Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Перевірки (3)

ЗАПОРІЗЬКЕ ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "НЕОН" УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГЛУХИХ

#03972608

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
22.11.2021 2481705 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
виробниче підприємство
69083, Запорізька обл., м. Запоріжжя, Комунарський р-н, вул. Східна, буд. 10
гуртожиток
69050, Запорізька обл., м. Запоріжжя, Комунарський р-н, вул. Космічна, буд. 110-А
Учасники:
Шейко Максим Миколайович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Лещинський Олександр Сергійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Порушення:
Не забезпечено проходження навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Допускається облицювання стін та стелі тамбуру центрального входу до заводоуправління горючим матеріалом (пластик, євродошка МДФ).
В місцях розміщення приладів систем пожежної сигналізації не вивішено інструкцію про порядок дій чергового персоналу у разі появлення сигналів про пожежу або несправність в СПЗ.
Не забезпечено проведення технічного обслуговування вогнегасників відповідно до норм, правил (настанови з технічного обслуговування вогнегасників), установлених їх виробником, та нормативних документів у сфері пожежної безпеки в супереч пункту 5 розділу ІІ, пункту 11, 12 розділ ІІІ наказу МВС України від 15.01.2018р. № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Не забезпечено виведення тривожного сповіщення про пожежу від приймально-контрольного приладу системи пожежної сигналізації на пульт пожежного спостереження, що суперечить ДСТУ-Н CEN/TS 54-14:2014 «Системи пожежної сигналізації та оповіщування. Частина 14. Настанови щодо побудови, проектування, монтування, введення в експлуатацію, експлуатування, і технічне обслуговування».
Не укомплектовано засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, з розрахунку на 1 щит: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Початок використання суб’єктом господарювання об’єкту нерухомості (споруд, приміщень та їх частин) не здійснено на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не визначено для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок».
Не забезпечено відповідно до законодавства працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
Допускаеться підтікання масла у приміщенні компресорної.
Не відкориговані схематичні плани евакуації.
Не вказано на пожежних щитах (стендах) їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Особи, робота яких пов'язана з підвищеною пожежною небезпекою не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум).
Допускається улаштування комори у сходовій клітині в у будівлі енергомеханічного відділу.
Електророзетки в приміщенні приймальні встановлені на горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Система протипожежного захисту (автоматична пожежна сигналізація), що повинна захищати приміщення будівель об’єкту не працездатна.
Не проводиться 1 раз на рік випробування на тиск та витрату води з оформленням акта для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу.
Не проведено ідентифікацію об'єкту щодо визначення потенційної небезпеки в супереч пунктів 7, 9, 10 Наказу МНС України від 23.02.2006 р. № 98 «Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів» та пункту 7 Наказу МНС України №140 від 16.08.2005р. «Положення про паспортизацію потенційно небезпечних об’єктів»
Не забезпечено лінії живлення до кожного побутового кондиціонера у приміщеннях прохідної, кабінету директора автономним пристроєм електричного захисту забезпечені незалежно від наявності захисту на загальній лінії.
Приміщення виробничих цехів та адміністративного призначення підприємства не обладнано автоматичною системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації), що суперечить вимогам ДБН В 2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Не проведено навчання фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту на територіальних курсах навчально-методичного центру цивільного захисту та БЖД. ПКМУ від 26.06.2013р. №444 «Про затвердження порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»
Допускається влаштування незаповненого отвору, який відокремлює електрощитові (протипожежні двері ).
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням.
Внутрішній протипожежний водопровід в корпусі № 2 знаходиться в неробочому стані.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.08.2020 1779555 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
гуртожиток
69083, Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Космічна, 110-А
виробництво
69083, Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Східна, 10, вул. Космічна, 110-А
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.02.2020 2070537 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Проведено
17 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Свідерський Дмитро Олександрович — Головний інспектор відділу запобігання НС Василівського районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Порушення:
Відсутній журнал вступних інструктажів з техногенної безпеки.
Пожежні кран-комплекти в гуртожитку не укомплектовано пожежним рукавом та важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не відкориговані схематичні плани евакуації
Не забезпечено приміщення гуртожитку первинними засобами пожежогасіння в повному обсязі в супереч вимогам розділу VІ Наказу МВС України від 15.01.2018 р. № 25 «Про затвердження Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Не обладнано приміщення гуртожитку системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації та системою керування евакуюванням людей) в супереч вимогам таблиці А.1 додатку А (обов’язковий), таблиці Б.1 додатку Б (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не забезпечено відповідно до законодавства працівників засобами колективного та індивідуального захисту.
Відсутні біля пожежних гідрантів покажчики з літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева)
Не проведено ідентифікацію об'єкту щодо визначення потенційної небезпеки.
Не укомплектовано засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, з розрахунку на 1 щит: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії
Допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою ізоляцією в коридорі гуртожитку
Не нанесено на дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»;
Приміщення електрощитової не відділено протипожежними перешкодами (протипожежні двері) в супереч пункту 6.4 та таблиці 3 ДБН В 1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Не встановлено на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж в коридорі гуртожитку.
Не пройдено функціональне навчання керівного складу з питань цивільного захисту.
Пожежний кран-комплект № 6 неможливо провести візуальний огляд без розкривання.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом