Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Зовнішня інформація (1) Банкрутство (87) Будівництво (12) Перевірки (1)

КОСІВЩИНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА СУМСЬКОГО РАЙОНУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

#04391405

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
06.10.2020 2435590 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Сумській області Проведено
23 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Степаненко Оксана Володимирівна — В.о. сільського голови
Ворона Євгеній Олегович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Сумського району
Порушення:
Не розроблені та затверджені інструкції про заходи пожежної безпеки.
Посадова особа, відповідальна за протипожежний стан, не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Двері на шляху евакуації з залу відчиняються не у напрямку евакуації.
Здійснюється проведення в будинку культури масових заходів, коли засоби та системи протипожежного в приміщеннях відсутні.
Частина будівлі, де розміщено сільський клуб не забезпечена другим евакуаційним виходом.
Будинок не забезпечений адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або інших видних місцях і освітлюваним у темний час доби.
На території, або в приміщенні поблизу входу, влаштувати пожежний щит укомплектований в повній мірі (вогнегасники, покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 x 2 м - 1 шт., гаки або ломи - 3 шт., сокири - 2 шт.).
Миття планшета сцени здійснюється водним розчином, що не містить вогнезахисної речовини.
Відсутній покажчик місця розташування найближчих джерел зовнішнього протипожежного водопостачання (гідранту, башти, резервуару).
Працівники не проходять інструктажі з питань пожежної безпеки.
Переносні вогнегасники розміщені без урахування необхідності їх навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення, або установлювання у спеціальні тумби, підставки або на пожежні щити (стенди).
Мають місце випадки підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Допускається використання в підсобному приміщенні світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
На шляхах евакуації з приміщень наявні пороги висотою більше 0,05 метра.
Будівля не забезпечена нормативним запасом води для потреб зовнішнього пожежегасіння на випадок пожежі (джерело зовнішнього протипожежного водопостачання для потреб зовнішнього пожежегасіння - пожежний гідрант, працездатний пожежний резервуар, водойма пристосована для забору води, що розташовані в радіусі 200 метрів).
Дерев’яні конструкції покриттів будівлі не піддані вогнезахисному оброблянню.
Відповідним документом (наказ, інструкція тощо) не встановлений протипожежний режим (порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; порядок прибирання горючого пилу й відходів; очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; порядок відключення від мережі електроживлення у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки; проведення з працівниками протипожежних інструктажів; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Будівля не обладнана системами протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація, система оповіщення про пожежу, система пожежного спостереження, та інші) відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту».
Дерев’яні конструкції сценічної коробки сільського будинку культури не оброблені вогнезахисними засобами, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Будівля не обладнана пристроями захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, згідно вимог нормативних документів.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання (1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ).
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки (згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом