхнею, димоутворювальної здатності та токсичності продуктів горіння.
На окремих дверях складських приміщень відсутні пристрої для самозачинення;
Прокладання незахищених проводів, які ведуть до електричних світильників в адміністративно-офісній будівлі, здійснено по горючим конструкціям;
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
29.08.2018 1370087 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: з питань працездатності та утримання в належному стані систем протипожежного захисту
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Джулай М І — директор
Джулай М.І. — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.08.2018 1370177 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: з питань працездатності та утримання в належному стані систем протипожежного захисту
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Джулай М І — заступник директора
Джулай М.І. — заступник директора
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні