Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
SMIDA
Річна звітність:
2012
Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Перевірки (7)

ТОВАРИСТВО З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СПЕЦТЕХОСНАСТКА"

#04617915

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
20.10.2021 2925772 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Недопущення уповноваженої посадової особи органу контролю (його територіального органу) до проведення заходу державного нагляду (контролю)
Предмет перевірки: перевірка виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
04.10.2021 2366816 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
38 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Офісні приміщення
65125, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Велика Арнаутська, буд. 2 А
Адміністративні та виробничі приміщення ТДВ "Спецтехоснастка"
м. Одеса, вул. м. Боровського, 41
Учасники:
Залецький Олександр Юрійович — Заступник начальника відділу ЗНС по Малиновському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Не представлено посвідчення з проходження навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки посадовими особами.
Допускається експлуатація електроустановок, електропроводки які не відповідають вимогам ПУЕ в приміщеннях будівель літера А, а», «В», «Г», «Д», «Е», «Ж», а також не проведено розрахунки допустимих струмових навантажень для виробничих приміщень будівель.
Не утримуються справними, пофарбованими стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд.
Не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів відгалужувальні та з’єднувальні коробки майже в усіх приміщеннях підприємства.
Не визначено відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння окремо для кожного поверху та приміщення (адміністративні, складські, виробничі, технічні, підсобні тощо), з врахуванням фізико-хімічних та пожежонебезпечних властивостей горючих речовин і матеріалів, їх взаємодію з вогнегасними речовинами, а також площу виробничих приміщень.
Відсутній журнал обліку первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників).
Не обладнано будівлі системами блискавкозахисту у відповідності до ДСТУБ В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Не розроблено для працівників охорони інструкцію, в якій визначено їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Відсутні для кожного приміщення розроблені та затверджені керівником об'єкта інструкції про заходи пожежної безпеки. У яких повинні вказуватися: категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухо-небезпечних речовин і матеріалів; порядок прибирання робочих місць, порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи. Ці інструкції мають вивішуватися на видимих місцях.
Не проведено вогнезахисну обробку дерев'яних конструкції перекриття приміщення будівлі літера «Д», «Е», «Ж» засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не проведено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Допускається майже в усіх приміщеннях будівель (адміністративні, складські, виробничі, технічні, підсобні тощо) з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою скрутки.
Не вказано на пожежних щитах (стендах) їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не представлено журнал інструктажів з питань пожежної безпеки.
Не забезпечено працюючий персонал засобами захисту органів дихання згідно норм належності.
На території об’єкта не встановлено схему території із зазначенням розміщення будівель, водойм, гідрантів (за наявністю), під’їздів пожежних автомобілів до них.
Допускається в виробничих приміщеннях підприємства та орендованих приміщеннях складування горючих матеріалів під електрощитами (електроустаткування тощо).
Пожежні щити не доукомплектовані інвентарем згідно встановлених норм, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 x 2 м - 1 шт., гаки - 2 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Вогнегасники не розміщені на видимих місцях шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця в приміщеннях будівель літера «А, а», «В», «Г», «Д», «Е», «Ж» (адміністративні, складські, виробничі, технічні, підсобні тощо).
Відсутній графік проведення профілактичного огляду, планово-попереджувального та капітального ремонту технологічного обладнання, з урахуванням виконання заходів щодо забезпечення вибухопожежобезпеки, передбачених проектом, технологічним регламентом, технічними умовами.
Вогнегасникам не присвоєно облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж майже в усіх приміщеннях будівель (адміністративні, складські, виробничі, технічні, підсобні тощо).
Відсутня декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимог законодавства з питань пожежної безпеки, що дає право на початок роботи використання суб’єктом господарювання (орендарем) орендованих приміщень або їх частин.
Не забезпечено приміщення підприємства будівель літера «А, а», «В», «Г», «Д», «Е», «Ж» (адміністративні, складські, виробничі, технічні, підсобні тощо) в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Не встановлені для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно з вимогами ДСТУ Б В.1.1-36 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, із позначенням на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не очищаються приміщення і споруди від горючого сміття та відходів виробництва в терміни встановленими технологічними регламентами або інструкціями, що затверджуються керівником об’єкта або підприємства.
Біля місць розташування пожежної водойми відсутній покажчик (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на ньому: для пожежної водойми - літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Допускається встановлення електророзеток на горючій основі в усіх приміщеннях будівель літера А, а», «В», «Г», «Д», «Е», «Ж».
Не проведено ідентифікацію на визначення потенційно-небезпечного об’єкта або об'єкта підвищеної небезпеки.
Електрощити в усіх приміщеннях будівель (адміністративні, складські, виробничі, тощо) не забезпечені схемами підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до регламенту та технічних умов експлуатації.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в усіх приміщеннях будівель літера «А, а», «В», «Г», «Д», «Е», «Ж» (адміністративні, складські, виробничі, технічні, підсобні тощо).
Допускається підвішування електросвітильників (ламп) на струмопроводах в виробничих приміщеннях.
В непрацездатному стані знаходяться пожежна водойма, а також не забезпечено під’їзд для безперешкодного забору води пожежними автомобілями.
Усі приміщення (адміністративні, складські, виробничі, технічні, підсобні тощо) не забезпечено відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности» в повному обсязі.
Не обладнано приміщення будівель літера «А, а», «В», «Г», «Д», «Е», «Ж», (адміністративні, складські, виробничі, технічні, підсобні тощо) системою автоматичної пожежної сигналізації, системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуюванням людей у відповідності до ДБН В.2.5-56:2014. "Системи протипожежного захисту".
Відсутні плани (ліквідації аварій, заходи з реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру, спрямовані на запобігання або усунення руйнування будівель і споруд з порушенням умов експлуатації; наслідків терористичних дій з використанням вибухових пристроїв, небезпечних речовин, небезпеки тощо, робочі документи, посадові інструкції та інші організаційно-розпорядчі документи об'єкту, які стосуються заходів захисту населення і територій, незалежно від характеру діяльності об'єкту .
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
23.06.2021 2867665 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: перевірка
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Савватєєв І М — Директор
Недзвецький Дмитро Віталійович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу
Савватєєв І.М. — Директор
Дмитренко Михайло Петрович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області)
Цибульський Віталій Іванович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області)
Чаусов Олександр Васильович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу
Бондаревський Костянтин Борисович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу
Порушення:
При проведені позапланової перевірки підприємства та огляді території ТДВ "Спецтехоснастка", виявлено змішування відходів різного класу небезпеки.
При проведені позапланової перевірки підприємства ТДВ "Спецтехоснастка" виявлено стаціонарні організовані джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.
При проведені позапланової перевірки ТДВ "Спецтехоснастка" встановлено, що підприємство не веде облік відходів та пакувальних матереалів і тари за формою 1-ВТ.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.03.2020 1733040 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Адміністративні та виробничі приміщення ТДВ "Спецтехоснастка"
м. Одеса, вул. м. Боровського, 41
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.02.2019 1416207 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення:
фактичні обставини відображені в акті та приписі перевірки
Покарання: відсутні
01.07.2018 510018 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Савватєєв І.М. — Директор ТОВ «СПЕЦТЕХОСНАСТКА»
Савватєєв І М — Директор ТОВ «СПЕЦТЕХОСНАСТКА»
Порушення:
У адміністративному та виробничих, приміщеннях та цехах використовуються світильники, підвішені безпосередньо на струмопровідні проводи.
Постійні місця проведення вогневих робіт не визначені наказом, розпорядженням або інструкцією підприємства.
Наявне пожежне водоймище знаходиться у непрацездатному стані (не заповнене водою).
На об’єкті не встановлено відповідний протипожежний режим (з урахуванням пожежної небезпеки).
Не розроблена для працівників охорони інструкція щодо контролю за додержанням протипожежного режиму на території , огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання засобів пожежної сигналізації, а також не вказано хто з посадових осіб викликається в нічний час у разі пожежі.
Не організовано проходження функціонального навчання відповідними особами керівного складу та фахівцям суб’єкту господарювання, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Електрощити не оснащено схемою підключення споживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не проведено ідентифікацію на визначення потенційно небезпечного об’єкту.
В цехах та електрощитках допускається влаштування та експлуатація тимчасових дільниць електромережі.
Допускається до проведення зварювальних робіт працівники які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімому.
В адміністративній будівлі першого поверху на вікнах допускається улаштування глухих металевих ґрат.
Не організовано не рідше одного разу на півроку відпрацювання інструкції, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей з проведенням практичних тренування всіх задіяних працівників;
Відсутні покажчики для пожежного водоймища (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойму.
На в'їзді (виїзді) на підприємство не встановлено схему території, в якій слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, під'їздів пожежних автомобілів до них.
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Не розроблено положення та інструкцію щодо виконання вимог техногенної безпеки
На випадок відключення електроенергії охорона об’єкту не забезпечена електричними ліхтарями.
Не визначено категорію для складських та виробничих приміщень, щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно з вимогам НАПБ Б. 03.002-2007* «Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою, а також клас зони за ПУЄ «Правила улаштування електроустановок – 2009».
На об’єкті відсутні розпорядчі документи щодо відповідальності, обов’язків посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпекита інформаційних покажчиків з питань пожежної безпеки
Працюючий персонал не забезпечений засобами радіаційного та хімічного захисту згідно вимог.
Не виконано з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів у відгалуджувальних та з’єднувальних коробках освітлювальної за допомогою опресування, паяння або затискачів тощо.
Вогнегасникам не присвоєно облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації.
Територія та будівлі не захищені від прямих попадань блискавки та вторинних її проявів.
В приміщеннях не вивішені інструкції про заходи пожежної безпеки та таблички з вказанням осіб, відповідальних за протипожежний стан, та табличка із зазначенням телефону для виклику пожежної охорони.
 Територія підприємства не забезпечена необхідною кількістю води для зовнішнього пожежогасіння.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
На пожежних щитах не вказано порядковий номер та номер телефону для виклику пожежної охорони.
Порожня тара з-під лакофарб них матеріалів не закрита кришками та не зберігається на спеціально відведеному майданчику чи приміщені.
 Територія підприємства не забезпечена необхідною кількістю води для зовнішнього пожежогасіння.
В приміщеннях та цехах допускається встановлення електророзеток, вимикачів, на горючій основі (конструкції).
Пожежні щити, не дозабезпечені первинними засобами пожежогасіння та протипожежним інвентарем з розрахунку згідно норм належності (вогнегасники – 3 шт., ящик з піском – 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу, розміром 2 х 2 м – 1 шт., гаки – 3 шт., лопати – 2 шт., ломи – 2 шт., сокири – 2 шт.) на кожний щит.
Евакуаційні виходи з адміністративних, складських та виробничих приміщень не позначено світловими покажчиками з написом «ВИХІД», підключеними до аварійного освітлення. На випадок відключення електроенергії охорона об’єкту не забезпечена електричними ліхтарями.
Не проводиться періодичне обслуговування немеханізованого пожежного ручного інструменту у складі комплектації пожежного щита.
Приміщення підприємства не обладнані автоматичними установками пожежної сигналізації з виведенням сигналу на пульт централізованого спостереження пожежної охорони, системою оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей.
Керівником об'єкта та/або підприємства своїм розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів. Куріння за межами спеціально відведених місць забороняється.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.03.2018 1155978 Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: у зв'язку зі змінами до законодавства
Предмет перевірки: додержання законів та інших нормативно-правових актів про охорону праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні