Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (20)
Перевірки (8)

ВИРОБНИЧО-ТОРГОВЕ ПІДПРИЄМСТВО РАЙСПОЖИВСПІЛКИ ЛОСИНІВСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ

#04528927

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
12.12.2022 3104928 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Хлібокомбінат
16600, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, смт. Лосинівка, вул. Троїцька, 3
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.11.2021 2930977 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Івашко Клавдія Іванівна — головний бухгалтер
Комарчук Надія Григорівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 2
Порушення:
При перевірці первинних документів (особових рахунків по нарахуванню заробітної плати, копії РНОКПП) встановлено, що страхувальником при поданні річної звітності невірно зазначено РНОКПП по застрахованій особі за 2005-2006 роки
Покарання: відсутні
05.05.2021 2316617 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Олуковатий Володимир Вікторович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області
Руденко Валентина Миколаївна — Заступник директора ВТП РСС «Лосинівський хлібокомбінат»
Івашко Анатолій Володимирович — Директор ВТП РСС «Лосинівський хлібокомбінат»
Порушення:
Не забезпечено належним чином ведення первинного обліку відходів.
Не в повній мірі забезпечено виконання умов дозволу на спеціальне водокористування, а саме не повірено водомірні прилади.
Не в повній мірі забезпечено виконання умов дозволу на спеціальне водокористування, а саме не забезпечено систематичне прокачування резервної свердловини № 3.
Не в повній мірі забезпечено виконання умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме розроблення спеціальних заходів щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.05.2021 2275649 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
50 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Ворчак Віктор Васильович — головний державний інспектор відділу нагляду вмашинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Чернігівській області
Боровик Владислав Володимирович — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Чернігівській області
Нагорний Віктор Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Чернігівській області
Порушення:
Не пред’явлений затверджений роботодавцем перелік інструкцій з охорони праці, що діють на підприємстві.
Відсутні навчальні плани та програми для проведення спеціального навчання працівникам, зайнятим на роботах з підвищеною небезпекою та тих, де є потреба у професійному доборі.
Не пред’явлено наказ про призначення відповідальних осіб за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання та об’єктів.
Не створено комісію з перевірки знань з питань охорони праці, наказом керівника не затверджено її склад.
Відсутня інформація про обслуговування регулятора тиску газу.
На підприємстві не розроблено та не затверджено перелік робіт з підвищеною небезпекою, для виконання яких потрібне попереднє спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці.
Відсутня інформація про проведення технічного огляду (обходу) газопроводів.
Не пред’явлено журнал реєстрації технічного огляду (обходу) газопроводу-вводу.
Не представлені відповідно затверджені роботодавцем інструкції з охорони праці по професіям та видам робіт під час обслуговування електроустановок та електрообладнання на всіх об’єктах електропостачання.
Відсутній сформований план-графік проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці працівників на 2021 рік (має бути оприлюднений роботодавцем).
Заземлюючі та нульові захисні провідники виробничого цеху, господарських приміщень де установлено обладнання, відповідно не захищені від хімічних впливів та механічних ушкоджень указаних в робочих кресленнях.
Не пред’явлено програму вступного інструктажу.
Не пред’явлено всю необхідну документацію яка складається за результатами проведення технічного обстеження в тому числі і КПО підземного газопроводу-вводу.
Про проведення вступного інструктажу з питань охорони праці не здійснюється запис у наказі про прийняття на роботу працівника.
В місці знаходження газовикористовуючого обладнання не вивішено інструкції по безпечному користуванню газовими приладами.
Не розроблене положення про порядок навчання і перевірки знань з питань охорони праці підприємства.
Не розроблені та не затверджені роботодавцем плани роботи та графіки обстежень службою охорони праці підрозділів підприємства та робочих місць.
Керівник підприємства не забезпечив утримання , експлуатацію і обслуговування електроустановок та електрообладнання і не призначив відповідальну особу за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства з числа інженерно – технічних працівників , яка має електротехнічну підготовку і пройшла перевірку знань з електробезпеки в якості адміністративно – технічного персоналу з 4 групою електробезпеки у встановленому порядку та має відповідне посвідчення.
Не пред’явлено посадову інструкцію відповідального за газове господарство.
Не проведене опосвідчення стану безпеки електроустановокна всіх об’єктах електропостачання, не представлені підтверджуючі документи
Не представлені всі необхідні електрозахисні засоби захисту згідно норм комплектуванняна всіх об’єктах електропостачання.
Не предявлено угоду укладену із спеціалізованою організацією на обслуговування та ремонт газовикористовуючого обладнання.
Не встановлений такий порядок , щоб працівники, на яких покладено обов’язки з обслуговування електроустановок, вели ретельні спостереження за дорученим їм обладнанням і мережами – оглядом, перевіркою дії , випробуванням і вимірюваннямна всіх об’єктах електропостачання .
Не проводиться відповідний технічний огляд електроустановок на всіх об’єктах електропостачання, не представлені підтверджуючі документи.
Наказом керівника не призначено відповідального за газове господарство.
Не пред’явлено положення про систему управління охороною праці,
Не зареєстровано в Управлінні Держпраці декларацію відповідності матеріально-технічної бази щодо спроможності експлуатувати системи газопостачання природним газом.
Відсутній журнал реєстрації інструкцій з охорони праці на підприємстві.
Не розроблені всі необхідні організаційні заходи, що убезпечують працівників під час роботи в електроустановках по наряду-допуску, розпорядженню і в порядку поточної експлуатаціїна всіх об’єктах електропостачання.
Відсутній журнал видачі інструкцій з охорони праці.
Працівники (водії), зайняті на роботах з підвищеною небезпекою та на роботах, де є потреба у професійному доборі не пройшли щорічне спеціальне навчання і перевірку знань відповідних НПАОП.
Не пред’явлено акт перевірки надійності ущільнення вводів і випусків інженерних підземних комунікацій.
Газопроводи місцями потребують фарбування.
Працівники при прийомі на роботу не ознайомлюються з умовами праці, пільгами та компенсаціями під розписку.
Не представлена посадова інструкція працівника , яка визначає обов’язки , права та відповідальність, як відповідального за електрогосподарствона всіх об’єктах електропостачання.
Працівникам , під час прийняття на роботу та періодично не проводиться інструктаж з надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків. Відсутня відповідна інструкція.
Відсутній контроль за безпечною експлуатацією електроустановок з боку служби охорони праці, не представлені підтверджуючі документи.
Відсутня проектна та виконавчо – технічна документація на зовнішнє (кабель живлення) та внутрішнє електропостачання установленого обладнання , згідно вимог ПТЕЕсна всіх об’єктах електропостачання.
Не пред’явлено положення про службу охорони праці
Розеточна електромережа побутових та виробничо-технологічних приміщень не забезпечена в повному обсязі системою захисного відключення (ПЗВ)на всіх об’єктах електропостачання..
Не проведено контрольний огляд газового господарства.
Список працівників , які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією (Ніжинським РЕМ), не погоджений з Управлінням Держпраці.
Відсутні графіки технічного огляду, технічного обслуговування і ремонту системи газопостачання.
Не пред’явлено журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці.
Не розроблені програми стажування новоприйнятих на роботу працівників.
Не визначений та відповідно встановлений порядок підготовки робочого місця та допуск до роботи у діючих електроустановках електротехнічних працівників в тому числі і відрядженихпрацівників ( Ніжинський РЕМ та інші)на всіх об’єктах електропостачання.
На підприємстві не розроблені комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійного захворювання, аваріям і пожежам.
Не пред’явлено перелік професій і посад, які повинні проходити стажування (дублювання) та перелік професій і посад які звільняються від проходження стажування.
Не розроблене та відповідно затверджене Положення про енергетичну службу з визначеною системою управління електрогосподарством, організаційною структурою електротехнічних та електротехнологічних працівників (слюсар-ремонтник та інші), їх підпорядкованістю та взаємовідносинами з питань електробезпеки, основними функціями та задачами на всіх об’єктах електропостачання.
Не проведено періодичну держповірку сигналізатора загазованості.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.05.2021 2282386 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Гущіна Ірина Борисівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю та аналітичного забезпечення
Порушення:
Черговість надання відпусток визначена графіком, затвердженим власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) і доведеним до відома всіх працівників. Керівництвом Виробничо-торгового підприємства райспоживспілки Лосинівський хлібокомбінат графіки надання щорічних відпусток працівникам за 2018 - 2020 роки відсутні, на час завершення контрольного заходу – 12.05.2021 не складений графік надання щорічних відпусток на 2021 рік
Виплата заробітної плати проводиться регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом) не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Оплата праці у Виробничо-торговому підприємстві райспоживспілки Лосинівський хлібокомбінат регулюється Положенням про оплату праці працівників. Пунктом 5.1 розділу 5 зазначеного Положення передбачена виплата заробітної плати два рази на місяць: за першу половину місяця 23 числа поточного місяця, за другу половину місяця 7 числа, наступного за звітним.. Частина 1 статті 115 КЗпП України має характер прямої дії і не може трактуватися по-іншому, законодавством чітко визначено зобов’язання власника або уповноваженої особи нараховувати та виплачувати заробітну плату не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Однак, існують випадки виплати заробітної плати працівникам Виробничо-торгового підприємства райспоживспілки Лосинівський хлібокомбінат з порушенням встановлених строків виплати. Відповідно до наданого для огляду видаткового касового ордеру від 13.01.2020 №8 та платіжної відомості на виплату готівки від 13.01.2021 виплата заробітної плати 7-ми працівникам підприємства в сумі 5677,00 грн за другу половину грудня 2019 проведена 13.01.2020; відповідно до наданого для огляду видаткового касового ордеру від 10.08.2020 № 143 та відомості на виплату готівки від 10.08.2020 виплата заробітної плати за другу половину липня 2020 року 3-м працівникам підприємства в сумі 7208,00 грн проведена 10.08.2020, з порушенням строків виплати заробітної плати за першу половину місяця, встановленим пунктом 5.1 розділу 5 зазначеного Положенняпро оплату праці, яким передбачена виплата заробітної плати за другу половину місяця 7 числа, наступного за звітним..
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.02.2020 2086509 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Чернігівській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю в частині використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин
Підстави:
За рішенням керівника органу контролю про проведення інспекційних відвідувань виключно з питань виявлення неоформлених трудових відносин
Учасники:
Гущіна Ірина Борисівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю та аналітичного забезпечення
Івашко А В — директор
Івашко А.В. — директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.04.2019 1491358 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Лосинівський хлібокомбінат
16600, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, С. Станція Лосинівська, вул. Миру, 15
Хлібокомбінат
16600, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, смт. Лосинівка, вул. Троїцька, 3
Учасники:
Івашко Анатолій Володимирович — директор виробничо-торгового підприємства райспоживспілки лосинівський хлібокомбінат
Порушення:
Адміністративно-виробнича будівля та гаражі не захищені пристроєм захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Приміщення магазину не обладнано системою протипожежного захисту (системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей 1-го типу).
Адміністративні приміщення не відділені від виробничих приміщень протипожежними дверима.
Складські будівлі не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Не проведено технічне обслуговування та перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не встановлений аналізатор довубухонебезпечних концентрацій паливного газу в приміщеннях.
Територію об’єкта не забезпечено відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
На шляхах евакуації в адміністративній будівлі облицювання стін виконано з горючих матерів з показниками пожежної небезпеки вищими ніж Г2, В2, Д2, Т2.
Пожежні щити не укомплектовані вогнегасниками (3 шт.), ящиком з піском (1 шт.), протипожежним покривалом (1 шт.), багор або лом та гак (2 шт.), лопатами (2 шт.), сокирами (2 шт.).
Пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Будівлі та приміщення об’єкта не забезпечені необхідною кількістю вогнегасників відповідно до «Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Адміністративна будівля не обладнана системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Покарання: відсутні
10.12.2018 1162714 Державна служба України з питань праці Проведено
52 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки
Учасники:
Ворчак Віктор Васильович — головний державний інспектор відділу нагляду вмашинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Чернігівській області
Боровик Владислав Володимирович — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Чернігівській області
Нагорний Віктор Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Чернігівській області
Порушення:
Директор підприємства не пройшов навчання та чергову перевірку знань з питань охорони праці
Не проводяться повторні інструктажі з питань охорони праці з працівниками в установлені терміни нормативно-правовими актами з охорони праці
Не пред’явлено угоду укладену із спеціалізованою організацією на проведення технічного обслуговування газовикористовуючого обладнання,
Не представлене відповідно затверджене Положення про енергетичну службу з визначеною організаційною структурою електротехнічних та електротехнологічних працівників , їх підпорядкованістю, системою управління електрогосподарством.
Не визначений порядок інструктажу з електробезпеки для електротехнічних працівників , які допущені до обслуговування та ремонту електроустановок та електротехнологічних працівників (слюсар - ремонтник ), відповідно не проводиться
Не представлені відповідно затверджені посадова інструкція (відповідальна особа за електрогосподарство) та інструкції з охорони праці по видам робіт в електроустановках.
Не ведеться журнал перевірки технічного стану транспортних засобів, де повинні записуватись виявлені несправності, поломки та пошкодження
Не забезпечене проведення технічного огляду електроустановок ( пекарні, комунгоспу, пошивочний цех, коптильний цех, торгівельних об’єктів ), не представлені підтверджуючі документи (журнал та інше).
Газопроводи місцями потребують фарбування та нанесення відповідних позначок
Служба охорони праці не контролює безпечну експлуатацію електроустановок, не представлені підтверджуючі документи.
Не забезпечений доступ до огляду заземлюючих пристроїв електроустановок та відповідний захист їх від механічних ушкоджень (пекарні та інше).
Інструкція по безпечній експлуатації газової міні-печі потребує перегляду,
Траса підземного газопроводу-вводу не позначена постійними орієнтирами на місцевості,
Працівники, які виконують роботи, що потребують професійного добору, не проходять щорічне спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці
Наказом керівника не призначено відповідального за безпечну експлуатацію газового господарства,
Не проведено вступний інструктаж працівникам іншої організації які виконували роботи для підприємства
Не всі розроблені та затверджені з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов’язків працівників навчальні плани та програми для проведення щорічного спеціального навчання працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки
Не представлені відповідно затверджені інструкції з охорони праці по професіям в електроустановках.
Не проводиться інструктаж працівникам, які займаються експлуатацією газового обладнання
Не розроблені програми проведення стажування
Інструкція відповідального за газове господарство потребує перегляду
Допуск до стажування не в усіх випадках оформлюється наказом з визначенням тривалості стажування та вказанням, прізвища, відповідального за проведення стажування
Не повний перелік питань для перевірки знань з охорони праці, який має бути затверджений роботодавцем
Не забезпечений своєчасний перегляд інструкцій з охорони прац
Список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією Ніжинським РЕМ , не погоджений з Управлінням Держпраці
В частині інструкцій з охорони праці відсутні відомості про небезпечні, неправильні методи та прийоми праці, які заборонено застосовувати
Не проводиться контрольний огляд газового господарства
На площадці для зберігання транспортних засобів розмітка прийшла в негодність і потребує поновлення не змиваючою фарбою
Не розроблені та відповідно затверджені організаційні заходи, якими досягається безпека робіт в електроустановках
Не проведені всі необхідні електричні вимірювання та випробування електроустановок та електрообладнання згідно вимог ПТЕЕс (відсутній протокол перевірки повного опору петлі фаза-нуль КТП-172).
Не представлений підтверджуючий документ про призначення відповідальної особи за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства, яка пройшла перевірку знань у встановленому порядку та має відповідне посвідчення та IV групу допуску з електробезпеки згідно вимог ПТЕЕс.
Не встановлений порядок ретельного спостереження за електроустановками та електрообладнанням ( пекарні, комунгоспу, пошивочний цех, коптильний цех, торгівельних об’єктів ) з боку електротехнічних працівників , не представлені підтверджуючі документи.
Допуск до самостійної роботи після проведення стажування не в усіх випадках оформлюється наказом (розпорядженням)
Не представлені паспорти заземлюючих пристроїв електроустановок всіх об’єктів електропостачання з відповідними вимірами опору заземлення.
Допуск до стажування не в усіх випадках оформлюється наказом з визначенням тривалості стажування та вказанням, прізвища, відповідального за проведення стажування
В наказах про прийняття працівників на роботу відсутні записи про проведення вступного інструктажу
Не представлені підтверджуючі документи про проходження навчання та перевірки знань електротехнологічних працівників на 2-гу групу допуску з електробезпеки.
Не пред’явлено графіки технічного обслуговування газопроводів та газового обладнання
Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці потребує доопрацювання з урахуванням виду діяльності підприємства
Журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями в електроустановках відповідно не ведеться.
Не представлена вся необхідна проектна та технічна документація по електрогосподарству згідно вимог.
Не проводяться інструктажі з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій
Керівник не забезпечив належну організацію здійснення інструктажів, навчання та перевірки знань працівників з питань охорони праці
Не проводиться перевірка технічного стану при випуску транспортних засобів на лінію та поверненні їх з лінії, на момент перевірки не пред’явлено підтверджуючі документи
Підготовка робочого місця та допуск до роботи, в т.ч. і відряджених працівників (Ніжинський РЕМ, ФОП Дем’яненко А.А. А.А. та інші) відповідно не оформляється та не проводиться , не представлені відповідні документи
Роботи в електроустановках стосовно їх організації ( наряд - допуску, розпорядженню) відповідно не виконуються, не представлені підтверджуючі документи.
Інструкції з охорони праці потребують доопрацювання в розділі „Загальні положення” - відсутня інформація про перелік видів спецодягу, взуття та інші засоби індивідуального захисту
Не пред’явлено акти та схеми розмежування зон обслуговування та балансової належності газопроводів та газового обладнання
Не проведене опосвідчення стану безпеки всіх електроустановок об’єктів електропостачання .
Програма проведення вступного інструктажу потребує доопрацювання з урахуванням специфіки виробництва та у зв’язку зі змінами в нормативних документах з охорони праці
Не забезпечені згідно норм комплектування працівники та самі електроустановки електрозахисними засобами захисту.
Нульовий захисний провідник кабелів живлення до тістозмішувачів №1,№2 пекарні не забезпечує в повній мері вимоги електробезпеки ( глухозаземлений ) та має послідовне з’єднення (див. клемну душку АП-50).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом