Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Зовнішня інформація (1) Перевірки (2)

МИРНОПІЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА АРЦИЗЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

#04380873

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
08.10.2020 2438992 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: Здійснення державного нагляду (контролю) у сфері ПБ,ТБ та ЦЗ
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ченков Сергій Дмитрович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Болградського районного управління Головного управління ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Дерев'яні конструкції в будинках усіх ступенів вогнестійкості, крім V, не піддаються вогнезахисному оброблянню, за винятком вікон, дверей, воріт, підлоги, стелажів.
Усі горючі декорації, сценічне оформлення, драпірування в залах для глядачів та експозиційних залах, фойє важкозаймисті або оброблені вогнезахисними засобами. Дерев’яні конструкції сценічної коробки вогнезахисними засобами, що забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, оброблені
Територія закладу не забезпечені в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Членів добровільних ДПД (ДПК), які підлягають обов'язковому особистому страхуванню (на випадок загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання, одержаних під час ліквідації пожежі або наслідків аварії), не застраховано відповідно до вимог Закону України “Про страхування”
 Відсутні куточки з наочною агітацією на протипожежну тематику, яка повинна забезпечуватися шляхом проведення організаційних заходів та технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат і зменшення негативних екологічних наслідків у разі їх виникнення, створення умов для успішного гасіння пожеж.
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасости". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Евакуаційні виходи в адміністративних будівлях, не позначені світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення аварійного (евакуаційного) освітлення.
Допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією, застосування саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам ПУЕ, користування пошкодженими розетками, використання в світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Не надано результати перевірки пристроїв блискавкозахисту організацією, що має відповідну ліцензію на проведення даних робіт у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд"..
Для кожного приміщення об'єкта не розроблені та не затверджені керівником об'єкта інструкції про заходи пожежної безпеки.
Відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
Не забезпечено підприємство адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Пожежний щит недоукомплектований засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт., на пожежних щитах (стендах) необхідно вказувати їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не розміщено таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Територія закладу не забезпечена необхідною кількістю води для здійснення пожежогасіння.
Не виконано технічне діагностування наявних вогнегасників за допомогою організації яка має ліцензію на право проведення вищевказаних робіт.
На підприємстві не створена добровільна пожежна охорона, з метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння.
Керівником об'єкта та/або підприємства своїм розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів. Куріння за межами спеціально відведених місць забороняється.
Відповідальні за протипожежний стан особи не пройшли навчання з питань пожежної безпеки з отриманням спеціальних посвідчень у порядку, встановленому законодавством.
Не проводиться періодичне обслуговування немеханізованого пожежного ручного інструменту у складі комплектації пожежного щита.
Приміщення не обладнані системами протипожежного захисту (автоматичні системи пожежної сигналізації та пожежогасіння)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.01.2020 1837741 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Крикунов Євген Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Порушення:
Роботодавець не забезпечив проходження навчання і перевірку знань з питань охорони праці посадовій особі відповідальній за вирішення конкретних питань охорони праці (1раз на 3 роки)
Не складено на підставі штатного розпису установи перелік необхідних інструкцій з охорони праці
Працівники установи, які виконують роботи пов’язані з забрудненням не забезпечені засобами індивідуального захисту
Комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці не розроблені та не реалізуються
В установі розмір витрат на охорону праці в межах фінансових можливостей кошторисом не передбачено
Сільським головою в установленому порядку в ГУ Держпраці не зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, а саме на роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра
В установі не розроблена програма вступного інструктажу
Контроль за роботою служби охорони праці (спеціально призначеної посадової особи, яка забезпечує вирішення конкретних питань охорони праці) роботодавцем, не здійснюється
На корпусах електроінструментів не вказані інвентарні номери, а також дати наступних перевірок
Наймані працівники господарства при прийомі на роботу працівники не ознайомлюються під особистий підпис про умови праці та про наявність на їх робочих місцях небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я та про права працівників на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору
Роботодавець для виконання функцій служби охорони праці не залучив стороннього спеціаліста на договірних засадах, який має відповідну підготовку
В установі не розроблені інструкції з охорони праці відповідно до переліку інструкцій, що складаються службою охорони праці
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом