Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Перевірки (3)

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ "МИКОЛАЇВСЬКА РИТУАЛЬНА СЛУЖБА"

#03349134

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
22.11.2021 2475875 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
31 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
267 (Миколаївська область)
54003, Миколаївська обл., м. Миколаїв, Центральний р-н, вул. Степова, 35
Корабельний цвитар (новий)
54000, Миколаївська обл., м. Миколаїв, просп. Богоявленський По Дорозі На С. Галіцинове
Учасники:
Назаренко Сергій Олександрович — провідний інспектор відділу запобігання надзичайним ситуаціям Миколаївського районного управління ГУ ДСНС України у Миколаївській області старший лейтенант служби цивільного захисту
Порушення:
Вогнегасники, які експлуатуються не мають облікові (інвентарні) номери за прийнятою на об’єкті системою нумерації.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення розрахунками не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі- НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
В виробничих приміщеннях допускається використання саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам ПУЕ, що пред’являються до переносних електропроводок.
Не виконанозахистбудівельвідпрямихпопаданьблискавки і вториннихїїпроявів з підписаннямвідповіднихактів
Не проведено замірів опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Тип заповненняпрорізів у протипожежнихперешкодах не відповідаєвимогам ДБН В.1.1-7-2016, а саме: не влаштованопротипожежніперешкоди для приміщення зберігання документів на стелажах, щознаходиться в адміністративній будівлі
Під час експлуатації будівлі допускається змінення умов освітлення, а саме: на евакуаційних виходах не встановлені світлові покажчики зеленого кольору з надписом на них «Вихід» білого кольору, які мають бути підключені до джерела живлення евакуаційного освітлення, або такі, що мають переключатися на нього автоматично в разі зникнення живлення на їх основних джерелах.
Не організовано евакуаційні заходи щодо працівників та майна суб'єкта господарювання під час виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема не визначено посадову особу, яка виконує обов’язки комісії з питань евакуації
В виробничихприміщеннях та приміщенні адміністративної будівлі допускається експлуатація електророзеток встановлених на горючі основи без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 м.
Під час експлуатаціїоб’єктівдопускаєтьсязниженнярівняпожежноїбезпеки, встановленогозаконодавством, яке булочинним на момент початку використанняоб’єкта, зокремаприміщенняадміністративної будівлі та виробничі будівлі, не обладнано автоматичною пожежноюсигналізацієювідповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системипротипожежногозахисту» з підписаннямвідповіднихактів
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встанов- лено протипожежний режим, який включає: -порядок утриманняшляхівевакуації; визначенняспеціальнихмісць для куріння; порядок застосуваннявідкритоговогню; порядок використанняпобутовихнагрівальнихприладів; порядок проведеннятимчасовихпожежонебезпечнихробіт; правила проїзду та стоянки транспортнихзасобів; порядок відключеннявідмережіелектроживленняобладнання та вентиляційних систем у разіпожежі; порядок огляду й зачиненняприміщеньпіслязакінченняроботи; порядок проходженняпосадовими особами навчання й перевіркизнань з питаньпожежноїбезпеки, а такожпроведення з працівникамипротипожежнихінструктажів та занять з пожежно-технічногомінімуму з призначеннямвідповідальних за їхпроведення; порядок організаціїексплуатації і обслуговуваннянаявнихзасобівпротипожежногозахисту; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Дерев’яні елементи адміністративної будівлі та виробничих будівель не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарату захисту .
Посадовi особи та працiвники не пройшли навчання та перевiрку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленомупостановою КабiнетуМiнiстрiв України вiд 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здiйснення навчання населення дiям у надзвичайних ситуацiях».
Приміщеннябудівель не в достатнійкількостізабезпечено ПЗПГ ( вогнегасни-ками).
На пожежному щиті не вказано його порядковий номер та номер телефону для виклику викликупожежно-рятувальних підрозділів.
Конструктивні й планувальні рішення евакуаційних виходів з будівлі й приміщень не відповідають вимогам будівельних норм, а саме: двері, що ведуть до виходу на сходову клітину, не забезпечено пристроями для самозачинення та ущільнення в притулах
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів у розподільчих коробках будівлі виконані не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
На території об’єкту наявний пожежний щит не забезпечено в повній мірі комплектом засобів пожежогасіння: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Відсутняінструкціяреагування у разівиникнення (загрозивиникнення)надзвичайнихситуацій техногенного та природного характеру.
Не виконанозахистбудівельвідпрямихпопаданьблискавки і вториннихїїпроявів з підписаннямвідповіднихактів
У приміщеннях адміністративної будівлі виконано приховане прокладання проводів (кабелів) по горючим основам (конструкціям) (пластикова вагонка) (акт проведення прихованих робіт, який підтверджує захист проводів суцільним шаром негорючого матеріалу)
Не проведено замірів опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкту.
На шляхах евакуації допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки, зокрема вагонка на стінах, на яку відсутні показники щодо токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності та поширення полум’я
Електричне освітлення, електропроводи та кабелі в приміщеннях за виконанням та ступенем захисту не виконано у відповідності вимогам ПУЕ.
Приміщення будівлі не забезпечено відпо-відними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 та ГОСТ 12.4.026-76.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів до світильників будівель, у виробничих будівлях виконані не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Приміщення адміністративної будівлі не обладнано системою оповіщення людей про пожежу відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Працівників не забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту органів диханнядихання з розрахунку 1 респіратор на особу і додатково 2 відсотки загальної кількості працівників.
Допускаєтьсявідкритепрокладанняелектричнихкабелів по горючих основах в приміщенняхз трунами та вінками, квітами.
Покарання: відсутні
07.10.2020 1877046 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.10.2020 1904562 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Законом України № від 17.03.2020 № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» - на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
Предмет перевірки: Додержання законодавства про захист прав споживачів
Об'єкти:
Об'єкт 1
54003, Миколаївська обл., м. Миколаїв, Центральний р-н, вул. Степова, буд. 35
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні