Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (10)
Перевірки (28)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АГРОДМИТРІВСЬКЕ"

#03794851

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
18.01.2022 2972637 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Об'єкти:
Місце здійснення господарської діяльності
16500, Чернігівська обл., Ніжинський (Бахмацький) р-н, м. Бахмач, вул. Петровського, буд. 56
Учасники:
Курбацька Тетяна Олексіївна — головний спеціаліст відділу карантину рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області - державний фітосанітарний інспектор
Порушення:
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АГРОДМИТРІВСЬКЕ» не виконує фітосанітарні правила та не здійснює фітосанітарні заходи, а саме: вивезено із карантинної зони об’єкти регулювання, які не пройшли фітосанітарного контролю та без наявності карантинного сертифіката (див. п. 2)
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АГРОДМИТРІВСЬКЕ» вивезено з карантинної зони (Сумська обл.) об’єкти регулювання (партії насіння соняшнику (503 міш, пак) та насіння кукурудзи (992 міш), відповідно до товарно-транспортних накладних від 01.04.2021 № Р523 (насіння соняшнику МАС 92. СП/ Mas 92.CP - 200 міш, Експерто- 303 пак), від 07.04.2021 №Р809 (насіння кукурудзи П 8812/Р8812 - 469 міш, Керберос - 53 міш, П 9127/Р9127 - 270 міш), від 08.04.2021 б/н (насіння кукурудзи ЕС Креатив - 200 міш), що включені до Переліку об’єктів регулювання для цілей контролю за переміщенням територією України, які не пройшли фітосанітарного контролю та без наявності карантинних сертифікатів, а також підтверджуючих документів стосовно офіційного встановлення виробничої ділянки (місця виробництва), вільних від регульованих шкідливих організмів, що передбачає відповідальність згідно статті 106 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до статті 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніше, як через два місяці з дня вчинення правопорушення. Згідно п.7 ст.247 Кодексу, провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю, за обставини закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу. Враховуючи те, що правопорушення вчинене у квітні 2021 року, підстав для складання протоколу про адміністративне правопорушення та накладання адміністративного стягнення не має.
Покарання: відсутні
18.01.2022 3018585 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
66 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Майорчик Максим Ігоревич — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Чернігівській області
Боровик Владислав Володимирович — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Чернігівській області
Нагорний Віктор Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Чернігівській області
Ворчак Віктор Васильович — головний державний інспектор відділу нагляду вмашинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Чернігівській області
Порушення:
Не пред’явлений графік ППР на проведення технічного огляду, поточних і капітальних ремонтів виробничого обладнання зерносушарки з відмітками про виконання ремонтних робіт в журналі,
Не представлені відповідно затверджені роботодавцем інструкції з охорони праці по професіям та видам робіт в електроустановках ТОВ «Агродмитрівське» для електротехнічних та електротехнологічних працівників.
На підприемстві не проводиться що піврічна перевірка вантажних транспортних засобів (відсутні графіки перевірок).
Працівники не в повній мірі забезпечені спецодягом.
Не ведеться журнал технічного обслуговування, ремонтів та щоденного нагляду за обладнанням, устаткуванням АЗС (паливороздавальна колонка, стан трубопроводів, резервуарів, запірної арматури тощо).
Не призначено наказом відповідальну особу за стан охорони праці та безпечну експлуатацію АЗС.
Не визначений порядок проходження інструктажу з електробезпеки (в т.ч. і на 2 групу з електробезпеки) , а також проходження навчання (програми), перевірки знань електротехнічних та електротехнологічних працівників ТОВ «Агродмитрівське», які допущені до експлуатації електротехнічної частини виробничого обладнання.
Не пред'явлені затверджені роботодавцем графіки обстежень службою охорони праці підрозділів підприємства та робочих місць.
Наказ на призначення відповідального за газове господарство має посилання на недіючі НПАОП 0.00-1.20- 98
Службою охорони праці не видаються керівникам структурних підрозділів підприємства обов’язкові для виконання приписи щодо усунення наявних недоліків.
Не визначений вид оперативного обслуговування електроустановок (зазначений у місцевих інструкціях), кількість оперативних працівників в зміну (в тому числі і філії «Бахмацький елеватор»), які пройшли навчання, дублювання , перевірку знань та знають оперативні схем.
Не представлений відповідний підтверджуючий документ (наказ) про призначення відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства ТОВ «Агродмитрівське» Кузьминського В.Г., який пройшов навчання та перевірку знань у встановленому порядку та має відповідне посвідчення на групу з електробезпеки.
Частини транспортних засобів, тракторів вивішуються за допомогою випадкових предметів (дошки тощо), замість підставок (козелків).
Потребують поновлення позначення підземних газопроводів на місцевості (прив’язки).
Не розроблено плани-графіки проведення навчання з питань охорони праці.
На приводах комутаційних апаратів відсутні чіткі написи положения «включено» та «відключено» п. 2.18. розділу V HПAOП 0.00-1.62-12 «Правила охорони праці на автомобільному транспорті».
Роботи в електроустановках стосовно їх організації за нарядом-допуском,за розпорядженням та в порядку поточної експлуатації відповідно не виконуються та відповідно не оформляються,не представлені підтверджуючі документи
На робочих місцях відсутні інструкції з ОП для водіїв.
Працівникам не проводяться навчання правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій згідно тем по ПЛАСу.
На підприємстві не проведений аудит охорони праці з оцінкою технічного стану виробничого обладнання.
Не визначений порядок проведення цільового інструктажу та його оформлення (не проводиться) під час виконання робіт за розпорядженням в електроустановках.
Не всі посадові особи пройшли навчання та чергову перевірку знань з питань охорони праці.
Документально не підтверджено проведення технічного обстеження в тому числі і комплексного приладового обстеження підземного газопроводу.
На підставках (козелках) майстерні не зазначене граничнодопустиме навантаження
Не представлені всі необхідні паспорти заземлюючих пристроїв ТОВ «Агродмитрівське» та філії «Бахмацький елеватор» згідно з вимогами ПТЕЕс з зазначеними вимірами опору заземлення
Служба охорони праці ( інженера з охорони праці Бойко М. Г.) не контролює безпечну експлуатацію електроустановок в якості інспектувальної особи з 4 групою електробезпеки, не прдставлені підтверджуючі документи.
Не представлено карточку щодо забезпечення оператора заправної станцій спецодягом, спецвзуттям відповідно до встановлених норм.
Не пред’явлено перелік професій і посад, які повинні проходити стажування (дублювання) та перелік професій і посад які звільняються від проходження стажування.
Оглядова яма гаража не обладнана колесовідбійним пристроєм.
Не проведено періодичні обстеження (дефектоскопія) резервуарів для зберігання ПММ.
Не представлено документи щодо регулювання та налаштування дихальних клапанів на тиск, вакуум та очищення від забруднення сіток.
На підприемстві не проводиться вибракування інструменту та пристроїв, що е порушенням п. 1.11. розділу VIII HПAOП 0.00-1.62- 12 «Правила охорони праці на автомобільному транспорті».
Програми стажування розроблені не для всіх професій,
Не проведено контрольний огляд газового господарства.
Відсутня запобіжна клітка для накачування шин транспортних засобів в умовах підприємства.
Відповідальний за безпечну експлуатацію автотранспорту не пройшов навчання та перевірку знань згідно HПAOП 0.00-1.62-12 Правил охорони праці на автомобільному транспорті зареестрованих в Мін’юсті України від 01.08.12 №1299/21611.
Не розроблене та відповідно затверджене Положення про енергетичну службу ТОВ «Агродмитрівське» з визначеною та відповідно затвердженою організаційною структурою електротехнічних (оперативних, оперативно-ремонтних, ремонтних) та електротехнологічних працівників, достатньою їх кількістю та якісним складом, підпорядкованістю професій і посад та їх взаємодією, визначеною системою управління електрогосподарством.
На в’їзді до територїі підприемства відсутній схематичний план (схема pyxy транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в’їздів тощо).
Зовнішні газопроводи місцями потребують фарбування та нанесення відповідних позначок.
Не отриманий дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, згідно переліку Група А, дод.2. п.10. (Обладнання та захисні системи, призначені для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах-резервуари, паливороздавальна колонка).
Не забезпечено встановлення знаків безпеки і захисту здоров’я працівників для позначення небезпечних зон відповідно до вимог Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров’я працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2009 року № 1262,
Не пред’явлено паспорт технічного стану підземного газопроводу.
Не проводиться щозмінний передрейсовий медичний огляд водіїв транспортних засобів.
Не пред’явлено графік технічного обслуговування газопроводів та газовикористовуючого обладнання.
Не представлений відповідно затверджений перелік робіт з підвищеною небезпекою в електроустановках до та вище 1000В ТОВ «Агродмитрівське» та філії «Бахмацький елеватор».
До складу комісії підприємства не включений представник профспілки або уповноважена найманими працівниками особа з питань охорони праці.
Потребуює поновлення схема обладнання ШГРП.
В інструкції з охорони праці №47 “Під час проведення зливо-наливних робіт та відпуску ПММ” не передбачено окремий розділ для врегулювання питання захисту від вибуху..
Не представлені списки працівників відповідальних за безпечне проведення робіт в електроустановках ТОВ «Агродмитрівське» та філії «Бахмацький елеватор» по наряду-допуску, розпорядженню і в порядку поточної експлуатації (щорічно).
Не пред’явлено затверджений перелік робіт підвищеної небезпеки, що виконуються на елеваторі за нарядами-допусками, за формою згідно з додатком 1 НПАОП 15.0-1.01-17
Нумерація виробничого обладнання потребує оновлення.
Не отриманий дозвіл на виконання робіт з підвищеною небезпекою згідно переліку Група А, дод.2. п.3. (Роботи у вибухопожежонебезпечних зонах).
На ШГРП відсутня режимна карта.
Журнал реєстрації технічного огляду (обходу) газорегулярного пункту не відповідає встановленій формі.
Схема газового обладнання, яка знаходиться на робочому місці оператора зерносушки, потребує уточнення
Не представлені підтверджуючі документи про встановлений порядок ретельного спостереження за електроустановками та електрообладнанням ТОВ «Агродмитрівське» та філії «Бахмацький елеватор», яке передбачає огляд , перевірку дії , випробування і вимірювання.
Не ведеться журнал перевірки технічного стану транспортних засобів при випуску на лінію та повернення їх з лінії
Не визначений та відповідно встановлений порядок підготовки робочого місця та допуск до роботи у діючих електроустановках ТОВ «Агродмитрівське» та філії «Бахмацький елеватор», електротехнічних працівників, які допущені до оперативних перемикань у даної установці, в тому числі і відряджених працівників (Бахмацький РЕМ, ФОП Ревенок О.В. електротехнічна лабораторія та інші)
Не ведеться журнал перевірки технічного стану транспортних засобів, де повинні записуватись виявлені несправності, поломки та пошкодження.
Не пред’явлено журнал реєстрації технічного огляду (обходу) газопроводів.
Не визначений порядок та організація проведення навчання та перевірки знань електротехнічних (оперативних, оперативно – ремонтних, ремонтних) та електротехнологічних (на групу з електробезпеки, посада або професія яких пов’язана з експлуатацією електротехнічної частини виробничого обладнання) працівників згідно розробленого та затвердженого Положення про навчання з питань охорони праці на підприємстві.
Не представлена відповідно затверджена посадова інструкція енергетика Кузьминського В.Г. з визначеними правами , обов’язками та відповідальністю, як відповідальної особи за електрогосподарство.
Відсутні схеми технологічного процесу переробки та обробки зерна, затверджені керівником.
Не представлена вся необхідна документація згідно вимог по електрогосподарству у відповідальної особи за електрогосподарство ТОВ «Агродмитрівське» та філії «Бахмацький елеватор», в тому числі і однолінійні схеми внутрішнього та зовнішнього електропостачання.
В паспорти на резервуари не занесені дані про проведене діагностичне їх обстеження з зазначенням строку експлуатації згідно експертних висновків.
Не розроблені відповідні всі необхідні організаційні заходи ТОВ «Агродмитрівське» та філії «Бахмацький елеватор» (відповідальна особа за електрогосподарства головний енергетик Костриця М.В.), що убезпечують працівників під час роботи в електроустановках до та вище 1000В, не представлені відповідно затверджені (щорічно) переліки робіт що виконуються по наряду-допуску, розпорядженню і в порядку поточної експлуатації.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.01.2022 3042245 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Прокопенко Микола Іванович — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю,зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернігівській області
Порушення:
Окремим працівникам ТОВ «Агродимитрівсье», які перебували на посадах охоронців при обліку їх роботи за січень 2021 року в окремій графі табелю обліку робочого часу не було відображено відпрацювання ними надурочних годин. Так, згідно табелю обліку робочого часу за січень 2021 року охоронником Денисенком І.М. було всього відпрацьовано 176 годин при місячній нормі тривалості робочого часу 151 година, в окремій графі табелю обліку робочого часу не було відображено відпрацювання даним працівником надурочно 25 годин, згідно табелю обліку робочого часу за січень 2021 року охоронником Діденком С.Г. було всього відпрацьовано 153 години при місячній нормі тривалості робочого часу 151 година, в окремій графі табелю обліку робочого часу не було відображено відпрацювання даним працівником надурочно 3 години.
Працівники ТОВ «Агродмитрівське» в тому числі і філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» не ознайомлюються під розписку в особистих картках з кожним записом, що заноситься до їх трудових книжок на підставі наказу (розпорядження) про призначення на роботу та про звільнення з роботи. Так, наприклад, наказом ТОВ «Агродмитрівське» від 09.11.2021 № 62 було прийнято на роботу з 10.11.2021 на посаду сестри медичної Зігун Н.І., наказом від 21.12.2021 № 66 було прийнято на роботу з 22.12.2021 на посаду водія автотранспортнихзасобів Сороколат С.М. відповідні записи про прийняття на роботу вказаних працівників було внесено до їх трудових книжок. Із записами про прийняття на роботу внесеними до їх трудових книжок вищевказані працівники станом на 20.01.2022 року не були ознайомлені під розпис в особистих картках типової форми П-2.. Наказом Філії Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» від 26.08.2021 № 31 було звільнено 26.08.2021 тракториста Колошу Б.О., наказом від 13.09.2021 № 33 було звільнено 13.09.2021 апаратника оброблення зерна Удовичко І.О. Із записами про звільнення з роботи внесеними до їх трудових книжок вищевказані працівники станом не були ознайомлений під розпис в особистій картці типової форми П-2.
Окремі працівники ТОВ «Агродмитрівське» до початку роботи за укладеним трудовим договором не інформуються власником або уповноваженим ним органом під розписку про умови праці. Так, наприклад, наказом ТОВ «Агродмитрівське» від 09.09.2021 було прийнято на роботу з 10.09.2021 на посаду охоронника Рогового І.М., наказом від 05.09.2021 № 51 було прийнято на роботу з 16.09.2021 на посаду охоронника Кондратенка В.П., наказом від 25.10.2021 № 56 було прийнято на роботу з 26.10.2021 на посаду підсобного робітника Згоду В.В. Зазначені працівники до початку роботи за укладеним трудовим договором не були проінформовані власником або уповноваженим ним органом під розписку про умови праці, а саме на час проведення контрольного заходу станом на 21.01.2021 вказані працівники не були ознайомлені під розписку з посадовими обов’язками.
Строк випробування при прийнятті на роботу окремих працівників посади яких відносяться до посад робітників, становить більше ніж один місяць. Так, наприклад наказом Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» від 22 листопада 2021 № 38 було прийнято на роботу з 23.11.2021 тракториста Колодій М.В. У наказі про прийняття на роботу вищевказаному працівнику встановлено строк випробування 3 місяці.
Окремим працівникам ТОВ «Агродмитрівське» не було праведено оплату праці за роботу у надурочний час в подвійному розмірі. Так, згідно табелю обліку робочого часу за січень 2021 року охоронником Денисенком І.М. було всього відпрацьовано 176 годин при місячній нормі тривалості робочого часу 151 година, охоронником Діденком С.Г. було всього відпрацьовано 153 години при місячній нормі тривалості робочого часу 151 година. На час проведення планового контрольного заходу не було проведено оплату відпрацьованих надурочних годин у подвійному розмірі відповідно охороннику Денисенку І.М. - 25 годин, охороннику Діденку С.Г. – 3 години.
Виплата заробітної плати працівникам ТОВ «Агродмитрівське» в тому числі і працівникам Філії Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» проводиться з недотриманням строків виплати визначених у колективному договорі. Так, відповідно до пункту 13.5 діючого колективного договору укладеного між адміністрацією і трудовим коллективом ТОВ «Агродмитрівське», заробітна плата повинна виплачуватись : - за першу половину місяця -23 числа поточного місяця; - за другу половину місяця – 07 числа наступного місяця. Строк виплати заробітної плати за першу половину місяця погіршує порівняно з чиним законодавством становище працівників і відповідно не може бути дійсним., так як згідно чинного законодавства кінцевий термін виплати заробітної плати за першу половину місяця повинен становити не пізніше 22 числа поточного місяця. Виплата заробітної плати працівникам ТОВ «Агродмитрівське» та Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» за першу половину жовтня 2021 року була проведена 23.10.2021 в загальній сумі 420890,00 грн відповідно до платіжного доручння № 1 та в загальеій сумі 319100,00 грн відповідно до платіжного дорочуення № 6579, виплата заробітної плати за другу половину жовтня 2021 року була проведена 10.11.2021 в загальній сумі 452077,18 відповідно до платіжного доручення № 1 та в загальній сумі 297802,26 грн відповідно до платіжного доручення № 6591 Виплата заробітної плати за другу половину грудня 2021 року була проведена працівникам ТОВ «Агродмитрівське» 24.01.2022 в загальній сумі 359164,57 грн згідно платіжного доручення № 1, виплата заробітної плати за другу половину грудня 2021 року працівникам Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» була проведена 21.01.2022 в загальній сумі 350589,43 грн згідно платіжного доручення № 6750. Виплата заробітної плати за першу половину січня 2022 року працівникам ТОВ «Агродмитрівське» в тому числі і Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» була проведена 25.01.2022 в загальній сумі 215950,00 грн згідно платіжного доручення № 1 та в загальній сумі 275600,00 грн згідно платіжного доручення № 6764.
Покарання:
18.01.2022 2965327 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Об'єкти:
Філія Бахмацький елеватор
16500, Чернігівська обл.. , Ніжинський р-н, (Бахмацький р-н ), м. Бахмач, вул. Петровського, буд. 56
Учасники:
Михайленко Алла Василівна — Головний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин-державний фітосанітарний інспектор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.01.2022 3053969 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Зубок Володимир Миколайович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області
Литвиненко О.О. — Директор
Литвиненко О О — Директор
Порушення:
На підприємстві допускається змішування відходів з ресурсно-цінними для утилізації чи захоронення яких в Україні існують відповідні технології
Не ведення в повному обсязі первинного поточного обліку відходів згідно до затвердженої форми журналу №1-ВТ
Не обраховано Пзув (показник загального утворення відходів, та в разі необхідності отримати відповідний дозвільний документ в органі виконавчої влади
Наявність незначних проливів паливно-мастильних матеріалів на площадках з твердим покриттям, порушення правил їх зберігання та транспортування
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.01.2022 3089375 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
22 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Сільськогосподарське підприємство
16572, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, Смт Дмитрівка, вул. Романкова, 2
Елеваторний комлекс
16500, Чернігівська обл., Ніжинський р-н, м. Бахмач, вул. Даньківський Шлях, 56
Учасники:
Литвиненко Олександр Олексійович — директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Агродмитрівське»
Мусієнко Олександр Миколайович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Ніжинського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області
Пасічник Андрій Олександрович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Ніжинського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області
Порушення:
Працівники Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» не забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання (фільтрувальними протигазами)
Адміністративно-побутові будівлі ТОВ «Агродмитрівське» не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) адміністративно-побутових будівель ТОВ «Агродмитрівське» не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Склади для зберігання зерна ТОВ «Агродмитрівське» не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації)
Адміністративно-офісна будівля Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) адміністративно-побутових будівель Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Склади для зберігання зерна ТОВ «Агродмитрівське» не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей
Склади для зберігання зерна Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) адміністративно-офісної будівлі ТОВ «Агродмитрівське» не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Адміністративно-офісна будівля, адміністративно-побутові будівлі, ангари для техніки, склади для зберігання зерна ТОВ «Агродмитрівське» не захищено від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Адміністративно-побутові будівлі Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей
Адміністративно-побутові будівлі ТОВ «Агродмитрівське» не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації)
Адміністративно-офісна будівля ТОВ «Агродмитрівське» не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей
Адміністративно-офісна будівля ТОВ «Агродмитрівське» не обладнана системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації)
Склади для зберігання зерна Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації)
Адміністративно-побутові будівлі Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації)
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) складів для зберігання зерна ТОВ «Агродмитрівське» не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) адміністративно-офісної будівлі Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) складів для зберігання зерна Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Адміністративно-офісна будівля Філії «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське» не обладнана системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації)
На об’єкті підвищеної небезпеки ТОВ «Агродмитрівське» не впроваджено автоматизовану систему раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та систему оповіщення
Працівники ТОВ «Агродмитрівське» не забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання (фільтрувальними протигазами)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.11.2021 2955235 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Кроковна Ярина Григорівна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 2 Управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Під час проведення перевірки встановлено : у звітах до Пенсійного фонду вказаний невірний РНОКПП по 1 застрахованій особі за 2003 рік, по 1 застрахованій особі за 2003-2004 рр., що не відповідають РНОКПП застрахованих осіб
Покарання: відсутні
06.08.2021 2891593 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.06.2021 2858175 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Коваленко Олена Віталіївна — головний бухгалтер
Кроковна Ярина Григорівна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 2 Управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
В результаті перевірки встановлено розбіжності між даними індивідуальних відомостей та даними РНОКПП по застрахованій особі.
Покарання: відсутні
25.03.2021 2551823 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: виконання вимог приписів
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ріпа Сергій Миколайович — головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель у Бахмацькому, Борзнянському, Коропському, Сосницькому районах Управління з контролю за використання та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.02.2021 2528203 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Кроковна Ярина Григорівна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 2 Управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
В результаті перевірки встановлено розбіжності між даними індивідуальних відомостей до Реєстру застрахованих осіб та даними РНОКПП. Номер облікової картки застрахованої у звітах до Пенсійого фонду за 2002-2003 роки вказаний невірно.
Покарання: відсутні
14.01.2021 2256236 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Учасники:
Ріпа Сергій Миколайович — головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель у Бахмацькому, Борзнянському, Коропському, Сосницькому районах Управління з контролю за використання та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області
Порушення:
самовільне зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності, площею 0,71 га, на території Фастовецької сільської ради Бахмацького району Чернігівської області
самовільне зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності, площею 1,0 га, на території Фастовецької сільської ради Бахмацького району Чернігівської області
самовільне зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності, площею 1,02 га, на території Фастовецької сільської ради Бахмацького району Чернігівської області
самовільне зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності, площею 0,85га, на території Фастовецької сільської ради Бахмацького району Чернігівської області
самовільне зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності, площею 1,14 га, на території Фастовецької сільської ради Бахмацького району Чернігівської області
самовільне зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності, площею 1,2 га, на території Фастовецької сільської ради Бахмацького району Чернігівської області
самовільне зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності, площею 0,65 га, на території Фастовецької сільської ради Бахмацького району Чернігівської області
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
14.01.2021 2341858 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Відділення ТОВ "Агродмитрівське"
16500, Чернігівська обл., Бахмацький р-н, м. Бахмач, вул. Даньківський Шлях, 56
Віділення ТОВ "Агродмитрівське" (вул. Романкова, 2)
16500, Чернігівська обл., Бахмацький р-н, Смт Дмитрівка, вул. Романкова, 2
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.01.2021 2429618 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, крім суб’єктів господарювання, які відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.08.2020 2150308 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Чернігівській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: щодо перевірки дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, на виконання доручення П рем’єрміністра України Дениса Ш мигаля від 06.08.2020 № 33547/0/1-20 та окремого доручення т.в.о. Голови Держпраці від 17.08.2020 № Д-320/1/4.3-20
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Литвиненко О О — директор
Маньковський Ростислав Леонідович — Заступник начальника відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управління Держпраці у Чернігівській області
Майорчик Максим Ігоревич — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Чернігівській області
Литвиненко О.О. — директор
Порушення:
Склад тимчасового зберігання аміачної селітри не має на воротах або на стінах з боку воріт написів «Аміачної селітра», «Вогненебезпечно!», «Не палити!», що є порушенням п. 7.1.7. НПАОП 0.00-1.44-09 «Правил охорони праці при переробці та зберіганні аміачної селітрі насипом»
Інструктажі з питань охорони праці на робочому місці не завжди завершуються перевіркою знань та допуском до роботи з відміткою в журналі реєстрації інструктажів на робочому місці, що є порушенням п. 6.9 НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведенні навчання і перевірки знань з питань охорони праці»
Не проведено атестацію робочих місць завідувача складом та підсобного робітника, що є порушенням ст. 13 ЗУ «Про охорону праці».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
30.07.2020 2149397 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Чернігівській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Діденко Сергій Костянтинович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області
Литвиненко Олександр Олексійович — Директор ТОВ "Агродмитрівське"
Порушення:
Не забезпечено виконання вимог дозволу на спеціальне водокористування, щодо обладнання артезіанських свердловин водовимірювальними приладами.
Забезпечити дотримання Правил технічної експлуатації установок очистки газу щодо: - проведенняогляду ГОУ для оцінкиїхтехнічногостану створенноюкомісією; - проведення технічного навчання і перевірка знань з правил технічної експлуатації установок очистки газу інженерно-технічного та обслуговуючого персоналу.
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
13.07.2020 1715246 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Віділення ТОВ "Агродмитрівське"
16572, Чернігівська обл., Бахмацький р-н, смт. Дмитрівка, вул. Незалежності, 6
Філія «Бахмацький елеватор» ТОВ «Агродмитрівське»
16572, Чернігівська обл., Бахмацький р-н, м. Бахмач, вул. Даньківський Шлях, 56
Віділення ТОВ "Агродмитрівське" (вул. Романкова, 2)
16500, Чернігівська обл., Бахмацький р-н, Смт Дмитрівка, вул. Романкова, 2
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.07.2020 1800365 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.02.2019 1616796 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Литвиненко Олександр Олексійович — Директор ТОВ «Агродмитрівське»
Порушення:
Склади для зберігання зерна товариства з обмеженою відповідальністю не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Територія товариства з обмеженою відповідальністю не забезпечено пожежними щитами (стендами) згідно норм належності.
Ангари для техніки та склади для зберігання зерна товариства з обмеженою відповідальністю не захищені від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Працівники товариства з обмеженою відповідальністю не забезпечені засобами радіаційного та хімічного захисту (фільтрувальними протигазами для захисту населення).
Адміністративно-побутові будівлі товариства з обмеженою відповідальністю не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівель та споруд товариства з обмеженою відповідальністю не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Територію, будівлі, споруди, установки та приміщення товариства з обмеженою відповідальністю не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників.
Дерев’яні конструкції (опори, галереї тощо) всередині зерноскладів товариства з обмеженою відповідальністю не оброблені вогнезахисною речовиною.
Склади для зберігання зерна товариства з обмеженою відповідальністю не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей типу 1.
Керівник об’єкта не пройшов навчання та перевірку знань з питань цивільного захисту в встановленому законодавством порядку.
Адміністративно-офісна будівля товариства з обмеженою відповідальністю не обладнана системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Покарання: відсутні
13.02.2019 1616818 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Олійник Людмила Миколаївна — Директор філії «Бахмацький елеватор» Товариства з обмеженою відповідальністю «Агродмитрівське»
Порушення:
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівель та споруд філії не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Працівники філії не забезпечені засобами радіаційного та хімічного захисту (фільтрувальними протигазами для захисту населення).
Адміністративно-офісна будівля філії не обладнана системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Територію, будівлі, споруди, установки та приміщення товариства з обмеженою відповідальністю не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників.
Дерев’яні конструкції (опори, галереї тощо) всередині зерноскладів елеваторного господарства не оброблені вогнезахисною речовиною.
Склади для зберігання зерна філії не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Склади для зберігання зерна філії не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей типу 1.
Адміністративно-побутові будівлі філії не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Покарання: відсутні
14.01.2019 1427222 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
75 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення:
На приводах комутаційних апаратів відсутні чіткі написи положення «включено» та «відключено»
Інструкції з охорони праці, що діють на підприємстві не переглядались в установлені терміни (не рідше одного разу на 5 років, а для професій і видів робіт з підвищеною небезпекою - не рідше одного разу на 3 роки),
Виробничі відходи, сміття, непридатні деталі, вузли і агрегати своєчасно не прибираються і накопичуються не на спеціально відведених площадках
На оглядовій канаві в майстерні відсутній розсікач висотою 0,15- 0,2 м.,
Відповідальна особа за електрогосподарство інженер Борисенко С.В. (наказ № 12 від 03.05.2018р.) не має відповідної групи допуску з електробезпеки
Не розроблена програма стажування для оператора АЗС.
Відсутні програми стажування для працівників,
Не усунуті порушення раніше виданого припису №118/05.01 від 21.12.2016р., список працівників , які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не погоджений з Управлінням Держпраці.
В ремонтній майстерні заточувальний верстат не відповідає вимогам безпеки (відсутній захисний екран зблокований з пусковим пристроєм, відсутній захисний кожух)
Не усунуті порушення раніше виданого припису №118/05.01 від 21.12.2016р. і не розроблені та відповідно затверджені посадові інструкції та інструкції з охорони праці по професіям та видам робіт для електротехнічних та електротехнологічних працівників.
Захисне заземлення механічної майстерні (протокол №050-02 від 18.06.18р. ПП «РЕ- Форма») та його опір не відповідають вимогам нормтаПТЕЕс
На підприємстві не достатньо здійснюється контроль за дотриманням працівниками вимог законів та інших нормативноправових актів з охорони праці
Наказом по підприємству із числа посадових осіб не призначені відповідальні за справний стан та безпечну експлуатацію наступного обладнання та об’єктів: транспортних засобів; драбин; зварювальних апаратів та їх зберігання; проведення вогневих робіт експлуатацію металообробного обладнання обслуговування небезпечного технологічного обладнання(машин, механізмів сільськогосподарського виробництва)
Не усунуті порушення раніше виданого припису №118/05.01 від 21.12.2016р. і не представлена в повному обсязі вся необхідна технічна документація у відповідальної особи за електрогосподарство
На робочих місцях біля верстатів відсутні інструкції з охорони праці.
Працівники які потребують професійного добору (водії автотранспортних засобів) не проходять щорічне спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці,
Роботи в електроустановках не оформляються нарядом - допуском, розпорядженням та затвердженим переліком робіт в порядку поточної експлуатації під час обслуговування та ремонту електроустановок.
Не розроблено перелік питань для первинного (повторного) інструктажів з питань охорони праці.
Не проводиться перевірка технічного стану при випуску транспортних засобів на лінію та поверненні їх з лінії згідно Порядку перевірки технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками, затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв’язку України 05.08.2008 № 974, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01.09.2008 за № 794/15485.
В майстерні на дільниці накачування шин відсутня таблиця робочих тисків у шинах транспортних засобів, які експлуатуються на підприємстві
На підприємстві не проводиться що піврічна перевірка вантажних транспортних засобів (відсутні графіки перевірок),
На підставках (козелках) у майстерні не зазначене граничнодопустиме навантаження,
Не розроблено екзаменаційні білети для проведення перевірки знань з питань охорони праці у оператора АЗС, з урахуванням специфіки роботи
Не розроблений план роботи служби охорони праці підприємства на 2019 рік
На дні (підлозі) оглядової канави у майстерні відсутні міцні дерев’яні решітки (трапи),
Підлога в приміщенні майстерні не рівна
Не усунуті порушення раніше виданого припису №118/05.01 від 21.12.2016р., служба охорони праці не виконує своїх функцій по контролю за безпечною експлуатацією електроустановок, відсутні підтверджуючі документи.
Працівники, які виконують роботи підвищеної небезпеки не пройшли чергове щорічне спеціальне навчання та перевірку знань з питань охорони праці,
Не призначені відповідальні працівники за безпеку робіт, що виконується в електроустановках(організаційні заходи) під час обслуговування та ремонту
Не пред’явлені заключні акти про проходження працівниками періодичних медичних оглядів.
Не усунуті порушення раніше виданого припису №118/05.01 від 21.12.2016р. і не забезпечене проведення технічного огляду електроустановок, відсутні підтверджуючі документи.
Положення про службу охорони праці, положення про систему управління охороною праці, положення про роботу уповноважених найманими працівниками з питань охорони праці, положення про навчання з питань охорони праці потребують доопрацювання в зв’язку зі змінами в законодавстві,
В інструкції з охорони праці №30 “Для оператора АЗС” відсутній підпис розробника.
Опір ізоляції (протокол №050-01 від 18.06.18р. ПП «Ре - Форма») виміряний без марки та перерізу проводів та кабелів, передбачених протоколом та вимогами правил. НПАОП 40.1 -1.21 -98 п.1.3.1, п.7.6.36
Не представлено підтверджуючі документи щодо періодичного проведення оглядів дихальних клапанів СМДК-50 резервуарів АЗС, а саме: -в весняно-літній період 2 рази на місяць; -в осінньо-зимовий період 1 раз на 10 днів. Паспорт завода виготовлювача на дихальний клапан р.6
Не пред’явлено наказ про призначення особи відповідальної за безпечну експлуатацію автотранспортних засобів
Не представлені підтверджуючі документи про проходження навчання та перевірки знань з електробезпеки електротехнологічних працівників (2 група допуску).
Не усунуті порушення раніше виданого припису №118/05.01 від 21.12.2016р. і не розроблене та відповідно затверджене Положення про енергетичну службу товариства з визначеною системою управління електрогосподарством, організаційною структурою, основними функціями та задачами
Транспортні засоби не в повному обсязі укомплектовані знаками аварійної зупинки, упорними колодками та аптечками,
Не складені та відповідно затверджені переліки робіт , що виконуються за нарядами, розпорядженнями та в порядку поточної експлуатації під час обслуговування та ремонту електроустановок.
Відповідальний за безпечну експлуатацію автотранспорту не пройшов навчання та перевірку знань згідно НПАОП 0.00-1.62-12 Правил охорони праці на автомобільному транспорті зареєстрованих в Мін’юсті України від 01.08.12 №1299/21611.
На підприємстві не проведений аудит охорони праці з оцінкою технічного стану виробничого обладнання
Не усунуто порушення раніше виданого припису № 74/74/06-07 від 02.12.16р., а саме: -не видимий загальний контур заземлення резервуарів; -в підвальному приміщенні резервуарів відсутнє освітлення (в вибухо-захищеному виконанні).
Службою охорони праці не видаються керівникам структурних підрозділів підприємства обов’язкові для виконання приписи щодо усунення наявних недоліків
На робочих місцях відсутні інструкції з ОП для водіїв,
На в’їзді до території підприємства відсутній схематичний план (схема руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в’їздів тощо)
Не представлені паспорта заземлюючих пристроїв електроустановок та електрообладнання, що експлуатується з виміряними опорами заземлення
Не розроблено графік ППР на 2019 рік
На підприємстві не проводиться вибракування інструменту та пристроїв
В наказах про прийняття працівників на роботу не зазначаються конкретні умови праці, пільги та компенсації з якими ознайомлений працівник під час прийняття на роботу, що є порушенням Статті 5,7 ЗУ № 2694..
Не розроблено плани-графіки проведення навчання з питань охорони праці
Не усунуті порушення раніше виданого припису №118/05.01 від 21.12.2016р. і не визначена достатня кількість електротехнічних працівників
Не проведено періодичні обстеження і дефектоскопія резервуарів 3 дизельним паливом та бензином для визначення їх дійсного технічного стану
Частини транспортних засобів вивішуються за допомогою випадкових предметів (дошки тощо), замість підставок (козелків),
Не усунуті порушення раніше виданого припису №118/05.01 від 21.12.2016р., відсутній оперативний журнал, в якому повинні фіксуватися огляди, виявлення та ліквідація несправностей в електроустановках
Не проведено декларування безпеки об'єкта підвищеної небезпеки.
Не усунуті порушення раніше виданого припису №118/05.01 від 21.12.2016р. і не визначений та відповідно не встановлений порядок ретельного спостереження за електроустановками та електрообладнанням електротехнічними та електротехнологічними працівниками.
Не пред’явлено плани-графіки роботи спеціаліста з охорони праці,
Не розроблено комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці на підприємстві
Працівники не в повній мірі забезпечені спецодягом
На підприємстві не організоване зберігання деталей, вузлів і агрегатів у відведених для цього місцях на стелажах,
Відсутній перелік робіт з підвищеною небезпекою, для виконання яких потрібне попереднє спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці
Особам, які суміщують професії не проведено інструктаж за професіями, що суміщуються.
В ремонтній майстерні оглядова канава не обладнана стаціонарними колесо відбійними пристроями для коліс транспортного засобу
Не отримано дозвіл на експлуатацію (застосування) машин, механізмів устаткування підвищеної небезпеки. (Обладнання призначене для експлуатації в потенційно вибухонебезпечному середовищі- паливороздавальні колонки).
Не усунуті порушення раніше виданого припису №118/05.01 від 21.12.2016р. і не проведене опосвідчення стану безпеки електроустановок, відсутні підтверджуючі документи
Не усунуті порушення раніше виданого припису №118/05.01 від 21.12.2016р. і не визначений порядок підготовки робочого місця та допуск до роботи в електроустановках, в т.ч. і відряджених працівників (Бахмацький РЕМ та інші).
Не проводиться щозмінний передрейсовий медичний огляд водіїв транспортних засобів,
Оператору АЗС Трепачко В.С. не проведено щорічне спецнавчання та перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з питань охорони праці.
На деяких транспортних засобах виявлено підтікання мастила з системи мащення,
Не представлено документи регулювання та налаштування дихальних клапанів СМДК-50 на встановлений тиск та вакуум відповідно до паспорта завода виготовлювача (тиск спрацювання 180-190 мм.вод.ст., вакуум спрацювання 20-25 мм.вод.ст.). Паспорт завода виготовлювача
Оператору АЗС не проведено інструктаж правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій
Підніжки та спеціальні площадки на транспортних засобах мають зношену рифлену поверхню
Журнал інструктажів з питань охорони праці на робочому ведеться з порушенням (не вказуються номера інструкцій по яким проводиться інструктаж працівникам).
Не ведеться журнал перевірки технічного стану транспортних засобів, де повинні записуватись виявлені несправності, поломки та пошкодження
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.01.2019 1461259 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Олійник Людмила Миколаївна — директор філії «бахмацький елеватор»
Діденко Сергій Костянтинович — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області
Литвиненко Олександр Олексійович — Директор ТОВ "Агродмитрівське"
Порушення:
Не забезпечено виконання вимог дозволу на спеціальне водокористу вання щодо обладнання свердловин водовимірювальними приладами
Не забезпечено дотримання Правил технічної експлуатації установок очистки газу
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.01.2019 1393893 Геологічне вивчення надр, їх використання та охорона, а також використання і переробка мінеральної сировини (державний гірничий нагляд) Державна служба України з питань праці Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері державного гірничого нагляду
Учасники:
Порушення:
Не надані дані про хімічний та бактеріологічний аналіз видобутої води (не виконуються вимоги дозволу на спецводокористування Укр № 516 А/Чрн) п. 7 ст. 44 Водного Кодексу України; ст. 66 Водного Кодексу України
На шафі електроживлення свердловини не вказано клас напруги електроустановки
Не вимірюється динамічний та статичний рівень в експлуатаційній свердловині, (не виконуються вимоги дозволу на спецводокористування Укр № 516 А/Чрн) (ст. 66 Водного Кодексу України)
Свердловина не обладнана водовимірювальним приладом (не виконуються вимоги дозволу на спецводокористування Укр № 516 А/Чрн ) ст. 66 Водного Кодексу України, не виконуються вимоги ПКМУ № 963 від 08.10.2012 р.
Територія першого поясу зони санітарної охорони свердловини утримується в неналежному стані (використовується під склад господарських матеріалів , частково відсутня огорожа) п.6 ст. 44 Водного кодексу України (не виконуються вимоги дозволу на спецводокористування Укр № 516 А/Чрн ), ст. 66 Водного Кодексу України; ПКМУ № 2024 від 18.11.1998
На шафі електроживлення свердловини відсутні диспетчерські найменування
На шафі електроживлення свердловини знаки електробезпеки потребують оновлення
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.01.2019 1564963 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Учасники:
Іванько Володимир Вікторович — Заступник директора
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.01.2019 1560042 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Учасники:
Іванько Володимир Вікторович — Заступник директора
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.10.2018 1360416 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Олійник Людмила Миколаївна — Директор філії «Бахмацький елеватор» Товариства з обмеженою відповідальністю «Агродмитрівське»
Порушення:
Адміністративно-офісна будівля філії не обладнана системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Дерев'яні конструкції (опори, галереї тощо) всередині зерноскладів елеваторного господарства не оброблено вогнезахисною речовиною.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівель та споруд філії не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Склади для зберігання зерна філії не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Склади для зберігання зерна філії не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей типу 1.
Працівники філії не забезпечені засобами радіаційного та хімічного захисту (фільтрувальними протигазами для захисту населення).
Керівник об’єкта не пройшов навчання та перевірку знань з питань цивільного захисту в установленому законодавством порядку.
Територію, будівлі, споруди, установки та приміщення філії не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників.
Адміністративно-побутові будівлі філії не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.10.2018 1360415 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Литвиненко Олександр Олексійович — Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Агродмитрівське»
Порушення:
Територію, будівлі, споруди, установки та приміщення товариства з обмеженою відповідальністю не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників.
Склади для зберігання зерна товариства з обмеженою відповідальністю не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Працівники товариства з обмеженою відповідальністю не забезпечені засобами радіаційного та хімічного захисту (фільтрувальними протигазами для захисту населення).
Адміністративно-побутові будівлі товариства з обмеженою відповідальністю не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Склади для зберігання зерна товариства з обмеженою відповідальністю не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей типу 1.
Територія товариства з обмеженою відповідальністю не забезпечена достатньою кількістю пожежних щитів (стендів).
Транспорт з двигунами внутрішнього згоряння товариства з обмеженою відповідальністю не має іскрогасників.
Дерев'яні конструкції (опори, галереї тощо) всередині зерноскладів товариства з обмеженою відповідальністю не оброблено вогнезахисною речовиною.
Керівник об’єкта не пройшов навчання та перевірку знань з питань цивільного захисту в установленому законодавством порядку.
Товариство з обмеженою відповідальністю не забезпечено проведення ідентифікації та паспортизації відповідно до Положення про паспортизацію потенційно небезпечних об'єктів, затвердженого наказом МНС від 18.12.2000 № 338 (z0062-01), зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 24.01.2001 за № 62/5253 (у редакції наказу МНС від 16.08.2005 № 140 (z0970-05), зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 01.09.2005 за № 970/11250).
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівель та споруд товариства з обмеженою відповідальністю не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Ангари для техніки та склади для зберігання зерна товариства з обмеженою відповідальністю не захищені від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Адміністративно-офісна будівля товариства з обмеженою відповідальністю не обладнана системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
02.07.2018 509824 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Будівлі підприємтсв харчової промисловості
16500, Чернігівська обл., Бахмацький р-н, Смт Дмитрівка, вул. Незалежності, 6
Будівлі підприємтсв харчової промисловості
16500, Чернігівська обл., Бахмацький р-н, м. Бахмач, вул. Даньківський Шлях, 56
Учасники:
Олійник Людмила Миколаївна — Директор філії «Бахмацький елеватор» Товариства з обмеженою відповідальністю «Агродмитрівське»
Литвиненко Олександр Олексійович — Директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Агродмитрівське»
Бойко Микола Григорович — інженер з охорони праці товариство з обмеженою відповідальністю «агродмитрівське»
Порушення:
Адміністративно-офісна будівля товариства з обмеженою відповідальністю не обладнана системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Склади для зберігання зерна товариства з обмеженою відповідальністю не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей типу 1.
Територія товариства з обмеженою відповідальністю не забезпечена достатньою кількістю пожежних щитів (стендів).
Адміністративно-офісна будівля філії не обладнана системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Склади для зберігання зерна філії не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей типу 1.
Адміністративно-побутові будівлі філії не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Керівник об’єкта не пройшов навчання та перевірку знань з питань цивільного захисту в установленому законодавством порядку.
На в’їздах (виїздах) на територію товариства з обмеженою відповідальністю відсутні схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Транспорт з двигунами внутрішнього згоряння товариства з обмеженою відповідальністю не має іскрогасників.
Працівники товариства з обмеженою відповідальністю не забезпечені засобами радіаційного та хімічного захисту (фільтрувальними протигазами для захисту населення).
Дерев'яні конструкції (опори, галереї тощо) всередині зерноскладів елеваторного господарства не оброблено вогнезахисною речовиною.
Дерев'яні конструкції (опори, галереї тощо) всередині зерноскладів товариства з обмеженою відповідальністю не оброблено вогнезахисною речовиною
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівель та споруд філії не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Склади для зберігання зерна товариства з обмеженою відповідальністю не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Працівники філії не забезпечені засобами радіаційного та хімічного захисту (фільтрувальними протигазами для захисту населення).
Адміністративно-побутові будівлі товариства з обмеженою відповідальністю не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Територію, будівлі, споруди, установки та приміщення товариства з обмеженою відповідальністю не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників.
Керівник об’єкта не пройшов навчання та перевірку знань з питань цивільного захисту в установленому законодавством порядку.
Територію, будівлі, споруди, установки та приміщення філії не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників.
Склади для зберігання зерна філії не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації).
Територію, будівлі, споруди, установки та приміщення товариства з обмеженою відповідальністю не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників. Ангари для техніки та склади для зберігання зерна товариства з обмеженою відповідальністю не захищені від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Товариство з обмеженою відповідальністю не забезпечено проведення ідентифікації та паспортизації відповідно до Положення про паспортизацію потенційно небезпечних об'єктів, затвердженого наказом МНС від 18.12.2000 № 338 (z0062-01), зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 24.01.2001 за № 62/5253 (у редакції наказу МНС від 16.08.2005 № 140 (z0970-05), зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 01.09.2005 за № 970/11250);
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівель та споруд товариства з обмеженою відповідальністю не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
На автозаправочному пункті товариства з обмеженою відповідальністю відсутні плакати, які містять обов’язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки.
Покарання: відсутні