Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Перевірки (8)

ХАРКІВСЬКЕ УЧБОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО № 2 УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЛУХИХ

#03972790

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
23.11.2021 2948422 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Майборода Роман Ігорович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Холодногірському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Приходько В'ячеслав Юрійович — Директор ХАРКІВСЬКЕ УЧБОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО № 2 УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЛУХИХ
Порушення:
В будівлі літ. А-4 приміщення електрощитової, не відокремлене від коридору протипожежними дверима
В будівлі літ. А-4, у зовнішніх стінах сходових кліток типу СК1, відсутні вікна на кожному поверсі які відчиняються, площею не менше як 1,2 м2.
Виробничі та складські приміщення будівлі літ. А-4, не забезпечені другим евакуаційним виходом. (приміщення №45, 65 за технічним паспортом)
Приміщення машинного відділення ліфта, вихід зі сходової клітки на покрівлю, не відокремлені від сходової клітки протипожежними дверима
Не проведена ідентифікація щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта господарської діяльності.
Виробничі та складські приміщення будівлі літ. А-4, не відокремлені від коридорів протипожежними дверима
В будівлі літ. А-4, евакуаційний вихід з підвального поверху влаштований через загальну сходову клітку.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
24.05.2021 2366776 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
48 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Виробнича будівля
61033 м. Харків, вул. Шевченка, 303/307
Гуртожиток ХУВП № 2 Українського товариства глухих
61000, Харківська обл., м. Харків, вул. Вавілова, 12
Харківське учбово-виробниче підприємство
61017, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Бориса Шрамка, буд. 22
Учасники:
Майборода Роман Ігорович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Холодногірському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Явтушенко Олександр Олександрович — Фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Яковенко Андрій Сергійович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району ХМТГ Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області
Максютін Сергій Олександрович — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження НС у м. Харкові ЦЗД ГУ ДСНС України у Харківській області
Гук Михайло Федорович — начальник господарського відділу
Порушення:
Окінцювання жил і проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
На об’єкті не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Допущено підвішування світильників безпосередньо на струмопровідний провід та експлуатація їх зі знятими ковпаками.
В будівлі літ. А-4, складське приміщення, що розташоване в підвальному поверсі, не забезпечене люками чи вікна розміром 0,9 х 1,2 м з приямками (для випускання диму в разі пожежі).
В будівлі літ. А-4, не проведено технічне обслуговуванню і перевірка на працездатність шляхом пуску води, пожежних кран-комплектів.
В будівлі літ. А-4, у зовнішніх стінах сходових кліток типу СК1, відсутні вікна на кожному поверсі які відчиняються, площею не менше як 1,2 м2.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
В будівлі літ. А-4 сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням (світильниками «Вихід»).
Двері евакуаційного виходу закриті на ключ.
Не виконано заміри опору ізоляції електромереж та електрообладнання з перевіркою спрацювання приладів захисту від замикання. (підтверджується – відсутністю посвідчення).
Приміщення машинного відділення ліфта, вихід зі сходової клітки на покрівлю, не відокремлені від сходової клітки протипожежними дверима.
Допущено знімання пристроїв для самозачинення дверей коридорів, сходових клітин, холів, тамбурів.
Територія об’єкта та приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки.
Не встановлені вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння та не всі вогнегасники розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника.
Виробничі та складські приміщення будівлі літ. А-4, не відокремлені від коридорів протипожежними дверима.
У житлових кімнатах гуртожитку не вивішені на видимих місцях: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів.
Приміщення будівель не обладнані автоматичними системами протипожежного захисту (системами пожежної сигналізації, системами централізованого пожежного спостерігання) відповідно до чинних нормативно-правових актів (підтверджується відсутністю посвідчення)
Шляхи евакуації на 1-му, 4-му та 5-му поверсі захаращені горючими матеріалами та меблями
Не влаштовано систему блискавкозаисту будівель і споруд
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не забезпечено приміщення первинними засобами пожежогасіння згідно норм.
Не проведений капітальний ремонт системи захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів та не укладений договір на її обслуговування.
Виробничі та складські приміщення будівлі літ. А-4, не забезпечені другим евакуаційним виходом. (приміщення №45, 65 за технічним паспортом)
В будівлі літ. А-4, відсутній другий евакуаційний вихід з підвального поверху безпосередньо назовні.
В будівлі літ. А-4 приміщення електрощитової, не відокремлене від коридору протипожежними дверима
Відсутні світлові покажчики «Вихід» на всіх поверхах.
Не проведена ідентифікація можливої потенційної небезпеки об’єкта управління та не надані результати ідентифікації ПНО (Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки) до територіального органу ДСНС України (підтверджується – відсутністю посвідчення).
Покриття підлоги на шляхах евакуації з приміщень усіх поверхів не виконано з показниками щодо помірної небезпеки, токсичності продуктів горіння, помірної димоутворювальної здатності, та відповідності групам поширення полум’я РП1, РП2.
На третьому поверсі будівлі літ. А-4, допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Приміщення будівлі літ. А-4, не забезпечені в повному обсязі вогнегасниками.
Крани внутрішнього протипожежного водогону не у повному обсязі обладнані необхідним обладнанням згідно вимог.
У коридорі 2–го поверху корпусу «В» зменшено клас вогнестійкості огороджувальних конструкцій, застосовано будівельні матеріали, які не відповідають діючим вимогам. (виконано вбудовані приміщення).
Допущено знімання дверей сходових клітин лівого крила.
Двері з загальних коридорів до сходових кліток у адміністративно-виробничий будівлі не обладнані пристроями для само зачинення та ущільненнями в притулах
В будівлі літ. А-4, пожежний кран-комплект №6, не укомплектований важелем для полегшення відкривання вентиля.
Допущено встановлення на вікнах ґрат, нездатних до розсування, розкривання або знімання, в приміщеннях 1-го та 2-го поверху.
Не проведена перевірка та іспит пожежних гідрантів на тиск та витрату води з оформленням акту. (підтверджується відсутністю посвідчення)
Не виконано у повному обсязі технічне обслуговування вогнегасників відповідно до Правил експлуатації вогнегасників. (підтверджується – відсутністю посвідчення).
В будівлі літ. А-4, евакуаційний вихід з підвального поверху влаштований через загальну сходову клітку
Допущено влаштування незаповнених отворів в протипожежній перешкоді, які відокремлюють електрощитову.
Допущено заміну скла, що не дає скалок при руйнуванні, на звичайне у дверях сходових клітин 2-го та 3-го поверху.
Не проведена ідентифікація щодо визначення потенційної небезпеки об’єкта господарської діяльності
Не встановлено покажчики розташування найближчих пожежних гідрантів (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світло відбивних покриттів) з нанесеними на них: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева);
Сходові клітки, коридори проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням у повному обсязі.
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
На об’єкті не проведено і не заплановано об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту
Не проведено технічне обслуговування та перевірку на працездатність пожежних кранів, зі складанням відповідного акту. (підтверджується – відсутністю посвідчення).
Посадовими особами не пройдено навчання с пожежної безпеки.
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.06.2020 1733000 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих назапобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ХАРКІВСЬКЕ УЧБОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО № 2 УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЛУХИХ
61017, Харківська обл., м. Харків, вул. Бориса Шрамка, буд. 22
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.02.2020 2085260 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
17 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Мостицька Альона Андріївна — Інспектор 1-ДПРЧ ГУ ДСНС України у Харківській області
Бондар Ольга Іванівна — Завідувач гуртожитку
Порушення:
Відсутні світлові покажчики «Вихід» на всіх поверхах.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Посадовими особами не пройдено навчання с пожежної безпеки.
Допущено влаштування незаповнених отворів в протипожежній перешкоді, які відокремлюють електрощитову.
Шляхи евакуації на 4-му та 5-му поверсі захаращені горючими матеріалами та меблями.
Територія об’єкта та приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки.
Покриття підлоги на шляхах евакуації з приміщень 4-го та 5-го поверхів не виконано з показниками щодо помірної небезпеки, токсичності продуктів горіння, помірної димоутворювальної здатності, та відповідності групам поширення полум’я РП1, РП2.
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
Пожежні кран-комплект № 6 та №5 не укомплектовані пожежними рукавами та стволами.
На шляхах евакуації влаштовано поріг (виступ), що перешкоджають вільній евакуації людей.
Не забезпечено приміщення первинними засобами пожежогасіння згідно норм.
Відсутні двері сходових клітин на 1-му, 2-му, 3-му, 4-му та 5-му поверхах.
У житлових кімнатах гуртожитку не вивішені на видимих місцях: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів.
Окінцювання жил і проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Двері евакуаційного виходу на 4-му поверсі закриті на ключ.
Допущено знімання пристроїв для самозачинення дверей коридорів, холів, тамбурів.
Експлуатуються тимчасові електромережі у приміщеннях.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.01.2020 2059754 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
17 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Мостицька Альона Андріївна — Інспектор 1-ДПРЧ ГУ ДСНС України у Харківській області
Бондар Ольга Іванівна — Завідувач гуртожитку №2 ХУВП
Порушення:
У житлових кімнатах гуртожитку не вивішені на видимих місцях: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів
Допущено влаштування незаповнених отворів в протипожежній перешкоді, які відокремлюють електрощитову.
Територія об’єкта та приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки.
Відсутні світлові покажчики «Вихід» на всіх поверхах.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Покриття підлоги на шляхах евакуації з приміщень 4-го та 5-го поверхів не виконано з показниками щодо помірної небезпеки, токсичності продуктів горіння, помірної димоутворювальної здатності, та відповідності групам поширення полум’я РП1, РП2.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до нормативних документів та системою оповіщення про пожежу.
Експлуатуються тимчасові електромережі у виробничих приміщеннях.
На шляхах евакуації влаштовано поріг (виступ), що перешкоджають вільній евакуації людей.
Пожежний кран-комплект № 6 не укомплектований пожежним рукавом та ствол.
Не забезпечено приміщення первинними засобами пожежогасіння згідно норм.
Відсутні двері, які відокремлюють сходову клітину від інших приміщень на 1-му, 2-му, 3-му, 4-му та 5-му поверхах.
Шляхи евакуації на 5-му поверсі захаращені горючими матеріалами та меблями.
Не розроблена та не затверджена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей.
Посадовими особами не пройдено навчання с пожежної безпеки.
На сходових клітках евакуаційного виходу з гуртожитку відсутнє евакуаційне освітлення.
Покарання: відсутні
19.04.2019 1639984 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Приходько В'ячеслав Юрійович — Директор ХАРКІВСЬКЕ УЧБОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО № 2 УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЛУХИХ
Порушення:
Не проведено технічне обслуговування всіх в наявності вогнегасників. (відсутні підтверджуючі документи)
Не проведено технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (відсутні підтверджуючі документи)
Особи, задіяні до оповіщення, виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій, ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру, не забезпеченні ЗІЗОД із переговорним пристроєм.
Пожежний щит не укомплектований з розрахунку: вогнегасники – 3 шт., ящик з піском – 1 шт., протипожежне покривало – 1 шт., багор або лом та гак – 2 шт., лопати – 2 шт., сокири – 2 шт.
Не проведена ідентифікація потенційно-небезпечного об’єкту. (відсутні підтверджуючі документи)
На об’єкті не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (відсутні підтверджуючі документи)
Не проведений капітальний ремонт системи захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів та не укладений договір на її обслуговування. (відсутні підтверджуючі документи)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.05.2018 509878 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Не підпадає під вимоги ПКМУ № 1104 від 18.12.2017
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.05.2018 1345603 Головне управління Держпраці у Харківській області Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно - правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Пушіліна Валентина Іванівна — інженер з охорони праці
Порушення:
Під час перевірки на підлозі у виробничому приміщенні на 4 поверсі виробничого корпусу виявлені сліди від дощової води в наслідок протікання покрівлі – наприклад дивись місце вісь В ряд 7,8,9 («Производственный корпус. Планы 3го этажа + 7200 и 4го этажа на +10800») та інші місця
Біля стіни виробничого корпусу з північної сторони допущено зберігання залишків будівельних матеріалів, що перешкоджає відводу стічних вод
У приміщеннях для переодягання жінок (на 2 поверсі виробничого корпусу) та переодягання чоловіків (на 3 поверсі виробничого корпусу) на підлозі та стінах вологість
З урахуванням порушення вказаного вище неможливо проводити очищення віконного скла
Порушення вказані у пунктах 4,5,6,7,8, 9, 10 викликають небезпечні та шкідливі фізичні фактори: - підвищена або понижена температура поверхонь обладнання, матеріалів; підвищена або понижена температура повітря робочої зони; - підвищена або понижена вологість повітря; - підвищена або понижена рухомість повітря; відсутність або недостача природного світла; недостатня освітленість робочої зони у відповідності до п. 1.1.1 ГОСТ 12.0.003-74 «ССБТ. Опасные и вредные производственные факторы. Классификация»
Асфальтована доріжка від будівлі прохідної до будівлі гаражу має пошкодження на ділянці орієнтовно 3.5 м2
Восени 2017 року та навесні 2018 року не проведено чергові огляди виробничих будівель і споруд – не надані до перевірки відповідні акти
У зв’язку з протіканням покрівлі у виробничому приміщенні на 4 поверсі виробничого корпусу здійснюється захист електрообладнання від попадання дощової води целофановою плівкою
Під час перевірки встановлено, що у всіх виробничих приміщеннях виробничого корпуса на вікна додатково прибита целофанова плівка у зв’язку з тим, що дерев’яні конструкції мають дефекти – не захищають від вітру та дощу, послаблене кріплення скла, в окремих вікнах випало скло, руйнування дерев’яних конструкцій
З урахуванням порушення вказаного вище у виробничому приміщенні на 4 поверсі виробничого корпусу пошкоджена підлога –в наявності відшарування паркетного покриття від основи, наприклад дивись місце вісі А-Б ряди 10-11 («Производственный корпус. Планы 3го этажа + 7200 и 4го этажа на +10800»)
У приміщенні для відпочинку у розкрійному цеху на стіні під вікном наявні вологі плями
Покарання: відсутні