Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (11)
Перевірки (4)

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ ЗОВНІШНЬОГО ОСВІТЛЕННЯ "ОДЕСМІСЬКСВІТЛО"

#03350568

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
20.01.2022 3110113 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
адмінбудівля
м. Одеса, Малиновський р-н, вул. Середня, 37
Учасники:
Трифонов І.А. — Головний інспектор ВЗНС по Малиновському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Трифонов І А — Головний інспектор ВЗНС по Малиновському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Прокопець А.В. — директор
Прокопець А В — директор
Порушення:
В приміщеннях будівель (адміністративні, складські, виробничі, технічні, підсобні тощо) з’єднання жил електропроводів виконано за допомогою скруток.
Деревьяні конструкції даху не оброблені вогнезахисною речовиною.
Вогнегасники не розміщені на видимих місцях шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті 1,5 м від рівня підлоги.
Приміщення та територію не обладнані системою оповіщення людей про пожежу та евакуацію людей.
Приміщення будівель (адміністративні, складські, виробничі, технічні, підсобні тощо) не обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуюванням людей у відповідності до ДБН В.2.5-56:2014. "Системи протипожежного захисту".
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно з вимогами ДСТУ Б В.1.1-36 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, із позначенням на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Відсутні акти заміру опори ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
На території об’єкта не встановлена схема території із зазначенням розміщення будівель, водойм, гідрантів (за наявністю), під’їздів пожежних автомобілів до них.
В складських приміщеннях електророзетки, встановлені на горючій основі (конструкції).
Під час зберігання у складах (приміщеннях) різних речовин та матеріалів не враховуваются їх пожежонебезпечні фізико-хімічні властивості, сумісність, а також ознаки однорідності речовин, що застосовуються для гасіння пожежі. Відсутній графік проведення профілактичного огляду та ремонту електромереж та електрообладнання.
Сходові клітини, коридори та проходи в підвальному приміщенні не забезпечені евакуаційним освітленням відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2002»Пожежна безпека об’єктів будівництва» ДБН В.2.5-23-2010 «Проектування електрообладнання об’єктів цивільного призначення» та ПУЕ.
Будівлі не обладнані системами блискавкозахисту у відповідності до ДСТУБ В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
В складських приміщень апарати відключення (вимикачів) не встановлені поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах.
Покарання: відсутні
02.03.2021 2290670 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
41 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Ляшук Наталія Іванівна — Заступник начальника відділу з питань трудових відносин та зайнятості населення
Горицька Людмила Юріївна — Головний державний інспектор
Олейничук Ігор Михайлович — головний державний інспектор
Пілюгін Андрій Олександрович — начальник відділу нагляду в енергетиці, машинобудуванні та житлово – комунального господарстві
Волошина Вікторія Вікторівна — головний державний інспектор
Усік Олександр Михайлович — Головний державний інспектор
Швець Людмила Володимирівна — начальник відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управління з питань праці
Порушення:
У трансформаторній підстанції ТП-2755 РУ-0,4 кВ ком. «Ввод 1Т» та комірка «Ввод 2Т» відсутні головні рубильники, встановлено шунти.
Новий журнал оперативного контролю на 2021 рік не прошито та не закріплено печаткою.
В Журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці в графі 5 не вказується вид інструктажу.
Працівник з нагляду за утриманням та безпечною експлуатацією вантажопідіймального обладнання не здійснює нагляд за технічним станом та безпечною експлуатацією обладнання шляхом проведення періодичних перевірок відповідно до затвердженого суб’єктом господарювання графіка (плану роботи).
На підприємстві заробітна плата за час відпустки не виплачується працівникам не пізніше, ніж за три дні до її початку. Так, наказом від 25.08.2020 р. № 291-к Ковалюк В.О. надано відпустку тривалістю 31 календарний день з 08.09.2020 р. Заробітна плата за час відпустки виплачена 22.09.2020 та 07.10.2020р. (платіжні доручення від 22.09.2020 № 151 та від 07.10.2020 № 158)
На підйомнику облік. № 263 пошкоджено підкладки під опори для роботи при слабкому ґрунті
На Підприємстві подання повідомлення про прийняття працівника на роботу до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за встановленою формою здійснюється не до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Так, Мінченкова Х.С. прийнята на роботу з 01.07.2020р. згідно наказу від 01.07.2020 р. № 206-к; Гуменюк Ю.А. прийнятий на роботу з 01.07.2020 згідно наказу від 01.07.2020р. № 207-к. Повідомлення про прийняття працівників на роботу, згідно квитанції № 2, отримано ДПС 02.07.2020 – не до початку роботи. Демидов А.О. прийнятий на роботу з 07.07.2020 р. згідно наказу від 07.07.2020 № 219-к. Повідомлення про прийняття працівника на роботу, згідно квитанції № 2, отримано ДПС 07.07.2020 – не до початку роботи.
Має місце не ознайомлення працівників із записом, що заноситься до трудової книжки на підставі наказу (розпорядження) про призначення на роботу, переведення і звільнення в особовій картці типової форми П-2. Зокрема, в особовій картці типової форми П-2 Толстошеїної Є.О. відсутні підписи про її ознайомлення з наказами про призначення та про переведення.
Не надано журнал періодичних оглядів вантажопідіймального обладнання.
Не надано журнал обліку вантажопідіймального обладнання
Переносні світильники, що застосовуються в оглядових канавах, зонах технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, не мають захисного скляного ковпака із захисною металевою сіткою
На опорах зовнішнього освітлення ПЛ-0,4 кВ за адресою вул. Катерининська провис тросу з кабелем не відповідає вимогам ПУЕ.
Журнал інструктажів для підрядних організацій не прошито та не закріплено печаткою
Проходи у зварювальний цех та цех з ремонту світильників захаращені світильниками та металобрухтом.
Відсутній «Журнал перевірки технічного стану транспортних засобів».
У кабіні крана КС-557 К зав. №167 відсутні: таблиця допустимих відстаней від основи укосу котловану (канави) до найближчих опор крана; таблиця допустимих відстаней до струмо-провідних частин ВРУ та ПЛ, що перебувають під напругою.
На видному місці робочої платформи підйомника облік. № 451 не вказано максимальну кількість одночасного піднімання людей
В журналі обліку та зберігання засобів захисту виробничої служби не заповнені графи «Дата та періодичність огляду».
Не надано графік (план роботи) працівника, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією вантажопідіймального обладнання.
Після постановки транспортного засобу на пост технічного обслуговування, під колесо з обох боків не підкладають упорні колодки, а на рульове колесо не вішають табличку з написом «Двигун не запускати – працюють люди!»
Після технічного огляду вантажопідіймального обладнання працівник, який здійснює нагляд за їх утриманням та безпечною експлуатаціє, не виконав їх пуск у роботу записами у паспортах.
В журналі обліку та зберігання засобів захисту виробничої служби відсутні записи про діелектричні рукавички та монтажні пояси.
Інструкції з охорони праці для неелектротехнічного персоналу відсутні
У трансформаторній підстанції ТП-2779 РУ-0,4 кВ комірка «Ввод 1Т» відсутній головний рубильник, встановлено шунт.
Перелік засобів захисту для обслуговування трансформаторних підстанцій не переглянуто
Обладнання ТП-2779, ТП-2755, ТП-5513, ТП-507 та ТП-2408 не очищене від пилу та бруду, а саме: павутиння, забрудненні ізолятори 0,4 кВ та 10 кВ.
Оперативно-диспетчерська служба не у повному обсязі забеспечена засобами захисту згідно норм комплектування.
Опори зовнішнього освітлення ПЛ-0,4 кВ за наступними адресами: пр-т. Небесної сотні, 6; пр-т. Небесної сотні 47/1; Люстдорфська дорога / пров. Іподромний; вул. Сегедська, 2 Марсельська, 3 вул. Героїв Крут, 10 Фонтанська дорога, 12 знаходяться в аварійному стані та потребують заміни
Диспетчерські найменуваня на дверях РУ-10 кВ, РУ-0,4 кВ та камер трансформаторів трансформаторних підстанцій ТП-2779, ТП-2755, ТП-5513, ТП-507, ТП-2264 та ТП-2911 потребують оновлення.
Однолінійні схеми трансформаторних підстанцій своєчасно не переглянуто, перевірка даних схем в натурі не проведена
Ст. 61 КЗпП передбачено, що на безперервно діючих підприємствах, в установах, організаціях, а також в окремих виробництвах, цехах, дільницях, відділеннях і на деяких видах робіт, де за умовами виробництва (роботи) не може бути додержана встановлена для даної категорії працівників щоденна або щотижнева тривалість робочого часу, допускається за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації запровадження підсумованого обліку робочого часу з тим, щоб тривалість робочого часу за обліковий період не перевищувала нормального числа робочих годин. Підпунктом 3.31 підрозділу «Режим праці і відпочинку» Колективного договору на 2016-2020 роки зафіксовано, що для працівників зі змінним режимом роботи роботодавець веде підсумований облік робочого часу з обліковим періодом 6 місяців. Документальне підтвердження ведення обліку надурочних годин кожного працівника, з метою запобігання перевищення надурочних робіт 120 годин на рік, під час планового заходу на підприємстві відсутнє.
В цеху з ремонту світильників робочі місця не утримуються в чистоті
В приміщені ремзони застосовуються світильники без захисних плафонів.
Не видані на місця виконання робіт підйомниками ПВР, технологічні регламенти, а також не ознайомлені з ними під розписку працівники, відповідальні за безпечне проведення робіт підйомниками, машиністи, працівники, які виконують роботи з робочої платформи
На підйомнику облік. № 277 ненадійно закріплено покажчик кута нахилу підйомника
Дозвільні документи на: експлуатацію: - КТП 10/0,4 кВ № 164 з трансформатором 160 кВА; - - Відпайка від ПЛ 10 кВ «Кубанский» до КТП-164 оп. № 11 АС-50 довжиною 550м.; - КЛ 10 кВ від оп. № 11 до КТП-164 ААШВу (3х35) довжиною 15 м.; - КТП 6/0,4 кВ № 853 з трансформатором 250 кВА; - Роз’єднувач 10 кВ типу РЛНД 10/400; - Відпайка 10 кВ від опори № 335 ПЛ «Опитне», АС-50 довжиною 50 м.; - КЛ 10 кВ від ПЛ «Опитне» до КТП 853 ААШВ-10 (3х70) довжиною 500 м.; - КТП 10/0,4 кВ № 4514 з трансформатором 160 кВА; - КЛ 6 кВ від КТП 4514 до ЗТП 728 АСБ-6 (3х95) довжиною 66 м.; - ЗТП 10/0,4 кВ № 4619 з трансформатором 250 кВА; - - Відпайка від ПЛ 10 кВ «Дайберг» до ЗТП 4619 АС-50 довжиною 7 м.; - КТП 10/0,4 кВ № 4901 з трансформатором 100 кВА; - КЛ 10 кВ від РП «Маяк» до КТП 4901 ААШВ-10 (3х95) довжиною 2482 м.; - ПЛ 10 кВ від РП «Маяк» до КТП 4901 АС-50 довжиною 45 м.; - КТП 10/0,4 кВ № 5219 з трансформатором 630 кВА; - КТП 10/0,4 кВ № 5603 з трансформаторами 2х1250 кВА; - КЛ 10 кВ від КТП 5603 до ЦРП «Краян» к.1 АСБ-10 (3х240) довжиною 350 м.; - КЛ 10 кВ від КТП 5603 до ЦРП «Краян» к.2 АСБ-10 (3х240) довжиною 339 м.; - КТП 10/0,4 кВ № 5611 з трансформатором 250 кВА; - КЛ 6 кВ від КТП 5611 до ЗТП 915 АСБл (3х240) довжиною 850 м.; - КЛ 10 кВ від ЗТП 2637 до РП «Бреуса» ААШВ-10 (3х95) довжиною 750 м.; - КЛ 6 кВ від ЗТП 2646 до РП «Селищний» ААШВу-10 (3х95) довжиною 150 м.; - КЛ 10 кВ від ЗТП 2646 до ЗТП 2499 ААШВу-10 (3х95) довжиною 140 м.; - КЛ 10 кВ від ТП 2675 до ТП 2154 ААШВ-10 (3х120) довжиною 707 м.; - КЛ 10 кВ від ТП 2675 до ТП 2745 ААШВ-10 (3х120) довжиною 414 м.; - КЛ 10 кВ від ТП 2745 до врізки в КЛ ТП 2675 – ТП 4984 ААШВ-10 (3х120) довжиною 95 м.; підприємством не отримано в ГУ Держпраці.
Роботодавець допустив до роботи автослюсаря та водіїв автотранспортних засобів, зайнятих на роботах з підвищеною небезпекою і тих що потребують професійного добору, які під час прийняття на роботу і щорічно не проходять на підприємстві за рахунок роботодавця навчання та перевірку знань з метою отримання необхідних знань і навичок з питань охорони праці, для безпечного ведення робіт, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки у разі виникнення аварії.,
Однолінійні схеми електричних приєднань трансформаторних підстанціій ТП-2779, ТП-2755, ТП-5513, ТП-507, ТП-2264 та ТП-2911 відсутні
В журналі перевірки знань з питань охорони праці відсутній підпис майстра виробничої лабораторії Щелокова А.В.
Черговість надання відпусток на Підприємстві визначається графіками відпусток. Документальне підтвердження щодо доведення до відома працівників Графіків відпусток за перевіряємий період під час здійснення планового заходу відсутнє.
Виплата заробітної плати повинна проводитись регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. На Підприємстві заробітна плата працівникам виплачується шляхом перерахунку на особові карткові рахунки працівників через банківську установу (згідно п. 3.18 Колективного договору: аванс – 17 числа, остаточна виплата – 02 числа). На підприємстві має місце виплата заробітної плати працівникам через проміжок часу, що перевищує 16 календарних днів та пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Так, зокрема заробітна плата за листопад 2020 виплачена працівникам 20 листопада 2020 та 08 грудня 2020 (платіжні доручення від 19.11.2020 № 184 з відміткою банку від 20.11.2020 та від 07.11.2020 № 191 з відміткою банку від 08.12.2020
Покарання: відсутні
02.03.2021 2305321 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Волошина Вікторія Вікторівна — головний державний інспектор
Усік Олександр Михайлович — Головний державний інспектор
Швець Людмила Володимирівна — начальник відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Управління з питань праці
Ляшук Наталія Іванівна — Заступник начальника відділу з питань трудових відносин та зайнятості населення
Горицька Людмила Юріївна — Головний державний інспектор
Порушення:
-
Покарання: відсутні
01.11.2018 1157434 Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законів та інших нормативно-правових актів про охорону праці
Порушення:
порушення вимог законодавства про охорону праці
Покарання: відсутні