Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Зовнішня інформація (1) Перевірки (6)

ШЕВЧЕНКІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА-ІНТЕРНАТ І-ІІ СТУПЕНІВ ВІТОВСЬКОГО РАЙОНУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

#04590062

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
20.01.2022 3208585 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Миколаївській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Господарську діяльність суб'єкта господарювання припинено повністю або у частині, що підлягає державному нагляду (контролю)
Предмет перевірки: перевірка
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
28.09.2021 2912094 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Миколаївській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Гусаров Василь Іванович — В. о. директора
Миропольська Ольга Петрівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
05.01.2021 2430438 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.01.2021 2355058 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
21 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Шевченківська школа-інтернат
57263,Миколаївська обл., Вітовський р-н, С. Шевченкове, вул. Центральна, 1
Учасники:
Гусаров Василь Іванович — директор Шевченківської зош-інтернат
Вачков Ігор Юрійович — провідний інспектор ВОПФР та ЗЦЗ Миколаївського районного управління Головного управління ДСНС України у Миколаївській області
Порушення:
У приміщеннях школи двері всіх евакуаційних виходів не зачиняються на внутрішні запори які відчиняються зсередини без ключа.
Відповідальною особою за пожежну безпеку на об’єкті, не здійснюється огляд вогнегасників (не рідше одного разу на місяць) з реєстрацією в журналі обліку вогнегасників.
Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ не проводиться відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Зокрема одразу після завершення монтування автоматичної пожежної сигналізації не укладено договір на проведення її технічного обслуговування з організацією, яка має відповідну ліцензію.
Дозволяється підвішування світильників безпосередньо на струмопровідних проводах в приміщеннях столової.
Не надано акти технічного обслуговування вогнегасників.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів у приміщенні електрика, бібліотеці та складському приміщенні здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Пожежна водойма не забезпечена під'їздом з твердим покриттям для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь-якої пори року. Зокрема не влаштований під’їзд з майданчиками розміром не менше 12 x 12 м для встановлення пожежних автомобілів і забирання води будь-якої пори року.
Під час експлуатації об’єктів допускається зниження рівня пожежної безпеки, встановленого законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкту, зокрема обладнати пожежною сигналізацією приміщення головного корпусу, прачки, бані, майстерень та гаражів відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», з підписанням актів (Акти прийняття монтажних робіт, акт введення в експлуатацію та перевірки, акт прийняття).
Наявні пожежні щити не забезпечені у повному обсязі комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.(з розрахунку 1 щит на 5000 м2 захищуваної площі).
На наявну автоматичну пожежну сигналізацію надати документи відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», (Акти прийняття монтажних робіт, акт введення в експлуатацію та перевірки, акт прийняття).
Не розроблено інструкцію щодо дій персоналу у разі у разі загрози або виникнення аварії.
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не заповнено протипожежними люками отвори у протипожежних перекриттях які (відокремлюють горищне приміщення від сходових клітин 2-го поверху в головному корпусі).
Територія об’єкта не забезпечена освітленням зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнаня, входів до будинків та споруд.
Не проведено технічне обслуговування, організацією, яка має ліцензію на право проведення цих робіт, і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування на пожежних кранах.
Відповідно до Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 № 1200 «Забезпечення засобами радіаційного та хімічного захисту» працівників не забезпечено придатними до застосування засобами індивідуального захисту органів дихання, з розрахунку 1 фільтруючий протигаз для захисту населення і 1 распіратор на обличчя та додатково 2 процента загальної кількості працівників.
Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ не проводиться відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», зокрема сигнал від приймально- контрольних приладів автоматичної сигналізації не виведено на пульт централізованого спостерігання.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Не встановлені пристрої для самозачинення дверей сходових кліток в головному корпусі та гуртожитках.
Приміщення та споруди обладнати системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», зокрема для гасіння пожеж при загорянні жиру в зонах з кухонним обладнанням (плити; сковороди тощо; системи витяжної вентиляції), на кухні при кількості посадочних місць 50 та більше встановити модульні системи локального пожежогасіння, спеціалізовані для такого виду загорянь.
Біля місць розташування пожежного водоймища не оновлений покажчик (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світло відбивних покритів) з нанесенням на них – літерним індексом ПВ, цифровим значенням запасу води в кубічних метрах.
Покарання:
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.01.2020 2105974 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Миколаївській області Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: Контроль щодо дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Ведмеденко Андрій Вікторович — провідний інспектор Вітовського РС ГУ ДСНС України у Миколаївській області
Порушення:
Наявні пожежні щити не забезпечено у повному обсязі комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки -2 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не проведено технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води зі складанням відповідних актів та реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік.
Допускається прокладення тимчасових електромереж у приміщенні електрика.
Територію не забезпечена пожежними щитами (стендами) у розрахунку 1 пожежний щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі.
Килимові доріжки в коридорах гуртожитків №1 та №2, не прикріплені до підлоги.
Допускається використання світильників з лампами розжарювання в приміщенні електрика, буфеті та складському приміщенні без захисного суцільного скла (ковпака).
У приміщенні електрика , складі та бібліотеці допускається встановлення електричних розеток та вимикачів на горючу основу без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 м
Не розроблена інструкція що визначає дію персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування із залученням всіх працівників.
Приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, зокрема не обладнано пожежною сигналізацією приміщення головного корпусу, прачки, бані, майстерень та гаражів.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів у приміщенні електрика, бібліотеці та складському приміщенні здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Працівники інтернату не забезпеченні придатними до застосування засобами індивідуального захисту органів дихання, з розрахунку 1 фільтруючий протигаз для захисту населення і 1 распіратор на обличчя та додатково 2 відсотка загальної кількості працівників.
Допускається зменшення кількості евакуаційних виходів з гуртожитку №2, а саме евакуаційні виходи з правого крила гуртожитку №2 заколочені.
Приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, зокрема для гасіння пожеж при загорянні жиру в зонах з кухонним обладнанням (плити; сковороди тощо; системи витяжної вентиляції), на кухні при кількості посадочних місць 50 та більше не встановлено модульні системи локального пожежогасіння, спеціалізовані для такого виду загорянь.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблено, не затверджено керівником об'єкта та не вивішено на видних місцях інструкції про заходи пожежної безпеки
Не розроблена інструкція щодо дій персоналу у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій
Під час експлуатації об’єкта допускається знижування класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не заповнено протипожежними люками отвори у протипожежних перекриттях (відокремлює горищне приміщення від сходових клітини 2-го поверху в головному корпусі).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
04.03.2019 1587210 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність уніфікованого акту
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні