Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (200)
Дозвільні документи
Перевірки (9)

СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КООПЕРАТИВ "ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ"

#03768173

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
21.09.2021 2910242 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: контроль виконання вимог припису від 22.04.2021 року № 15/11.2-12/461-987,
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Перебийносюк Руслан Миколайович — головний державний інспектор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.09.2021 2909095 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
48 порушень
Предмет перевірки: виконання раніше запропонованих приписами заходів
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Крамаренко А.Х. — директор
Крамаренко А Х — директор
Клімов Андрій Іванович — Заступник начальника ВЗНС Білгород-Дністровського РУ Головного управління ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
На вогнегасниках які експлуатуються відсутні: облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації; пломби на пристроях ручного пуску; бирки та маркувальні написи на корпусі, червоне сигнальне пофарбування згідно з державними стандартами. На вогнегасниках які експлуатуються відсутні: облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації; пломби на пристроях ручного пуску; бирки та маркувальні написи на корпусі, червоне сигнальне пофарбування згідно з державними стандартами.
Орендарями підприємства не подана декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
На підприємстві не визначений порядок проведення вогневих робіт
Не здійснюється навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Біля пожежної водойми не встановлено покажчик (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесенням на нього літерного індексу ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількість пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми. (Мехток)
Відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
При прийнятті на роботу працівники не пройшли інструктажі з питань пожежної безпеки на робочому місці. Особи, яких приймають на роботу, пов'язану з підвищеною пожежною небезпекою, попередньо (до початку самостійного виконання роботи) не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум).
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».загальної кількості працівників
Електрощити групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Місце проведення вогневих робіт на постійних та тимчасових місцях не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасником, ящиком з піском та лопатою).
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки.
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об'єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі. Працівники охорони не мають список посадових осіб об'єкта із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
Для відкривання і закривання пробок металевої тари та проведення інших робіт у вибухонебезпечних зонах на АЗС відсутній набір інструменту з металу, що не утворює іскор.
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони.
Допущено до роботи працівники які не пройшли навчання, інструктажі і перевірку знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
Не забезпечено підприємство адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
Допускаються до зварювальних та інших вогневих робіт особи, які не мають кваліфікаційних посвідчень та не пройшли у встановленому порядку навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму та щорічної перевірки знань з одержанням спеціального посвідчення.
Відсутні куточки з наочною агітацією на протипожежну тематику, яка повинна забезпечуватися шляхом проведення організаційних заходів та технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат і зменшення негативних екологічних наслідків у разі їх виникнення, створення умов для успішного гасіння пожеж
На складі резервуарного парку відсутній запас вогнегасних речовин, а також засобів їх подавання в кількості, необхідній для гасіння пожежі в найбільшому резервуарі;
Керівником об'єкта та/або підприємства своїм розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів. Куріння за межами спеціально відведених місць забороняється.
Відповідальні за протипожежний стан особи не пройшли навчання з питань пожежної безпеки з отриманням спеціальних посвідчень у порядку, встановленому законодавством.
Підлога з горючих матеріалів не захищена під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0,7 х 0,5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі. (Автогараж)
Приміщення та територія не забезпечені в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Не виконано технічне діагностування наявних вогнегасників за допомогою організації яка має ліцензію на право проведення вищевказаних робіт.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж. (Адмінбудівля, автогараж)
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Територія підприємства, будинки, споруди, приміщення, технологічні установки не забезпечені в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку. Бочки для зберігання води з метою пожежогасіння повинні мати місткість не менше ніж 0,2 м-3 і мають бути укомплектовані пожежним відром місткістю не менше ніж 0,008 м-3. Їх кількість у приміщеннях повинна визначатися з розрахунку одна бочка на 250-300 м-2 захищуваної площі.
У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Для кожного приміщення об'єкта не розроблені та не затверджені керівником об'єкта інструкції про заходи пожежної безпеки.
Не надано результати перевірки пристроїв блискавкозахисту організацією, що має відповідну ліцензію на проведення даних робіт у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд"..
До роботи на АЗС допускаються особи, які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму і не мають про це відповідне посвідчення
Пожежні щити недоукомплектовані засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.,), на пожежних щитах (стендах) необхідно вказувати їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000м-2 захищуваної площі. Ящики для піску, які є елементом конструкції пожежного стенда, повинні мати місткість не менше ніж 0,1 м-3. Конструкція ящика повинна забезпечувати зручність діставання піску та виключати потрапляння сміття й атмосферних опадів.
На підприємстві не створена добровільна пожежна охорона, з метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння.  робочі креслення конструкцій блискавковідводів (будівельна частина), конструктивних елементів захисту від вторинних проявів блискавки, від занесень високих потенціалів через наземні і підземні металеві комунікації, від ковзних іскрових каналів і розрядів у грунті; приймальну документацію (акти прийняття в експлуатацію пристроїв блискавкозахисту разом з додатками: актами на приховані роботи і актами випробувань пристроїв блискавкозахисту і захисту від вторинних проявів блискавки і занесення високих потенціалів).
Допускаються до роботи особи, які не пройшли навчання, протипожежного інструктажу і перевірки знань з питань пожежної безпеки.
 Адміністративні та виробничо-складські приміщення не обладнані системами протипожежного захисту (автоматичні системи пожежної сигналізації та пожежогасіння)
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
В приміщеннях допускається: підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); (Приміщення кухні) експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією; застосування саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам ПУЕ, що пред'являються до переносних (пересувних) електропроводок; користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з'єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами; підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи та експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами);
Територія складу ЛЗР не обгороджувано огорожею з негорючих матеріалів висотою не менше 2 м заввишки;
Нове будівництво складу ЛЗР здійснювано не на підставі проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
На кожний резервуар не складено технологічну карту, в якій вказуються номер резервуара, його тип, призначення, максимальний рівень наливання, мінімальний залишок, швидкість наповнення і випорожнювання;
Не проведено керівником додаткове практичне навчання з працівниками правилам користування первинними засобами пожежогасіння.
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Не забезпечено територію блискавко захистом у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.04.2021 2282747 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Нирян Юрій Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Перебийносюк Руслан Миколайович — головний державний інспектор
Порушення:
порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства про працю
Покарання: відсутні
12.04.2021 2351184 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
49 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Сільхозгосподарство
68211, Одеська обл., Саратський р-н, С. Петропавлівка, вул. Леніна, буд. 143
Учасники:
Гросу Олег Іванович — Головний інспектор Б-Дністровського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Нове будівництво складу ЛЗР здійснювано не на підставі проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони.
Пожежні щити недоукомплектовані засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.,), на пожежних щитах (стендах) необхідно вказувати їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000м-2  захищуваної площі. Ящики для піску, які є елементом конструкції пожежного стенда, повинні мати місткість не менше ніж 0,1 м-3. Конструкція ящика повинна забезпечувати зручність діставання піску та виключати потрапляння сміття й атмосферних опадів.
Електрощити групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не проведено керівником додаткове практичне навчання з працівниками правилам користування первинними засобами пожежогасіння.
Відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим.
На підприємстві не визначений порядок проведення вогневих робіт
На складі ЛЗР відсутня обвалування, перехідні містки, сходи, огорожі.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не виконано технічне діагностування наявних вогнегасників за допомогою організації яка має ліцензію на право проведення вищевказаних робіт.
Біля пожежної водойми не встановлено покажчик (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесенням на нього літерного індексу ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількість пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми. (Мехток)
Не забезпечено територію блискавко захистом у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об'єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі. Працівники охорони не мають список посадових осіб об'єкта із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
На вогнегасниках які експлуатуються відсутні: облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації; пломби на пристроях ручного пуску; бирки та маркувальні написи на корпусі, червоне сигнальне пофарбування згідно з державними стандартами.
Орендарями підприємства не подана декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Допущено до роботи працівники які не пройшли навчання, інструктажі і перевірку знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
До роботи на АЗС допускаються особи, які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму і не мають про це відповідне посвідчення
Керівником об'єкта та/або підприємства своїм розпорядчим документом не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів. Куріння за межами спеціально відведених місць забороняється.
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки.
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
На кожний резервуар не складено технологічну карту, в якій вказуються номер резервуара, його тип, призначення, максимальний рівень наливання, мінімальний залишок, швидкість наповнення і випорожнювання;
Не забезпечено підприємство адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку), встановленими на фасадах будівель або інших видних місцях і освітлюваними у темний час доби.
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».
Місце проведення вогневих робіт на постійних та тимчасових місцях не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасником, ящиком з піском та лопатою).
Допускаються до роботи особи, які не пройшли навчання, протипожежного інструктажу і перевірки знань з питань пожежної безпеки.
В приміщеннях допускається: підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами); (Приміщення кухні)
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на горючі основи (конструкції). Вони встановлюються на не горючі основи (конструкції).або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (Адмінбудівля, автогараж, мехток, тракторна бригада, майстерня)
У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не здійснюється навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
При прийнятті на роботу працівники не пройшли інструктажі з питань пожежної безпеки на робочому місці. Особи, яких приймають на роботу, пов'язану з підвищеною пожежною небезпекою, попередньо (до початку самостійного виконання роботи) не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум).
Підлога з горючих матеріалів не захищена під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0,7 х 0,5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі. (Автогараж)
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж. (Адмінбудівля, автогараж)
Територія підприємства, будинки, споруди, приміщення, технологічні установки не забезпечені в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку. Бочки для зберігання води з метою пожежогасіння повинні мати місткість не менше ніж 0,2 м-3 і мають бути укомплектовані пожежним відром місткістю не менше ніж 0,008 м-3. Їх кількість у приміщеннях повинна визначатися з розрахунку одна бочка на 250-300 м-2 захищуваної площі.
Для кожного приміщення об'єкта не розроблені та не затверджені керівником об'єкта інструкції про заходи пожежної безпеки.
Адміністративні та виробничо-складські приміщення не обладнані системами протипожежного захисту (автоматичні системи  пожежної сигналізації та пожежогасіння)
Відповідальні за протипожежний стан особи не пройшли навчання з питань пожежної безпеки з отриманням спеціальних посвідчень у порядку, встановленому законодавством.
Територія складу ЛЗР не обгороджувано огорожею з негорючих матеріалів висотою не менше 2 м заввишки;
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
На складі резервуарного парку відсутній запас вогнегасних речовин, а також засобів їх подавання в кількості, необхідній для гасіння пожежі в найбільшому резервуарі;
Для відкривання і закривання пробок металевої тари та проведення інших робіт у вибухонебезпечних зонах на АЗС відсутній набір інструменту з металу, що не утворює іскор.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Не надано результати перевірки пристроїв блискавкозахисту організацією, що має відповідну ліцензію на проведення даних робіт у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
На підприємстві не створена добровільна пожежна охорона, з метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння.
Допускаються до зварювальних та інших вогневих робіт особи, які не мають кваліфікаційних посвідчень та не пройшли у встановленому порядку навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму та щорічної перевірки знань з одержанням спеціального посвідчення.
Відсутні куточки з наочною агітацією на протипожежну тематику, яка повинна забезпечуватися шляхом проведення організаційних заходів та технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат і зменшення негативних екологічних наслідків у разі їх виникнення, створення умов для успішного гасіння пожеж
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.04.2021 2276827 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Нирян Юрій Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері
Перебийносюк Руслан Миколайович — головний державний інспектор
Порушення:
Відповідно до норм національного законодавства за погодинною системою оплати праці робота в надурочний час оплачується в подвійному розмірі годинної ставки. За відрядною системою оплати праці за роботу в надурочний час виплачується доплата у розмірі 100 відсотків тарифної ставки працівника відповідної кваліфікації, оплата праці якого здійснюється за погодинною системою, - за всі відпрацьовані надурочні години. У разі підсумованого обліку робочого часу оплачуються як надурочні всі години, відпрацьовані понад встановлений робочий час в обліковому періоді, у порядку, передбаченому частинами першою і другою цієї статті. Компенсація надурочних робіт шляхом надання відгулу не допускається. Разом з тим відповідно до облікової документації Підприємства за січень-березень 2021 року, деякі працівники СВК «Петропавлівський» відповідно до табелів обліку робочого часу працюють на протязі місяця по 7 годин без вихідних. Вказане твердження обумовлене обставинами, які викладені у додатковій інформацій до «Акту» та також опосередковано підтверджується поясненнями уповноваженими особами Господарства та наданою для дослідження документацію організаційно-розпорядчого та облікового характеру.
Відповідно до норм національного законодавства, розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати. За результатами дослідження бухгалтерської та облікової документації Підприємства (Установи, Організації), а саме: відомостей з нарахування заробітної плати та платіжних відомостей за період з січня 2021 по березень 2021 року з’ясовано, що деяким працівникам СВК «Петропавлівський» заробітна плата виплачувалась у розмірі менше мінімальної. Вказане твердження обумовлене обставинами, які викладені у додатковій інформацій до «Акту» та також опосередковано підтверджується поясненнями уповноваженими особами Господарства та наданою для дослідження документацію організаційно-розпорядчого та облікового характеру.
Відповідно до норм національного законодавства роботодавець зобов’язаний у зв’язку із змінами істотних умов праці – систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших – повідомити працівника не пізніше ніж за два місяці. Вказане твердження обумовлене обставинами, які викладені у додатковій інформацій до «Акту» та також опосередковано підтверджується поясненнями уповноваженими особами Господарства та наданою для дослідження документацію організаційно-розпорядчого та облікового характеру – в частині суттєвого погіршання умов оплати праці.
Положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці підприємства не надане.
Не надані підтверджуючі документи (протоколи перевірки знань), про проведення керівнику та посадовим особам навчання та перевірки знань з питань охорони праці.
Підприємство не забезпечено необхідними для роботи нормативно-правовими актами з охорони праці.
Перелік інструкцій діючих на підприємстві не складений.
Відповідно до норм національного законодавства працівникам надаються щорічні (основна та додаткові) відпустки із збереженням на їх період місця роботи (посади) і заробітної плати. Так під час здійснення контрольного заходу та дослідження кадрової документації, а саме книги наказів Підприємства, та заяв працівників встановлено, що в період з січня 2020 року по березень 2021 року відсутні будь-які накази про надання відпусток працівникам Підприємства (або жодна інша документація з цього приводу).
Не наданий повний комплект інструкцій з охорони праці.
Працівникам обслуговуючим електрифіковане обладнання, не проведений первинний інструктаж з електробезпеки.
За результатами дослідження бухгалтерської та облікової документації Підприємства (Установи, Організації), а саме: відомостей з нарахування заробітної плати та платіжних відомостей за період з січня 2020р. по березень 2021р. з’ясовано, що всім працівникам СВК «Петропавлівський» виплата заробітної плати здійснювалась через проміжок часу, що перевищує 16 календарних днів, пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата – за фактом наявності коштів, які можливо направити на відповідні видатки. Даний факт підтверджується відповідними відомостями, за якими виплата заробітної плати проводилась наступним чином: - видаткові касові ордери № 4, № 5 та № 6 від 04.02.2021р. - витрати на заробітну плату за січень 2021 року; - видаткові касові ордери № 13, № 14 та № 15 від 04.03.2021р. - витрати на заробітну плату за лютий 2021 року; - видаткові касові ордери № 22, № 23 та № 24 від 07.04.2021р. - витрати на заробітну плату за березень 2021 року.
Відповідно до норм національного законодавства роботодавець зобов'язаний забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку. Проте, під час здійснення контрольного заходу, відносно працівників Підприємства було встановлено порушення чинного трудового законодавства України, в частині забезпечення достовірного обліку робочого часу, що підтверджується табелями обліку робочого часу за січень-березень 2021 року та особистими поясненнями працівників. Вказане твердження обумовлене обставинами, які викладені у додатковій інформацій до «Акту» та також опосередковано підтверджується поясненнями уповноваженими особами Господарства та наданою для дослідження документацію організаційно-розпорядчого та облікового характеру.
Під час здійснення контрольного заходу, будь-які документальні підтвердження, щодо визначення відповідним графіком, затвердженим власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації чи профспілковим представником (за наявності) і доведеним до відома всіх працівників Підприємства (Установи, Організації), черговості надання відпусток у 2021 році - в зв’язку з його відсутністю надані не були.
Відповідно до норм національного законодавства, обов'язок власника роз'яснити працівникові його права і обов'язки та проінформувати під розписку про умови праці, наявність на робочому місці, де він буде працювати, небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, та можливі наслідки їх впливу на здоров'я, його права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до чинного законодавства і колективного договору. На час здійснення контрольного заходу працівники Господарства під підпис не ознайомленні ні з колективним договором, ні з правилами внутрішнього трудового розпорядку, ні із посадовими інструкціями тощо.
Відповідно до норм національного законодавства з кожним записом, що заноситься до трудової книжки на підставі наказу (розпорядження) про призначення на роботу, переведення і звільнення власник або уповноважений ним орган зобов'язаний ознайомити працівника під розписку в особистій картці (типова відомча форма N П-2, затверджена наказом Мінстату України від 27 жовтня 1995 року N 277 ( v0277202-95), в якій має дублюватися відповідний запис з трудової книжки (вкладиша). Разом з тим, відповідно до вимог Інструкції, не всі працівники СВК «Петропавлівський» ознайомлені під розписку в особистій картці (типова відомча форма N П-2, затверджена наказом Мінстату України від 27 жовтня 1995 року N 277 (v0277202-95), а саме: (Лахматов С.І., Димура О.П., Черван В.Є., Гросу А.А., та інші).
Відповідно до норм національного законодавства, нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень. Так, дана норма прописана в колективному договорі, а також і в Правилах внутрішнього трудового розпорядку Підприємства, які в свою чергу на момент здійснення контрольного заходу є діючими локально-правовими актами і сторони що їх підписали повинні дотримуватись їх вимог як роботодавцем так і працівниками. На час здійснення контрольного заходу дана норма не є дотриманою. Вказане твердження обумовлене обставинами, які викладені у додатковій інформацій до «Акту» та також опосередковано підтверджується поясненнями уповноваженими особами Господарства та наданою для дослідження документацію організаційно-розпорядчого та облікового характеру.
Не заведений журнал реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків на виробництві. Додаток 26 «ПОРЯДКУ розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві». ПКМ від 17.04.2019 №337
Перелік робіт підвищеної небезпеки не наданий. Порушено «Перелік робіт підвищеної небезпеки»). НПАОП 0.00-8.24-05
Програма проведення вступного інструктажу не надана.
Не затверджений перелік професій та посад працівників, які звільняються повторного інструктажу з охорони праці.
Журнал обліку видачі інструкцій з охорони праці не заведений.
В порушення норм національного законодавства, при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, не проводиться в день звільнення. Так в ході проведення заходу державного контролю та за результатами дослідження бухгалтерської та облікової документації Підприємства, а саме: відомостей з нарахування заробітної плати та платіжних відомостей за 2020-2021 рік з’ясовано, що працівникам, а саме: Аксьонову С.П., наказ № 2 від 04.01.2021р Крамаренку П.Г., наказ № 2 від 04.01.2021р Колишкіній Н.С. наказ № 3 від 13.01.2021р Подзолковій Е.В. наказ № 4 від 13.01.2021р та іншим, суми, що належать працівникам при звільненні не нараховуються, та не виплачується в день звільнення. «Розрахункові» працівникам ненараховуються взагалі.
Відповідно до норм національного законодавства при звільненні працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки. Проте, під час здійснення контрольного заходу, відносно всіх працівників, які були звільнені в період 2020-2021 року було встановлено порушення чинного трудового законодавства України, в частині забезпечення виплати грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки. Вказане твердження обумовлене обставинами, які викладені у додатковій інформацій до «Акту» та також опосередковано підтверджується поясненнями уповноваженими особами Господарства та наданою для дослідження документацію організаційно-розпорядчого та облікового характеру.
Інструкція для проведення інструктажу з електробезпеки на I групу працівникам, обслуговуючим електрифіковане обладнання, не розроблена.
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому ведеться з порушеннями (не вказуються види інструктажу та номера чи назви інструкцій).
Журнал реєстрації інструкцій з охорони праці не заведений.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.04.2021 2213575 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Учасники:
Йожиця Т В — Провідний спеціаліст- державний фітосанітарний інспектор відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва Головного управління Держпродспоживслужби в Одеський області
Йожиця Т.В. — Провідний спеціаліст- державний фітосанітарний інспектор відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва Головного управління Держпродспоживслужби в Одеський області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.05.2020 1745231 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: "На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Сільхозгосподарство
68211, Одеська обл., Саратський р-н, С. Петропавлівка, вул. Леніна, буд. 143
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.03.2020 2096871 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавства щодо надання достовірних відомостей по застрахованим особам поданих до державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування суб`єктом господарювання
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Нестрян Віра Іванівна — Головний бугалтер
Царюк Світлана Степанівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 3 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
27.08.2019 1692177 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
32 порушення
Предмет перевірки: Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Не здійснюється навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не розроблено план локалізації та ліквідації аварій на об’єкті підвищеної небезпеки.
Не проводиться періодичне обслуговування немеханізованого пожежного ручного інструменту у складі комплектації пожежного щита.
Не надано результати перевірки пристроїв блискавкозахисту організацією, що має відповідну ліцензію на проведення даних робіт у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Дерев'яні конструкції в будинках усіх ступенів вогнестійкості, крім V, не піддаються вогнезахисному оброблянню, за винятком вікон, дверей, воріт, підлоги, стелажів.
Не забезпечено територію блискавко захистом у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Допускаються до роботи особи, які не пройшли навчання, протипожежного інструктажу і перевірки знань з питань пожежної безпеки.
Не виконано технічне діагностування наявних вогнегасників за допомогою організації яка має ліцензію на право проведення вищевказаних робіт. п. 3.18.1 «Правила експлуатації вогнегасників», наказ МНС України «152 від 02.04.2004р., зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.04.2004р. за № 555/9154), а також ДСТУ 4297-2004 "Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги".
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не встановлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2 - 2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об'єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі. Працівники охорони не мають список посадових осіб об'єкта із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
Пожежний щит недоукомплектований засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт., на пожежних щитах (стендах) необхідно вказувати їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
На вогнегасниках які експлуатуються відсутні: облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об'єкті системою нумерації; пломби на пристроях ручного пуску; бирки та маркувальні написи на корпусі, червоне сигнальне пофарбування згідно з державними стандартами.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень з вибухонебезпечними і пожежонебезпечними зонами будь-якого класу, архівів, книгосховищ та інших подібних приміщень необхідно передбачати встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах. Спільні апарати відключення (вимикачі) слід розташовувати в ящиках з негорючих матеріалів або в нішах, які мають пристосування для пломбування та замикання на замок.
Допущено до роботи працівники які не пройшли навчання, інструктажі і перевірку знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
Допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією, застосування саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам ПУЕ, користування пошкодженими розетками, використання в світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків), а також з відбивачами і розсіювачами, виготовленими з горючих матеріалів, складування горючих матеріалів на відстані 1 м від електроустаткування та під електрощитами.
Територія об'єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Адміністративні та виробничо-складські приміщення не обладнані системами протипожежного захисту (автоматичні системи  пожежної сигналізації та пожежогасіння)
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не розміщено таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не проведено ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки.
Для відкривання і закривання пробок металевої тари та проведення інших робіт у вибухонебезпечних зонах на АЗС відсутній набір інструменту з металу, що не утворює іскор.
Електрощити, групові електрощитки не захищені автономними системами пожежогасіння та не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
При прийнятті на роботу працівники не пройшли інструктажі з питань пожежної безпеки на робочому місці. Особи, яких приймають на роботу, пов'язану з підвищеною пожежною небезпекою, попередньо (до початку самостійного виконання роботи) не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум).
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки "Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони.
Біля пожежної водойми не встановлено покажчик (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесенням на нього літерного індексу ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількість пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
До роботи на АЗС допускаються особи, які не пройшли навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму і не мають про це відповідне посвідчення
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом